Dodaj do ulubionych

Czym jest kapkan, czyli kreatywne urodziny Uhur...

24.02.13, 16:04
Urząd Miasta również powinien przesiewać i odrzucać inicjatywy które niczemu nie służą! Uhuru Culture to, z tego co widzę, kolejna instytucja w mieście próbująca podczepić się pod źródełko pieniędzy publicznych jakie na głupoty wyrzuca każdego roku miasto
Obserwuj wątek
    • Gość: cr7 Re: Czym jest kapkan, czyli kreatywne urodziny Uh IP: *.plock.mm.pl 24.02.13, 17:19
      idź sprawdź czy nie ma cię na podwórku
      • Gość: dlaczego Re: Czym jest kapkan, czyli kreatywne urodziny Uh IP: *.196.c79.petrotel.pl 24.02.13, 18:49
        na podwórku uhuru.Coś podwórka ostatnio modne.Nawet główny "haratacz gały" lubi mówić o podwórku.Gdy nie ma kasy na podstawowe rzeczy to ......należy oszczędzać.
      • Gość: staruch osiedlowy Re: Czym jest kapkan, czyli kreatywne urodziny Uh IP: *.146.250.171.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.02.13, 18:51
        Ile wyżuliło to "stowarzyszenie" od miasta i na co? Do mnie też ta dzieciarnia dobrze urodzonych nie przemawia
        • Gość: cr7 Re: Czym jest kapkan, czyli kreatywne urodziny Uh IP: *.plock.mm.pl 24.02.13, 23:06
          sprawdź na bipie
        • Gość: kkkkk Re: Czym jest kapkan, czyli kreatywne urodziny Uh IP: *.dynamic.chello.pl 25.02.13, 11:14
          Panoszą się tylko a nie umieją nic porządnie zrobić.
          Np na regaelandzie musieli jechac po gwiazde to wyslali kierowce ktory ani slowa po angielsku a gwiazda byla z Londynu tak samo bylo jak pojechali po gosci z niemiec to nikt z osob ktore po nich pojechali nie rozmawial po niemeicku
          • Gość: cr7 Re: Czym jest kapkan, czyli kreatywne urodziny Uh IP: *.plock.mm.pl 25.02.13, 11:44
            a ty w tym czasie szlifowałeś język angielski i niemiecki ponieważ nigdy byś nie dopuścił żeby na zorganizowanej przez ciebie imprezie doszło do takiej lingwistycznej kompromitacji. kierowca nie znający języków. skandal! dziwię się że gwiazda zgodziła się na występ.
            nie miałem okazji być na żadnej imprezie robionej przez kkkkk, ale czekam. może się doczekam.
            • Gość: staruch osiedlowy do cr7 IP: *.204.78.153.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.02.13, 12:46
              Taką wypowiedzią tylko potwierdzasz, że Uhru coś tamto grupa kompletnych dyletantów i co gorsza nasuwa się jeszcze podejrzenie, że nadrzędnym ich celem jest krojenie miasta na kasę. Powiedz specjalisto, jaką gwiazdę wozi się taksówką na koncert?????????? Bo mam wrażenie, że kierowca pojechał do Londynu, szukał naćpanego Jamajczyka z gitarą, a później wmawiał mu , że ma być gwiazdą w Płocku. Nawet weselne kapele mają swój transport. Za takie pieniądze jak idą na nędzne spędy nad Wisłą, typu Reggeland można by zaprosić kilka artystów wielkiego formatu, po które nie musiałby taksówkarz z Polski jechać. A my jedynie z lokalnej gazety dowiadujemy się, że ten zaproszony to gwiazda i jeszcze mamy w to wierzyć? Nie ważne , że za granicą nie chcą by grał do kotleta, że nie wie gdzie Polska, nie mówiąc o Płocku, że nawet sam nie jest w stanie dojechać na imprezę!
              • Gość: cr7 Re: do cr7 IP: *.plock.mm.pl 25.02.13, 13:03
                daj ze 3 przykłady tego wielkiego formatu?
                • Gość: staruch osiedlowy Re: do cr7 IP: *.204.65.214.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.02.13, 13:31
                  To ty jesteś fachowcem od masówek i powinieneś wiedzieć, kto nie jest gwiazdą, napewno nie ten kogo trzeba taksówką dowieść z zagranicy! A dla ciebie to zwykła lingwistyczna pomyłka.
                  • Gość: cr7 Re: do cr7 IP: *.plock.mm.pl 25.02.13, 13:49
                    tak myślałem że jesteś typem "nie znam się to się wypowiem". na marginesie dodam za T. B-Ż Krytyk i eunuch z jednej są parafii
                    Obaj wiedzą jak, żaden nie potrafi.
                    • Gość: cr7 Re: do cr7 IP: *.196.c79.petrotel.pl 25.02.13, 14:01
                      dlaczego się denerwujesz uhuru.Takie jest życie.Swoją drogą ci spece od brzdąkania ...też jacyś dziwni.Wielka gwiazda za spore pieniądze ma swój transport.Proste jak drut.Wy wysyłacie taksówkę po gwiazdę.To co serwujecie jako kulturę to .......uhuru.Kryzys Panowie.Kryzys a wy balujecie.
                      • Gość: cr7 Re: do cr7 IP: *.plock.mm.pl 25.02.13, 14:14
                        ja nie jestem uhuru. po prostu nie lubię krytyki dla samej krytyki. ja się cieszę że są młodzi ludzie w moim mieście którym się chce czegoś więcej niż walizka i cork city. a że się bawią? no tego akurat w wielkim poście nie popieram ale i w czasie wojny ludzie żenili się i urządzali wesela, co tam kryzys. są młodzi, chcą coś robić, zebrali się. ludzie!!! przecież takie postawy powinniśmy wspierać, zwłaszcza staruchy osiedlowe.
                        • Gość: do cr7 Re: do cr7 IP: *.196.c79.petrotel.pl 25.02.13, 14:29
                          w czasie wojny mówiono też "tylko świnie siedzą w kinie".Mówienie o wielkim poście ....utwierdza mnie ,że jesteś z kręgu uhuru.Reszta bez komentarza.Śmieszne argumenty z tą żeniaczką i wojennymi weselami.Pozdrawiam.
                          • Gość: cr7 Re: do cr7 IP: *.plock.mm.pl 25.02.13, 14:34
                            Uhuru Kenyatta jest synem pierwszego prezydenta Kenii, Jomo Kenyatty oraz jego czwartej żony, Nginy Kenyatty, zwanej popularnie w kraju Mamą Nginą. Należy do grupy etnicznej Kikuyu, a jego rodzina była jedną z najbogatszych w kraju[1]. Jego imię Uhuru, w języku suahili oznacza "wolność"

za: pl.wikipedia.org/wiki/Uhuru_Kenyatta

bardzo się cieszę że nazywasz mnie uhuru. rzeczywiście nie jestem więźniem "czerepu rubasznego"
                            • Gość: staruch osiedlowy Re: do cr7 IP: *.204.114.87.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.02.13, 15:00
                              Jak widać szanowny UHRU, nie bardzo znasz się na organizowaniu imprez. Do wszystkiego trzeba doświadczenia, a jak ktoś jest świeżo upieczonym maturzystą, to jakie on zdobył doświadczenie? No , chyba, że doświadczenie wpisane jest w cv. Rok temu ktoś na forum o to zapytał i nabraliście wody w usta. Żadna praca nie hańbi . Do rozładunku towaru w AUCHAN zawsze wezmą świeżo upieczonego absolwenta płockiego liceum. Tam przynajmniej nikt nie doczepi się o problem lingwistyczny.
                              A tak na marginesie wolę być staruchem osiedlowym, niż niedorajdą życiowym. Nie kręcą mnie imprezy na sztukę, robione dla wydania kasy. Jeżeli ściągniesz na imprezę autentyczną gwiazdę, a nie żula ulicznego z gitarą, którego trzeba dowieźć, pochwalę. Ale żeby tak się stało dużo nauki przed tobą i to nie na płockich oxfordach
                              • epoeta Re: do cr7 25.02.13, 16:03
                                Uhrka Burka nie odpowie. Zawsze unika trudnych pytań. Amatorszczyzna jak za PRL-u, tylko, że ta dzieciarnia z UC tych czasów nie pamięta.
                                A może o poście wspomina, bo sam chce się pokajać za obciach z tą taksówką. Normalny to zaszyłby się w najciemniejszej dziurze,a ten jeszcze obraża tych, co się z jego głupoty śmieją.
                                A przecież ekonomiczniej byłoby żulka spod Kauflanda przetrzymać w solarium dać mu F16 i gitarkę. Zaśpiewałby lepiej niż żulek zagraniczny. I na taksówkę do Londynu nie trzeba by wydawać kasy, na powrót pewnie również zafundowano "Gwiazdorowi" taxi. Ile uciekło kasy organizatorowi, a można było zaoszczędzić do podziału. Nie myśli to młode głupie pokolenie, oj nie myśli...
                              • Gość: cr7 Re: do cr7 IP: *.plock.mm.pl 25.02.13, 19:20
                                przejrzałeś mnie. poddaje się...
                              • Gość: IZ do starucha IP: *.dynamic.mm.pl 25.02.13, 22:38
                                chcesz powiedzieć że Młodzi nie mogą nic robić bo nie mają doświadczenia??? że nie mają prawa nic organizować bo mają tylko 19lat? że tylko "zaawansowani wiekiem" posiadają monopol na wiedzę, organizowanie czegokolwiek, na pracę, na życie???
                                Gratuluję, bo to dzięki takim jak Ty TO MIASTO UMIERA , młodzi nie mają pracy, i uciekają stąd gdzie pieprz rośnie, byle z dala od tego miejsca, gdzieś gdzie ludzie są życzliwi i pozwalają młodym się rozwijać i wykazać, gdzieś gdzie spotkanie się ze znajomymi czy pójście na koncert nie jest zbrodnią!!!!!!!
                                jest kryzys jak co niektórzy tu powtarzają ok, zawsze był i będzie, fakt trzeba zaciskać pasa ale żyć tez trzeba bo nie zamkniesz i nie odetniesz od otaczającego świata bo jest kryzys. Najlepiej by było jakby każdy zamknął umysł na rozwój i kulturę zamknął się w domu przed tv i "ogłupiał się" trudnymi sprawami i dlaczego ja !!!!
                                Wy zamykacie wszystkie drogi do rozwoju tego miasta, z takimi mieszkańcami jak Wy to miasto zostanie dziura zabitą dechami, obudzicie się jak nie będzie miał kto pracować na Wasze emerytury, pracować za Was, bo młodych już tu nie będzie , a Wy będziecie już starcami koło setki. zobaczymy wtedy czy tez tak będziecie tępić Młodych Ludzi!
                                • Gość: staruch osiedlowy do IZ IP: *.204.81.255.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.02.13, 23:42
                                  Nikt nie zabrania młodym wolności. Ale młody musi najpierw poznać co jest kulturą, by później w niej pracować. Inicjatywy w stylu UHRU COŚ TAM pogłębiają jedynie prowincjonalizm Płocka. Jedynym atutem tych dzieciaków jest to, że mają tatusiów na stanowiskach, którzy znaleźli im działeczkę, w której nie trzeba pracować by mieć. To nie uratuje Płocka z kulturalnej zapaści. Spróbuj coś zrobić bez miejskiej kasy, o czym będzie się mówić w kraju, a powiem, że jesteś wielki. Wtedy sam zasponsoruję kolejną wspaniałą inicjatywę. Jak na razie widzę wpadkę z taxi. Na takie oryginalne przedsięwzięcia kulturalne nie wyłożę ani złotówki. To wszystko dyskredytuje dzieciaków.
                            • Gość: do cr7 Re: do cr7 IP: *.196.c79.petrotel.pl 25.02.13, 21:11
                              no to mamy przykład jak cholera.W latach 60 tych dzieciaki kwiaty "tyż" mówili o wolności.Co z tego wyszło widać.Róbta co chceta uhury.Róbta tylko nie mieszajcie do tego wielkiego postu.Czwarta kobitka powiadasz.Nieżle.Całkiem dobrze.Dobry przykładzik.Pogubili się niektórzy uhuru.
                              • Gość: cr7 Re: do cr7 IP: *.plock.mm.pl 25.02.13, 22:12
                                nie wchodźmy na temat moralności, proszę, ponieważ rozmowa dotyczy czego innego. gdybym nawet był członkiem stowarzyszenia właśnie ze względu na czas nie wziął bym w wydarzeniu udziału.
                                co do tej czwartej żony, to chodziło mi o znaczenie słowa uhuru a nie biografię osoby która nosi takie imię.
                                co do celów stowarzyszenia można je znaleźć tu
                                ems.ms.gov.pl/krs/wyszukiwaniepodmiotu
                                to nie jest tak że stowarzyszenia realizują niczym nie ograniczona "wolność". mają nadzór nie tylko wewnętrzny ale także instytucjonalny i chyba najważniejszy - społeczny. z tego co czytam ta 17ka młodych ludzi coś już zrobiła i chce robić jeszcze więcej, mają rok jako organizacja. niestety strony www nie znalazłem. zaczekajmy jakie owoce przyniesie ta inicjatywa zanim zadusimy ją tylko dlatego że wolimy barokową muzykę polifoniczną
                                • Gość: do cr7 Re: do cr7 IP: *.196.c79.petrotel.pl 25.02.13, 22:51
                                  a dlaczego nie mamy wchodzić na temat moralności?.Jeśli wszelka działalność człowieka nie będzie oparta na moralności to....ma być oparta na czym...na relatywizmie?.Zdrowie moralne każdego z nas jest nie mniej ważne niż zdrowie biologiczne,a może ważniejsze,gdyż w wymiarach nawet doczesnych warunkuje przetrwanie i rozwój narodu/cytat z przedmowy do książki prof. Piotra Jaroszyńskiego pt "Etyka.Dramat życia Moralnego"/.Zamotałeś się drogi Panie.Mówisz,że 17 tka młodych ludzi już coś zrobiła.Mówisz ,że chcą robić jeszcze więcej.To jest uzasadnienie wydawania miejskiej kasy?.Mówisz,że jest instytucjonalny nadzór nad działaniami tej grupy.Popatrz na instytucjonalny nadzór nad festiwalikami,które wymknęły się miastu.Na koniec drobna uwaga.Barokowa muzyka łagodzi obyczaje.Nie uzasadniaj na siłę działania dla działania.
                                  • Gość: cr7 Re: do cr7 IP: *.plock.mm.pl 25.02.13, 23:08
                                    drogi entelegencie. chciałem tego uniknąć ale skoro lubisz być bity to proszę cię bardzo. pojęcie moralności odnosi się do systemu wartości. czy wyznawany przez nas system wartości to relatywizm to zupełnie inna sprawa.

podpieranie się autorytetem... zwykła erystyka.
                                    widzę że nie ma naprawdę z kim rozmawiać w mieście Pawła Włodkowica.
                                    • Gość: staruch osiedlowy Re: do cr7 IP: *.204.81.255.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.02.13, 23:32
                                      Żeby z kimś rozmawiać, trzeba mieć troszeczkę wiedzy w głowie. Jak na razie ci młodzi ludzie, których reprezentujesz, zaczęli dom budować od dachu. Najpierw kasa, stanowiska, później edukacja, zapewne w kiepskich płatnych uczelniach, która niewiele zmieni. A dodatkowo chcą wszystkich przekonać, że coś robią. Narazie jedynym widocznym efektem jest wynajęcie taxówki z Londynu i do Londynu dla żulka, który miał zostać w mieście Pawła Włodkowica Gwiazdorem. Za bardzo oryginalne, by zaistnieć pozytywnie. Wytrzyjcie mleczko spod nosa i do szkoły.
                                      • Gość: cr7 Re: do cr7 IP: *.plock.mm.pl 25.02.13, 23:53
                                        drogi staruchu, nie mam zielonego pojęcia o jaką taksówkę chodzi. myślałem że sprawa dotyczy artykułu o świętowani przez stowarzyszenie "wolnej kultury" swoich pierwszych urodzin, a może gdzieś coś przeoczyłem, a może wiesz coś więcej to proszę podziel się podając fakty które każdy będzie mógł samodzielnie zweryfikować. nie ma w moim apelu żadnej kpiny. może wiesz coś więcej a w ogólnie rozumianym interesie społeczeństwa powinieneś to wyjawić nie tylko dla mnie który jest skromnym pasażerem autobusów płockiej komunikacji miejskiej, ale dla włodarzy którzy jak twierdzisz owo zjawisko finansują
                                    • Gość: do cr7 Re: do cr7 IP: *.196.c79.petrotel.pl 26.02.13, 00:04
                                      tani entelegencie mam podpierać się na twoich mądrościach?.Zabolało?.Chcesz błysnąć?.Błyskaj.Zabrakło argumentów zaczynają się epitety.Coś pachnie profesorem Stefkiem plujkiem.Pozdrowienia z miasta Pawła Włodkowica.Polecam jego dzieła.Czy podpieranie się Jego autorytetem to też erystyka?.Swoją drogą poczytaj co znaczy słowo erystyka.Życzę miłej nocy i ciekawej lektury.
                                      • Gość: cr7 Re: do cr7 IP: *.plock.mm.pl 26.02.13, 00:22
                                        może coś polecisz?
                                  • Gość: IZ Re: IP: *.dynamic.mm.pl 25.02.13, 23:30
                                    KAŻDA MUZYKA ŁAGODZI OBYCZAJE
                                    nie ważne czy Barokowa czy Reggae !!!!!
                                    każdy ma swój gust i nie można nikogo potępiać bo słucha innej muzyki, czy inaczej się ubiera
                                    szkoda że nie każdego mama nauczyła tak prostej a jakże ważnej zasady
                                    • Gość: staruch osiedlowy do IZ IP: *.204.81.255.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.02.13, 23:49
                                      A kto zabrania ci słuchania jakiejś muzyki? Ja takiego bym wyśmiał. Gorzej, jeżeli ktoś zmusza kogoś do słuchania konkretnej muzyki. To irytuje. Przecież można zrobić koncert komercyjny dla jakiegoś dredowca. Przyjdzie, kto będzie miał ochotę. Organizator przekona się czy warto w gwiazdora inwestować i wysyłać po niego taksówkę. Nie trzeba uszczęśliwiać na siłę od razu całego miasta , tylko dlatego, że grupie dzieciaków nie chce się pracować uczciwie , tylko od małolata doić miejską kasę. A , że urzędników mamy tępych zawsze sypną groszem tym, którzy za nich wykonają nawet byle jaką robotę.
                                      • Gość: lllllllllllllll Re: do starucha IP: *.dynamic.chello.pl 26.02.13, 01:21
                                        Ja mam tylko jedno pytanie, czy ktokolwiek z tu obecnych i piszących o domniemanej 'taksówce do Londynu' był na reggaelandzie i widział w namiocie młodych kogoś z Anglii? Tak to jest w dzisiejszych czasach, zamiast przyjść i się przekonać jak jest naprawdę, poznać tych młodocianych lepiej słuchać krytyk innych i na nich się opierać. Śmiech na sali ludzie! A swoją drogą, jeżeli jesteście wszyscy tacy odważni na forum publicznym, to może umówcie się na spotkanie z tymi młodzieńcami i powiedzcie im to wszystko w oczy.
                                        • Gość: lllllllllllllll Re: do starucha IP: *.dynamic.chello.pl 26.02.13, 01:23
                                          A młodzi sami odbierali swoich artystów, osobiście.
                                          • Gość: staruch osiedlowy do !!!!!!!!!!!! IP: *.204.12.135.dsl.dynamic.t-mobile.pl 26.02.13, 06:02
                                            Powiedz tylko po co spotykać się z dzieciakami osobiście, jak one za pośrednictwem forum nie potrafią przekonać nikogo do słuszności swoich działań. Z tak zadufaną w sobie i pewną siebie dzieciarnią nie dyskutuje się. Nie ma o czym. OK, dla nich na Reggelandzie grają gwiazdy, dla mnie to nic nie znaczący odpad muzyczny. I nic, ani nikt nie zmusi mnie do słuchania czegoś na siłę. Chcą coś słuchać, niech słuchają! Płock bez ich gwiazd i Reggelandu będzie istniał, oni bez tej nędznej imprezki przepadną. Ja po nich i po tej imprezce płakać nie będę.
                                        • epoeta Re: do!!!!!!!! 26.02.13, 06:39
                                          Ja bym pytanie rozszerzył: Czy ktoś był na Reggelandzie i widział tam gwiazdę? Głupim było by stawianie znaku równości między Niemenem a disco polo, podobnie nie można mówić o gwiazdorstwie występujących na naszej lokalnej impresce. Pewnie i dla samych organizatorów przyjeżdżający artyści to odkrycia, które widzą i słyszą jeden raz w życiu. Żeby coś robić, trzeba się na tym znać, a nie udawać, że się wie co to reagge, bo pobuszowało się w sieci, poczytało...
                                          Studzić głowy dzieciaki! Wasze 5 minut nastąpi za 20 lat, pod warunkiem, że ciężko przez ten okres będziecie pracować.
                                          • Gość: ewel Re: IP: *.dynamic.mm.pl 26.02.13, 12:20
                                            i tu się mylisz! najlepszy czas na organizowanie czegokolwiek to 20lat a nie 40!!!
                                            20latki mają energię i głowę pełną pomysłów i zaangażowanie i chęci do działania,
                                            w porównaniu do takich 40latków jak Ty którzy tylko narzekają na kryzys i ogłupiają się przed Tv a poza tym nic nie robią potrafią tylko ględzić na forum !
                                            • Gość: dynamiczny ewelku Re: IP: *.067.c72.petrotel.pl 26.02.13, 15:50
                                              ogłupili to ciebie ewelku.Widać po wpisach.Widać ,że uwierzyłeś w zieloną wyspę pewnego disneya.Wierz dalej.
                                            • Gość: staruch osiedlowy Re: do ewela IP: *.204.104.24.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.02.13, 18:19
                                              Na początek - chciałbym mieć 40 lat!
                                              I chciałbym żeby tamte czasy z mojej młodości również w muzyce wróciły. Wtedy młodzieży i nieco starszym chciało się coś robić, dzisiaj młodziakom chce się tylko zarabiać kosztem naiwności tępych urzędników. Poczytaj o Płockiej Młodej Fali lat 80-tych. Wtedy gościem był ten co potrafił się zaprezentować sam, nie kosztem innych zakrywa swoje beztalencie. A ty chełpisz się tym, że uda ci się nad Wisłą zebrać kilku zdesperowanych marzycieli o karierze.
                                              Kiedy pod szafę wchodziłeś na stojąco był taki prezydent który rozpoczął zbrodnię na kulturze płockiej poprzez organizowanie darmowych igrzysk dla ludu nad Wisłą. Początkowo było nieźle, ale z czasem pojawiła się kicha, bo zawodowców zastąpiła lokalna amatorszczyzna. Za dzisiejszego prezydenta można jedynie odprawić zaduszki nad płocką kulturą.
                                              • Gość: cr7 Re: do ewela IP: *.plock.mm.pl 26.02.13, 18:31
                                                drogi staruchu piszesz o nowej fali lat 80 jak to wszyscy za darmo robili. otóż mylisz się w tej kwestii. coś co nawet jest robione za darmo ma wartość i kosztuje np. prąd w państwowych domach kultury do których podłączaliście piece miał wartość i kosztował i tylko dzięki temu że system był taki jaki był nie kazali wam za to płacić. składało się na to i tak społeczeństwo. nie pisz proszę o tych wspaniałych czasach bo przemawia przez ciebie nostalgia za młodością powodująca błędny ogląd rzeczywistości.

tej młodzieży też się chce, tak jak i tamtej i zawsze młodzieży się będzie chciało, bo po to jest młodość aby się mierzyć z marzeniami. dość będą mieli problemów z bezmyślnymi urzędnikami, fałszywymi politykami, osiedlowymi staruchami, krytykami, a co najważniejsze z kasą (żyjemy w kapitalizmie) żeby ich jeszcze na forum niszczyć. co z tego wyjdzie zobaczymy.
                                                • Gość: do cr7 Re: do ewela IP: *.067.c72.petrotel.pl 26.02.13, 22:23
                                                  kasa wyjdzie z miejskiej kasy.Proste jak drut uhurku.Kasa.
                                                  • Gość: staruch osiedlowy Re: do ewela IP: *.204.13.36.dsl.dynamic.t-mobile.pl 26.02.13, 22:36
                                                    Jak na razie ta dzieciarnia pod wezwaniem UHRKA COŚ TAM nawet nie zamierza nic swojego pokazać, tylko urkować, by wyciągnąć kasę na ściągnięcie do Płocka jakichś miernot. Do historii przechodzą artyści i ich dzieła, nie organizatorzy festynów. Zapamiętaj to dzieciaku! Poza tym organizować ludowy festyn afrykański w mieście, które jest historyczną stolicą państwa...Jakoś ta wasza edukacja się zdewaluowała
                                                  • epoeta Re: do ewela 26.02.13, 23:12
                                                    JA JAKOŚ NIE PAMIĘTAM, BY KTOŚ NA CHWILĘ MNIE USZCZĘŚLIWIAŁ ZA TAMTYCH CZASÓW I TO ZA PUBLICZNE PIENIĄDZE
                                                    Za bilety na koncerty trzeba było zawsze zapłacić, chodził na nie ten co miał potrzebę i nie zmuszano całego miasta do słuchania, tylko dlatego, że kilku dzieciaków robi sobie biznes życia.
                                                    Na koncert Labiryntów do Inowrocławia jechało się stopem. Do Jarocina koleją. Żebyś ty dzieciaku mógł podpatrzeć jak wyglądały koncerty takiego Exodusu, RSC,Fatum, Rezerwatu, Róż Europy a wcześniej Niemena, Polan, Nalepy, Banku... Spaliłbyś się ze wstydu z tą swoją popeliną
                                                    Nikogo nie obchodziło, że był wtedy totalitaryzm. Koncerty, muzyka to była prawdziwa wolność dla każdego. A ty teraz chcesz przenieść totalitaryzm na nas wszystkich. Narzucić Płocczanom swój styl myślenia, działania i wydawania niepotrzebnie pieniędzy. Tylko dlatego, że masz potrzebę zarabiania. Tak zarabiania, nie działania, nie pokazania czegoś swojego, autorskiego, tylko powielonego, często nieznanego i przez ciebie.
                                                  • Gość: aksum78 flustraci to wskaznik prowincjonalizmu IP: *.bb.sky.com 26.02.13, 23:48
                                                    Znowu atakuja. Mlodym nie daja szanse na starcie. Jeden z mania wielkosci polskiej muzyki z lat 80-tych. Powtarzajacy to jak mantre. Drugi z nich,podejrzewam ze to bij dziadu wrocil ale pod innym nickiem. Trzeci, ktory nigdy sie nie podpisuje wlasnym nickiem. Wszedzie widzi promocje halasu-to juz stan chorobowy. No i ostatni, ktorego nawet cenilem, ale dolaczyl do tej "bandy" Pan epoeta. Chyba ktos mu na odcisk w plockiej "k"ulturze nadepnal. Flustracja sie leje a dostaja mlodzi. Cicho siedziec, bo pewnie robia skok na kase. Pewnie maja bogatych rodzicow, wiec czemu chca dzialac? Niecne maja plany, szubrawcy, podejrzana opcja......

Do mlodych. Macie szczescie, ze to tylko forum, pieski moga tylko poszczekac. Mam nadzieje, ze dzialajac nie macie czasu, na tracenie go, czytajac bzdurne wpisy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka