marek20000 20.06.11, 07:07 Niech się Gazeta tak nie napina, Płock to naprawdę mała mieścina I Lida przed Euro niewiele pomoże Po wieki zostanie plama na honorze Tak se rymłem... a jak !! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lilia55 Re: Lida już na Tumskiej. Była na spacerze, ale.. 20.06.11, 07:41 To spróbuj jeszcze raz, ale trochę inaczej, bardziej optymistycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: Lida już na Tumskiej. Była na spacerze, ale.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.11, 14:08 CZY TA GAZETA NIE MA CO CZYM PISAĆ????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KUBA Re: Lida już na Tumskiej. Była na spacerze, ale.. IP: 93.175.75.* 20.06.11, 09:57 SYNKU NIE WIELKOSC JEST WAZNA A JAKOSC POROWNAJ WIEKSZE MIASTA JAKA NEDZA JEST NAWET NIEKTÓRE SPORTU NIE MAJA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abel Re: Lida już na Tumskiej. Była na spacerze, ale.. IP: *.156.c93.petrotel.pl 20.06.11, 10:03 Noo taak bo u nas to "Płock, miodem i mlekiem płynący"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: proste Re: Lida już na Tumskiej. Była na spacerze, ale.. IP: *.243.c92.petrotel.pl 21.06.11, 00:39 Jeśli inne miasta nie mają sportu to znaczy, że te parę milionów złotych przeznaczają pewnie na infrastrukturę, ścieżki rowerow itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menel Re: Lida już na Tumskiej. Była na spacerze, ale.. IP: *.adsl.inetia.pl 20.06.11, 10:18 @KUBA: ale nie musisz KRZYCZEĆ wielkimi, nawet gdy masz rację, bo masz, chociaż kiepskiego argumentu użyłeś Teraz zobaczymy jak postrzegana jest Metropolia Aglomeracji Centralnej przez osobę nieuprzedzoną, że własnie do takiego wyjątkowego miejsca przyszło jej trafić. Opis Dworca Zachodniego powala, hotel też pewnie gwiazdek sobie dołoży, a jak przyjdzie do opisu deptaka to Piazza Duomo, Piazza di Spagna, Piazza Venezia, Piazza Sn Marco, Las Ramblas i les Champs Elysees razem wzięte tylko ogon skulą pod siebie. Ciekawe jak podróż powrotna, czy też autobusem i odjazd z reprezentaycyjnego/reprezetatywnego dworca z nową atrakcją WC. BTW. całe szczęcie że dziwczyna nie trafiła jeszcze na jakieś menelstwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płockier jakies nowe jajca,co to za utorytet,sama sie uczy IP: *.adsl.inetia.pl 20.06.11, 10:26 ocenic potrafi was społeczeństwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taaaa Re: jakies nowe jajca,co to za utorytet,sama sie IP: *.dynamic.mm.pl 20.06.11, 10:53 Droga Lidio wracaj do domu! Nie chcemy sluchac twoich opinii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menel Re: jakies nowe jajca,co to za utorytet,sama sie IP: *.adsl.inetia.pl 20.06.11, 11:09 Gość portalu: płockier napisał(a): > ocenic potrafi was społeczeństwo was już oceniło, przeceniło i pogoniło - lepiej cicho siedź i patrz końca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: jakies nowe jajca,co to za utorytet,sama sie IP: *.dynamic.chello.pl 20.06.11, 11:23 Ja bym jej pokazał coś co najlepiej da obraz płockiej mentalności - wydruki, inwektywy, obrażanie i wulgaryzmy dwóch gości z wątku o reggaeland. Niech przejrzy te 2000 stron tekstu. Po przeczytaniu cieknących jadem i nienawiścią tekstów, powiedzieć jej, że taka mentalność panuje w Płocku. Ucieknie stąd szybciej niż przyjechała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ***** Re: jakies nowe jajca,co to za utorytet,sama sie IP: *.adsl.inetia.pl 20.06.11, 11:31 zamiast czytać 2000 stron prościej i szybciej pokazać tych dwóch gości - to mogłoby być nawet bardzo pouczjące doświadczenie po tym, jak ona by to zrelacjonowała na swoim blogu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bij dziada Re: jakies nowe jajca,co to za utorytet,sama sie IP: *.072.c80.petrotel.pl 20.06.11, 12:32 powiedzcie jej w tej waszej gazecie zeby juz nie chodzila z laptopem bo jej ktos zaje...! zalatwcie jej jakiegos ochroniarza w ogole bo cholera wie co sie moze stac . trzeba zawsze dmuchac na zimne , szczegolnie w Plocku ! Plock - dmuchaj na zimne ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: jakies nowe jajca,co to za utorytet,sama sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.11, 12:41 Dzisiejsza wiadomość w gazecie. Lidli ukradli laptopa :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lida z Lidla na co nam tu ta paniusia?????????????????????????? IP: *.class103.petrotel.pl 20.06.11, 18:06 Jakaś nastolatka pomyka z laptokiem pomyka po plocku, a gazeta wybiórcza red. szechtera robi z tego sukces stulecia naszego miasta. Ludzie z GW opamiętajcie się, nie jesteście, nie byliście i nie będziecie opiniotwórczy. Poza tym ciekawe czy w redakcji stosujecie sławny "zakaz używania słów zbyt trudnych dla przeciętnego czytelnika" (typu "metafora", "personalizować" itp.). I jaki interes ma ktoś z GW w promowaniu p. Lidii z Lidla czy jak jej tam? DZIECI WE MGLE. Przygotujcie się, bo jak Grecja zbankrutuje, takich Lidii będzie u nas więcej..... Odpowiedz Link Zgłoś
uepl Re: Lida już na Tumskiej. Była na spacerze, ale.. 20.06.11, 12:37 Niech się nie napina bo w polsce tylko mała i brzydka mieściena, nawet brzydsza od mokrego londyna. Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: Płock nie musi się napinać 20.06.11, 12:48 Niech napinają się wszystkie inne miasteczka w Polsce z historią młodszą niż chłopskie rody pod Londynem i imidżem prl-owskich kił i loftuf po tuningach..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Lida już na Tumskiej. Była na spacerze, ale.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.11, 13:09 Dobrze że nie zdążyła na piknik lotniczy, bo dopiero byłby klops. Ale nie ma co się cieszyć, bo po wpisie na blogu można wywnioskować że będzie podróżować KM. "Let's hope that today I will survive the local transport to tell you stories…" Będzie co opowiadać.... no chyba że jej skroją w autobusie laptopa to sobie nie poopowiada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Lida już na Tumskiej. Była na spacerze, ale.. IP: *.adsl.inetia.pl 20.06.11, 13:42 Uważam, że jak się jedzie do innego kraju to wartoby bylo znać język, albo mieć przy sobie "rozmówki". To tak jak ja bym się wybrał do UK i mial pretensje, że anglicy nie znają języka polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bij dziada Re: Lida już na Tumskiej. Była na spacerze, ale.. IP: *.072.c80.petrotel.pl 20.06.11, 14:11 my wszystko verstehen Odpowiedz Link Zgłoś
uepl Re: Junajted Kondom 20.06.11, 19:40 no i co z tego ma wynikać......?? Bo nadal nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menel Re: Junajted Kondom IP: *.adsl.inetia.pl 20.06.11, 21:01 wynkia z tego żeś głąb wyjątkowy, który mimo że się podaje za UE oraz PL, to jednak VERSTEHEN NIHT, nul, zero Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr Re: Do menelka IP: *.opera-mini.net 21.06.11, 10:20 I jak lewatywa nie pomogła? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pilot na Tumskiej z otwartym laptopem i co? IP: *.adsl.inetia.pl 20.06.11, 14:12 nie skubnęli jej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filutek Re: Lida już na Tumskiej. Była na spacerze, ale.. IP: *.opera-mini.net 20.06.11, 18:23 A Lidzia kiedy ma wolne? Płockie imprezy nad Wisjlą są tak zajebiste że londynek przy nich to stypa. Zresztą oprócz nasiadówek w pabach i pierdzenia w nich to atrakcji żadnych niew wiele. Byłem to wiem jaka tam kicha. Depresyjno-deszczowe klimaty w sam raz dla schizoli. Generalnie nuda, nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menel Re: Lida już na Tumskiej. Była na spacerze, ale.. IP: *.adsl.inetia.pl 20.06.11, 18:33 ja to nawet dzisiaj rezydencji nie opuszczałem, oprócz niezbędnego wyjścia na zakupy w celu uzupełnienia nadwątlonych zakupów a także dlatego: 1. żeby nie było na mnie, jak ten laptop zginie 2. żebym miał dobre alibli - oceniam je na jakieś 3,0-3,5 promille Odpowiedz Link Zgłoś
yxyx Re: Londinium is Rome villge 20.06.11, 19:05 Londynem generalnie zachwyca się polska prowincha co to u siebie ma dwie drogi na krzyż i kiosk z papierosami. Każdy nico bardziej rozgarnięty wie że prawdziwe życie to południe Europy, Paryż i wszędzie tam gdzie jest jakiś klimat, krajobraz, historia, zabytki, otwarta mentalność, życie nocne (nie mylić posiedzeń nocnych w pubie - przyjemność porównywalna do spędzenia nocy na klopie), ciepło, słonecznie, dobra kuchnia, (piękne kobiety również :)) Po prostu CAŁOKSZTAŁT! Londnyn to po prostu Londinium rzymskie i tak już pozostanie, takie Muchowo na obrzeżach Imperium Rzymskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menel Re: Londinium is Rome villge IP: *.adsl.inetia.pl 20.06.11, 21:57 W Płocku zaliczyła już kiosk w związku z koniecznością nabycia biletu na podróż autobusem KM, dowiedziała się ile kosztuje kino i z tego powodu zostnie tu do kónca zycia albo dokąd nie naogląda się do przesytu i na zapas, bo nie stać ją na ten luksus w Londynie. Taksówkami nie pojeździła za dużo, bo nie mogła się dogadać z żadnym taksówkarzem -podobno znalażł się tylko jeden taki w całym Płocku, który mógł przyjąć zlecenie kursu w języku angielskim. Nie zobaczyła za dużo w katedrze, bo to co najciekwsze można ogladąć po ciemnku. Za to jest zachwycona obsługą w biurze informacji turystycznej. Zauważyła, że w Płocku życie toczy się w kawiarniach - tłok tam taki jak i na ulicach oraz że bez piwa ani rusz i to do aż do białego rana - nie wspomina że noce teraz tutaj krótkie. Ciekawe co ją zaskoczy jeszcze dziś wieczorem albo jutro. Odpowiedz Link Zgłoś
yxyx Re: Londinium is Rome villge 20.06.11, 22:07 podobno znalażł siętylko jeden taki w całym Płocku, który mógł przyjąć zlecenie kursu w języku angielskim. - Cóż zawsze znajdzie się jakiś zakompleksiony kretyn. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menel Real Metropolia Aglomeracii IP: *.adsl.inetia.pl 20.06.11, 22:23 przeczytaj sobie, jeśli potrafisz, co pisze ta dziewczyna - może się wyleczysz ze swoich kompleksów a przede wszystkim z megalomanii Metropolia Aglomeracji Centarlnej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gmo Re: Do menelka IP: *.opera-mini.net 21.06.11, 10:18 Myślałeś może już o jakimś przytułku dla obłąkanych dla siebie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kate Płock - najpiękniejsze miasto - bo moje :) IP: *.bemowonet.pl 20.06.11, 22:20 Nie wiedziałam, że w Płocku jest tyle prostaków i zgorzkniałych, przykrych ludzi ile wpisów na tym forum... ! Ludzie opanujcie się, sami jadem plujecie, swoje miasto jako jakąś melinę opisujecie, czy to na prawdę tak wygląda?? Płock jest piękny i jest co pokazywać! Inicjatywa fajna! Niech dziewczyna pozwiedza, zobaczy, oceni... Nie podoba się to nie czytajcie! Po co zaraz krytykować?? Co to komu przeszkadza, że fajna dziewczyna z obcego kraju przyjedzie do nas w odwiedziny, a gazeta napisze kilka fajnych artykułów???!!! P.S. Płock dziura? A na Audioriver z całej Europy się zjeżdżają! A jak ktoś spoza naszego miasta nas odwiedzi - to zawsze oczarowany, wzgórzem, starówką! Szkoda tylko, że w Płocku tylu ludzi, którym w życiu nie wyszło... Siedzą, psioczą na wszystko i nie widzą winy w sobie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rwc Re: Pytanie o studentkę z londinium IP: *.opera-mini.net 21.06.11, 10:27 menel może ty coś wiesz, czy nasza studentka zrobiła dziś już kupę? Odpowiedz Link Zgłoś
rouben Lida już na Tumskiej. Była na spacerze, ale... ... 20.06.11, 23:43 Przez takie projekty odkrywamy Świat! BRAWO! Może w końcu Płock nie będzie tylko biedną mieściną pomiędzy Łodzią a Warszawą. Ludzie na Świecie będą Nas kojarzyć, a to mi się podoba. Może przyjdzie taka chwila, kiedy podczas jakiegoś rejsu, czy wyjazdu wspinaczkowego, poznam jakiegoś obcokrajowca, on zapyta mnie: " Śkąd jesteś?" odpowiem "Z Płocka.", a on odpowie na to "Wiem, gdzie jest Płock!". Będzie to dla mnie bardzo miła chwila. Lida jest bardzo piękną i miłą dziewczyną. Miałem przyjemność poznać ją podczas niedzielnego spaceru. Pozdrawiam i do zobaczenia gdzieś na Świecie, a na pewno w PŁOCKU! Odpowiedz Link Zgłoś
demonick7 Nie rozumiem po co jej angielski. 20.06.11, 23:45 Tyle sie mówi, że jest to język "uniwersalny" tymczasem kiedy się pojedzie za granicę też nie wszyscy go umieją. Myślę, że jak sie jedzie do jakiegoś kraju, to warto się zaopatrzyc w jakis przewodnik z podstawowymi zwrotami, a nie liczyc i wymagac, że "wszyscy sie ze mną dogadają bo ja znam angielskl". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bij dziada Re: Nie rozumiem po co jej angielski. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.11, 07:49 juz wtorek a brak informacji w GW czy lida juz zrobila pierwsza kupe w plocku ! zaniepokojeni czytelnicy dzwonia do redakcji ! wprawdzie kupy ci u nas dostatek ale i te przyjmiem jako wrozbe zwyciestwa ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: onia gdyby była inteligentna IP: *.plock.mm.pl 21.06.11, 08:46 to by się zaopatrzyła w przewodnik, paln miasta i wiedziałaby gdzie jest Wisła, trzeba być skrajnym debilem by nie trafić nad Wisłę. jak się gdzieś jedzie to warto się czego najpierw o tym miejscu dowiedzieć, pokazała tylko swóją głupotę i to, że błądzi jak dziecko we mgle. Ja podróżuję i w każdy, kraju trafiam tam gdzie chce bez strzałek naprowadzających. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ups Re: gdyby była inteligentna IP: *.072.c80.petrotel.pl 21.06.11, 09:23 a co z kupą? a moze wskutek intensywnosci doznań doszlo do zaparcia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bywalec Re: gdyby była inteligentna IP: *.adsl.inetia.pl 21.06.11, 09:37 zaparło ją: - najpierw gdy zaczęła szukać publicznej toalety a żadnej użytecznej wskazówki nie widać - potem, gdy dopytywała wszystkich napotykanych po drodze ":poliglotów" - potem, gdy okazało się jak dziwne i nie spotykane nigdzie indziej na swiecie jest oznaczenie tolalety - jakaś geometria - prawie zesrała się ze zdziwienia po dokonaniu tego odkrycia - zaparł ją naprawdę wielkoświatowy odór otaczający to rzadkie w Płocku miejsce, nie mówiąc o tym co w środku - ZAPARŁO ją doszczętnie i ja sie wcale nie dziwię - reaguję tak samo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sandra Re: gdyby była inteligentna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.11, 09:59 Szkoda, że nie przysłano do Płocka kogos bardziej bystrego i ciekawego swiata. była na Tumskiej i nie doszła do Wisły i Katedry... czyli naszych wizytówekz którymi MUSIAŁA się zapoznac przed przyjazdem. Chyba, że przyjechała tutaj zupełnie w ciemno w ramach jakieś akcji typu dajmy cos naszym bezrobotnym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lll Re: Pytanie do wtajemniczonych IP: *.opera-mini.net 21.06.11, 10:31 Czy studentka już zrobiła dziś siku i kupę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sad Re: Lida już na Tumskiej. Była na spacerze, ale.. IP: *.opera-mini.net 21.06.11, 10:46 Co ona mówi warszawski dworzec zachodni jest piękny ;) duż kraków i warszawa ;) tyle że syf "dworca" od razu widoczny, kurtuazja ponad wszystko, kłamać też trzeba umieć. Odpowiedz Link Zgłoś
yxyx Re: Lida już na Tumskiej. Była na spacerze, ale.. 21.06.11, 10:52 Nie było drogowskazu na Wzgórze Tumskie... Każdy średnio rozgarnięty podróżnik kupuje w pierwszej kolejności mapę i posługuje się językiem miejscowych kupując wcześniej rozmówki. Fakt może to dla niektórych zbyt wymagające zadanie. Odpowiedz Link Zgłoś