Dodaj do ulubionych

Podwyżka czy obniżka dla prezesa MTBS - rozwiąz...

07.01.13, 18:45
Droga redakcjo to znakomity menager nalezy mu sie,ciezko pracowal na ten sukces z Vektra.a tak powaznie zadluzenie mtbs w Plocku SIEGA 165 MLN,mysle,ze przy takiej kasie i Jas Fasola by sobie poradzil.
Obserwuj wątek
    • Gość: miastowy Re: Podwyżka czy obniżka dla prezesa MTBS - rozwi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.13, 19:30
      Dziwię się, że gość tyra za takie marne grosze - powinien wystąpić o podwyżkę. A tak na poważnie takie stawki to już naprawdę przegięcie.
      • Gość: marzenka Re: Podwyżka czy obniżka dla prezesa MTBS - rozwi IP: *.plock.mm.pl 07.01.13, 20:06
        Wszystko to dowodzi, że Kłobuk mimo swego PISowego rodowodu (bezskutecznie starał się zostać radnym) ma układy również u Nowaczenki. W dniu wyborów nie minęła godzina, jak Kłobuk zmienił komitet wyborczy z PISowego na POpaprany i lizał tyłek Nowaczence składając mu gorące życzenia, bijąc pokłony i liżąc tyłek. Nowaczenko widać miał niezły interes w tym, żeby Kłobuka trzymać dalej mimo odmienności partyjnej i tak ewidentnej, prymitywnej klaki. Fałszywej bez wątpienia. Widać jak na dłoni, że gość sprzeda wszystkich i jak chorągiewka odwróci się na wietrze, kiedy ten zadmie w dowolną stronę. Nikt uczciwy nie chciałby go mieć u siebie, chyba że sam jest taki sam.
        • Gość: marzenka Re: Podwyżka czy obniżka dla prezesa MTBS - rozwi IP: *.plock.mm.pl 07.01.13, 20:12
          Swoją drogą to skandal, żeby tyle płacić komukolwiek z publicznych pieniędzy. Nie wiem dlaczego prezes spółki zarabia ponad dwukrotnie więcej niż dowolny dyrektor ratuszowego wydziału.
          • Gość: apel Re: Podwyżka czy obniżka dla prezesa MTBS - rozwi IP: *.dynamic.mm.pl 10.01.13, 20:02
            PŁOCCZANIE! Podziękujmy Nowakowskiemu za te podwyżki, przy wyborach.
        • Gość: Pani Marzeno Re: Podwyżka czy obniżka dla prezesa MTBS - rozwi IP: *.245.c69.petrotel.pl 07.01.13, 22:02
          Pani niezadowolenie z wygórowanej pensji jest uzasadnione.Nie pojmuję jednak tych Pani częstych wpisów mówiących o "lizaniu tyłka" temu i owemu.Jak sobie przypominam dosyć często Pani o tym pisała.Czyżby jakieś braki er.........A swoją drogą droga Marzenko świntuszka jesteś.Nie napiszę żeś świn....a.Czy widziałaś to lizanko?.Podniecał ciebie kobietko ten widok?.To o czym piszesz to jest podglądactwo.Rajcuje cię takie "cóś".
          • Gość: marzenka Re: Podwyżka czy obniżka dla prezesa MTBS - rozwi IP: *.opera-mini.net 08.01.13, 00:04
            co ty bredzisz. jakie "rajcuje" toż piszę, że mnie taka postawa brzydzi. O tym, że kłobuk latał do Nowaczenki i mu pierwszy gratulował wie każdy zainteresowany. czego więc jęczysz i w jakiej sprawie?
            • Gość: do marzenki um Re: Podwyżka czy obniżka dla prezesa MTBS - rozwi IP: *.245.c69.petrotel.pl 09.01.13, 11:06
              to,że latał wiedzą wszyscy co chcą wiedzieć.To,że "lizał" wiesz tylko ty dobrze wychowana paniusiu.
        • Gość: ja Re: Podwyżka czy obniżka dla prezesa MTBS - rozwi IP: *.213.c67.petrotel.pl 08.01.13, 00:49
          nic dodać,nic ująć!!!
    • Gość: zero uu widzieli lisa jak zmieniał lokal sztabu ....... IP: *.dynamic.mm.pl 07.01.13, 20:11
      czarne chmury nadciągają lisku :) a graczyk kapitalista i już nie ma zobowiązań:) i nie weźmie pod skrzydło :))))))) hahahha
      jak ja takich ludzi nie lubię :))))
    • Gość: Olek Re: Podwyżka czy obniżka dla prezesa MTBS - rozwi IP: 91.217.99.* 07.01.13, 20:31
      Bezczelność GW w tym artykule przeszła wszelkie granice. W tak piękny sposób pokazała jakich to mamy wspaniałych panów prezydentów dbających o finanse. "obniżyli" wynagrodzenie prezesowi o którym podobno nic przez dwa lata nie widzieli. Tak kpiących artykułów GW jest coraz więcej. PS ignorancja władzy coraz większa
    • tomas7771 brawo 07.01.13, 20:56
      bando zlodziei <rzyg>
      • Gość: widzeipatrze dupa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.13, 21:18
        Kłobukowski chociaż cos robi, a przyjżyjcie sie pozostałej bandzie nicnierobów opłacanych z publicznej kasy.
        koorestwo w tym miescie sięgnęło zenitu
        • Gość: umobserwer ostrzeżenie IP: *.plock.mm.pl 07.01.13, 21:26
          Szanowni koledzy , uważajcie , niejacy marek i andrzej zaraz wezma w obrone prezia a Wam sie dostanie , że hoho .

To tylko kwestia czasu .
          • Gość: umobserwer do tematu IP: *.plock.mm.pl 07.01.13, 21:39
            A co do tematu to przypomne :

( za Potral Płock)

1. Prezydent przyznał sześciorgu prezesom miejskich spółek hojne nagrody roczne. Szefowa św. Trójcy, były prezes MZGM, prezes Wodociągów Płockich i pozostali otrzymają dwukrotność swoich miesięcznych pensji. Na nagrody pójdzie ponad 186 tys. zł.

- - Mirosław Kłobukowski, MTBS otrzyma 2 x 20 727 zł ( 2czyli ponad 40 000 )

2. Mirosław Kłobukowski MTBS, 3,5 12.091 zł ( dane z 12.2011)

więc pytam , była ta podwyżka czy nie bo mnie sie wydaje że 12 tys to mniej niz 20 tys.
          • Gość: Andrzej Re: dalsze ostrzeżenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.13, 21:40
            Tak. Szanowni Koledzy, uważajcie biedaczek wpadł po uszy w bagno i nie wie jak się z niego wydostać. Marek udowodnił mu całkowity brak logicznego myślenia, jak również brak zrozumienia tekstu.
            • Gość: Marek Re: dalsze ostrzeżenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.13, 21:53
              Ja natomiast wypowiem się słowami, których nie będę musiał tłumaczyć z polskiego na nasz, aby niejaki umobserwator to zrozumiał.
              Cholera mnie bierze, że takie pieniądze idą z naszych podatków na pensje "sympatycznych preziów" miejskich spółek, a w zamian miasto praktycznie nic nie otrzymuje.
    • patryk.156 czas w tej spółce zrobic tak jak robią w duzych pr 07.01.13, 21:51
      czas w tej spółce zrobic tak jak robią w duzych prywatnych firmach - znalezc zamiennika za połowę tej kasy. Kolejka chetnych bedzie długa....
      • Gość: Andrzej Re: czas w tej spółce zrobic tak jak robią w duzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.13, 21:55
        To jest wspaniały pomysł, tylko, czy ktoś go wykorzysta?
      • kazio13-net Re: czas w tej spółce zrobic tak jak robią w duzy 07.01.13, 21:56
        Z oficjalnego oświadczenia majątkowego prezesa :

- 2009 - dochód ze stosunku pracy : 138 095
        - 2010 - dochód ze stosunku pracy ; 221 966
        - 2011 - dochód ze stosunku pracy : 245 702

czy potrzebny jest tu komentarz?
        • Gość: umobserwer Re: czas w tej spółce zrobic tak jak robią w duzy IP: *.plock.mm.pl 07.01.13, 21:59
          nareszcie mój "kolega" marek wypowiedzial sie w temacie, choć nie darował sobie uszczypliwości pod moim zdresem , ale widzę że zrozumiał "o co kaman" - nieskromnym było by gdybym uznał to za swój sukces :)

Pozdrawiam i życzę dobrej nocy .
          • Gość: Marek Re: czas w tej spółce zrobic tak jak robią w duzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.13, 22:07
            Do twojego kolegi to jeszcze duuuużo brakuje, najpierw zacznij edukację od nowa tylko w przyzwoitych szkołach i za własne pieniążki, a nie za mamusi. W szkołach, w których nauczą cię logiki i czytania tekstów ze zrozumieniem. W tej chwili dziecko 5 letnie jest lepsze od ciebie. W chwili obecnej to nie ty odniosłeś sukces tylko twoja bezgraniczna głupota
            • Gość: umobserwer Re: czas w tej spółce zrobic tak jak robią w duzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.13, 09:34
              Nie wiem czy to z "nerwów" ale drogi marku zaczynasz pisać bez sensu , a przy okazji potwierdzasz , ze osiągnąłem sukces - pomimo wzmianki że to głupota - ale moja głupota. Przyznajesz mi więc rację - choć chyba niechcący , ale się "walnąłeś" zaślepiony złością.

Nie będę tu pisał jakie szkoły skończyłem ale wierz mi ( w co wątpię) , że były to dobre szkoły , o których ty możesz jedynie pomarzyć.

Przeczytaj jeszcze raz swój wpis i tak samokrytycznie oceń go czy on ma tą tak często przywoływana przez ciebie "logikę" bo zaczynam wątpiś czy rozumiesz | z czym to się je"

Oczywiście gorąco pozdrawiam z prośbą przekazania tych pozdrowień "przyjaciołom z ratusza| (?) .
      • Gość: fdgdfgd Re: czas w tej spółce zrobic tak jak robią w duzy IP: *.190.c84.petrotel.pl 09.01.13, 12:29
        § 2
        Wykonanie zarządzenia powierza się Radzie Nadzorczej Spółki.
        chyba juz wszystko jasne kto ponosi odpowiedzialnosc. Prokurator znow ma robote.
    • Gość: ubawiony Re: Podwyżka czy obniżka dla prezesa MTBS - rozwi IP: *.004.c92.petrotel.pl 08.01.13, 00:00
      Szkoda, że nie napisano, który to prezydent ustawił pensję na 6-cio krotność.
      Nasz wspaniały Wojciech H.
      • Gość: kazio spryciarz Re: Podwyżka czy obniżka dla prezesa MTBS - rozwi IP: *.dynamic.mm.pl 08.01.13, 10:47
        Odkryłem jak prezes może dostać dużą podwyżkę od łaskawie rządzących w Płockowie Miłoszenko- Nowaczenków. Jest na to prosty patent. Musi energicznie zadłużać firmę. Tak jest od zdrowia po budownictwo. Im szybciej rosną długi tym szybciej rosną pobory. Ten PO-PIS tak ma
      • Gość: do ubawionego Re: Podwyżka czy obniżka dla prezesa MTBS - rozwi IP: *.dynamic.mm.pl 08.01.13, 10:51
        nie wiem czy zrobil to Hetkowski ale wiem ,że pod koniec jego rządów Szubstarski zarabial około 5 tys zetów /w ZOZ ie/ i nie było długow. Obecnie prezes ma ok 25 a spólka kwitnie długami.
        • Gość: ubawiony Re: Podwyżka czy obniżka dla prezesa MTBS - rozwi IP: *.023.c75.petrotel.pl 08.01.13, 11:32
          Skoro tyle "wiesz", więc wiesz również to o czym napisałem i tylko udajesz głupka.
          • kazio13-net Re: Podwyżka czy obniżka dla prezesa MTBS - rozwi 08.01.13, 14:53
            pani radna Kulpa po raz kolejny udowodniła , ze jest jedyna osoba która interesuje sie ty,m co "boli" mieszkańców i jako jedyna nie boi sie zadawać trudnych pytań "prezydentowi" :
            Wioletta Kulpa
            Radna Rady Miasta Płocka

INTERPELACJA
            Dotyczy Zarządzenia 2592/2012 z 21 grudnia 2012 roku ws. wynagrodzenia dla Prezesa MTBS Sp. z o.o.

21 grudnia 2012 roku Prezydent Miasta Płocka podpisał Zarządzenie Nr 2592/2012 ws. podwyższenia miesięcznego wynagrodzenia Prezesa MTBS Sp. z o.o. z 3,5 do 5,5 krotności przeciętnego wynagrodzenia w sektorze przedsiębiorstw. Proszę o przedstawienie decyzji merytorycznej podjętej decyzji poza sformułowaniem, że należy to do wyłącznej kompetencji Prezydenta Miasta Płocka.
            Czy nie była to przedwczesna decyzja dotycząca podwyżki wynagrodzenia Prezesa spółki, jeśli ocena bilansu finansowego spółek będzie dokonywana dopiero w połowie tego roku.
            Dlaczego Zarządzenie pomimo podjęcia w dniu 21 grudnia 2012 w BIP-ie pojawiło się dopiero 4 stycznia 2013. Nadmieniam, iż 28 grudnia była sesja Rady Miasta Płocka, więc radnym uniemożliwiono nawet zadanie pytania w tej kwestii, ponieważ nie mieliśmy wiedzy o decyzji Prezydenta A. Nowakowskiego.
            Proszę o przedstawienie informacji, czy w ciągu ostatnich dwóch lat były jakiekolwiek zmiany w systemie wynagradzania pracowników Spółki MTBS m.in. cięcia premii pracowników lub ich likwidacja, a także innych dodatkowych składników wynagrodzenia.

Uprzedzając pewne ataki marka i nadrzeja wyjasniam i po raz kolejny informuję , że mnie naprawdę mało obchodzi dlaczego , co robila wczesniej , mnie obchodzi co robi dziś , nie jest też z "mojej bajki" politycznej - oczywiście, a pozytywnie oceniam ją własnie za to co robi dziś
            • Gość: sdffgdfs Re: Podwyżka czy obniżka dla prezesa MTBS - rozwi IP: *.190.c84.petrotel.pl 09.01.13, 10:35
              § 2
              chyba juz wszystko jasne kto ponosi odpowiedzialnosc. Prokurator znow ma robote.
    • Gość: gfdgdg Re: Podwyżka czy obniżka dla prezesa MTBS - rozwi IP: *.190.c84.petrotel.pl 09.01.13, 12:29
      § 2
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka