plocczanin0 07.03.12, 22:50 pomnik powinien stać koło Wieży Zegarowej. na lekkim wzniesieniu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hejjter Re: Archeolodzy pod farą i fotofantazja na temat 08.03.12, 07:06 Dokładnie! Odgrodzić w końcu to co za blachą, posadzić jakieś krzaczki, wyłożyć ładną kostką, zrobić małą zatoczkę, kilka ławek, latarnię i taki pomniczek. Skoro teren dokoła katedry wygląda ładnie, to tą ostatnią rzecz, która cały czas wieje wiochą można by w końcu zagospodarować i upiększyć... (Tylko...no właśnie...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poeta Re: Archeolodzy pod farą i fotofantazja na temat IP: *.204.49.84.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.03.12, 08:03 Byc może coś się ruszy w badaniach nad historią miasta. Podobne badania były prowadzone w katedrze w Poznaniu. Mam jedynie nadzieję, że to nie tylko marzenia rajców płockich, ale , że do badań dojdzie i nie będziemy latami czekać na ich opracowanie Różnica między Poznaniem a Płockiem jest taka, że abp Gądecki jest z zawodu archeologiem i jest otwarty na wszelkie takie inicjatywy, z kolei bp Libera lubuje się w blasze falistej. I tu upatrywałbym przeszkody Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jatakmyślę Re: Archeolodzy pod farą i fotofantazja na temat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.12, 08:31 plocczanin0 napisał: > pomnik powinien stać koło Wieży Zegarowej. na lekkim wzniesieniu Dlaczego na lekkim? ja bym obok Wieży Zegarowej usypał coś na kształt kopca Kościuszki i postawił na nim jeszcze kilka innych pomników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poeta Re: Archeolodzy pod farą i fotofantazja na temat IP: 37.30.102.* 08.03.12, 09:08 Dobry pomysł, najmniej 100 lat będą usypywać kopiec, później pojawi się nowy bohater narodowy i zamiast Krzywoustemu postawią pomnik komu innemu. Ale przynajmniej z wysokiego wzniesienia będzie widział Radziwie, o ile będzie jeszcze istniało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menel Re: Archeolodzy pod farą i fotofantazja na temat IP: *.adsl.inetia.pl 08.03.12, 09:20 Ja bez próbnych wierceń archeolgicznych wiem, że tam są cegły i kamienie: tam przecież jeszcze nie tak dawno był ŚREDNIOWIECZNY SPICHLERZ oraz jakieś pomniejsze "siajerki" . W związku z tą kolejną kłopotliwą fanaberią zostawioną miastu przez debilną ekipę mm&co mam pytania, które już postawiłem prominentnym radnym obecnej kadencji, ostatni raz wczoraj: - dlaczego jeszcze do tej pory nie poszedł wniosek do prokuratury o ściganie niegospodarności i zawarcie niekorzystnej dla miasta umowy obwarowanej wysokimi karami umownymi - dlaczego nie ściga się debilnej większości w ówczesnej RM, która uległa namolnemu Wilkowi i przegłosowała wydanie znacznej kwoty na NICZEMU NIE SŁUŻĄCY KŁOPPTLIWY I KOSZTOWNY BZDET w sytuacji, gdy miasto jest zadłużone i ma nie załatwione mnóstwo podstawowych spraw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poeta Re: Archeolodzy pod farą i fotofantazja na temat IP: *.146.85.48.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.03.12, 09:39 Może doczekamy dni w których poniosą i Wilka za te fanaberie. Bo faktem jest, że z kieszeni każdego płockiego podatnika wyciągnięto prawie 40 zł na spełnienie kaprysu, który miastu nic nie da Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilka Re: Archeolodzy pod farą i fotofantazja na temat IP: *.zep.com.pl 08.03.12, 10:16 Więcej,ten pomnik jeszcze bardziej rozjątrzy dużurnych estetów od pomnikologii stosowanej.Bo nie w tym miejscu,bo nie na koniku,bo postacie znieksztalcone,bo tyłem do opactwa-zamku,bo bez kopczyka,Ot,kolejne źródełko potępieńczych swarów jak pisał poeta. Jak znam życie p.Wilk odetnie się od wspomnianego monumentu mówiąc ,że nie o taki pomnik mu chodziło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poeta Re: do Lilki IP: 37.30.110.* 08.03.12, 10:30 Bo żal, bo nosi na samą myśl, że za pieniądze przeznaczone na pomnik można by uchronić kilkanaście zabytkowych kamienic na Starówce, zamiast bezmyślnie je wyburzać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilka Re: do poety IP: *.zep.com.pl 08.03.12, 13:54 Oczywista oczywistość poeto.Szkoda,że podobnie jak Ty nie myślą ludzie ulegający fanaberiom niektórych z nas.Jakoś tak się dziwnie dzieje,że materialne zabytki ulegają dewastacji,zaś wyznacznikiem pamięci o przeszłości stają się nowiuśkie,często wątpliwej urody pomniczki.To taki nasz autorski,płocki wkład w program konserwatorski(?) realizowany w naszym mieście. Menel ma rację,za takie traktowanie finansów publicznych odpowiedzialni za to radni i zarząd miasta powinni odpokutować.Może jako żywy pomnik płockiego utracjuszostwa stać winni obok fary przez co najmniej parę lat.Byłaby to prawdziwa atrakcja turystyczna.Jedyny taki żywy pomnik w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PL "kocie łby dawnej ulicy Nadwiślańskiej" IP: 195.187.14.* 08.03.12, 10:29 Czy ktoś wie, jaki był przebieg ulicy Nadwiślańskiej? Słyszałem, że spadła ona do Wisły razem z częścią kościoła farnego, do którego wejście było kiedyś właśnie od strony Wisły. Czy ulica nadwiślańska nie była równoległa do Wisły? Bo nie bardzo wiem, gdzie te kocie łby maja być ułożone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulicznik nadwiślan Re: "kocie łby dawnej ulicy Nadwiślańskiej" IP: *.adsl.inetia.pl 08.03.12, 10:43 Gość portalu: PL napisał(a): > Czy ktoś wie, jaki był przebieg ulicy Nadwiślańskiej? > Bo nie bardzo wiem, gdzie te kocie łby maja być ułożone. kocie łby jak sama nazwa wskazuje powinny wylądować na głupich wilczych łbach i łbach tych co mu ulegli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z miasta Re: Archeolodzy pod farą i fotofantazja na temat IP: *.plock.mm.pl 08.03.12, 12:38 plocczanin0 napisał: > pomnik powinien stać koło Wieży Zegarowej. na lekkim wzniesieniu. Racja! Tylko w tym miejscu bo jest to idealne miejsce dla niego. Jestem bardzo przekonany o tym, że za jakiś czas będziemy wszyscy żałować, że pomnik własnie postawiono przy farze. Tam obok fary postawić płatny szalet (bez urazy), który w tym miejscu jest bardzo potrzebny i ludzie przestana szukać ustronnego miejsca co się dzieje nagminnie. Myśleć! To nie boli! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płoczanin0 Re: Archeolodzy pod farą IP: *.dynamic.mm.pl 08.03.12, 14:37 I taka jest lojalność zamieszkujących Płock. Opluć co polskie. Co związane z Religią Polaków. oblatujecie wszystkie wątki tematyczna i poniżacie nas. Postaw sobie wychodek nie na miejscu SPICHLERZA KAZIMIERZOWSKIEGO w Panoramie Wisły, lecz pod murkiem, gdzie kiwający wtykają papierki. Nas zostaw w pokoju. Niech tam sobie usypią kopczyki , wzgórza do woli. Nie szydźcie z Dziejów Polski i Płocka. Pomniki , zgodnie z naszą cywilizacja greko rzymską , są dla nas ważne i nie wam oceniać, co pragniemy postawić. Kiedy widzimy pranie mózgów , jakie niektóre szkoły robią naszej młodzieży , nie dziwię się, że macie tyle nienawiści do naszej Ojczyzny i Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiesiek Re: Archeolodzy pod farą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.12, 15:43 Ty może i greko-rzymianin chociaż fizys wyraźnie wskazuje na coś innego. Filozofia grecka i rzymska opierała swoje pryncypia na polideiźmie. Widzę, że jesteś heretyk jakiś, że do tych źródeł siegasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilka Re: do płocczanina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.12, 20:44 Najpierw nieco poezji.Tej autorstwa Szpota ,a także fragmencik z szopki politycznej z 1930 r. W marcowe wieczory pod wieszcza pomnikiem spotyka się Dajan z niejakim Michnikiem. Gdy Dajan szwargoce, to Michnik wciąż gęga i straszny się spisek pod wieszczem wylęga. Aż wieszcz na cokole zadumał się: „Po co te Żydy na dole tak głośno szwargocą?” Gdy noc już zapada, I ciemność wszystko przesłoni Wtedy wychodzą masoni I słychać kielni stuk Ciche wiodą narady, Jak poobsadzać posady, I mówią,że nie ma Boga, Jest tylko Andrzej Strug. Jak Pan widzi Panie płocczaninie latka lecą,a obsesje i urojenia mają się dobrze.Nie warto ich schować do pawlacza niepamięci?Przecież sam Pan w to nie wierzy ,że jakaś głęboka konspira codziennie układa plan niszczenia głównie Pana i narodu /kolejność nieprzypadkowa/.Dodajmy skladająca się z przedstawicieli wiadomej nacji.Tego rodzaju wypowiedzi nie tylko ocierają się o śmieszność,ale wręcz są bałamutne.Niech się Pan w tym błocie nie babra, jeżeli chce Pan uchodzić za jako tako poważnego dyskutanta.Pomnik co prawda w Płocku mamy niejeden,ale jacy tutaj Michnicy,Dajany,że o Strugu nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płoczanin0 Re: do lilki. IP: *.dynamic.mm.pl 08.03.12, 21:59 Lilko powiem ci tak; pewien zły człowiek napisał ..chłopie, co to semityzm. mając nadzieje na wpuszczenie mnie w kanał..... gdybyś nie napisała , zmilczałbym. Powiem tak; Dla mnie semityzm jest po prostu widzeniem każdego człowieka NORMALNIE., jak BRATA, SĄSIADA , każdego ...... Tak mówi również CHRZEŚCIJAŃSTWO. a CO WIDZIMY W REALU? Żydzi każą się traktować w sposób specjalny. Nadludzie. Kto Żyda nie posłucha, źle kończy . Z reguły , jako antysemita. Patrz podkładacza tzw. Andrzeja. Wracając do Forum.. teoretyzujesz. Można udawać, że wszystko jest OK. Zwłaszcza, jeżeli jesteś doprawdy płci żeńskiej , co jak widzę u Żydów jest druga kategoria człowieka. widziałem w tv ślub..Żyd mówił..........z pamięci............biorę ciebie za żonę...a ona już NIE mówiła tego....... Ale to wewnętrzna sprawa Żydów. TVN Informacje , pisały , ze w Izraelu maja być osobne chodniki dla kobiet i mężczyzn. Jazda z tyłu autobusu.........jak za Niemca w okupacje.Ale to tez wewnętrzna sprawa Żydów. Przez ostatnie 7 lat , systematycznie SŁUDZY IZRAELA , osaczają piszących o Polsce, tradycji, Rocznicach. do tego w Grupie 8 osobowej. Jest to zgodne z nakazem Izraela, który traktuje Polskę, jako zdobyty teren. ............ marucha.wordpress.com/2007/02/03/spontan-po-izraelsku/ Spontan po izraelsku. Opublikował/a Marucha w dniu 2007-02-03 (sobota) Poniższą informację znalazłem wśród komentarzy na “Wirtualnej Polonii”. Nie biorę za nią odpowiedzialności, choć wygląda mi bardzo prawdopodobnie, gdyż potwierdza to, co pisał ub. roku jesienią Kataw Zar w “Najwyższym Czasie”. Również moje własne obserwacje polskojęzycznych forów internetowych nasuwają oczywiste konkluzje. “Władze Izraela wydały zalecenie swoim dyplomatom, rezydującym w różnych krajach, aby wspólnie ze Światową Żydowską Organizacją Studentów oraz we współpracy z grupami chrześcijan-syjonistów śledzili strony internetowe oraz dyskusje polityczne na tzw. chat rooms. Wspomniana organizacja studencka otrzymała specjalny program komputerowy, który ułatwia odszukanie stron, na których wyrażane są negatywne opinie o Żydach lub o Izraelu lub przeprowadzane są ankiety, w których internauci wyrażaja swoje opinie. Śledzący te strony żydowscy studenci natychmiast “kontrują” krytyczne opinie o Żydach lub dodają swoje głosy popierające działania rządu izraelskiego. Nasilenie tej akcji miało miejsce w czasie ostatniej agresji Izraela na Liban. W podobnych akcjach bierze udział tysiące wolontariuszy i aktywistów. Szef jednej z takich grup studenckich, Jonny Cline, powiedział, że młodzież żydowska, która ma świetnie opanowane umiejętności posługiwania się Internetem, działa wyjątkowo efektywnie. Np. 29-letni Doron Barkat z Jerozolimy spędza całe noce śledząc strony internetowe i natychmiast reaguje rozsyłając e-maile, które mobilizuja innych ochotników do kontrakcji. W ciagu 15 minut potrafi zorganizować 400 internautów do kontrowania krytycznej opinii o Izraelu.” Yonit Farago (Timesonline, August 2, 2006) Ten wpis został dodany w 2007-02-03 (sobota) @ 19:58:17 i znajduje się w kategorii Media - Merdia, Polityka. . Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0 kanał. Możesz napisz odpowiedź, lub trackback z Twojej własnej witryny. ..................................................................................................... pracujący wg powyższego , są na terenie Płocka "spaleni". Znane są ich nazwiska, adresy, firmy... ale nie wiemy o innych ajentach np fosadu............ wtedy trzeba się maskować, robiąc sztuczne wrażenie niepoczytalności mojej lub innych piszących o Polsce. Po 28 godzinach i 50 minutach , łącznie.......... zrozumiałem , ze w organach płockich są ludzie jw. i oni wygaszają przez te 7 lat dochodzenia. Dziwnym trafem NIE ZNAJDUJĄC NIBY swoich............... nagle nie ma IP itd. Teraz ty piszesz udając naiwną? Niestety DLA WAS, , to jeszcze Polska i musicie udawać, ze słuchacie Prawa polskiego a w praktyce , wszystko jest przejęte , zwłaszcza po podpisaniu przez XX Rząd Układu w Jerozolimie w lutym, marcu i kwietniu, zeszłego roku. Izraelici jako fachowcy, POMAGAJĄ NAM W SZPITALNICTWIE, LEKACH........co odczuwam na własnej skórze i miliony Polaków. Od tej pory agresja wasza wzrosła , patrz np , co wyprawia tzw KUBA WĄTŁY w Super Stacji TV. Około 7 000 wpisów poniżających mnie, moja rodzinę, dowodzi o bezkarności , jak i również uświadamia Polakom STOPIEŃ ZAGROŻENIA , jaki stwarzacie. NAPISAŁEM OPRACOWANIE 85 STRON , PT. " OJCZYZNA WYKLUCZONYM MIŁOŚĆ I CIERPIENIE ……„kto dał ci prawo tytułowania się Polakiem " KTÓRE POKAZUJE MECHANIZM DZIAŁANIA OPRAWCÓW Z fORUM. ZOSTAŁO PRZEKAZANE POLICJI MIEJSKIEJ, , PREZ. RP , MINISTROWI SPRAWIEDLIWOŚCI , głównemu prokuratorowi, rzecznikowi PRAW OBYWATELSKICH. PREZESOWI PISU. I INNYM , DLA PRZYPADKU .MOJEGO XX WYPADKU, ITD ... NARAZIE Prezentujecie siebie jako PRYMITYWNI osobnicy bez honoru, zawzięci, fanatyczni i ciągle źli. Ciągle tylko wyzywający i poniżający nas. i ciągle kłamiący.. po co to wam? I to powoduje, że nikt was nie chce a nie to , że jesteście innym narodem. Jak można tylko opluwać? To jest chore. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poeta Re: do lilki i płocczanina. IP: 37.31.28.* 09.03.12, 06:43 Wczoraj wzruszył mnie wpis Płocczanina na forum dotyczącym odbudowy bożnicy. Pisał to człowiek, któremu zależy na odbudowaniu pamięci o tej społeczności. A dzisiaj zmiana... Drogi kolego, mówią, że tylko kobieta zmienną jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płoczanin0 Re: do lilki i płocczanina. IP: *.dynamic.mm.pl 09.03.12, 07:34 Dobry człowieku. Nic się nie zmieniło, wzruszaj się dalej. Są Sprawy historyczne. Czyny i Pamięć. Nie wymagajcie od nas służalstwa. Każdy człowiek ma prawo Życia - Istnienia i swojej Drogi bytowania na ziemi. Religia judaistyczna , pozwoliła przez wieki przetrwać Żydom wg ich własnych dążeń. Lepiej czy gorzej , żyły w Płocku przez wieki różne nacje. Z opisów wynika, że czynili w Płocku , co mogli. Hitlerowskie Niemcy dokonały zbrodni ludobójstwa. Wygubili Naród Żydowski . Pamięć o tym jest po prostu Naturalna a należy uczynić wszystko, żeby Ludzkość takich hekatomb ludziom nie czyniła. Zainteresowanie Żydów na świecie istnieniem państwa żydowskiego jest Naturalne. Nie jestem politykiem tylko OMPNarodowej. Wszystko się dzieje na zasadzie wzajemności. Ja, Polak , nie muszę brać udziału w systemie nacjonalizmu żydowskiego, w syjonizmie. Jest to wewnętrzna sprawa Narodu Żydowskiego. Ale cóż widzimy? Mala ilościowo nacja, wymusza w Polsce i Płocku , swoje prawa i wymysły. Na Forum używa się do tych celów ludzi skompromitowanych , a ideowi twórcy ww , siedzą cicho i patrzą, patrzą, traktując niszczenie Polaków , jako nieistotne w stosunku do ich planów. Np tzw. Andrzej. Kłamie w każdym punkcie wypowiedzi NIE UDOWADNIAJĄC.......... a nawet nie wie ilu Żydów mieszkało na Padlewskiego 19 przed wojną. Nie wie , że po wojnie dom został wykupiony legalnie przez Policewicza i Rędzińskiego. Tabliczka z ich nazwiskami była na budynku... Pisze o STARYM SĄSIEDZIE, z racji wieku , nazywanym przez nas DZIADKIEM. A to był 7 osobowa obca rodzina mieszkająca od lat 30 tych pod numerem 7. OPRAWCY forumowi nie patrzą na kłamstwa, za Goebbelsem , swoim mistrzem kłamania., licząc, że zawsze coś zostanie.......... a ci, który go znają osobowo, z Administracji.....udają, że nic się na Forum nie dzieje. Do tego ten JĘZYK ZAKAPIORA - OKA ZA OKO. Feudalny fanatyzm nienawiści. A lokatorzy mieszkali w tym domu już dawno przed wojną. Ja wiem, z dokumentów Archiwum Państwowego. Patrzę teraz na nie..... Kłamie i poniża moich Rodziców , dawno zmarłych i wie, że mu nic nie będzie , bo w organach są ludzie swojacy i umarzają wszelkie opluwania. System Forum jest skonstruowany tak, że w skali kraju jest zagrożeniem dla Polaków. Natomiast próby logowania się do witryn polskojęzycznych są niemożliwe do realizacji , ponieważ goje nie są dopuszczani systemowo. Wszelkie próby komunikowania się z Zarządem Agora SA, są eliminowane. Odbudowa Bożnicy jest cenna . Może w końcu jeden, nie stanie przeciw drugiemu. Dla każdego w Polsce, Płocku znajdzie się miejsce, jeżeli nie jest łamane Prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilka Re: do lilki i płocczanina. IP: *.zep.com.pl 09.03.12, 08:12 Szanowny Panie,przecież nie polemizuję z Panem w sprawie pańskiego stosunku do państwa Izrael.To sprawa w którą nie mam zamiaru wnikać.Podobnie jest z Pańskim stosunkiem do syjonizmu.Miejże Pan swoje poglądy w tej materii i mnie do tego zasię. Mój sprzeciw budzą dwie sprawy. 1.Traktowanie każdego krytycznie nastawionego wobec Pana jako Żyda. 2.Pańskie uporczywe powielanie głupich i prostackich stereotypów na temat zakulisowej,tajemnej roli Żydów w historii Polski i Płocka. Cierpkie pod Pańskim adresem słowa wielu z nas,z Panem polemizującym są wynikiem swoistego stylu jaki wprowadził Pan do swoich wypowiedzi.Nie jest Pan takim niewinnym zagończykiem za jakiego chce Pan uchodzić,tnie Pan często na oślep ze szkodą dla sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płoczanin0 Re: do lilki i płocczanina. IP: *.dynamic.mm.pl 09.03.12, 08:30 Ok. Proszę zrobić tak; Bardzo dużo jest już skasowanych wypowiedzi i nie ma ich w Archiwum Gazety. Ale można zobaczyć tak; Trzeba znaleźć wpis o XX Rocznicy i zobaczyć wpisy jakie zamieściły NN? osoby. NIc więcej. Każdy temat Rocznicowy , natychmiast byl opluty i zwekslowany na inne tematy. Zawsze. Około 7 000 wpisów, baaaaardo podłych.. Tu pojawia się System. Ci sami ludzie. Rozpoznani przez Policję , jako 8 osób. Z środowiska Kampanii wyborczych. Nie należę do żadnej partii. Jestem, jak napisała xx Sędzina , mającym " hobby emerytem. Piszącym na Forum".... pewnie z braku zajęcia. Niestety, .to nie była "moja" Sędzina. A ja naiwny myślałem, że jestem nadal pracowitym Opiekunem Polskiej Pamięci......... Rozumiem, że tzw. A. tnie Z ZASTANOWIENIEM. Zwłaszcza oskarżanie o Holokaust? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiki z afryki płd. Re: do lilki i płocczanina. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.12, 09:33 Krótko i na temat. Po pierwsze przeinaczasz fakty. Ktoś piszący "polemiki" z toba pisze o Żydach wywleczonych ze swojego domu w pierwszych dniach wojny żeby w ich miejsce dać mieszkania wybranym przez siebie, którzy nawet zgodnie z twoim forumowym oświadczeniem dostali od szwabów nawet trzy mieszkania do wyboru. Ty teraz odwijasz kota ogonem, że w dom Bzury zasiedlony był dawno przezd wojną. Po drugie "nie twoja" jak piszesz sędzina orzekała w imieniu Rzeczpospolitej zgodnie z prawdą materialna i swoim sumieniem. W dodatku swoim orzeczeniem potwierdziła tylko wynik pracy organów ścigania. Dalej nie będę rozwijał bo nie ma to sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płoczanin0 Re: do lilki i płocczanina. IP: *.dynamic.mm.pl 09.03.12, 09:44 Jako oprawca, nie masz prawa nic pisać. Jesteś kłamca i oszustem. Niemiły osobniku. Kłamiesz . Jest lista lokatorów oryginalna w Archiwum. Patrzę na nią. Druga Lista jest w języku niemieckim. Dlatego odpowiesz przed Sadem . Na razie chodzi o dochodzenie. UM miał Wydziały jak teraz . Po wejściu Niemców , wydziały pracowały nadal pod nadzorem niemieckim. Nie zamierzam ci na nic więcej odpowiadać , ponieważ jesteś sprawcą prześladowań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiki z afryki płd. Re: do lilki i płocczanina. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.12, 09:58 Straszyć to ty mozesz sądem, ale nie mnie. Tak samo dochodzeniem. Nie prowokuj bo pierwsze doniesienie o popełnieniu przestępstw zagrozonych ściganiem z urzędu z wypisem twojej forumowej twórczości spowodowałoby natychmiastowe wszczęcie dochodzenia przeciw tobie, nie mówiąc juz o pozwie prywatnym za naruszenie dóbr osobistych za wpisy typu "oprawca" "psisyn", "syn szakala " etc. Nie zrobie tego w myśl przysłowia-nie rusz g....a, bo śmierdzi. Sam napisałes jak to niemcy pewnej rodzinie w pierwszych dniach wojny zaproponowali do wyboru trzy mieszkania, a oni zdecydowali sie na mieszkanie po wysiedlonych przed kilkoma dniami Żydach. Chcesz wkleję twój wpis? W tym czasie wiele i polskich i żydowskich rodzin było brutalnie wysiedlanych do nikąd ze swoich domostw, bo ich mieszkania były pptrzebne niemieckiemu okupantowi. Nie troszczono sie o nich, ani co zrobią, ani gdzie sie podzieją, ba część nawet mordowano jako wrogów Rzeszy. Temu nie zaprzeczysz. Prawo do zabraniania pisania komukolwiek na publicznym forum masz takie jak prawo do działki nr 13456/abc na Ksiezycu. Załóż własne forum i tam dopuszczaj tylko tych co myslą tak jak sobie ty życzysz. Nawiasem mówiąc będą tam twoje wpisy wyłącznie. Daj sobie siana i nie strasz bo tylko rozśmieszasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płoczanin0 Re: do lilki i płocczanina. IP: *.dynamic.mm.pl 09.03.12, 10:10 Udowodnij, że tak było. . Udowodnij, ze Rodzice zamieszkali w mieszkaniu po Żydach. podaj numer mieszkania. Udowodnij, kiedy wyrzucono Żydów z Padlewskiego 19. kogo i ilu. Same pomówienia na Polaka. Rozumiem, że teraz wasz opiekun w RP, NIE WYRZUCA LUDZI Z MIESZKAŃ , NIE BACZĄC , GDZIE SIĘ PODZIEJĄ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: do lilki i płocczanina. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.12, 18:10 Zenuś, powiem ci najdelikatniej i to twoimi słowami "Jako oprawca, nie masz prawa nic pisać. Jesteś kłamca i oszustem. Niemiły osobniku. Kłamiesz ." Boisz się prawdy jak diabeł święconej wody, a prawdę znasz i ze wszech sił chcesz ją zmienić, łudzisz się, że nie żyją już ludzie, którzy byli bezpośrednimi świadkami wielu wydarzeń, tak prawda część nie żyje, ale przekazała niektóre fakty potomnych. Boisz się mojej osoby i wielu innych bo bez żadnej ceregieli walą ci prawdę w oczy, z mojej strony tak będzie, mimo twoich pomówień, wyzwisk pod moim adresem. Nie wystraszysz mnie sądem. Jeszcze jedno, możesz z nazwiska i imienia wskazać mojego protektora, który jest we władzach RP, czy będziesz miał tyle honoru i odwagi cywilnej? Czy znów błyśniesz swoimi wyzwiskami ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płoczanin0 Re: do lilki i płocczanina. IP: *.dynamic.mm.pl 09.03.12, 18:27 Sympatyczny faszysto. Pisanie tu jest bez sensu. Absztyfikan napisał co chciał . . Rzeczywiście Żydzi mają kasę i możliwości zabijania na świecie kogo zechcą........ Wszystkie swoje prawdy napisałeś , jak chciałeś. A wszystkie bez logiki ale z nienawiścią, pokazywaną zawsze, wiedząc, że skończy sie bezkarnością. Największą prawdą jest to, że Władze polskie odpuściły sobie ochronę Polaków , służąc wam. Różnica jest tylko w tym, że Polska nie ma Syberii ale reszta, to jak u putina i łukaszenki. Sympatyczny oszczerco , jak dzeki pisał ..tematem jest poszukiwanie przeszłości i kamulce udające polskiego księcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: do lilki i płocczanina. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.12, 19:18 Zgodnie z przewidywaniami, zamiast prawdy tylko wyzwiska nic nowego. Dyżur 24 godzinny dalej trwa? A tego "faszystę" i tę czujność socjalistyczną, to masz we krwi, jako dziedzictwo po swoich przodkach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaa cytatcik IP: *.adsl.inetia.pl 09.03.12, 19:47 Laureat „Pokojowej Nagrody Nobla” (pomimo, że był znany z haniebnych zbrodni i mordów Palestyńczyków), były premier Izraela Menachem Begin, precyzyjnie wyjaśnił stanowisko, cel Żydów i istnienia dzisiejszego Izraela, mówiąc: „Nasza rasa (mówiąc o żydach) jest Rasą Mistrzów. Jesteśmy świętymi bogami na tej planecie. Różnimy się od niższych ras ponieważ wywodzą się one od insektów. Faktycznie porównując je do naszej rasy, inne rasy to bestie i zwierzęta, owce w najlepszym przypadku. Inne rasy są uważane jako ludzkie odchody. Naszym przeznaczeniem jest rządzenie ponad niższymi rasami. Nasze ziemskie królestwo będzie rządzone poprzez naszych liderów za pomocą rózgi żelaznej. Masy będą lizać nasze stopy i służyć nam jako nasi niewolnicy”. - Menachem Begin. (za: Carter, Jimmy. Keeping Faith. Memoirs of a President. New York: Bantam, 1982. (Pamiętniki prezydenta Cartera) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolegium sędziów korekta uzasadnienia orzeczenia IP: *.adsl.inetia.pl 09.03.12, 09:51 Gość portalu: płoczanin0 napisał(a): > Jestem, jak napisała xx Sędzina , mającym " hobby emerytem. Piszącym na Forum".... > pewnie z braku zajęcia. Niestety, .to nie była "moja" Sędzina. > A ja naiwny myślałem, że jestem nadal pracowitym Opiekunem Polskiej Pamięci......... Ta "nie twoja" - mimo to dośc rozgarnięta "XX Sędzina" (to się czasem zdarza) - powinna była napisać wprost otwartym tekstem (co może byś pojął w końcu) TAK: walnięty hobbysta i OPPN, walnięty do tego stopnia, że aż starcił poczucie rzeczywistości i nijak nie przymuszany do tego, z własnej woli wybrał sobie najgorsze z możliwych miejsc do prowadzenia wojny antysyjonistycznej czyli forum pełne (wręcz zdominowane przez) późnych wnuków pionierów Syjonizmu, dobrze opłacanych, kadrowych parcowników wiadomej instytucji, kierownaych i ochranianych przez potężną i zasobną organizację i inne marionetkowe organy oraz instytucje będące na jej usługach. Biedny hobbysta powinien poszukać bardziej przyjaznego sobie forum w środowisku narodowo- patriotycznym, narodowo-szowinistycznym, ksenofobiczno-antysemickim i tam się wyżywać otoczony zrozumieniem, przyjaźnią, wyrozumiałością i wsparciem ku chwale Ojczyzny i Nardou oraz jedynie słusznej religi i jej KK w Trójcy je....go. Odpowiedz Link Zgłoś