music22 05.07.11, 23:59 Do tego dochodzi pokaźna liczba kontaktów telefonicznych i mailowych SZOK! to jest najwazniejsze Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zasciankowo żydzi nas nie odwiedzają? a to dziwne... 06.07.11, 00:05 przecież pan Nowakowski kłania się im od pół roku w pas i co? I nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płocczanin 0 Re: żydzi nas nie odwiedzają? a to dziwne... IP: *.dynamic.mm.pl 06.07.11, 07:09 Popatrzcie co napisano; Turyści z zagranicy przyjeżdżają do Płocka PRZYGOTOWANI a ajentka niby z Grecji, NIE. Poza tym należy natychmiast zmienić personel Informacji i Wszystko wróci do normy. A może trzeba TEŻ zmienić ADRES B.Informacji.. Jak się ktoś brzydzi Katedry. Opactwa i działa to na niego , jak płachta na byka, to nic dziwnego , że woli Plac 13 Straconych. Kawal tajemnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inka Re: żydzi nas nie odwiedzają? a to dziwne... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.11, 08:13 Gość portalu: płocczanin 0 napisał(a): > Popatrzcie co napisano; > > Turyści z zagranicy przyjeżdżają do Płocka PRZYGOTOWANI a ajentka ni > by z Grecji, NIE. > > Poza tym należy natychmiast zmienić personel Informacji i Wszystko wr > óci do normy. > > A może trzeba TEŻ zmienić ADRES B.Informacji.. > > Jak się ktoś brzydzi Katedry. Opactwa i działa to na niego , jak > płachta na byka, > to nic dziwnego , że woli Plac 13 Straconych. Kawal tajemnicy Uważnie przeczytałam artykuł. Nie wiem skad płocczanin wyciagnął takie wnioski. Odnoszę wrażenie, że wczoraj musiały być jakieś huczne imieniny a plocczanin po prostu nie dospał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odp Re: żydzi nas nie odwiedzają? a to dziwne... IP: *.080.c86.petrotel.pl 06.07.11, 14:25 nie dziw sie on zawsze bzdury wypisuje, ciesz sie ze cie prokuraturą nie zaczol straszyc buehhe Odpowiedz Link Zgłoś
felice Re: Małe urocze miasto - tak mówią o Płocku turyś 06.07.11, 07:45 Bardzo ciekawy artykuł, pozdrowienia dla przemiłych Pań z CITu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sv Re: Małe urocze miasto z pięknym molo IP: *.adsl.inetia.pl 06.07.11, 08:27 tak mówia przejezdni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menel Re: Małe urocze miasto - tak mówią o Płocku turyś IP: *.adsl.inetia.pl 06.07.11, 08:29 mnie się również podoba ten tekst - stanowi rodzaj spokojnego neutralnego komentarza do burzy wpisów na forum po przedstwionych w GW wrazenaich i opiniach z pobytu w Płocku młodej greckiej adeptki dziennikarstwa. Ja też uważam że Płock to miałe miasteczko i całe szczęście. Ale uważm, że należaloby parę rzeczy poparwić, jedne wyrzucić (zbedne i kiczowate buble i szkardzienstwa), inne dodać potrzebne i (rzeczy w dobrym guście i gatunku ) - słowem unormalnic, urody, sznytu - byłoby jeszcze bardziej urocze czyli nieco "uroczsze". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płocczanin 0 Re: Małe urocze miasto - tak mówią o Płocku turyś IP: *.dynamic.mm.pl 06.07.11, 08:57 menel ........łowem unormalnic, urody, sznytu - byłoby jeszcze bardziej urocze czyli nieco "uroczsze". w sztetkel. finito. a tak pisali o kropkach, przecinkach a to tylko brakuje im żargonu miłego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doplocczanina0 Re: Małe urocze miasto - tak mówią o Płocku turyś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.11, 09:36 Rzeczywiście wczoraj musiały być chyba huczne imieniny, albo suto zakrapiana rocznica tesciowej. Mocno trzyma i tak będzie do południa co najmniej. Sczerze radzę, plocczaninie drogi "przypywkuj" i wyłącz kompa. Włącz jak już ci zupełnie przejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bat Re: Małe urocze miasto - tak mówią o Płocku turyś IP: 151.88.22.* 07.07.11, 07:44 Gość portalu: płocczanin 0 napisał(a): > menel ........łowem unormalnic, urody, sznytu - byłoby jeszcze bardziej urocze > czyli nieco "uroczsze". w sztetkel. finito. > > a tak pisali o kropkach, przecinkach a to tylko brakuje im żargonu > miłego... Jak to by napisali młodzi: "bosze"... widzisz i nie grzmisz. Co ty człowieku za brednie wypisujesz? Czytasz to co spłodzisz chociaż z raz, zanim klikniesz w "WYŚLIJ"? Jak czytam niektóre twoje wypowiedzi, to rodzi mi się w głowie pewien pomysł - powinno się dla ciebie stworzyć jeszcze jeden przycisk, obok "PODGLĄD" i "WYŚLIJ": przycisk "WYCZYŚĆ" i powinienieś go używać non stop. Będziesz mógł wylewać te swoje brednie do bólu, potem klikniesz w swój specjalny przycisk, który dopełni twojego dzieła, a nas uchroni od czytania twoich dziwnych, niezrozumiałych i bzudrnych wypowiedzi. Wilk syty i owca cała... Odpowiedz Link Zgłoś
uepl Re: Małe urocze miasto - tak mówią o Płocku turyś 06.07.11, 08:27 Wg cit-owych tyrystów Płock jawi się mały gdyż będąc nad Wisłą nie widzą żadnych zabudowań ze względu na ukształtowanie terenu nieznając położenia miasta i jego dzielnic tak jak nie można znad Wisły dostrzec Podolszyc. CIT-owi turyści to najmniej zorientowana grupa turystów dlatego też korzystają z punku informacyjnego.entowana grupa turystów dlatego też korzystają z punku informacyjnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obeznany Re: Bzdurne wnioski CIT IP: *.opera-mini.net 06.07.11, 08:53 Całkowicie zgadzam się z uepl. Ile razy byłem w CIT tyle razy byłem w nim jedynym gościem. Nie wiem kto korzysta w ogóle z tego przybytku schowanego w bramie Domu Darmsztadt. Pytałem też o mapę Płocka i również były z tym problemy. A najlepszy dowód tego że to opinia "turystów" jest opinia o starym rynku. Wszystkich, których znam zawsze na początku wymieniają katedrę, zamek Wzgórze Tumskie i widoki stamtąd na Wisłę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płocczanin 0 Re: Bzdurne wnioski CIT IP: *.dynamic.mm.pl 06.07.11, 08:59 No tak ale z tej samej przyczyny trafia i szlag. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obeznany Re: Bzdurne wnioski CIT IP: *.opera-mini.net 06.07.11, 09:09 Owszem trafia. No bo ten kto korzystał z CIT i jednocześnie twierdzi że stary rynek jest the best - to znaczy to tylko jedno, był tylko na starym rynku i przypadkowo natknął się tam na CIT, który znajduję się na... właśnie starym rynku. :) Prosty i logiczny wniosek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GŁOSOWAĆ! Głosować! IP: *.warszawa.mm.pl 06.07.11, 09:12 podroze.gazeta.pl/podroze/9,114158,9894005.html Odpowiedz Link Zgłoś
uepl Re: Misja21 06.07.11, 09:19 Płock i Bytom małe miasta hahaha a jeszcze jakiś czas temu ta sama gazeta pisała: Misja21 w największych polskich miastach. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obeznany Re: Misja21 IP: *.opera-mini.net 06.07.11, 09:22 Z braku wiedzy a zbyt dużych nudów powstają "rankingi" :)) Odpowiedz Link Zgłoś
uepl Re: Bzdurne wnioski CIT 06.07.11, 09:59 Wybierając się do innego miasta nigdy nie korzystam z tzw CIT-ów. Podejrzewam że tak jak 95% innych ludzi. Jestem ciekaw ilu płocczan zapytanych o CIT znałyby jej lokalizację o turystach niewspomijając. Oczywiście niewyklucza to sensowności ich istnienia lecz daje do myślenia ich efektywność w obecnej formie. Brak oznaczeń ich lokalizacji i uboga oferta (brak wielu map). Powinni istnieć choćby dla mniej, a raczej w ogóle nierozeznanych turystów, ale na pewno w lepszej formule. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plocczaninowi0 Re: wujek Dobra Rada poleca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.11, 10:07 Rzeczywiście wczoraj musiały być chyba huczne imieniny, albo suto zakrapiana rocznica tesciowej. Mocno trzyma i tak będzie do południa co najmniej. Sczerze radzę, plocczaninie drogi "przypywkuj" i wyłącz kompa. Włącz jak już ci zupełnie przejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inny płocczanin artykuł wierszówka płatny 20zł od wiersza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.11, 10:18 a temat artykułu przeokrutnie ciekawy.. niestety można go zaliczyć tylko do plotek z magla. Ani to wiarygodne ani wniosków co z tym zrobić aby było lepiej. Nie mam nic przeciwko miłym paniom z CIT (starają się jak mogą), ale ten hurra-optymistyczny art wcale mnie nie zadowolił. Stwierdzam, że Cel artykułu: "ogólnie jest dobrze" jak w piosenkach Maklakiewicza i Himilsbacha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszko Płock nie wykorzystuje swojego potencjalu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.11, 10:30 W Płocku i okolicach jest sporo miejsc historycznych, których odpowiednio nie upamiętniamy i nie wykorzystujemy chociażby do celów turystycznych. Który Płocczanin wie ze pod Gostyninem maszerowała armia Napoleona Bonaparte? Który Płocczanin wskaże choć jeden bunkier z linii obrony Płocka z 39 wybudowany przez Niemców. Można by zrobić na prawdę ciekawy szlak wzdłuż owej linii, przy każdym zabudowaniu postawić jakąś tablicę informacyjną, na mapy nanieść kolejny szlak. Sądzę, że PTTK mogłoby to zainteresować. Takich szlaków mogłoby powstać znacznie więcej( związane z Zygmuntem Padlewskim, Marią Macieszyną, Mirą Ziminską Sygietyńską). Z Plocka wywodzi się jeden z wybitniejszych polskich medalierów, ale kto o tym wie? Płock ma się czym szczycić tylko szkoda, że mało kto o tym wie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płocczanin 0 Re: Płock nie wykorzystuje swojego potencjalu. IP: *.dynamic.mm.pl 06.07.11, 10:35 Mieszko dobra rada. A co na szlaku Padlewskiego byś pokazał ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszko Re: Płock nie wykorzystuje swojego potencjalu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.11, 10:49 Chociażby miejsce jego egzekucji(rogatki płońskie) które do końca nie jest znane, miejsca gdzie jego oddział walczył, tam gdzie byl schwytany(pod Borzyminem), w płockim wiezieniu był przetrzymywany. Choć powstanie zakończyło się niepowodzeniem to jest ono godne pamieci. W koncu to w Płocku planowano stworzyc po ewentualnej wygranej stolicę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiermasz Re: przeczytaj historie powstania... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.11, 11:30 Gość portalu: Mieszko napisał(a): > Chociażby miejsce jego egzekucji(rogatki płońskie) które do końca nie jest znan > e, miejsca gdzie jego oddział walczył, tam gdzie byl schwytany(pod Borzyminem), > w płockim wiezieniu był przetrzymywany. Choć powstanie zakończyło się niepowod > zeniem to jest ono godne pamieci. W koncu to w Płocku planowano stworzyc po ewe > ntualnej wygranej stolicę Koleżko teraz to ostro podpadłeś. Nie znasz historii. Przeczytaj Epilog98 stamtąd się dowiesz, że Padlewski wcale nie walczył tylko jechał do Płocka kolaska w licznej kompanii i oddał sie pomimo ogromnej przewagi liczebnej w rece pojedynczego stójkowego. tak twierdzi autoe Epilogu pozycji burzacej ustalenia najlepszych do czasu wydania tej książki historyków z prof. UJ Kieneiwiczem. Nie był tez rozstrzelany przy rogatkach płońskich tylko w zupełnie innym miejscu wskazanym autorowi Epilogu przez pewnego kowala którego współcześnie Padlewskiemu nie było jeszcze na świecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszko Re: przeczytaj historie powstania... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.11, 11:42 Został schwytany na kontroli kozakowi bo dał mu100 rubli. To dla kozaka wydawalo sie podejrzane. Historycy mówią, że gdyby dał 1 rubla to by kozak ko przepuścił. Wcale nie jechał z wielką kampanią tylko bryczką. On dopiero jechał na spotkanie z nowym oddziałem. W miejscu prawdopodobnego jego pochowku stoi teraz krzyż. Wiesz gdzie ten krzyż stoi? Przy rogatkach płońskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszko czego ty sie ancyztales? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.11, 11:52 Człowieku nie wiem czego ty sie naczytales, ze takie glupoty wygadujesz. Prawdopodobnym miejscem tej egzekucji jest obszar: stacja benzynowa Orlen - McDonalds - bloki mieszkalne dawnego WAKU od północnej strony dawnej jednostki wojskowej przy Alei Piłsudskiego zaraz za ulicą Jachowicza. Był to teren za koszarami wykorzystywany jako strzelnica. Generała pogrzebano w miejscu rozstrzelania, mogiły nie oznaczono.Skromne badania archeologiczne nie ustaliły dokładnego miejsca pochówku. jest tam tylko symboliczny pomniczek, wjazd tak jak do McDrive. A jesli pan nie wie to rogatki plonskie sa wlasnie w tej okolicy przy Wlodkowicu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płocczanin 0 Re: czego się naczytaliście? IP: *.dynamic.mm.pl 06.07.11, 12:48 Strasznie śmiesznie......... teraz oprawca jest mieszkiem. dobry człowieku. Moja Rodzina przed wojna, mieszkała w samej Rogatce Płońskiej. Krzyż BOHATERÓW POWSTANIA STYCZNIOWEGO 1863R, który JA postawiłem, jest osadzony w grobie NN powstańca, tam gdzie archeolog A.Golęmbnik znalazł kalotę, tj górną część czaszki a my po nim jeszcze 2 zęby młodego człowieka. Znalezisko badał archeolog antropolog w siedzibie PUL. Jak było z aresztowaniem nie napiszę, niech was dalej telepie brak wiedzy......... a teraz relacja spisana z filmu na sesji w m.Mazowieckim; 14 grudnia 1998r. opisana nie w Epilogu 98 lecz w innej mojej książce... cytat.............WYPOWIEDŹ ARCHEOLOGA A. GOŁEMBNIKA „ Okazało się, że na powierzchni tego wykopu, znalazł się jeszcze niewielki fragment wkopu ze ścianami pionowymi, wkopanymi w calec. Zasypany ziemią. Niewielki fragment 20 cm. Zasypany fragment przypomina swoim charakterem, ziemię zasypiskową i to ziemię zasypiskową, z zasypisk grobowych. Tak to w archeologii jest, że ten, który przypatrywał się wykopaliskom, że grunt, który stanowi wypełnisko grobu, jest specyficzny. To jest grunt o kolorze szarym. Praktycznie jest to ziemia jałowa, ale ma taką swoją specyfikę. My staraliśmy się przesiewać tę ziemię i szukać jakichkolwiek kości, szczątków i kości. Niestety nam się to nie udało. Ja wziąłem w czasie tych prac dość dużą próbkę ziemi i zacząłem szukać w ostatniej nadziei, przekazując próbkę specjalistom z gleboznawstwa, którzy wykonują tzw próby fosforowe na obecność materiałów antropogenicznych i pochodzenia kostnego. Zwracam się z wiadomością do wszystkich a jest to wiadomość nieznana – „W moim posiadaniu są fragmenty 3 niewielkich rozmiarów, fragmenty kostne, które najprawdopodobniej poddać trzeba będzie kolejnej analizie, tym razem analizie antropologicznej. Właściwie ta decyzja podpisana przez specjalistę, gleboznawcę, w moim przekonaniu rozstrzyga o charakterze resztki tego obiektu, który udało się nam odsłonić. Nie rozstrzyga rzecz jasna, czy była to mogiła generała Padlewskiego, czy któregoś z towarzyszy, który został na tym miejscu pochowany. Tego na obecnym stanie wiedzy, nikt nie jest w stanie dokonać. Wydaje się, ze nasze prace prowadzone tym rejonie potwierdziły słuszność przypuszczenia, że jest to miejsce w którym znajdowały się mogiły. A to co znaleźliśmy, jest pozostałością jednej z nich”. ...................koniec cytatu. A teraz autentyczna wypowiedź znanego nam historyka IPN; cytat.............OŚWIADCZENIE PANA JACKA PAWŁOWICZA 08 STYCZEŃ 1999R. SIEDZIBA PŁOCKIEGO UNIWERSYTETU LUDOWEGO ........................... Z zapisu kamerą wideo Z.D. „...Okazało się, że natrafiliśmy na rewelacje, po prostu. W ziemi były fragmenty kości, zębów. I to było to, co nam się rzuciło w oczy. Fachowiec przeglądał tę ziemię i znalazł w niej fragmenty skóry. Po głębszej analizie okazało się że były to cząstki rzemienia. Podejrzewamy, że może to być rzemień, którym Padlewski miał związane ręce, ponieważ w momencie rozstrzelania – miał związane ręce rzemieniem od pistoletu.. „Spisane oświadczenie z taśmy wideo, na zebraniu Społecznego Komitetu Opieki nad mogiłami Uczestników Powstań Narodowych. Miejsce spotkania Płocki Uniwersytet Ludowy. Ziemia z prochami NN Powstańca Styczniowego, zebrana 3 listopada 1999r., znajduje się w posiadaniu Pana Tadeusza Kaczyńskiego, prezesa PUL. Prochy mają być umieszczone w kościele Św. St. Kostki, gdzie płocka Solidarność, za zgodą władz kościelnych, zamierza ufundować epitafium, poświęcone BOHATEROM POWSTANIA STYCZNIOWEGO. Pan Jacek Pawłowicz, jest pracownikiem IPN, stąd płynie oczekiwanie pomocy w ratowaniu Miejsca Straceń Powstańców Styczniowych i wyjaśnieniu tajemnicy wyrzucenia szczątków powstańców z mogił. ANALIZA BADAŃ FOSFOROWYCH ZIEMI Z WYKOPU KOMORY GROBOWEJ ..................koniec cytatu. Mili Forumowicze. NIEWIELE WIECIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do płocczanina0 Re: czego się naczytaliście? IP: 78.154.73.* 06.07.11, 23:22 drogi i przemiły Panie.Uprzejmie Pana zapytuję co Pan myśli o opisie spotkania Ciotki Zygmunta Padlewskiego Klementyny z Potockich z nim samym w więzieniu w Płocku ,które to spotkanie opisuje Zofia Kossak w swej książce pt Dziedzictwo/wydanie Instytutu Wydawniczego PAX z 1974 roku,strony 595 do 598/.Ciekawi jesteśmy co Pan sądzi o spotkaniu ciotki Padlewskiego ze swoją dawną niespełnioną miłością generałem rosyjskim i jednocześnie komendantem okręgu Płockiego Semeką,który był przedstawicielem zaborcy na okręg płocki.Czy nie rozważa Pan takiej możliwości,że generał Semeka pozwolił zabrać ciotce Padlewskiego jego ciało po rozstrzelaniu i w Płocku nie mamy czego szukać.Bardzo proszę o odpowiedz.Pańska ogromna wiedza na powyższy temat znana jest powszechnie.Proszę o odpowiedz bez podejrzewania,że chodzi o prowokację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płocczanin 0 Re: czego się naczytaliście? IP: *.dynamic.mm.pl 07.07.11, 00:24 proszę napisać do mnie; zenondylewski2@O2.pl. Pisanie na Forum, gdzie przeciwnicy Polski czekają na żer, mija się z celem. Władysław Karbowski, który napisał biografię Generała, wyraził żal, że nie może nic napisać o Rodzinie gen.Z.Padlewskiego. Każde moje pisanie o różnicy światów miedzy Polakami żyjącymi w okresie powstań narodowych a obecnymi, jest tak wielka, że społeczeństwo współczesne nie jest zdolne do przyjmowania postaw rodzinnych, pełnych szacunku i przyzwoitości do Rodziny, Obowiązku wobec Ojczyzny. To ludzi dzisiejszych , nie wywodzących się z rodzin ziemiańskich, śmieszy i irytuje. Nie znając pojęcia Honoru opluwają ludzi pomarłych w XIX wieku , lżąc ich i potomnych. 26 maja br. Była w Płocku Rodzina Bohatera Płockiego. Szukała śladów swego dziada z 4 pokolenia . byłem z nimi na cmentarzu, robiłem zdjęcia i film. Ukrywałem to przed wami aby nie narażać te Osoby na opluwanie. Wszystkie te śmieci forumowe nie szanują Bohaterów, zwłaszcza, że to Polacy. W jednej z moich książek opisałem takie zdarzenie. Rozmowa w telewizji.. XX , jakby kopia oprawców z forum, zarzucał Lekarzowi Kraju o nazwisku z pierwszych rodów arystokratycznych Polski, zabór mienia.............. ten patrzył zdziwiony na oskarżyciela ..w końcu powiedział............ to niemożliwe PONIEWAŻ JESTEM POLAKIEM. i TU KOŃCZY SIĘ JUŻ WSZYSTKO A ZACZĘŁYBY JATKI , JAK NA forum. jAKO JEDYNY W POLSCE POZA Rodziną PADLEWSKICH, MAM Kronikę Padlewskich A TAM SA DOKUMENTY, KTO Z KIM, Z JAKIEJ LINII I losy. Gdzie pochowany. Czytając BREDNIE LUDZI POSPOLITYCH , NADAL Muszę MILCZEĆ , ŻEBY NIE NARAŻAĆ osoby NA OBELGI. oto JEDEN Z UPADŁYCH , CIESZY SIĘ, ŻE OD 15 lipca mnie MNIE WYRZUCA JEGO KRAJANIE Z fORUM A ON ZOSTANIE , jako ten godny i sprawiedliwy. A ciotka nie była sama. Przyjechała do Płocka z narzeczoną gen.Z.Padlewskiego, Marią Stawiarską i była u niego w celi. Więcej nie piszę, bo jakbym zdradzał Tych wspaniałych ludzi, którzy zginęli za Polskę . Porównanie Generała do poległej? świni morskiej.........to szok cywilizacyjny. jak ci starsi nas nienawidzą.......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czyżyk Re: co na szlaku padlewskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.11, 11:11 A co na tym szlaku mozna pokazać? Chyba jedynie rozwalające sie obórki i slumsy na których brakuje jedynie brakuje tabliczki: Tu żył i tworzył bojownik niezłomny o Polskę, Pamięć i KK; autor wielu dysertacji naukowych na tremat historii najnowszej Hrabia, ziemianin i inteligent. Potem wraża komuna przenoisła go za kare do budynku patronackiego zsmp przy ul fitnera. I jedna rzecz pozytywna kamień ku czci Powstanców postawiony za głębokiej komuny, czięki mieszkajacym w pobliżu wojskowym LWP nie zaeosniety chaszczami jak wiekszość miejsc pamięci którymi ex definitione opiekować się powinien opiekun miejsc pamieci narodowej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszko Re: co na szlaku padlewskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.11, 11:21 Popatrzmy sobie na inne historyczne rajdy PTTK? Czy oni tam coś pokazują? Może inne pytanie, czy muszą? Tu chodzi o sam fakt, że idzie się tą samą drogą,co przebyli ją 148 lat temu, ci którzy walczyli o nasza wolność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszko Co tak sie Padlewskiego uczepili.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.11, 11:22 Szlak linii obrony Płocka to genialny pomysł. Przecież to jest przeszło 50 bunkrów, wiele jeszcze nieznalezionych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płocczanin 0 Re: co na szlaku Padlewskiego IP: *.dynamic.mm.pl 06.07.11, 12:20 Smutne rzeczy napisałeś X Mieszko. Ja również mogę zadąć pytanie. Czy tzw PTTK , Musi okupować Odwach? a z siebie Nic nie muszą?, jak napisałeś? Co prawda nie zależy mi na samym budynku tzw. odwachu, czyli jak w pamiętnikach ruska z kontrwywiadu carskiego, ich SZOPY, czyli żaden powód do chwały, zwłaszcza , ze stoi pod rurą z fekaliami................. Oczywiście sam budynek jest piekny i zabytkowy ale to nie ma nic do rzeczy........... Ale tu chodzi o brak ciągłości w świadomości etosu walk i ofiar, jakie złożyli Polacy dla uzyskania Niepodległości naszej Ojczyzny. Polski. Pomińmy obelgi xx icka, który katuje mnie 7 rok. Mieszko twierdzi, że wystarczy pozoracja pamięci... i to jest groźne. Na starej bramie wiezienia jest tablica poświęcona gen.Z.Padlewskiemu. Pod płytę podchodzi woda, która zamarzając skruszy tablice. Jakoś często odpadają tam nakładki ze śrub, które podtrzymują tablicę. Naprzeciw jest skansen ruder, które pamiętają gen.Z.Padlewskiego. Istnienie więzienia, nadal powoduje brak rozwoju tej dzielnicy... Oprawca pisze, że stoi Kamień a to tylko kolejne fałszerstwo. W 1963r., komuniści wyrzucili Krzyż z 1923r, jaki postawili płoccy Harcerze. Krzyż wyrzucono na cmentarz stary, gdzie dokończył żywota. W zupełnie innym, dowolnym miejscu, osadzono kamień z fałszywymi napisami a do tego kamień postawiono na kablu telefonicznym Bydgoszcz - Warszawa. Złotymi głoskami zapisała się wtedy p. Danuta Chyczewska, nauczycielka biologii w szkole Nr 10., odznaczona Złotym medalem OMPN, która posadziła w tym miejscu kilkaset krzewów i drzew. Niestety wszystko zniszczono i wyrwano. Komunie nie zależało na Pamięci. Następnie miejsce to skradziono na potrzeby wojska a po latach razem z Ruskami, wyrzucono z Grobów Wojennych, kości rozstrzelanych tu POLSKICH POWSTAŃCÓW 1863r. W tym również gen.Z.Padlewskiego. Następnie rozdzielono Miejsce straceń , między beneficjentów miejskich układów partyjnych. Rozdarto majątek i groby Bohaterów , jak szaty Pana Jezusa Chrystusa. Zlikwidowano Folwark Kunzmana i w końcu sprzedano oficerom LWP. Teren zagrodzono żelaznym płotem i gen.Z.Padlewski , kolejny raz znalazł się w niewoli..... wasali Moskwy. Wysłano do Władz RP, fałszywe Pismo z UM, że w Płocku Miejsce Straceń - Groby Wojenne NIE ISTNIEJĄ. Wielkim staraniem doprowadziliśmy do uznania jednego z Dębów, resztek Parku angielskiego Kunzmana a nazwanego POTEM - Parkiem Padlewskiego, jako POMNIK PRZYRODY - DĄB PADLEWSKIEGO. Nie zrealizowano Planu zagospodarowania zewnętrznego otoczenia Miejsca Straceń 1863r, opracowanego przez opozycję płocką, przez architekta Ryszarda Wolbacha. Płock nadal nie wie, że istnieje DAB PADLEWSKIEGO. Tymczasem Mieszko pisze, że PTTK baza xxów, NIE MUSI. WYSTARCZY, ŻE STĄPA.. Po czym ? Po Śladzie NIEPAMIĘCI? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszko zal na to patrzec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.11, 13:05 Oj zrobiło się niemiło. Nie powinniśmy się wykłócać między sobą. Jako Płocczanie powinniśmy raczej dążyć do wspólnego dobra. Nikt nie jest idealny i nikt nigdy nie będzie wszystkiego wiedział, a ludzie, którzy na dany temat mają rzeczywiście pokaźną wiedzę powinni się nią dzielić. Ale po co komu wyjaśnij, że się myli, jak można go ochrzanić!? Podjęliśmy się tematu, w którym trudno o potwierdzone informacje, pełno tu hipotez. Ja się trzymałem tego, co wyczytałem w " Płocku od A do Z". A płocczanin 0 jako znany wśród nas hejter i malkontent udowodnij swoją wszechstronność. Proszę Pana wielokrotnie na tym forum pokazał pan, że ma pan sporą wiedzę historyczną. Szkoda tylko, że nie umie pan tego dobrze wykorzystać Powiedział szesnastolatek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płocczanin 0 Re: zal na to patrzec IP: *.dynamic.mm.pl 06.07.11, 14:11 To nie jest trudne. Nastały czasy kiedy na sesji w Unii , sami Polacy się podkładają, negując swoje dążenia nacji, jako Nadrzędne. A przecież , żeby powstał naród , miliony zginęły za właśnie tożsamość narodową. Cóż szkodzi być Polakiem , kiedy my nie negujemy praw innych narodów do samostanowienia a często za ich wolność walczyliśmy... Może przecież istnieć Jedność w wielości, ponieważ Bóg dal nam ludziom, możliwość odróżniania dobra od zła. Założyć można, że ja NIC nie wiem ale końcu powinien ktoś WIEDZIEĆ. Chodzi o to , że nie widzę tych osób, którzy chcą wiedzieć. Kto tego pragnął , współpracował z nami i w ten sposób powstała wiedza O KROK DALEJ. Zakładając, ŻE JA NIC NIE WIEM.. W KOŃCU ZNALAZŁY SIĘ osoby, KTÓRE powiedziały., jak jest. Trudno powiedzieć, że pan A.Gołembnik , czy Pan Jacek Pawłowicz - nie wiedzą. Zwłaszcza, że mówią o tym na filmie z Sesji. Porównując dane z opisu aresztowania gen.Z.Padlewskiego z opisów polskich i carskich, kto chce , może wyciągnąć wnioski. ale wyciągnie takie , jakim jest. jeżeli nie będą miały w sobie etosu wychowania ziemiańskiego, NIGDY NIE ZROZUMIEJĄ , ba nawet nie należy tego wymagać..... Razem z historyk Muzeum Mazowieckiego, opowiadaliśmy o relacji z aresztowania Generała, na spotkaniu ze skazanymi w świetlicy Z.K. Wtedy tacy jak wy, powiecie NIEPRAWDA. Niestety; sami więźniowie nagrywali swoją kamerą nasze spotkanie. Widać i słychać. Na wasze wszelkie krzyki "nie" i nie ..ręce opadają. Kiedy znajdzie się taki wróg Polski, jak kąsający tu stały funkcjonariusz, nie warto dzielić się z Płockiem wiedzą. Trzeba czekać na nowe pokolenia...... Drugi próg nie dający wam podnieść poziom wiedzy to STAN ŚWIADOMOŚCI WRODZONY Z POKOLEŃ. Cechą charakterystyczną jest reakcja niektórych członków prezydium sejmiku,. Padło takie stwierdzenie..... tyle mecyi koło jakiegoś generała........ Wtedy, Święty Boże nie pomoże. Wiedza nie będzie przyjęta aż do czasu podniesienia Świadomości duchowej. Błędne koło , typowe wśród warstw dopiero wybijających się z nijakości ludu. Inteligencję w większości , przecież zamordowano...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: savi Re: co na szlaku Padlewskiego IP: *.205.86.122.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.07.11, 15:32 uwielbiam Twoje wpisy płoczczanninie, jestes dla mnie autorytetem, pokazuje je swoim szkrabom jako przestroge, zeby nie staly sie takie jak Ty.... mam nadzieje, ze medycyna nie pojdzie az tak do przodu, zeby przedluzyc twoj marny zywot o nastepne kilka lat..... kolego probujesz zgrywac znawce historii mazowsza, płocka i okolic, a juz nie raz nie dwa udowadniano Ci ze jestes pozerem!!! internetowym nauczycielem spiskowej teorii dziejow. Żal mi Ciebie . dlaczego nie potrafisz zrozumiec ze nikomu nie imponujesz swoja.... hmm... "wiedza" ????? ... z podrecznika dla akwizytora??? Czlowieku kogo interesuje ze wspolczesnie zyjacych co kto komu 50lat temu? ocknij sie ... jestes w głębokej du..e... Albo spoko juz tak Ci wulgarnie dam bo widze ze to porusza.... Targaj Krzyż i Lecha Tyż :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płocczanin 0 Re: co na szlaku Padlewskiego IP: *.dynamic.mm.pl 06.07.11, 15:51 Twoje obawy są niezasadne. Nigdy tak nie ma, żeby skok cywilizacyjny nastąpił nagle. Jeżeli piszesz , że nie obchodzi cię co było 50 lat, wierzę ci. Ludzie są na każdym stopniu rozwoju, więc, jeżeli tylko jesz i spisz, to nic takiego. To jest dopuszczalne. Tak jest zawsze jest na początku xx warstwy kulturowej. Ale są ludzie, którzy z przyjemnością poznają stare dzieje, historie. Losy innych ludzi i swojego narodu. Wręcz je kultywują. I dla tych pisze, podaje co wiem, z czym podzielili się inni. Są ludzie, którzy odczuwają do innych sympatię i łącza ich różne cele , które razem tworzą naszą cywilizację. To, co piszesz nie jest smutne. Jest tylko przejawem braku dojrzałości społecznej ale jak pisałem, to, nic szczególnego. Jesteś NIKIM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do plocczanina0 Re: Płock nie wykorzystuje swojego potencjalu. IP: *.plock.mm.pl 06.07.11, 14:19 Gość portalu: płocczanin 0 napisał(a): > Mieszko dobra rada. A co na szlaku Padlewskiego byś pokazał ? Odpowiadam! Koszary ZOMO ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Płock nie wykorzystuje swojego potencjalu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.11, 15:08 Gość portalu: płocczanin 0 napisał(a): > Mieszko dobra rada. A co na szlaku Padlewskiego byś pokazał ? Ciebie jako unikat w skali światowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: Płock nie wykorzystuje swojego potencjalu. IP: *.plock.mm.pl 06.07.11, 15:29 > > Mieszko dobra rada. A co na szlaku Padlewskiego byś pokazał ? > > Ciebie jako unikat w skali światowej. Malo jest takich asow przestworzy. Facet dostarcza rozrywki tysiacom internautow ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he he Re: Małe urocze miasto - tak mówią o Płocku turyś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.11, 10:33 Rzeczywiście - do Płocka można dojechać rowerem... na dachu samochodu. Żeby przedostać się przez Wisłę rowerem czeka wiele nieprzyjemnych niespodzianek. W kierunku Łącka (po zjeździe z nowego mostu) ścieżka kończy się w trawie, obok droga z zakazem ruchu rowerów... Zresztą turysta musi się najpierw dowiedzieć, że aby przejechać zgodnie z prawem przez nowy most najpierw musi dotrzeć na "grabówkę" - ale to takie oczywiste :D Przejazd przez stary most rowerem na pewno da wiele wrażeń - z jednej strony wystające słupki trzymające barierę, z drugiej "łapacz" kierownicy, a szeroko nie jest... Dzięki nowemu mostowi ruch jest o wiele mniejszy, ale zakaz wjazdu na starym moście został... Ścieżki rowerowe z kostki... nie muszą turyści (jak i codzienni użytkownicy) chodzić na wibro-masaże :/ Krawężniki na przejazdach przez ulicę takie, żeby bodajże rowerzysta nie śmiał przejechać nie zsiadając z roweru. Nie każdy jest wyczynowcem akrobatą. Niespodziewana dziura czeka jadącego al. Kobylińskiego na wysokości nr 4, a takich dziur "niegroźnych" dla aut, a stwarzających zagrożenie dla rowerzystów jest masa. Pozytywne zmiany dla rowerzystów na drogach zaczęły się pojawiać w postaci wyrównywania studzienek kanalizacyjnych do poziomu jezdni - czyżby płoccy drogowcy wreszcie pojęli tę tajemną sztukę? Odpowiedz Link Zgłoś
waw-el Małe urocze miasto - tak mówią o Płocku turyści 06.07.11, 10:35 a ja przywiozlem do Plocka gosci z za oceanu. Plockiem byli zachwyceni, najbardziej wlasnie Tumami, Starym Rynkiem tylko troche. w innych dzielnicach uznali ze ladnie ale zbyt duzo pstrokatych reklam. obiad zjedlismy na tarasie w Hotelu Tumskim. byli zachwyceni i obiadem i widokiem. no i 800-letnia Malachowianka to juz byl szok. Odpowiedz Link Zgłoś
waw-el Małe urocze miasto - tak mówią o Płocku turyści 06.07.11, 10:38 chce jeszcze dodac, ze Ploczanie nic nam nie ukradli. a moze ten Anglik to ten rower poprostu przepil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bij dziada Re: Małe urocze miasto - tak mówią o Płocku turyś IP: *.084.c82.petrotel.pl 06.07.11, 11:44 ja bym sie specjalnie nie martwił o to ze "male " bo wszak duze nie jest co jednak jest uroczego ? to jest dopiero problem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rebe Skandal, skandal, skandal IP: *.adsl.inetia.pl 06.07.11, 12:39 Ani słowa o atrakcjach dostępnych płocczanom Tramwaju wijącym się wzdłuż miasta Kolejce górskiej z pięknymi widokami Wyciągach narciarskich czynnych cały rok Pomniku wielkiego Płocczanina Juliusza Verne Pięknym świątecznym oświetleniu głównych ulic Płocka, Jachowicza, Kobylińskiego, sznurach lampek choinkowych zwisających z drzew od 10 lat i powrastanych, służących za huśtawki dla ptaków Moście dziurawym ale pięknie podświetlonym w kolorach burdelu Nowym moście i nowych rondach na które nie sposób skręcić bez wpadnięcia w dziurę, garbów i kolein nie wspominając O pięknej historycznej kostce którą skradziono z całej ulicy i obsmarkanych Prezydentach którzy nic nie robią by własność miasta odebrać złodziejom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: Skandal, skandal, skandal IP: *.022.c93.petrotel.pl 06.07.11, 14:00 I po co się tak podniecać? Dziury w drogach są,a rozwiazań komunikacyjnych na razie brak, ale z tym burdelem toś Pan juz przesadził. Część wspomnianych atrakcji jest oczywiście wirtualna ale niekonieczne potrzebna. Za to Wzgórze Tumskie jest piękne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bij dziada Re: do mai IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.11, 22:07 jeszcze jest jako tako bo jakby mm rzadził to cholera wie któredy by ten wyciag krzesełkowy poprowadził a o karuzeli , strzelnicy i innych ogolnoswiatowych atrakcjach nie wspomne . spier.....no juz sporo i zabrano małpie brzytwę za piec dwunasta ! domagam sie wyrozumialosci dla wladz ktore potrzebuja pół kadencji aby wylezc z tego leja po bombie na poziom zero ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jkm Re: Małe urocze miasto - tak mówią o Płocku turyś IP: *.103.c66.petrotel.pl 06.07.11, 16:19 "Ganku już nie było, kamienica w połowie opustoszała, w "jego" dawnym mieszkaniu nowi lokatorzy. Postał, popatrzył, podziękował i poszedł sobie." Hahaha... wróci z aktem własności i nakazem eksmisji hahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płocczanin 0 Re: Małe urocze miasto - tak mówią o Płocku turyś IP: *.dynamic.mm.pl 06.07.11, 16:56 recytując wiersze Mickiewicza a jeden ponury zbiera dla nich kasę, nam obdzierając nawet trupy na pochówek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slowacki Re: Małe urocze miasto - tak mówią o Płocku turyś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.11, 19:17 Mickiewicz przy tobie to parafialny wierszokleta. Przypomnij nam ten wiersz o liiach w cieniu czy jakoś tak Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: Małe urocze miasto - tak mówią o Płocku turyś 06.07.11, 19:20 Jeżeli jacyś ludzie twierdzą że najładniejszy jest stary rynek to: Po nie są żadnymi turystami tylko jakimiś gośćmi w delegacji albo inne zbłąkane dusze będąc w Płocku nie za sprawą zwiedzania tylko w innej sprawie, gdyż historyczne Wgórze Tumskie jest parę kroków od tegoż rynku, a co z tego wynika nie mogą mieć orientacji terenu oraz bladego pojęcia o kształcie, wielkości miasta czy wszystkich innych jego aspektach. Najgorsze w tym wszystkim jest to źe CIT przyznaje się beztrosko do tego faktu będąc niejako kompletnie odciętym od rzeczywistości, do której został powołany i w dodatku zupełnie tego nieświadomym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obol Re: niemożliwe żeby Padlewski był taki mikry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.11, 19:34 Gość portalu: płocczanin 0 napisał(a): "Okazało się, że na powierzchni tego wykopu, znalazł się jeszcze niewielki fragment wkopu ze ścianami pionowymi, wkopanymi w calec. Zasypany ziemią. Niewielki fragment 20 cm. Zasypany fragment przypomina swoim charakterem, ziemię zasypiskową i to ziemię zasypiskową, z zasypisk grobowych' Niewielki musiłał być ten Padlewski biedaczyna jak się w wykopie 20 cm zmieścił. Jak chowałem w ogródku poległą świnkę morską wykopałem dla niej trichę wiekszy ale i tak ledwo się zmieściła. Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: Sondaż wśród turystów 06.07.11, 19:42 Kolejna sprawa wśród turystów - nic prostszego. Będą w jurze krak-częst w jednej z miejscowości można było ocenić obiekt i napisać nazwę miejscowości swojego zamieszkamia a to wszystko przy jednym z kiosków z upominkami i mapkami orientacyjnymi których w Płocku niestety na próżno szukać. Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: Sondaż wśród turystów 06.07.11, 20:00 Wyżej wspomniane kioski turystyczne proponowałbym postawić w reprezentacyjnych punktach np w weekendy z upominkami mapami itp tyrustycznymi "pierdółkami" co w turystycznych miastach często jest stardandem, a przy okazji przeprowadzać takie kruciutkie ankiety z możliwością wrzucenia ich do jakiejś puszki obok. Natomiast CIT w bramie z jednej z kamienic u przysłowiowego Pana Stasia to zdecydowanie średni pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płocczanin 0 Re: Naśmiewanie z Bohaterów Polski IP: *.dynamic.mm.pl 06.07.11, 20:36 Z uwagi choćby na kontrolę postępowania w policji, nie będę pisał ostrzej o typie z spod ciemnej gwiazdy, przez którego to dochodzenie jest. Ale wielka obrzydliwością jest , żeby jedząc polski chleb , być takim ........tu sobie wpisz, co lubisz. Po pierwsze wyrzutku każdej społeczności, to nie ja napisałem lecz przytoczyłem słowa znanego archeologa, który mówił to publicznie na Sesji w Muzeum Mazowieckim. Po drugie typie bez honoru , naśmiewasz się z tego , że ruskie koparki zniszczyły Groby Wojenne POLSKICH BOHATERÓW narodowych, stąd po ruskich koparkach , został tylko ten niewielki fragment grobu. Po 3. mieszasz do tego gen.Z.Padlewskiego, ośmieszając POLAKA , KTÓRY ZGINĄŁ ZA POLSKĘ. Po 4. w grobie TYM ZNALEZIONO SZCZĄTKI MŁODEGO CZŁOWIEKA A TAKIM MÓGŁ BYĆ Gustaw ĆWIRKO, UCZEŃ PŁOCKIEJ SZKOŁY. Po 4. W PŁOCKU SPREPAROWANO NIBY legendę O dobrym ROSJANINIE a podał to WASZ PODOPIECZNY Ireneusz Szychowski A JEST TO KŁAMSTWO WSPÓŁCZESNE, ŻEBY WYBIELIĆ 2 PŁOCKICH Żydów, KTÓRZY OKAZALI SIĘ ZDRAJCAMI I WYDALI NA ŚMIERĆ 2 powstańców NA KRÓLEWIECKIEJ 22. ŻEBY KATÓW Żydów WYBIELIĆ, ICH ZIOMKOWIE teraz WYMYŚLILI PSEUDO LEGENDĘ. Przez 7 lat katujesz Polaków. Poniżasz każdego , kto pisze o Polsce, tradycji polskiej , Pamięci polskiej. A wszystko jest czynione przez zorganizowana grupę opluwaczy. A rządzący naszą Ojczyzna, pozwalają nami poniewierać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: savi Re: Naśmiewanie z Bohaterów Polski IP: *.204.14.78.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.07.11, 21:47 he, he, he.... Mesjaszu z Płocka prowadz nas wszystkich ku świetlanej przyszłości... a nie przepraszam Ty nie masz przyszłości dlatego żyjesz przeszłością... Przeszłością która na marginesie nikogo oprócz Ciebie i paru innych pomyleńców nie interesuje... a te wedrówki w strone żydów, rosjan, aż żal czytać. Nie jeden zrobił by psychiatra doktorat opisujac Twoj przypadek. No ale spoko rozumiem ze w Twojej chorej glowce naleze zapewne do czesci tego spisku, lub ewentualnie jestem godnym pogardy niczego nieswiadomym szarym czlowieczkiem. Dlatego juz zakoncze, dyskusja z Toba nie ma sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płocczanin 0 Re: Naśmiewanie z Bohaterów Polski IP: *.dynamic.mm.pl 06.07.11, 22:24 Nie kłam . Są na to dokumenty w Muzeum Diecezjalnym i w WKZ. Podane są nawet nazwiska . A Dzieje Polski są naszym Dziedzictwem Narodowym, więc się nie dziwię, że są ci obce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Naśmiewanie z Bohaterów Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.11, 22:59 Bezgraniczna będzie moja radość, jak już 15 lipca, w pierwszy dzień obowiązywania nowego regulaminu, człowiek ten, w sposób skuteczny zostanie usunięty z tego forum. Skończą się wreszcie wyzwiska, tworzenie pseudohistorii, itp., odpoczną również wszelkiego rodzaju instytucje od jego niczym nieuzasadnionych donosów. W końcu, w sposób rzeczowy, będzie można podyskutować na różne tematy, a nie w kółko o słynnych "krowich łańcuchach, "esesmanach z ludzkimi odruchami", czy też super poezji typu "lilie co na cieniu wyrosły". Odpowiedz Link Zgłoś
uepl Re: Naśmiewanie z Bohaterów Polski 06.07.11, 23:34 Są przejazdem i pytają o atrakcje. Czyli potwierdza to fakt że goście CIT-u są dość przypadkową i niezorientowaną grupą osób skoro mając też mapy pytają o atrakcje zamiast o same mapy na których z reguły jest wszystko. Ale liczba 3-4 tys. odwiedzających rocznie i stwierdzenia pani że nie nie przeżywamy wielotysięcznych najazdów to już mnie rozwaliła, skoro jednego dnia na nie jedną imprezę np nad plażą potrafi przyjechać kilkanaście lub kilkadziesiąt tys osób! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: voyager Re: Zbłąkane plemniki :] IP: *.opera-mini.net 07.07.11, 00:18 To raczej zbłąkane plemniki krążące wokół starego rynku, a nie turyści, a ponad połowa z nich to pewnie sami płocczanie. Powinni nazywać CDS Centrum Dobrze Schowane :]To raczej zbłąkane plemniki krążące wokół starego rynku, a nie turyści, a ponad połowa z nich to pewnie sami płocczanie. Powinni nazywać CDS Centrum Dobrze Schowane :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do uepl Re: Naśmiewanie z Bohaterów Polski IP: *.234.c73.petrotel.pl 07.07.11, 00:47 człowieku chyba po pijaku widziałes/aś te kilkanaście lub kilkadziesiąt tysiączków balangujących na imprezkach na plaży.Widać,że jesteś propagandzistą poprzedniej epoki.Nawet GW nie mówiła o takich tłumach.Popatrz na zdjątka z tych imprez.Propaganda poprzednich speców od kulturki i hałasiku przysłoniła ci prawdę o tych imprezkach.Jeśli powiesz o milionach to tylko wydanych na te imprezy.O dziesiątkach tysięcy imprezowiczów przestań pisać bo się ośmieszasz poeto/tko.Może uważasz,że kłamstwo ciągle powtarzane zamieni się w prawdę/prawda to zgodność z rzeczywistością/ to jesteś w błędzie.Zdjęcia nie kłamią.Niestety ty nas rozwalasz swoimi ocenami tych imprezek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @@@ głupoty piszesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.11, 10:00 No i niestety nie masz racji. Na esce ostatnio było 40 000 ludzi, PCF utrzymywał się ok.10 000 ludzi wiec sie zamknij jak nie masz na dany temat zielonego pojecia. Odpowiedz Link Zgłoś
uepl Re: Naśmiewanie z Bohaterów Polski 07.07.11, 13:12 A mówiłeś o tym lekarzowi pierwszego kontaktu? :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hihi Re: Naśmiewanie z Bohaterów Polski IP: *.adsl.inetia.pl 07.07.11, 07:12 ty napływowy synu fornala, parobasie, jak śmiesz wyśmiewać się z Fenona największego Bohatera i Obrońcy Polski? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płocczanin Re: fenuś bohater naszych czasów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.11, 08:49 W dodatku Fenona co kochał Polske jaka by ona nie była. Służy teraz wiernie Polsce niepodległej, ale nie zawachał się zeby chyba za zasługi dla komuny dostać sie na listę wybrańców systemu co to w białych koszulach i czerwonych krawatach wiernie służyli Socjalistycznej Ojczyżnie. Mieszkanie w bloku patronackim zsmp na Fintera to chyba nie efekt jego fascynacji historia rodu Skorupków Padlewskich i ryciem w ziemi w poszukiwaniu jakichkolwiek kosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zsmp Re: fenuś bohater naszych czasów IP: *.084.c82.petrotel.pl 07.07.11, 09:15 szczegolnie zachwycony urokiem starowki musial byc ten turysta ktoremu ukradziono rower . zwolennicy ogolnoswiatowej promocji plocka zapewne podchwyca ochoczo pomysl hasla : przyjedz do plocka -ukradna ci rower ! nasz gosc z grecji narzekała że nie mozna wypozyczyc roweru w plocku - nic dziwnego chyba?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wikta Re: refleksji kilka do plocczanina0 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.11, 10:09 Gość portalu: płocczanin 0 napisał(a): > A rządzący naszą Ojczyzna, pozwalają nami poniewierać. Prrr. Daj chłopie nazad. Obrażasz władze mojej Ojczyzny. To jest karalne i ścigane z urzedu. Jeżeli jednak czujesz się przez władze poniewierany zgłoś się do Komitetu Helsińskiego to takie akceptowane przez społeczność miedzynarodową ciało przyjmujace i rozpatrywujace takie skargi. Masz w zanadrzu jeszcze Trybunał w Strassbourgu. Tam mozesz wnieść konkretna skargę. Zostawmy jednak władze. Co powiesz o takim>>polaku<<, nick jakis taki podobny do twojego ale nie jednemu psu Burek, który bez żenady na Forum pisze, że wysłał właśnie donos na Polaka do ambasady niemieckiej? Wpisał się on moim zdaniem w niechlubne i mam nadzieje nieliczne grono apologetów Targowicy. Stanął w jednym szeregu z indywiduami pokroju Ludwika Kalksztejna(to Polak, nazwisko nie może wprowadzać w błąd), który wydał w łapy też niemieckiego gestapo Gen. Grota-Roweckiego. Co zrobić żeby takie szuje i zdrajcy narodu polskiego zaprzestały swojej działalności? Trzeba takich tępić mmierdzi oralnie i izolować z normalnego życia. Dobrze byłoby poddawać ich także z urzędu badaniom psychiatrycznym, ale tu prawo jest ułomne. P.S. Najgorsze jest to, że obrażając organy Państwa możesz czuć się bezkarny bo nie wierzę, żeby ktokolwiek chciał sie z urzędu zająć takim paszkwilanctwem w mysl staropolskiej zasady-nie ruszaj łajna bo śmierdzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jęndzrzej Re: refleksji kilka do plocczanina0 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.11, 10:18 ...albo przykłady małych szmalcowników donoszących na sąsiadów w czasie okupacji np. na felczera Akimowa z Płońskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płocczanin 0 Re: refleksji kilka IP: *.dynamic.mm.pl 07.07.11, 10:37 Posłałem do zainteresowanych; na formularzu do Prezydenta RP i <skargi@ms.gov.pl>; <skargi.kgp@policja.gov.pl>; <pk.skargi@ms.gov.pl>; <prasowy.kmpplock@mazowiecka.policja.gov.pl>; rzecznik@rpo.gov.pl o 2011-07-07 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka 1984 Re: kilka wyjaśnień proszę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.11, 10:43 Gość portalu: płocczanin 0 napisał(a): > Posłałem do zainteresowanych; na formularzu do Prezydenta RP i > > <skargi@ms.gov.pl>; <skargi.kgp@policja.gov.pl>; <pk.skargi > @ms.gov.pl>; > <prasowy.kmpplock@mazowiecka.policja.gov.pl>; rzecznik@rpo.gov.pl ...ale na temat wątku, na temat kandydata na płockiego Ludwika Kalksteina, czy wreszcie na temat osobnika z upodobaniem plujacego na władze RP? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1234 to jest dobre IP: *.054.c86.petrotel.pl 07.07.11, 11:35 Szanowny aczkolwiek przemiły inaczej internauta uzywający kilku nicków ( w zalezności do potrzeb) raczył w swym twórczym natchnieniu splodzić oto takie zdanie : Pisanie na Forum, gdzie przeciwnicy Polski czekają na żer, mija się z celem. I zaraz po tym zgodnie z zapowiedzią :) wylewa z siebie żółć , nienawiść itd w kilkunastu wpisach , kilkudziesięciu zdaniach. Taki oto drobny przykład na słownośc tego pana. A ja jak przeczytałem to cytowane zdanie juz sie ucieszyłem , że może tym razem odpusci sobie i nie będzie zaśmiecał forum swoimi "przemysleniami" pełnymi jadu , nienawiści do innych nacji i innych internautów o innych poglądach, no ale znó się zawiodłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płocczanin 0 Re: to jest dobre IP: *.dynamic.mm.pl 07.07.11, 12:44 Betka pytał się o opowieść literacką , pewnej pisarki. I na tym skończyły się możliwości przetrawienia wiedzy ludzi z pogranicza przekazu internetowego. Inni, tzw porządni , nie kalający się czytaniem forum, jako znamionami czegoś gorszego, milczą pracowicie nie wnosząc NIC do rozwoju dziedzictwa duchowego naszego miasta. W ten sposób nasze życie i działanie przeleci przez palce i wyjdzie na to, że nasze pokolenia, były zbędne, jako jałowe w tworzeniu i budowaniu. W ten sposób wszyscy są zadowoleni. Trupy leżą w ZOO, MPnarodowej, znikają i Wszyscy Vipowie i władycy, mają spokojne życie a sumienia, używane z rzadka, kamienieją. Zanim się obudzą, nie będzie już czego odbudowywać i opisywać. Na naszych oczach powstaje luka dziejowa ale to nikogo niby Ważnego ani ziębi ani grzeje. Reszta jest Milczeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bij dziada Re: achtung kapu IP: *.084.c82.petrotel.pl 07.07.11, 14:24 ten przemily internauta donosi na rodaków do obcych ambasad albo cholera wie jeszcze gdzie . to kapusta ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werdzynkiewicz Re: wierni tradycji patrzmy na dzień dzisiejszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.11, 12:58 Podobno ktoś z ulicy Płońskiej zakapował do Gestapo mieszkajacego tam felczera który dużo dobrego zrobił dla polaków i Żydów. Czy to jakaś ulica szmalcowników i kapusiów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płocczanin 0 Re: achtung kapu IP: *.dynamic.mm.pl 08.07.11, 13:14 Prezent dla MIKI, żeby zastanowiła się , co robi źle; cytaty z manii żydowskiej, łamiące prawo. ...............Odpowiedz Posłałem twój wpis do Ambasady Niemieckiej z prośbą o zajęcie stanowiska, . Czy Niemcy obecnie robią MYDŁO Z LUDZI. Jako Źródło , podałem Forum Agora SA. .................................................................................................................................................................. ................................................................................................................................................................... • Re: do plocczaninaIP: *.084.c82.petrotel.pl Gość: bij dziada 30.06.11, 14:07 Odpowiedz kapuś i folksdojcz! .................................................................................................................................................................. • Re: Informacje z sesji RMIP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl Gość: m.żagiew- żagwiąca 01.07.11, 10:35 Odpowiedz . A propo de fakto na forum pokazał się kolaborant z obcym państwem co to donosi na Polaków. W czasie okupacji o ile to była kurew to golono ją na łyso a jeśli to był szpicel i donosiciel płci męskiej rozwalano go strzałem w łeb. Widać wszystkich szpiclów i kapusiów nie wybito a szkoda. Może być i tak , że to pomysły ciężko chorego na umyśle. Co lepsze kapuś i szpicel czy wariat ................................................................................................................................................................. Re: do plocczanina 0IP: *.adsl.inetia.pl Gość: hihi 01.07.11, 10:38 Odpowiedz może liczy na "nowe portki", wcześniej dostał od Żyda (Leviego), teraz może liczy dostać od Niemca, cholera wie. Tylko czy Niemce teraz za usługi co dają? • Re: do plocczanina 0IP: *.084.c82.petrotel.pl Gość: bij dziada 01.07.11, 10:17 Odpowiedz ten kelner o ile dobrze pamiatam odcinek byl esesmanem - tak wiec nazwales mnie w ten wlasnie sposob to jedno jezeli do tego dodamy ze donosisz na mnie do ambasady niemieckiej za pomawianie tychze esesmanow za produkowanie z ludzi mydła otrzymujemy oczywisty obraz tego co dotychczas wszyscy wiedzielismy a niektorzy nawet pisali czyli : p a r a n o i ! no ale skoro mozna w jednej glowie polaczyc buddyzm z katolicyzmem to mozna tez polaczyc mniemany patriotyzm z donoszeniem na rodakow do obcej ambasady . rozumiem ze oczekujesz w zamian ze ambasada zafunduje ci wyjazd do darmstadt i wygloszenie swoich grafomanskich wierszykow za okupacji co prawda za donoszenie mozna bylo dostac przydzial na wegiel ale to jakby na jedno wychodzi pocieszajacejest natomiast ze jakie by nie byly efekty tego donoszenia z pewnoscia nie trafie do gazu co bys mi zapewne chetnie zafundowal natomiast jak twoi esesmani zmartwychwstana to uwazaj koles bo abażur murowany ................................................................................................................ Re: Piątkowy koncert w amfiteatrze: Genesis symfo Autor: Gość: bij dziada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.11, 17:26 Dodaj do ulubionych Skasujcie Odpowiedz szmalcownik plocczanin nie zna sie na muzyce chyba ze takiej ktora grala przy marszu do gazu a tak w ogóle to :"Jesus he knows me and He knows i'm right..." ............................................................................................. Re: nie wiedziałem, że smalcownicy są wśród nas Autor: Gość: antoine IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.11, 18:25 Dodaj do ulubionych Skasujcie Odpowiedz Szmalcownik to ktoś kto za okupacji donosił na Polaków do Niemców. Myślałem, że już albo wyzdychali albo ich wybito. Tradycja jednak nie ginie. Pewien >plocczanin< doniósł niedawno na naszego ziomala do ambasady RFN. > Szkoda muzyków. Ja wiem, ze panuje obecnie hałas ale tylko Prawdziwe > warunki Sali Koncertowej , dają Jedność dla muzyki klasycznej. > W dodatku zabiera głos we wszystkich sprawach nawet w takich na których się zupełnie nie zna. Dobitnym tego dowodem jest to, że dzisiejszy koncert zaliczył do kategorii muzyka klasyczna. • Re:oprawca użył mojego nicka polocczaninIP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl Gość: jagna borynowa 01.07.11, 18:39 Odpowiedz Nie kłam obwiesiu. Nikt by takich głupot nie napisał jak ty. Kiedyś pisałeś na kompie z Wrocławia o rzekomym uzdrowieniu przez ciebie człowieka. Poprzez czakramy mozesz wzbudzać energię w kompach innych ludzi, a donosicielstwo na Polaków do Niemców zwane było szmalcownictwem i myślałem, że juz wszyscy pogrobowcy tego procederu wyzdychali ale jeden okazało się przeżył i z braku ss i wehrmachtu tudziez abwehry pisze do niemieckiej ambasady szuja donosy na Polaka .................................................................................................................................................................. • Re:odpowiedź z ambasadyIP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl Gość: atache 01.07.11, 12:00 Odpowiedz Ambasador RFN ma przyznać Order Zasługi >plocczaninowi< za szczególną troskę o naród niemiecki. Takiego przyjaciela niemców jak Fenon z Fintera nie ma nigdzie na świecie. • Re: ploczczaninie zero ...IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl Gość: somsiadeckizfinter 02.07.11, 17:16 Odpowiedz Donosicielowi na Polaków ogolić łeb na zero bo nawet jak nie kurew w płci to k....a i dziwka. Nie wiem czy to nie mój sasiad bo q...s o nicku plocczanin to chyba mój sasiad Re: ploczczaninie zero ...IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl Gość: for.obs 02.07.11, 16:51 Odpowiedz Gość portalu: płocczanin 0 napisał(a): Moderacja nie usuwając wpisy o SZMALCOWNIKACH z UNII, BIERZE NA SIEB > IE ODPOWIEDZIALNOŚĆ Nikt nie pisał o szmalcownikach z Unii tylko o qtasie co jak szmalcownicy w okresie II Wojny donosił na Polakow do SS i innych organów złowieszczej III Rzeszy. Teraz jakaś q..wa na forum publicznie przyznaje , ze wysłała jakiś donos na Polaka do Bundesrepublik Embassy. Gonić takiego paszkwilanta jak za okupacji. Jak dziwka to ogolic ją na zero, jak gość to tak jak robił Kedyw. Nie mów plocczaninie, ze ty jestes szmalcownik bo myślałem, że jestes gość a nie wróg narodu polskiego i kolaborant z szwabami .............................................................................................................................................................. Re: nie wiedziałem, że smalcownicy są wśród nasIP: *.dynamic.mm.pl Gość: płocczanin 0 02.07.11, 15:42 Odpowiedz Zobaczcie co robi moderacja. Wycięła opis poniewierania nauczycielki jego potomstwa.. uczy co z nami robić za młodu.. daje wzorzec ZAŁATWIANIA ludzi...... a zostawia PASUJĄCE nie naszym, kawałki rodem z II wojny światowej w temacie o graniu orkiestry , gdzie bądź. Temat Szmalcownik podtrzymywany na świecie przez Żydów jusejskich , zakotwiczył w Płocku i moderacja nie wycina. Popiera prześladowania na bieżąco. menel jak kelner załatwił , co chciał. Re: nie wiedziałem, że smalcownicy są wśród nasIP: *.adsl.inetia.pl Gość: Unia Europejska 02.07.11, 12:48 Odpowiedz List nie będzie rozpatrwany - został wyrzucony do śmieci, z daleka zalatywało od niego szmalcem, szmalcowatością i szmalcownictwem . Jestśmy strasznie wyczuleni na wszelkie niekoszere zapaszki, nie znosimy tego parafialnego smrodku kadzidła oraz podobnych odrażających odorów szowinistyczno faszystowskich. ................................................................................................................................................................ • Re: nie wiedziałem, że smalcownicy są wśród nasIP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl Gość: antoine 02.07.11, 10:34 Odpowiedz plocczanin0 napisał: > No i sami zobaczcie.. Zniszczyli amfiteatr. Ten nakryli szmata a Orki > estra gra na Titanicu. Zamiast w Filharmonii. I nie ma za darmo , > jak kiedyś Szkoda Fenonie że nie byłeś na koncercie. Nie wpuszczali coprawda folksdojczów i innych szmalco Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: Chłopaki wojna się skończyła! :-)) 08.07.11, 13:40 ....66 lat temu, możecie śmiało wyjść na dwór! :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plocczanin01 Re: achtung achtung ambasada czuwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.11, 14:52 Gość portalu: płocczanin 0 napisał(a): • Re:oprawca użył mojego nicka polocczaninIP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl Zenonie: 1. czy mamy rozumieć, że ty jesteś >polocczanin<? Czy ten nick wskazuje na to, że ; a/pochodzisz z Połocka/Nowopołocka i jesteś Białorusinem od bat'ki Łukaszenki? b/jestes stłym klientem i fanem marki POLO Market? c/obzerasz się jak prosiak jakiś wafelkami Princy Polo 2.Uzywasz oprócz znanych nam niucków >plocczanin< plocczanin0 także nicka połocczanin? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PATROWICZ?? Płock biznesmen Patrowicz kupuje Ruch i GKS IP: *.centertel.pl 08.07.11, 17:45 www.sports.pl/Pilka-nozna-Ireneusz-Krol-wierzy-w-rozwoj-GKS-Katowice,artykul,112221,4,957.html KJH Odpowiedz Link Zgłoś
uepl Re: Płock rządzi! 08.07.11, 21:37 Ja może po niedzieli kupię Widzew i Legię. Może wezmę za ten chłam ze 2 koła na allegro. Ciekawe za ile Mariusz opchnie Ruch i Gieksę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plocczanin01 Re: Płock rządzi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.11, 10:29 Fenuś oddaj książkę i meduzę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barman Re: Płock rządzi! IP: *.opera-mini.net 10.07.11, 10:41 Meduze to se w barze kupisz i nawet zamówisz do niej lornete :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antoinne Re: nie meduza tylko mezuza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.11, 11:46 Tu ośle chodzi o mezuzę ale wczoraj plocczanin0 chwalił się, że zwrócił ja do Muzeum za darmo. Taki honorowy gość. Chyba dlatego , że pochodzi z ziemiaństwa i inteligencji Odpowiedz Link Zgłoś