Dodaj do ulubionych

Hotel zostanie albo będzie zburzony? Petropol n...

12.05.11, 22:00
Nie wiem jak dla Was ale moim zdaniem Petropol to kultowy obiekt miasta. Troche dziwnie byloby bez niego
Obserwuj wątek
    • Gość: pikuś Re: Hotel zostanie albo będzie zburzony? Petropol IP: *.215.c91.petrotel.pl 12.05.11, 22:20
      To podejście Orbisu do hotelu w Płocku wynika z zauważanych przez nich szans rozwojowych Płocka. plock.gazeta.pl/plock/1,35681,9588740,Plock_w_ogonie_rankingu__Newsweeka___Zabawa_czy_wstyd_.html
      No cóż. Wszyscy nasze miasto omijają, a młodzież ucieka.
      • Gość: aksum78 Re: Hotel zostanie albo będzie zburzony? Petropol IP: *.range81-159.btcentralplus.com 12.05.11, 22:22
        no i mamy co mamy. likwidujmy festiwale, przeganiajmy inwestorow. Plock to tylko sypialnia dla koncernu. Szkoda gadac.
        • Gość: do aksumka78 Re: Hotel zostanie albo będzie zburzony? Petropol IP: *.062.c83.petrotel.pl 12.05.11, 23:07
          jak szkoda gadać to nie gadaj zwłaszcza o festiwalikach, które to miały wg ciebie napędzać koniunkturę właśnie hotelarzom.No i co aksumku na to powiesz.Festiwaliki napędzają wydatki dla miasta a hotelarze szczególnie Orbis wiedzą co robią i likwidują hotel.Jak ci już kiedyś mówiliśmy na forum goście festiwalowi śpią pod chmurką albo w namiocikach.Twoja rejtanowska obrona festiwalików dała ciała.Inwestorów też festiwaliki nie zachęcą do inwestowania.Inwestorzy nie balują na plaży nad Wisłą bo tak mawiała słynna trójca od imprezek.Klapa totalna klapa tego waszego promowania Płocka przez łomoty.KLAPA.
          • Gość: aksum78 Re: Hotel zostanie albo będzie zburzony? Petropol IP: *.range81-159.btcentralplus.com 12.05.11, 23:22
            Ta, klapa to ogolnie w tym miescie sie robi, patrz vide ranking Newsweeka. Podaj swoj nick tchorzu
      • Gość: a Re: Hotel zostanie albo będzie zburzony? Petropol IP: *.adsl.inetia.pl 12.05.11, 23:43
        To raczej podejscie Orbisu , w zwiazku z powstaniem w Płocku nowego hotelu na Sienkiewicza-Hotel Herman, i zapowiadanym powstaniu w ciagu 2-3 lat hotelu na Starym Rynku,w remontowanej kamienicy, w ktorej ostatnio miescila sie Składnica Harcerska. Dodajmy powstanie Hotelu Tumskiego, Hotel Czardasz, Hotel Starzynski, oraz dla mniej zasobnych gosci Hotel "1" na Szopena i Gosciniec oraz "Płock" w Alejach i mamy pelen obraz.A z tego co sie orientuję ,wkrotce moze powstac kolejny hotel w kamienicy przy Kolegialnej, tej pustej na rogu vis -a vis dawnego Urzedu Wojewodzkiego, no i nalezy nie zapominac o planowanym przez Siostry Zakonne wybudowaniu Domu Pielgrzyma obok Sanktuarium Bozego Miłosierdzia i Małachowianki.. Ktos wiec w Orbisie przekalkulowal, ze nie oplaca im sie inwestowac w Płocku..A jest jeszcze Hotel orlenowski na 3-go maja i kilka w stylu "Goscinca", ze o okolicy Płocka ,jak "Rusałka" i "Dębowa Góra" oraz Kawallo,nie wspomnę... Szkoda, bo przydałby sie hotel taki 3-gwiazdkowy w Płocku. Natomiast, chyba nie powinnismy sie obawiac,ze ktos ,gdy zburzy Petropol, wybuduje tam 4 pietrowy blok, gdyz jest to zbyt cenna przestrzen w centrum miasta na taka inwestycje,a w dodatku, o ile sie orientuje, w planie zagospodarowania przestrzennego , jest obostrzenie, mowiace o tym,ze moze tam powstac tylko wysoki budynek, zapewne tez o okreslonym aspekcie wizualnym.
        • Gość: menel Re: Hotel zostanie albo będzie zburzony? Petropol IP: *.adsl.inetia.pl 13.05.11, 09:12
          Gość portalu: a napisał(a):

> Ktos wiec w Orbisie przekalkulowal, ze nie oplaca im sie inwestowac w Płocku..

Właściciel marki Orbis już dawno zauważył, że w Płocku społka raczej traci niż zyskuje na wizerunku i interesach hotelowych jakie tu można robić - stąd decyzja o zamknięciu Pretrpolou już dano temu a taraz zburzenia lub sprzedania.

• Gość: Ja Re: Hotel zostanie albo będzie zburzony? Petropol IP: *.plock.mm.pl 13.05.11, 06:19
        Wow,jakiś Ty inteligentny-naprawdę. Znalazłeś związek pomiędzy artykułem a zarzuceniem budowy hotelu. No no no.
    • Gość: bw59 Re: Hotel zostanie albo będzie zburzony? Petropol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.11, 22:30
      Też mam pozytywne skojarzenia z dzieciństwa, ale teraz chyba wszyscy widzą, że arcydziełem architektury nie jest.
      WIelka szkoda, że prowincjonalny placyk z szaletem pozostanie nadal bez zmian.
      • kwisniewski Re: Hotel zostanie albo będzie zburzony? Petropol 12.05.11, 22:50
        Gość portalu: bw59 napisał(a):

Też mam pozytywne skojarzenia z dzieciństwa, ale teraz chyba wszyscy widzą, że arcydziełem architektury nie jest.

Budynek teatru też nie był arcydziełem a jednak mozna było go zmienić.

Budynki z Wielkiej Płyty też nie sa arcydziełem też je wyburzymy?

PROMUJMY PŁOCK POZYTYWNIE -

tu na forum GW tego brakuje
        • Gość: menel Re: Hotel zostanie albo będzie zburzony? Petropol IP: *.adsl.inetia.pl 13.05.11, 00:08
          Taki źródłowy tekst a zabrakło podstwowych informacji:
          - kto wyłożył pieniądze na hotel? - nie był to Orbis, niestety. Zbudowały go MZPiP
          - dlaczego Orbis zamknął hotel, do tego wkrótce po odpicowaniu? - bo nie zarabiał na siebie gdyż był obciachowy pomimo całego gwaizdozbioru gwiazdek .

A juz słowa autora o odrobinie luksusu, wielkim swiecie i niektorych wielkich nazwiskach, ktorych wymienienie mialo nobilitowac go.
          Zacznijmy od luksusu. Pokoj dwójka byla to klitka tak mała, że zdrowy chłop normalnej postury nie miał się jak przeciągnąc - trzeba bylo otwierać drzwi na korytarz. Rozmiar klitki nie pozwlał też, na żaden fanyzyjny numerek z a panienką - trudno raczej w takich chwilach otwierać drzwi na korytarz aby uzyskać przestrzeń niezbędną dla przećwicznia niektórych pozycji z kamasutry.
          Wielki swiat czyli kiosk z oddzialem Banku Pekao (poźniej przmianowny na Pewex) - jedyny bank na siewcie, gdzie mozna było kupic majtki, kawę rozpuszczalną Nesca, papierosy lepsze niz Sporty i cóś do wypicia bez szczególnego obrzydzenia. Niektórzy jeszcze nabywali tam tzw gumowane koszulki helanco i ortaliony i to wspomnienie oraz wyobrażenie wysokiego standardu i luksusu pozostało im jeszcze do dzisiaj, co ze zdumeiniem odkrywam również w komentowanym artykule.
          Niewiątpliwym dowodem luksusu i wysokiego standardu hotelu, przeznaczonego w zasadzie tylko dla gości dewizowych był też jeden pokój, nigdy nie sprzedawany gościom. Był on stale zajęty przez dyzurujacych w nim funkcjonariuszy SB - tam też zbiegały się podsłuchy ze wszystkich pokoi. Taki wysoki standard radziecki - wprost kwintesencja luksusu a n ie tylko odrobina.
          Goście, których obecnośc nobilituje hotel. Gdy przeczytałem w tym kontekscie nazwisko Jan Himilsbach to wpadłem w taki smiech, że długo nie mogłem się powstrzymać. W tej sytaucji trzeba koniecznie wymienić Bubę, która wiecej czasu tem spędziła z pożykiem dla interesów hotelu.
          Pamiętam gdy spotkałem na Tumskiej zamieszkałą w Petropolu Ewę Demarczyk z okazji swojego koncertu w Płocku. Nie mogła wytrzymac w tym luksusie, żeby to go przeżyć ratowała sie jak mogła, do tego stopnia, że trzeba Jej było pomoć trafić zpowrotem z Tumskiej. Autografu nie poprosiłem, niestety - jakoś było niezręcznie, gwiazda nie była w formie i w nastroju.
          BWT gdy tak robiąc ten wpis szybko przebiegałem wspomnienia i wybierałem, co wpisać to doszedłem do wniosku, że na dobrą sprawę to takich michałków i anegdot zebralbym bez trudu na całkiem grubą ksiażkę, ale kogo to moze inetesowac i kto by czytał.
    • Gość: Michał B. Re: Hotel zostanie albo będzie zburzony? Petropol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.11, 23:20
      Wyburzyć tego molocha paskudnego i ten stary młyn na przeciwko i postawić coś bardziej reprezentacyjnego po obu stronach Bielskiej. Nie muszą to być sklepy, ale chociażby biura itd. Cokolwiek, aby w końcu jakoś zmienić wygląd centrum Płocka.

Płock to piękne miasto, a te dwie ruiny straszą mieszkańców od paru ładnych lat.

Jestem całkowicie za jego zniknięciem i wybudowaniem czegoś ładniejszego i przydatnego dla mieszkańców (firm).
      • Gość: a Re: Hotel zostanie albo będzie zburzony? Petropol IP: *.adsl.inetia.pl 12.05.11, 23:34
        Stary młyn to zabytek, ktory powinien byc przekształcony w lofty, badz biurowiec , badz wlasnie hotel,a moze to i to na wzor Manufaktury w Łodzi, oczywiscie zachowujac wszelkie proporcje. A co do samej ulicy Bielskiej, to cala pierzeja po stronie "Manhattanu" to jedna wielka riuna i wstyd.Tam sie niewiele zmienilo od XIX wieku..
        • monster_truck Re: Hotel zostanie albo będzie zburzony? Petropol 13.05.11, 08:01
          Zgadzam się z Wami. Tutaj nawet nie chodzi o hotel ale o całą resztę straszydeł przy tym skrzyżowaniu i okolicy. Hotel z budynkiem po kasynie, młyn, pawilony handlowe z pssami, antypodkowa, manhattan. Centrum w tym miejscu jest obrzydliwe.
          Z takich czy innych pobudek ale jednak cieszę się z decyzji Orbisu. Z samorządem nic ciekawego się nie zrobi a na pewno nie w szybkim tempie.
          • Gość: płocczanin Re: Hotel zostanie albo będzie zburzony? Petropol IP: *.dynamic.mm.pl 13.05.11, 08:57
            Z czego sie cieszycie monstrum?

menel z Oka, chce rozebrać cały Płock bo żydowski Sztekl , jak pisał a ty dokończysz dzieła rujnując świeżo wyremontowany budynek bo niszczyciel , też pewnie z oka niszczy, bo JEGO?

A cały teren od młyna do młyna , to też etniczna zemsta oka. Dlatego nie ma tam budowy. Światowi współbracia mają nadzieje na przejęcie całej ulicy i nie pozwalają tu nic budować.

Nam zostawia powietrze z Japonii.
            • Gość: jurek z GE Re: kiedy czss na inne relikty komunizmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.11, 09:53
              Ciesz się, że na razie nikt nie chce rozebrać reliktu komuny bloku przy Gintera 3. Powstał on dla młodzieżowych aktywistów i dygnitarzy ZSMP żeby ominąć kolejkę w spółdzielni. To była taka nagroda dla tych co wiernie służyli "matce partii" w szeregach jej młodzieżowej przybudówki. jeden niegodziwiec znizył sie do tego stopnia że poprzez swoje macki wyrzucił z kolejki biednego kolege którego warunki mieszkaniowe to był substanard po to zeby załatwic sobie wygodne lokum na specjalnych warunkach. Potem szybko udawał, że jest aktywnym członkiem "S", patriotą i katolikiem.
            • Gość: menel Re: Hotel zostanie albo będzie zburzony? Petropol IP: *.adsl.inetia.pl 13.05.11, 10:23
              Gość portalu: płocczanin napisał(a):

> menel z Oka, chce rozebrać cały Płock bo żydowski Sztekl , jak pisał
              > a ty dokończysz dzieła rujnując świeżo wyremontowany budynek bo ni
              > szczyciel , też pewnie z oka niszczy, bo JEGO?

słaba nadzieja, że kiedyś dotrze do patriotów lokalnych zaślepionych miłością do SZTETL , że tego bezwartościowego paskudnego badziewia nie warto trzymać a tym bardziej konserwować za cięzkie pieniądze skoro nawet coś tak relatywnie nowego, "nowoczesnego" (przecież jakby wieżowiec), w "dobrym stanie" ( świeżo co odpicowany) nie ma racji bytu i nadaje sie pod młot. Chyba że trafi się jeleń, co za to dobrze zapłaci - to mu się wciśnie ten szajs i niech się tym cieszy, ale to będzie juz jego problem.
              Wszędzie w normalnym świecie tak sie to odbywa, tylko nie u nas, gdzie każde badziewie uzyskujue ochronę jako zabytek, jeśli tylko jest sprzed 1945.
              Ale tamte inne miasta się rozwijają normalnie, niektóre z nich są nawet bardzo piękne!
              A jaki jest koń (Płock) każdy widzi.
          • adelina8 Re: Hotel zostanie albo będzie zburzony? Petropol 13.05.11, 16:12
            a może od razu całe miasto zburz i będzie po kłopocie. No przepraszam galerie mogą zostać. Bo małe sklepiki , które jeszcze zostały to oczywiście won. O albo jeszcze jedną lub dwie galerie postawić. Wtedy życie kulturalne będzie jeszcze bardziej kwitnąć.
        • Gość: Autor Re: Hotel zostanie albo będzie zburzony? Petropol IP: *.plock.mm.pl 13.05.11, 10:36
          > Stary młyn to zabytek,

Ze co?
    • Gość: ubawiony Re: Hotel zostanie albo będzie zburzony? Petropol IP: *.206.c69.petrotel.pl 12.05.11, 23:33
      Kultowy obiekt, w którym, podobno, można było na siódmym piętrze trypra złapać :)
      • Gość: menel Re: Hotel zostanie albo będzie zburzony? Petropol IP: *.adsl.inetia.pl 13.05.11, 00:12
        na wszystkich z parterm włącznie i nie podobno
        PS znam kilka osób dobrze wprowadzonych, znających prawdziwe oblicze i klimat tego zasłużpnego obiektu
        • Gość: bij dziada Re: Hotel zostanie albo będzie zburzony? Petropol IP: *.206.c73.petrotel.pl 13.05.11, 10:03

juz dawno pisalem ze tzw goscie festiwalowi to nie klienci hoteli , tak stwierdzil orbis w swoich badaniach , naplyw turystow jest tak maly i efemeryczny ze widac biznesowo sie nie oplaca.
          to jedno druga sprawa ze orbis nie dal sie zrobic w balona ekipie mm&co , plan przewidywal zachecenie orbisu do zamiany dzialek z ryneksem wskutek czego robis mial postawic hotel przy królewieckiej mnie wiecej w miejscu kibla ( tzw metro) . ryneks natomiast mial przejac petropol i ...opchnac go albo tylko dzialke innemu hotelarzowi .

wniosek w kazdym razie jest taki ze sieciowemu sie w plocku nie oplaca - widac ten gigantyczny naplyw turystow, gosci festiwalowych jako efekt kaszankowej "promocji " to jedna wielka bujda .
          • Gość: kononowicz Re: Hotel zostanie albo będzie zburzony? Petropol IP: *.098.c77.petrotel.pl 13.05.11, 10:18
            Zanosi się, że dalej w Płocku nie będzie niczego.
            • Gość: bywalec Re: Hotel zostanie albo będzie zburzony? Petropol IP: *.adsl.inetia.pl 13.05.11, 10:25
              Gość portalu: kononowicz napisał(a):

> Zanosi się, że dalej w Płocku nie będzie niczego.

sam nie wiem co lepiej mieć: nic czy wielkie gooowno
            • Gość: bij dziada Re: Hotel zostanie albo będzie zburzony? Petropol IP: *.206.c73.petrotel.pl 13.05.11, 10:29
              w końcu po to wydawano gigantyczne pieniadze przez 8 lat aby wypromowac plock chocby wsrod krajowych turystowi gosci festiwalowych zeby tak bylo .
              to znaczy aby nie wystrczylo na maly nawet hotelik.
              cos marnie widze efekty tych wydatkow , pora aby nowa wladza pokazala na co ta kasa poszla i jaki jest jej efekt .
              biznes hotelowy juz ocenil- zero efektu!

Plock wciaz nie jest miejscem turystycznym , wciaz stoi odwrocony tylem do rzeki , do inwestorow. Wciaz jest daleko od drogi .

w Legnicy - hotel Qubus -220 pokoi, centrum konferencyjne na 1000 osob

a przeciez Legnica nie wydawala nawet 5% tego co plock na festiwaliki i inne bzdety !

wnioski !!!!
              • Gość: menel Re: Hotel zostanie albo będzie zburzony? Petropol IP: *.adsl.inetia.pl 13.05.11, 11:18
                Wniosek: do przeglądu filmow o tematyce wody, rzeki, dodać drogę - i tu propozycje tytułów : Znikający punkt ( z uwagi na postac bohatera - nazywa się Kowalski oraz genialną rolę "ducha" - Steve Wander), serial o jakze wymownym tytule "Z daleka od drogi".
                • Gość: płocczanin Re: Hotel zostanie albo będzie zburzony? Petropol IP: *.dynamic.mm.pl 13.05.11, 11:25
                  starymenelikuszeklowy a Boźnica naprawiana za kasę z Miasta........ to do rozbiorki? jeżeli mącisz o likwidacji petropolu.. Co w zamian?
                  • Gość: do bolszewika Re: Hotel zostanie albo będzie zburzony? Petropol IP: *.adsl.inetia.pl 13.05.11, 12:11

> starymenelikuszeklowy a Boźnica naprawiana za kasę z Miasta........ to
                    > do rozbiorki?

a ile tej kasy miasto wyłożyło i wyłoży na rewitalizacje Bożnicy?

> jeżeli mącisz o likwidacji petropolu.. Co w zamian?

Petropol nie należy do miasta - a właściciel moze z nim zrobic co zechce: podpalić i wziąć odszkodowanie, wysadzić, rozebrać, zburzyć, sprzedać i co tam jeszcze przyjdzie mu do głowy. Na razie zlikwidował działanośc z duża stratą i zamnknął hotel - to jego dobre właścielskie prawo wywodzące się ze świętego prawa własności bolszewiku
                    • Gość: płocczanin Re: Hotel zostanie IP: *.dynamic.mm.pl 13.05.11, 16:45
                      Mosze, nie kłam z Bożnicą. Za dużo napisano i piszą , jak było. O poręczeniu nie wspomnę i sabi nie chodzi o stary dom, tylko O sterowane tobą pragnienie zburzenia płocka z ZEMSTY... jak nie mogę odebrać , to niech szczeźnie. A święte prawo własności to głupota . Polakom zabierają Dobra bez zmrużenia oka budując autostrady, rurociągi i td. Za mordę i pod przymusem za bezcen likwidują by obłowić się kasą.

Stoi mocny zdrowy budynek i ..rozbierać , jak Grabek, król żelatyny , który zamiast płacić podatki....rozebrał wszelkie budowle na swojej niby ojcowiźnie , przekręcie.
                      Po prostu widzimy cd Układów z podzielenia się Płockiem. A potem SZULERNIE?
                      • Gość: do bolszewika zostanie albo nie - nic mi do tego, nie mój on IP: *.adsl.inetia.pl 13.05.11, 18:55

> tylko O sterowane tobą pragnienie zburzenia płocka z ZEMSTY... jak nie mogę odebrać , to > niech szczeźnie.

pragnienie z ZEMSTY ...że niby nie mogę odebrać swojego, powiadasz?
                        widziałes kiedy menela, który miał kiedyś coś wartościowego wartego odebrania - ja nie mam nawet wytartych portek Levis jak ty, ani addidasów przepoconych.
                        mnie wsytarczą stare pepegi, jakiś dres z lampasem lub bez - jak mi odbiorą to se znajdę następne na śmietniku albo ukradnę gdzie, ale żeby się zaraz mścić i narażać na nieprzyjemnosci z tak prozaicznego przyziemnego powodu?
                        może ja tylko tak głupio wyglądam, ale na pewno nie jestem idiotą - mścić się za odrobinę marności? - ja jestem ponad to.
                • Gość: bij dziada Re: Hotel zostanie albo będzie zburzony? Petropol IP: *.206.c73.petrotel.pl 13.05.11, 11:32
                  osiem lat wydawania potężnej kasy na rzekome stymulowanie napływu turystów i gosci festiwalowych a tu sieciowy operator sredniej klasy obiektow rezygnuje z malego hoteliku .

ta decyzja to ocena dotychczasowych dzialan wladz plocka w zakresie promocji miasta i rozwoju turystyki .
                  to takze ocena ich zdolnosci do rozumienia realnych potrzeb tego miasta i kontaktu z rzeczywistoscia.

to takze powazny sygnał dla obecnych władz pokazujący ze potrzebne sa w tych sprawach poważne przewartościowania i zmiany priorytetów. Nie wystarczą zmiany kadrowe .Ci nowi ludzie muszą stworzyć i z r e a l i z o w a ć nowa polityke a nie jedynie zapowiadac w wywiadach cuda niewidy .

gora kasy wydana na te kwestie przez ostatnie 8 lat urodzila mysz ktora w dodatku zdechla .

ta decyzja orbisu pomijajac juz hotelarstwo to tez decyzja inwestora o nie podejmowaniu dzialan w Plocku . to zla wiadomosc ktorej nie zrekompensuja prasowe zachwyty nad budową hali produkcyjnej w ppt.
                  widac w plocku klimat do inwestowania jest daleki od dobrego.

• Gość: płocczanin Re: NIE będzie zburzony? Petropol IP: *.dynamic.mm.pl 13.05.11, 12:11
                    Cały CZAS TRUKALI, ŻE SĄ POTRZEBNE MIEJSCA HOTELOWE

A NAWET ZMÓWILI SIĘ NA budowę nic. CZYLI tzw. Bramy bielskiej koło rogu Kwiatka, zeby tam zrobić knajpę w niedozwolonym miejscu.

A przecież stoi gotowy Petropol. Coś tu cuchnie czosnkiem.
                    • Gość: do homosovieticus Re: NIE będzie zburzony? Petropol IP: *.adsl.inetia.pl 13.05.11, 12:26
                      Szanowny ksenofobie homosovieticus
                      Niewiele kumasz ze współczesnej rzeczywistości tego świata, bo go nie znasz, boś się zasiedział w zapyziałym prowincjanalnym zaścianku przyparafialnym i uległęs jego balskom do tego stponia, że cofnąłeś się w rozwoju aż do infantylizmu oraz oślepłeś i ogłuchłeś na racjonalne argumenty.
                      Bredzisz od rzeczy o sprwach o jakich nie masz pojęcia, zresztą nie jesteś sam jeden - na twoje pocieszenie dodam, że ciemnego ludu jest więcej.
                    • Gość: do plocczanina Re: NIE będzie zburzony? Petropol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.11, 16:50
                      W niedozwolonym miejscu stoi blok zbudowany pod patronatem zetemes w ktorym mieszka płocczanin. Nie przeszkadza jemu że był tam przed wiekami cmentarz a potem piekny sad ostoja ptactwa i miejsce spacerów . Nie smierdzi tam plocczaninowi czosnkiem bo sam odniósł sukces rugujac z listy swojego kolegę z okropnymi warunkami do mieszkania. Tam tez pokazał sie jako aktywny uczestnik
                  • Gość: zgadzam się Re: Hotel zostanie albo będzie zburzony? Petropol IP: *.062.c83.petrotel.pl 13.05.11, 21:53
                    z diagnozą Pana Bij Dziada.Przez osiem lat spece od promocyjki i kulturki mamili naszych byłych /Bogu dzięki/władców,że festiwaliki to właśnie promocja dla naszego grodu.Widać efekty tego rozumowania.Drzymordy i szarpidruty wzięły kasę a napływu tabunów turystów wszelkiej maści ani widu ani słychu.Słynni spece od festiwalików i rozrywki wszelkiej maści widzą efekty.Tylko dlaczego to promowanie i eksperymentowanie w promocji tak dużo kaski pochłonęło.
                • Gość: albergolog Re: Hotel zostanie albo będzie zburzony? Petropol IP: *.adsl.inetia.pl 13.05.11, 11:32
                  CIFAL mógłby zorganizawać międzynarodwą konferencję w Płocku pod aktualnym hasłem :
                  "Current Trends in International Hoteling Policy vs Sustainalbe Development of Ancient Historical Former Prince-King but Presently Small and Average Industrial Cities "
    • wislak2401 Re: Hotel zostanie albo będzie zburzony? Petropol 13.05.11, 12:30
      Byłem wczoraj w Bolesławcu.
      Jest tam podobny budynek tylko że nowszy i ładniejszy..

Petropol:
      galeria.plock24.pl/albums/userpics/10270/normal_IMG_3265p24.JPG

UM Bolesławiec:
      img31.imageshack.us/img31/8238/urzad.jpg
      pictures.jakleci.pl/001/406/1406182.jpg
      • Gość: bij dziada Re: Hotel zostanie albo będzie zburzony? Petropol IP: *.206.c73.petrotel.pl 13.05.11, 13:03
        ostatnio sie naczytalem farmazonów w wyborczej na temat rewitalizacji tumskiej i przypomne fakty : ta ulica kiedys prowadzila z hotelu na starówkę dzisiaj prowadzi ze starówki na parking czyli donikąd . problemu tumskiej nie da sie rozwiazac bez rozwiazania problemu nowego rynku .
        to musi byc zywy ciag przeplywu ze tak sie wyraze ludzi , towarow i uslug .

toutes proportions gardees w NY jest tak ulica o nazwie wall street - tez sa jakby banki , z jednej strony jest cmentarz a z drugiej rzeka . w plocku jest jakby podobnie rzeka z jednej strony a z drugiej cmentarz straconych szans.

decyzja orbisu to kolejny gwozdz do trumny tumskiej.
        swego czasu jak po poprzedniej "rewitalizacji " u wejscia na te ulice ustawiono sciete kolumny znajomy historyk sztuki zauwazyl iz takie slupy zawieraja symbolike wanitatywną. wiele takich kolumn mozna zobaczyc na starym cmentarzu
        i w rzeczy samej staly sie one jakby proroctwem obumierania tej ulicy wiec teraz pasują jak ulał.

• Gość: bij dziada Re: Hotel zostanie albo będzie zburzony? Petropol IP: *.206.c73.petrotel.pl 13.05.11, 13:18
          Plock - miasto w którym się burzy hotele! to swietne haslo promocyjne i diagnoza stanu miasta zarazem .
          Laurka dla 8 lat wiekopomnych rządów pewnej ekipy .
          pierwszy i ostatni sieciowy hotel w Plocku zostanie zburzony ! Gratulacje .

niedlugo zaczna odplywac stad firmy , potem handel a potem ?

czy jest jakis plan B dla plocka?
        • Gość: bubel Re: Hotel zostanie albo będzie zburzony? Petropol IP: *.plock.mm.pl 13.05.11, 18:39
          Oj, to Twój znajomy ładnie to streścił. Ja tylko dodam vanitas vanitatum et omnia vanitas. Tylko czy motyw marności stanie się wizytówką naszego miasta? A może już się stał?
          Sam sobie odpowiem. Stało się to już kilka lat temu.
          • Gość: bubel Re: Hotel zostanie albo będzie zburzony? Petropol IP: *.plock.mm.pl 13.05.11, 18:41
            Tak dla lepszego zrozumienia poprzedniego wpisu. Wszystko co powstaje w mieście zaraz umiera.
            • Gość: bij dziada Re: Hotel zostanie albo będzie zburzony? Petropol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.11, 08:32
              tumska stal sie wizytowka nowego wymiaru rewitalizacji , ten nowy rewolucyjny typ rewitalizacji polega na tym ze cos umiera. czytalem ze ten proces ma objac teraz cala starowke poniewaz zabicie tumskiej jednak kosztowalo kupe kasy a obecnie ten proces ma byc robiony za darmo wiec jest nadzieja ze sie nie uda .
              • Gość: płocczanin Re: Hotel zostanie IP: *.dynamic.mm.pl 14.05.11, 08:54
                Jest jedno wyjście z tej sytuacji.
                Miasto powinno wykupić budynek i ziemię od Orbisu i bacząc na jęki środowiska barowo szulerskiego, dalej prowadzić tam usługi hotelarskie dla turystów, wycieczek zbiorowych itp.

Ale to się nie uda , ponieważ Rządzący Polską, zagarniają kasę na wywóz i nic nie pozwolą uczynić. Zniknie gotowy budynek , zostanie budownictwo menelowe i ze Świata będą zwozić wycieczki Ludów wybranych, żeby po gęstości zabudowy , mogli zobaczyć jakie bogactwo Polska ukradła ich ludowi i jak bezczelni byli Polacy , którzy śmieli wejść w opustoszałe domy pożydowskie.
                A miały być puste , krzycząc , to moje..

Dlatego też tak pastwią się nad KUCZKĄ NA TUMSKIEJ.

NAS POLAKÓW , TO PEWNIE WCALE NIE BYŁO I MIESZKALIŚMY 1000 LAT W ZIEMIANKACH.
                • Gość: Marek Re: Hotel zostanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.11, 09:18
                  Tak, jak ty w hrabiowskiej ziemiance na Padlewskiego, a teraz w blokowym pałacu dzięki lizaniu czterech liter poprzednim władzom.
                • Gość: dumka Re: Hotel zostanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.11, 09:33

> NAS POLAKÓW , TO PEWNIE WCALE NIE BYŁO I MIESZKALIŚMY 1000 LAT W
                  > ZIEMIANKACH

I wyszło szydło z worka. Kolega plocczanin od wielu lat mieszka nie w ziemance tylko pięknie wyrychtowanym na potrzeby najlepszych aktywistów bloku patronackim ZSMP. To takli gest komuny dla swoich najlepszych ludzi. komuna wiadomo Marks, Engels, Lenio wszystkie z mniejszości. Zadbali o swoich a naszych do ziemianek.>plocczanin< Nie mieszka w ziemiance od 1000lat znaczy się piaskowy:)
                  • Gość: menel Re: Hotel zostanie IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.11, 16:38
                    hotel zosatnie na pewno tylko wówczas, gdy płocczanin go kupi i zachowa jak zabytek
              • Gość: albergolog Re: Hotel zostanie albo będzie zburzony? Petropol IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.11, 08:56
                Niezdyscyplinowanych internautów uprasza się o lokowanie wpisów na specjalnych wątkach dedykowanych danej temtyce i tak:
                umieranie Tumskiej - na rewitalizorsko-funeralnym
                uśmiercanie miasta - na sustainable funeral development
                burzenie Petropolu - na albergologia stosowana (sometime but frequently)
                odsprzedaż Petropolu w celu późniejszego zburzenia - na development by destruction

dla nietajemniczonych w terminologię branżową wyjaśniam trudniejsze słowa:
                funeral - pogrzebowy, żałobny
                sustainable - zrównoważony
                development - rozwój
                destruction - burzenie, demolka
                albergologia - hotelarstwo (od albergo, po włosku hotel)
                sometime but frequently - czasem ale często (odnosi się do stosowana)
                rewitalizacja - sam nie wiem, co to oznacza w Płocku
                • Gość: bij dziada Re: Hotel zostanie albo będzie zburzony? Petropol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.11, 09:21
                  proponuje sfilmowac wyburzenie petropolu i umiescic w filmie promocyjnym plocka
                  na youtube bedzie to hit
                  ostatni hotel sieciowy przestaje istniec

w zasadzie to muzeum i teatr sa ostatnimi instytucjami ktore jeszcze jakos trzymaja sens istnienia tumskiej ( marszalek struzik wielki jest )
                  • Gość: płocczanin Re: Hotel zostanie albo będzie zburzony? Petropol IP: *.dynamic.mm.pl 14.05.11, 09:43
                    Chodzi o to , żeby nie filmować a ma stać. A tym, którzy chcą rozebrać nasze zabytki , dać odpór. Jakoś dziwnie się zachowują na zamysł rozebrania ruder wzdłuż pierzei południowej NRynku, aż do neo mykwy. A byłoby dużo ich umiłowanych parcel pod budowę potrzebnych budynków.

Nie oni chcą zachować Płock jako skansen do pokazywania wycieczkom z piasku.
                    • Gość: menel Re: Hotel zostanie albo będzie zburzony? Petropol IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.11, 10:05

A tym, którzy chcą rozebrać nasze zabytki , dać odpór. Jakoś dziwnie się zachowują na zamy
                      > sł rozebrania ruder wzdłuż pierzei południowej NRynku, aż do neo mykwy.

musisz się jednak zdecydować : nasze zabytki czy rudery
                      ja mam absolutną jasność: BADZIEWIE i RUDERY
                      przekonaj tylko konserwatora i właścicieli tych "zabytków" i ruder a reszta pójdzie gładko.

> Nie oni chcą zachować Płock jako skansen do pokazywania wycieczkom z piasku.

Włąsciwie z piasku i NYC, Toronto i jescze paru miejsc w Ameryce. Ale jak niedawno był tutaj jeden taki piaskowy płocki nowojorczyk w podróży sentymentalnej, to przy tej kuczce na Tumskiej mocno nosem kręcił i nie podobało mu się, że to tak zosatło, jak zapamiętał sprzed kilkudzisięciu lat. Wyraził nawet taką opinię : "czy tu się czas zatrzymał jak w jakim skansenie"
                      Dzisiaj przyjeżdża inny taki z Toronto - spotykam się z nim z tych dniach, ciekawe co on powie po ponad 40 latach nieobecności.
                      Masz rację: ktoś chce zachować skansem XIX gubernialnego wiecznego SZTETL, raz chce raz nie chce, nawet w tym samym wpisie, rzadka paranoja.
                      Ja nawet znam jego nazwisko.

• Gość: cadyk z radomska Re: a co z synagogalną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.11, 10:37
                        a tak nawiasem biorac co sie dzieje z tym biurowcem z żelbetu na synagogalnej ?
                        budowa jaby stoi w miejscu . mowilo sie ze to ma byc oddane w tym roku . z postepu prac widac ze to raczej nierealne . jakas zmiana priorytetów ?
                        • Gość: developer Re: a co z synagogalną IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.11, 10:47
                          a co klienty na powierzchnię biurową się znaleźli - chyba agencja ds potęznych kampanii promocyjnych oraz impresariaty festynow, dyskotek i wesołych miasteczk się nareszcie zdecydowali na otwarcie stałych biur w Płocku - i przebierają niecierpliwie nogami do kasy.
                          • Gość: cadyk z radomska Re: a co z synagogalną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.11, 10:51
                            chyba sie klienty nie znalazly bo jak zobaczyly ze sciany z zelbetu to im sie te rachunki za ogrzewanie zaczely snic po nocach .zreszta tera cala agencyja od rewitalizacyi bedzie sie zajmowac czym innym .
                            • Gość: do plocczanina Re: a co z synagogalną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.11, 11:02

> Chodzi o to , żeby nie filmować a ma stać

Jak chcesz żeby ci stał to zażyj viagre efekt murowany :)
                              • Gość: kru Płock Re: menel i bij dziada IP: *.dynamic.mm.pl 15.05.11, 18:18
                                ... żałosne internetowe osły....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka