Dodaj do ulubionych

po co w ratuszu Biuro Radców Prawnych ?

14.02.13, 15:49
Najpierw za BiP :

[i]Biuro Radców Prawnych

Godziny pracy: poniedziałek, wtorek, środa 7.30-15.30, czwartek 8.30-17.30, piątek 8.30-15.30

Do zakresu działania Biura Radców Prawnych należy obsługa prawna komórek
organizacyjnych Urzędu, przez co rozumie się opiniowanie na wniosek obsługiwanych komórek tworzonych przez nie dokumentów i podejmowanych działań pod względem zgodności z przepisami prawa oraz należytym zabezpieczeniem interesu Miasta.[/i]

a teraz informacja o wyniku przetargu ( z wolnej ręki!) :

Płock: Świadczenie pomocy prawnej w Urzędzie Miasta Płocka dla Prezydenta Miasta Płocka, Zastępców Prezydenta Miasta Płocka, Sekretarza Miasta Płocka w istotnych sprawach dotyczących Miasta Płocka
Numer ogłoszenia: 42658 - 2013; data zamieszczenia: 31.01.2013
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

Jarosław Depta Kancelaria Radcy Prawnego, ul.Jana Kazimierza 64 lok. 138, 01-248 Warszawa, kraj/woj. mazowieckie.

Cena wybranej oferty: 88560,00

czyli miesięczna "gaża" za to co powinno robić biuro radców prawnych wynosić będzie

7 380 - siedem tysięcy trzysta osiemdziesiąt

i pytanie :

za co tyle kasy ?
Obserwuj wątek
    • kazio13-net na tym nie koniec 14.02.13, 15:56
      wynik przetargu :

Płock: Świadczenie pomocy prawnej dla wszystkich komórek organizacyjnych Urzędu Miasta Płocka
      Numer ogłoszenia: 2445 - 2013; data zamieszczenia: 04.01.2013

Kancelaria Adwokacka Adwokat Krzysztof Świętkowiak, ul. Kościuszki 9, 09-402 Płock, kraj/woj. mazowieckie.

Cena wybranej oferty: 204 057,00

tym razem wychodzi to na jeden miesiąc : 17 004 SIEDEMNAŚCIE TYSIĘCY MIESIĘCZNIE

żyć nie umierać
      • Gość: umobserwer a ja się zapytam IP: *.plock.mm.pl 14.02.13, 16:17
        w ogloszeniu o wynikach przetargów z tzw. wolnej ręki wyczytałem :

Realizacja zadań Miejskiej Komisji Rozwiązywania Problemów Alkoholowych przez p. Artura Mróz Cena wybranej oferty : 11 295,00

dla innych czlonków tej komisji łącznie "zabezpieczono" : 115 755,00

przypomne , że w skład tej komisji wchodzą :

Powołuje sie Miejska Komisje Rozwiazywania Problemów Alkoholowych w składzie:
        p. El7bieta Brukman - Płockie Stowarzyszenie Klub Abstynentów w Płocku,
        p. Gra7yna Cieslik - Polski Komitet Pomocy Społecznej w Płocku,
        p. Jolanta Głowacka - Straż Miejska w Płocku,
        Ks. Jarosław Kaminski - Diecezja Płocka,
        p. Anna Matuszewska - Stowarzyszenie Rodzin Abstynenckich Nadzieja w
        nas w Płocku,
        p. Artur Mróz - Komenda Miejska Policji w Płocku,
        p. Małgorzata Packowska - Poradnia Psychologiczno Pedagogiczna nr 2 w
        Płocku,
        p. Maria Pardyka - Sad Rejonowy w Płocku,
        p. Wanda Sosnowska - Płocki Zakład Opieki Zdrowotnej Sp. z o.o. w Płocku,
        p. Iwona Szkopek - Miejski Osrodek Pomocy Społecznej w Płocku.

- czy ten Pan wymieniony w tym ogloszeniu to czasami nie policjant który chyba ma w zakresie obowiązków , czyli w pensji ma wliczone takie zadania ,
        - czy on robi to poza godzinami pracy ,
        -czy ma zgodę komendanta na dodatkowe zarobkowanie ?

te pytania dotycza zreszta wszytskich pozostałych czlonków komisji

dodam jeszcze , ze komisja ta podobno przyjmuje także w godzinach porannych , czyli wtedy gdy te "ich" urzedy pracują, czy wtedy biorą sobie wolne?
        • Gość: andy Re: a ja się zapytam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.13, 19:39
          Kaziulek czy jest w Płocku coś co się tobie poza samym sobą podoba?
          • kazio13-net Re: a ja się zapytam 14.02.13, 20:02
            Tak , podoba mi się moje Miasto Płock i dlatego nie mogę patrzeć jak jest rujnowane, rozkradane itd, zamiast rozwijać się "tonie" ,
            nie mogę patrzeć jak trwonione sa pieniądze publiczne, jak marnowana jest szansa rozwoju, jak w mieście rządzi koteria , nepotyzm a młodzi ludzie uciekac musza z miasta zapracą.
            Nie podoba mi się też , że moje miasto zamiast pięknieć , robi się zo raz brzydsze ( patrz wycinka drzew) , że kosztem maista bogaci się "grupa trzymająca władzę".

I mógłbym wymieniać i wymieniać , dlatego czytam , szukam i piszę o tych wszystkich sprawach , które składają się na to moej "niezadowolenie".
            Dodam, że wszystko to co tu piszę zbieram i gdy przyjdzie czas "podziękowania" tej spółce "psującej" maisto to je wykorzystam.
            Wierz mi , że jest tego bardzo , bardzo dużo.

jak zauważam , co jest powodem mojego zadowolenia - nie tylko ja tak myślę.

I na koniec. Wierz mi kolego ( choc nie musisz, a mnie na tym nie zależy) że nie mam żadnych aspiracji politycznych, zawodowych itp. , nie jestem ( na zczęście) "ofiarą" tej władzy.

jestem niezaleznym obserwatorem- wyłącznie, a czy ktoś w to wierzy czy nie - nie mój problem , ja wiem.
    • Gość: abc Re: po co w ratuszu Biuro Radców Prawnych ? IP: *.proxnetwork.com 19.02.13, 17:20
      bezmózgowia przy korycie, rozliczenie nastąpi
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka