Dodaj do ulubionych

Radna Kulpa pierwsze słyszy o śniętych rybach. ...

13.02.12, 19:41
Obserwując interpelację pani Kulpy przepowiadam niedługo wizytę u specjalisty. O śnięciach ryb było tak głośno w całym mieście gdyż był to istotny problem z którym nie potrafił poradzić sobie obecny radny MM. Więc może i pani Kulpa była tak zajęta że nie słyszała że w płocku jest PKN, SWPW, dawny COTEX, ZOO i inne rzeczy.
Tłumaczenie że nie zetknęłam się wcześniej to po prostu pic na wodę fotomontaż. To może niech radna Kulpa zgłosi interpelację w sprawie nawierzchni na moście Solidarności, osuwających się skarp na drogach dojazdowych, wad lin na amfiteatrze i wielu innych nie udanych działań MM.

111 interpelacji brawo! idziemy na rekord czy ścigamy się z następnym geniuszem który ma ich 91 AKTYWIŚCI CZY NIEUDACZNICY??
Obserwuj wątek
    • Gość: cech Re: Radna Kulpa pierwsze słyszy o śniętych rybach IP: *.adsl.inetia.pl 13.02.12, 20:14
      pani redaktor taka miła, to rodzinne ?
      • Gość: do cechu Re: Radna Kulpa pierwsze słyszy o śniętych rybach IP: *.c154.petrotel.pl 13.02.12, 20:20
        a Pani Radna taka niepamiętliwa?.To też rodzinne?.
    • Gość: leon Re: Radna Kulpa pierwsze słyszy o śniętych rybach IP: *.centertel.pl 13.02.12, 20:15
      Viola znajdz se chłopa
      • Gość: k. Re: Radna Kulpa pierwsze słyszy o śniętych rybach IP: *.adsl.inetia.pl 13.02.12, 20:20
        a ty znajdź sobie rozum, choćby ptasi :)
    • Gość: do aliena Re: Radna Kulpa pierwsze słyszy o śniętych rybach IP: *.c154.petrotel.pl 13.02.12, 20:36
      tak się składa,że często było mi dane obserwować wystąpienia Pani Radnej.Była bardzo aktywna i skuteczna gdy broniła swojego/?/.Jeśli dobrze myślę to Pani Radna jest lokalnym prawicowym politykiem.Skoro tak to dlaczego Pani Radna twierdzi,że nie musimy oglądać się do tyłu skoro dużo jest innych problemów.Droga Pani Radna oglądanie się do tyłu to wyciąganie wniosków z tego co było.Czyli wyciąganie wniosków z historii.To co było to historia.Tego szanowna Pani Radna nie zaprzeczy.Jak pewnie pani Radna wie historia jest nauczycielką życia i światłem prawdy.Gdyby radni patrzyli w przeszłość nie popełniali by błędów jakie popełniali i pewnie będą popełniać.Nie popełnili by błędu podniesienia rączek za budową mola.Widzę w tym co Pani mówi niezły wybieg.Nie patrzmy kto był za budową mola i innymi głupotami.To wszak było a tyle jest innych problemów.Tak ma Pani rację.Tylko,że te dzisiejsze problemy wynikają z tego co się działo dawniej.Także gdy Pani rozdawała karty.Czyli wynika to z historii.Także historii Pani wystąpień i głosowań.Pozdrawiam i życzę pomysłów do następnych interpelacji.Tyle jest osuwających się skarp,niewykoszonych rowów i zadolen.Nie tylko w Pani rejonie wyborczym.O śniętych rybach nie wspomnę.
      • Gość: ech to nudne to, od lat ta sama bajka, gdzie obwodnica IP: *.adsl.inetia.pl 13.02.12, 20:40
        szulerzy
        • Gość: kulpa Re: nudne to, od lat ta sama bajka, gdzie obwodni IP: *.dynamic.mm.pl 13.02.12, 20:58
          dziur w drogach tez nie zgłaszajmy i nie łatajmy, bo przecież wcześniejsza władza też sobie z nimi nie radziła. No jakim kretynem trzeba być, aby uzasadniać nie robienie niczego tym, że wcześniejsza władza też się nie wywiązywała? Pani redaktor mogłaby pokusić się o obiektywizm zamiast pisać bzdury usprawiedliwiające nieroba Nowaczenkę.
          • Gość: Leon Re: nudne to, od lat ta sama bajka, gdzie obwodni IP: *.centertel.pl 13.02.12, 21:20
            Viola daj se spokój
            • Gość: film Re: nudne to, od lat ta sama bajka, gdzie obwodni IP: *.adsl.inetia.pl 13.02.12, 21:32
              jedną dziure na podolu załatali podobno
              -----------------------------
              www.youtube.com/watch?v=gaiqbS3MS1M&feature=fvwrel
              • Gość: 1234 dziwne IP: *.102.c94.petrotel.pl 14.02.12, 12:21
                Na wstepie , żeby nie było.
                Pani radna Kulpa nie jest moim idolem , tak jak nie jestem zwolennikiem tzw. Pisu.
                Jednakże staram sie byc obiektywnym , i to własnie zmusza mnie do jej obrony.
                Pani Radna jest najbardziej akr\tywną radna w całej radzie ( 111 interpelacji , a np. taki Wiącek 2 a lewicki 0) , to po pierwsze.
                Po drugie , w Bipie ( który jak widać stał się dla mnie dośc ciekawa lekturą) czytałem juz duż bardzie śmieszne interpelacje, i dziwi mnie skąd takie nagłe zainteresowanie gw akurat tą ( znaczy nie dziwi bo wiem ale tak piszę)
                Dlaczego np. gw nie zwróciła uwagi na inna interpelacje tejże radnejj cyt. :
                Proszę o przedstawienie finansowej informacji w zakresie wydatkowania środków z budżetu miasta Płocka na remont gabinetu Prezydenta Miasta Płocka wraz z zakupem nowych mebli, a w szczególności proszę o podanie wydatkowanych kwot na te cele z podziałem na usługi w zakresie remontu oraz oddzielnie zakup środków materialnych ( sprzęty, meble)
                Czy nie ciekawszym jest fakt wydanie kolejnych setek tysięcy złotych na gabinet tego gościa co to na fotelu siedzi prezydenta? czy to nie jest bardziej "medialne" ? dla mnie tak , ale oczywiście nie dla gw , która jak juz to pisałem niejednokrotnie stała sie po prostu organem prasowym AN & company.
                Kolejny przykład , kolejna interpelacja :
                obsługa cateringowa POKiS-u i innych jednostek budżetowych, to też nie jest warte uwagi takiej samej jak pytanie o śnięte ryby? skoro tajemnicą poliszynela jest co było w podtekscie tej interpelacji, dot. pewnej firmy zblizonej itd.
                Albo interpelacja z zapytaniem o zatrudnianie asystentów czy też zasady zatrudniania w Orlen Arenie też z wiadomym podtekstem.
                No ale cóż te pytania sa nie "po linii " i niewygodne dla "szefa" więc lepiej ich nie zauważać , bo szef sie może pogniewać. Lepirj czepić się może i faktycznie dośc dziwnego pytania o snięte rybki aby pokazac , że "radna pisu się czepia" a p.o. prezydenta to fajny kolo.
                Nieważne że opisują nawet w mediach ogólnopolskich nasz um jako przykład obchodzenia prawa w zatrudnianiu na tzw. p.o. juz dobrze ponad rok, to nie jest ważne , ważniejszy gniot o 'dzielności straznuików miejskich jak to ratowali zycie bezdomnym" , albo że za 20 lat ścieżki rowerowe mieć będziemy. Nie zapyta sie też jakiez to mamy efekty zagranicznych wojaży za publiczną kase ( kilkadziesiąt tysiaków) do Brasil, Chin itd. Nie , bo NIE WOLNO.

I na zakończenie, pisałem juz że Pani Kulpa nie jest moim idolem ale bedę jej kibicował , bo jak widac to jedyna osoba który stara się patrzec na ręce naszej waaaadzy
                • Gość: 1234 Re: dziwne IP: *.102.c94.petrotel.pl 14.02.12, 12:28
                  I jeszcze jedno , bo sie mnie zapomniało.
                  Nie jest dla mnie żadnym argumentem fakt iz Pani radna w poprzedniej kadencji była u władzy, mnie to nie obchodzi, bo mnie obchodzi to co sie dzieje w moim mieście teraz, dzisiaj , a nie to jak było.

Pani Radna - prośba - niech Pani nie zwraca uwagi na te newsy w gw , łoni tak muszom , taka jest ich "linia" niech Pani robi swoje- trzymam kciuki.

A tak przy okazji, kurna , szlag mnie trafia jak pomysle że doszło juz do tego że kibicuję tym których uważałem wcześniej za ...
                  • Gość: do 1234 Re: dziwne IP: *.c154.petrotel.pl 14.02.12, 17:39
                    to co się dzieje dziś droga 1234 wynika z tego co się działo w poprzedniej kadencji.Nie pal greka,że o oświecona tego nie wiesz.Ciekawe co byś powiedziała gdyby twoi rodzice przepili majątek a Ty byś miała kiepski start w dorosłe życie.Też byś tak mówiła,że to co było nie ma znaczenia.Gdyby twoi rodzice zamiast kupić jedzonko wywalili pieniądze na ciągłą zabawę to też byś tak mówiła.Pamiętaj to co było ma wpływ na to co jest teraz.Na koniec przypominam,że gdyby nie komunizm też pewnie było by inaczej.Pomyśl najpierw zanim coś napiszesz.Nie broń głupoty.Bądz obiektywna 1234.
    • jasio545 pani Kulpa skoro ma pani tyle na głowie 13.02.12, 21:53
      to może za słaba(głupia) głowa na radną?
      • Gość: bbn Re: nudne to,od lat ta sama bajka, gdzie obwodnica IP: *.adsl.inetia.pl 13.02.12, 22:01
        spoko, Gapinska jest poslanką
        • Gość: stoczniowiec Re: nudne to,od lat ta sama bajka, gdzie obwodnic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.12, 06:43
          Droga redaktorzyno ryb w porcie na Radziwiu nie usypia pani radna Kulpa,o rybach i ryb nie słyszała bo one nie krzyczą ani piszą głupot i cale szczęście ,nakryczaly by duzo na pani pismactwo .
          Te nieszczęsne ryby idą spać na wieki od momentu zainstalowania bramy przeciwpowodziowej w porcie. Rada Mieszkańcow Radziwia poprzedniej kadencji podsuwała wniosek o rozwiązaniu tego problemu ,nawet dwa. Brama u wejscia do portu winna być zamykana na krotko przed ruszaniem lodu. a drugi wniosek by wybrać choć jeden lodołamacz z czterech stojących w porcie i czekajacych nie wiadomo na co, ktory by co jakiś czas połamał lod w porcie proste. Napewno są to jakieś koszty, ale tworcy tamy we Wloclawku powinni je pokryć Jestem emerytem stoczniowcem i pamietam kidy funkcjonowała Płocka Stocznia Rzeczna ryby zadko sneły, było lod czym połamać no a teraz liczy sie prywatna kasa i na koniec jak sie nie myle kiedys radny Nowakowski a obecnie prezydent sprzedal stocznie za marne grosze. Mogł w umowie napisac ze do wlaściciela portu nalezy łamanie lodu tak jak to bywało kiedyś a no i Pan Wojewoda tez sprawą powinien się zająć wisla to jego działka
      • Gość: rob Re: pani Kulpa skoro ma pani tyle na głowie IP: *.adsl.inetia.pl 14.02.12, 09:40
        oj zdecydowanie za słaba....
        ale co tam ważne żeby się o radnej mówiło, nieważne jak....znana metoda.
    • sledzik80 Zaskakujące interpelacje. Radna Kulpa nie patrz... 14.02.12, 08:38
      ciekawy jest pomysł z tym odławianiem ryb??? czy nie przypominałoby to pracę jednego pana, co Syzyf mu było na imię. Przecież rybki mogą swobodnie do portu wpływać i z niego wypływać. Rzucając takie propozycje radny chyba winien sprawdzić, co to jest w ogóle port rzeczny.
      Patrząc na interpelacje radnych można odnieść wrażenie, ze w ogóle nie czytają zapytań swoich kolegów radnych, bo intrepelują w merytorycznie podobnych sprawach (wystarczy popatrzeć na odpowiedzi, które są w podobnym tonie). Składając mega ilości zapytań wykazują się małą zaradnością, gdyż niektóre sprawy można samemu ustalić. Podziwiam radnych, którzy nie złożyli żadnej interpelacji...jak maja pisać głupoty to lepiej niech nic nie piszą (mądrość bycia radnym)
    • Gość: w100%anonimowy Re: Radna Kulpa pierwsze słyszy o śniętych rybach IP: *.128.c65.petrotel.pl 14.02.12, 09:27
      Dla mnie radna "Nieporozumienie" Kulpa zawsze byla ponad otaczajaca ja rzeczywistoscia. Moze tak mocno byla zajeta "rzadzeniem" ze nie slyszala o sprawie?
      Teraz ,jak to ujeto w artykule, odkryla ameryke i moze blysnac "zaangazowaniem"... Naprawde niektorzy to wstydu nie maja zeby pobierac za taka "prace" wynagrodzenie -_-
      No ale coz interpelacja jest to i kasa sie nalezy.
      • Gość: zacytować coś ? IP: *.128.c65.petrotel.pl od dawna nie anonimowy IP: *.adsl.inetia.pl 14.02.12, 09:48
        oj stary, hahahahhahahahhaha
        • Gość: goldfinger Re: forma też do d... IP: *.238.c85.petrotel.pl 14.02.12, 10:02
          radna ma wybiórczą pamięć i wybiórcze zainteresowania .
          całą jej radosną tfurczość interpelacyjną można podsumować cytatem o belce we własnym oku albo powołaniem się na tzw "moralność Kalego" i to wystarcza w zupełności . Można bowiem łyknąć 20 baniek na "molo" ale już remont gabinetu prezydenta budzi konwulsje .Tyle co do treści .A teraz inna sprawa - forma. Te interpelacje są pisane tak bełkotliwie z naruszeniem elementarnych zasad składni języka polskiego, że czytanie ich to prawdziwa męka. Najbardziej boli stosowany z perfidią szyk przestawny , tu drobna próbka :
          "Jednocześnie proszę o informację, jakie w tej sprawie zostało przedstawione stanowisko władz miasta, oraz kiedy miało miejsce spotkanie."

ciąg dalszy nastąpi .
          • Gość: kołchoznik Re: forma też do d... IP: *.238.c85.petrotel.pl 14.02.12, 10:07
            Wtedy jednak trzeba byłoby przekonać radnych. - Dlatego zanim przystąpimy do budowy aquaparku, najpierw musimy uporać się z ważniejszymi inwestycjami takimi jak: przedszkola, żłobki i przede wszystkim drogi wylotowe z miasta - podkreśla prezydent.

/-/ Wioletta Kulpa

a jak budowano molo to nie bylo wazniejszych inwestycji jak cytowane przedszkola , zlobki i drogi wylotowe z miasta ?
            no przeciez pisanie taki bzdetów to jest dla radnej KOMPROMITACJA.
            To ze ona tego nie czuje , ze ma czelność( a jakże!) świadczy o jeszcze jednej przykrej cesze - o bezczelności ! Jak wiemy istnieje pewien poziom bezczelności, po osiągnięciu którego ta przywara zmienia nazwę . Myślę że jest blisko , bardzo blisko do tej nowej jakości . Nazwę pozostawiam domysłom dociekliwych
    • jezusmarian Zaskakujące interpelacje. Radna Kulpa nie patrz... 14.02.12, 11:01
      W Radziwiu, a nie "na Radziwiu".
      Jeśli o Borowiczkach będziecie coś pisali to też napiszecie "na" Borowiczkach czy w Borowiczkach??
      • Gość: gary Re: Zaskakujące interpelacje. Radna Kulpa nie pat IP: *.238.c85.petrotel.pl 14.02.12, 11:15
        gdzie stary robi ?
        na mazowieckich !
        • Gość: gary Re: Zaskakujące interpelacje. Radna Kulpa nie pat IP: *.238.c85.petrotel.pl 14.02.12, 12:49
          kolejny przykład "polszczyzny" w wydaniu naszej ulubionej radnej . Co za nędza!

"Proszę o przedstawienie finansowej informacji w zakresie wydatkowania środków z budżetu miasta Płocka na remont gabinetu Prezydenta Miasta Płocka wraz z zakupem nowych mebli, a w szczególności proszę o podanie wydatkowanych kwot na te cele z podziałem na usługi w zakresie remontu oraz oddzielnie zakup środków materialnych ( sprzęty, meble)."
          • Gość: kassowitz Re: konkurs! IP: *.238.c85.petrotel.pl 14.02.12, 13:12
            zamieszczam ponizej oryginalny tekst autorstwa naszej ulubionej radnej i proponuje konkurs :
            kto znajdzie wszystkie błędy językowe w tym utworze:

W nawiązaniu do informacji medialnych dotyczących obsługi cateringowej imprez organizowanych przez POKiS przez firmę Partner Group Tollik proszę o przedstawienie dokumentów oraz wyjaśnienie pewnych kwestii w następujących tematach:
            1.Na jaką kwotę Firma Partner Group Tollik przedstawiła faktury za usługę zleconą przez POKiS w 2010 i 2011 roku? Proszę o przedstawienie kopii faktur wraz z opisem na jaką imprezę zewnętrzną, bądź wewnętrzną wymieniona usługa została zlecona.
            2.Kto dokonywał wybory Firmy, podpisywał zlecenie oraz zapłatę na rzecz firmy Partner Gropu Tollik – imiennie – z POKiS-u?
            3.Czy Firma Partner Group Tollik wykonywała zlecenia dla innych jednostek budżetowych podległych miastu Płocka oraz spółek prawa handlowego z udziałem miasta?
            4.Jeśli Firma otrzymywała zlecenie proszę podać kwoty wraz z kserokopiami faktur, a także opisem na jaki cel wymieniona usługa została zamówiona?
            Proszę jednocześnie o opinię prawną w zakresie możliwości prowadzenia działalności gospodarczej przez radnego Rady Miasta Płocka dokonującego sprzedaży usług na rzecz jednostek budżetowych miasta Płocka lub Urzędu Miasta Płocka, czy podobne praktyki są zgodne z prawem, a jeśli nie to jakie są tego konsekwencje?
            • Gość: diagnoza Re: wszystko na opak IP: *.238.c85.petrotel.pl 14.02.12, 13:26
              "wykonywanych prac przez Spółkę Wodociągi Płockie przy ul. Kazimierza Wielkiego"- zamiast "prac wykonywanych"

" planowanego ronda przy wyjeździe z ulicy Targowej w ul. Bielską" zamiast "ronda planowanego "
              "zapowiedzianej odpłatności za szkolenia dla dzieci i młodzieży trenujących piłkę nożną w Wiśle Płock " zamiast "odpłatności zapowiedzianej "

czy to nie jest aby jakaś dysleksja połączona z dysgrafią ? podobno jak ktoś niechlujnie pisze to też niechlujnie myśli !
            • Gość: do kassy Re: konkurs! IP: *.c154.petrotel.pl 14.02.12, 17:59
              zamiast firmy o którą pyta szanowna Pani Radna proszę wpisać każdą inną imprezkę w czasie gdy rządził jej krewny.Wtedy nie było takich pytań.Wtedy wydawano miliony i nie przypominam sobie takiej dociekliwości Pani Radnej.Jak wydaje swój to może.Jak wydaje ktoś inny to stajemy się dociekliwi?.Wszyscy powinni podlegać takim samym prawom.Także ta władza.Jeśli się chce kogoś krytykować trzeba samemu być transparentny.To tak ku przypomnieniu.Zapracowanej Pani Radnej polecam książkę/nie tylko Jej lecz i innym radnym z wszystkich klubów i klubików/Marii Ossowskiej pt "Wzór demokraty.Cnoty i wartości"/Fundacja Biblioteki Etycznej w Lublinie-1992 rok/.Dodam też drugą książkę pt"Rzetelność życia publicznego/wydaną przez Instytut Spraw Publicznych -Warszawa 1999 rok/.Tylko tyle.Polecam.Czytać aby więcej wiedzieć.Czytać aby być mądrzejszym pani Radna.
        • Gość: Osiecki Bogusław W Radziwiu czy na Radziwiu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.12, 08:50
          do "gary" i nie tylko

Z tym "w Radziwiu" i "na Radziwiu" to jest tak.

Poprawnie po polsku o dzielnicach miasta pisze się na. Na Pradze, na Mokotowie, na Ochocie itd. To w Warszawie, którą wszyscy znamy, dużym mieście, gdzie dzielnice już dawno przestały być kojarzone z nazwami miejscowości, z których powstały.

W Płocku, gdzie do niedawna Radziwie było oddzielną wsią (1923) a Góry, Ciechomice, Borowiczki, Imielnica, Trzepowo całkiem współcześnie stały się dzielnicami Płocka proces asymilacji ciągle trwa.

"W" wskazuje na pewną odrębność, "na" zaś na część całości.

Osobiście używam w Radziwiu. Nie słyszałem aby w czasie rozmowy ktoś powiedział inaczej. Gazeta Wyborcza konsekwentnie zaś pisze na Radziwiu jednocześnie nie używając sformułowań na Górach, na Borowiczkach. Czy chodzi tu tylko o poprawność?

Uwaga. Za chwilę ukaże się tu, łażący za mną osobnik, o ksywie "poeta"(!), który napisze to samo, sugerując, że sam to wymyślił. Przy okazji opluje mnie trochę.
          • Gość: Krajewski Walenty cieszę się że Pani Radna Kulpa dobrze działa IP: *.adsl.inetia.pl 15.02.12, 09:13
            dobrze i skutecznie skoro tych dwu znanych wielonickowców pokazując jak zwykle swoje chamstwo stara się Panią Radną jakoś ukąsić
            nie mają oni jednak zdolności honorowej by obrazić
            • Gość: kw Re: cieszę się że Pani Radna Kulpa dobrze działa IP: *.adsl.inetia.pl 15.02.12, 09:17
              dla Pani Radnej Wioletty Kulpy miłego dnia
              www.youtube.com/watch?v=K-DKXuWuoYM
              • Gość: zks szmacianka Re: obawiam się że Pani radna działa pozornie IP: *.238.c85.petrotel.pl 15.02.12, 10:02
                pani radna nie tylko o śnietych rybach słyszy po raz pierwszy , znalazłoby się więcej . Ponieważ jednak posiada pamięć wybiórczą potrafi natychmiast zapomnieć coś co jeszcze przed chwilą pamietała jak widać w przykładzie powyżej bardzo sie interesuje kosztami orlika i pamięta że sa jeszcze inne rzeczy w mieście ważniejsze jak przedszkola , żłobki i drogi . Nie pamietała jednak o tym kiedy jej pożal się boże guru podejmował decyzję o budowaniu "molo" z wiadomymi konsekwencjami. Jest to chyba choroba partyjna - jaroslaw kaczynski nalega na przykład na referendum w sprawie acta ale jak był premierem to nie przyszlo mu nawet do glowy aby urzadzać referendum w sprawie traktatu lizbońskiego którego konsekwencje są dla Polski nieporównanie poważniejsze niz acta.
                Jak się jest u władzy to hulaj dusza piekła nie ma -wypierdzielamy kase na prawo i lewo - jak odrąbią ryj od koryta - rozliczamy do ostatniego spinacza .Mam takie pytanie do wrażliwej na koszty społeczne Pani radnej czy głosowala za doplaceniem wykonawcy remontu starego mostu 1,5 mln złotych na wypiaskowanie i pomalowanie plyty ortotropowej pod chodnikiem i czy wie jakie były realne koszty wykonania tych prac . Zakładając brak wiedzy technicznej zezwalam Pani radnej na pomyłkę o jeden rząd wielkości !? Mam pytanie do pani radnej czy wie ile przedszkoli można wybudować za jedno molo ? A może wie ile miejsc pracy można stworzyć za 10 letni koszt jego utrzymania ? Może też wie ile oddziałów szpitalnych można zmodernizować za koszty imprezek organizowanych przez 8 lat kadencji mm&co ?
                • Gość: 1000lat Re: obawiam się że Pani radna działa pozornie IP: *.238.c85.petrotel.pl 15.02.12, 10:37
                  albo to :bip.ump.pl/?show_cat=KcYsrSHc

interpelacja dająca do myslenia w której pani radna domaga się wyjasnień dlaczego konkursu na realizację festiwalu nie wygrała firma która go wymyśliła ( czyt. realizowała za kadencji mm&co) .
                  Pytanie : Czy w poprzednich dwu kadencjach samorządu Pani radna tez tak drobiazgowo interesowała się wydawaniem publicznych pieniędzy na festiwale ? Czy w swoich interpelacjach domagała się od pokisu wyjaśnień dlaczego wygrał ten lub inny realizator ?
                  czytając cytowaną interpelacje nie widzę troski o publiczne pieniądze a jedynie zainteresowanie dlaczego wygrał ten a nie inny , czy się mylę ? czy może wy też macie takie wrazenie ?

w innej interpelacji tutaj :bip.ump.pl/?show_cat=M8hRRUKR

pani radna rozdziera szaty w kwestii zmiany radcy prawnego w mzos i podnosi zarzut o naruszenie dyscypliny finansów publicznych . Naruszenia tej dyscypliny nie widziala natomiast w podjeciu decyzji o budowie molo - molo kosztowalo 20 milionów a radca prawny w spółce bierze powiedzmy 2000 złotych . Musiałby zatem pobierać kase przez ok 1000 lat aby spowodować straty równe wartości molo ! Oto przykład optyki pani radnej w całej okazałości !!! Umiejętnośc liczenia to chyba podstawa dla kogoś kto wykonuje zawód ksiegowej ?A może się mylę ?
                  • Gość: Osiecki Bogusław Obawiam się manipulacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.12, 11:11
                    do "1000lat"

Zerknąłem i ze względu na ewidentną twoją manipulację pozwalam sobie na wpis.

Sprawa festiwalu.
                    Nie odnoszę się do pytania zadanego przez ciebie W. Kulpie, niech ona sama się wypowie.

Najwyraźniej liczyłeś na to, że nikt nie przeczyta całej interpelacji W. Kulpy. Bo ciężką ją się czyta. Jest długa i dla wtajemniczonych w sprawy festiwali. Ja szukałem prawdziwej przyczyny interpelacji. Kulpa wytyka niejasności proceduralne.

Jak w tym przypadku będzie wyglądało tłumaczenie Pana Radosława Łabarzewskiego, jeśli nie było Zespołu Pustki w ofercie przetargowej, w takim razie na jakiej liście opierała się komisja przetargowa oceniając scenariusz imprezy na znacznie wyższym poziomie Agencji I’Booking Sp. z o.o. niż Agencji IDO?
                    Dlaczego organizator przetargu POKiS i organ nadzorujący pracę – Urząd Miasta Płocka nie reagują na łamanie zasad postępowania przetargowego

Ty nie zarzucasz jej kłamstwa w jej wypowiedzi tylko odwracasz kota ogonem sugerując, że jej motywacją jest
                    nie wygrała firma która go wymyśliła ( czyt. realizowała za kadencji mm&co) .

Taka delikatna, inteligentna sugestia, takie plunięcie.
                    To jest MANIPULACJA.

Zatrudnienie radcy.
                    Nie mylisz się w przeliczeniu 20 milionów na ilość pensji radnego. Choć jeszcze lepsze wrażenie zrobiłby koszt budowy Orlen Areny.

To w ogóle nie odnosisz się do jej interpelacji. W żadnym punkcie! TO JEST MANIPULACJA!

To tak dla zachowania pewnego poziomu dyskusji tu na forum.

Pochwalam sięganie do źródel (linki) i aktywność obywatelską.
                    • Gość: 1234 Re: Obawiam się manipulacji IP: *.080.c93.petrotel.pl 15.02.12, 11:56
                      Na wstepie. Zawsze krytykowałem poprzednia ekipę za jej "politykę" , nie są oni z mojej bajki.
                      Radna Kulpa też nie jest moim guru ( bez urazy).
                      Ale zapytam : jak długo jeszcze błedy obecnie rzadzacych miastem bedą tłumaczone błedami poprzedniej ekipy? Przeciez w ten sposób nic nie postawnie nowego , lepszego dalej beda one powielane z tłumaczeniem "że łoni też" . Że my tylko zmarnotrawiliśmy ( mebelki, wyjazdy itp.) 2 miliony , a oni to 3 , jesteśmy więc lepsi. Że u nas jest nepotyzm na porządku dziennym skoro u nich tez był .
                      Ludzie - przeciez w ten sposób mkniemy w ślepy zaułek, to nie prowadzi donikąd , to wieczne przypominanie sięganie wstecz itd.
                      Co mnie to jako zwykłego mieszkanca tego miasta obchodzi , ja żądam aby miasto na którym mi zalezy było dobrze rządzone , żeby szło na przód a nie cofało się w rozwoju. Żeby praktyki stosowane przez poprzedników nie powielali ich nastepcy tłumacząc właśnie się w ten sposób "że oni tez".
                      Myśląc w ten sposób ma propozycję dla tego goscia co to na fotelu prezydenta ( teraz juz za grubą kasę kupionym) siedzi przez przypadek i patrzy na swoje mebelki za kilkadziesiąt tysiaków, i mysli sobie jaki on to wielki jest , jak ma taki pienkny gabinet .
                      Wybuduj sobie człeku molo na Brzeźnicy za 10 milionów. Nikt ci nic nie powie przeciez mileś wybudował za 17 , więc ty będziesz lepsiejszy , oszczędniejszy ( do przodu 7 baniek)

I jeszcze jedno do tych co usprawiedliwiają w ten smieszny sposób waaadce , czy jeżeli byście nie mieli na czynsz , lekarstwa itd. kupowaliście by sobie mebelki ? remontowaliście by jeden pokój , gdy cała chałupa sie rozwala ?

I na koniec , juz pisąłem , że choc Pani Kupla nie jest "w moim typie" ( oczywiście politycznym:) to bedę jej kibicował , bo jak na razie to jedyna osoba która wyciąga na światło dzienne te wszystkie poczynania obecnie będących przy waaadzy w mieście.
                      I niech mi nikt nie wmawia , że ona cos tam kiedyś , mam to w nosie , ja patrzę co jest dzisiaj , a tamto to juz historia.

• Gość: do p osieckiego Re: bez przesadyzmu ! IP: *.238.c85.petrotel.pl 15.02.12, 12:26
                      okreslenie "firma która go wymyśliła " to cytat z interpelacji , to że realizowała poprzednio to po prostu fakt . Faktycznie przedmiotem zainteresowania są niejasności proceduralne ale zestawmy to z kolejnym faktem - czyli tym że w poprzenich dwu kadencjach dociekliwośc pani radnej w podobnych kwestiach była że tak powiem mocno ograniczona . Nie widże tu żadnej manipukacji ani tym bardziej " plunięcia " . W ogóle uważam że radnego powinny interesować w y ł ą c z n i e kwestie ew. strat/przychodów dla budżetu a nie kwestie personalne czy kwestie dlaczego ta a nie inna firma. Tam jest wprost zadane pytanie dlaczego ten a nie inny ! Nie jest kwestią radnego ocenianie jako oferta w tej czy innej firmie jest na "wysokim "poziomie jaka na niskim bo nie ma do tego kwalifikacji . Nawiasem biorąc nie pamietam interpelacji Pani radnej dlaczego ta a nie inna firma wygrała przetarg na "molo" albo na budynek przy synagogalnej . Tam tez byly niejasnosci proceduralne na tyle poważne ze zajela sie nimi prokuratura . Nie wzbudzily jednak zadnych podejrzen tak dociekliwej radnej .

kolejny zarzut dotyczy manipulacji w kwestii zainteresowania pani radnej wydawaniem kasy przez mzos na radce prawnego i brakiem zainteresowania wydawaniem kasy na molo .

wspomnialem iz kasa no molo to równowartosc 1000 lat pracy radcy prawnego - nie widze tu manipulacji a jedynie stwierdzenie FAKTU . Takie a nie inne zestawienie liczbowe ma służyć podkreśleniu pewnej wybiórczości troski naszej radnej o pieniadze publiczne .
                      widze bowiem i czytam interpelacje sugerujaca naruszenie zasad gospodarowania małymi kwotami a jakoś nie przypominam sobie interpelacji tej samej radnej domagającej się przeznaczenia kasy na przedszkola i żłobki a nie na molo .
                      Przedstawienie takie jest p o r ó w n a n i e m a nie "manipulacją"

Dla przykładu jeżeli ktoś zechce policzyć ile miejsc pracy można stworzyć za równowartość stadionu narodowego to ma do tego dobre prawo . Przeliczanie kosztów budowy promu kosmicznego na jedzenie dla głodujących tez jest uprawnione i nie jest to żaden populizm .

jezeli Pan przeczyta dokładnie odpowiedzi na te interpelacje to zobaczy Pan ze w nich nie ma odniesienia do "pytań "stawianych przez radna a mimo to nie ma kolejnych interpelacji domagajacych sie dokladnego wyjasnienia . I tu jest clou całej imprezy : "nie o to chodzi by złapać króliczka ale by gonić go !"

• Gość: molly dezinformator z ciebie dobry, weszło w nawyk IP: *.adsl.inetia.pl 15.02.12, 12:47
                        tyle że to bełkot nic nie wart, hejka stary
                        • Gość: do 123 i 4 Re: co było a nie jest IP: *.238.c85.petrotel.pl 15.02.12, 13:23
                          "I niech mi nikt nie wmawia , że ona cos tam kiedyś , mam to w nosie , ja patrzę co jest dzisiaj , a tamto to juz historia. "

to sformułowanie stanowi szczyt idiotyzmu ładnie bysmy wyglądali gdyby je przyjąć za uniwersalną zasade postępowania - co było a nie jest etc.
                          W realu jest tak że to co jest dzisiaj jest skutkiem m.in. tego co było . I tak dla przykładu rozbiórka mola i koszty z tym związane są skutkiem tego co było kiedyś.

Czy w związku z tym mamy przyjąć iż to na snie interesuje .
                          Łatwo zauważyć że zgodnie z tą zasadą musielibyśmy uniewinnić każdego przestępcę.
                          Sądy w 100% bowiem zajmują się zdarzeniami przeszłymi i ich skutkami .

Warto jeszcze zauważyć że przeszłość to zarówno to co było dwa lata temu jak i to co było 2 sekundy temu : przychodzi pacjent do lekarza i mówi; mam kłopoty z pamięcią ! - Od kiedy ?-pyta lekarz . Co od kiedy ? - odpowiada pacjent .

Jeżeli są ludzie którzy realizują tę zasadę to bardzo proszę o kontakt - chciałbym od nich pozyczyć sporą kwotę !

• Gość: tumacz Re: co było a nie jest IP: *.238.c85.petrotel.pl 15.02.12, 13:43
                            a 21 maja 2011 czyli wcale nie tak dawno pani radna napisała:
                            "Ponieważ nic nie zmieniło się w zakresie współpracy i udostępnienia pomieszczeń hali na treningi według realnego cennika, który będzie możliwy do sprostania przez społeczników, proszę o informację, czy został już przygotowany wspomniany w odpowiedzi na interpelację cennik."

chodzi mi o sformułowanie "który będzie możliwy do sprostania " - tłumacz! tłumacz!

ja osobiscie na taką interpelację odpowiedziałbym : "Proszę o przetłumaczenie interpelacji na język polski ."
                            • Gość: przedszkolak Re: co było a nie jest IP: *.238.c85.petrotel.pl 15.02.12, 13:55
                              dzisiaj radna gardłuje za budową przedszkoli ale jeszcze niedawno było zupełnie inaczej :
                              forum.gazeta.pl/forum/w,66,94866258,94866258,Walka_o_Przedszkole_nr_8_trwa_w_najlepsze.html
                              na co zwrócił jej uwagę roman_j

czyli jak widać punkt widzenia zależy od punktu siedzenia .
                              • Gość: albo to Re: to nie był nepotyzm ! IP: *.238.c85.petrotel.pl 15.02.12, 13:59
                                "Radomsko-płocki kadrowy patent PiS
                                ;Administrator" - Violetta Kulpa, w Rewitalizacji - Anna Kubera.Violetta Kulpa to bliska krewna prezydenta Płocka Mirosława Milewskiego, wieloletnia radna PiS, szefowa klubu w radzie miasta.Jak to się stało, że znalazła się w RTBS? Violetta Kulpa podkreśla, że posiada kwalifikacje i zdała egzamin państwowy. - Od wielu lat..."

wiecej na :wyborcza.pl/1,76842,5028962.html
                          • Gość: 1234 Re: co było a nie jest IP: *.080.c93.petrotel.pl 15.02.12, 14:12
                            Szanowny kolega albo mnie źle zrozuumiał , albo ja sie źle wysłowiłem ( wypisałem :)). Otóż mnie absolutnie nie chodziło o to aby zapomnieć to co było złego kiedyś, to musi podlegac ocenie , krytyce itd. nawet przez tzw. organa ścigania jeżeli na to zasługują. Zgadzam sie więc , że nie mozna stosowac zasady "co było a nie jest ..." , ale mnie chodziło wyłacznie o to , że "to co było" nie może to stanowić wytłumaczenia , usprawiedliwienia dla nastepców , usprawiedliwienia nepotyzmu, rozrzutności , arogancji itd. ,
                            Idąc ta droga ( juz tak obrazowo i jaskrawie ) moglibyśmy wprowadzając w kraju kolejny reżim , totalitaryzm tłumaczyć się i usprawiedliwiac "przeciez był Hitler, Stalin, Pinochet itp. my to przy nich Pikusie , jesteśmy cacy - oni wymordowali tysiące a my tylko ... .
                            Tak moim zdaniem nie można , nie może się więc ten kolo co to na fotelu prezydenta siedzi tłumaczyć sie , że jego błędy , jego nepotyzm arogancja , to nic w porównaniu z tym co wyrabiał poprzednik.
                            Dlatego dalej bede twierdził , że "lata mi to kalafiorem" czy pani WK składała jakieś wczesniej interpelacje czy nie, mnie obchodzi to co robi teraz , a to co robiła , o ile robiła źle niech ocenią np. jej wyborcy ( choc jak widac ta ocena -kolejna kadencja- w rm jest dla niej pozytywna) , moge powiedzieć więc , że robiła kiedys źle ale teraz robi dobrze. Robi dobrze bo jako jedyna pokazuje , stara sie pokazać obłudę , marnotrastwo , ochodzenie prawa , czy działania wręcz na jego pograniczu( nie istotne jest dla mnie że może popełnia jakies błedy stylistyczne, niech nawet pisze z bykami ortograficznymi) bo dla mnie nie liczy sie tu forma ale treść .
                            Dla mnie większym problemem jest to że nasza tzw. rada miasta działa jak maszynka do głosowania , że nie spełnia swojej roli nadzorczej nad zarządem miasta, przyklepuje wszystko co "urodzi sie głowach" waaadców .
                            Starczy spojrzeć jacy "milczący" sa radni z tzw. opozycji ( jakaś tam Polska, czy tzw lewica) . Czy uważasz że ta instytucja pt. um i rm funkcjonuje w sposób właściwy ? Czy też usprawiedzliwiasz jego działania tym ze milesie robili fe, wiec oni tez moga?
                            Jeżeli tak , to sorry nie było tematu - pozdrawiam.

A i jeszcze jedno jak spojrzałem w okono naszło mnie pytanie : czy jeżeli tamci nie odśnieżali to ci też nie musza ?
                            • Gość: kabaret rm Re: co było a nie jest IP: *.238.c85.petrotel.pl 15.02.12, 14:14
                              "Kabaret, kabaret lecz śmiechu w nim mało
                              I słowa w nim gorzkie, bez blasków i zalet
                              Bo tak proszę Państwa fatalnie się stało,
                              że życie przerosło kabaret”
                              T.Ross
                          • Gość: Osiecki Bogusław Re: co było a nie jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.12, 14:32
                            do "do 123 i 4"

Nie chciałbym upolityczniać ożywionej dyskusji ale czyż to nie premier Tusk powiedział "mnie interesuje tylko to co tu i teraz"? To "1234" nie wolno? Życie polityczne - jedno a zdrowy rozsądek - drugie.
                      • Gość: Osiecki Bogusław Re: bez przesadyzmu ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.12, 14:25
                        do"do p osieckiego"

Jak przeczytałem tę odpowiedź to też nie mam ochoty na kolejne uwagi.

Przepraszam
                        • Gość: pi IP: *.238.c85.petrotel.pl wściekła mordo ty moja IP: *.onuse.pl 15.02.12, 15:55
                          Tylko Panią radną Kulpę sprawy Płocka interesują,zapamiętamy przy wyborach.
    • Gość: Osiecki Bogusław Śnięte ryby i dorsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.12, 16:49
      do "obcyaliena" i nie tylko

Tak jakoś te śnięte ryby skojarzyły mi się ze słynnym dorszem pani P.
      • Gość: kaziulek interpelacje radnego nowakowskiego IP: *.182.c94.petrotel.pl 15.02.12, 17:56
        Ktoś tu pisał , że musimy pamiętać o przeszłości , co kto robiił itd. w kontekście tzw. aktywności radnej Kulpy.
        Więc sięgnąłem do źródeł historycznych pt. BIP , i oto jakie znalazłem przykłady tzw. interpelacji wówczas radnego dziś pobierającego pensje prezydenta :

27.03.2007
        data złożenia interpelacji

I N T E R P E L A C J A

Przedmiot, temat interpelacji: Proszę o informacje na temat budowy stacji paliw przy CH Auchan oraz przy zbiegu ulic Granicznej i Wyszogrodzkiej.

Uzasadnienie interpelacji: Powstanie nowych stacji paliw wprowadzi większą konkurencję na tym rynku oraz doprowadzi do obniżenia cen.

(-) Andrzej Nowakowski

I N T E R P E L A C J A

Przedmiot, temat interpelacji: 1. W jaki sposób miasto zamierza rozwiązać problem funkcjonowania nielegalnej giełdy przy ulicy Targowej.
        2. Kiedy zostaną podjęte działania zmierzające do przeniesienia giełdy samochodowej na teren lotniska.

/-/ Andrzej Nowakowski
        Podpis

Dnia 25.03.2003 rok

Andrzej Nowakowski

I N T E R P E L A C J A

Przedmiot, temat interpelacji:
        Dlaczego na jednym z trzech masztów przy Ratuszu obok flag Polski i Płocka wisi flaga UE, a nie np. USA ? Kto decyduje o tym? Przecież nie wszyscy mieszkańcy muszą być za akcesją do UE

Andrzej Nowakowski

Nr 355

28.08.2003 r.

INTERPELACJA

Przedmiot, temat interpelacji: Do Rzecznika Konsumentów!
        Proszę o interwencję u Rzecznika PKN ORLEN w sprawie zawyżonych cen paliw w mieście Płocku.
        1.Dlaczego ceny paliw w Płocku są średnio o 20 – 30 groszy wyższe niż w innych rejonach Polski.
        2.Jaka jest cena hurtowa 1 tys. listów paliwa sprzedawanego stacjom?

Andrzej Nowakowski

Nr 411

16. 10. 2003 r.

INTERPELACJA

Przedmiot, temat interpelacji: Jakie są plany rozwiązania problemów z parkowaniem przy Wojewódzkim Szpitalu Zespolonym – w chwili obecnej tereny zielone wokół szpitala są regularnie dewastowane.

/-/ Andrzej Nowakowski

Nr 429

3. 11. 2003 r.

INTERPELACJA

Przedmiot, temat interpelacji: Rok temu składałem interpelację na temat osób handlujących obok cmentarza komunalnego (przy ulicy Bielskiej). Co zrobiono w ciągu tego roku aby uporządkować tam teren i wspomóc handlujących tam kupców?

INTERPELACJA Nr 546
        Płock, 24.02.2004 r

Interpelacja Radnych: J. Czurko i A. Nowakowskiego

Zwracamy się do Pana Prezydenta z prośbą o ponowne przeanalizowanie prowadzonej przez Ratusz blokady powstania w Płocku nowych, konkurencyjnych dla Orlenu stacji benzynowych. Doprowadziło to do sytuacji w której mamy najwyższe ceny paliw w kraju. Jedyna, nie Orlenowska stacja Statoil ma takie same ceny jak nasz monopolista, bo jak nieoficjalnie się dowiedziałem taki był warunek wpuszczenia ich na płocki rynek.
        Miasto jest bogate bogactwem swoich mieszkańców, a my jesteśmy obdzierani z pieniędzy. I nędzną jest pociechą że dzięki cichej umowie między Ratuszem a Orlenem, ten ostatni przekazuje miastu obfitsze środki na cele publiczne.
        Po pierwsze ma to znamiona niezgodne z prawem, ukrytego opodatkowania mieszkańców miasta. Tryb uchwalenia podatków jest zupełnie inny.
        Po drugie bardzo możliwe że te nieuczciwe zyski Orlenu, które należy nazwać „rentą monopolową” przewyższają dotacje przekazywane miastu. Byłby to bardzo precedensowy przypadek gdy giełdowy gigant, który w ubiegłym roku wypracował rekordowy zysk bogaci się dzięki nielegalnemu zmonopolizowaniu jednego miasta i drenowaniu jego mieszkańców.

/-/ Andrzej Nowakowski
        /-/ Józef Czurko

I pytania , które się same nasuwają ( interpelacje z 2003 i 2004 )

1. Jak przez 13 miesięcy „panowania” p.o. prezydenta zostały rozwiązane , a może jakie działania zostały podjęte w sprawach ::
        - wybudowania na terenie miasta konkurencyjnej dla PKN stacji paliw przy Auchanie
        - rozwiązania problemu dzikiej giełdy przy targowej i przeniesienia giełdy na lotnisko
        - rozwiązani problemu handlujących przy Kobylińskiego - cmentarz
        2. Co się stało że ktoś komu przeszkadzały nawet flagi UE dziś czerpie z niej kasę „pełnymi garściami” ?
        3. Jakie są efekty -interwencji w PKN Orlen w sprawie obniżenia kosztów paliwa
        4. Jak rozwiązano problem parkingu przy szpitalu wojewódzkim

itd. itd.

Odpowiedzi nie oczekuje gdyż ją znam - po prostu ZERO - NUL,

• kazio13-net Re: interpelacje radnego nowakowskiego 15.02.12, 18:11
          Powiem szczerze , że faktycznie "sięganie w przeszłość" czasem sie przydaje.
          dzieki wpsiowi poprzednika dowiedziałem sie , że obecnie zasiadającemu na fotelu w ratuszu kiedys nawet flaga UE przeszkadzała, wolałby Juesej.
          Jak to jednak ludzie się zmieniają, a raczej jak zmieniają swoje poglady. To że był takim oportunista wobec unii nie przeszkadzało zając fotel posła z parti która przecież jest jej orędownikiem.

A co do tematu . To tak myslę sobie i sie zastanawiam , czy nie głupszą faktycznie była interpelacji w czasie kampanii prounijnej dot. tej flagi od tej o tych śniętych rybkach.
          Wychodzi mi na to że jednak palme pierwszeństwa przyznał bym tej "mundrej inaczej" w wykonaniu AN. Przecież o jakiś tam rybkach można nie wiedzieć , a o akcesji Polski do UE raczej nie powinno sie nie wiedzieć , zwłaszcza gdy takie pytanie zadaje polityk , który później jest przedstawicielem narodu z list PO i z tych też list zostaje pełniącym obowiązki prezydenta.
          • Gość: kaziulek Re: interpelacje radnego nowakowskiego IP: *.182.c94.petrotel.pl 15.02.12, 18:20
            A oto kolejny przykład jak to zmienia siie punky widzenia w zależności od miejsca siedzenia.
            Radny AN pyta :

Interpelacja 1742

Andrzej Nowakowski

27.06.2006

I N T E R P E L A C J A

Przedmiot, temat interpelacji: Proszę o przedstawienie wpływu poręczenia kredytu dla Wodociągów Płockich Sp. z o.o. na zdolność kredytową miasta oraz przedstawienie łącznego zadłużenia miasta wraz z pełnym harmonogramem spłat wszystkich zobowiązań.

Czyli obawia się o finansowanie z kasy miasta spółki zresztą miejskiej, obawia sie o budżet, o zasadnośc poręczenia kredytu.No i chwała mu za to.
            A teraz jako decydent zajmujący fotel prezydenta sam "lekką ręką " poręcza milionowy kredyt na inwestycje pt. Muzeum Żydowskie.

I zapytam , w którym przypadku wystepuje większe zagrożenia dla wypłacalności pożyczkobiorcy ?
            • Gość: gienek Re: a czo sze rozchodży? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.12, 18:59
              bardzo mi sie podobają wpisy poprzedników włacznie niestety z panem osieckim ktore opierają się na argumentacji typu 1 skoro donald tusk moze pieprzyc głupoty to tym bardziej moze je pieprzyc jakis szeregowy ze tak powiem forumowicz albo 2 zajmijmy sie nowakowskim i w ten sposób odwrocimy uwagę która ktos zechciał skupić na naszej ulubionej radnej . czynicie jej panstwo niedzwiedzia przyslugę uciekając od merytoryki poniewaz przyznajecie ze jej dzialania to czysty populizm. usilujecie zarazem wykazac ze urzedujacy obecnie tez sie krytyka wlasnej formacji nie zajmowal w przeszlosci z czego ma ponoc wynikac ze wybiorcza pamięć , nie dostrzeganie belki w oku własnym i czepianie sie byle gówna u innych a nie dostrzeganie wywalania milionów na bzdury u swoich to jest zjawisko powszechne , dotyczące absolutnie wszystkich a zatem powinno byc uznane za normalne i cicho sza !
              jezeli dajmy na to w pewnej spolecznosci ludożerstwo jest zjawiskiem powszechnym to powinniśmy je zaakaceptować. jezeli złodziejstwo jest powszechne to powinnismy je zalegalizowac etc etc.

przypominam : ten wątek zostal poswiecony radnej k. a nie bylemu radnemu n.

w przytoczonych interpelacjach b. radnego widze jednak realna troske o stan budzetu a nie dopytywanie sie dlaczego przetarg wygrala firma a a nie lepsza od niej o niebo firma b !To jest niebo a ziemia .
              nasza ulubiona radna zapewne uwaza ze jako niewatpliwa "gwiazda" rady musi jako przodownica pracy socjalistycznej wykonać 500 % normy co do ilosci interpelacji .
              pomijając juz ich ćwierćanalfabetyczną formę warto zauważyć że ilość niestety nie przekłada się na jakość. stachanowskie tempo pani radnej jak widac juz powoduje zadyszkę koncepcyjną z czego wnioskujemy ze do mety nie dobiegnie.
              "juz koniec , juz płuca wyplute " jak pisał towarzysz broniewski !

wypada też zauważyć że podobnego zdania byli wyborcy bo jednak byłego radnego i posła wybrali na prezydenta a pożal sie boże guru radnej opozycji pogonili w krzaki bo jak inaczej nazwać to ponure miejsce w ławach tzw opozycji z którego może jedynie nawoływać do oddania knota własnego pomysłu do użytku .
              zdaje sie tez ze szef jego wlasnej partii byl podobnego zdania . to musi powodowac frustracje również wsrod byłych czlonków grupy trzymajacej władze pt mm&co , w tym i u bylej radnej której wpływ dzisiaj na bieg spraw w Plocku jest taki sam jak na pogodę.

odnosząc sie do cytowanej interpelacji dotyczącej poręczenia kredytu dla wodociągów i porównanie jej z poręczeniem na synagogę pragne zauwazyc iz NAWET gdyby to było naganne to co do kwoty jest to mały pikuś w porównaniu z tym co się wyprawiało za nieswietej niestety pamieci ekipy mm&co , to jest nic!

nalezy tez zauwazyc pozytywy w nadaktywnosci pani radnej na sesjach - jej wystapienia są przezabawne i pozwalają na zdrowy śmiech o który tak trudno w dzisiejszych czasach .
              to zawsze coś . doceńmy to i spróbujmy dać większe pole do popisu .
              ja osobiscie bede dzielnie sekundował pani radnej przypominając co ciekawsze fragmenty jej tfurczosci z przeszlosci a takze komentując bieżące !
              polecam zarazem jakieś korepetycje z j. polskiego przynajmniej unikniemy kompromitujących dla Autorki uwag językowych bo to strata czasu .

księgowi do ksiegowania ! robotnicy do fabryk ! studenci na piwo !

• Gość: kaziulek Re: a czo sze rozchodży? IP: *.182.c94.petrotel.pl 15.02.12, 20:09
                Szanowny gienku, po pierwsze : zauważam dużą sprzeczność w twoim wpisie .
                Najpierw piszesz:
                czepianie sie byle gówna u innych a nie dostrzeganie wywalania milionów na bzdury u swoich to jest zjawisko powszechne , dotyczące absolutnie wszystkich a zatem powinno byc uznane za normalne i cicho sza

czyli nie czepiać się "gówna" patrzeć na siebie

"odnosząc sie do cytowanej interpelacji dotyczącej poręczenia kredytu dla wodociągów i porównanie jej z poręczeniem na synagogę pragne zauwazyc iz NAWET gdyby to było naganne to co do kwoty jest to mały pikuś w porównaniu z tym co się wyprawiało za nieswietej niestety pamieci ekipy mm&co , to jest nic!"

czyli nie ważne co ja robie bo to i tak lepsze od tego co robili inni.
                Czy nie zauważasz sprzeczności ?

Po drugie . Piszesz że :

"w przytoczonych interpelacjach b. radnego widze jednak realna troske o stan budzetu a nie dopytywanie sie dlaczego przetarg wygrala firma a a nie lepsza od niej o niebo firma b !To jest niebo a ziemia "

więc zapytam , jak ocenisz taka oto interpelację

13.12.2005r.

I N T E R P E L A C J A

Przedmiot, temat interpelacji: Proszę o informację na temat przetargu na montaż instalacji systemu ochrony obwodowej i monitoringu mostu - jakie były oferty, ile firm, jaka cena była oferowana, co zdecydowało o wyborze konsorcjum “Lumena”, do kiedy będą trwały prace, jaki będzie koszt eksploatacji tej instalacji.

/-/ Andrzej Nowakowski

czy to nie to samo o co pytała radna Kulpa , czemu wygrała ta a nie inna firma?

Powiedz mi prosze jak oceniasz i czy nie jest dla ciebie nie dziwnym fakt składania z takim uporem takich interpelacji? :
                16.03,2004

INTERPELACJA

Przedmiot, temat interpelacji: Proszę o informację na temat przyczyn które blokują (pomimo uzyskania wszelkich, wymaganych prawem pozwoleń) powstanie nowej stacji benzynowej u zbiegu ulic Piłsudskiego i Granicznej ?

Uzasadnienie interpelacji: Nowa inwestycja to około 25 nowych miejsc pracy. Powstanie w Płocku kolejnej nie – związanej z monopolem Orlenu stacji może doprowadziłoby (w wyniku konkurencji) do obniżenia cen paliw. Obawy budzi fatalny (według mojej wiedzy) sposób potraktowania potencjalnego inwestora

20.04.2004

INTERPELACJA

Przedmiot, temat interpelacji: Proszę o informacje na temat losów stacji paliw przy skrzyżowaniu ulic Piłsudskiego – Graniczna.
                Proszę o sprawdzenie, czy działania urzędników, podlegających p. Prezydentowi , nie są związane z chęcią utrzymania monopolu paliwowego ORLENU?

9.08.2004

I N T E R P E L A C J A

Przedmiot, temat interpelacji: Na jakim etapie są inwestycje miejskie:
                1.rozbudowa LO im. Wł. Jagiełły
                2.budowa pasażu łączącego ul. Jachowicza i Lasockiego (przy "Stanisławówce")
                3.problem budowy stacji paliw "JET" u zbiegu ulic Piłsudskiego i Granicznej

14.01.2005 r.

I N T E R P E L A C J A

Przedmiot, temat interpelacji: Jakie są losy projektowanej przy biurowcu ZE stacji paliw?

Uzasadnienie interpelacji: Zainteresowanie mieszkańców Płocka konkurencją na rynku paliw, która może obniżyć ceny paliw

27.06.2006

I N T E R P E L A C J A

Przedmiot, temat interpelacji: Proszę o informacje na temat kwestii powstania stacji paliw przy hipermarkecie „AUCHAN” oraz w pobliżu biurowca Zakładu Energetycznego przy ulicy Piłsudskiego. Czy UM podejmuje jakieś działania w tej sprawie?

Kilka przykładów, których ocene pozostawiam bez komentarza:

I jeszcze jedno :

Czy w zestawieniu z tym co się wyrabia teraz w um z wyjazdami do Chin, brazylii itp. nie dziwi cię taka interpelacja ?

28.09.2004 r.

I N T E R P E L A C J A

Przedmiot, temat interpelacji: Proszę o informację na temat kosztów wyjazdu Prezydenta i osób towarzyszących do Włoch w dniach 27.09 – 1.10.2004. Jaki był plan wizyty, jakie efekty

nie jest własnie przykład , że u siebie to itd ? że pamięc wybiórcza ?

I już naprawdę na koniec . Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę z faktu iż AN został wybrany na prezydenta zdecydowanie na zasadzie głosowania "przeciw" ? nie ZA NIM ale przeciw MM
              • Gość: Osiecki Bogusław Re: a czo sze rozchodży? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.12, 21:01
                do "gienka" i nie tylko

To żeś się rozpisał aż do zagubienia.

(...)bardzo mi sie podobają wpisy poprzedników włacznie niestety z panem osieckim ktore opierają się na argumentacji typu
                1 skoro donald tusk moze pieprzyc głupoty to tym bardziej moze je pieprzyc jakis szeregowy ze tak powiem forumowicz
                albo
                2 zajmijmy sie nowakowskim i w ten sposób odwrocimy uwagę która ktos zechciał skupić na naszej ulubionej radnej

i pod koniec intesywnego pisania mamy:

(...)odnosząc sie do cytowanej interpelacji dotyczącej poręczenia kredytu dla wodociągów i porównanie jej z poręczeniem na synagogę pragne zauwazyc iz NAWET gdyby to było naganne to co do kwoty jest to mały pikuś w porównaniu z tym co się wyprawiało za nieswietej niestety pamieci ekipy mm&co , to jest nic! (...)

Jak tak popatrzyłem, to jest to chyba drugi typ argumentacji (zachowałem twoją pisownię)

zajmijmy się ekipą m&co i w ten sposób odwrócimy uwagę która ktos zechciał skupić na naszej ekipie

to mi się też spodobało:

jezeli dajmy na to w pewnej spolecznosci ludożerstwo jest zjawiskiem powszechnym to powinniśmy je zaakaceptować. jezeli złodziejstwo jest powszechne to powinnismy je zalegalizowac etc etc.

rozumiem, że się z tym się nie zgadzasz aby te bezeceństwa akceptować mimo ich powszechności.

No a jeśli jest to pewna społeczność czyli nie twoja, to co cię to obchodzi. Pozjadają się nawzajem? Chyba, że masz ochotę ich odwiedzić i chodzi ci o własną skórę bo masz zamiar przekonać ich do zmiany obyczajów.

Wracając do naszej społeczności, jeszcze niedawno powszechny był patriotyzm. Czy dlatego, że był powszechny to teraz nie jest akceptowany?
                • Gość: Osiecki Bogusław Re: a czo sze rozchodży? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.12, 21:06
                  do "gienka"

Taraz zobaczyłem, że "Kaziulek" odkrył to samo.

Jak dwóch mówi to samo to się zastanów.
    • Gość: rytm Re: Radna Kulpa pierwsze słyszy o śniętych rybach IP: *.adsl.inetia.pl 15.02.12, 19:31
      bede czekać z uwaga na twoje obiecanki, skunksie
      • Gość: Wasilewski przestaliścię mędzić IP: *.ip.netia.com.pl 15.02.12, 22:08
        cos do rzeczy to nie wy
        • Gość: Parcia Re: przestaliścię mędzić IP: *.238.c85.petrotel.pl 16.02.12, 09:37
          "Proszę o przedstawienie następujących informacji związanych z budową przedszkola na Podolszycach w ramach realizowanego budynku mieszkalnego przez spółkę miejską MTBS:"

tego stylu sie nie da podrobić ! Chociaż spróbuje:

O przedstawienie realizowanego budynku informacji proszę w ramach na Podolszycach mieszkalnego przez spółke miejską przedszkola z budową MTBS nastepujacych

no i oczywiscie "W ramach" ! Po linii i na bazie . Super .

skadinąd patrzac na historyczne wpisy na forum gdzie pania radna jawi nam sie jako przeciwniczka budowy przedszkoli dalej nie wiemy czy te informacje są jej potrzebne aby budowe przedszkola poprzec czy ja stropedowac.

No po prostu nie da sie zrozumiec u pani radnej o co chodzi nie odnosząc sie do konkretnej daty , którą z kolei moglibysmy powiązać z obowiązującą na "danym etapie" linią PARTIII !
          • Gość: antyglobal Re: perełki IP: *.238.c85.petrotel.pl 16.02.12, 09:41
            "Jaki jest szacowany koszt inwestycji globalnie, przy czym proszę o wyłączenie kosztu realizacji budowy przedszkola?"

globalnie ? chyba pani radna odkryła iz władza chce te przedszkola stawiać na całym globie !
            to faktycznie mogłoby kosztować więcej niż "molo".
            Tu przyznajemy punkt za rewolucyjną czujność .
            Globalizacji planów budowy przedszkoli z kasy miasta plocka mówimy NIE!
          • Gość: mzd Re: przestaliścię mędzić IP: *.238.c85.petrotel.pl 16.02.12, 09:55
            komentarz pod cytowanym tekstem :
            "Płock, dn. 30.12.2010

Wioletta Kulpa
            Radna Rady Miasta Płocka

INTERPELACJA

Dotyczy monitorowania stanu dróg w mieście Płocku

Mieszkańcy Płocka alarmują o pogarszającym się stanie dróg i występujących coraz częściej „dziurach” w jezdni.
            Proszę o niezwłoczne i częste monitorowanie stanu dróg w obrębie miasta Płocka, aby w jak najszybszym czasie były one naprawiane, gdy pozwolą na to warunki atmosferyczne."

Polecam zwrócenie uwagi na datę interpelacji ! Zapewne te drogi zaczęły sie psuć zaraz po wyborach samorządowych aby w dniu 30 grudnia osiągnąć już kompletne dno .
            Nie dziwi zatem przedmiot interpelacji i zmysł obserwacyjny naszej radnej . Przez tyle lat drogi były ok a teraz nagle taki pasztet !
            I to w dwa miesiące ! No , no! Kolejne gratulacje .
            • Gość: mzd Re: przestaliścię mędzić IP: *.238.c85.petrotel.pl 16.02.12, 10:08
              w całej kadencji 2006-2010 pani radna wyprodukowała zaledwie 52 interpelacje . Widzimy więc iż w porównaniu do poprzedniej kadencji już przez rok z haczykiem stworzyła 111 , zanosi się zatem na jakieś 800% normy . To wspaniały wynik i mozna powiedziec przodujący.
              A tak nawiasem biorąc czujność pani radnej w zakresie dziur w drogach objawiła się dopiero po wyborach czyli w grudniu 2010 .
              Przez poprzednie 4 lata pania radna w zakresie drogownictwa ( uwaga trudne słowo!) interesowały jedynie trzy ulice a mianowicie: ul. Czwartaków, Traugutta i Zwirki I Wigury.
              I to wszystko !

Swoją drogą ktoś powinien zbadać jak to sie stało że w latach 2006-10 jedynie trzy ulice wymagały remontu a nagle w grudniu się tak pochrzaniło .
              • Gość: 800%normy Re: a co ze ślimakami ? IP: *.238.c85.petrotel.pl 16.02.12, 11:11
                nie ma sie więc co dziwic ze ktoś kto przez 4 ( a może więcej ?) lat nie zauważył opłakanego stanu płockich dróg ( poza trzema ulicami - oddajmy sprawiedliwość) nie zapoznał się z problemem śniętych ryb, świętych krów albo martwych ślimaków. Gazeta chyba zbyt dużo wymaga.
                Pani radna natomiast domagała się ścisłego rozliczenia kosztów funkcjonowania książnicy płockiej do takich szczegółów jak marża na książki i "komisowa" sprzedaż egz. autorskich .
                Nie interesowało jej natomiast nigdy równie szczegółowe rozliczenie "mola" ani spodziewanych przychodów z wynajmu tzw restauracji .
                • Gość: 1234 do 800 % IP: *.097.c75.petrotel.pl 16.02.12, 12:42
                  Szanowny kolega raczył napisać , że pani radna WK szczególnie interesowała sie m.in. sprawa funkcjonowania książnicy , i jest to jakby zarzut wobec niej.
                  Śpieszę więc poinformować , że nie ona jedyna wyrażała taką troske o instytucje kultury naszego miasta .
                  Wśród nich przoduje zajmujacy przez przypadek fotel prezydenta , oto przykłady też troski o tąże książnicę :

Andrzeju Nowakowski
                  nr 926
                  26.10.2004
                  I N T E R P E L A C J A
                  Przedmiot, temat interpelacji: Proszę o rozważenie możliwości prywatyzacji spółek miejskich – zwłaszcza Muniserwisu oraz prywatyzacji działalności gospodarczej prowadzonej przez Książnicę (dwie księgarnie i wyp. kaset video i DVD) która w chwili obecnej jest deficytowa.
                  Uzasadnienie interpelacji: Przyszłoroczny budżet będzie bardzo trudny i kosztowny – zwłaszcza w kwestii finansowania dróg dojazdowych do mostu i zakończenia budowy mostu stąd warto rozważyć kwestię prywatyzacji spółek miejskich – zwłaszcza tych, które konkurują (mając uprzywilejowaną pozycję) z prywatnymi przedsiębiorstwami.

Andrzej Nowakowski
                  nr 960
                  23.11.2004 r.
                  I N T E R P E L A C J A
                  Przedmiot, temat interpelacji: Proszę o ponowną informację na temat działalności gospodarczej Książnicy Płockiej z uwzględnieniem kosztów osób zatrudnionych w księgarniach oraz wypożyczalni płyt i kaset VIDEO z lat 2002, 2003 i styczeń – październik 2004.

Andrzej Nowakowski
                  nr 1040
                  18.01.2005 r.
                  I N T E R P E L A C J A
                  Przedmiot, temat interpelacji: Proszę o informację, w jakiej kwocie oraz skąd były kupowane książki w 2004 roku dla bibliotek Książnicy Płockiej.

Ten wówczas radny posunął sie jeszcze dalej , bowiem chciał ta książnice sprywatyzować.

Radny AN "martwił" sie też o inną instytucje pn. Płocka Orkiestra Symfoniczna ;

Andrzej Nowakowski
                  Nr 476
                  29.12.2003 r.
                  INTERPELACJA

Przedmiot, temat interpelacji: Proszę o informacje na temat kosztów funkcjonowania Płockiej Orkiestry Symfonicznej od początku jej funkcjonowania (jakie kwoty z Budżetu Miasta szły na jej funkcjonowanie?).

Andrzej Nowakowski
                  nr 995
                  Płock, dn. 28.12.2004r.
                  I N T E R P E L A C J A
                  Przedmiot, temat interpelacji: Proszę o informację na temat ilości oraz kosztów organizacji koncertów POS, które odbyły się w drugim półroczu 2004r.

I na koniec interpelacja , która w moje ocenie jest delikatnie mówiąc specyficzna zważywszy na jej autora ( nauczyciela ):

Andrzej Nowakowski
                  Nr 347
                  26.08.2003 r.
                  INTERPELACJA

Przedmiot, temat interpelacji: Dlaczego nie ma reklam na słupach z informacją o nazwach ulic – kto, jakie działania w tym celu podejmuje?

Więc co ? na słupach miały zawisnąć reklamy które będą informować o nazwach ulic ?
                  Na jakich słupach , wszystkich ? , reklamy chyba coś reklamują a nie informują .
                  I to pisze ktos kto w cv ma ze jest z wykształcenia nauczycielem?

Dodam , że podaje te przykłady nie po to aby ( jak to ktos sugerował) "odwrócic uwagę" od WK , ale jedynie po to aby pokazać jakiz to dorobek tfurczy ma pobierający pensje z etatu prezydenta , a jego zwolennicy , obrońcy , krytykujący Radną WK za jakieś nieistotne dla treści błędy selektywna pamięć.
            • Gość: do mzd Re: przestaliścię mędzić IP: *.214.c89.petrotel.pl 16.02.12, 12:22
              bardzo dziękuję za przypominanie wspaniałych wystąpień Pani Radnej Kulpy.Bardzo dziękuję.Widać,że hipokryzja ma się wspaniale.Oby tak dalej droga Pani radna.Oby tak dalej.Na koniec dodam ukochanej Pani Radnej tematy interpelacji wszak zbliża się lato.Oto one: 1.Ile pieniędzy wydawane jest na imprezy masowe.Proszę podać zródło finansowania i szczegółowe rozliczenia wydatków.2.Jaki wpływ na zdrowie ludzi zamieszkujących okolice imprez masowych ma hałas?.Proszę o przeprowadzenie badań.Proszę o podanie wyników tych badań.3.Dlaczego nie konsultowano ze społeczeństwem miasta Płocka czy pobudować molo czy kilka przedszkoli?.4.Ile pieniędzy wydajemy na dofinansowania opłat mieszkaniowych najbiedniejszych rodzin a ile na imprezy masowe ?.5.Proszę o przedstawienie efektów wydatkowania pieniędzy na imprezy masowe w przeliczeniu na inwestycje podmiotów zagranicznych.Uzasadnienie:Jak twierdzą twórcy tych imprez znane są one na całym świecie i przyciągają swoją sławą inwestorów oraz turystów.6.Jaki wzrost ruchu turystycznego zanotowano na przestrzeni ostatnich lat w związku z organizowaniem "ewentu" o nazwie FESTIWALOWY PŁOCK".To na razie tylko tyle.Dalsze podpowiedzi będą napływać.
              • Gość: do do Re: przestaliścię mędzić IP: *.238.c85.petrotel.pl 16.02.12, 12:25
                W związku z przypadkiem wandalizmu, które miały miejsce w dniu 14.03.2005r na terenie osiedli Imielnica i Borowiczki na autobus Komunikacji Miejskiej Sp. z o.o wraz z pasażerami

„Wandalizm które miały miejsce na autobus” – tu mamy raczej do czynienia z aktem wandalizmu popełnionym na języku polskim , w zasadzie jest kompletna demolka . Ponieważ jezyk polski ma wielu użytkowników można założyć że ten akt wandalizmu został tez skierowany przeciwko nim .

„przestawianie szyku dyktowanych wyrazów opuszczanie drobnych elementów liter, gubienie liter, opuszczanie końcówek i cząstek wyrazów"- dysleksja
                dysortografia – specyficzne trudności w pisaniu, przejawiające się popełnianiem różnego typu błędów, w tym ortograficznych, mimo znania zasad poprawnej pisowni;

Płock, dn. 17.03.2004 r.

Violetta Kulpa
                Nr 604
                INTERPELACJA

Proszę o przedstawienie informacji, czy były przeprowadzone konsultacje z Radami Osiedli przed podjęciem decyzji wyrażających zgodę na budowę:
                1.Auchan
                2.OBI
                3.Kaufland
                4.Champion
                5.NOMI

/-/ Violetta Kulpa

A my prosimy o informację z kim konsultowano budowe : 1.Lidl, 2 Netto,3 apartament owca dla budizolu koło fary,4 galerii mazowia,5 wisla i 6 mosty, 7 budowe molo
                • Gość: do burka co tchórzu przerwy robisz w opluwaniu,uwaliłeś się IP: *.pl 16.02.12, 14:55
                  opoju
                  • Gość: do budy Re: co tchórzu przerwy robisz w opluwaniu,uwaliłe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.12, 15:15
                    do ip.pl zabolało ? s..o!
                    • Gość: 1234 do : do do IP: *.097.c75.petrotel.pl 16.02.12, 15:45
                      A mnie ciekawia losy terenów po zakładach mięsnych , jak już podajemy przykłady skleów tzw. "duziastych", wiewiórki gadaja , ze po zmianie planu zagospodarowania przestrzennego co to jest w "obróbce" ma tam powstać właśnie taki z jednej z b.duzych sieci. Zobaczymy , zobaczymy kto wyda zgode na jego budowe, czy ona też bedzie po linii trosko o małych przedsiebiorców.

I jeszcze jedno , ten gościu co to na fotelu prezydenta przez przypadek siedzi , jak był radnym też swego czasu rekordzistą w składaniu interpelacji, czesto tak bardzo istotnych jak np. naprawa kawałka chodnika , było ich bodajże kilkaset, może więc pani WK dąży do wzorca jaki pokazał nam ten gościu.
                      • Gość: dodo dodo Re: do : do do IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.12, 15:52
                        tzw losy terenów po zakładach miesnych zaczęły sie jakiś czas temu i cholera wie czy czasem to nie teren ktorego wartość była większa niż wartość ksiegowa społki zakłady miesne płock sprawił że te spółke położono . Juz za czasów nieświetej pamięci ekipy mm&co metr kwadratowy kosztował tam okolo 550/m2.
                        jezeli kolega szuka dociekliwie to niech sie zastanowi nad tym kto jest wlascicielem terenu i jakie sa jego zwiazki z pewnymi ludzmi .
                        • Gość: 1234 Re: do : do do IP: *.097.c75.petrotel.pl 16.02.12, 16:30
                          Kto jest właścicielem tych gruntów i jaki był przebieg transakcji dokładnie wiem , szanowny kolego.
                          Ale pytanie brzmi : jaka bedzie decyzja tego gościa co to na fotelu prezydenta przez przypadek siedzi i tzw rady miasta co do jego przeznaczenia , to mnie ciekawi.
                          Czy ta decyzja bedzie podobna do tych wcześniejszych dających możliwość powstania megasklepów które wykańczają drobnych sklepikarzy- drobnych handlowców w tzw "trosce o nowe miejsca pracy" .
                          • Gość: do 1234 Re: do : do do IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.12, 21:38
                            temat deklaratywnej ochrony tzw drobnych kupców przez ekipe mm&co jest ciekawy . dobrze ze go poruszyles/as . za tej to ekipy sprzedano grunt pod Lidla i Netto i za tej ekipy powstały trzy galerie . Wszystko w ramach "ochrony kupców". Również w tych ramach nie wpuszczono do plocka Tesco ktore moglo stanowic konkurencje dla Auchan i doprowadzić do obnoiżenia cen w tej placówce a także zadeklarowało dołożenie 20 milionów pln do budowy skrzyzowania bezkolizyjnego w miejscu "dzwona". Ekipa ta natomiast zaslynela forsowaniem "inwestycji" Polimeni która o malo sie nie zakonczyla utrata przez skarb gminy kontroli nad Nowym Rynkiem. Pamietamy konflikt ratusza z kupcami z tzw antypodkowy .
                            Wszystko to składa się na obraz "ochrony kupców" przez tę ekipę .
                            Jeżeli kolega sądzi że obecne losy gruntu po zakładach mięsnych to sprawka ekipy nowakowskiego to kolega nie rozumie pewnych procesów i nie wie ile trwają.
                            Co do sformułowania "przypadkowo jest prezydentem " - to rozumiem ze kolega ma jakas wiedzę dotycząca fałszerstwa wyborczego bądz pomyłki przy liczeniu głosów. Będziemy wdzięczni za szczegóły .
                            Co do funkcjonowania tzw rady miasta to chyba obaj wiemy iz jest to organ fikcyjny wskutek błędów ustawowych dozwalających aby był kontrolowany przez organ wykonawczy . Poprzednie dwie kadencje były tego najlepszym przykładem .
                            • Gość: dodać Re: do : do do IP: *.214.c89.petrotel.pl 16.02.12, 23:21
                              należy i inne sprzedaże jak PEC oraz tereny na skarpie staromiejskiej.To było za tamtej ekipy.
                            • Gość: 1234 Re: do : do do IP: *.216.c88.petrotel.pl 17.02.12, 15:42
                              absolutnie nie sugerowałem , ze zakup gruntów po mięsnych nastąpił teraz, jak pisałem znam przebieg tej transakcji i wiem kto kiedy itd.
                              Mnie interesuje wyłącznie jaka będzie decyzja co do tych terenów , a decyzja bedzie należała do obecnie rządzących - stąd moje zainteresowanie .

Uzywam sformułowania " przez przypadek" bowiem wybór ten traktuję jako wypadkową tego co działo się w kampanii. Jestem bowiem pewien ze gdyby na miejscu AN pojawił sie ktokolwiek inny z tego obozu też by został wybrany , albo gdyby kontrkandydatem nie był MM lecz też kto inny losy wyborów potoczyły by sie inaczej . Nie sugeruje tu absolutnie jakichkolwiek zabronionych prawem działan. To był przypadek. Przypomnę , że wybory odbywały sie na zasadzie "przeciw" a nie za, podobnie jak w skali kraju .

I na koniec , prosze nie wspominajcie tego co robili TAMCI, to naprawdę nie usprawiedliwia tego i nie jest żadnym argumentem dla tego co robia CI ,

TAMTYCH można krytykować jak najbardziej , ale nie w kontekście ( ulubione słowo uzywane w interpelacjiach tego gościa co na fotelu prezydenta przez przypadek siedzi )tego co robią CI.

I na koniec , nie zgodzę sie co do stwierdzenia że rm jest organem fikcyjnym co ma wynikać z ustawy . Ustawa ta stanowi jednoznacznie że jest to organ kontrolny dla władzy wykonawczej a nie odwrotnie, a ze zycie jest inne to wina wyłącznie układów , układzików .

Poza tym istnieją też uprawnienia kontrolne wyższych instancji , zwłaszcza gdy chodzi o przestrzeganie ustaw czy finanse miasta.

To że u nas jest to fikcja to wynik wyłącznie konfidencji niektórych radnych.
                              • Gość: Osiecki Bogusław Rady, to nie tylko prawo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.12, 17:42
                                do "1234" i nie tylko

I na koniec , nie zgodzę sie co do stwierdzenia że rm jest organem fikcyjnym co ma wynikać z ustawy . Ustawa ta stanowi jednoznacznie że jest to organ kontrolny dla władzy wykonawczej a nie odwrotnie, a ze zycie jest inne to wina wyłącznie układów , układzików .

Poza tym istnieją też uprawnienia kontrolne wyższych instancji , zwłaszcza gdy chodzi o przestrzeganie ustaw czy finanse miasta.

To że u nas jest to fikcja to wynik wyłącznie konfidencji niektórych radnych.

pogrubienie moje (OB)

Nie zgodzę się, że wyłącznie. Są zastrzeżenia co do samego prawa, do kiepskiej koncepcji reprezentatywności rad.
                                eska.salon24.pl/
                                lubczasopismo.salon24.pl/nowypardon/post/390813,partyjnictwo-wypacza-samorzadnosc

Czy da się zresztą tak sformułować prawo, że nawet łobuzy będą działać dla dobra wspólnego?

Czy tylko dobre prawo wystarczy? A aparat sądowniczy, który to prawo interpretuje?
                                A może zasady wpojone w człowieka choćby wynikające z religii są ważniejsze?

Tak się czasami zastanawiam, czy dzisiaj możliwa byłaby sytuacja, że kilku urzędników wywozi w wagonie z kraju kilka ton państwowego złota. Przewozi to złoto przez kilka krajów, a sytuacji zamętu wojennego, z narażeniem własnego życia i przekazuje władzom polskim na emigracji, co do grama. Złoto później służy Państwu Podziemnemu. Tak było w 1939 roku. Oczywiście, że nie tęsknię za wojną.
                    • Gość: do do budy Re: co tchórzu przerwy robisz w opluwaniu,uwaliłe IP: *.214.c89.petrotel.pl 16.02.12, 21:17
                      jak widzisz prawda boli.
        • Gość: odp do netii Re: przestaliścię mędzić bo netia fałszuje IP: *.118.c92.petrotel.pl 16.02.12, 17:36
          Wasilewski nie bierze udziału w tym dyskursie, netia jak zwykle fałszuje.
          • Gość: troll wasilewski kundelki mają w genach że skomlą bo ich coś boli IP: *.pl 16.02.12, 21:50
            nie znudzi ci sie stary, to i tak nie ma efektu
            • Gość: zwykli ludzie Re: cyrk a sprawa Płocka IP: *.238.c85.petrotel.pl 17.02.12, 11:09
              Wioletta Kulpa
              Radna Rady Miasta Płocka

INTERPELACJA

"Dotyczy wyrażenia zgody na lokalizację czasową cyrku, wesołych miasteczek, czy lunaparków"

Bardzo dziękuję w imieniu wszystkich mieszkańców Panie radnej za troskę o nasz wolny czas i zapewnienie godziwej rozrywki . W tych ciężkich czasach taka postawa Pani zasługuje na podziw i wdzięczność ze strony nas mieszkańców .Prosimy nie przejmować się tymi sfrustrowanymi krytykantami - my wiemy że molo i te lunaparki to wszystko dla nas mieszkańców . Mamy nadzieję że Pani ugrupowanie jeszcze będzie rządzić w Płocku i wtedy może powstanie stałe wesołe miasteczko i cyrk tak jak w tym amerykańskim disnejlendzie i nie trzeba będzie jakichś "lokalizacji czasowych" i będziemy mogli miło spędzać czas przez cały rok . Prosimy o więcej takich interpelacji bo dzięki temu wiemy że ktoś o nas pamieta i troszczy się o nas .
              Płocczanie .
              • Gość: menel Re: cyrk a sprawa Płocka IP: *.adsl.inetia.pl 17.02.12, 11:33
                Wnoszę o rozszerzenie zakresu rzeczowego interpelacji Pani Radnej Wioletty Kulpy - zabiegając o budowę stałych lunaparków powinna Pani Radna pamiętać również o potrzebie istnienia w Płocku przyzwoitych stałych LUPANARÓW.
                Lupanar to przybytek godziwej rozrywki, przyczynia się do trwałości instytucji rodziny, służy ochronie biznesmenów, działaczy państwowych, polityków czy prominetnych urzedników samorządowych i notabli miejskch przed nieodpowiedzialnymi i szkodliwymi dla rodziny ekscesami. Ile niezręcznych i kłopotliwych dla wszystkich sytuacji dałoby się uniknąć, gdyby w miescie funkcjonawał przyzwoity LUPANAR.
                Byłbym bardzo zobowiązany Pani Radnej za rozszerzenie zakresu rzeczowego Pani interpelacji o rzeczony lupanar. Proszę rowniez w imieniu wielu mieszkanców Płocka, w tym zaangażowanych działaczy pracujących na odpowiedzialnych stanowiskach państwowych, w samorzędzie, w biznesie i w polityce. .
                • Gość: zwykli ludzie Re: cyrk a sprawa Płocka IP: *.238.c85.petrotel.pl 17.02.12, 12:21
                  my na szczęście nie poddajemy się jałowemu krytykanctwu i wiemy że molo zostało zrobione dla nas i z myślą o ty żeby nam było lepiej w tych trudnych czasach . Zapewne wrogowie Pana Prezydenta specjalnie spartolili robotę albo zrobili jakiś sabotaż . Przecież on za to nie może ponosić żadnej winy bo chciał dobrze . To samo się działo podczas ostatniej powodzi jak agenci podkopywali te wały żeby zwalić winę na innych albo te bobry rozmnażali pdo pozorem ochron przyrody .
                  Mamy nadzieję że Pan Prezydent jeszcze będzie rządził w Płocku i znowu będzie dużo festiwali dla młodzieży żeby nie wystawała przed klatkami na osiedlu i jeszcze nie jedno zbuduje : aquapark i kolejkę górską i tramwaj .
                  Niech Żyje !
                  • Gość: hejka ja też mam nadzieję że powróci Prezydent Milewski IP: *.adsl.inetia.pl 17.02.12, 12:37
                    dlatego gagatki to wszystko piszą wkoło to samo do znudzenia by nie powrócił a dlaczego to wiadomo, nie będą mogli kraść, kombinować, obsadzać na etatach rodzinki i kolesiów itd itd
                    • Gość: won krytykanci Re: ja też mam nadzieję że powróci Prezydent Mile IP: *.238.c85.petrotel.pl 17.02.12, 13:59
                      bo ci co piszą na niego takie paszkwile to są pijaki i złodzieje , a pan prezydent był sprawiedliwy i dobry i jak tylko wyczuł z daleka jakiś przekręt to sam do prokuratury leciał mimo słabego zdrowia.
                      Nikt z jego rodziny ani innych nie dostal pracy po znajomości ani też on sam sobie nie zafundował książeczki wyborczej za publiczna kasę .

Chciał jedynie dobrze dla płocczan , dla przecietnego człowieka .
                      I bardzo miał dobrą rękę do ludzi zawsze potrafił sobie dobrać najlepszych . Wybudował most przez wisłe i halę i molo i wiele innych pożytecznych rzeczy zrobił dla miasta i dla ludzi
                      I za wszystko zawsze płacił na czas . To był najuczciwszy człowiek na świecie .
                      Najlepszy ojciec dla miasta i w ogóle.
                      • Gość: a jak Re: powróci jak zepsuty bumerang z eksportu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.12, 17:14
                        od tego czasu nie napisał żadnej interpelacji ! czyzby kryzys tfurczy ?

MIROSŁAW MILEWSKI
                        Radny Miasta Płocka

Płock, 01.03.2011 r.

I N T E R P E L A C J A

Przedmiot, temat interpelacji:
                        Natychmiastowe udostępnienie mieszkańcom Płocka i turystom molo będącego elementem portu jachtowego i jedną z wielu atrakcji nabrzeża wiślanego.

Uzasadnienie interpelacji:
                        Molo budowane było z myślą o mieszkańcach Płocka, ale również o gościach naszego miasta jako miejsce rekreacji, wypoczynku, spotkań i miłego spędzania wolnego czasu. Miało być także swoistym magnesem przyciągającym do naszego grodu turystów poprzez swoją absolutną wyjątkowość. Molo powinno tętnić życiem i służyć ludziom, w najgorszym wypadku od początku maja 2011. Tymczasem władze miasta robią wszystko, aby ten obiekt przedstawić w wyjątkowo czarnym świetle, a być może nigdy go nie udostępnić do użytkowania. Świadczą o tym wyjaśnienia Ratusza, które są bardzo pokrętne, w wielu elementach nieprawdziwe i zawsze obarczone złośliwymi komentarzami. Tymczasem obiekt jest zakończony i dopuszczony do użytkowania przez nadzór budowlany i co za tym idzie, całkowicie bezpieczny w eksploatacji! Brak ławek, zieleni i dzierżawcy kawiarni świadczy tylko o intencjach władz miasta, gdyż sprawy te, znane od początku inwestycji, można było rozwiązać w ciągu trzech miesięcy. O ile taką złośliwość można zrozumieć w kampanii wyborczej i miesiąc po niej, to dziś jest to już zachowanie zakrawające na śmieszność i szkodliwe dla miasta. Panowie prezydenci molo nie jest waszą własnością, lecz mieszkańców Płocka – oddajcie więc nieswoją własność. Pozwólcie również połocczanom i gościom naszego grodu, aby mogli skorzystać z tej nadwiślańskiej atrakcji, a następnie ocenić jej wartość i sensowność w kontekście rozwoju całego nabrzeża wiślanego.

Wnioski, ewentualne źródła finansowania: -

Załączniki:
                        Artykuł Jerzego S. Majewskiego z Gazety Wyborczej Stołecznej pt. Molo na Wiśle. Czy to możliwe w Warszawie? Autor z pewną nutą zazdrości, w sposób znakomity promuje płockie molo i całe nabrzeże wiślane wśród mieszkańców stolicy!

Informacje o dotychczasowych próbach i sposobach załatwienia interpelacji: -

/-/ Mirosław Milewski
                        • Gość: lód Powtarzam jeszcze raz............................. IP: *.adsl.inetia.pl 17.02.12, 18:04
                          demotywatory.pl/3695860/Powtarzam-jeszcze-raz
                          • Gość: to samo Re: ta sama argumentacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.12, 18:31
                            www.youtube.com/watch?v=dKhITm9-5TU&feature=related
                            z tego musi wynikac ze mileski mial prawo do wyrzucenia 20 baniek w denny muł !
                            • Gość: ne wrati Re: ta sama argumentacja IP: *.adsl.inetia.pl 17.02.12, 18:49
                              ty chyba znasz to na pamięć, to twój pacierz
                              • Gość: abszty Re: ta sama argumentacja IP: *.adsl.inetia.pl 17.02.12, 19:19
                                Gość portalu: osiecki bogusław napisał(a):

+++ A może zasady wpojone w człowieka choćby wynikające z religii są ważniejsze?

Z której religii i które zasady? A nie wystarczą elementarne zasady etyczne lub podstawowe harcerskie?
                                Podaj jakis przykład znanej osoby zawsze stosującej wpojone jej zasady religijne.

• Gość: Osiecki Bogusław Re: ta sama argumentacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.12, 19:29
                                  do "abszty" i nie tylko

Jana Paweł II (Karol Wojtyła)
                                  Kazimierz Leski
                                  ks. Aleksander Strużyński
                                  Leon Dorobek
                                  mój ojciec Tadeusz Osiecki

Nie przypominam sobie abyśmy byli po imieniu.
                              • Gość: do ne wrati Re: ta sama argumentacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.12, 21:32
                                a ty jak zwykle bardziej subtelnych niż cep dystynkcji nie kumasz ....co robić ?
                                ja przyglądając się poziomowi umysłowemu niektórych tzw obrońców mm czy pisu zaczynam wierzyc że adoratorzy jaruzelskiego to jednak moga mimo wszystko byc porządni ludzie .
                                jak wiadomo żadna propaganda ateistyczna nie jest w stanie wytworzyć tylu ateistów co jeden głupi katecheta - tak samo jest z wami durnie ! tyle że waszym durnym katechetą jest jakiś mileski czy kaczyński czy jakiś inny smieszny z pcimia . to dzieki wam wojciech j. jawi się wielu jako zbawca narodu !
                      • Gość: do vonkrytykantki Re: ja też mam nadzieję że powróci Prezydent Mile IP: *.214.c89.petrotel.pl 17.02.12, 21:16
                        masz swoiste poczucie humoru.Gratuluję.Idz do jakiegoś kabaretu.Przyjmą napewno.
              • Gość: do zwykłych ludzi Re: cyrk a sprawa Płocka IP: *.214.c89.petrotel.pl 17.02.12, 21:12
                niektórym to tak rozrywka pozostała we krwi i tylko o rozrywce.Ciekawe czy Pani Radna pamięta takie stwierdzenie modne już w starożytności. "Jak nie ma chleba to niech będą chociaż igrzyska".W poprzedniej minionej epoce gdy Pani radna miała wiele do powiedzenia. dbano o Płocczan w temacie rozrywki.Oj bardzo dbano.Organizowano bardzo kosztowne imprezki.Wywalano masę kasy w piasek nad Wisłą.Pobudowano molopodobny pomost nad Wisłą. Liczono na wdzięczność.No i się przeliczono droga Pani Radna.Jak ktoś nie ma pojęcia o priorytetach dla miasta to nigdy,przenigdy nie powinien chcieć być radnym.Radny to człowiek,który powinien działać PRO PUBLICO BONO.Pamiętajcie drodzy Państwo Radni.PRO PUBLICO BONO czyli działać dla dobra publicznego a nie dla zapewnienia sobie ciepłej posadki na kilka kadencji.
                • Gość: kolejne cuda Re: cyrk a sprawa Płocka IP: *.238.c85.petrotel.pl 20.02.12, 10:53
                  a oto kolejny bełkocik znanej tfurczyni: "Proszę o przedstawienie szczegółowej informacji na czym polegały prace wkraczające bezpośrednio w stan skarpy, ocenienie konsekwencji ingerencji w kontekście pobliskich zabudowań. "

najbardziej podobają mi się takie sformułowania : "prace wkraczające w stan " i "ocenienie konsekwencji ingerencji w kontekście "
                  czy to nie cudowne ?
                  • Gość: 1234 wszystkiemu winne drzewa IP: *.003.c83.petrotel.pl 20.02.12, 11:57
                    A ja [poszukując przykładów ad vocem poprzedniego wpisu znalazłem wśród tfurczości tego gościa co na fotelu prezydenta siedzi przez przypadek fenomenalne , chyba na miare odkrycia Einsteina stwierdzenie. Otóz ten geniusz ustalił ze : przyczyną wypadkó drogowych sa rosnące przy drodze drzewa.
                    Oto jego interpelacja w tej przełomowej dla bezpieczeństwa ruchu drogowego sprawie :

Andrzej Nowakowski
                    30.04.2003
                    I N T E R P E L A C J A

Przedmiot, temat interpelacji: Bezpieczeństwo uczestników ruchu na ulicy Otolińskiej. Rosnące przy ulicy Otolińskiej drzewa (od przejazdu kolejowego do granic miasta) stanowią bardzo duże zagrożenie dla uczestników ruchu. Jest to miejsce bardzo wielu kolizji, wypadków – także śmiertelnych i stanowi duże zagrożenie w związku w związku z przejazdem tą ulicą cystern wypełnionych paliwem.

Czyli drzewa te były przyczyną tychże wypadków , dlatego idąc tym "tropem" proponuje aby wyciąć wszystkie rosnące na terenie miasta i będziemy mieli najbardziej bezpieczne miasto nawet chyba na świecie.
                    To , ze dziury w jezdniach , że cysterny mimo zakazu śmigaja po jachowicza i chopina to pikuś w porównaniu z drzewami stwarzającymi te zagrożenia , one to bowiem sa przyczyną
                    (cyt.) wielu kolizji, wypadków – także śmiertelnych
                    I nie ma znaczenia tu , że wypadki przeważnie :) "zaczynają" sie na ulicy - drodze a dopiero "kończą" na drzewie , tfurca wie lepiej .

• Gość: kbw Re: koszt oświetlenia w świetle! IP: *.238.c85.petrotel.pl 20.02.12, 12:27
                      ee tam , lipa !
                      To jest dopiero dobre :w sprawie uzupełnienia brakującej lampy oświetleniowej przy ul. Lotników

Proszę o zamontowanie dodatkowej lampy oświetleniowej, która była kilkanaście lat temu zdemontowana, na wysokości budynku Lotników 21 - naprzeciw bloku Lotników 18.

UZASADNIENIE
                      Mieszkańcy ulicy Lotników zwracają się z prośbą o uzupełnienie brakującej lampy oświetleniowej. Brak oświetlenia w miejscu łączenia się dwóch ulic: Lotników i Łącznej, w świetle informacji mieszkańców gromadzi osoby, która zakłócają porządek i zaśmiecają przyległe tereny.
                      Proszę o uwzględnienie uzupełnienia brakującego oświetlenia, co w dużej mierze wpłynie na poprawę bezpieczeństwa mieszkańców okolicznych ulic. Z uwagi na nieznaczny koszt w świetle wydatków budżetu miasta Płocka proszę o uwzględnienie wniosku mieszkańców w tym zakresie.

piekne jest ze radna chce przywrocenia lampy sprzed kilkunastu lat . Twierdzi też że "brak oświetlenia gromadzi osoby " - moznaby pomyslec ze one same sie gromadzą ale radna wie lepiej. Dobre jest tez stwierdzenie o "nieznacznym koszcie oswietlenia w świetle " . Czy radna nie wie że najciemniej jest pod latarnią?
                      • Gość: 1234 katastrofa ekologiczna IP: *.112.c89.petrotel.pl 20.02.12, 14:01
                        Ej tam , co tam lampa w obliczu zagrożenia katastrofą ekologiczna , która przewidywał zajmujący przez przypadek fotek wiadomo jaki , które to miały sprowadzać te wcześniej wspominane drzewa.

Andrzej Nowakowski
                        21.05.2003
                        I N T E R P E L A C J A

Przedmiot, temat interpelacji: Kto będzie odpowiedzialny (proszę o wskazanie konkretnej osoby) jeśli z powodu rosnących drzew w ulicy Otolińskiej (na odcinku od torów do granic miasta) dojdzie do śmiertelnego wypadku lub (co gorsze!) katastrofy ekologicznej !

I co na to tzw. Liga Ochrony Przyrody , słuzby ekologiczne itd. :)

To jest dopiero zagrożenie , te kurna drzewa to chyba jakowys diabeł , szatan zasadził, z zemsty czy co ?

• Gość: 1234 albo taki pomysł- nowość IP: *.112.c89.petrotel.pl 20.02.12, 14:14
                          Zasiadający przez przypadek w fotel prezydenta miał też inne wspaniałe pomysły , jak np. ( sic!)
                          "PREFERENCYJNE PATROLOWANIE".

I N T E R P E L A C J A

Przedmiot, temat interpelacji: Proszę o preferencyjne patrolowanie (przez Straż Miejską i Policję) Alei Roguckiego (od ul. Tysiąclecia do Kr. Jadwigi) zwłaszcza w godzinach porannych i wieczorem w niedzielę!

Szczególnie warto zwrócić uwagę na grupy często pijanej młodzieży zachowującej się agresywnie (często z psami, które chodzą luzem, bez kagańca)

No i ten skrót , jak na nauczyciela przystało ulicy Królowej Jadwigi
                          • Gość: 1234 kolejny przykład wszech wiedzy IP: *.112.c89.petrotel.pl 20.02.12, 14:26
                            Zasiadający przez przypadek na fotelu prezydenta wprowadził nową klasyfikację dróg . Otóz według niego droga nr 60 to droga wojewódzka , a nie krajowa .

Andrzej Nowakowski
                            Nr 426

3. 11. 2003 r.

INTERPELACJA

Przedmiot, temat interpelacji: Jakie są konsekwencje pozytywnej opinii Prezydenta o przebiegu dróg wojewódzkich przez nasze miasto (przedłużonych dróg wojew. Nr 60 i 559)

I takie przykłady tfurczej działaności byłego radnego można mnozyc i mnożyć .
                            Dziwi mnie jedynie , że gw dopiero teraz zajęła się akurat temy rybkami radnej WK, chociaż raczej nie , to mnie wręcz nie dziwi , przeciez radna ta jest w opozycji i wytyka waaaadzy , więc jest be też i dla gw.
                            • Gość: traktorzystka Re: kolejny przykład wszech wiedzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.12, 14:57
                              w zakresie szyku przestawno pomieszanego (czyli "tłumacz potrzebny od zaraz" )nic naszej przodownicy pracy socjalistycznej w zakresie pisania co ślina język przyniesie nie pobije !
                              oto dowód:
                              Proszę o przedstawienie finansowej informacji w zakresie wydatkowania środków z budżetu miasta Płocka na remont gabinetu Prezydenta Miasta Płocka wraz z zakupem nowych mebli, a w szczególności proszę o podanie wydatkowanych kwot na te cele z podziałem na usługi w zakresie remontu oraz oddzielnie zakup środków materialnych ( sprzęty, meble).

ciekawe że radna nie interesowała się tak szczegółowo wydatkami za ekipy mm&co . jak bowiem mawial towarzysz stalin walka klasowa się zaostrza w miare budowy socjalizmu .
                              dlatego rewolucyjna czujność naszej radnej jest bardzo napieta ostatnimi czasy . za chwilę przeczytamy zapewne interpelację w sprawie kosztów papieru toaletowego i spinaczy .
                              no i te "fachowe" sformułowania ze słownika księgowej :"Środki materialne" wzięte prosto z RZiS-u ! cudowne
                              • Gość: kaziulek Re: kolejny przykład wszech wiedzy IP: *.173.c88.petrotel.pl 20.02.12, 17:18
                                Jak widzę kolezanka traktorzyska znów zaczyna polemikę na zasadzie "wspomnień" i wytykania błędów przeszłości.
                                A ja sobie myslę , że przecież nie jest ważne kto jak napisał tylko CO napisał. Powtórzę nie liczy sie forma ale treść. To tak jakbym miał pretensje i nie przyjął info o np. wygranej w totka bo napisane z błędami ortograf. czy stylistycznymi, albo odrzucił bym wniosek o awans bo nie za bardzo po polsku napisany.
                                Ta wyliczanka błędów w interpelacjach pobierającego pensję prezydenta byłego radnego AN ma chyba na celu pokazanie , że praktycznie każdemu można coś zarzucić, a przecież nie o to chodzi.
                                Mnie dziwi wyłącznie fakt iż gw aż tak zainteresowała się błędami WK a przecież jak widać takich paradoksów jest wiele w tym w wykonaniu byłego nauczyciela , który chyba ich tym bardziej powinien nie popełniać.
                                No ale "linia" wydawnicza , dziennikarska gw jest dośc powszechnie znana i to widać chociażby po tym artykule.
                                • Gość: uha Re: kolejny przykład wszech wiedzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.12, 17:31
                                  niestety forma też się liczy to tak jakby nie było istotne ze ktos przychodzi na przyjecie w gumofilcach uwalanych gnojem i ma się liczyc jedynie fakt ze przyszedl .nawiasem biorac podanie o prace napisane z bledami gramatycznymi moze byc odrzucone chyba ze chodzi o etat starszego palacza.

akurat w przypadku naszej przodownicy pracy socjalistycznej w pisaniu interpelacji są to błędy o charakterze kompromitującym i słusznie wzbudza to zainteresowanie nie tylko gw, jak juz jednak wykazlismy ponad wszelka watpliwosc jest o wiele więcej kompromitujacej tresci , oceniania wedle punktu siedzenia, wybiórczej pamięci etc.
                                  nie zauwazam tych elementów u AN.

powiadasz ze wazne CO sie pisze , z tym tez jest problem bowiem w wielu interpelacjach pani radnej trzeba sporo wysiłku aby zrozumieć.
                                  wladza ludowa nauczyla ludzi pisac ale niestety nie nauczyla ich rozumiec co piszą.

"praktycznie kazdemu mozna cos zarzucic" - rzecz w tym ze nie kazdemu i nie to samo
                                  • Gość: kaziulek Re: kolejny przykład wszech wiedzy IP: *.173.c88.petrotel.pl 20.02.12, 18:02
                                    Raczyłaś napisać :
                                    to błędy o charakterze kompromitującym i słusznie wzbudza to zainteresowanie nie tylko gw i widzisz pokazuje to jedynie , że nie czytałaś artykułu , lub było to czytanie bez zrozumienia.
                                    Artykuł ten nie poruszał absolutnie formy , stylu czy też zawartych w interpelacji błędów lecz dotyczył treści , czyli tych sniętych rybek , potiwerdza to co napisałem a ty temu zaprzeczas. Nie liczy się forma ale treść. Oczywiście masz rację że nie zawsze i nie wszedzie ( jak to było z tymi gumiakami) ale w tej konkretnej sprawie tak.
                                    GW zarzuca WK , że zajmuje się TERAZ tym tematem , a wczesniej go nie zauważała, że wcześniej itd. itd., ze nie zorientowana w temacie , bo to teren prywatny itd.
                                    Jak więc widzisz nie o forme tu chodzi ( powtórzę) lecz o treść i czas.
                                    Powiem szczerze , że wolałbym aby mną rządził nawet gościu po 6 klasach , dyslektyk czy grafoman aby rządził mądrze i dobrze, a nie profesory doktory , którzy będą tak rządzić że kraj , miasto popadnie w ruinę.
                                    • Gość: kaziulek Re: kolejny przykład wszech wiedzy IP: *.173.c88.petrotel.pl 20.02.12, 18:16
                                      I jeszcze jedno.
                                      Dla mnie bardziej kompromituje się ten kto np. najpierw nawołuje i zapowiada oszczędniości a zaraz potem wydaje dziesiątki tysięcy zł na nowe mebelki.
                                      Albo też i ten komu parę lat temu przeszkadzała nawet flaga UE , a zamiast niej wolał USA aby dziś mienić się jako członek partii proeuropejskiej jak najbardziej.
                                      Albo też ktos , kto jescze kilka lat temu żądał od władzy zajęcia się np. dzisiaj opisywaną tu sytuacją pod szpitalem wojeówdzkim a sam przez ponad rok nic w tej sprawie nie robi.
                                      To jest dla mnie kompromitacja , a nie jak ktos jakiegos byka walnie.
                                      • Gość: kaziulek błedy IP: *.173.c88.petrotel.pl 20.02.12, 18:36
                                        Kolejne pytanie .
                                        Czy nie jest większym wstydem , że ktoś chwalący się dyplomem ukończenia studiów magisterskich z filologii polskiej na uniwersytecie nie zna zasad pisowni co widzimy np. tu:
                                        Interpelacja 140

Andrzej Nowakowski

27.03.2007
                                        data złożenia interpelacji

I N T E R P E L A C J A
                                        Przedmiot, temat interpelacji: Proszę o informacje na temat
                                        1.kosztów remontu głównego budynku LO im. Wł. Jagiełły
                                        2.kosztów remontu i przebudowy internatu LO im. Wł. Jagiełły
                                        3.kosztów realizacji budowy boisk przy LO im. Wł. Jagiełły

gdzie widać błędy przy interpunkcji w wyliczeniach.

Przecież brak tu przed tą "wyliczanką" przede wszystki dwukropka , a jeżeli przyjąć , że treść po kropkach pełne zdania to winny one otwierać się WIELKĄ LITERĄ.

CZY TO NIE WSTYD? KOMPROMITACJA?
                                    • Gość: kpzr? Re: kolejny przykład wszech wiedzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.12, 20:43
                                      "wolałbym aby mną rządził nawet gościu po 6 klasach , dysle
                                      > ktyk czy grafoman " wladza rad tez tak uwazala - mogl byc kretyn ale nieomylnosc zapewniala mu przynaleznosc do nieomylnej partii . tak więc stroz mogl byc dyrektorem , a sprzataczka deputowaną. okazało się że kpzr juz nie ma a ciągle powstają partie które są nieomylne i mają wyłączność na rózne rzeczy a że one akurat odwołują się ( wole określenie - zagospodarowują) do elektoratu uważającego się ( niesłusznie zreszta ) za prawicowy to jest kwestia kosmetyczna .

ale to juz chyba było , nie ? mylę się?
                                      • Gość: kaziulek Re: kolejny przykład wszech wiedzy IP: *.173.c88.petrotel.pl 20.02.12, 20:56
                                        Tak , mylisz się . Nie chodzi o jakieś tam partie , które tu przywołujesz , nie wiem skąd te skojarzenia. Chodzi o konkretnych ludzi , tych którzy nie wywiązują się ze swoich obietnic , którzy kłamia, są aroganccy , dla których nepotyzm to przywilej władzy - zdobycz wyborcza, którzy kompromitują się bzdurnymi decyzjami, którzy są dwulicowi , którzy stosują różne sztuczki włącznie z omijaniem prawa aby zaspokoic swoje i najbliższych przydupasów interesy, którzy trwonia publiczna kasę na bzdetne wyjazdy, mebelki, którzy nie podejmują konkretnych działan lecz jedynie te pod publiczke, pozoranci itd. itd.
                                        Partia tu nie ma nic do tego , czy to zieloni czarni czy czerwoni, czy KPCh.
                                        I nie oto chodzi aby ten człek był oddany parti jako ten kretyn o którym wspominasz ale żeby był on oddany ludziom ich sprawom a nie prywacie czy interesom tych partyji , a zwłaszcza ich działaczom , co to mu na tron pomogli wejść.
                                        O to chodzi szanowny adwersarzu.
                                        Też myśle że te określenia , przymiotniki "prawicowy - lewicowy" dawno już się zdezaktualizowały sa wręcz śmieszne i kosmetyczne.
                                      • Gość: zielony z wyspy Re: kolejny przykład wszech wiedzy IP: *.opera-mini.net 20.02.12, 21:02
                                        i to jeszcze jak się mylisz stary, dziś władza jest najbardziej nieomylna ze wszystkich istniejących bo jak jeden gimnazjalista robił sobie jaja z pewnego gajowego analfabety to na drugi dzień przyjazne państo stało już u jego drzwi wzorem starych dobrych lat z czasów józka s.
    • Gość: ryżyPR Re: GooWnojady dooPOwła(d)zy w akcji :d IP: *.opera-mini.net 20.02.12, 19:11
      i wszystko w temacie
      • Gość: emo ładne, prawda ? IP: *.adsl.inetia.pl 20.02.12, 21:11
        www.youtube.com/watch?v=LeuM7CTJCEc&feature=related
        • Gość: kaziulek Re: ładne, prawda ? IP: *.173.c88.petrotel.pl 20.02.12, 21:15
          Żenujący i ten kto to "stfoszył" i ten kto to powiela.

Czy wiesz że ta kobieta niedawno była pochowana?
          Czy to samo mam zrobić ze Ś.P. L.K. ?
          • Gość: miodzio Re: tłumacz potrzebny od zaraz IP: *.238.c85.petrotel.pl 22.02.12, 10:58
            a moze znajdzie się jakiś uczony i wytłumaczy o co chodzi w nastepującem zdaniu :"26. Violetta Kulpa / 2004-12-27 / 989
            Przedmiot, temat interpelacji: Dotyczy budynku ul. Obrońców Westerplatte 3. Proszę o sprawdzenie, czy jest możliwość pod względem prawnym wpisanie do załącznika budynków mieszkalnych komunalnych do sprzedaży budynku przy ul. Obrońców Westerplatte 3."

a może to jest w jakimś nieznanym języku ?
            • Gość: 1234 Re: tłumacz potrzebny od zaraz IP: *.class147.petrotel.pl 22.02.12, 11:18
              dla znających uchwałę o sprzedaży mieszkań jak najbardziej zrozumiałe
              • Gość: witam panią Re: oddział dla tłumaczy IP: *.238.c85.petrotel.pl 22.02.12, 11:38
                śmiem wątpić bo cytowane zdanie jest bez sensu więc powoływanie się na gremia potrafiące jakoby rozumieć bezsens nic nie tłumaczy . Zresztą gremia rozumiejące bezsens są zwykle poddawane jakiejś terapii w ośrodkach zamkniętych . Z bezbłędnej identyfikacji odniesienia cytatu widać iż 1234 to byc może sama Autorka we własnej że tak powiem osobie.

a ciekawe jest też dlaczego pani radna nie popełniła takiego tekstu jak poniższy w sprawie mola, amfiteatru czy remontu ul mostowej czyzby tam wszystko było i jest w porządku :
                1.Proszę o podanie przyczyn odpadania tynku ogrodzenia stadionu od strony ul. Kochanowskiego. Jakie materiały wykorzystano do wykonania tego tynku, czy są do materiały do elewacji zewnętrznych? Dlaczego nie zabezpieczono górnej części ogrodzenia betonowego np. kładąc płytki kinkierowe, które uniemożliwiłyby przedostanie się wody pod tynk? W tym przypadku tworzą się bąble, szczególnie po opadach deszczu, a tynk odskakuje całymi płatami.
                2.Dlaczego wewnątrz budynku w części administracyjnej dobudowanej powstają głębokie rysy na ścianie świadczące o złym łączeniu ścian ? W jaki sposób techniczny zostały wykonywane te prace, czy były wykonywane dodatkowe łączenia?
                3.Z jakiej przyczyny na wylewanych łukach betonowych nad wejściem do toalet w budynku powstały rysy, bardzo głębokie rozdzielające nawet istniejącą glazurę ?
                4.Czy w ramach prac remontowych była wykonywana naprawa dachu? Jeśli tak, to dlaczego pomimo tych prac dach przecieka, na ścianach i suficie są bardzo duże zacieki.
                5.Czy tartan na płycie boiska po 3 latach może być tak zdarty, czy istnieje jakaś gwarancja na użytkowanie go wydana przez firmę wykonującą? Czy były podejmowane działania mające na celu wyegzekwowanie od wykonawcy uzupełnienia zdartej części tartanu ?
                6.Czy Urząd Miasta lub Miejski Zespół Obiektów Sportowych zlecał kiedykolwiek od momentu oddania do użytku stadionu (po remoncie) wykonanie ekspertyz w zakresie wykonywanych prac budowlanych i inwestycyjnych mogących zaświadczyć o prawidłowym ich wykonaniu?
                7.Czy Kierownik stadionu winien nadzorować bieżąco jako gospodarz obiektu wykonawcę i bezpośrednio zgłaszać swoje uwagi dotyczące nieprawidłowego wykonywania prac właściwym osobom? Kto był kierownikiem obiektu w czasie wykonywania prac remontowych?
                Proszę o rozważenie możliwości powołania przez Pana Prezydenta Komisji, która zapoznałaby się z aktualnym stanem technicznym budynku. Bardzo chętnie służę pomocą przy wskazaniu zauważonych przeze mnie wad technicznych budynku.

/-/ Violetta Kulpa
                • Gość: komisja ds molo Re: oddział dla tłumaczy IP: *.adsl.inetia.pl 22.02.12, 12:21
                  Z tej interpelacji dowiadujemy się, że radna Wioletta Kulpa jest również rzeczoznawcą w sprawach inwestycyjnych i budowlanych oraz zarządzania.
                  Komisja ds molo ma madzieję, że radna zaopiniuje również proces decyzyjny, przygotowania inedstycji, zastosowane rozwiązania projketowe, technologie, matreriały i jakość robót budowlanych "inwestycji molo"
                  • Gość: pdk Re: oddział dla tłumaczy IP: *.238.c85.petrotel.pl 22.02.12, 13:33
                    komisja wprost nie może się doczekać interpelacji pani radnej w sprawie molo .
                    w ogóle w k a ż d e j sprawie . Przeglądając jej interpelacje można odnieść wrażenie iż największa ich ilość dotyczyła chodników
                    • Gość: Gozdzik Re: podejrzani działkowicze pod lupą radnej !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.12, 19:38
                      pośród licznych wiekopomnych i przesyconych troską o dobro człowieka ( znamy nazwisko tego człowieka) wystąpień naszej ulubionej radnej trafiło się jedno , które można uznać za rodzaj donosu . Radna donosi mianowicie na działkowiczów wyrażnie wyrazając zainyteresowanie tym gdzie działkowicze załatwiają potrzeby naturalne i co robią ze skoszoną trawą. Wykryła również że działkowcy nie posiadają tablicy informacyjnej co jak powszechnie wiadomo jest skandalem niebywałym .Kolejny sukces to wykrycie iż "na ogródkach " ( no comment) nie ma telefonu .ciekawe czym administrator ogródków "Gożdzik " podpadł pani radnej ?!

Mimo regulaminu Pracowniczego Ogrodu Działkowego i zapisu par 97, iż Zarząd zobowiązany jest zapewnić funkcjonalność ciągów komunikacyjnych (alejek i dróg ogrodowych), nie zostało to spełnione.
                      Kolejnym uchybieniem jest sprzeczność z zapisem par. 98, iż pracownicze ogrody działkowe powinny być wyposażone w ogólnodostępne sanitariaty w ilości dostosowanej do liczby działek, ten zapis nie jest w ogóle zrealizowany, gdyż tych sanitariatów nie ma.
                      To, co udało się zrealizować na ogródkach Goździk, to wstawienie śmietników, niestety nie ma ich na terenie ogródków działkowych „Niezapominajka”. Nie wiem co robią użytkownicy tych działek np. z koszoną trawą ? Na ogródku Niezapominajka nie ma np. tablicy informacyjnej z telefonami alarmowymi. Nie posiadam informacji, czy niezbędny jest telefon darmowy, w przypadku nagłego połączenia ze Strażą Pożarną, Policją, czy Pogotowiem.
                      Proszę o zgłoszenie tych uwag do Straży Miejskiej w Płocku oraz jeśli to możliwe do Straży Pożarnej.

Violetta Kulpa
                      • Gość: kaziulek Re: podejrzani działkowicze pod lupą radnej !! IP: *.232.c92.petrotel.pl 22.02.12, 21:11
                        A oto człowiek co to góry chce pzrenosić , sorry na razie ulice :

Andrzej Nowakowski
                        Nr 564

2004.02.24

INTERPELACJA

Przedmiot, temat interpelacji: 1. Proszę o wyjaśnienie fatalnego stanu nawierzchni ulicy Boryszewskiej.
                        2. Czy jest możliwe, by ulica Boryszewska została przeniesiona do strefy A TAXI?
                        • Gość: kaziulek odpowiedź IP: *.232.c92.petrotel.pl 22.02.12, 21:13
                          A oto odpowiedź do interpelacji ( moja:) :

1. bo nawierzchnia się spsuła
                          2. nie nie można przenieść ulicy Boryszewskiej, nie da rady , najwyżej objąć- włączyć ją w strefę A Taxi
                          • Gość: ee tam Re: odpowiedź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.12, 22:41
                            no ale jednak ci biedni działkowcy musieli się radnej czymś narazić skoro domagała się od straży miejskiej sprawdzenia gdzie chodzą za potrzebą i co robia z trawą .
                            szczanie za altanką jest bez wątpienia nadużyciem tak poważnym że zasługuje na interpelację podobnie jak robienie nie wiadomo czego z trawą.
                            na uwagę naszej ulubienicy nie zasłużyły jednak takie cuda jak spieprzona nawierzchnia nowego mostu , cudowne utopienie 20 milionów w wiślanym mule albo wydawanie grubych milionów na imprezki na plaży . Tu radna nie rozliczała ale szczanie za altanka w ogródkach Gozdzik to co innego .
                            • Gość: 1234 wyjasnienie- prośba IP: *.047.c91.petrotel.pl 23.02.12, 11:41
                              Otóż wyjasniam , że zamieszczony wyżej wpis o treści :

dla znających uchwałę o sprzedaży mieszkań jak najbardziej zrozumiałe

nie jest mojego autorstwa, to inny internauta uzył nicka którego ja używam od wileu miesięcy, jednoczesnie prosze tegoż internautę o zmiane nicka na np. 2345 , gdyż powodowac to może nieporozumienia, całkiem niepotrzebne. Wiem że nie jest to cos niedozwolonego , dlatego to tylko moja prośba.
                              • Gość: 1234 nie tylko ona IP: *.047.c91.petrotel.pl 23.02.12, 11:57
                                jak wyczytałem , nie tylko Pani radna WK żywo interesowała sie działkami , to było też w kręgu zainteresowania tego gościa co na fotelu prezydenta przez przypadek siedzi jak był radnym:

Andrzej Nowakowski
                                7.04.2003
                                I N T E R P E L A C J A

Przedmiot, temat interpelacji: Od 2003 r. altanki działkowe (budynki trwale związane z gruntem) podlegają opodatkowaniu podatkiem od nieruchomości wg. stawki 5,78 zł od 1 m 2 powierzchni użytkowej.
                                1. Ile jest podmiotów płacących ten podatek w mieście.
                                2. Od ilu m 2 miasto pobiera ten podatek.
                                3. Jakie są planowane wpływy i w którym miejscu budżetu zostały uwzględnione?

Czyli jak widac interesowało jakiez to dochody z podatków "tych co na działkach pietruszke i marchewkę sadzą" ma miasto co w podtekście rozumiem jako niezmierna troskę o kasę miejską, która ubożeje przez to właśnie , ze podatek ten "olewają" niektórzy bo łon znaleźć w wykazach jej nie może. Trza chyba nasłac Izbę skarbową , a co tam niech za tą przyjemność płaca , a jakże , przeciez to całe 5,78 łod metra. Dziwi w tym ( ulubione słowo tego gościa powtarzane jak mantra w interpelacjach) kontekście stawka jaka została ustalona ostatnio za 1 m kw. od najemcy salonu samochodowego przy kilńskiego która określono na 1 zł, CAŁE JEDEN ZŁOTYCH OD METRA . To jest gospodarność .
                                • Gość: 1234 errata IP: *.047.c91.petrotel.pl 23.02.12, 12:05
                                  Sorry , pomyliłem sie nie 1 ale 1,3 zeta za 1 m kw.

§ 1
                                  Wyrażeniaa sie zgode na wydzierżawienie w trybie bezprzetargowym nieruchomosci gruntowej o pow.
                                  1000 m² zlokalizowanej jako czesc działek nr, nr 218/122, 218/175, 218/174 przy ul. Kilinskiego
                                  (obreb 9) z przeznaczeniem na parking dla ANWI-CAR Serwis Sp. z o.o. z siedziba w Płocku, ul.
                                  Kilinskiego 12, na okres 1 roku od daty zawarcia umowy dzierżawy.

zarządzenie 1425 z 16.02.12

§ 3
                                  Ustala sie opłate za dzierżawę nieruchomosci gruntowej okreslonej w § 1 w wysokosci 1.300,00 zł miesiecznie (tj. 1,30 zł/m²/m-c) plus podatek VAT.

To jest dopiero "obciążenie" za grunt w centrum miasta , przy głównej ulicy .
                              • Gość: cd. Re: martyrologia działkowców płockich IP: *.238.c85.petrotel.pl 23.02.12, 12:25
                                sądzę że temat jest wciąż otwarty . oczekujemy zatem że pani radna rozwinie ten wątek i wreszcie się dowiemy co działkowcy ( czytając interpelację można się obawiać iż to jest tzw "podejrzany element") robią z trawą . Również oddawanie moczu za altanką powinno być surowo zakazane nie wspominając już o innych czynnościach fizjologicznych .
                                Wyjaśnienie tych haniebnych zachowań powinno być niewątpliwie priorytetem samorządu .
                                W XXI wieku działki powinny :
                                1 posiadać ekologiczne toalety
                                2. łącze telefoniczne i tv sat
                                3. odpowiednie oznakowanie poziome i pionowe
                                4. ewidencję upraw wraz ze świadectwami ekologicznymi
                                5. oczyszczalnie scieków
                                6. bazę do utylizacji odpadów zielonych
                                7. oznakowanie działek z podaniem wlasciciela wieku wyznania i przynaleznosci partyjnej oraz wyksztalcenia , przykład : Izrael Blumberg , lat 58 , wyznanie ateista, przynaleznosc RP, adwokat inny przykład Jan Buła lat 58 , wyznanie katolickie , przynalzenosc PiS , emeryt etc etc
                                8. podswietlana tablice informacyjna
                                9. oswietlenie alejek , ławki , śmietniczki ,
                                10 regularne kontrole strazy miejskiej powinny BEZWZGLĘDNIE egzekwować przepisy - kontrola altanek , bhp i ppoż, uzębienia pił i samych działkowiczów , stanu trzezwosci
                                11. dla działkowców należy regularnie organizować pogadanki i szkolenia
                                12 absencja powinna być karalna
                                13 po zakończeniu szkolenia egzaminy - nie zdanie poprawki - odebranie działki
    • Gość: 1234 trochę z innej beczki IP: *.047.c91.petrotel.pl 23.02.12, 14:27
      Idąc tropem interpelacji niżej zamieszczonej :

Andrzej Nowakowski
      nr 884
      28.09.2004 r.

I N T E R P E L A C J A

Przedmiot, temat interpelacji: Proszę o informację na temat kosztów wyjazdu Prezydenta i osób towarzyszących do Włoch w dniach 27.09 – 1.10.2004. Jaki był plan wizyty, jakie efekty.

uprzejmie prosze o podanie do publicznej wiadomości ( np. na stronie BiP UM ) informacji nt. efektów wyjazdów delegacji na czele z zastępcami prezydenta do Brazylii , Chin itp. które zostały zrealizowane i sfinansowane z kasy miejskiej , na podstawie poniższych zarządzeń :

BRAZYLIA :

Zarządzenie Nr 174/2011
      Prezydenta Miasta Płocka
      z dnia 25 lutego 2011 roku
      w sprawie: wyra enia zgody na udział przedstawiciela miasta w
      Międzynarodowej Konferencji pn. Innowacyjne Miasta odbywajacej sie w dniach
      14 – 22 maja 2011 roku w Kurytybie (Brazylia)
      Na podstawie ... zarzadzam, co nastepuje:
      § 1
      Wyra am zgode na wyjazd Krzysztofa Buczkowskiego – Zastepcy Prezydenta ds.
      Komunalnych do Kurytyby (Brazylia).

§ 2
      Cel wyjazdu: udział w Miedzynarodowej Konferencji pn. Innowacyjne Miasta
      odbywajacej sie w dniach 15 – 21 maja 2011 roku.

Delegacja został poszerzona m.in. o radnego , prezesa CIFAL

CHINY :

Zarzadzenie Nr 656/2011
      Prezydenta Miasta Płocka
      z dnia 18 lipca 2011 roku
      w sprawie wyra enia zgody na wyjazd delegacji miasta Płocka do Xiamen
      (Chinska Republika Ludowa) w dniach 3 – 12 wrzesnia 2011r i udział w targach
      China International Fair for Investment and Trade.

§ 1
      Wyrażam zgode na wyjazd delegacji miasta Płocka do Xiamen (Chinska Republika
      Ludowa) w dniach 3-12 wrzesnia 2011r i udział w targach China International Fair for
      Investment and Trade.
      § 2
      W skład delegacji wchodza:
      1. Cezary Lewandowski – Zastepca Prezydenta Miasta Płocka ds. Rozwoju,
      2. Krzysztof Buczkowski – Zastepca Prezydenta Miasta Płocka ds. Komunalnych.

2.

Zarzadzenie Nr 712/2011
      Prezydenta Miasta Płocka
      z dnia 9 sierpnia 2011 roku
      w sprawie wyraenia zgody na udział delegacji Miasta Płocka w konferencji
      Stowarzyszenia Miast Partnerskich odbywajacej sie w Huai'an (Chiny) w dniach
      20-25 wrzesnia 2011 roku.
      Na podstawie ... , zarzadzam, co nastepuje:
      § 1
      Wyra4am zgode na udział delegacji Miasta Płocka w konferencji Stowarzyszenia Miast
      Partnerskich odbywajacej sie w Huai'an (Chiny), w dniach 21-24 wrzesnia 2011 roku w
      nastepujacym składzie:
      1. Roman Siemiatkowski – Zastepca Prezydenta Miasta Płocka ds. Polityki
      Społecznej,
      2. Marcin Uchwał – Sekretarz Miasta Płocka;

3. Magdalena Kowalkowska – Dyrektor w Wydziale Promocji i Informacji,
      4. Piotr Kowalewski – Podinspektor w Oddziale Promocji i Współpracy z Zagranica.

Prosze również o podanie kosztów tychże wyjazdów jakie wiazały sie z nimi.

Z góry wiem , że nie uzyskam odpowiedzi , więc udzielE jej sam :

1. Koszt : ok. kilkadziesiąt tysięcy złotych

2. Korzyści członków delegacji : poznawanie nowych kultur,miejsc , krain, rekreacja ( darmowa) , odpoczynek w nowym nieznanym dotychczas otoczeniu, relaksik , itp.przyjemności

3. Korzyści dla miasta : ZERO, NUL, NIC,

A moze by tak cytowana tu czesto w złośliwym (sic) kontekscie Pani Radna zapytała sie o te "korzyści" w formie interpelacji . Nie będzie mi przeszkadzać , jak do tej pory fakt ewentualnych błędów stylistycznych czy nawet ortograficznych.

• Gość: soczi Re: trochę z innej beczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.12, 18:18
        za milesia nikt , nigdy i nigdzie nie jezdził nawet do soczewki !
        • Gość: kaziulek Re: trochę z innej beczki IP: *.134.c82.petrotel.pl 23.02.12, 18:57
          Nie o to tu drogi/a soczi chodzi, co kto kiedy.
          Chodzi chyba o pokazanie jak to sie zmienia punkt widzenia itd.
          AN gdy był zwykłym radnym krytykował mm za te właśnie wyjazdy , stąd te interpelacje , uważał to za wyrzucanie kasy miejskiej w błoto, a jak sam zasiadł na tronie to jeszcze więcej na te same bzdury wyrzuca, o to chodzi, to jest zwykła OBŁUDA i AROGANCJA.

Czyli tez nie siegą , jak to nawet w tytule artykułu jest podane, w przeszłość, zapomniał wół ... ?
        • Gość: gut? Re: trochę z innej beczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.12, 19:00
          taktyka przyjeta przez obrońców naszej ulubionej radnej jest samobójcza , był jaruzel , szymborska, tusk , grabarczyk etc etc oraz odpowiadanie cytatem z nowakowskiego na cytat z kulpy co ma jakoby stanowic równowagę. Niestety nie stanowi ani jakościowo ani ilościowo . Tak więc jak się wystrzelacie z cytatów, to ja będę dopiero w połowie zasobu tfurczego naszej przodownicy pracy socjalistycznej w pisaniu interpelacji .

proponuje od razu sięgnąć do jakichś starożytnych wydarzeń których niegodziwość byłaby na tyle spektakularna że wychrzanienie 20 baniek z podatków jakichś biedaków w wiślany muł czy budowa mostu z buraków w kartofle przy nich zblednie .

co ma piernik do wiatraka tego nie wiadomo ale próbujcie !
          • Gość: kaziulek Re: trochę z innej beczki IP: *.134.c82.petrotel.pl 23.02.12, 20:12
            Jeśli kolega nie zrozumiał, to wyjasnie jeszcze raz .
            Otóż nie jestem i nigdy nie zwolennikiem ani nie głosowałem na ta Panią, inna opcja - że tak powiem.
            Ale zamieszczając tu fragmenty interpelacji tego gościa co pobiera kasę z etatu na prezydenta chce wyłącznie pokazać, że nie można byc tak jednostronnym jak to np. w wykonaniu gw nm i niektórych internautów.
            Zarzucają oni Radnej WK , że nie sięga w przeszłość, ze jakby zapomniała co robiła w poprzedniej kadencji , że "płodzi" interepalcje nie za bardzo znając tematu , złośliwie . A ka staram się pokazać , że na takją opinię , tego zapominalskiego ,zasługuje nie tylko ona ale także ten pan , tak hołubiony ostatnio przez tą gazetę.
            Ten artykuł dla mnie jest przykładem tego poddaństwa gw waaadzy w ratuszu, kupionej stanowiskiem jednego redaktora .
            Również negatywnie oceniam niektóre pomysły tfurczośći Pani WK, ale dla mnie nie do przyjęcia jest ta ewidentna złościwość w jej kierunku , jednostronność prezentowana w gazecie i tu na forum . A wydaję mi się że od gazety która mieni się opiniotwórczym medium należy wymagać więcej obiektywizmu czy zwykłej uczciwości. Tak widze role tzw niezależnej prasy.
            A co do argumentów i faktów tu przytaczanych z minionej epoki. Powtórzę jeszcze raz , nie przyjmuje argumentacji w stylu : oni ukradli , stracili więcej to my też możemy , oni zmarnowali 20 baniek to jak my zmarnujemy 19 to i tak będziemy lepsiejsi .
            Choćby podany wczesniej przykład interpelacji z okresu gdy an był radnym , wykazująca troskę o finanse , wskazująca jej marnotrawienie na nie wiadomo czemu służące wyjazdy. A gdy sam został decydentem robi to samo , a nawet na większa skalę, marnuje tysiące naszych złotych na bzdetne wyjazdy do Brazylii czy do Chinów :).
            To dla mnie jest arogancja granicząca z bezczelnością, tyak to odbieram i o to mi chodzi , a nie jak zarzucasz na obronę Pani WK, której nawet nie znam z widzenia.
            • Gość: pkp Re: trochę z innej beczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.12, 20:16
              ten wątek jest dedykowany wyłącznie naszej ulubionej radnej . zasłuzyła sobie na to swoim profesjonalizmem, prawdziwą troską o sprawy publiczne nie zaślepioną żadnym partyjniactwem , żarliwym obiektywizmem , wyczuleniem na sprawy istotne .
              Należy jej się po prostu własny wątek na forum . Stały wątek .
              • Gość: kaziulek Re: trochę z innej beczki IP: *.134.c82.petrotel.pl 23.02.12, 20:58
                Nie kolego , ten wątek rozpoczety został artykułem o "niesięganiu w przeszłość" , artykułem który ja odbieram jako jako ewidentny przejaw stronniczości gazeta. Stąd moje wpisy.
                Dziwne , że gw nie napisała do tej pory własnie chociażby o tych wyjazdach zagranicznych nie wiadomo po co , znaczy dla mnie nie jest top dziwne, dla mnie jest to jasne.
                A dlaczego np. nie zajęła się planowanymi likwidacjami placówek oświatowych :
                za BiP - porządek obrad sesji 28.02:
                zamiaru zmiany siedziby Miejskiego Przedszkola Nr 8 w Płocku,
                8. zamiaru likwidacji publicznych techników uzupełniających dla młodzieży,
                9. zamiaru likwidacji publicznych uzupełniających liceów ogólnokształcących dla młodzieży,
                10. ...
                11. zamiaru likwidacji publicznych liceów profilowanych dla młodzieży,

Czy nie uważasz że jest to ważniejsze niż jakies bzdetne śnięte rybki , które zainspirowały "sławnych" pretendentów gw do nagrody Pulizera do napisania tego gniota ?
                • Gość: do rzeczy Re: trochę z innej beczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.12, 15:04
                  mnie natomiast opinia gazety nie interesuje w ogóle. to nie jest dla mnie ciekawe .
                  tfurczość radnej to co innego , mało bowiem że jest ciekawa to jest jeszcze symptomatyczna . za pomoca prostych zabiegów można z tych interpelacji wiele wydobyć . w dodatku jest to bardzo przyjemne zajęcie . rezultat na ogół jest dość wesoły . czego chcieć więcej
                  cdn
                  • Gość: 1234 Re: trochę z innej beczki IP: *.class99.petrotel.pl 24.02.12, 15:20
                    Mój cdn też :), ale on dotyczył będzie tego gościa co to na fotelu [prezydenta przez przypadek siedzi - jego tfurczości - juz zapomnianej. No ale cóż , jest wiele w naszej historii "dzieł zapomnianych" ale naszym obowiązkiem jest troska o dziedzictwo o przywracanie do zycia tych białych kruków:), aby nie odeszły w niebyt.
                    • Gość: 1234 Re: trochę z innej beczki IP: *.class99.petrotel.pl 24.02.12, 15:25
                      Sorry , zapomniałem :

PAMIĘTAJ ABY ŻYĆ !!! :)
                      • Gość: eko Re: trochę z tej samej beczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.12, 17:32
                        czy nasza radna nie mogłaby od razu tych interpelacji pisać w formie rolek ? te rolki moznaby dostarczyc działkowcom z gozdzika w trosce o higienę na której przeciez tak pani radnej zalezy .
                        publikowanie interpelacji w rolkach byłoby też bardzo ekologiczne a także bardzo skracałoby drogę od pomysłu do jedynej możliwej realizacji .
                        jeszcze lepsze byłoby podłączanie do komputera radnej zamiast drukarki po prostu niszczarki do dokumentów ale w tych trudnych czasach na zbyt wiele nie należy liczyć.
                        gwoli sprawiedliwości muszę przyznać iż propozycja ta oczywiście możę być rozszerzona na innych radnych poza tymi którzy nic nie piszą przez wrodzoną skromność albo brak umiejętności pisania . przykład jednak musi dać ktoś kto zarówno jest bardzo skromny jak i ma problemy z pisaniem a mimo to pisze i to dużo . Prosimy więc pania radną o wskazanie słusznej drogi i ustanowienie standardu .
                        • Gość: endrju Re: trochę z tej samej beczki IP: *.238.c85.petrotel.pl 28.02.12, 11:14
                          swego czasu na forum napisano :
                          "buras_buraczany 10.09.09, 13:02 zarchiwizowany
                          Radna Violetta Kulpa przyznała się, ze kiblowała w podstawówce, patrz temat na
                          forum, link poniżej. Nie zaprzeczyła, a to oznacza, ze to prawda, tylko
                          odburknęła coś o merytorycznej dyskusji. Żenada, nieuki w radzie miasta i to
                          przewodnicząca klubu pis. to już nie ma się co dziwić, że swoją niedyspozycję
                          w wykształceniu nadrabia (...) na posiedzeniach rady" ( wyciąłem fragment)

ciekawe czy tak było , mogłoby to wyjaśniać kłopoty z pisaniem po polsku .
                          • Gość: 1234 co do rolek IP: *.219.c70.petrotel.pl 28.02.12, 11:54
                            Słyszałem, że już wydano dzieła wybrane ( interpelacje) pewnego radnego z poprzednich dwóch kadencji i posła ( o losie - też przez przypadek) w formie własnie rolek , jest tez polecenie żeby te rolki były na bieżąco wymieniane w toalecie z której korzysta - wiadomo kto.
                            ja taka jedną rolke ( tylko ciii) zwędziłem i bede tu na formu od czasu do czasu publikował tą trurczość.
                            • Gość: bb Re: co do rolek IP: *.238.c85.petrotel.pl 28.02.12, 13:58
                              powtarzasz cudze pomysły bidaczyno ! wymysl własne
                              • Gość: zyta Re: co do rolek IP: *.084.c76.petrotel.pl 29.02.12, 10:40
                                na ostatniej sesji radna zapluła się niemal na temat szkoły a w poprzedniej kadencji ani jej postało w głowie że zamiast molo można by postawić szkołe że hej !
                                • Gość: plocczanin Re: co do rolek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.12, 18:19
                                  w 2009 roku niejaki hrabiapotocki tak pisał na forum :
                                  hrabiapotocki 21.09.09, 15:50 zarchiwizowany
                                  Jak może być człowiekiem ktoś, kto ma w d... miasto i jest "familiantem"
                                  (dosłownym) MM. A ten pan też zostawił swoja żonę w dziwnych
                                  okolicznościach. Potem ratował d... własnemu szwagrowi, gdy ten "umoczył"
                                  parę baniek w Rynexie i miał prokuraturę na tyłku. A teraz wsadził go
                                  (kosztem R. Siedleckiego) do MTBS.

Pamiętaj aby żyć !
                                  • Gość: context Re: policyjny serwis info IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.12, 18:25
                                    tekst jak tekst , ale KONTEKST!!!

www.policyjnyserwisinformacyjny.fora.pl/kadry-iv-rp,2/radomsko-plocki-kadrowy-patent-pis,5102.html
                                    • Gość: kaziulek Re: policyjny serwis info IP: *.148.c90.petrotel.pl 29.02.12, 20:24
                                      Bez komentarza :)

"Polska.
                                      Oto znajdujemy się w świecie absurdu.
                                      Kraj, w którym co piąty mieszkaniec stracił życie w czasie drugiej wojny światowej, którego 1/5 narodu żyje poza granicami kraju i w którym co 3 mieszkaniec ma 20lat.
                                      Kraj, który ma dwa razy więcej studentów niż Francja, a inżynier zarabia tu mniej niż przeciętny robotnik.
                                      Kraj, gdzie człowiek wydaje dwa razy więcej niż zarabia, gdzie przeciętna pensja nie przekracza ceny (!) trzech par dobrych butów, gdzie jednocześnie nie ma dużej biedy a obcy kapitał się pcha drzwiami i oknami.
                                      Kraj, w którym cena samochodu równa się trzyletnim zarobkom, a mimo to trudno znaleźć miejsce na parkingu. Kraj, w którym rządzą byli socjaliści, postkomuniści.
                                      Cudzoziemiec musi zrezygnować tu z jakiejkolwiek logiki, jeśli nie chce stracić gruntu pod nogami.
                                      Dziwny kraj, w którym z kelnerem można porozmawiać po angielsku, z kucharzem po francusku, ekspedientem po niemiecku a ministrem lub jakimkolwiek urzędnikiem państwowym tylko za pośrednictwem tłumacza.
                                      Polacy..! Jak wy to robicie..?

A od siebie dodam , :
                                      kraj w którym ministrem spraw wewnętrznych jest Księgowy
                                      Kraj , w którym bezpieczeństwem na drogach zajmuje sie magister inż budownictwa ogólnego
                                      • Gość: op cit Re: policyjny serwis info IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.12, 19:17
                                        dochodzą słuchy że nasza radna będzie za pomocą bosaka razem z mm odpychać krę od mola
                                        jak bosak nie pomoże będzie czytała na głos swoje interpelacje od czego lód zacznie pękać niewątpliwie
                                        • Gość: gienia Re: niesamowite zjawisko ! IP: *.084.c76.petrotel.pl 05.03.12, 10:12
                                          próbowałam czytać te interpelacje na głos przy śmietniku - wyobrazcie sobie że szczury uciekały jak od zarazy . Niesamowite zjawisko! Nagram i zamieszczę na Youtube to sami zobaczycie . czytałam w ogródku i sąsiadom zdechł kot .
                                          • Gość: Maus Re: niesamowite zjawisko ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.12, 18:43
                                            " w pozycji tej inwestycji " - no i jak jej nie lubić ?!
                                            • Gość: magia interpelacji Re: niesamowite zjawisko ! IP: *.adsl.inetia.pl 12.03.12, 21:40
                                              no i pomogło! od pierwszego zdania interpelacji kra zaczeła pękać a potem zniknęła zupełnie. szkoda że czytanie tych wypocin nie sprawia że coś pozytywnego powstaje a jedynie że coś negatywnego zostaje ale widocznie taka jest ich funkcja .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka