Dodaj do ulubionych

Studium kosmetyczne

16.07.12, 16:02
Którą szkołę polecacie? Jest teraz taki duży wybór, mętlik w głowie... Chciałabym się naprawdę dużo nauczyć, oczekuję dobrze wyposażonych sal, zapewnionych kosmetyków, dużo praktyki, fachowych nauczycieli, możliwości uczestnictwa w szkoleniach (zdobycie certyfikatów)... Jaką szkołę polecacie?
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Studium kosmetyczne IP: *.18-2.cable.virginmedia.com 22.07.12, 12:32
      na pewno nie polecam żaka. pełna zapału poszłam na darmowy kierunek kosmetyki. dopiero zaczynali, więc pomyślalam, że się będą starać. Teoria traktowana po macoszemu, praktyki jeszcze gorzej. Pracownia własna, na początku kosmetyki Clareny, niby fajnie, ale pani prowadząca zupełnie do bani. Nie polecam. Nie dokończyłam, mnóstwo osób zrezygnowało. Koleżanka chodziła do ZDZ na płatny i bardzo zadowolona.
      • babuszka789 Re: Studium kosmetyczne 24.07.12, 15:38
        Brałam żaka pod uwagę więc dziękuję za opinię, nie wybiorę się tam:). Tyle wyboru jest... Może ktoś jeszcze pomoże? Myślę jeszcze nad ap edukacja, bo raczej cosinusowi, pascalowi, teb, adept itp (te nowsze szkoły) nie ufam (może niesłusznie?)
        ZDZ brzmi ciekawie, muszę sprawdzić, jakie tam opłaty są.
        • babuszka789 Re: Studium kosmetyczne 24.07.12, 15:44
          Weszłam na stronę ZDZ i wygląda na to, że nauka jest bezpłatna. Kurcze, wciąż mam problem. Chcę zostać dobrą kosmetyczką, nie zmarnować 2 lat...
    • Gość: CzarownicaM Re: Studium kosmetyczne IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.09.12, 11:20
      Ja właśnie w sobotę zaczynam naukę w AP Edukacja. Kierunek darmowy, tylko za kosmetyki raz na semestr trzeba płacić 150 zł. Dostaję rentę po rodzicach i dlatego wolę studium od kursów i szkoleń, chociaż tego ostatniego nie wykluczam w przyszłości. Mam nadzieję, że będzie OK, bo zależy mi na tym, żeby się czegoś nauczyć...
    • Gość: gosc21 Re: Studium kosmetyczne IP: *.adsl.inetia.pl 20.11.14, 12:21
      Zdecydowanie odradzam Szkole Policealna Adept.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka