Dodaj do ulubionych

Radzanowo bez budżetu. Brakuje pieniędzy na dop...

01.01.12, 21:34
jeden z najlepszych budżetów??? dla kogo? chyba dla proboszcza ktoremu trzeba dofinansowac festiwal koled... Dobrze że radni nie dali sie wyprowadzic w pole. Ktos chciał cichaczem przepchnac budzet i plany finansowe na przyszle lata..... ale widac ze rada mądrzejsza od wojta..............
Obserwuj wątek
    • venerabilis No to prawdziwa katastrofa! 01.01.12, 21:54
      Nawet nie można dofinansować festiwalu kolęd.
      Zgroza!
      • Gość: ashash Re: No to prawdziwa katastrofa! IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 02.01.12, 12:10
        Wariacje cie biorą, festiwal kolęd- pomysł nie do odrzucenia!!!!
        • Gość: ikt Re: No to prawdziwa katastrofa! IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 02.01.12, 13:02
          Obejrzałam te twoje obrazki, tak jak chcialeś. Daj mi spokoj. ..te obrazki to już nie ja...The end. ale wigilia była piękna
    • 5marcus Re: Radzanowo bez budżetu. Brakuje pieniędzy na d 01.01.12, 22:01
      Proboszcz niech zapłaci za jasełka ze swojej kieszeni jak widac stac go na wiele aż za wiele.Przewodniczacy zapomniał jaka role pełni w Radzie gminy i niech sie przestanie bawić w sedziego gminnego bo do tego żeby oceniac dezcyzję radnych nie jest powołany.Pan wójcie tez nie bedzie oceniał radnych bo jest Pan ciałem wykonawczym i nie wolno Panu udzielac rad ludziom wybranym w uczciwych wyborach przez spoleczeństwo.Sytuacja jest własnie poważna a zachowanie radnych zasadne
      • Gość: awoja Re: Radzanowo bez budżetu. Brakuje pieniędzy na d IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.12, 22:13
        Chodzi o Festiwal kolęd organizowany przez ks. Proboszcza z Rogozina! Organizatorzy Festiwalu pozyskują sponsorów na nagrody dla dzieci biorących udział w Festiwalu! Myślę, że i bez nagrody od Pana wójta z Radzanowa Festiwal się odbędzie! Dodam tylko,że artykuł mówi o tym, że Radzanowo zostało bez budżetu na 2012 i to jest duży problem dla mieszkańców gminy, a nie na problem dofinansowania Festiwalu Kolęd w Rogozinie!
        • Gość: ajajaj Re: Radzanowo bez budżetu. Brakuje pieniędzy na d IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.12, 22:26
          Linie autobusowe zawieszone. No cóż przyjdzie nam chodzić piechotą, zamknąć przedszkole, szkoły połączyć, bo przecież cóż to jest 32 dzieci w klasie! Wspaniała gmina, a Pan wójt dobry gospodarz! Świetlana przyszłość przed nami mieszkańcami podmiejskiej gminy, gdzie ani chodnika, a czas zatrzymał się chyba w IXX wieku! Cimno, zimno i smutno! Aż chce się żyć u progu Nowego Roku!
      • Gość: abab Re: Radzanowo bez budżetu. Brakuje pieniędzy na d IP: *.072.c70.petrotel.pl 02.01.12, 06:03
        popieram! w jakim świetle sa tu przedstawieni radni!!! konflikt personalny owszem pewnie jest miedzy nimi a wojtem ale tutaj nagle okazuje sie jacy to radni źli bo niby ludzi pozbawili elementarnych wygód gminnych1 a oni własnie opowiedzieli sie przeciwko nieuczciwemu postepowaniu!!!
        • cichy_32 Re: Radzanowo bez budżetu. Brakuje pieniędzy na d 02.01.12, 06:52
          A możesz konkretniej o tej nie uczciwości? Bo mi się wydaje, że radni nie są od obrony zwalnianych urzędników których w gminie jest i tak nadmiar. Radni są powoływani przez nas do obrony naszych spraw a tego akurat nie robią, czas otworzyć ludziom oczy nagłośnić sprawę w gminie i powoli pozbywać się takich działaczy jak Pan Czerwiński Ura i spóła, czas odsunąć ich od korytka bo w głowie im się j...e
        • Gość: RADEK Re: Radzanowo bez budżetu. Brakuje pieniędzy na d IP: *.010.c81.petrotel.pl 02.01.12, 11:51
          Chciałbym pogratulować tym dzięki, którym dziś NIE ŻYJE MI SIĘ ŁATWIEJ!!!
      • cichy_32 Re: Radzanowo bez budżetu. Brakuje pieniędzy na d 02.01.12, 10:29
        Uzasadnij słuszność radnych, wedłóg Ciebie są do obrony urzędników?
    • refer Radzanowo bez budżetu. Brakuje pieniędzy na dop... 02.01.12, 08:16
      W gminie od dawna nie dzieje się dobrze. Wójt bez jasnej polityki rozwojowej regionu przysłóżył się tym, że Radzanowo i okolice to jeden z najbardziej zacofanych regionów.
      Brak kanalizacji, gazu...
      Cóż ten Wójt zrobił dla gminy...?
      Wejdźcie do tamtego Urzędu... Totalny PRL...
      Gdzie ludzie młodzi, ambitni, którzy powinni pozyskiwać środki unijne dla regionu?
      Gdzie odpowiedzialni menagarowie, którzy pokierują inwestycjami w regionie?
      Gdzie nowe inwestycje???
      Bida aż piszczy...
      To co jest w tej chwili robione przez obecne władze to kropla w morzu.
      Wójcie zadbaj o te media (kanalizacja, gaz) a przyciągniesz przedsiębiorców jak i nowych mieszkańców !!! A co za tym idzie??
      Podpowiem: podatki - kasa!!!
      Myślcie radni, do czegoś was tam wybraliśmy.
      Zajmijcie sie priorytetami a nie tylko wnioski piszecie i w tych swoich kancelariach siedzicie...
      I ostatnie pytanie do was wszystkich urzędasy: Czy macie chcociaż utworzony plan rozowojowy dla Regionu i pomysły na jego relaizacje?? (tylko aby nie przekraczał terminu wszej kadencji!).

Słyszeliście, że po Wójcie ma przyjść Wójtowa ze Stróżewka...?
      • cichy_32 Re: Radzanowo bez budżetu. Brakuje pieniędzy na d 02.01.12, 09:03
        Młodych to w Gminie nie brakuje nawet kasę potrafią pozyskać ale wszystko kończy się na napisanych wnioskach. Nikt potem nie potrafi tego pociągnąć dalej. Była taka akcja z przydomowymi oczyszczalniami na które było 500 tysięcy ale jak się zrobił szum wokół sprawy to do realizacji nie doszło a kasa gdzieś wsiąkła. Ten wójt to porażka tej gminy jego kadencja polega tylko na przetrwaniu, a na swoje miejsce szykuje podobno swojego zastępce Pana Sylwestra Ziemkiewicz młody pistolet. Nowoczesna hala sportowa będzie opalana węglem to pyszny pomysł a jaki ekologiczny i zgodny z unijnymi dyrektywami jak wszystko w tej hali będzie tak nowoczesne to szkoda na nią naszej kasy!!!
        • Gość: gość Re: Radzanowo bez budżetu. Brakuje pieniędzy na d IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.12, 09:56
          przecież to rodzina wójta, jak i wielu innych w tej gminie
      • Gość: mieszkaniec Re: Radzanowo bez budżetu. Brakuje pieniędzy na d IP: 91.212.223.* 02.01.12, 11:16
        Zgadzam się . Nawet zatwierdzony projekt na kanalizację nie doczekał się realizacji ! A przecież można było podzielić projekt na etapy, realizować a następnie na podstawie zrealizowanych odcinków zdobywać dofinansowanie. Zero pomysłu na realizacje. Naszym zdaniem nawet przy tak małym budżecie można by tą inwestycję zrealizować przez co uatrakcyjnić podmiejski region.
        Nitki gazociągu przebiegają przez grunty gminne, ale niestety gmina nie była zainteresowana aby zebrać ludzi i w porozumieniu z Mazowiecką Sp. Gazową wybudować stację redukcyjną.
        Brak pomysłu na rozwój gminy przekłada się na niski budżet i brnięcie w miernocie.
        • Gość: pokrzywdzony Re: Radzanowo bez budżetu. Brakuje pieniędzy na d IP: *.010.c81.petrotel.pl 02.01.12, 11:43

Matko jakim to trzeba być idiotą, żeby zatwierdzić projekt a potem na niego zagłosować!!
          Czy Wy chcecie już z Nas ludzi debili zrobić!!
          Przecież to wiadomo, że ta "szlachta radzanowska" to tylko się swoimi interesami kieruje, a nie Nami. No bo kogo interesuje, że ja dojazd do pracy straciłem..
          Ja myślę, że niektórym to już te rączki do BOZI na pierwszej ławeczce w Kośćiółku to nie pomogą....TO JEST SZCZYT
          • Gość: pieruszka Re: Radzanowo bez budżetu. Brakuje pieniędzy na d IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 02.01.12, 12:16
            Czy ty oszalaleś..daj mi spokoj
      • Gość: miejscowa Re: Radzanowo bez budżetu. Brakuje pieniędzy na d IP: *.010.c81.petrotel.pl 02.01.12, 11:39
        Cudowni Radni cudowni...
        Ja mam nadzieje, że państwo, którym zachciało się bawić polityką podstawią mi samochód od lutego pod dom bo moje dziecko nie bedzie piechota do plocka do szkoly chodzic.
        Trzeba sie liczyc z konsekwencjami swoich decyzji!!!!!!!!!!
        • Gość: miejscowy Re: Radzanowo bez budżetu. Brakuje pieniędzy na d IP: *.024.c87.petrotel.pl 02.01.12, 17:57
          > Cudowni Radni cudowni...
          > Ja mam nadzieje, że państwo, którym zachciało się bawić polityką podstawią mi s
          > amochód od lutego pod dom bo moje dziecko nie bedzie piechota do plocka do szko
          > ly chodzic.
          > Trzeba sie liczyc z konsekwencjami swoich decyzji!!!!!!!!!!

Nie biadol, nie biadol. Przepisz dziecko do szkoły w Radzanowie.
          Może właśnie dzięki tym "Cudownym Radnym" jak napisałaś coś się ruszy w tej XIX wiecznej gminie.
          Brak kanalizacji, brak gazu, drogi gminne nieoświetlone, brak połączenia autobusowego na Podolszyce 3km!!! (szkoły, galerie, kino, basen).
          Dno i 10m mułu. W cholerę z tym dziadem !!!!!!!!
        • Gość: kasia Re: Radzanowo bez budżetu. Brakuje pieniędzy na d IP: *.pern.com.pl 05.01.12, 21:21
          drodzy państwo samorzad pracuje dla dobra gminy tak jak wójt tak i rada. Ale podział kompetencji jest ustawowo wyrażnie rozgraniczony. zwalnianiem i zatrudnianiem pracowników zajmuje sie wyłacznie wójt to jego kompetencje. Rada ma swoje dlatego kazdy powinien pilnowac swoich zadań. jezeli to wszystko sie pomiesza to mamy przykład takiej sytuacji. Dzieki której mieszkańcy moga miec okreslone problemy. dlatego RADZIŁABYM ZAJRZEC DO PRZEPISÓW I JE POCZYTAC . JAK TARGOWAĆ SIE UCHWAŁAMI , KTÓRE DOT. FUNKCJONOWANIA CAŁEJ GMINY A NIE POSZCZEGÓLNYCH PRACOWNIKÓW. PRACOWNIK MA PRZEDE WSZYSTKIM WSPÓLPRACOWAC Z PRACODAWCA CZYLI Z WÓJTEM JEZELI TEGO NIE MA RADA NIE MA UPRAWNIEŃ ZEBY WÓJTOWI W TYM PRZESZKODZIC. MOZE MANIFESTOWAC SWOJA NIEMOC JEDYNIE W NIEPRZEGŁOSOWNIU JAKIS UCHWAŁ, ALE WTEDY TO SIE ODBIJA NA CAŁEJ GMINIE. DRODZY PANSTWO WIECEJ LEKTURY Z LEXA!
    • Gość: lunch Re: Radzanowo bez budżetu. Brakuje pieniędzy na d IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.12, 11:54
      Ale się uśmiałem. Kolejne polskie piekiełko, gdzie prawo jest naginane i to nawet nie w złych intencjach, ale przez ignorancję. "Zrobimy tak i chyba będzie dobrze".

Po pierwsze - linia 4 do Brochocina. Wójt się nam żali biedaczysko, że nie może "podpisać umowy z Komunikacją Miejską". Nic dziwnego, nigdy nie mógł. KM to nie jest firma świadcząca usługę komercyjną. To kursowanie autobusów komunikacji miejskiej nie podpisuje się umów, tylko porozumienia międzygminne. I nie z KM, tylko z organem prezydenta Płocka, który może jedynie zlecić to KM lub rozpisać przetarg. Wójt najwyraźniej o tym nie wie, ciekawe czy czytał kiedyś Ustawę o samorządzie gminnym. Nie wspominając Ustawy o publicznym transporcie zbiorowym.

Myślę jednak, że nie czytał żadnej, skoro istnieje taki potworek jak P-4, mocno urągający obowiązującemu prawo. Bo o to na zlecenie wójta istnieje sobie linia autobusowa, która kursuje po terenie miasta Płocka, na której obowiązują ulgi typowe dla komunikacji miejskiej, ceny biletów uchwalone przez Radę Gminy itd. Że to w ogóle funkcjonuje, dowodzi że jesteśmy dzikim krajem. Bo przepisy wyraźnie mówią, że wójt jest organizatorem komunikacji wyłącznie na swoim terytorium, rada gminy może ustalać ceny biletów na swoim terenie, a przekroczenie owego obszaru wymaga zawarcia stosownych porozumień międzygminnych. Ręce opadają.

No ale skoro KM na równie dzikich zasadach wysyła swoją 13 do Grabiny...
      • Gość: :) Re: Radzanowo bez budżetu. Brakuje pieniędzy na d IP: *.010.c81.petrotel.pl 02.01.12, 12:06
        No bardzo mądre to co Pan napisał w swoim powyższym poście tylko dla mnie przeciętnego obywatela mało interesujące. Mnie obchodzi tylko to, że autobus był i już go nie będzie, bynajmniej na razie chyba będę jeździć przez ten czas rowerem, bo prawa jazdy nie mam. Dobrze, że zimy nie ma, ale może to też zasługa rządzących. HEHE Mam nadzieję, że nie spotkam żadnego Radnego na drodze bo go rozjadę.
        • Gość: vgghv Re: Radzanowo bez budżetu. Brakuje pieniędzy na d IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 02.01.12, 12:20
          Raczej ciebie bym nastraszył i podjechał pod same stópki. No może bym nie rozjechał, bo jeszcze do czegoś tam się przydajesz i kto by mi tyle mądrego mowił. Ale na nastraszenie zasługujesz.
          • cichy_32 Re: Radzanowo bez budżetu. Brakuje pieniędzy na d 02.01.12, 14:17
            Podpisz się to zobaczymy hehe
          • Gość: zbyszek Re: Radzanowo bez budżetu. Brakuje pieniędzy na d IP: *.hsd1.il.comcast.net 02.01.12, 14:25
            Pewien Amerykanin Polskiego pochodzenia chcial zainwestowac na terenie gminy kwote rzedu 50.000.000 milionow dolarow na otworzenie hurtowni z ekologicznymi narzedziami,ogrodzeniami gdzie prace otrzymalo by okolo 50 osob niestety wojt gminy Pan Pokorski nie wyrazil zgody gdyz bal sie ze to uderzy w interesy jego zony biznesu.Nie moge pojac dlaczego radni nie rozliczyli tego pana ktory nie poinformowal ich o tym a ze dobral sobie kompanow to rzadzi jak rzadzi.Ten Amerykanin chcial tez otworzyc piekny amerykanski park wodny ze zjezdzalniami,z calym kompleksem hotelowym gdzie prace znalazloby kolejne 20 osob dopuki ten pajac bedzie na tym urzedzie nic sie nie da zrobic dlatego tez wyborcy powinni go w trybie natychmiastowym odwoplac i powolac osobe mloda nie uwiklana w zadne spec machlojki osobe ktora jest prawdziowym menagerem,ktora zapewni gminie powazne dochody i sciagnie powazne biznesy ale jak na razie jest to niewykonalne.Macie jednego madrego mlodego menagera ale nie potraficie to wykorzystac jest nim Jaroslaw Szlachetka temu czlowiekowi wizjonerowi biznesu dajcie szanse on wam przyniesie to co do tej pory nie zrobil zaden poprzedni wojt gminy..
            • Gość: Zbyszek Re: Radzanowo bez budżetu. Brakuje pieniędzy na d IP: *.hsd1.il.comcast.net 02.01.12, 14:27
              Te informacje przeczytalem w powaznym periodyku biznesowym,lacznie z wypowiedziami w/w biznesmena
            • Gość: mocnowkurzony Re: Radzanowo bez budżetu. Brakuje pieniędzy na d IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.12, 14:59
              Taaaaaaaa Stan Tymiński zapewne, a Ty zamiast rozsiewać takie pierdoły sięgnij do słownika...bo "dopuki" tacy ignoranci będą rozsiewać takie pierdoły, dopóki będziemy mieli opinie kołtunów...a własnie to co zrobili radni to kołtuneria, brak świadomości, jakiejkolwiek odpowiedzialności...byle tylko załatwić swoje interesy partyjne, a gdzie jest tu dobro zwykłego mieszkańca??? Mam żal ogromny do radnych, którym zaufałem, którzy mieli dbać o nasze dobro...Ech przykre to bardzo...
            • Gość: xyz Re: Radzanowo bez budżetu. Brakuje pieniędzy na d IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.12, 19:37
              a kim jest p. Szlachetka, przecież on nie umie w zgodzie żyć z sąsiadem, a miałby żyć w zgodzie z 8 tysiącami mieszkańców gminy.
    • cichy_32 Przy okazji wyborów 02.01.12, 14:21
      Nasz dzielny Wójt chwalił się Swoją firmą (czytaj firmą żony i brata), że firma zrobiła większy obrót niż budżet gminy No to po co komu rozwój Wójt zarabia:) I można?
      • Gość: śmiech Re: Przy okazji wyborów IP: *.010.c81.petrotel.pl 02.01.12, 15:01
        Rozkręć własny biznes i też będziesz się chwalił!!! bo to jak strasznie im zazdrościsz to aż żal...
        Albo znajdź sobie taką żonę co za Ciebie to zrobi!!
        • Gość: Ajajaj Re: Przy okazji wyborów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.12, 15:20
          Własnie odwiedziłem stronę gminy Radzanowo, dowiedziałem się, ze do Komisji Oświaty, Budżetu, Bezpieczeństwa i Spraw Socjalnych należą: Leszek Ura, Ewa Przygoda, Ryszard Jóźwiak, Adam Pietrzak, Jolanta Sochacka, Robert Tokarski....mam do tych państwa pytanie, jak zaopiniowali budżet przed sesją????? Przecież mieli go w rękach...ciekaw jestem, czy któryś z tych Państwa zgłosił jakieś zastrzeżenia.... I niech mi nie mówi nikt, ze to nie były rozgrywki prywatne...usmieje się, tylko ze będzie to smiech przez łzy bo aż coś się robi, gdy pomysle ze mysmy tych ludzi wybrali, by dbali o nasze sprawy!!! Mam tylko nadzieje, ze poniosą konsekwencje swojej nieroztropności, co pozwoli w przyszłości co niektorym dwa razy pomyslec zanim uniesie reke w glosowaniu. Ludzie Wasza obecność w RADZIE zobowiązuje, jest nobilitacją...pokazcie, ze na nią zasługujecie, bo na razie wstyd nam za WAS
      • Gość: ilo Re: Przy okazji wyborów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.12, 15:18
        tak właśnie
    • Gość: azxc Re: Radzanowo bez budżetu. Brakuje pieniędzy na d IP: *.xdsl.centertel.pl 02.01.12, 15:16
      A Radni nie pamietają jak przez Pana Zenona G. nie jeden strcił prace. Pół jego rodziny tam pracuje. Pani radna z Radzanowa kręci w która strone wiatr zawieje. Czyta Pismo Święte w kościele a ma swoje za skórą.
    • Gość: sdf Re: Radzanowo bez budżetu. Brakuje pieniędzy na d IP: *.xdsl.centertel.pl 02.01.12, 15:29
      Pani radna z radzanowa zapisała sie do psl-u poto żeby rządzić gminą z bebusiem. Pewnie razem stawiali wódkę wyborcom.
      • Gość: łoooomatko Re: Radzanowo bez budżetu. Brakuje pieniędzy na d IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.12, 15:41
        To Ona juz w PSL-U???? I jak tu ufac takim ludziom???????????? Co prawda tylko krowy nie zmieniaja pogladow, ale mimo wszystko wiekszym szacunkiem darze ludzi konsekwentnych, stalych, majacych jasne i poukladane poglady. A co to z tym czytaniem ewangelii w kosciele przez radnych? Jakas moda, taki trend teraz? Za chwile i Bebus zacznie czytac ... A on umie czytac w ogole tak a apropos??? Bo wyglada i zachowuje sie jakby nie umial
        • Gość: gość Re: Radzanowo bez budżetu. Brakuje pieniędzy na d IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.12, 12:04
          Kim jest ten BEBUŚ ,czy to nie jest charge d affaires Zorzeli na Radzanowo
          • Gość: uprzejmy Re: Radzanowo bez budżetu. Brakuje pieniędzy na d IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.12, 13:29
            Bebuś to NIKT, któremu wydaje się, że jest KIMŚ. Zwyczajny, prościutki "peeselek" z koniczynką w klapie, sianem w głowie i słomą w butach.
      • Gość: RADZANOWIANKA Re: Radzanowo bez budżetu. IP: *.xdsl.centertel.pl 02.01.12, 16:03
        HE HE HE ... RADNI WSZCZĘLI BUNT O ZENKA GRABARCZYKA KTÓRY WIECZNIE ŚPI I WYJADA GILE Z NOSA HE HE HE... RADNI MYŚLĄ BO TAKIM ARCYKIEROWNIKIEM MOŻNA BYŁO SWOBODNIE MANIPULOWAĆ. PRZEZ GŁUPIĄ DECYZJE 8 RADNYCH UCIERPI GMINA A PRZEDE WSZYSTKIM LUDZIE W NIEJ MIESZKAJĄCY. PAN POKORSKI WG MNIE JEST DOBRYM GOSPODARZEM A NA RADNYCH NA KTÓRYCH ZAGŁOSOWAŁAM JESTEM ZAWIEDZIONA. PANI SOCHACKA NIECH SIĘ NIE BIERZE ZA POLITYKĘ. NIECH SIĘ WEŹMIE ZA NAUKĘ DZIECI W ZESPOLE SZKÓŁ W RADZANOWIE. I WARA RADNYM OD PRZEDSZKOLA. NIE CHCEMY PRYWATNEGO PRZEDSZKOLA BO WIĄŻE SIĘ Z TYM WIĘKSZA OPŁATA ZA CZESNE. A RÓWNIEŻ NIECH RADNI ZMIESZĄ SOBIE DIETY KTÓRE PODWYŻSZYLI SOBIE NA PIERWSZEJ SESJI RADY PO WYBORACH. DOSTAJĄ TYLKO KASA ZA PRZYCHODZENIE NA SESJE BO "Nic się nie zmienia od na dupie siedzenia" . MAMY DOBREGO WÓJTA A RADNI TO WIELKI BŁĄD W WYBORACH. MÓWI SIĘ ŻE LUDZI POZNAJEMY PO CZYNACH I PO OWOCACH ALE JAK NARAZIE WIDAĆ PO RADNYCH ŻE OWOCE SĄ ALE ZGNIŁE.
        • Gość: gość Re: Radzanowo bez budżetu. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.12, 14:54
          Papiak nalepszy kandydat na radnego
    • Gość: xyz Re: Radzanowo bez budżetu. Brakuje pieniędzy na d IP: *.xdsl.centertel.pl 02.01.12, 15:47
      Chyba po raz pierwszy w historii Gminy RADZANOWO nie uchwalono budżetu. Wstyd panie Pokorski. Z radnymi się współpracuje i ich szanuje,a nie lekceważy. Dobrze zrobili.Tu nie tylko o pana G.chodzi.A jasełka i tak się na pewno odbędą.
      • Gość: xnnnuees Re: Radzanowo bez budżetu. Brakuje pieniędzy na d IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.12, 15:56
        Ale że co? Radni obrazili sie, ze Wojt cos tam z nimi nie porozumial sie i w odwecie dowalili nam??? Przeciez nie uchwalajac budzetu to my poniesiemy szkody i dajcie spokoj juz z tymi jaselkami, ja ciekawy jestem co bedzie z autobusami, czy beda kursowałyi dowioza moje dzieci do szkół. Drodzy Radni Rada to nie Wasz prywatny folwark!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: RADZANOWIANKA Re: Radzanowo bez budżetu. Brakuje pieniędzy na d IP: *.xdsl.centertel.pl 02.01.12, 16:12
        Projekt budżetu jest dobry i to nie jest wina Pana Pokorskiego tylko radnych którzy pilnują swoich interesów partyjnych jak np. Pożal się Boże Pani Radna Jolanta Sochacka. Tu chodzi tylko o słuszne zwolnienie nieroba Z. Grabarczyka he he
    • nikt_radzanowo Radzanowo bez budżetu. Brakuje pieniędzy na dop... 02.01.12, 16:01
      Widzę, że w ostatnich wyborach samorządowych głosowałam na nieodpowiednie osoby... :( żal
      Moim zdaniem, każdy wybrany Radny powinien przejść test z wiedzy na temat samorządu (ogólnie z finansów gminy). Z jakich źródeł są dochody gminne, na co najlepiej wydawać, żebyśmy mieli zrównoważoną gospodarkę itd. Ale widzę, że nasi Radni nie znają podstawowych zagadnień związanych ze swoją funkcją w komisjach, więc czego się można było spodziewać...
      Żeby na koniec roku nie uchwalić budżetu na przyszły rok... chyba chodzi tu o rozgłos, że w naszej gminie źle się dzieje? Żeby nawet nie złożyć wcześniej żadnego pisma, że coś nie odpowiada w budżecie... coś jest nie tak... czy aby na pewno to Radni decydują o uchwałach, czy to chodzi o jakieś rozgrywki polityczne. Może ktoś z "zewnątrz" kieruje naszymi Radnymi, żeby podejmowali nieprzemyślane decyzje...? Tego nie wiem
      Co się dzieje z tym Radzanowem?
      • Gość: rogoziniak Re: Radzanowo bez budżetu. Brakuje pieniędzy na d IP: *.010.c81.petrotel.pl 02.01.12, 16:13
        no ja to słyszałem że Radni to sobie uchwalili zaraz na początku kadencji diety 700 zł. miesięcznie....to chyba lekka przesada jest
        • Gość: rogoziniak2 Re: Radzanowo bez budżetu. Brakuje pieniędzy na d IP: *.054.c94.petrotel.pl 02.01.12, 17:19
          No własnie... niedawno tak zesmy psioczyli na Wojta, rade uprzednia...z nadziejami poszlismy na wybory i co??? Z tego co slyszalem to wlasnie ci nowi członkowie rady, ci ktorzy tak chcieli uzdrowic nasza gmine, szukac oszczednosci..zaczeli urzedowanie od podniesienia diet...a wiesc gminna niesie, ze to nasza Pani Radna byla jednym z inicjatorow no i jak dowiaduje sie jest ona tez czlonkiem Komisji Budzetowej... wstyd i zenada droga Pani...moze byc pani pewna ze po raz drugi nie wpuszcze Pani do domu, gdy ponownie bedzie Pani robiła przedwyborczą rundke po naszych domach.
    • cichy_32 przypomnijmy radnym dla kogo pracują!!! 02.01.12, 17:44
      Właśnie wróciłem do domu, zaraz ustalę nr telefonu do Pana Szymańskiego i dzwonię z pytaniem co z budżetem? Co teraz zamierzają zrobić i jak chcą rozwiązać sytuację, Bardzo was proszę zróbcie to samo pokażmy im dla kogo pracują!!! Do pana Czerwińskiego dzwoniłem z pracy ale przyjmuje tylko w piątki więc nic z tego.
      • Gość: rogoziniak2 Re: przypomnijmy radnym dla kogo pracują!!! IP: *.054.c94.petrotel.pl 02.01.12, 18:02
        Jasne popieram, bede probowal skontaktowac sie z Panem Czerwinskim, mysle ze mozna ustalic nr tel do Pana Krzysztofa, to chyba nie problem.Z tego co ustalilem to Pan Szymanski byl akurat przeciwny i nie wykazal dobrej woli by podjąć jakąkolwiek probe rozmowy nt budzetu, radni ktorzy wlasnie byli przeciwni minimalizuja problem....nie sadze zebysmy otrzymali od nich rzetelna wiedze
      • Gość: tutejszy Re: przypomnijmy radnym dla kogo pracują!!! IP: *.024.c87.petrotel.pl 02.01.12, 18:11
        To zapytaj przy okazji co z kanalizacją i autobusem na Podolszyce. Więcej mi do szczęścia nie potrzeba :/
        No może i gaz.
        • Gość: mieszkaniec Nagonka IP: *.072.c70.petrotel.pl 02.01.12, 18:54
          a może warto zastanowić sie nad nagonka na radnych jaka "śmieszny" pan wójt zaserwował nam tym artykułem.
          Żeby odwrócić uwagę od swojej nieudolności kierowaniem gminą. Skoro „NAMAWIANIE” radnych nie pomogło przed uchwaleniem budżetu to wysmarował artykuł oczerniający radnych. PANIE WOJCIE TONĄCY BRZYTWY SIĘ ŁAPIE
          • Gość: myśliwy Re: Nagonka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.12, 19:55
            Nagonka? Bardzo dobry pomysł! Może ze śrutem w d... chętniej podniosą rękę za budżetem?
          • Gość: robert Re: Nagonka IP: *.010.c81.petrotel.pl 02.01.12, 20:25
            a ja słyszałem,że tych Radnych Gminnych na głosowanie przeciw budżetowi to namawiał jeden Radny Powiatowy z Radzanowa. Ja rozumiem że np nie lubi się z wójtem czy coś, ale dla czego działa przeciwko nam mieszkańcom...
            • nikt_radzanowo Re: Nagonka 02.01.12, 20:41
              Czyli tak jak myślałam, ktoś z "zewnątrz" maczał w tym palce... No i widać kto tu ma własny rozum, a kto nie ma własnego zdania i słucha się kogoś, kto nie zielonego pojęcia o funkcjonowaniu gminy jako samorządu terytorialnego
              • Gość: robert Re: Nagonka IP: *.010.c81.petrotel.pl 02.01.12, 21:03
                no bo właśnie na poziomie samorządów to nie powinno być partyjniactwa, bo radni wtedy służą bardziej partiom niż na rzecz Gminy i jej mieszkańców. Mam przeczucie, że właśnie brak uchwalenia budżetu to zasługa jakiś partyjnych rozgrywek. Państwo Radni służycie partiom, czy mieszkańcom ?!
            • Gość: Zbyszek Re: Nagonka IP: *.hsd1.il.comcast.net 02.01.12, 20:44
              A czy Ty lubisz sie z wojtem?Ten pseudo gospodarz ma nas wszystkich w dupie grunt by rodzinny interes kwitl,a wracajac do radnych to on ma wielu nioe przeciwko sobie lecz za sopba popieraja go.Zaszczytem nasza gmina nie slynie iboje sie ze w rankingu wojewodzkim zajmie ktores z ostatnich miejsc.A odnosnie Pana Jaroslawa Szlachetke to sam sobie czlowieku odpowiedziales cytuje(On nie potrafi zyc z sasiadem ALE TYLKO Z JEDNYM SASIADEM NIE z 8 tysieczna spolecznoscia ponadto zycze ci takiego rozumu biznesowego,takiego zaangarzowania w biznes takiej taktyki biznesowej zycze tez wojtowi Pokorskiemu choc on nie ma pojecia i duszy markietyngowej jak wlasnie ten czlowiek.Nastepne wybory wojta bede agitowal cala spolecznosc gminy Radzanowo by glosowali wlasnie za tym mlodym madrym czlowiekiem ten chlop wam sciagnie powazne biznesy gdzie gmina bedzie czerpala profity i nie stala w miejscu a ten bezmozgowiec niech najlepiej zajmie sie tym co umie tz sklucanie ludzi i srodowisk i to mu najlepiej wychodzi.Bede popieral i prosil Pana Jarka nie ponownie nawiaze kontakty z firmami Amerykanskimi by uwicznic dzielo jakim bylby park wodny najnowoczesniejszy na swiecie.
              • Gość: wrrrrrrrrrr Re: Nagonka IP: *.139.c81.petrotel.pl 02.01.12, 20:48
                Chlopie jak ten Twoj Szlachetka tez posluguje sie taka ortografią to ja juz Wam dziekuje...a Ty co? Tez widze kolesiostwo uprawiasz...
              • Gość: marsjanin Re: Nagonka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.12, 21:01
                A lądowisko dla kosmitów też będzie? Naopowiadał Ci ktoś bzdur, a ty powtarzasz je jakbyś się naćpał. Najlepiej zgłoś tego Szlachetkę na Króla Rzeczypospolitej, niech pośmieją się nie tylko w Radzanowie. Co to za gość ten Szlachetka? Czy ktoś o nim słyszał poza "amerykańskimi biznesmenami"? Przecież o takim GENIUSZU powinno być głośno. Nie zawracaj więcej ...
                • Gość: papaj Re: Nagonka IP: *.010.c81.petrotel.pl 02.01.12, 21:08
                  Tak Szlachetka na króla!!!:D
              • Gość: papaj Re: Nagonka IP: *.010.c81.petrotel.pl 02.01.12, 21:17
                Co wy z tym Szlachetką to jakaś sekta jest czy nowy odłam religijny?? Weźcie mu posążek postawcie i módlcie się módlcie się to może się ta Ameryka wam ukaże jak się kadzidełek nawąchacie...heheh
            • Gość: wrrrrrrrrrrr Re: Nagonka IP: *.139.c81.petrotel.pl 02.01.12, 20:51
              A mowia ze i za glosowanie przeci budżetowi obiecali czlonkini Konisji Budżetowej stanowisko Przewodniczącej Rady...Co to ludzie dla stołka nie zrobią!!! Gotowi stracic twarz byle blizej zlobu
              • Gość: marsjanin Re: Nagonka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.12, 21:04
                Zapewniam Cię. Nie tylko twarz.
                • Gość: wrrrrrrrrrr Re: Nagonka IP: *.139.c81.petrotel.pl 02.01.12, 21:16
                  My tu o sytuacji niecodziennej w gminie naszej, a koles o Szlechetce wyjeżdza i wyjezdża....no jak tak radni debatuja to niech nie zadziwia nas potem brak porozumienia i jakiegos merytorycznego konsesusu...Kurczę, ja juz boje sie tego Szlachetki, powiem wiecej JACY AGITATORZY TAKI I SZLACHETKA ;) Pomimo fatalnego falstartu naszej Rady wszystkiego dobrego mieszkancom gminy Radzanowo w Nowym Roku...
                  • Gość: marsjanin Re: Nagonka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.12, 21:27
                    Mam tylko nadzieję, że brak budżetu poskutkuje również brakiem wypłat dla radnych. Gdyby tak było zagłosują "za" nawet nie czytając. To w większości "karierowicze" i "groszoroby". Wydaje mi się, że nie uchwalenie budżetu przez Radę powinno skutkować natychmiastowym jej rozwiązaniem i ogłoszeniem wyborów, czytam właśnie ustawę, ale chyba tak nie jest. To bardzo źle. A Szlachetka? Odrobina humoru nikomu jeszcze nie zaszkodziła - niech żyje długo i da nam spokój!
                    • Gość: manius Re: Nagonka IP: *.plock.mm.pl 02.01.12, 21:44
                      Wszyscy czepiacie sie tych radnych. Mam podobne zdanie jesli chodzi o niektorych (zwiazanych z koniczynka) ale dzieki temu ze wstawili sie za panem Zenonem :) uswiadomili wszystkim to ze wojt po cichu nie konsultujac tego z nikim chcial zamknac szkole w Ciolkowku. Gdyz nie ujal jej w nowym budzecie.
                      • Gość: marsjanin Re: Nagonka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.12, 22:01
                        Przecież Ci "bez koniczynki" mogli przeczytać ten budżet wcześniej, za to im płacą. A koniczyna najlepsza jest dla ...
                        • Gość: manius Re: Nagonka IP: *.plock.mm.pl 02.01.12, 23:14
                          Pewnie ze mogli a nawet musieli. Ale lepiej sobie imprezki robic I o wlasna d... sie martwic jak to robi jedna radna. Mam nadzieje ze szanowny pan wojt I radni na ktorych glosowalismy beda mieli odwage powiedziec wprost co planuja zrobic ze szkola do ktorej chodza nasze dzieci. Moze pan Pokorski juz zapomnial jak nam obiecywal rozwoj szkoly kiedy na sile szukal glosow. Moze przypomna Im o tym jego towarzysze z zebran wyborczych pan Sylwek czy pani Monika ktorzy reczyli za swego kandydata.
                          • Gość: radzanowianka Re: Nagonka IP: *.168.c67.petrotel.pl 03.01.12, 09:35
                            Ta szkoła to się nadaje 6 dzieciaków na krzyż taniej byłoby im gimbusa podstawić i do porządnej szkoły dowozić ale tacy zaściankowi ludzie jak Ty tego nigdy nie pojmą!
                            • Gość: 1234 propozycja dla Wójta IP: *.073.c74.petrotel.pl 03.01.12, 12:18
                              A ja sobie mysle co by pan Wójt poszukał gdzie tą kasę brakująca można znaleźć , podpowiem że wystarczy sprawdzić ( np. przy użyciu tych zatrudnionych w UG urzędników) ileż to nowych domów nowobogackich powstało na jego terenie , a ilu z nich już dawno mieszkając tu jest tam zameldowanych i w związku z tym ile to od nich podatków, opłat z tym związanych trafia do gminy .
                              Dodam jeszcze, że sam znam przynajmniej kilka takowych , gdzie właściciele wielkich chałup są mieszkańcami gminy a meldunek maja w Płocku ( dla przykładu Stare Boryszewo i okolice)
                              • Gość: RADZANOWIANKA Bebuś IP: *.xdsl.centertel.pl 03.01.12, 19:54
                                W KRUSIE W PŁOCKU SYN PANA MIODUSKIEGO KTÓRY JEST NA WYSOKIM STANOWISKU W TEJ INSTYTUCJI ZWOLNIŁ KOBIETĘ Z KWALIFIKACJAMI NIBY POD PRETEKSTEM LIKWIDACJI STANOWISKA A PO PARU DNIACH PRZYJĘTO DO KRUSU CÓRKĘ JAKUBOWSKIEGO RADNEGO POWIATU PŁOCKIEGO (NIE WIEM JAKIM CUDEM PIASTUJE TO STANOWISKO) KTÓRA NIE POSIADA ODPOWIEDNIEGO WYKSZTAŁCENIA ODPOWIADAJĄCE TEMU STANOWISKU NA KTÓRYM JEST. WIDAĆ ŻE PANOWIE Z WIEŚNIACKIEJ PARTII PSL-U WCISKAJĄ SWOICH STANOWISKA W KTÓRYCH SIĘ DA ZWALNIAJĄC PRZY TYM WYKWALIFIKOWANYCH I LOJALNYCH PRACOWNIKÓW. WIDAĆ JAK PAN JAKUBOWSKI WCISKA SWOJĄ RODZINĘ GDY JEST RADNYM POWIATOWYM Z GÓWIANEJ PARTII PSL. A TU W TEJ "WILKOWYJSKIEJ" GMINIE RADNI BRONIĄ "GILOJADA" ZENONA G.
                                • Gość: dociekliwy Re: Bebuś IP: *.class99.petrotel.pl 03.01.12, 20:52
                                  A to prawda, ze podobno ten Bebuś, czyli radny powiatowy razem z kolegami czuwal nad tym azeby nie uchwalono budzetu? i ze wczesniej radni nie zglaszali zadnych zastrzezen, nawet przyjeli ten budzet a podobno na sesji wlasnie on ustawil glosowanie, no on i jego koledzy. A ze oni nie lubia bezpartyjego Wojta od dawna tajemnica nie jest i na zlosc chlopu zrobili..tylko ze jesli wlasnie kierowala nimi chec dowalenia Wojtowi to sorry ja wyprowadzam sie stąd...i jeszcze 3 lata panoszenia sie takich burakow i rzadow pozostajacych pod ich wplywem radnych naszych? Ludzie zrobcie cos z tym bo my nigdy nie wyjdziemy z tego zaścianka!!!! A wogole to gdzie sie moge dowiedziec ktory radny jak glosowal?????
                                  • Gość: normalny Re: Bebuś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.12, 22:00
                                    Jak chcesz wiedzieć to tylko trzech radnych głosowało za budżetem (czyli margines bo normą w demokracji jest większość). Zastanówcie się jak to możliwe skoro z listy wyborczej Pokorskiego do Rady weszło osiem osób. Czyżby nawet jego ludzie byli przeciwko niemu?
                                    Odnośnie Bebusia to chyba go trochę przeceniacie mówiąc, że pilnował nieuchwalenia budżetu. Takiej władzy to on nie ma. A już na pewno nie na ludzi Pokorskiego.
                                    • Gość: dociekliwy Re: Bebuś IP: *.class99.petrotel.pl 03.01.12, 22:21
                                      Ale czy to źle znaczy o Pokorskim, czy może o tych ludziach ktorzy zamiast rozmowy merytorycznej wola dowalic tak ze ucierpia mieszkancy gminy tak naprawde a nie Wojt, Wojt ma luz teraz...nie musi zaciagac zobowiazan, zawierac umow...odpoczywa. No takiego myslenia to nie rozumiem. Ja pytam znowu czemu nikt wczesniej nie zlozyl zadnych zastrzezen? Chyba radni pracuja w komisjach, spotykaja sie, a moze NIE?
                                      • Gość: normalny Re: Bebuś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.12, 22:53
                                        Wyobraź sobie, że Premier Tusk ma w Sejmie 200 posłów z PO. Podczas głosowania budżetu 140 z tych Posłów razem z opozycją głosują przeciwko budżetowi. To Ty pomyślisz że mają kaprys? Czy jednak Premier coś sp.......szył.
                                        A teraz pomyśl tak o naszej gminie.
                                        • Gość: dociekliwy Re: Bebuś IP: *.class99.petrotel.pl 03.01.12, 23:23
                                          Powtarzam po raz kolejny, a co szanowni radni robili na komisjach i czemu nikt nie zlozyl zadnych zastrzezen wczesniej? A na sesji przeciez tez mozna bylo rozmawiac, wyjasniac,ciekaw jestem jak wygladala dyskusja jesli wogole taka byla radnych podczas sesji nt ewentualnych zmian i czy nie mozna bylo dojsc do jakiegos porozumienia przed zamknieciem roku? Nalezalo wykazac dobrej woli troche no i popracowac, ale ja mysle ze tak naprawde malo ktory radny wie po co tam jest, sorry on wie...wie ze jest tam we wlasnym interesie
                                          • Gość: DORADCA Re: Bebuś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.12, 23:39
                                            RADA DLA DOCIEKLIWEGO.
                                            NIE ZGINAJ PALCA BO JAK WOJT PI----DNIE TO CI PALEC URWIE.
                                          • Gość: normalny Re: Bebuś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.12, 23:43
                                            Tego nie wiem bo nie byłem. Ale ty piszesz tak jakbyś był. Jak spotkam swoją Radną to zapytam.
                                          • Gość: normalny Re: Bebuś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.12, 23:47
                                            Poza tym słyszałem ,że na sesji była niezła awantura. To chyba rozmawiali.
                                • Gość: gbnj Re: Bebuś IP: *.xdsl.centertel.pl 04.01.12, 15:02
                                  Przypomnijcie sobie jak były wybory na sołtysa. Bebuś sprowadził wszystkich pijaków z okolicy żeby na niego zagłosowali. A na sołtysa mogą głosować wszyscy nie tylko Ci co mają ziemię. a wybory nie były nagłośnione.
                                • Gość: Geodeta Re: Bebuś IP: *.centertel.pl 04.01.12, 18:24
                                  To ty?
                            • Gość: sdasf Re: Nagonka IP: *.072.c70.petrotel.pl 03.01.12, 20:28
                              nie zawsze to co taniej bardziej sie opłaca - zwłaszcza jesli chodzi o wychowanie dzieci........
                              • Gość: qutfa Re: Nagonka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.12, 13:11
                                Za pensję 1 nauczyciela można gimbusem wozić dzieci przez miesiąc do Radzanowa, Rogozina Czy Smardzewa więc skończcie już z tą niby szkołą w Ciółkówku
                                • Gość: fghj Re: Nagonka IP: *.xdsl.centertel.pl 04.01.12, 14:51
                                  A czy ktoś sie zastanowił ile czasu taki nauczyciel swojej pracy musi poświęcić w domu nie tylko w placówce w której uczy. Radni za wszystko sie biorą.
                              • Gość: lop Re: Nagonka IP: *.xdsl.centertel.pl 04.01.12, 15:05
                                Nie czepiajcie się przedszkola...
                                • Gość: kaśka Re: Nagonka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.12, 22:58
                                  Wszyscy tylko na wójta jadą. Z kim by nie rozmawiał to na niego nigdy nie głosował. Pytam się dlaczego jest trzecią kadencję wójtem. Jego trzy kadencje oceniam na pół gwizdka. Chodzi mi o to, że nie ma inwestycji którą by zaczął a nie skończył. Zrobi kawałek drogi w Stróżewku, troszkę w Ciólkowie. To co zrobił w Radzanowie…. W której miejscowości robią ulicę bez chodników, w której miejscowości i gminie wylewają asfalt na ulicy gdzie za chwilę będzie kopana kanalizacja – ul. Szkolna. Na tym odcinku ul. Szkolnej gdzie jest już kanalizacja tego nie zrobił. Ul. Słoneczna na pół gwizdka. Środek wylany , chodniki z lat 70 tych. Ul. Spółdzielcza do połowy. Brak oświetlenia głównej drogi dojazdowej gdzie co chwilę ktoś ginie, brak tam chodnika itp. itd. Pozdrawiam mieszkańców Radzanowa. Trochę rozsądku w następnych wyborach.
                                  • Gość: fluuu Re: Nagonka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.12, 23:04
                                    Powiedzcie mi panowie radni i p. Wójcie dlaczego w naszym Przedszkolu w Radzanowie jedna osoba pełni w tych samych godzinach pracy funkcję palacza, konserwatora, dowozi jedzenie dla dzieci w przedszkolu w Rogozinie, robi zakupy i obiera ziemniaki. Czy u nas nie ma bezrobocia i chętnych do pracy tylko tyle obowiązków na jednego. Jak to wszystko pogodzić tyle funkcji w jednym czasie. Czy prawda, że to przedszkole ma być prywatne od przyszłego roku. Gmina wyremontowała a teraz KTOŚ będzie kasę robił na tym ?
                                    • Gość: tatuś Przedszkole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.12, 00:25
                                      Cuda w tym przedszkolu zdarzają się od dawna. Jedna z przedszkolanek dawno temu straciła wszelkie kwalifikacje do pracy z dziećmi, a mimo to ciągle jest wychowawczynią. Przed wyrzuceniem z pracy broni ją jedynie funkcja prezesa komunistycznego związku zawodowego ZNP. Na tym stołku utrzymują ją ciągle byłe i obecne przyjaciółki, chociaż wiedzą, że z moralnego punktu widzenia, takie indywiduum z patologią społeczną w rodzinie należy trzymać jak najdalej od dzieci. W takiej sytuacji wolałbym, aby nasze maluszki wychowywał ten "uniwersalny palacz" niż niewykwalifikowany margines społeczny.
                                      • Gość: mama Re: Przedszkole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.12, 11:42
                                        Ile razy widziałam jak sprzątaczka pilnuje połączone grupy dzieci a pedagoga nie ma na sali. Gdzie jest wtedy pani dyrektor przedszkola, gdzie nadzór nad pedagogami??? Nie mam nic przeciwko paniom sprzątającym, niech wykonują swoją pracę a pedagodzy swoją. Czy te auto co dowozi posiłki do Rogozina do przedszkola ma atest na wożenie żywności ? Co na to rodzice z Rogozina, że ich dzieci zimne posiłki jedzą przewożone przez palacza kotłowni??? A co na to sanepid ??? Kiedy ostatni raz był na kontroli???
                                        • Gość: mama z rogozina Re: Przedszkole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.12, 14:45
                                          Nie musisz się martwić o dzieci z Rogozina. Samochód ma atest, a kontrole sanepidu odbywją się systematycznie. I nasze dzieci nie jedzą zimnych posiłków. Trzeba najpierw sprawdzić zanim zacznie się wypisywać takie bzdury.
                                          A tak wogóle, to co to ma wspólnego z faktem, że gmina nie ma budżetu na przyszły rok? Chyba któś chce załatwić jakieś swoje prywatne porachunki, ale mocno odbiega od tematu.
                                      • Gość: radzanowianka Re: Przedszkole IP: *.047.c93.petrotel.pl 06.01.12, 08:35
                                        Jeśli ci się to nie podoba to czemu sam się nie zajmiesz edukacją swojego dziecka?Czepiasz się pedagogów którzy długo i dobrze zajmują się swoją pracą oddając się jej z sercem i poświęceniem.Zastanów się co piszesz i dopiero wypisuj takie głupoty.
                                    • Gość: Ja Re: Nagonka IP: *.adsl.inetia.pl 05.01.12, 17:39
                                      Widocznie taki ma zakres obowiązków.
                                  • Gość: marek Re: Nagonka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.12, 07:25
                                    w sprawie szkolnej- to nie zastanowiłaś się, że może ta kanalizacja nie będzie szła w asfalcie i nie trzeba będzie bo potem pruć:) tylko np będzie szkła w chodniku a przejścia na drugą stronę będą robione przeciskami:).
    • Gość: Płockmen Re: Niech nasi dadzą 2 bańki radzanowu IP: *.opera-mini.net 05.01.12, 21:31
      W końcu to po chrześcijańsku a Płocka jak mało żadne inne miasto jest bogate, stać nas na taki gest!
    • cichy_32 Co do Szkolnej 07.01.12, 13:46
      Ktoś napisał, że kanalizacja będzie szła w chodniku. Gorszej bzdury to nawet urzędnik w gminie nie jest w stanie wymyślić!!! A jak geniuszu kanalizacja w chodniku odbierze wodę z ulicy która jest zawsze niżej od chodnika??? Czy wogle masz orientację ile kosztuje przecisk pod ulicą. A czy wiesz co to kanalizacja????
      • Gość: Paweł Re: Co do Szkolnej IP: *.class100.petrotel.pl 07.01.12, 18:37
        he he ale przecież kanalizacja sanitarna nie ma za zadanie odbierać wody z ulicy tylko ścieki od mieszkańców:):):)
        • Gość: realista Re: Co do Szkolnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.12, 21:19
          Jeśli nasze "kochane" władze gminne - wszystko jedno czy urzędnicy, czy radni - będą tak sprawnie współdziałały w sprawach finansowych, to będzie g..no nie kanalizacja, więc problem znika. Zresztą. Czy kanalizacja jest, czy jej nie ma, to i tak g..no nią płynie.
          Swoją drogą ten artykuł rozwiązuje sprawę. Poczytajcie poprzednie posty, a zauważycie, że ścieki najłatwiej wylewa się na współobywateli. Wystarczy mieć pretekst.
          Wstyd mi za moją byłą gminę, bo "ościenni" mają kolejny, dobry ubaw. Jeśli nie możemy błysnąć w Polsce szczególnymi osiągnięciami, to wykażmy się skrajną głupotą. To DO WAS SZANOWNI PAŃSTWO RADNI I PANIE WÓJCIE.
          • Gość: Rogoziniakkk Co do Slonecznej w Rogozinie IP: *.class97.petrotel.pl 10.01.12, 20:15
            Slyszalem dzisiaj ze nasza pani radnna glosujac przeciwko budzetowi zaglosowala przeciwko dokonczenia zalania asfaltem ulicy Slonecznej. A moze tak znajdzie sie grupa spoleczna ktora wystapi z wnioskiem o odwolanie tej pani z funkcji radnego...Powod jest calkiem sluszny i uzasadniony - SZKODLIWE DZIALANIE NA RZECZ WSI ROGOZINO. Przydaloby sie tez zebranie wiejskie.
            • Gość: Tutejszy Re: Co do Slonecznej w Rogozinie IP: *.176.c89.petrotel.pl 10.01.12, 20:26
              A ja się pytam - kto głosowal na tę Panią? Przeciez wiadomo bylo ze kobicina bedzie sie tam meczyła, kiepsko u niej z pomyslunkiem. A tylu bylo innych rozsadnych kandydatow, sami jestesmy sobie winni wybierajac takich ludzi do rady, to potem nie dziwcie sie ze tak to wyglada...Ja wiedzialem :)))))
              • Gość: Tutejsza Re: Co do Slonecznej w Rogozinie IP: *.038.c66.petrotel.pl 10.01.12, 20:30
                Ja wiedzialam, ze tak bedzie...:)))))
                • Gość: wyborca Re: Co do Slonecznej w Rogozinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.12, 20:50
                  Przypomnijcie sobie z kim konkurowała ta Pani w swoim okręgu. Najprawdopodobniej chodziło o to, aby nie wygrał jakiś nielubiany kontrkandydat, a kto będzie radnym zamiast niego, to dla wyborcy z naszej gminy nie ma już znaczenia.
                  • Gość: Optymista Re: Co do Slonecznej w Rogozinie IP: *.class99.petrotel.pl 10.01.12, 21:03
                    Jak tak Was czytam to pomyslalem sobie, ze moze nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo. Moze ludzie w koncu sie ockna i madrzej podeja do wyborow, zainteresuja sie blizej sylwetkami kandydatow na radnych, zaczna chodzic na zebrania wiejsie. No cóz, coś za coś...Nie bedzie dokonczonej ulicy Slonecznej, ale bedzie wieksza swiadomosc spoleczenstwa. Ludzie my mozemy kreowac rzeczywistosc w ktorej zyjemy, mamy na nią wpływ własnie przez madry wybor radnych...Mądrych, nieinteresownych radnych!!!!
                    • Gość: wyborca Re: Co do Slonecznej w Rogozinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.12, 22:47
                      W sklepie możesz zareklamować kupiony towar. A co zrobić z tym "zestawem bubli", który już mamy? Do wyborów jeszcze oooooo...!!!, a może i dłużej.
    • Gość: Seniorita Re: Radzanowo bez budżetu. Brakuje pieniędzy na d IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.12, 13:54
      Może zadam pierwsze podstawowe pytanie: Kiedy nasz kochany wójt zamierza zająć się normalną komunikacją podmiejską? Wszędzie są czerwoniaki, Bielsk, Proboszczewice, Słupno, Lelice, Radziwie itp. Tyle sam i więcej kilometrów jak do Radzanowa a jednak czerwoniaki kursują, dlaczego nasz wójt się tym nie zainteresuje, tylko młodzież dojeżdżająca do szkoły której jest bardzo dużo musi tłuc się PKSami ? Nie znam większego tumana od naszego wójta. Dziękuje.
    • Gość: nd Re: Radzanowo bez budżetu. Brakuje pieniędzy na d IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 27.12.12, 22:03
      Szanowni Państwo, jestem studentką Ekonomii w Szkole Głównej Handlowej w Warszawie. Zwracam się z uprzejmą prośbą o wypełnienie ankiety, która jest anonimowa i dobrowolna. Posłuży ona do przygotowania pracy magisterskiej dotyczącej analizy bezrobocia w powiecie płockim. W każdym pytaniu proszę zakreślić wybraną odpowiedź lub też kilka odpowiedzi (jeśli uwzględniona jest tam możliwość wielokrotnego wyboru). Natomiast w wykropkowane miejsca proszę wpisać własną wypowiedź.

Ankieta jest dostępna pod następującym linkiem:
      www.interankiety.pl/interankieta/db971bc31d403e803a0cd66987e19944.xml
      Serdecznie dziękuję za udział w badaniu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka