Dodaj do ulubionych

Grzegorz Wereszczyński apeluje: pozwólcie mi ur...

15.11.12, 20:52
Płockie firmy upadają, a banki wyrastają jak grzyby po deszczu - dziś zauważyłem dwa nowe oddziały banków w dwóch różnych miejscach - PARIBAS Bank będzie w nowo wybudowanym budynku na rogu Królewieckiej i 1 Maja ; inny bank na Tumskiej - nazwy nie pamiętam.
Obserwuj wątek
    • Gość: zielona wyspa Re: Grzegorz Wereszczyński apeluje: pozwólcie mi IP: *.248.c75.petrotel.pl 15.11.12, 21:33
      tonie.Porządni ludzie stają się bankrutami.Co na to minister Nowak i reszta rady ministrów.Firma znalazła się w takiej sytuacji na skutek nierozliczenia się z nią jako podwykonawcy,który pracował przy budowie autostrad/cytat za HW/.A ja się pytam gdzie były budowane te autostrady.Czyżby w Afryce lub gdzieś w innej galaktyce.Gdzie do cholery jest rząd.Gdzie jest sejm.Gdzie jest NIK.Gdzie są inne instytucje zarządzające NASZYM KRAJEM.Czytam i przecieram oczy ze zdumienia.Firma o takiej renomie pada bo wystąpiły -OBIEKTYWNE OKOLICZNOŚCI ZWIĄZANE Z RYZYKIEM GOSPODARCZYM. Jakie okoliczności.Jak wszystko już handlarze sprzedacie i wszystko padnie to też władzunia będzie mówiła o -obiektywnych okolicznościach związanych z ryzykiem gospodarczym?.Zielona wyspa tonie.Firmy padają a propaganda esemesowa mówi,że jest cacy.A co na to nasi lokalni POsłowie.Jest cacy ?.PiS winien?.Hofman winien?.Kaczyński winien?.Od 5 lat macie niepodzielną władzę i co?.Nico.
      • citymen Re: Grzegorz Wereszczyński apeluje: pozwólcie mi 15.11.12, 21:40
        Ale władzuchna sama się nie wybiera. Może naroduchnowi nawala instynkt samozachowawczy.
        • Gość: do citymena Re: Grzegorz Wereszczyński apeluje: pozwólcie mi IP: *.248.c75.petrotel.pl 15.11.12, 21:57
          masz rację władzunia sama się nie wybrała.Władzunia się wyżywi jak powiedział klasyk propagandy rodem ze stanu wojennego.Niestety zawiodło logiczne myślenie.Niektórzy myśleli,że UNIA im da.A ja wam powiadam drogie lemingi i kaleki ekonomiczne.Nikt ni nie daje za darmo.Wierzcie wiem co mówię.Wyście gamonie uwierzyli magikom i sztukmistrzom ekonomicznym.Mnie nie oszukali.Was oszukali.
          • Gość: do rozumka Re: Grzegorz Wereszczyński apeluje: pozwólcie mi IP: *.opera-mini.net 16.11.12, 10:23
            gdyby nie ta niedobra unia to byś w miejscu nowego mostu przez wisełkę wpław płynął kaleki rozumku
            • Gość: do rozumka Re: Grzegorz Wereszczyński apeluje: pozwólcie mi IP: *.248.c75.petrotel.pl 16.11.12, 17:39
              z opery.Dopłaty bezpośrednie do oleju w łepetynie ciebie rozumku ominęły?.Widać,że się na oleum nie załapałeś.Pod czachą posucha?.Jaka wielka szkoda.Teraz mając most wolisz kajakiem przepływać Wisłę.Podobno kaleki rozumek poznaje tyko kalekie rozumki.
              • Gość: do rozumka Re: Grzegorz Wereszczyński apeluje: pozwólcie mi IP: *.opera-mini.net 17.11.12, 11:18
                twój rozumek wymaga recyklingu na paszę dla rybek a zauważy to nawet laik
        • Gość: hihiha Re: Grzegorz Wereszczyński apeluje: pozwólcie mi IP: *.182.c93.petrotel.pl 15.11.12, 22:03
          Świat jest tak urządzony ,że każdy z niego czerpie tyle na ile rozumu mu starcza
      • Gość: Osiecki Bogusław Re: Grzegorz Wereszczyński apeluje: pozwólcie mi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.12, 23:25
        do "zielona wyspa"

Gdzie do cholery jest rząd.Gdzie jest sejm.Gdzie jest NIK.Gdzie są inne instytucje zarządzające NASZYM KRAJEM.

Spoko. Po co te nerwy?
        Są w JEDNYCH, właściwych rękach. NIK, za chwilę, też będzie.
        • Gość: do spoko z TMR Re: Grzegorz Wereszczyński apeluje: pozwólcie mi IP: *.248.c75.petrotel.pl 15.11.12, 23:39
          w tym wieku takim slangiem.Nie uchodzi mocium Panie.Nie uchodzi jak mawiała moja Prababcia.
    • Gość: kononowicz Re: Grzegorz Wereszczyński apeluje: pozwólcie mi IP: *.c156.petrotel.pl 15.11.12, 22:02
      nie będzie niczego, gdy układy niedorajdów rządza. całe budownictwo legło.
      • Gość: she_1987 Re: Grzegorz Wereszczyński apeluje: pozwólcie mi IP: *.class96.petrotel.pl 15.11.12, 22:13
        Ale samochody ładne pod firmą :)
        • Gość: zzj Re: Grzegorz Wereszczyński apeluje: pozwólcie mi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.12, 22:26
          chyba żartujesz. Zobacz jakie fury po ump,arsem, mtbs-em czy innymi zgm-ami i wodociągami, tam zawsze koniunktura
          • Gość: menel Re: Grzegorz Wereszczyński apeluje: pozwólcie mi IP: *.31.57.230.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 15.11.12, 22:44
            "merytoryczny" poziom argumentów ( fury) w tej "debacie" ekonomiczno-politycznej wprost powala, podobnie zreszta jak "wartość merytoryczna" poniższego fragmentu artykułu;

>Jedną z najbardziej efektownych jej realizacji jest kolorowa, chyba największa na kontynencie iluminacja starego mostu przez Wisłę. Kiedyś typowa pocztówka z Płocka była zdjęciem panoramy Wzgórza Tumskiego, dziś jest to kolorowy, świecący po zmierzchu i odbijający się w nurcie rzeki most. <

Cały tekst: plock.gazeta.pl/plock/1,35710,12866287,Grzegorz_Wereszczynski_apeluje__pozwolcie_mi_uratowac.html#ixzz2CKTqYQBC

BTW: jak ja lubię te wszytkie płockie NAJ, np NAJwieksze światła odpustowo-jarmarczno-dyskotekowe, takie płockie Las Vegas
            • niekiedy_cos_napisze Re: Grzegorz Wereszczyński apeluje: pozwólcie mi 12.12.12, 10:16
              Gość portalu: menel napisał(a):

> >Jedną z najbardziej efektownych jej realizacji jest kolorowa, chyba najwię
              > ksza na kontynencie iluminacja starego mostu przez Wisłę. Kiedyś typowa pocztów
              > ka z Płocka była zdjęciem panoramy Wzgórza Tumskiego, dziś jest to kolorowy, św
              > iecący po zmierzchu i odbijający się w nurcie rzeki most. <
              >
              > BTW: jak ja lubię te wszytkie płockie NAJ, np NAJwieksze światła odpustowo-jarm
              > arczno-dyskotekowe, takie płockie Las Vegas

Zgadza się. Tym bardziej, że iluminację można było zrobić za 2/3 wydanej kwoty. Jakoś nikt nie zwrócił uwagi czemu np. firma W zawsze używała sprzętu oświetleniowego philips. Po prostu dyrekcja philipsa to dawni koledzy pana dyrektora D. Układ prosty - wygrywasz inwestycję, nie dopuszczasz do zamiany oświetlenia na inną (równoważną ale tańszą) firmę, od nas dostajesz za to "wyrazy wdzięczności" i wystawiasz miastu jak największą fakturę. Kto to sprawdzi - przecież jest układ w um i płatnikiem też jest miasto (a raczej nieświadomi mieszkańcy). A most we Włocławku? Nazywają kilka lamp iluminacją? Proszę się przejechać i sprawdzić a wzięli za to 2mln pln (sic!). Przekręt na przekręcie i dlatego wcale nie żałuję tych cwaniaków.
          • Gość: elektromonter Re: Grzegorz Wereszczyński apeluje: pozwólcie mi IP: *.plock.mm.pl 16.11.12, 18:17
            Na zdjęciu nie widać samochodu Pana Grzegorza: audi A7 za ponad 300 tys., Swoją drogą ciekaw artykuł który robi z Pana Grzegorza ofiarę, szkoda że nie było w nim uwzględnione że pracownicy od lipca nie dostają pieniędzy przynajmniej ta część pracowników fizycznych bo biurowi się inaczej zachowują.
            • Gość: she_1987 Re: Grzegorz Wereszczyński apeluje: pozwólcie mi IP: *.class96.petrotel.pl 17.11.12, 11:03
              Biurowi też nie dostają pieniędzy. Wiem na przykładzie mojej rodziny...
            • Gość: Tomasz Re: Grzegorz Wereszczyński apeluje: pozwólcie mi IP: *.softhard.com.pl 14.03.13, 09:54
              Nie rozumiem tylko dlaczego właściciel nie może mieć nawet za 10 mln wartego samochodu ?
        • Gość: she_87 Re: Grzegorz Wereszczyński apeluje: pozwólcie mi IP: *.248.c75.petrotel.pl 16.11.12, 17:41
          a może furmankami mają powozić?.
    • Gość: gość Re: Grzegorz Wereszczyński apeluje: pozwólcie mi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.12, 22:36
      Zachciało sie komuś euro w Polsce a teraz są to konsekwencje.
      A głupi naród dalej popiera PO... Widocznie za mało im jeszcze ukradli.
      • Gość: Marek Re: Grzegorz Wereszczyński apeluje: pozwólcie mi IP: *.plock.mm.pl 17.11.12, 15:07
        To może przypomnij, jaki rząd aplikował o organizację Euro w Polsce?
    • mplock33 Grzegorz Wereszczyński apeluje: pozwólcie mi ur... 15.11.12, 23:59
      Jak ja apelowałem po 10 latach pracy do Pana Duże "W" o 50gr. podwyżki na godzinę to patrzył na mnie jak na psa mimo iż miałem trudną sytuację materialną.
      Zatrudnił mnie żywił przez 10 lat i za to jestem mu wdzięczny, ale czy powinienem się go litować hmmm? Nie lituję się go znam jego układy i układziki jak zdobywał pozycję na Płockim rynku.
      Firma się rozwijała dobrze za czasów Prezydentury Pana Jakubowskiego, Hetkowskiego potem szło gorzej pazerność i chciwość rzucił się na Akcje min. Pakiet PRD wysyłał "wykwalifikowaną" kadrę elektryków do zamiatania ulic.
      A co do inteligentnego Pana T.Siemiątkowskiego - syn Pana Leszka Inspektora ze Spółdzielni Budowlani wieloletniego chlebodawcy Pana "W" Śmiać mi się chce jak czytam ten irytujący artykuł. O tej firmie można napisać lepszy artykuł np. kolesiostwo w naszym mieście. Dobrze że w porę odszedłem z tej firmy - to była najlepsza moja decyzja. Pozdrawiam Pana "W" i życzę mu szczęścia mimo wszystko niech pan zmieni doradców to apel mój do Pana.
      • Gość: 1234 Re: Grzegorz Wereszczyński apeluje: pozwólcie mi IP: *.196.c81.petrotel.pl 16.11.12, 05:39
        No cóż panie W. to nawet geszefty z kasy miasta poprzez pana Tomasza C. nie pomogły, a sponsorowany podczas wyborów prezydenckich nie może jakiejś robótki zlecić, póżniej najwyżej jakieś Volvo pójdzie w prezencie!!!
        • Gość: Pragmatyk Re: Grzegorz Wereszczyński apeluje: pozwólcie mi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.12, 14:35
          Szanowny Panie 1234, poziom Pana wywodów wskazywałby na iloraz inteligencji powyżej średniej krajowej. Skoro więc tak, to znane są zapewne Panu fakty z ostatnich wyborów na Prezydenta USA. A więc w obliczu kryzysu w regionie płockim, który dość pragmatycznie zapowiada Pan sim(biorący udział w tym forum), Pan powinien się wysilić nie tylko na inwektywy, ale jakieś mądre doradztwo. Niestety oprócz ponad przeciętnego ilorazu inteligencji jest Pan ponad przeciętnie przesiąknięty "polskim piekłem" (zawiścią). Proponuję, żeby Pan przeanalizował wypowiedz Pana sim i doszedł do wniosku, że na przykładzie Kandydatów na Prezydentów USA w obliczu kryzysu zjednoczyli się w działaniu dla dobra kraju. Więcej chyba nie muszę dodawać, gdyż Pana "iloraz inteligencji" powinien Panu podpowiedzieć, że rozwiązanie wybrane przez Pana "W" jest optymalne dla Płocka i jego mieszkańców. Aczkolwiek jako niżej podpisany przestrzegam Pana "W" przed "pójściem na skróty" gdyż sytuacja gospodarcza jest skomplikowana nie tylko w regionie płockim, ale również na całym świecie.
    • ksiegowa-6 Grzegorz Wereszczyński apeluje: pozwólcie mi ur... 16.11.12, 08:26
      Pan Grzegorz Wereszczyński, to wspaniały człowiek o gołębim sercu, wzorowy pracodawca, z którego przykład powinni brać inni przedsiębiorcy. Pracowników ceni, każdego wysłucha, doradzi i pomoże każdemu, w miarę swoich możliwości.
      Wszyscy, byli i obecni pracownicy, niech obiektywnie ocenią warunki pracy w P.I-U Wereszczyński. Myślę, że w Płocku nie znajdą żadnego prywatnego przedsiębiorcy, takiego jak Pan Grzegorz.
      Apeluję do byłych pracowników:
      nie wydawajcie niepochlebnych opinii o Pracodawcy, u którego legalnie, wynagrodzenie było ponad średnią krajową, środki czystości, premie świąteczne, fundusz socjalny, itp.
      Każdy powinien być wdzięczny i zadowolony, że mógł lub może pracować u pana Grzegorza, a tym którym "nie pasowało", mogł się zwolnić, a nie czekając 10 lat, bez podwyżki 0,50 zł na godzinę (ciekawe jaka była stawka godzinowa? , do tego premie, nadgodziny i delegacje).

Pozdrawiam wszystkich pracowników P.I-U Wereszczyński, a Panu Grzegorzowi, życzę, żeby firma funkcjonowała kolejnych 30 lat w dobrej kondycji finansowej.
      Życzliwa.

• Gość: mik Re: Grzegorz Wereszczyński apeluje: pozwólcie mi IP: *.187.c80.petrotel.pl 16.11.12, 08:39
        nie znam tej firmy ani pana Grzegorza ale ten wpis najbardziej mi się podoba
        bez narzekania bez kopania leżącego
        dziwie się że tak jak poprzednie wpisy ludzie pracują w jakiejś firmie i narzekają - czy to przymus ? nie chcesz pracować to się zwolnij i idź do lepszego
        dodatkowo z artykułu wynika, że właściciel chce uratować firmę a jestem pewny, że patrząc tylko na swoje korzyści mógłby się z tego wywinąć i nie stresować ale widać zależy mu na firmie i pracownikach pewnie też
        reasumując nie podobają Ci się warunki u Twojego pracodawcy - idź i przekonaj go rzeczowo że masz rację jeśli nie dojdzicie do porozumienia to poszukaj coś innego a nie narzekaj
        pzdr.
        • Gość: sim Re: Grzegorz Wereszczyński apeluje: pozwólcie mi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.12, 08:51
          sypią się firmy , sypią się układy już wielu popłynęło a wielu jeszcze popłynie bo w podobnej sytuacji jak grzesio jest paru innych przedsiębiorców i jest tylko kwestią czasu kiedy padną.
          biorąc pod uwagę sytuacje w grupie firm petro oraz spółek orlenowskich czeka nas fala upadłości . płocka gospodarka jest w bardzo złej kondycji jak niemal nigdy dotąd a najgorsze dopiero przed nami .
          • Gość: Pracownik Re: Grzegorz Wereszczyński apeluje: pozwólcie mi IP: *.internetia.net.pl 16.11.12, 09:22
            Pracowałem w firmie Wereszczyński i przyznam, że warunki do pracy były bardzo dobre. Szkoda takiej firmy. Życzę, żeby się udało i się odbudowała.
          • Gość: to dopiero Re: Grzegorz Wereszczyński apeluje: pozwólcie mi IP: *.248.c75.petrotel.pl 16.11.12, 09:35
            początek upadłości firm w Płocku.No to ładne prezenty świąteczne mają nic nie winni pracownicy.
        • Gość: Leszek Re: Grzegorz Wereszczyński apeluje: pozwólcie mi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.12, 17:56
          Ja też uważam, że to jest jedna z najporządniejszych firm i pracodawców w Płocku. Niech się uratują i przyczynię się do tego bezinteresownie. Panie Grzegorzu nie znamy się, może tylko z widzenia, ale głowa w górę. Wszystko będzie dobrze, ale nie poprzestawać walczyć. To jest dołek dotkliwy, ale przejściowy po którym wyskoczycie jeszcze wyżej.
      • Gość: jarząbek Re: Grzegorz Wereszczyński apeluje: pozwólcie mi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.12, 09:35
        ...
        Czasem aż oczy bolą patrzeć, jak się przemęcza dla naszego klubu, prezes Ochódzki Ryszard, naszego klubu Tęcza. Ciągle pracuje! Wszystkiego przypilnuje i jeszcze inni, niektórzy, wtykają mu szpilki. To nie ludzie – to wilki! To mówiłem ja – Jarząbek Wacław, trener drugiej klasy. Niech żyje nam prezes sto lat! (...) To jeszcze ja – Jarząbek Wacław, bo w zeszłym tygodniu nie mówiłem, bo byłem chory. Mam zwolnienie. Łubu dubu, łubu dubu, niech żyje nam prezes naszego klubu. Niech żyje nam! To śpiewałem ja – Jarząbek.
      • Gość: kooperator Re: Grzegorz Wereszczyński apeluje: pozwólcie mi IP: *.177.c68.petrotel.pl 16.11.12, 11:12
        Potwierdzam bardzo uczciwy człowiek
        Chciał cos w zyciu osiągnąć swoja ciężką pracą
        Aby to zrealizować musiał wejść w uklad mafijny.
        A z tamtąd wychodzi sie goły i smutny
        Zyczę z całego serca Panu Grzrgorzowi wszystkiego najlepszego
      • Gość: jasne, jasne Re: Grzegorz Wereszczyński apeluje: pozwólcie mi IP: *.xdsl.centertel.pl 16.11.12, 17:49
        ciekawe która to księgowa się tak rozczuliła - pewnie ta co z Ampera towar brała za friko przy budowie domu, sama się nie zwolniłaś będąc zatrudniona na pół etatu czemu??
        moja stawka wynosiła 7,50 wynagrodzenie 1 300zł a twoje na 1/2 etatu 2,500. Jak się go tak litujesz teraz to sprzedaj ten dom i daj mu pieniądze potem i tak odzyskać dobrze potrafisz rozpisywać przychody i straty.
        I nie denerwuj mnie bo i do ciebie prokurator może zapukać.
        • Gość: Marek Re: Grzegorz Wereszczyński apeluje: pozwólcie mi IP: *.plock.mm.pl 17.11.12, 16:04
          Jeśli posiadasz wiedzę o przestępstwie to idź z tym do prokuratury! Masz taki obowiązek i za jego niewypełnienie możesz odpowiadać przed sądem. A jeśli nie masz wiedzy, to nie obrażaj ludzi i nie wypisuj głupot, tym bardziej że z używaniem języka polskiego nieidzie Ci najlepiej.
          I jeszcze jedno: nie znam ani p. Wereszczyńskiego ani księgowej.
      • Gość: pracownik były Re: Grzegorz Wereszczyński apeluje: pozwólcie mi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.12, 21:47
        ksiegowa-6 odpowiedz.średnia krajowa wynosi 3600 brutto.kto u Grzegorza W.o gołębiu sercu zarabiał ponad średnio w 8 godzinach.ja pracując 12 lat nigdy nie brałem socjala bo robolowi nie przysługiwał.wypłata przy nawiększej stawce 1700-1900 w 8 godzinach naprawde rewelacja.księgowa-6 coś ci się popieprzyło w tych rachunkach.i jeszcze jedno premie świąteczne 25zeta za przepracowany rok zajebiście.POZDRAWIAM.Mam nadzieje ze reszta załogi dostanie kase do konica roku od lipca zaległo.POZDRAWIAM.
    • Gość: ja Re: rząd /po/peliny IP: *.opera-mini.net 16.11.12, 10:35
      nie wiem gdzie jest rząd /po/peliny ale wiem gdzie ma go większość społeczeństwa
    • zielonylin Grzegorz Wereszczyński apeluje: pozwólcie mi ur... 16.11.12, 11:07
      Może Płock (jako ludzie, społeczeństwo) pokazałoby coś na kształt solidarności.
      Ciekawe jak duże są zobowiązania firmy, może dla uratowania 200 miejsc pracy warto pomyśleć o czymś na kształt "cegiełek". Wiem, że to się źle kojarzy, ale byłaby to szansa na odczarowanie społecznego marazmu.
      A taki pomysł, nie wiem czy dobry. Oceńcie sami.
      • Gość: mnrkp Re: Grzegorz Wereszczyński apeluje: pozwólcie mi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.12, 11:22
        Ha, ha, ha , ha....Zróbmy składkę na zupę dla rodziny Pana Grzegorza.
      • Gość: xsl Re: Grzegorz Wereszczyński apeluje: pozwólcie mi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.12, 12:41
        Masz rację, to się źle kojarzy...
        Socjalizm umarł ale socjalistyczne myślenie ma się dobrze.

Rynek nie znosi pustki. Na miejsce upadającej firmy wchodzą następne.
        Może pomyśl o takiej sytuacji: młody człowiek/młoda firma chce wejść na rynek. A tu się okazuje, że wszystkie kontrakty może realizować na danym rynku tylko jedna firma. Bo jest "zasłużona". Czyli mamy faktyczny monopol. I to jest według niektórych tu piszących zdrowe?
        Jaka jest różnica gdy upadnie 20 firm, w których pracuje po 10 osób w stosunku do upadku jednej dużej zatrudniającej 200 osób?
        Jakoś nie widziałem w Gazecie tekstów pochwalnych w stylu trenera Jarząbka z "Misia" gdy padały mniejsze firmy.
        • Gość: niejarząbek Re: Grzegorz Wereszczyński apeluje: pozwólcie mi IP: *.192.c82.petrotel.pl 16.11.12, 12:50
          Jak pada więkza firma szybciej padają kooperanci niż 20 w różnym czasie i niepowiązanych ze sobą branżami
          • Gość: xsl Re: Grzegorz Wereszczyński apeluje: pozwólcie mi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.12, 13:48
            Na pewno ktoś godnie zastąpi firmę Wereszczyński na płockim rynku. I ktoś tę pracę będzie dalej wykonywał (myślę o pracownikach). I kooperanci będą dalej dostarczać materiały i usługi jako podwykonawcy.
            Tyle, że dla kogoś innego.
            • Gość: niejarząbek Re: Grzegorz Wereszczyński apeluje: pozwólcie mi IP: *.192.c82.petrotel.pl 16.11.12, 14:20
              gdyby było tak jak twierdzisz to bezrobocie powinno zawsze wynosić tyle samo procent bo w jego miejsce zawsze ktoś by przyszedł. wiadomo jednak że tak nie jest a z pewnością już nie zawsze
              • Gość: xsl Re: Grzegorz Wereszczyński apeluje: pozwólcie mi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.12, 15:38
                jest tak jak mówię, co nie oznacza, że bezrobocie jest na stałym poziomie. Tak samo jak nie będzie na stałym poziomie nawet wtedy gdy nie upadają firmy.
                Pracodawca, który nie upada też może zwolnić pracowników, zmienia się koniunktura itd.
                Ja mówiłem tylko o tym, że na miejsce firmy, która wykonywała jakąś opłacalną działalność pojawi się inna.
                • Gość: gaj Re: Grzegorz Wereszczyński apeluje: pozwólcie mi IP: *.opera-mini.net 16.11.12, 15:42
                  no to jak to ma się do miejsc pracy ?
                  • Gość: xsl Re: Grzegorz Wereszczyński apeluje: pozwólcie mi IP: *.056.c86.petrotel.pl 16.11.12, 22:04
                    do miejsc pracy ma sie to tak, ze w nowych firmach, ktore wejda na miejsce Wereszczynskiego tez beda zatrudnieni pracownicy. nie wiem w jakiej liczbie i czy beda to te same osoby co w Wereszczynskim ale wiem, ze te miejsca pracy nie znikna tak po prostu.

moje wypowiedzi odnosily sie do pomyslu wspierania przez plocczan upadajacej firmy.
                    nie zgadzam sie po prostu z takimi pomyslami.
                    gdy firma Wereszczynski zarabiala to nie dzielila sie ze mna swoimi zyskami. rozumiem ze logiczne jest ze nie powinna sie tez dzielic stratami.
                    tyle w temacie.
                    • Gość: gaj Re: Grzegorz Wereszczyński apeluje: pozwólcie mi IP: *.opera-mini.net 17.11.12, 11:22
                      wejdą albo i nie a prędzej padną kolejne
                  • Gość: pipi Re: Grzegorz Wereszczyński apeluje: pozwólcie mi IP: 164.40.187.* 17.11.12, 17:44
                    Tak się kończy jeżeli chce się być pracodawcą zawierającym i płacącym pracownikom zgodnie z przepisami, może gdyby ludzie pracujący dla pana Grzegorza pracowali jak w wielu innych firmach na czarno to miałby szanse na rynku?
                • Gość: lol Re: Grzegorz Wereszczyński apeluje: pozwólcie mi IP: 164.40.187.* 17.11.12, 17:48
                  Opłacalna działalność jest dla urzędników wykańczających takie firmy....... nie daj sie!
    • ano58 Re: Grzegorz Wereszczyński apeluje: pozwólcie mi 16.11.12, 14:16
      WITAM.

Pozdrawiam serdecznie Pana Grzegorza Wereszczyńskiego i życzę wytrwałości w walce
      o sprawiedliwość w „ Państwie Porzuconych Przedsiębiorców „ .

Jak najbardziej podzielam opinię Pani – Księgowa – 6 ,.

Pan G. Wereszczyński oprócz tego, że jest „ człowiekiem o gołębim sercu „ to jest też człowiekiem honoru i sprawiedliwości. Jest osobą, która posiada wiele zalet i dużo by o tym pisać. Pracownicy będący w potrzebie zawsze byli wysłuchani i nigdy nie odeszli bez udzielonej pomocy.

Wypisywać bzdury na temat ładnych samochodów albo wyzysku, to każdy potrafi, zwłaszcza osoby które nie znają sytuacji firmy i tak naprawdę zazdroszczą, tylko pytam czego​?: ..nieprzespanych nocy, zarwanych późnych godzin popołudniowych w pracy i myślenia jak poprowadzić firmę by nie zwalniać pracowników, ponieważ każdy z nich ma do utrzymania swoją rodzinę i każdego pracownika szkoda.. . Tak, to prawdziwe myśli Pana G. Wereszczyńskiego.
      Pan G. Wereszczyński to wspaniały człowiek myślący w pierwszej kolejności o innych a potem
      o sobie.
      Problem polega na tym, że tak naprawdę niewiele wiemy i znamy faktów, które wyraźnie wskazują na to, że Rząd nie myśli o Polskich Przedsiębiorcach, którzy napędzają nasz rynek.

Zamiast zazdrościć i wypisywać mało pochlebne opinie – Apelujmy o to by nasz Rząd dał szanse Polskim Przedsiębiorcom, a nie tylko zwalniał z opłat Zagraniczne Przedsiębiorstwa i je wspierał.

Pozdrawiam.
      • Gość: Kwiatkowski Nie tylko Pan Grzegorz apeluje, jest nas więcej... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.12, 19:20
        Nie tylko Pan Grzegorz apeluje, jest nas więcej.
        Znam Pana Wereszczyńskiego od dwudziestu paru lat, kiedyś współpracowaliśmy ze sobą z obopólnym zadowoleniem i do dziś dnia zachowałem o nim jak najlepsze zdanie.
        Zawsze cieszę się z sukcesów innych przedsiębiorców, jak również cieszyłem się z własnych sukcesów wypracowanych własną ciężką i uczciwą pracą.
        Niestety zawiść, draństwo, głupota, korupcja "kurdupli" małych duchem i rozumem ale za to należących do grona zbliżonego do tych których wybieramy co 4 lata spowodowała, że moja firma została zamknięta.
        (W tym czasie "luka", o której pisze ktoś na tym forum nie została wypełniona.?!)
        Bezpowrotnie zmarnowano mój potencjał, a władze nie szczędziły i nie szczędzą publicznego grosza na walkę ze mną o odszkodowanie. Wartość wydanych publicznych pieniędzy dawno już przekroczyła moje roszczenia odszkodowawcze ale co to "ich" interesuje- przecież nie wydają "ze swoich". Za wszelką cenę chcą dowieść swojej racji i jak do tej pory "im" się nie udaje. Sądy rację przyznają mnie, ale do malutkich umysłów "tych przy korycie" to nie dociera, nadal wydają publiczne pieniądze nie tworząc tym nic dobrego.
        Jak już ktoś wspomniał o czasach Hetkowskiego czy Jakubowskiego, to ja akurat wspominam to jako czas rozwoju i pozytywnego myślenia o przyszłości. W moim mniemaniu był to okres pod hasłem "żyj i pozwól innym żyć". A teraz, od około 2003-5 roku nastąpiła diametralna zmiana, gdzie nie ma miejsca dla tych którzy chcą tworzyć dobro, jest to czas na wszelkie draństwo wobec społeczeństwa. Raczej zawsze naród narzekał na władzę ale ja pamiętam czasy Gierka, kiedy entuzjazm nam przyświecał i pozwalał wierzyć w lepsze. I to lepsze tworzyliśmy.
        Jakiż ja byłem szczęśliwy, kiedy w 2007 roku zrobiono nam nadzieje na mądrzejsze czasy, gdzie szanuje się człowieka.
        Z "braku laku" w 2010 roku Tusk dostał następną szansę, no i teraz widzimy efekty.
        Za autostrady zapłacono, tylko nie tym, którzy je budowali....
        (Niewytłumaczalnym pozostaje fakt, że w Niemczech buduje się autostrady dwa razy taniej niż w Polsce i remont przewidziany jest dopiero po 30 latach eksploatacji.)
        Wracając do Pana Grzegorza, trzymam kciuki i pozdrawiam.
        Proszę nie odpuszczać, na pewno Pan wygra.
    • egzogamia Grzegorz Wereszczyński apeluje: pozwólcie mi ur... 16.11.12, 17:12
      Polska firma może paść, bo jest polska... Chińczycy mogą zerwać umowę nie ponosząc konsekwencji, no bo to Chińczycy. Jak wejdzie na rynek niemiecka, irlandzka, itd. firma, to pieniądze rząd spod ziemi wykopie, aby tylko na czas zapłacić... O co tu chodzi ?
      • Gość: do egzo Re: Grzegorz Wereszczyński apeluje: pozwólcie mi IP: *.248.c75.petrotel.pl 16.11.12, 17:48
        jak to o co chodzi.Oczywiście chodzi o pieniądze.Pieniądze kolego.Duże pieniądze.A tak na marginesie może ktoś wie ile kasy winni są Panu Grzegorzowi Wereszczyńskiemu spece od autostrad.Może nasi po.słowie z PO zapytają ministra od dróg dlaczego nie zapłacono Panu Grzegorzowi Wereszczyńskiemu za roboty przy autostradach.Nie dostali esemesa?.Szkoda.
      • Gość: menel Re: Grzegorz Wereszczyński apeluje: pozwólcie mi IP: *.31.58.63.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 16.11.12, 21:03
        egzogamia napisał:

> Jak wejdzie na rynek niemiecka, irlandzka, itd. firma, to pieniądze rząd spod ziemi wykopie, > aby tylko na czas zapłacić

przestań bredzić; poczytaj sobie o irlandzkim konsorcjum budującym A1 ( odcinek Kowal- Czerniewice) , które zostało pogonione z budowy i ile pieniedzy za to dostało - jest to do przeczytania w artykułach z tego tygodnia napisanych z okazji otwarcia i oddania do ruchu 85 km odcinka A1 Stryków - Kowal.
    • 1bp Grzegorz Wereszczyński apeluje: pozwólcie mi ur... 16.11.12, 19:34
      Tak wszystko ładnie i pięknie .Z firmiy tej - każdy korzystał . Jedni w większym, inni w mniejszym stopniu.. P. księgowa 6 - pisze o płacy pracowników ale czemu nie wspomniała o ilości godzin - ile ten pracownik musiał przepracować na aby mieć taką wypłatę. Oczywiście Pan Grzegorz jako pracodawca jest ok. Aczkolwiek ostatniego czasu trochę się zmienił.
      • Gość: grubasie Re: Grzegorz Wereszczyński apeluje: pozwólcie mi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.12, 22:47
        czyli mamy piękny schemat - człowiek dusza , przyjazny ludziom , ciężka praca , sam własnymi rękami , księgowa ( ksywka) chwali , i tylko zli ludzie z tuskiem na czele zajebali cały biznes !

kto chce niech wierzy ! a czy to przypadkiem nie menadzęr stulecia jaskóła wkręcił grzesia i go położył ?

ktoś siedział , coś wyciszono , polimeks ratowany obecnie za kasę skarbu państwa ( gratulacje panie kukuła!) podwykonawcy bez pieniędzy ! czy to czasem nie jest zupełnie inna bajka niż wynika z wpisów oczarowanych hojnością i rozmachem intelektualnym i biznesowym pana grzesia ?
        a są też tacy zawistnicy wredni co twierdzą iż jest on sierotą po "maćku " ! co za draństwo !
        a może się ktoś zastanowił co oznacza upadłość układowa - bo oznacza iż w majestacie prawa można odmówić wierzycielom przynajmniej 40 % należnych im pieniędzy ! czy to nie piękne !? w kryzysie .
        • Gość: 1234 Re: Grzegorz Wereszczyński apeluje: pozwólcie mi IP: *.196.c81.petrotel.pl 17.11.12, 08:21
          No cóż panie W. to nawet geszefty z kasy miasta poprzez pana Tomasza C. nie pomogły, a sponsorowany podczas wyborów prezydenckich nie może jakiejś robótki zlecić, póżniej najwyżej jakieś Volvo pójdzie w prezencie!!!
        • Gość: amber Re: Grzegorz Wereszczyński apeluje: pozwólcie mi IP: *.opera-mini.net 17.11.12, 17:20
          bez względu na sytuację w tej firmie tusek to po prostu anioł, tylko ze swoją ekipą firmy budowlane przy autostradą zaje...ł o amber nie wspomnę, złoty chłopak, normalnie santo subbito, pajacyk kaszubski postkomuszych mediów co ogłupiły do reszty swoich słuchaczy i widzów pędzących na swoją zgubę jak stado baranów na rzeź
    • 1234tr Szkoda ludzi 17.11.12, 23:17
      Pracowalem kiedys w tej firmie i jak na polskie warunki nie bylo najgorzej jednak porównujac do innych krajów UE bylo niestety zle. Kazdy mówi ze tak dobrze placil tylko malo osób wie ile trzeba bylo miec nadgodzin zeby zarobic te 2 tys a 3tys to trzeba bylo pracowac do 22giej plus weekendy czy to tak rewelacyjnie? Pracowalem równiez w delegacjach i tu bylo najgorzej w ramach niskich kosztów czesto mieszkalismy w remizach strazackich i spalismy na styropianach a na scianach grzyb plus czasami brak prysznicu i po 10ciu w pokoju tego niestety tez malo osób wie , dlatego gdy czytam ze Wereszczynski byl taki wspanialy i tak dbal o ludzi to troche kiwam glowá bo podejrzewam ze wiékszosc pozytywnych komentarzy pochodzi od pracowników którzy pracujá w cieplym biurze popijajá firmowa kawe i koncza pracé o 15tej i nie musza pracowac w weekendy i spac na styropianie w remizie strazackiej . Czésto tez slysze ze byl taki wspanialy bo placil na czas i zatrudnial legalnie ale sluchajcie na zachodzie to jest standard a nie cos nadzwyczajnego!!! A tych co zatrudniaja na czarno wsadzajá do wiezienia!!! Wiec zanim ktos znowu ma zamiar napisac wspanialy komentarz o panu Wereszczynskim niech spojrzy na to troché szerzej a nie tylko ile wplynélo na konto. Pracownikom fizycznym{ czésto nazywanym "robolom" przez "wykwaliwikowaná" kadré kierowniczá} zyczé powodzenia trzymajcie sie!
    • Gość: Rafał Re: Grzegorz Wereszczyński apeluje: pozwólcie mi IP: *.internetia.net.pl 19.11.12, 11:31
      W firmie Wereszczyński przeciętne wynagrodzenie było wyższe niż średnia krajowa. Ubytek z Płockiego rynku pracy 200 pracowników firmy W. jest przeliczalne na 400 miejsc pracy w firmach typu Biedronka lub Levi’s

Firma Polimex upadła bo była nierentowna i dlatego upadła, firma W. upadła dlatego, że Polimex nie zapłacił kilkudziesięciu Mln złotych. Firma W. była rentowna i przynosiła dochód, rozwijała się.

W słabych latach firma W. wspierała PRD Płock, 200 pracowników firmy W. było w stanie uratować firmę 50. osobową, dzisiaj jest odwrotnie. PRD która mogłaby dziś nie istnieć, obecnie ma zlecenia i trzyma się dobrze, tylko, że to jest trochę za mało.

Oczywiście luka na rynku zostanie zapełniona przez inne firmy. Firma W. ok. 30% robiła na rynku Płockim. Kilka miejsc pracy zostanie w Płocku, ale zdecydowana większość zostanie wchłonięta przez Elektromont 1 Konin itp.

Firma W. to flota ok. 80samochodów, które były serwisowane w Płocku. Płockie salony na tym zarabiały i płoccy mechanicy. Kable i materiały budowlane były kupowane przeważnie w Płocku. Firma W. kupowała od firmy Amper kable za mln złotych, dzięki czemu siedziba Amper jest 2x większa niż 5lat temu. Myślicie, że jeśli firma W. zniknie z Płocka, to firma Amper nie zwolni kilka osób?
      Jeśli dziś upadnie firma W. to za kilka miesięcy upadnie jakiś jej podwykonawca albo hurtownia. Jeśli upadnie ten podwykonawca, to Ci ludzie nie kupią nowych butów, nie kupią telewizora, mebli. Nie będą kupować, to znaczy, że jakiś tam butik w galerii upadnie. Jeśli Wy nie pracujecie w firmie W. to pomyślcie o cioci, która sprzedaje buty albo o bracie, który jest ochroniarzem w butiku w galerii.
      Jeśli firma W. dostanie kilkanaście mln zł od Polimexu to się odbuduje i to pospłaca.
      • Gość: iluminacje Re: Grzegorz Wereszczyński apeluje: pozwólcie mi IP: *.224.c88.petrotel.pl 19.11.12, 13:02
        to kto teraz będzie serwisował liczne miejskie iluminacje wykonane przez tę firmę ?
      • 1234tr Re: Grzegorz Wereszczyński apeluje: pozwólcie mi 19.11.12, 19:39
        Panie Rafale spokojnie wcale tak nie bedzie bo czy Pan naprawde mysli ze te 200 osób bedzie bezrobotnymi do konca zycia??? Wiekszosc szybciej lub pózniej znajdzie nowá prace , lepszá lub gorszá ale znajdzie oczywiscie niektórzy nie , ale czasy kiedy kazdy musial miec prace i zaklad musial funkcjonowac bez wzgledu czy jest rentowny czy nie minély dawno temu. Oczywiscie szkoda jesli ktos pracowal ponad 20 lat i mial co miesiac wyplaté i nagle to zostaje zburzone ale takie sa prawa rynku , moze ktos zle skalkulowal ryzyko moze ktos byl za bardzo pazerny? Ale szczerze powiem ze nie takie firmy w Polsce i na swiecie padaly . Mam jednak nadzieje ze firma W. przetrwa i nadal bédzie funkcjonowac bo nie chcialbym zeby zamknéli biedronké i Levis;-}
        • Gość: lutek Re: Grzegorz Wereszczyński apeluje: pozwólcie mi IP: *.zep.com.pl 12.12.12, 11:27
          Zamiast dokonywać egzegezy postępowania p.Wereszczyńskiego ważne jest aby WYKORZYSTAĆ prawną możliwość utrzymania firmy. Rozwiązanie proponowane przez prawników p.W. daje taką możliwość. Na rynku pozostaje znana firma, nie zwiększa się bezrobocie, a to jest najważniejsze. Należy tylko życzyć właścicielowi aby do zawarcia takiego układu doszło. Na całym świecie robi się wszystko aby wykorzystywać wszystkie możliwości wiodące do utrzymywania miejsc pracy. Nie ma zadowolenia wywodzącego z przekonania ...a dobrze mu tak. Na naszych oczach rząd włoski zamyka oddział zamiejscowy bo na uwadze ma własnych obywateli, czytaj własne miejsca pracy. Ma taką możliwość prawną i z niej korzysta. Mimo,że koszty produkcji w Polsce były niższe, zaś produkt miał wyższą jakość. Zarząd Fiata nie mówi własnym pracownikom dobrze wam tak bo zweryfikował was rynek tylko rzuca koło ratunkowe nie bacząc na wyniki ekonomiczne , gdyż kieruje się celem nadrzędnym - własnym rynkiem pracy.
          • Gość: pesymista do lutka zep.com IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.12, 23:08
            Jestem całym sercem z Twoimi racjami - a wypłacisz mi zaległe od Wereszczyńskiego 5 pensji ?!
            jak nie , to wsadź sobie ideologię wiesz gdzie ?!
    • Gość: do pracownik były Re: Grzegorz Wereszczyński apeluje: pozwólcie mi IP: *.165.c66.petrotel.pl 14.12.12, 22:21
      jak piszesz o kwotach
      to może byś się podpisał imieniem i nazwiskiem
      • Gość: były pracownik Re: Grzegorz Wereszczyński apeluje: pozwólcie mi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.12, 22:37
        jakie kwoty .nie pisze o łapówkach komu dował
        i kto je brał,tylko jak było od strony pracownika
    • Gość: do pesymisty Re: Grzegorz Wereszczyński apeluje: pozwólcie mi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.12, 13:40
      jak ci ktoś nie wypłacił pięciu pensji do idź do sądu pracy
      a tak naprawdę to to ci kazał pracować te pięć miesięcy po miesiącu było się zwolnić a teraz do kogo pretensja i żale na forum publicznym
      a teraz szargasz dobre imię właściciela i firmy
      a nawet jak tak jest jak powiadasz publicznie to czemu z nazwiska i imienia tego nie napiszesz
      • Gość: elektryk Re: Grzegorz Wereszczyński apeluje: pozwólcie mi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.12, 08:26
        To biedaczek ten GW. Byli pracownicy powinni się złożyć na jego długi żeby uratować rodzinną fortunę.
        • Gość: za co go niszczą Re: Grzegorz Wereszczyński apeluje: pozwólcie mi IP: *.pl 14.01.13, 20:27
          mało dawał ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka