Dodaj do ulubionych

Tort dla Stefana Themersona od płockich dzieci

25.01.13, 22:09
Świętowanie okrągłej 103 rocznicy urodzin artysty! Brawo dla pani Banasiak. Ciekawe ile na takie szopki wyszarpnęła kasy z urzędu! Miastu i kulturze to nie służy napewno! A ile wyszarpnęła na Broniewskiego? Lepiej nie pytać by się nie denerwować! Mogę się założyć, że w przyszłym roku będziemy z panią Banasiak obchodzić równie okrągłą rocznicę urodzin Broniewskiego. Oczywiście będzie to dla Książnicy interes biznesowy. Innych artystów z Płocka po prostu pani nie zna, bo tak należy tłumaczyć namolne odgrzewanie imprez z minionych lat
Obserwuj wątek
    • Gość: wujek dobra rada Re: Tort dla Stefana Themersona od płockich dziec IP: *.082.c80.petrotel.pl 26.01.13, 10:03
      A w ogóle to Themerson zainteresował się Polską i Płockiem po tym jak wyjechał z kraju?Chyba nigdy tu już nie był bo i po co? A że twórczość jego "jest nam znana i niezwykle bliska", stąd polskie dzieci go znają i uwielbiają. Pewnie jedząc tort myślą, że to był niezły kucharz-cukiernik. Co myślą dorośli, niech zostanie ich słodką tajemnicą. A co twórcy "okrągłej" 103 rocznicy - tego nie wie nikt.
      • Gość: trup Re: Tort dla Stefana Themersona od płockich dziec IP: *.dynamic.mm.pl 26.01.13, 19:38
        Te dzieci pewnie nawet nie kumają, że Themerson już nawet nie śmierdzi bo zgnił i robale go zjadły.
    • Gość: ma_szyna Re: Tort dla Stefana Themersona od płockich dziec IP: *.class144.petrotel.pl 26.01.13, 10:18

ty e-poeto z bożej łaski,
      gdybyś choć czasami bywał w ksiąznicy, wiedziałbys, że akurat współczesnych płockich artystów promuje i to bardzo, nawet za bardzo, patrząc na wątpliwą wartość niektórej twórczości.
      Może akurat ciebie odrzucili, nie chcieli zasponsorować ci wystąpienia z twoimi wierszydłami i dlatego tak ulewa ci się ten jadzik ?
      • Gość: hm Re: Tort dla Stefana Themersona od płockich dziec IP: *.adsl.inetia.pl 26.01.13, 13:10
        Niestety, następczyni Marii Mikulskiej do pięt jej nie dorasta. Nie ma w niej pasji tamtej i jak kolega wsadził ją na to stanowisko, tak tkwi cały czas jako p.o. dyrektora. Jak sama nazwa wskazuje, to Książnica powinna promować książki i czytelnictwo. Gdzie się podziały świetne Premiery Miesiąca, na których pojawiali się znakomici polscy pisarze? Gdzie zaangażowanie i urok pani Mikulskiej?
        • Gość: zdzich Re: Tort dla Stefana Themersona od płockich dziec IP: *.plock.mm.pl 26.01.13, 14:21
          Pani Mikulska była doskonałym kierownikiem działu oświatowego KP, natomiast bardzo miernym dyrektorem tej placówki. Obecna dyrekcja KP może nie jest tak krasomówcza na spotkaniach autorskich jak poprzedniczka, za to jest o wiele lepszym dyrektorem. POZDROWIENIA DLA OBU PAŃ
      • Gość: staruch osiedlowy do tępej maszyny IP: *.182.8.200.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.01.13, 19:09
        Prawdziwy artysta z pewnością nie będzie zabiegał o względy naszych specjalistów kultury, bo to śmierdzi kaplicą cmentarną. Jeżeli epoeta tego nie robił to wielki plus dla niego. Tylko głupiec albo skończony desperat tak będzie robił! Nie kryję, że brakuje mi na forum wierszy epotety, jakie zamieszczał kiedyś, bo ruszały mnie, nie interesuje mnie czy innych. (np Żebrak robi wrażenie).
        Broniewski , Themerson - współcześni? Nawet nie myślisz o czym piszesz! Ważne, że nieobecni, bo Themerson zapewne nie pojawił by się w Płocku, a spotkanie z Broniewskim zapewne skończyłoby się pijacką burdą.
        Ale publiczny audyt finansowy z Roku Broniewskiego i Themersona byłby wskazany, jeżeli ktoś się broni znaczy, że się czegoś boi
        • Gość: płocczanin0 Re: do tępej maszyny IP: *.017.c64.petrotel.pl 26.01.13, 20:12
          Ale film kiedyś widziałem ...lecą z góry cukierki dla dziatek od wujka wąsatego, który zabrał dziatkom ojców.... gdzieś z 17 milionów. Ale Jarząbki.
          • Gość: teżplocczanin Re: do tępej maszyny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.13, 10:10
            Gość portalu: płocczanin0 napisał(a):

> Ale film kiedyś widziałem ...lecą z góry cukierki dla dziatek od wujka
            > wąsatego, który zabrał dziatkom ojców.... gdzieś z 17 milionów. Ale Ja
            > rząbki.

Dragi? Zioło? C2H5OH? Czy zwyczajne kłopoty z główką? Tak czy inaczej konieczna wizyta u specjalisty psychiatry lub od leczenia uzależnień.
      • epoeta do ma_szyny 26.01.13, 21:20
        "z bożej łaski" - to mi schlebia, i, na szczęście zamyka przede mną drzwi urzędu miejskiego i KP.
        Czuł bym się mało komfortowo w tak patologicznym i bezbożnym towarzystwie jak chociażby Broniewski. Poza tym , jak mówisz, wątpliwej jakości twórczość promowana przez KP, to nie moja liga. Prostactwo mnie po prostu odpycha!
        • Gość: ma_szyna Re: do ma_szyny IP: *.class144.petrotel.pl 29.01.13, 20:57
          no i tym jednym zdaniem wsadzileś do wora wszystkich swoich kolegow - artystów, którzy mieli swoje wystepy w KP (nie o Broniewskim wszak mowa, ale o tych jeszcze żyjących).
          A ty gdzie sie promujesz oprocz forum ?
          • epoeta Re: do ma_szyny 29.01.13, 21:40
            Nie mam kolegów, bo mówiłem, to nie moja liga.
            Poza tym w Płocku są artyści??? Jakoś nie zauważyłem. Ponadto o wątpliwej jakości ich "twórczości" sama mówiłaś z nutką pogardy! Bo co to za artysta, którego działalność ogranicza się do , jak to nazywasz - występów w KP. I na tym zapewne się skończy.
            Ja nie muszę się promować. Już nie muszę... Zresztą nigdy nie musiałem. Reklama, zwłaszcza KP może mi zaszkodzić, dlatego pozostanę anonimowy, tak długo jak się da
            Bajki o Broniewskim już nie musisz opowiadać, bo nikt za mówienie kłamstw o nim dzisiaj nie płaci. Czas wyleczył fascynację jednoroczną , dobrze opłaconą...
    • Gość: płocczanin0 Re: Tort dla Stefana Themersona od płockich dziec IP: *.017.c64.petrotel.pl 29.01.13, 21:10
      Cały Kwiat Płocka na usługi nowego pana. A torty.. tak samo robili Radkiewicze za Stalina , jak pisałem. Wynaradawianie i pranie mózgów młodego pokolenia ..za pieniądze jak zawsze nasze. Ksero radyjko ma wielki zasięg... zachłysnęli się kwadrygą na Orle..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka