Dodaj do ulubionych

80. rocznica objawień. Bp Libera: A ty wiesz, g...

22.02.11, 22:31
Drodzy Plocczanie-na waszym miejscu tez bym sie nie podniecal widzeniami siostry
Faustyny Kowalskiej. Wielu ludzi ma objawienia i widzenia-tak juz jest nasz mozg skonstruowany przez ewolucje. A sny jakie mamy.......
Obserwuj wątek
    • rockawy 80. rocznica objawień. Bp Libera: A ty wiesz, g... 22.02.11, 23:47
      Ludzie do garka nie maja co wlozyc,zaplacic za prod i czynmsz a ten swoje KASA, KASA,MALO, MALO i lapa wyciagnieta po cudze .Wstydu nie maja .
      Rozkradli prawie pol Polski ,ubezpieczenie placa za nierobow polacy ,mieszkaja w palacach a sanktuarium maja budowac barany .Bezczelny typ.
      • polakonly W szpitalach psychiatrycznych wielu pacjentów dozn 23.02.11, 00:00
        doznaje objawień, słyszy i widzi Matkę Boską, Jezusa, a niekiedy i samego Boga. Piszą znacznie ciekawsze teksty niż s.Faustyna, a także próbują niekiedy namalować lub naszkicować swoje wizje. Może szpitale psychiatryczne zamienimy w Sanktuaria Transcendencji??! Ludzie, których uważamy za psychicznie chorych i nieprzystosowanych do życia społecznego bardzo pragną podzielić się z bliżnimi swoimi doznaniami metafizycznymi. Tyle że nikt ich słuchać nie chce, poza przemęczonymi i znudzonymi tymi opowieściami psychiatrami, którzy tylko pytają: czy po ostatnio zaaplikowanych pigułkach Matka Boska ukazuje się rzadziej?
      • Gość: Stefek A Ty cymbał jesteś, rockawy IP: *.135.c90.petrotel.pl 23.02.11, 01:00
        i piszesz jak potłuczony. Jeśli cię to nie obchodzi, to się nie natrząsaj. Nikt od ciebie złamanego grosza nie chce, więc nie warcz, ty marny obrońco "głodnych" i "bez prądu" i totalny populisto.
        • Gość: fe Re: A Ty cymbał jesteś, rockawy IP: *.043.c72.petrotel.pl 23.02.11, 14:05
          idź do czarnej mafi
      • arnika77 do rockawy 23.02.11, 10:31
        A ty dajesz, że tak się pieklisz? Nie? To odczep sie od tych co dają. Najgłośniej wrzeszczą ci, których to nie dotyczy.
        Wyobraź sobie, że ja dam tę KASĘ i dawać będę. I nic ci do tego, nie potrzebuję obrońców takich jak ty. A jak nie masz co do gara włożyć, to może idź do roboty. Będziesz miał na prąd i czynsz. No, chyba, że się uczyć nie chciało i zarabia się teraz grosze...
        • Gość: felik Re: do rockawy IP: *.043.c72.petrotel.pl 23.02.11, 14:07
          kolejny z tekstem uczyc sie nie chcialo znam kilka osob ktore maja pokonczone wyzsze studia ty zapewne ogolniaka tylko i jakos pracuja za pare groszy bo niestety nie ma pracy stawiaja galerie gdzie ludziom placa tam smieszne pieniadze i ty smiesz mowic niechcialo sie uczyc to sie zarabia marne grosze sam pewnie dymasz za 1500 zł brutto a kaske biezesz z kredytow albo pozyczasz od matki na fajki wiec zamknij ta swoje flaszywa buzie
    • sakral komu przeszkadza św.Faustyna Kowalska ? 22.02.11, 23:55
      musimy być zjednoczeni z św.Faustyną Kowalską ,św.Kingą i
      naszym Błogosławionym Janem Pawłem II.

tylko z tego źródła mądrości,możemy pobierać i
      budować Polskę naszych marzeń.

kto nie słucha naszych biskupów obraża
      naszego Boga.

i kto nas teraz obroni ?

chcą nam odebrać nasze wartości i popularne
      seriale filmowe.
    • dorjan52 80. rocznica objawień. Bp Libera: A ty wiesz, g... 23.02.11, 00:25
      doić debilków doić!!!
      • Gość: kama Re: 80. rocznica objawień. Bp Libera: A ty wiesz, IP: *.class100.petrotel.pl 23.02.11, 12:39
        sam człowieku jesteś debilem, który nie posiada rozumu i inteligencji. Sama nie jestem osobą chodzącą co niedziela do kościoła i nie należę do żadnego stowarzyszenia religijnego ale staram się szanować to co jest dobre a krytykować to co złe. Co jest złego w głoszeniach siostry Faustyny?!
    • sakral kroczmy tą drogą ...... 23.02.11, 00:47
      św.siostra Faustyna Kowalska dużo przewidziała

www.youtube.com/watch?v=09gwSFLFgeU
      Błogosławiony ks Michał Sopoćko i św.Faustyna
      Kowalska kroczyli razem,a zarazem oddzielnie,i
      w tym sam kierunku.

Ich myśli nauki wiecznie żywe !
      • sangay Re: kroczmy tą drogą ...... 23.02.11, 01:46
        Hej, sakral! Zenujace jest to co piszesz, a takze ten filmik, ktory polecasz. Powiem Ci cos do zastanowienia. W hstori ludzkosci byly rozne systemy, rozne totalitaryzmy. I tak. Totalitaryzm komunistyczny wychowal komsomolcow, ktorzy, tak jak Ty, przyjmowali tylko jedyna ,,prawde''. Byl tez totalitaryzm hitlerowski, ktory wychowal hitlerjugend, ktorzy tez, tak jak Ty, przyjmowali jedyna ,,prawde''. A Ty jestes w jarzmach totalitaryzmu katolickiego. Zdejmij te klapki z oczu, poczytaj, poogladaj inne zrodla o Waszej blogoslawionej i Waszym blogoslawionym, ktorzy takze tkwili w tym totalitaryzmie katolickim. Lecz ludzi tkwiacych w tym totalitaryzmie jest coraz mniej, konczy sie ta epoka, ludzie sa coraz swiatlejsi. Zycze Ci sily w dazeniu do prawdy, bo obecnie jestes niewolnikiem jednej ,,pawdy''. Pozdrawiam!
        • sakral Re: kroczmy tą drogą ...... 23.02.11, 09:43
          @sangay

dlaczego Ty nie kochasz Naszej Matki,Kościoła katolickiego ?

duchowni tak dobrze chcą ......

pzdr
          • Gość: 1234 do arniki77 Re: kroczmy tą drogą ...... IP: *.064.c71.petrotel.pl 23.02.11, 11:04
            Jesteś w błędzie , że ten co nie daje na tacę nie chodząc do kościoła to nie daje. otóz nie jest tak . Dajemy wszyscy. Z naszych podatków utrzymywana jest ta cała armia ubranych na czarno urzędników KK. Na same ich ubezpieczenie emerytalne z budzetu państwa , który składa się z twoich , moich i jego podatków corocznie wydawanych jest ok. 10 000 000 złotych. Więc nie gadaj że on czy ja nie dajemy. Pytam na jakiej podstawie , ja jako osoba np. niewierząca czy innego wyznania ma dawać moje pieniądze na utrzymanie w luksusie tych osobników ?
            A tak przy okazji , wiesz ile kosztowało to "cudeńko" które dał Kubicy ( ale obciach) Dzowisz ? A po ile bedą chodziły podobne na tzw wolnym rynku ?
            Czy to ze ktoś miał jakies tam przywidzenia ma byc podstawa do finansowania tego ?
            Dodam , ze nie mam nic przeciwko ludziom którzy wierzą , ale nie znosze hipokryzji prezentowanej przez aparatczyków KK. Czy do "paciorka" potzrebna mi jest budowla typu Licheń, czy tego pod Wawą ? Jeżeli tak to nie jest to dla mnie prawdziwa wiara.
            Uważam że jak ktos chce to niech daje , ale niech nie finansuja z budżetu tych bałwochwalczych przybytków. Czy tego uczył Jezus Chrystus ?
            KK chwali sie że prawie 90 % Polaków to katolicy , tylko że doliczja do tego wszystkich którym ta "wiara" została narzucona w czasie chrztu gdy nie mieli za duzo do powiedzenia.
            Jestem pewien ze gdyby wprowadzono system opodatkowania taki jak funkcjonuje np. w Nimczech , gdzie po zadeklarowaniu wiary zabieraja ci z pensji iles tam procent to wtedy by sie dopiero okazało ilu faktycznie jest tych "wierzących w KK".
            Tak więc nie chrzań , banałów typu " jak nie chcesz to nie dawaj, bo ja nie chce a i tak dają za mnie .
            Aha nie jestem innowiercą , synem piasku itp. jestem agnostykiem.
            • arnika77 do 123 23.02.11, 13:09
              Ja tez nie mam ochoty płacić podatków na kilka partii, a płacę i nikt mnie o to nie pyta jakiej jestem opcji politycznej. Płacę, bo takie jest prawo i zapewniam cię, że na utrzymanie apartu państwowego idą kwoty o wiele wiele większe niż te 10 mln. zł
              Jesli nie podoba ci się prawo utzrymywania KK to śmiało, startuj w wyborach i je zmień.

Natomiast artykuł dotyczył DOBROWOLNYCH datków podczas nabożeństw niedzielnych, na które ty jako agnostyk nie chodzisz. Więc o co ci chodzi?
              Tak samo jak ja nie zabieram głosu w sprawach synagog i meczetów , bo nie interesuje mnie na co ludzie przeznaczają dobrowolnie swoje pieniądze.

ps Jestem gotowa dać się opodatkowac na rzecz KK, zapewniam.

• Gość: 1234 Re: do arnika77 IP: *.064.c71.petrotel.pl 23.02.11, 14:41
                Szanowna internautko tego że płacimy na partie też uważam za złe. Ale to jest cena demokracji , tak jest praktycznie na całym świecie. Natomiast pokrywanie kosztów funkcjonowania kościołów , głownie KK praktykowane jest w nielicznych. Nawet tak katolickie Włochy czy Hiszpania mają inny system. Natomiast na tzw. aparat panstowy płacić musimy , jeżeli chcemy zyć w państwie . Czym innym jest jak te pieniądze są wydawane, tez uważam że często bardzo źle.
                Jednak nigdy nie zgodzę sie że musze płacić na to aby jakiś tam ksiądz czy pastor czy też rabin utrzymywał sie z moich podatków . Z jakiej racji ja mam mu dawać naprawdę duże pieniądze. Z moich podatków utrzymywana jest np. armia kapelanów WP i to wyobraź sobie taki paradoks , ze oni kasę dalej biorą jak wyżsi oficerowie a jednostki wojskowe są polikwidowane - nie ma już ich a oni dalej biorą. Gdzie tu uczciwość , gdzie przykazania ?
                A czy uważasz , że np. słusznym było ze marszałek woj. małopolskiego z kasy publicznej dał 500 000 na drzwi do jakiegoś tam przybytku kościelnego. 500 000 zł gdy nie ma na zasiłki , gdy nie ma na naprawę wałów które zalały wiele miejscowości. Czy to uważasz za słuszne i zgodne z naukami Chrystusa?
                Czy to , że księdza z mojej parafii spotykam dwa lata temu w Costa Brava jak maszeruje po plaży w samych "majtach" to tez normalne ? A gdzie jego koloratka ( chyba że nie widoczna - hehe) Czy on na te wakacje pojechał za swoje zarobione pieniądze? Czy za moje, twoje innych ?
                Wydaję mi sie więc że nie w parze wraz z nauka religii , przekazywaniem wiary idzie takie postepowanie .
                A na koniec. Czemu hierarchia kościelna tak sie boi unormalizowania spraw finansowych [proponowanych np. przez Palikota czy innych w formie , na wzór innych państw , tez przeciez katolickich.
                Dlatego że się boją że na tą Costa Brave juz nie pojadą.
                Powtórze . Nie mam nic do wiary , do ludzi którzy głeboko , uczciwie wierzą , wreszcie do Boga ,w którego jak piszesz Ty wierzysz. Nigdy nie śmiałem sie z takich ludzi , a nawet powiem szczerze że niektórym to nawet zazdroszczę. Nie przeszkadza mi to że idą i dają "na tacę" - niech dają to sa ich pieniądze. Ale czemu tzw. kapłani KK wyciągają łapska tak chetnie po moje ? Czemu ?

• arnika77 1234 23.02.11, 15:14
                  Chyba będzie ciężko nam się porozumieć, bo cały czas powtarzam, że artykuł dotyczy datków dobrowolnych. Natomiast ty wrzucasz wszystko do jednego worka.
                  Ale naprawdę doceniam kulturę polemiki, co przy anonimowych postach ( bez logowania) rzadko się zdarza. Pozdrawiam :)
                  A
          • sangay Re: kroczmy tą drogą ...... 23.02.11, 12:58
            sakral napisał:

> @sangay
            >
            > dlaczego Ty nie kochasz Naszej Matki,Kościoła katolickiego ?
            >
            > duchowni tak dobrze chcą ...

Zalosne Twoje polozenie, sakral! Jestes w szponach totalitaryamu katolickiego, a Twoje wpisy to jakis smutny belkot, dziecinada. Coz Wy uczyniliscie z wiary katolickiej? Boga Waszego nazywacie milosiernym, a wystarczy przesledzic postepowanie tego Boga w Starym Testamencie. (chociaz ja nie wierze w ogole w te zapisy biblijne, wystarczy obejrzec filmy naukowe zawarte w zbiorze ,,Tajemnice Biblii''). Z Boga uczyniliscie Narcyza, a Maryje podniesliscie do rangi Boga. A Wasze wierzenia w moc relikwi ... to juz jest szczyt glupoty. Czesto powolujecie sie na tradycje chrzescijanska, ktora nie znajduje uzasadnienia w zapisach biblijnych. Tradycja katolicka bylo swego czasu palenie na stosach ludzi sprzeciwiajacych sie nauce katolickiej. Tradycja katolicka bylo torturowanie ludzi szukajacych prawdy. Moze to tez byscie wprowadzili w zycie? Nie! to juz nie te czasy. Dzisiaj, w dobie tryumfu nauki, wiedzy, w dobie internetu, nie da sie dalej manipulowac spoleczenstwem. Ciemnota z klapkami na oczach pomalu wymiera. Prosze Cie pozbadz sie tych klapek z oczu, powieksz Swoje horyzonty myslowe, uwolnij sie od tego totalitaryzmu katolickiego. Zycze zdrowia!
            >
            > pzdr
    • Gość: danek Re: 80. rocznica objawień. Bp Libera: A ty wiesz, IP: *.adsl.inetia.pl 23.02.11, 11:02
      tu cos dla ciebie, opluj Go, biczuj, ukrzyżuj, ON ci wybaczy, ja NIE
      www.faustyna.eu/zgromadzenie2_pl.htm
      • Gość: 1234 Re: 80. rocznica objawień. Bp Libera: A ty wiesz, IP: *.064.c71.petrotel.pl 23.02.11, 11:25
        Drogi danku , wskaż mi prosze słowa ktorymi ja obraziłem Boga ? Ja pisze o klerze nie o Nim. Napisałem przeciez , że absolutnie nie mam nic przeciwko wierze , nie mam nic przeciwko religii . Powtórzę jestem przeciw bałwochwałczym praktykom , polityce KK wykorzystywaniu przez kler tej własnie wiary do własnych interesów itd.
        Podam ci przykład o co mi chodzi. :
        wyborcza.pl/1,75478,9150787,Uroczystosc_koscielna__Reklama_z_miejskiego_budzetu_.html
        Przeczytaj i powiedz czy uważasz że tak powinno byc ?
        Że to w porzadku ?
        • Gość: 1234 Re: 80. rocznica objawień. Bp Libera: A ty wiesz, IP: *.064.c71.petrotel.pl 23.02.11, 11:31
          Przeczytaj też i to :
          wyborcza.pl/1,75478,9149929,Nie_ma_sily_na_proboszcza__180_latek_pod_topor_.html
          To tylko dwa przykłady , z tylko jednego dnia , czy tak powinno byc w panstwie które w Konstytucji ma zapisany rozdział od kościoła ?
        • Gość: do 1234 Re: 80. rocznica objawień. Bp Libera: A ty wiesz, IP: *.adsl.inetia.pl 23.02.11, 11:32
          przepraszam ale nie do ciebie to było, źle wpisane
    • sedaluk A ja dziekuje za linki... 23.02.11, 11:44
      ..o Faustynie K. Czyli stoi za nia ks. Sopocko-nad ktorym takze byla ta luna swietosci.
      Musimy sobie uswiadomic-to byly ciezkie czasy-czas glodu, kryzysu , faszyzmu....
      Tak pisal W. Broniewski-takze z Plocka. Ale Sopocko wybral inna droge, aby pomoc ludziom.
      Ten chwyt z haslem-Jezu, ufam Tobie, to nawet z naukowego punktu widzenia jest dobry.
      Prosze zauwazyc, ze oni tam nawet z cudami nie operowali.
      A czym innym sa te drogie seminaria o sukcesie w biznesie?
      Biznes z Faustyna to sie rozpoczal dopiero potem.
    • Gość: kamyk Re: 80. rocznica objawień. Bp Libera: A ty wiesz, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.11, 12:05
      same stare baby

najpierw pielgrzymuja w mrozie po kilka godzin, a innego dnia nie maja sily stac w autobusie
      • Gość: zawiedziony Re: 80. rocznica objawień. Bp Libera: A ty wiesz, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.11, 15:08
        Brawo dla Biskupa i współpracowników!!!

Dlaczego tak ważna uroczystość nie odbyła się w Katedrze??
        W farze było ciasno, ludzie na siebie wchodzili... a poza tym straszny ziąb.
        Gratuluje pomysłu!! następnym razem poświęćcie więcej czasu na zaplanowanie
        tak ważnych obchodów np. 90- tych...
    • sedaluk 80. rocznica objawień. Bp Libera: A ty wiesz, g... 23.02.11, 22:38
      Tak sobie przemyslalem-biedna Faustyna, tak krotko zyla i tak intensywnia-pewnie gruzlica...
      Zajrzalem do Wikipedi-bingo. Czyli byla w permamentnym stanie podgoraczkowym.
      Wiele takich kobiet ma podwyzszony temperament seksualny, inne widza ciagle Jezusa...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka