Dodaj do ulubionych

Płaczące Niewiasty

09.08.11, 12:27
- nad waszymi politykami, którzy sprzedają pustkę, wsłuchani w najdrobniejszy pomruk elektoratu
- nad waszymi koteriami, układami, klikami, w których nie prawda, nie życie i nie praca są w cenie, lecz liczą się lizusostwo, prawo pięści i własny interes
- nad waszymi dziennikarzami, którzy słuchają tylko z której strony wieje wiatr, i redaktorami, którzy dobrze wiedzą czyje interesy reprezentują
- nad krytykami, kreatorami mody i postaw, którzy uwielbiają prowokację i poklask, kochają burzyć, a nie budować
- nad waszymi przedsiębiorcami, którzy produkują nijakość, a dla zysku gotowi byliby skórę zedrzeć z każdego, zwłaszcza z własnych pracowników
- nad waszymi lekarzami, zasłuchanymi w szmer banknotów
- nad nauczycielami, którym wszystko jedno
- nad młodzieżą, która nie zna umiaru w deptaniu autorytetów.

teksr: Paweł Orkisz

W minioną niedzielę została uszkodzona VIII Stacja Drogi Krzyżowej "Płaczące Niewiasty"
Kolejny Znak Czasu?
Przy tej Stacji wspominamy czas Powstania Listopadowego i Styczniowego. Ci którzy zginęli przypominają o swoim istnieniu.
Za dwa lata 150 rocznica wybuchy Powstania Styczniowego - Historia upomina się o swoich bohaterów.
fotoforum.gazeta.pl/photo/4/nb/fd/gko0/OvkvSYaauSX5laHinX.jpg
fotoforum.gazeta.pl/photo/4/nb/fd/gko0/LbeeN0wDdZgiu7yyRX.jpg
fotoforum.gazeta.pl/photo/4/nb/fd/gko0/1NYhf7GMAMENlG62eX.jpg
Obserwuj wątek
    • Gość: prosty syn ludu Re: Zaraz zaraz IP: *.opera-mini.net 09.08.11, 12:41
      Czy nie chodzi tą kolejną nieudaną rozpierdziuchę która jeszcze bardziej przyczyniła się do represji na ludności kosztem oszołomskiej szlachty zaściankowej notabene przepijającej i zdradzonej przez nią wcześniej skutecznie Rzeczpospolitą?
      • Gość: prosty syn ludu Re: Zaraz zaraz IP: *.opera-mini.net 09.08.11, 12:46
        Oczywiście abstrahując od aktu wandaliznu.
    • Gość: płocczanin klęknijcie i czytajcie => bóg tach chciał IP: *.016.c90.petrotel.pl 09.08.11, 13:43
      kto powątpiewa tego spali ogień piekielny
      • Gość: wiem Re: klęknijcie i czytajcie => bóg tach chciał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.11, 13:57
        Wywołany przez gwałtowne otwarcie w oklocach cotexu czakram nr.1 i nr.7
    • Gość: wikta Re: Płaczące Niewiasty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.11, 14:17
      Odpowiadasz na:
      kwisniewski napisał:
      W minioną niedzielę została uszkodzona VIII Stacja Drogi Krzyżowej "Płaczące Ni
      > ewiasty"
      > Kolejny Znak Czasu?
      > Przy tej Stacji wspominamy czas Powstania Listopadowego i Styczniowego. Ci któr
      > zy zginęli przypominają o swoim istnieniu.
      > Za dwa lata 150 rocznica wybuchy Powstania Styczniowego - Historia upomina się
      > o swoich bohaterów.

Sugerujesz, że " ci, którzy zginęli przypominają o swoim istnieniu"
      zza grobu przewracając te stacje Drogi Krzyżowej? Jest to możliwe bo któż by inny na placu przykoscielnym dosyc dobrze obserwowanym.
      • Gość: 1` IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl TROLLU IP: *.adsl.inetia.pl 09.08.11, 17:16
        idź na spacer, na Sportową
        • Gość: troll Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl TROLLU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.11, 18:00
          dlaczego na Sportową?
        • Gość: koń Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl TROLLU IP: *.plock.mm.pl 09.08.11, 18:49
          > idź na spacer, na Sportową

Piotrus zapraszasz go na spacer?
          • Gość: Amadeusz Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl TROLLU IP: *.adsl.inetia.pl 09.08.11, 20:48
            goscniedzielny.wiara.pl/zalaczniki/2011/04/01/1301648451/1301648977.pdf str.VIII
            • Gość: płocczanin gosc plocki jak niedzielny, nieporzadany, won IP: *.016.c90.petrotel.pl 09.08.11, 21:29
              won ze swieckiej przestrzeni publicznej z religijna ciemnota
              • Gość: ` won łajzo z netu do szamba, wypad IP: *.adsl.inetia.pl 09.08.11, 21:35
                • citymen Re: 09.08.11, 23:47
                  Panowie trochę spokojniej. :-))
                  • Gość: TA filmu z pozegnania kapelana Solidarności nie ma ? IP: *.adsl.inetia.pl 10.08.11, 19:15
                    sami TW SB ?
                    • Gość: jerzy g. Re: filmu z pozegnania kapelana Solidarności nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.11, 19:36
                      Nie bo "kronikarza Solidarności" rozszyfrowano i nie został wpuszczony do Koscoła po jego ohydnych tekstach:
                      Gość: Zenon Dylewski 22.06.06, 14:26 zarchiwizowany
                      >
                      > Słusznie Mietku piszesz o wodzie. rzeczywiście mnie owinęli. Żeby mnie
                      > zneutralizować dałem się wplątać w Komisję skrutacyjną. Nie byłem więc na sali
                      > nic nie mogłem powiedzieć. Tak było. Natomiast jezeli chodzi o miejscs
                      > pamięci. Czyniłem to zawsze bez względu na ustrój. W naszej Radzie to tylko
                      > kontynuacja. A. Drętkiewicz jest jedynym cłowiekiem w Płocku, który ciągnie
                      > temat narodowy ale ma ograniczone pole działania. Ci, którzy teraz niszczą
                      > miejsca pamięci narodowej są Jego pracodawcami. Solidarność DOKŁADNIE olała
                      > Padlewskiego. Nawet gotowe broszury o ich działalności przy cmen. wojskowym
                      > olali. Teraz NIKT mi nie pomaga
                      Prawdziwi uczestnicy tego wydarzenia po prostu się modlili a nie biegając po Kościele z kamerką przeszkadzali ludziom w nabożeństwie. Było godne i wzruszajace. Na długo pozostanie w naszych sercach i pamieci.
                    • Gość: płocczanin film z pozegnania klechy jest umieszczony w IP: *.016.c90.petrotel.pl 10.08.11, 20:02
                      stosownym miejscu religianckim, prozno go szukasz na swieckim forum
                      • Gość: agnos-tyczka Re: film z pozegnania klechy jest umieszczony w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.11, 20:35
                        I to mi sie podoba. Szukajcie a znajdziecie w miejscu do tego przewidzianym. Kto szuka nie zbłądzi.
                        • Gość: apollo Re:filmu z pozegnania kapelana Solidarności nie ma IP: *.adsl.inetia.pl 11.08.11, 09:12
                          dobrze ze nie ma, to jest film dla ludzi na poziomie, jasne ?
                          • Gość: płocczanin Re:filmu z pozegnania klechy Solidarności nie ma IP: *.016.c90.petrotel.pl 11.08.11, 10:41
                            a jest jeszcze nizszy poziom ? :)
                            • Gość: jest Re:filmu z pozegnania klechy Solidarności nie ma IP: *.adsl.inetia.pl 11.08.11, 11:03
                              popatrz na swój i masz odpowiedź
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka