Dodaj do ulubionych

Sklep rybny w Płocku

21.11.11, 17:11
Witam

Czy ktoś z forumowiczów może polecić dobrze zaopatrzony sklep rybny w Płocku?
Niestety jakość ryb w Auchan jest bardzo niezadowalająca.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: bija Re: Sklep rybny w Płocku IP: *.plock.mm.pl 21.11.11, 18:19
      Wierzyć mi się nie chce, że są osoby które w ryby zaopatrują się w Auchanie czy innym super-hipermarkecie !!!
      Ryby i przetwory rybne kupuję na Miodowej 8 (tzw. "dołek" ) lub w halach na Rembielińskiego. Jak do tej pory ani razu nie zawiodłam się na jakości sprzedawanych produktów.
    • Gość: Lutek Re: Sklep rybny w Płocku IP: *.083.c87.petrotel.pl 21.11.11, 18:32
      Hala na Rembielińskiego, za stocznią po prawej i U rybaka w Brwilnie.
      Auchan? fuj.... no jak można...
      • Gość: podsumowanie Re: Sklep rybny w Płocku IP: *.159.c73.petrotel.pl 21.11.11, 18:57
        stocznia ?
    • Gość: Inga Re: Sklep rybny w Płocku IP: *.plock.mm.pl 21.11.11, 18:46
      Też u rybaka (kiosk) przed Dobrzykowem i u rybaka w Gmurach. Ale kupuje tez przy Miodowej i przy Królewieckiej. Na Międzytorzu jest biednie i brudno.
      Po rybie z Auchanu ciężko chorowałam z cała rodziną.
      • Gość: tfu ryby oceaniczne są dobre, reszta chemia IP: *.macedu.pl 21.11.11, 19:05
        szczególnie z Wisły
        • Gość: plocczani O Re: ryby oceaniczne są dobre, reszta chemia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.11, 19:29
          Szczególnie, że wiekszość ryb w płockich sklepach pochodzi z hurtowni tej w której i Auchan się zaopatruje. W ogóle nie jedzcie ryb bo to zwłoki.
          • Gość: viva Re: ryby oceaniczne są dobre, reszta chemia IP: *.adsl.inetia.pl 21.11.11, 20:41
            u tego samego SB-ka ?
            • Gość: menel Re: ryby oceaniczne są dobre, reszta chemia IP: *.adsl.inetia.pl 21.11.11, 21:00
              Gość portalu: Inga napisał(a):

>Też u rybaka (kiosk) przed Dobrzykowem i u rybaka w Gmurach.

gdzie są te Gmury?????? - przeglądam dokładną mapę bliższych i dalszych okolic Płocka i nie ma takiej miejscowści.
              A ten rybak z Gmur skąd ma dostawy takiej wspaniałej ryby? - czy ma świeżego dorsza, śledzie, makrele, łupacze, sole, sardele i inne morskie a także łososia, sielawę, węgorza, szczupaka, sandacza, pstrąga?????
              • Gość: podsumowanie Re: ryby oceaniczne są dobre, reszta chemia IP: *.159.c73.petrotel.pl 21.11.11, 21:57
                ulica
                • Gość: menel Re: ryby oceaniczne są dobre, reszta chemia IP: *.adsl.inetia.pl 21.11.11, 22:21
                  ulica powiadasz - i pewnie dlatego smakoszka ryb i zarazem "erudytka" napisała >w Gmurach< i nie jest bynajmniej wyjątkiem w tym względzie, jest w "dobrym towarzystwie", niedouczone pismaki z GW też tak mówią i piszą
                  • yxyx Re: ryby oceaniczne są dobre, reszta chemia 22.11.11, 08:30
                    O tak menel w tym wątku możesz się spełnić. Z poważniejszymi daj SE na luz. I oczywiście mędzisz w nim tradycyjnie równo :) choć widzą że jeszcze nie zdążyłeś wszystkich dookoła utytułować idiotami, ale spoko nasz kolega na pewno szybko to nadrobi. :-D
              • Gość: rad Re: ryby oceaniczne są dobre, reszta chemia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.11, 15:23
                u tego Rybaka są nasze wiślackie specjały! Polecam - jeszcze żyję!
    • Gość: wiślak Re: Sklep rybny w Płocku IP: *.opera-mini.net 21.11.11, 22:24
      Najlepsze ryby są prosto z Wisły i Bałtyku.
      • Gość: Igal Re: Sklep rybny w Płocku IP: *.243.c82.petrotel.pl 21.11.11, 22:46
        Polecam sklep na ul. Dworcowej, skręcając z Lasockiego w stronę dworca PKP, 20 metrów za blokiem.
    • Gość: pyt Re: Sklep rybny w Płocku IP: 178.217.184.* 21.11.11, 23:44
      ciekawe ze jeszcze w tym temacie nie wypowiedzial sie posiadacz wiedzy wszelakiej a o guscie nie wspomne
    • Gość: wodnik Re: Sklep rybny w Płocku IP: *.plock.mm.pl 22.11.11, 09:18
      Rybę można kupić przy Popłacińskiej w hurtowni.
      Natomiast najlepsza ryba smażona jest za Soczewka przed Nowym Duninowem. Tam tez można kupić świeżą rybę w kiosku u miłej pani. Przy tej restauracji gdzie smażona ryba smakuje bosko znajduje się sie także staw w którym można złowić na wędkę "swoja" rybkę i podać do usmażenia.
      Wracając do Płocka po prawej stronie znajduje sie restauracja gdzie podobno można także zjeść usmażoną rybę. Jednak tam nie byłam.
      Natomiast dziwnie jest w Dobrzykowie gdzie podczas zamawiania dania z ryb na wstępie j u ż sie reguluje rachunek p r z e d ważeniem porcji ryb!!! Smak tak "przyrządzonej" ryby daleko odbiega do tej opisanej wyżej.
      Jest także smażalnia ryb w Grabinie. Byłem tam ale zrezygnowałem z konsumpcji. Smażona rybę można zjeść tez w Murzynowie przy parkingu.
      Wg mnie smażalni ryb z prawdziwego zdarzenia brakuje w samym mieście. Przecież była na rogu Tumskiej a Kwiatka (vis a` vis dawnego Baru Mlecznego). Oczywiście mam na myśli restaurację w której główne dania to wszelkie potrawy ryb z bukietem wspaniałych surówek, na wzór dawnej, "BARKI" w Kołobrzegu. Teraz tam nie ma ani tej "BARKI" a ni innej takiej. Płock, leżący nad Wisłą powinien mieć taka rodzajowa, charakterystyczną bardzo i wystrojem i kartą, restaurację, czystą i ładnie pachnącą, a kelnerki ubrane w regionalne stroje. Cóż, przy Tumskiej są banki...gdzie można sobie wypłacić pieniądze na upragnione rybki.
      W ten oto sposób miasto zyskało by nowy charakterystyczny dla niego ważny element pod warunkiem wysokiej jakości dań.
      • Gość: asd Re: Sklep rybny w Płocku IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.11, 09:31
        wszystko to przy twoim poparciu
        • Gość: wodnik Re: Sklep rybny w Płocku IP: *.plock.mm.pl 22.11.11, 10:48
          asd napisał(a):
          > wszystko to przy twoim poparciu

Ależ Kocio, naturalnie, że TO ma moje poparcie. Ba! Na mur-beton był bym tam stałym klientem.
          Dla zaostrzenia apetytu proponuje taka zawartość karty dań
          Przystawki:
          ---------------------------
          - śledz po japońsku w wianuszku surówek;
          - śledż w jogurcie, chrzanie i miodzie na świeżych , zielonych przyprawach;
          - węgorz w galaretce z groszkiem i w zapachu imbirowym;
          - pstrąg marynowany na liściach chrzanu;
          - "tatar" ze świeżego dzikiego łososia.

Zup
          --------------------------------
          - "Uha" z tajgi;
          - Zupa z miętusa lub z suma po mazowicku z łazankami;
          - Czarnina z karpia z ziemniaczanymi kluseczkami;
          - Rosół ze szczupaka lub okonia

Drugie dania:
          ----------------------------------
          - Sandacz a`la kurczę, frytki i garnitur świeżych surówek;
          - Ryba z "piekła rodem", ziemniaczki z koperkiem i warzywami gotowanymi na parze lub zestawem swiezych 5 warzyw na zyczenie;
          - Policzki z suma w chrzanie i żurawinie na ciepło z ziemniaczkami oraz groszkiem w brokułach
          - Szczupak (okoń) z rusztu z frytkami i zestawem 5 surówek ze świeżych warzyw
          - Ryba (różna wg zamówienia) smażona tłuszczu a`la nadmorska plaża z frytkami i zestawem 5 surówek ze świeżych warzyw.
          I tyle! Ani jednego dania więcej dla tradycyjnego smaku.
          Desery
          --------------------
          - Lody od kapra z malagą;
          - Poncz z beczki korabia;
          - Kompoty ze świeżych owoców wg wyboru;
          - Soki dopiero co przetarte z warzyw i owoców wg wyboru;
          - Alkoholizowany napój "Marzenie Kaszuba" na malinach.
          - "Żeglarski napar na cumie"

No i co teraz? Popierasz czy dalej ironizujesz Kocio?
          • Gość: uwaga Re: Sklep rybny w Płocku IP: *.plock.mm.pl 22.11.11, 12:17
            Gość portalu: wodnik napisał(a):
            > Dla zaostrzenia apetytu proponuje taka zawartość karty dań
            > Przystawki:

I znowu elokwentny erudyta "wodnik z miasta" chciał zabłysnąć swoją wiedzą, jednak nie zrozumiał tematu wątku.
            Wątek jest o tym gdzie kupić dobrą rybę a nie co z niej przyrządzić. Pomyliłeś fora, to nie jest kulinarne.
            A tak na marginesie. Zamiast siedzieć na 4 literach i narzekać na wszystko dookoła, weź się i zrealizuj któryś z swoich pomysłów. Pokaż, że i w naszym mieście można coś zdziałać oprócz krytykowania wszystkiego i wszystkich.
            • Gość: też wodnik Re: Sklep rybny w Płocku IP: *.177.c92.petrotel.pl 22.11.11, 12:59
              zgadzam się że najlepsza ryba smażona jest w soczewce ,ale nie jest tanio
            • Gość: do uwagi Re: Sklep rybny w Płocku IP: *.plock.mm.pl 22.11.11, 13:31
              To ty nie skumałeś.
              Podając kartę dan wziąłem ją właśnie z cytowanej dawnej restauracji "Barka" (laureatka Srebrnej Patelni).
              Jeżeli to nie nawiązuje do tematu gdzie kupić rybę i gdzie ją zjeść to ja jestem morszczuk a ty żaba! Poza tym TU jest forum a nie tablica ogłoszeń. Z ten twój żałosny wpis dostaniesz same ości z ryby. O!
              Nie marzy ci sie żeby gdzieś można bylo fajnie zjeść rybeńkę? No chyba, że ryb nie lubisz...
              • md-ma Re: Sklep rybny w Płocku 22.11.11, 14:47
                byłem w sklepie na miodowej, na stanie mieli tylko 1,5kg dorsza bez skóry - troszke słabo zaopatrzony sklep, ale bardzo miła obsługa

co do tawern rybackich w Płocku oczywiście brakuje tego typu obiektów. Jest wokół Płocka kilka jezior, jest duża rzeka, a jednak nasze miasto nie wykorzystuje tych walorów, żeby rozpropagować jedzenie ryb - ciągle przodują kebaby, pizzerie. Szkoda.

Polecić mogę nieśmiało Tawerne na ul. Rybaki 10, ciekawie urządzony i nawet pokaźne menu, ale niestety zupy rybnej się nie uświadczy :-(
                • Gość: płocczanin 0 [...] IP: *.dynamic.mm.pl 22.11.11, 14:55
                  Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: gospocha Re: Sklep rybny w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.11, 21:12
      W Piotrze i Pawle małe ale ciekawe stoisko. Bardzo dobre łososie. Chyba najtańsze
    • Gość: tomek Re: Sklep rybny w Płocku IP: *.centertel.pl 24.11.11, 12:42
      W Płocku nie kupisz dobrych ryb. Niestety w tym mieście nie kupisz prawie nic porządnego. Poszukaj dobrych: win, kawy czy oliwy. Co do Auchana to niestety jedyne miejsce w którym można "trafić" dobre ryby, tylko trzeba się nachodzić i polować na świerze dostawy a nie brać "zdechliznę" z wystawy. Próbuj najczęściej we wtorki lub czwartki rano, ale to się zmienia. Zaprzyjaźnij się z obsługą. Pomijam odpowiedzi forumowiczów wyłuszczających swoje doświadczenia ze smażalni. Jeżeli nie mam pojęcia o temacie to po prostu go nie komentuję!
      • Gość: paweł Re: Sklep rybny w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.11, 15:54
        Ja jak mam ochote na dobrą rybkę wsiadam w helikopter i lecę z kolegami do Bretanii. Na przystawke zawsze świeże ostrygi z butelczyna jakiegos dobrego francuskiego sikola. Polecam malkontentom którzy w Płocku nie mogą kupic rybki.
    • Gość: Mruk tlyko przy Wiśle :) IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.11.11, 16:21
      ale o rzece oczywiście mowa, nie o galerii :)
      jak kupuję w Wólce Brwileńskiej - vis a vis płatnego łowiska;
      tez jest kiosk przez Dobrzykowem
      raz kupisz - w sklepach będziesz kupował tyko puszki :)

jest też jeszcze rybak pod starym mostem, za dawnym salonem skody - ale trzeba trafić, żeby był;

pozdro!
      • Gość: bywalec Re: tlyko przy Wiśle :) IP: *.adsl.inetia.pl 26.11.11, 17:43
        Najlepszą rybę kupowałem prosto od wracjących z płowu rybaków na plażach w Afryce Zachodniej albo dostawałem z radzieckich tawlerów przetwórni zawijających do portów tamże po połowach na super bogatych łowiskich atlantyckich u wybrzeży Sahary Zachodniej, Mauretanii i Senegalu albo Angoli i Namibi. Z kapitanami i oficerami tych trawlerów miałem całkiem dobre stosunki i ryby pod dostatkiem.
        Najlpesze zaś potrawy z ryb i owoców morza jadałem w oklicach Vigo (Galicja, Hiszpania) oraz w Tajlandii.
        • Gość: Rybak ja sprzedaje rybę z wody IP: *.adsl.inetia.pl 28.11.11, 18:08
          tanio
          • Gość: szukam ryby Re: ja sprzedaje rybę z wody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.13, 20:25
            odezwij sie
    • iroman51 Re: Sklep rybny w Płocku 13.11.14, 21:34
      Kupić rybę świeżą w Płocku to po prostu cud.Pan który dokonał wpisu i poleca ryby prosto z kutra też kłamie,bo przecież mintaja nie ma w Bałtyku a łososia mają hodowlanego z Norwegi i.t.d.Generalnie wszystkie ryby leżące w sklepach nie są świeże ,po prostu rozmrożone leżą w ludzie i mówi się o nich świeże.Ktoś pisał ,że w okół Płocka dużo wody ale dzięki źle prowadzonej gospodarce przez PZW ryb w wodzie nie ma .Kiedyś młody chłopak jeździł nad morze i rzeczywiście przywoził świeżego dorsza można było u niego zamówić ,ale w tej chwili dorsza jest bardzo mało i rybacy mają kłopoty z pozyskaniem.Nie dajcie się nabrać na padlinę leżącą w sklepach ,lepiej tego nie jeść .Pan oferujący rybki "świeże " z kutra niech napiszę skąd mają mintaja
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka