Dodaj do ulubionych

Małgorzata Witczewska, szefowa MZD, odchodzi

31.03.11, 20:01
Witczewska out? Otwieram szampana.
Obserwuj wątek
    • pluszowy.mis.uszatek karuzela stanowisk trwa 31.03.11, 20:05
      akurat nie jestem zwolennikiem Pani Witczewskiej, ale ciekawi mnie ile jeszcze stanowisk obsadzi nowa władza?
      • Gość: mesalka Re: karuzela stanowisk trwa IP: *.unknown.vectranet.pl 01.04.11, 20:38
        akwarystów, gajowych, wędkarzy i innych "znajomych" jest pewnie jeszcze sporo-ja stawiam na akwarystę i zapalonego filatelistę na tym stanowisku. W dziurach w jezdni może np. zrobić oczka wodne z egzotycznymi rybkami
        • Gość: J 23 Re: karuzela stanowisk trwa IP: *.class98.petrotel.pl 03.04.11, 16:37
          Lepszy porządny akwarysta czy wedkarz niż niedouczona baba o bezczelnym zachowaniu,najwyższy czas przemieszaćto bajoro. A tak swoją drogą co wczesniej robiła specjalistka od dróg zanim zaczęła ten biznes ?
          • Gość: JACEK Re: karuzela stanowisk trwa IP: *.092.c78.petrotel.pl 07.04.11, 21:07
            Oglądała rury kanalizacyjne .
    • Gość: zen Re: Małgorzata Witczewska, szefowa MZD, odchodzi IP: 80.48.4.* 31.03.11, 20:14
      sorry, ale kto to jest ten Uchwał, co to za butny kolo, że ma rządzić miastem? ktoś wie coś więcej o tym "urzędniku"?
      • Gość: alfa Re: Małgorzata Witczewska, szefowa MZD, odchodzi IP: *.dynamic.mm.pl 01.04.11, 08:35
        p uchwał to były pracownik WUP i jednocześnie pracował w biurze posła Nowakowskiego prawa reka p Nowakowskiego OT i co.
        • Gość: Wyboraca Re: Małgorzata Witczewska, szefowa MZD, odchodzi IP: *.ip.netia.com.pl 01.04.11, 08:46
          Śniadanko mi się cofa jak myśle, że dałem sie nabrac i głosowałem na PO. Zatrudniani są tylko działacze PO, PSL i osobiści przyjaciele wodza. Normalni ludzie bez koligacji i legitymacji partyjnej nie mają szans. W wyborach parlamentarnych tego błędu juz nie popełnię. Lokalnej władzy zyczę jak najszybszego referendum - ja z pewnością chciałbym napawić swój błąd.
          • Gość: obserwator Re: Małgorzata Witczewska, szefowa MZD, odchodzi IP: *.class98.petrotel.pl 03.04.11, 19:00
            Tych lat nie odda nikt żałuje napewno Witczewska.I prawda bo przez te lata można było zrobić dużo dla Płocka.Jedynym co jej się udało to rondo na Mickiewicza.Reszta to strata czasu i pieniędzy.{np wydanie 300 000 tys.złotych na to żeby Muniserwis zasypywał osuwanie Grabówki bez zbadania przyczyny awarii świadczy o jej beztroskim i bezmyślnym zarządzaniu powierzonymi pieniędzmi z budzetu miasta}.Te 8 lat naprawde było stracone.Myślę że nowy prezydent w przeciwieństwie do Milewskiego bedzie roztropniejszy i bardziej odpowiedzialny w obsadzeniu stanowiska dyrektora MZD. Drogi nie mogą czekać,zbyt duże ponieśliśmy koszty arogancji i pewnosci siebie mizerii która odeszła swoją zepsuta drogą zostawiając długi i problemy.
            • Gość: gość Re: Małgorzata Witczewska, szefowa MZD, odchodzi IP: *.176.c82.petrotel.pl 06.04.11, 21:08
              No to pogratuluj swojemu p. Nowakowskiem odpowiedzialności w obsadzaniu nowego następcy p. Hancyka , p Terebusa który ma między innymi realizować ul. Otolińską speca od dróg który ostatnie lata spędził na bieganiu po Instalacji w Orlenie fachowiec ho ho ho super ma przygotowanie zawodowe i praktyczne pogratulować a kryteria naboru na to stanowisko poniżej krytyki. No i pierwszymi super posunięciem razem razem z p. Lewandowskim jest nowa koncepcja naszej obwodnicy zrobić jeden pas za to dłuższy bardzo inteligentne posunięcie i najlepiej na razie w jedną stronę będzie taniej a ruch wahadłowy. Gratuluje p. Nowakowski nasze drogi są w kompetentnych rękach i za to też pana rozliczymy
          • Gość: Zdzichu Re: Małgorzata Witczewska, szefowa MZD, odchodzi IP: *.092.c78.petrotel.pl 07.04.11, 21:25
            I bardzo dobrze,bo gdyby zaczeli ten chory tramwaj to dopiero zabraklo by kasy. A poza tym Milewski za długo był co miastu nie wyszło na dobre.Witczewska i jej specjaliści doprowadzili płockie drogi do ruiny {zamiast zostawić w lepszym stanie}.Ten cały MZD powinno się jak najszybciej rozwiazać lub przeprowadzić gruntowną reorganizację,poniewaz wykazali że całkowicie nie panuja nad sytuacją.
    • Gość: xs Re: Małgorzata Witczewska, szefowa MZD, odchodzi IP: *.torun.mm.pl 31.03.11, 20:16
      Nareszcie... najbardziej pozytywnaa wiadomość od kiedy pogoniliśmy Milewskiego :))
      • Gość: he he Re: Małgorzata Witczewska, szefowa MZD, odchodzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.11, 12:35
        Wiadomość ta mi poprawiła ogólne samopoczucie :)
        Jestem kierowcą, więc zwolnienie pani, która nie ogarniała tematów związanych z poprawą dróg, jest miłym akcentem na nadchodzący weekend :)
        Wypiję chyba jakiegoś szampana z okazji tej zmiany, ale też zdrówko dla pani Witczewskiej, aby się jej wiodło dobrze i nie wracała do zarządzania czymkolwiek publicznym :)
    • Gość: yes yes yes Re: Małgorzata Witczewska, szefowa MZD, odchodzi IP: *.129.c77.petrotel.pl 31.03.11, 20:20
      Mam nadzieje ze to nie zart!
      Jesli to prawda to super!!!
      Licze ze w konkursie zostanie wyloniony fachowiec z glowa na karku, bo pracy jest sporo.

A Pani Witczewskiej zycze powodzenia w dalszej karierze. ;)
      • ag64 Re: Małgorzata Witczewska, szefowa MZD, odchodzi 31.03.11, 20:36
        Niestety jest to informacja na 1.04.
        • Gość: ufffffffffff Re: Małgorzata Witczewska, szefowa MZD, odchodzi IP: *.226.c83.petrotel.pl 31.03.11, 20:52
          heh, nareszcie.
      • Gość: xcr Re: Małgorzata Witczewska,wreszcie, oby to ni żart IP: *.adsl.inetia.pl 31.03.11, 20:54
        Bez urazy ale Pani M.W. powinna była być pierwsza z listy czystek kadrowych, nawet jeśli są to czystki typowo partyjnie na co wygląda. Po prostu miasto przez ostatnie lata drogowo popadło w paraliż komunikacyjny, a każda inwestycja drogowa to plama. Miasto zamiast się rozrastać zwężało ulice jak tylko się da, stawiało światla wszędzie gdzie się da, a zamiast dróg mieliśmy uliczki osiedlowe.
        • Gość: ktos Otwieramy szampana! IP: *.003.c81.petrotel.pl 31.03.11, 20:57
          Jeśli to żart na 1 kwietnia, to kiepski. Jeśli natomiast to prawda, to jest to najlepsza informacja podana przez GW od czasu podziękowania Mirkowi M
          • Gość: nie koleś Re: Otwieramy szampana! IP: *.plock.mm.pl 31.03.11, 21:53
            Czystek ciąg dalszy. Za kolesiostwo pierwszy koleś zostanie rozliczony, może nawet jeszcze przed upływem kadencji w drodze referendum.
            • Gość: Igal Re: Otwieramy szampana! IP: *.012.c89.petrotel.pl 31.03.11, 22:05
              Najlepszy news po wygranej Nowakowskiego w wyborach samorządowych. Mam nadzieję, że następca ma głowę na karku i udrożni nasze miasto.
              • Gość: Irek Smutek IP: *.152.135.101.dsl.dynamic.eranet.pl 31.03.11, 22:31
                Najgorsza wiadomość dla bezrobotnych- nowy szef MUP ma doświadczenie w zdobywaniu pieniędzy unijnych ale ....dla siebie, pracował ( brał pieniądze) w tylu projektach w powiecie, że wielu bezrobotnych by się pożywiło i miało z tego etaty!
                Jakoś też nie widać było jego merytorycznych dokonań, ani zbytnio chęci do pracy, no może poza chęcią do podlizywania się komu trzeba. Myślałem,że nowy prezydent jednak postawi na fachowców, szkoda...
                • Gość: job Re: Smutek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.11, 06:25
                  No gratulacje dla sekretarza jesli wystawia opinie komus po 1,5 roku znajomosci i to szczegolnej bo barowej .No i w tym wypadku brak kompletnego przygotowania do kierowania zespolem ludzkim,szkoda chlopaka bo znowu zostal wystawiony przez PSL na odstrzelenie.
                  • Gość: perkins Re: Smutek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.11, 18:48
                    Niby dlaczego szkoda przydupasa Zielonej Gwiazdy? Tylko dlatego posunęli Kęsicką żeby zrobić mu miejsce. PSL wiecznie żywy. Jak już zostanie zatrudniony to go się po paru miesiącach AWANSUJE na dyrektora i żaden konkurs nie będzie potrzebny. Zobaczycie. Swoją drogą bardzo ciekawe jakie to projekty unijne przygotował ten zielony orzeł? O ile wiem to żadne, więc o doświadczeniu nie może być mowy.
              • Gość: pit Re: Otwieramy szampana! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.11, 22:34
                a kiedy duet - Pani architekt i plastyk miasta?.

Pozdrawiam
                • Gość: ja Re: Otwieramy szampana! IP: *.230.c65.petrotel.pl 31.03.11, 22:40
                  A prezes MTBS?????????????????? Kiedyyyyyyyyyyyyyy????
                  • Gość: sic Re: Otwieramy szampana! IP: *.120.c86.petrotel.pl 01.04.11, 09:05
                    Kiedy wreszcie pogoni tego wrednego kurdupla z zuok-u, co się schował w Centrum Edukacji ???????????!!!!!!!!!!!!!!!????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!????????
      • Gość: gość Re: Małgorzata Witczewska, szefowa MZD, odchodzi IP: *.228.c84.petrotel.pl 01.04.11, 14:05
        pewno znowu jakiś nauczyciel albo przydupas Nowakowskiego
    • Gość: PloCczaninek Re: Małgorzata Witczewska, szefowa MZD, odchodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.11, 23:30
      Boze ile bym dal zeby to byla prawda...czuje jednak ze to blef bo na stronach UMP powinna byc jakas adnotacja do tego - a nie ma! Jezeli okaze sie ze to faktycznie zart GW to przyznaje...wyjatkowo glupi, niesmaczny i przede wszystkim kretynski z punktu widzenia czytelnika...jak mozna dac komus TAKIE NADZIEJE a potem powiedziec ze to ZART PRIMA APRILISOWY?? Profesjonalizm Pani W. to jest dopiero zart i to nie tylko na 1 kwietnia lecz na cale lata.
      • Gość: 3k Re: Małgorzata Witczewska, szefowa MZD, odchodzi IP: *.068.c86.petrotel.pl 01.04.11, 06:28
        Wlasnie tego sie najbardziej obawiam. Bo troche by to bylo dziwne ze tak wyczekiwana decyzja kadrowa jest podejmowana znienacka, nagle po 5msc od wyborow. Dodatkowo Nowakowski do tej pory powtarzal ze wystarczy ograniczyc kompetencje MZD do remontow ulic...
        Nagle, akurat 1kwietnia postanowil zmienic zdanie i uszczesliwic rzesze wyborcow?
        Ps. Zgadzam sie z Twoja wypowiedzia w 100%.
    • Gość: TheEndOfMZD CO za BABA !?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.11, 23:36
      Osobiscie nie znam kobity wiec nie bede jej szkalowal ale serio cos w tym musi byc skoro z kim nie pogadam to kazdy ma o niej jedno - delikatnie powiem - nie najlepsze zdanie! Z drugiej strony trzeba miec niezly tupet, zeby byc tak krytykowanym urzednikiem, tak zlym zarzadzajacym, co widac po roznych decyzjach i wypowiedziach chociazby w GW, wykonywac tak beznadziejnie swoja prace i brac jeszcze z tego KASE nie wspominajac o trzymaniu sie kurczowo stolka czy jak kto woli koryta! Nawiasem mowiac jakies sukcesy Pani W. sa? bo nigdy nie slyszalem...pomozcie!
      • Gość: menel Re: CO za BABA !?!? IP: *.adsl.inetia.pl 01.04.11, 16:36
        Gość portalu: TheEndOfMZD napisał(a):

> Osobiscie nie znam kobity wiec nie bede jej szkalowal ale serio cos w tym musi
        > byc skoro z kim nie pogadam to kazdy ma o niej jedno - delikatnie powiem - nie
        > najlepsze zdanie!

Gdybyś pogadał ze mną, to przynajniej dowiedziałbyś się, jakie głupoty wygadują twoi rozmówcy a Ty je powtarzasz.
        Ja w odróżnieniu od Ciebie rozmawiałem kilka razy z tą panią a także z jej szefami z ekipy mm&co. Posłuchałem ich publicznych wypowiedzi oraz poczytałem co mieli do powiedzenia na tematy drogowe przez 8 lat. I po tej lekturze oraz rozmowach mam nieco inny obraz sytuacji i ocenę działań MZD pod kierunkiem M.Witczewskiej niż ta dominująca na forum, choć nie są to same superlatywy.
        Dla jasności pani M.Witczewska nie jest moją rodziną ani znajomą.
        Ja oceniam uwarunkowania i będące ich wynikiem fakty - odpowiedzialny za stan dróg w Płocku jest wyłącznie M.Milewski.

• Gość: Leon Re: CO za BABA !?!? IP: *.225.c79.petrotel.pl 02.04.11, 18:48
          Menel popieram Twoje słowa.Za poprzedniej ekipy budowali Pałacową z trzema domami a reszta z licznie zamieszkałych ulic od lat brnie w błocie po kostki.
          • Gość: Nemo Re: CO za BABA !?!? IP: *.105.c72.petrotel.pl 03.04.11, 16:29
            Nareszcie ktoś mądry poznał się na tej paczce gwożdzi. Popatrz jak zrobiła Nowociechomicką do której można dojechać tylko gruntówkami . Ciekawe dla kogo ? ułożono drogę z płyt przez chaszcze i łąki a wokoło zaniedbane gruntówki przy których są zabudowania
    • Gość: EmAjSikS Re: Małgorzata Witczewska, szefowa MZD, odchodzi IP: *.adsl.inetia.pl 31.03.11, 23:47
      Mam kilka pytań:
      - czy Marcin Uchwał jest już Sekretarzem ??
      -jeśli tak ,to od kiedy??? Bo z tego co mi wiadomo jest tylko p/o obowiązki sekretarza Miasta Płocka...
      - jesli jest p/o obowiązki,to jak długo jeszcze będzie tym p/o ?
      -Czy bedzie pełnic obowiązki p/o do czasu ,az nabędzie wymagane do pełnienia tej funkcji doświadczenie i staż, tak aby "wygrać" w konkursie, lub aby Prezydent Miasta Płocka go mianował, a ten (Uchwał), spelniał wszelkie kryteria ??
      • Gość: first secretary Re: Małgorzata Witczewska, szefowa MZD, odchodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.11, 06:28
        Tak spelnia do walki sumo
    • firstkaktus Małgorzata Witczewska, szefowa MZD, odchodzi 01.04.11, 07:58
      Siem doczekał ! Niech wam bozia w dzieciach wynagrodzi .

Ale ale ! Byłbym zapomniał . Czy to aby nie będzie sztuka za sztukę? Bo po ostatnich numerach coś mię pośladki swędzą że tak .
      • Gość: Agnes Re: Małgorzata Witczewska, szefowa MZD, odchodzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.11, 08:36
        No to 1 obietnice wyborcze złamane- miał nie zwalniać ludzi haha... Jakoś ja nie widzę powodów do takiej radości- skąd wiecie jakie decyzje podejmie następca?? Może znów jakiś świetny pomysł, żeby utrudnić życie płocczanom, jak zakaz skrętu w lewo za Nowatorem...
      • Gość: xyz Kto zlikwidował strzałkę w prawo IP: 91.212.223.* 01.04.11, 08:40
        na skrzyżowaniu Armii Krajowej/Wyszogrodzkiej , na przeciwko GH Wisła? Korek na Armii Krajowej - tragedia!
    • biust75d Ale dziś jest Prima Aprilis - więc ile w tym 01.04.11, 08:45
      jest prawdy?
      • Gość: 1234 Re: Ale dziś jest Prima Aprilis - więc ile w tym IP: *.108.c67.petrotel.pl 01.04.11, 10:20
        A ja mysle , że informacja jest prawdziwa. Taklich żartów sie nie robi bo mozna sie załapać na odpowiedni artykuł itd.
        To po pierwsze , po drugie.
        Mnie najbardziej rozbawiła wypowiedź nowego p.o. szefa MUP , który m.in. mówi :
        "Nominację postrzegam jako ukoronowanie dotychczasowej kariery i motywację do pracy"
        Czyżby szanowny pan zapomniał , zagalopował sie przeciez to tylko nominacja - wyznaczenie na PO czyli pełniącego obowiązki, po co snuć az takie plany skoro przed nami konkurs, czy wyznaczenie na 2 miesiące to aż taki awans. Czy opinie prominetów partyjnych nie za wczesne , chyba że konkurs po raz kolejny to "konkurs" z wiadomym z góry zwiycięzcą ( patrz komendant SM, niektórzy dyrektorzy co to sie wcześniej z pracy pozwalniali itd.itd.)
        Tak więc panie szefie MUP - spokojnie , albo od razu pan powiedz że masz pan to załatwione.
        Wyznaczenie na p.o. to tylko forma zastępstwa za nieobecnego a nie NOMINACJA.

• Gość: 1234 Re: Ale dziś jest Prima Aprilis - więc ile w tym IP: *.108.c67.petrotel.pl 01.04.11, 10:25
          Jeszcze jedno , bo zapomniałem.
          Co do pani W. to chciałbym tylko przypomnieć , że już w 2005 był wniosek komisji kontrolującej o pociągnięcie jej do odpowiedzialności za niedociągnięcia związane bodajże z wykonaniem oznakowania poziomego na jezdniach. No ale wtedy , widamo nikt tematu nie podjął , rządzila przecież zaprzyjaźniona ekipa MM&company.
          Ptotokół pokontrolny można znaleźć na stronach BIP Płock.
    • Gość: dsawe Re: Małgorzata Witczewska, szefowa MZD, odchodzi IP: *.class147.petrotel.pl 01.04.11, 10:28
      Jarek - gratulacje!!! Mam nadzieję, że w przyszłości będziesz dyrektorem, nie tylko p.o.
      Pozdrawiam
      • Gość: otolińska Re: Małgorzata Witczewska, szefowa MZD, odchodzi IP: *.dynamic.chello.pl 01.04.11, 10:58
        "Błędy w przygotowaniu tej inwestycji i niedoszacowanie jej na kwotę aż sześciu mln zł były bezpośrednim powodem mojej decyzji - tłumaczył zwolnienie Małgorzaty Witczewskiej prezydent Andrzej Nowakowski."
        A jakie to konkretnie błędy były przez Witczewską popenione? Takimi ogólnikami to każdy umie sadzić. Decyzja polityczna i tyle.
        Poza tym o jakim niedoszacowaniu Nowy-nieudacznik mówi? Przecież szacowanie z założenia nie jest dokładne. Kto tak wieloskładnikową inwestycję potrafi oszacować precyzyjnie? Zresztą przecież podczas przetargu poznamy dopiero ostateczna kwotę ryczałtową. Więc względem czego to niedoszacowanie? Decyzja polityczna. Referendum ws odwołania prezydenta coraz bliżej.
    • Gość: bezrobotny Małgorzata Witczewska, szefowa MZD, odchodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.11, 10:47
      Do której partii trzeba się zapisać żeby najszybciej znaleźć dobrą posadkę?
      • Gość: 1234 do otolińskie Re: Małgorzata Witczewska, szefowa MZD, odchodzi IP: *.108.c67.petrotel.pl 01.04.11, 11:08
        A czy polityczna decyzją tez były chore pomysły tej pani , a czy polityczną decyzją był np. brak wyegzekwowania od inwestora właściwego rozwiązania przy Mostach ? czy też bark nadzoru nad wykonawca remontu Mostowej ( popatrz co sie tam dziej dziury w nowej nawierzchni) itd. itd.
      • Gość: gość Re: Małgorzata Witczewska, szefowa MZD, odchodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.11, 06:29
        do samoobrony
    • Gość: bezrobotny Re: Małgorzata Witczewska, szefowa MZD, odchodzi IP: *.adsl.inetia.pl 01.04.11, 12:12
      osobiscie wsperałem pana nowakowskiego , ale okazuje się ę w mieście nie ma po( PO), a rządzi PSL decyduje o układach i zatrudnieniu. Szkoda mi nowego prezydenta.
      • Gość: aol Re: Małgorzata Witczewska, szefowa MZD, odchodzi IP: *.adsl.inetia.pl 01.04.11, 12:18
        wszystkich dyrektorów UM usunieto tylko dlatego ze pracowali za Milewskiego, został sie wieczny dyrektor inż. miasta Nowakowski
        • Gość: he he Re: Małgorzata Witczewska, szefowa MZD, odchodzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.11, 12:41
          Mam nadzieję, że to nie kawał 1-wszo kwietniowy. GW miała wiele potknięć, ale kawał z taką wiadomością to by było dno i 5 metrów mułu.
          Jak zdałem sobie sprawę, że jest 1 kwietnia to aż boję się cieszyć z tej wiadomości, a radość to wielka :)
          • Gość: ooo Re: Małgorzata Witczewska, szefowa MZD, odchodzi IP: *.091.c83.petrotel.pl 01.04.11, 12:59
            żadnych zwolnień, obwodnica, kłamstwa na każdym kroku tylko konferencje, podlizywanie się mediom, opluwać innych a samemu nic nie robić tak to każdy potrafi
    • Gość: Szczery83 Re: Małgorzata Witczewska, szefowa MZD, odchodzi IP: *.164.c71.petrotel.pl 01.04.11, 13:57
      No i z czego się tak cieszycie? myślicie, że teraz wszystkie drogi będą jak niemieckie autostrady? mam nadzieję, że rozczarujecie się swoją radością. Czy zmiana rządu i prezydenta Polski przyniosła wiele dobrego? chyba, że 5,29 za PB95 i 6PLN za sugar uważacie za pozytyw.
      • Gość: 1234 Re: Małgorzata Witczewska, szefowa MZD, odchodzi IP: *.083.c69.petrotel.pl 01.04.11, 14:13
        A dla mnie podwyżka paliwa nie strasna , zawsze i to od lat tankuje za 50 zł.
      • Gość: Jack Re: Małgorzata Witczewska, szefowa MZD, odchodzi IP: *.plock.mm.pl 01.04.11, 16:04
        Zamów sobie ten sugar za 3,30 na Allegro i nie płacz to raz.
        A odnośnie benzyny - przeżuć się na gaz i nie marudź :)
        Pozdrawiam
        • Gość: menel Re: Małgorzata Witczewska, szefowa MZD, odchodzi IP: *.adsl.inetia.pl 01.04.11, 16:39
          Gość portalu: TheEndOfMZD napisał(a):

> Osobiscie nie znam kobity wiec nie bede jej szkalowal ale serio cos w tym musi
          > byc skoro z kim nie pogadam to kazdy ma o niej jedno - delikatnie powiem - nie
          > najlepsze zdanie!

Gdybyś pogadał ze mną, to przynajniej dowiedziałbyś się, jakie głupoty wygadują twoi rozmówcy a Ty je powtarzasz.
          Ja w odróżnieniu od Ciebie rozmawiałem kilka razy z tą panią a także z jej szefami z ekipy mm&co. Posłuchałem ich publicznych wypowiedzi oraz poczytałem co mieli do powiedzenia na tematy drogowe przez 8 lat. I po tej lekturze oraz rozmowach mam nieco inny obraz sytuacji i ocenę działań MZD pod kierunkiem M.Witczewskiej niż ta dominująca na forum, choć nie są to same superlatywy.
          Dla jasności pani M.Witczewska nie jest moją rodziną ani znajomą.
          Ja oceniam uwarunkowania i będące ich wynikiem fakty - odpowiedzialny za stan dróg w Płocku jest wyłącznie M.Milewski.

• Gość: tivct Re: Małgorzata Witczewska, szefowa MZD, odchodzi IP: *.030.c91.petrotel.pl 01.04.11, 17:46
            Ok, czasem Witczewska byla krytykowana bezpodstawnie, tak dla zasady.
            Ale nie mowmy ze za wszystko odpowiedzialny jest tylko MM.
            Za rzadow tej pani wprowadzano w zycie mnostwo pomyslow ktore powinno odrzucic sie juz na starcie.
            Mam na mysli takie na ktory nie byly wymuszone niskim budzetem przeznaczanym na drogi.
            Tak wiec stwierdzenie ze Witczewska tak naprawde nie mogla nic zrobic bo MM nie dawal jej pieniedzy jest mocnym naduzyciem.
            Zarzucasz innym bezsensowne oczernianie Witczewskiej, a jednoczesnie sam przesadzasz z wybielaniem jej rzadow.
            • Gość: menel Re: Małgorzata Witczewska, szefowa MZD, odchodzi IP: *.adsl.inetia.pl 01.04.11, 17:53
              Gość portalu: tivct napisał(a):

> Zarzucasz innym bezsensowne oczernianie Witczewskiej, a jednoczesnie sam przesa
              > dzasz z wybielaniem jej rzadow.

a niby gdzie wybielam - konktretnie proszę

• Gość: xms Re: Małgorzata Witczewska i dokonania MZD IP: *.adsl.inetia.pl 01.04.11, 20:30
                W skrócie: zwężenie wyszogrodzkiej; wysepki na spółdzielczej i południowej; rondo dzwon ze słynną sygnalizacją, która blokowała ruch we wszystkie strony zamiast zielonej linii; remont mostowej i wyszogrodzkiej -wylotu na wawe, w godzinach największego ruchu; zwężenie mickiewicza; skrzyżowanie bat. chłopskich z łukasiewicza - -katastroficzny lewoskręt; 2 lewoskręty z wyszogrodzkiej w armi krajowej - korek za zakład energetyczny; zakaz skrętu z piłsudskiego, otolińska w kierunku nowatora; rondo obok budmatu na boryszewie - można sie zabić ze względu na jego rozmiar; zamknięcie grabówki i zero remontu; wiadukt piłsudskiego - do tej pory można wyskoczyć w powietrze; targowa - wciąż nie można wyjechać; innych na ta chwilę nie pamietam ... o niewykonanych obietnicach nie będę wspominał
                • Gość: Kierowiec Re: Małgorzata Witczewska i dokonania MZD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.11, 21:54
                  I najsłynniejsze na świecie PROGI AKUSTYCZNE na Armii Krajowej,okolice Zielony Jar!!!
    • w0w0 Małgorzata Witczewska, szefowa MZD, odchodzi 02.04.11, 08:35
      każdy dzień pracy tej Pani w MZD to o jeden dzień za dużo.
      • Gość: Cyklista Re: Małgorzata Witczewska, szefowa MZD, odchodzi IP: *.153.c81.petrotel.pl 02.04.11, 09:35
        Tak, tak, i za masonów i cyklistów oczywiście.
    • Gość: St Re: Małgorzata Witczewska, szefowa MZD, odchodzi IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.04.11, 10:54
      tylko kompletni ignoranci mogą cieszyć się z odjścia p. Witczewskiej. Nie było do tej pory w mieście równie kompetentnej osoby, posiadajcej ogromną wiedzę i widzącej co chce zrobić jak ona.
      tłumaczenie prezydenta o Otolińskiej jest płytkie i bez sensu-jakby nie znał tej sprawy, tylko coś tam gdzieś podsłuchał ale tak naprawdę nie ma pojęcia o co chodzi, no ale myślę że następne wybory to wszystko zweryfikują....
      Pani Małgosi pozstaje życzyć powodzenia, gdzieś w nowej pracy gdzie docenią jej wiedzę i umiejętności.
      • Gość: biuro pracy Re: Małgorzata Witczewska, szefowa MZD, odchodzi IP: *.plock.mm.pl 02.04.11, 13:36
        Przyjme do pracy w MZO - stanowisko - operator śmieciarki
        • Gość: gość Re: Małgorzata Witczewska, szefowa MZD, odchodzi IP: *.228.c84.petrotel.pl 03.04.11, 07:12
          rozumiem że to propozycja pracy dla obecnie rządzącej ekipy no a ty będziesz głównym operatorem śmieciarki
      • Gość: marcin Re: Małgorzata Witczewska, szefowa MZD, odchodzi IP: 195.187.14.* 04.04.11, 11:31
        ochłoń..albo skontaktuj się z lekarzem lub farmaceutą..
        • hrabiapotocki Re: Małgorzata Witczewska, szefowa MZD, odchodzi 06.04.11, 14:14
          Inwestycje drogowe to dla M.W. coś tak niepojętego, jak teoria kwantowa dla przedszkolaka. Wystarczy posłuchać, co mówią kierowcy KM-ów o łuku przy "Energetyku". Projektował ten łuk jakiś geometra, a nie INŻYNIER. Gdzie był NADZÓR ZDM nad remontem CAŁEJ WYSZOGRODZKIEJ. I innych "wynalazkach" (w tym slalomach na Armii Krajowej) drogowych nie będe wspominał. Większość wie, o co chodzi.
      • Gość: gość Re: Małgorzata Witczewska, szefowa MZD, odchodzi IP: *.176.c82.petrotel.pl 06.04.11, 20:43
        słuszna uwaga tłumaczenie prezydenta o Otolińskiej jest płytkie i bez sensu wiadome było, że Nowakowski nie dopuści, aby MZD realizowało tą inwestycje z politycznych pobudek jak by to wyglądało milionowa inwestycja przygotowana i realizowana przez MZD nieładnie byłoby się pochwalić czyimś sukcesem i dlatego pozbył się p. Wilczewskiej która uważam była osobą kompetentną do prowadzenia takiej inwestycji posiadająca wiedzę i doświadczenie. Sądzę że tym posunięciem strzelił sobie samobija.
    • marekjank czystki, czystki, czystki.......bo PO to puste obi 02.04.11, 13:09
      czystki, czystki, czystki.......bo PO to Puste Obietnice x3...:)
    • Gość: plocmanek Re: Małgorzata Witczewska, szefowa MZD, odchodzi IP: *.plock.mm.pl 03.04.11, 19:18
      szanowny Panie Prezydencie a kiedy weźmiesz się za MUNISERWIS gdzie Pan ps. oGryzek ciepły fotel Dyrektora zajmuje i układa się z kim popadnie. W ciągnął w ten biznes również i synalka i tak na codzień Synek Projektuje i Nadzoruje a firma taty wykonuje. Czas z tym skończyć!!!
    • Gość: obywatel Plocki Re: Małgorzata Witczewska, szefowa MZD, odchodzi IP: *.class98.petrotel.pl 03.04.11, 19:27
      Ta kobieta i jej świta od mieszania asfaltu to porazka . Ten proceder trwa tak długo nikt nie sprawdził ile wykonawca zakupił masy,a ile sprzedał MZD. Nie dziwię się poprzedniej ekipie,ale ta powinna sprawdzić swoją firmę. Czy to takie trudne ?
      • Gość: gość Re: Małgorzata Witczewska, szefowa MZD, odchodzi IP: *.176.c82.petrotel.pl 06.04.11, 20:04
        ochłoń..albo skontaktuj się z lekarzem lub farmaceutą.. tobie poprosu wymieszał się asfalt w mózgu
        • Gość: kaziulek do gościa Re: Małgorzata Witczewska, szefowa MZD, odchodzi IP: *.plock.mm.pl 06.04.11, 21:02
          Szanowny kolego , to chyba ty musisz ochłonąć i odpuścic z tym pouczaniem , jednemu karzesz ochłonąć innemu odpościc itd. Nie przesadzasz ?
          • Gość: klata Re: Małgorzata Witczewska, szefowa MZD, odchodzi IP: *.006.c79.petrotel.pl 06.04.11, 21:17
            Odchodzi i odchodzi i odejsć nie może.
            • Gość: Igal Re: Małgorzata Witczewska, szefowa MZD, odchodzi IP: *.115.c73.petrotel.pl 10.04.11, 07:40
              Dla mnie jedną z większych porażek, choć nie jedyną, była decyzja o likwidacji dojazdów do mostu Solidarności przed rozpoczęciem jego budowy. Mam nadzieję, że obecna ekipa dostrzega problem i coś z tym zrobi. Mówię tu o zjeździe tylko dla osobówek i samochodów dostawczych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka