Dodaj do ulubionych

Fiasko negocjacji zarządu Orlenu ze związkami. ...

01.03.13, 21:01
Wstydu nie macie ! Kiedyś akcje teraz podwyżki. Nie podoba się to idźcie do prywaciarza na 6 dni w tygodniu po 10 godzin i bez żadnych premii i nadliczbowych darmozjady jedne. Taka kasa za pierdzenie w stołki. Wstyd.
Obserwuj wątek
    • Gość: des Re: Fiasko negocjacji zarządu Orlenu ze związkami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.13, 21:16
      A niech maja, w tym smrodzie i syfie,,, Z drugiej strony Orlen powinien każdemu mieszkańcowi miasta Płocka i okolic płacić miesięczną dożywotnia rentę za ten syf który wypuszcza. Jak ich stać niech dadzą i po 6000zł miesięcznie do pensji każdemu, Ci którzy Płock mieli szanse podnieść z miana grajdołka mazowsza dawno tą wioskę opuscili, ... A nowe markety ucieszą się na kolejne podwyżki u największego pracodawcy w regionie.
      • Gość: PracOwnik Re: Fiasko negocjacji zarządu Orlenu ze związkami IP: *.123.c88.petrotel.pl 01.03.13, 21:24
        Ludzie z miasta....jesteście śmieszni z tymi swoimi komentarzami.....
        Pokażcie mi człowieka z kadry pracowniczej na orlenie (aparatowy ) który zarabia 8 czy 9 tys....
        Wierzycie w bzdury prezesów itp....
        Sam pracuje tam 10 lat. Nie zarabiam 4 tys. Wdycham syf, siarkowodór, węglowodory, pyły, pracuje na wysokości, przy wysokich temperaturach, narażony na pożar lub wybuch....
        Pracuje w święta, soboty, niedziele, jak wypadnie....
        Żal czytać tego jak my tam mamy cudownie i jak rewelacyjnie zarabiamy......
        Ogarnijcie sie !!!!!!!
        • Gość: Kaśka Re: Fiasko negocjacji zarządu Orlenu ze związkami IP: *.plock.mm.pl 02.03.13, 00:04
          Nie zarabiasz 4tys. zł? Więc chcesz 15% podwyżki (przy inflacji 2%) plus nagroda. Trochę dużo jak na obecne czasy. I jeszcze teksty że firma powinna podzielić się zyskiem z pracownikami. Dzieli sie co miesiąc. Może GW postarałaby się o informacje, jakie podwyżki są przewidziane w 2013r. w innych dużych prywatnych!!! płockich firmach, np. CNH, BudMat, Ponzio, itp. I czy dzieli się zyskiem z pracownikami? Wtedy może by ochłoneli. Tylko w takim państwowym szambie jak Orlen, KGHM, górnictwo jest na to przyzwolenie i uleganie.
          • Gość: alert Re: Fiasko negocjacji zarządu Orlenu ze związkami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.13, 09:31
            Dziewczynko, te "szamba" to jedyne polskie firmy, które jeszcze w miarę dobrze przędą i wytwarzają ogromną część naszego PKB. Polecam poczytać podręcznik do ekonomi z gimnazjum. Co do podwyżek to czy CNH , Ponzio i inne śmieszne firemki wypracowały chociaż 1/10 takiego zysku jak Orlen?
            Zarząd, ale również dyrektorzy żyją niczym cesarze- firmowe fury, darmowe paliwo, pensje od 30 tys w górę. Do tego ZUSP ich nie obejmuje, zamrożenie płac też nie będzie.
          • Gość: p Re: Fiasko negocjacji zarządu Orlenu ze związkami IP: *.class97.petrotel.pl 03.03.13, 19:25
            dla twojej wiadomości w CNH jest 180 zł podwyżki dla każdego pracownika.
        • Gość: Pracownik Re: Fiasko negocjacji zarządu Orlenu ze związkami IP: *.061.c77.petrotel.pl 02.03.13, 00:41
          Podobnie ja pracuje w Orlenie od 4 lat - moja pensja jest poniżej średniej krajowej.
          Zastanawiające skąd w Orlenie taka średnia skoro w/g podpisanego w 2008 roku ZUSPu czyli Zakładowego Układu Zbiorowego Pracy istnieje 11 kategorii płacowych od 0 do 10 (w zasadzie 12 bo kategoria 4 składa sie z dwu 4a i 4b). Każda kategoria ma widełki płacowe. Owe widełki pozwalają zarabiać lekko powyżej średniej w Orlenie dopiero pracownik zatrudnionemu z kategorią 4B. Większość zatrudniona w tej kategorii ( młodszy inż. młodszy mistrz) zarabia raczej w okolicach dolnej kwoty widełek. Aby otrzymać place powyżej owych 9000PLN trzeba być w kategorii 7 (kierownik II, kierownik proj. Starszy menedżer sprzedaży).
          Z powyższego widać kto tak naprawdę dobrze zarabia w Orlenie - można szacować że 3/4 pracowników zarabia poniżej podanej średniej, a ile musi zarabiać "wierchuszka" aby tak wywindować ową średnią.
          Co więcej ogranicza się zatrudnianie ludzi na produkcji tłumacząc oszczędnościami, zaś co i rusz rozrasta się czapa kierowniczo-dyrektorska. Ilu jest kierowników mających 2-3 ludzi pod sobą, a wierzcie mi, że są i tacy dyrektorzy. Co ciekawe dyrektorzy najwyższego szczebla - podlegli bezpośrednio pod zarząd nie mają widełek płacowych, ich wynagrodzenie nie jest regulowane przez owy ZUSP.
          Cała ta "czapa" dyrektorska nie pochodzi z Płocka, wiec pieniądze też tu nie wydaje, wiele z tych osób nawet nie przekroczyło bram zakładu produkcyjnego i nie ma pojęcia "do po co palą się te świeczki w Orlenie".
          Dziwi mnie postawa reszty Płocczan, przemawia przez nich chyba jedynie zawiść. Jeśli rozsądnie pomyśleć, to równa podwyżka dla wszystkich pracowników oznacza, że te pieniądze zostaną w głównej mierze wydane w Płocku - zarobią inni płocczanie. Może dzięki temu i oni dostaną podwyżkę lub premię od szefa.
          • Gość: Hej Re: Fiasko negocjacji zarządu Orlenu ze związkami IP: *.123.c88.petrotel.pl 02.03.13, 00:48
            Niestety jak widzisz nasi płocczanie są przekonani o naszych kolosalnych zarobkach, pełni zawiści itp.
            Taki polski naród właśnie...
            A pewnie co drugi co to pisze bezrobotny z wyboru a pośredniak omija z kilometrowym naddatkiem...
            Banda baranów którym łatwo ciemnote wcisnąć i tyle...
        • Gość: tyro Re: Fiasko negocjacji zarządu Orlenu ze związkami IP: *.134.c79.petrotel.pl 03.03.13, 11:56
          Swięta prawda kolego , nikt tego nie szanuje ze jestesmy pod ciagłym zagrozeniem
      • jw.jw Walczmy o przyszłość miasta 01.03.13, 21:25
        drogaviaeurope.blogspot.com/
        Kto to zrobi? ..... Kto ???
        • Gość: hihahaha Re: Walczmy o przyszłość miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.13, 21:43
          w.jw napisał:

> drogaviaeurope.blogspot.com/
          > Kto to zrobi? ..... Kto ???

Jak to kto? Następca Tuska, taki płocki szeryf;
          plockcafe.pl/articles/photo/view/article_id/1480/photo_id/18568
          • Gość: do jurasa Re: Walczmy o przyszłość miasta IP: *.224.c75.petrotel.pl 02.03.13, 11:43
            jurek ogarnij sie, wyżej doopy nie podskoczyć nie dorastasz ani citemu ani jw nawet w 1/10 możesz tylko smrodliwego emerytowanego bąka na forum z zawiści puścić w dodatku anonimowego, nie przynudzaj stary
      • Gość: PIGWA GENOWEFA Re: Fiasko negocjacji zarządu Orlenu ze związkami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.13, 21:32
        PIELEGNIARKI MAJA PO 5000ZL PENSJI i zobavzcie co np robia w przychodniach w rejestracji -za ta kase.
        Nauczyciel m 5000zl za160dni pracy-i co zatkalokakao.
        LUDZIE TO NIE PROBLEM W ORLENIE TO PROBLEM W TUSKOLANDZIE ,ZE JESTESMY W EUROPIE A ZARABIAMY JAK CHINCZYCY.
      • Gość: xxx Re: Fiasko negocjacji zarządu Orlenu ze związkami IP: *.204.c75.petrotel.pl 02.03.13, 12:13
        pojebało cię
    • Gość: EDEN Re: Fiasko negocjacji zarządu Orlenu ze związkami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.13, 21:27
      mogles sie kuzwa uczyc i o orlenu isc do pracy.caly czas przyjmuja.
      • Gość: des Re: Fiasko negocjacji zarządu Orlenu ze związkami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.13, 21:33
        A gdzie przyjmują? Na stacjach paliw ;-) Wystrczy przeczytac oferty pracy i wiadomo kogo przyjmują ... ubaw po pachy z tą nauką.
      • Gość: ja Re: Fiasko negocjacji zarządu Orlenu ze związkami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.13, 21:39
        chyba znajomków
        od kiedy wiedza jest kwestią pierwszorzędną przy naborze do orlenu
        nie znam nikogo kto został przyjęty bez pleców
        rozgłaszać takie głupoty - wstyd
        • Gość: pąpowy Re: Fiasko negocjacji zarządu Orlenu ze związkami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.13, 21:45
          Bez tych podwyżek po pomoc będą musieli pójść do MOPSu. Inaczej nie zwiążą końca z końcem biedaki.
          • Gość: tusk Re: Fiasko negocjacji zarządu Orlenu ze związkami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.13, 04:02
            kolejny któremu żal dupę ściska na mszę idź daj żeby im zabrali a nie dali
          • Gość: AKCJA REAKCJA Re: Fiasko negocjacji zarządu Orlenu ze związkami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.13, 13:30
            DLATEGO w Polsce nie szanuje sie ludzi bo sami sie nie szanuja.JEDNI DRUGIMOCZY BY WYDRAPALI ALE SAMI NIC NIE ROBIA. K.................... WA TO DEBILNY KRAJ.AKCJA REAKCJA
        • Gość: staże w orlenie Re: Fiasko negocjacji zarządu Orlenu ze związkami IP: *.031.c79.petrotel.pl 01.03.13, 21:51
          A ja znam. Moja koleżanka ze studiów była zarejestrowana jako bezrobotna w UP i skierowali ją tam na staż i została, a obecnie po 5 latach jest starszym analitykiem i zarabia 3500 do reki. Ale powiem Ci że jej nie zazdroszczę i wolę moje 2000 u prywaciarza bo teraz to ona już znajomych nie ma bo są dla niej za niscy klasą społeczną
          • Gość: KAT Re: Fiasko negocjacji zarządu Orlenu ze związkami IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.03.13, 22:32
            starszy analityk po 5 latach pracy w PKN 3.5 tys PLN? Proszę Cię!
            • Gość: Hej Re: Fiasko negocjacji zarządu Orlenu ze związkami IP: *.123.c88.petrotel.pl 02.03.13, 00:44
              A co Ty człowieku myślisz że 35 tys ?
              Czy masz studia czy nie dostajesz max 2tys na start.....
              Wy myślicie że ludzie z Orlenu srają kasą......
          • Gość: do staże w Orlenie Re: Fiasko negocjacji zarządu Orlenu ze związkami IP: *.067.c72.petrotel.pl 01.03.13, 22:34
            każdy ma takich znajomych na jakich sobie zasłużył.Skoro jej nie zazdrościsz to po co płaczesz.
        • Gość: KAT Re: Fiasko negocjacji zarządu Orlenu ze związkami IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.03.13, 22:30
          ja zostałem przyjęty bez pleców. Poznajmy się. Będzie już znać taką osobę.
        • Gość: Hej Re: Fiasko negocjacji zarządu Orlenu ze związkami IP: *.123.c88.petrotel.pl 02.03.13, 00:42
          A ja znam takich ludzi dużo bo pracuje tam również bez znajomości ....
          A Ty kolego jak nie wiesz to się nie udzielaj.
          Każdemu kto chce spróbować polecam Centrum Edukacji, studium Technik technologii chemicznej.
          Szkoła za free a dzięki niej brama na Orlen otworzyła się nie tylko dla mnie...
        • Gość: Mcin Re: Fiasko negocjacji zarządu Orlenu ze związkami IP: 91.212.223.* 02.03.13, 03:20
          Mój Drogi ja znam wielu ludzi pracujących w Orlenie i podobnie tak jak ja dostali się do pracy przez staże zaraz po skończeniu technikum chemicznego. Więc trzeba się było uczyć.
          Poza tym pracuje tu już piąty rok moja wypłata to 2890 zł i to dlatego że zaliczałem po kolei następne stanowiska. Kolejna sprawa moja brygada liczy 12 osób i tylko szef zarabia 8 tyś, odchodzi jesienią na emeryturę. Nie wiem skąd dane o takich średnich zarobkach ale ja zarabiam tyle w średnio trzy miesiące :)
        • Gość: Płocki Leming Re: Fiasko negocjacji zarządu Orlenu ze związkami IP: *.plock.mm.pl 02.03.13, 13:32
          wskaz mi firmę w Płocku która rekrutuje ludzi nie po znajomościach.
          Wszyscy na forum skupili się na zwykłych pracownikach a o Tych którzy pompują forse z orlenu nikt nie wspomina w artykule - dlaczego autor nie napsiał jaka jest pensja kierowników, dyrektorów - czyli ludzi nie z płocka.
          Co z Wartościami jakie Pan Sekuła chucznie ogłaszał:
          O-Odpowiedzilaność
          R-Rozwój
          L-Ludzie
          E-Entuzjazm
          N-Niezawodność
          Obłuda i skandal że ten człowiek jeszcze pracuje w tej firmie
        • Gość: ciecz.para Re: Fiasko negocjacji zarządu Orlenu ze związkami IP: *.223.c64.petrotel.pl 02.03.13, 15:55
          bez pleców dostał się kto chciał z rocznika 2002 ukończenia PW wydziału chemicznego
        • Gość: gość2 Re: Fiasko negocjacji zarządu Orlenu ze związkami IP: *.078.c93.petrotel.pl 03.03.13, 14:21
          a ja znam co najmniej 4, skończyć studia chemiczne i składać podania to sobie zobaczycie jak się tam pracuje i w jakich warunkach,nikt nie zna niczyjego tylko kasę potraficie komuś liczyć śmieszne małe ludziki.
      • zajzajer71 Re: Fiasko negocjacji zarządu Orlenu ze związkami 02.03.13, 09:27
        A ty tak się wyuczyłeś(aś) że zdania nie umiesz sklecić poprawnie. Gamoniu.
        • Gość: do zajzajera Re: Fiasko negocjacji zarządu Orlenu ze związkami IP: *.067.c72.petrotel.pl 02.03.13, 11:21
          nadal kac trzyma.Chlapnij"se" "cóś" na kaca.Podobno na kaca najlepsza jest praca.Niekoniecznie w Orlenie.Tyle tylko potrafisz zawistniku napisać?.Żal rozum ci ściska?.
        • Gość: ciecz.para do zajzajera IP: *.223.c64.petrotel.pl 02.03.13, 18:41
          jestem po uczelni technicznej a nie tak jak ty po włodkovicu więc niekoniecznie muszę umieć skleić zdanie stylistycznie poprawne
    • Gość: syzia85 Re: Fiasko negocjacji zarządu Orlenu ze związkami IP: *.031.c79.petrotel.pl 01.03.13, 21:47
      Nie jestem pracownikiem Orlenu ale również firmy prywatnej i zarabiam najniższą krajową ale wiesz co Ci powiem jak Ci tak szkoda to idź tam do pracy i tyle, przecież nikt Ci nie broni....
    • Gość: pkn stan konta Re: Fiasko negocjacji zarządu Orlenu ze związkami IP: *.class103.petrotel.pl 01.03.13, 21:56
      szczerze to dałbym wam po 2 tysie do stawki podwyżki ale i tak chodzili byście w dziurawych skarpetkach - chłop ze wsi wyjedzie ale wieś z chłopa nigdy ...
      • Gość: Hej Re: Fiasko negocjacji zarządu Orlenu ze związkami IP: *.123.c88.petrotel.pl 02.03.13, 00:51
        No i z Ciebie nie wyszła ;(
    • Gość: plock.man Re: Fiasko negocjacji zarządu Orlenu ze związkami IP: *.182.194.131.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 01.03.13, 22:17
      Jak tam to wszystko czytam to mnie krew zalewa. Te wszystkie artykuły są tylko po to, aby zaszczuć społeczeństwo Płocka przeciw sobie.
      Pracuje w Orlenie ponad 5 lat, jestem inżynierem wsparcia i mam ok 5500 brutto - bo tyle należy się z taryfikatora. O średniej Orlenu mogę tylko pomażyć. Pracę dostałem po kilku latach pracy po studniach u prywaciaża - bez pleców. Wierzcie lub nie ale takie rzeczy są możliwe. Fakt teraz jest mniejszy nabór niż 5/7 lat temu ale jest. I wśród współpracowników mam co najmniej jednego który w ostatnich latach dostał się tak jak ja - bo spełniał wymagania.

Fakt zarobki są przyzwoite i stabilne, lecz stres ilość stawianych zadań i bezsensowych raportów jest dobijająca. Myślę że za takie warunki pracy płaca jest adekwatna.

Czy ktoś z narzekających oponentów antyorlenowych widział kiedyś efekt eksplozji, pożaru na instalacji. Jeśli nie to niech nie pisze że wyolbrzymiają pracownicy orlenu. Tam na prawdę na instalacjach jest niebezpiecznie. Tylko szczęście sprawia, że już dawno nie było wypadku śmiertelnego - tylko urządzenia ucierpiały.
      Za takie warunki pomarzyć można o wyższych zarobkach, czy też dodatkach za pracę w trudnych warunkach i czy też stażu w uciążliwych warunkach przyśpieszajacym emertyturę.
    • Gość: do zajzajera Re: Fiasko negocjacji zarządu Orlenu ze związkami IP: *.067.c72.petrotel.pl 01.03.13, 22:31
      zajzajeru się napiłeś?.Gdy wytrzeżwiejesz to pomyśl co napisałeś.Ogarnij się zajzajerku.Ogarnij się.Pamiętam takie czasy gdy jedni pili zajzajer i śmieli się z pracowników Petrochemii.Śmieli się gdy zmianowcy szli do pracy a zajzajerki zasiadali do świątecznego stołu.Pamiętam czasy gdy z petrochemii wszyscy uciekali do firm mających kontrakty za granicą.Pamiętam czasy gdy nikomu nic nie ujmując kierowca w firmie budowlanej zarabiał więcej niż mistrz lub sterowniczy w petrochemii.O aparatowych nie ma co mówić.Pamiętam czasy gdy złośliwcy mawiali,że na mazakach pracuje za stróża i pensyjka nieduża.Pamiętam czasy gdy tzw chętni do pracy brali ubranie robocze i tyle go widziano na wydziale.Pamiętam czasy gdy okoliczni rolnicy za ubrania robocze mieli niebieskie ubranka ze słynną petka na mankietach.Skąd je brali jak nie z rynku na ,którym ci jednodniowi pracownicy sprzedawali.Pamiętam takie czasy gdy fluktuacja kadr była tak duża,że praca po 12 godzin to była normalka. Teraz pyszczycie.Teraz widzicie nasze zarobki.Sami jesteście sobie winni.Trzeba było być wiernym swojej firmie.Cwaniactwo wyszło wam bokiem.Dobrze wam tak.Polecam więc dzioby zamknąć i przestać pierniczyć głodne kawałki.Dajecie się ordynarnie podpuszczać.
      • Gość: zmianowiec Re: Fiasko negocjacji zarządu Orlenu ze związkami IP: *.dynamic.mm.pl 01.03.13, 23:59
        PRAWDA, CAŁA PRAWDA I TYLKO PRAWDA
        Wiszę Ci BROWARA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Plockers Re: Fiasko negocjacji zarządu Orlenu ze związkami IP: *.plock.mm.pl 02.03.13, 00:08
        A dlaczego w artykule zabrakło informacji że Związką zawodowym wręczono wypowiedzenia do radiowezła?. Ci ludzie w końcu zaczeli walczyć o pracowników a tym samym miasto - dlaczego niektórzy nie moga zrozumieć że upominanie się o zarobki jest w interesie wszystkich - średnia zarobków w orenie moze i wynosi 9,5 tyś. - tylko kto ją ma?? jest zawyżona przez rozległą kadrę kierownicza - kierowników działów, dyrektorów - ludz z Warszawy i inym wiekszych miast, którzy i tak nie zostawiają w Naszym Mieście Płock pieniędzy bo na weekend wracja do swoich miast (niektórzy nie wiedzą ile mieszkańców ma Płock).
        Argumenty o trudnej sytuacji makroekonomiczne jest nieprawdziwy - to samo mówili rok temu a okazało się że zyski są bliko rekordu (ta sama sytuacja miała miejsce dwa i trzy lata temu - ciągle zła sytuacja a orlenz roku na rok wypracowyje coraz większe zyski !!!!!!!!!!
        • Gość: do Plockersa Re: Fiasko negocjacji zarządu Orlenu ze związkami IP: *.067.c72.petrotel.pl 02.03.13, 00:28
          a czego to wymagać od tych naszych dziennikarzyków.Swoją drogą to część tych rewelacji leży po stronie pracowników Orlenu.Jest taka grupka pracowników co to chwali się przed niedouczonym narodem ze swoich zarobków mówiąc o dochodach brutto.Pokazują zarobki brutto przed opodatkowaniem.Jeden taki mądrala chcąc nie wiadomo czemu dokuczyć dalszej rodzince pokazał pasek/było to dawno temu/z płacą brutto.Wszystkim skakała gula.Denerwowali się do pewnego czasu.Wszystko się wydało i facet miał przechlapane.Są wśród nas ludzie i taborety.Są wśród nas i nic na to nie poradzimy.By trochę rozweselić temat podam definicję statystyki z,której ma wynikać średnia w Orlenie.Jest małe kłamstwo,duże kłamstwo i jest jako trzeci stopień kłamstwa właśnie statystyka.Taką kłamliwą statystyką posługuje się wielu mani.palantów.Tylko po co to robią.Oto jest pytanie.
          • Gość: ziom Re: Fiasko negocjacji zarządu Orlenu ze związkami IP: 95.178.0.* 02.03.13, 08:08
            PERN to jest dopiero firma przesiąknięta nepotyzmem. pracuje tam z pół rodziny jakubowskiego, byłego prezesa, plus inne pocioty, wujostwo, kolesiostwo i nawet żona szefa lokalnego tygodnika, która ze szwaczki w levisie awansowała na "wybitnego" specjalistę w PERNIE. po prostu żenada!!!
            • Gość: umobserwer Re: Fiasko negocjacji zarządu Orlenu ze związkami IP: *.plock.mm.pl 02.03.13, 08:24
              jezeli autor artykulu napisal o sredniej pensji wylacznie na podstawie info z zarzadu to (delikatnie mowiac) nie wysilil sie, a wystarczylo dokonac troche glebszej analizy.
              jezeli z danych zarzadu wynika ze srednia ta to 9 000 wystarczy ustalic ile osob zarabia wiecej , odjac ta liczbe i podzielic na pozostalych , proste ?
              ta liczab byla by wlasnie bardziej zblizona do rzerczywistosci , wielkosci robkow ,
              jeden przklad :
              z tego co slyszalem prezes zarabia miesiecznie kilkaset tysiecy zlotych miesiecznie tym samym "obsluguje" kilkudziesieciu o ile nie kilkuset tyc zarabiajacyh niby 9 000 ,
              mozna tez pokusic sie na podzial zarobkow bez kadry kierowniczej od jakiegos szczebla , wtedy mozna by stwierdzic ile faktycznie zarabia "zwykly" pracownik orlenu
        • Gość: orlen Do PKN Orlen powraca cenzura z PRL IP: *.063.c82.petrotel.pl 02.03.13, 12:09
          kasuja posty moze sie teraz uda wprowadzic ,za komuny aby uciszyc sluszne protesty ograniczano dostep do mediow , obecnie do tych samych praktyk ucieka zarzad Olenu ograniczajac dostep zwiazkom zawodowym do radiowezla wewnatrz zakladowego.Komuna rzadzi nadal lub jej srodki przymusu.
    • Gość: 1234 Re: Fiasko negocjacji zarządu Orlenu ze związkami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.13, 09:09
      Puknij się w ten pusty łeb gamoniu. Gdyby nie ci ludzie to ten twój prywaciarz nie miał by co tu robić w mieście. Gostynin był by metropolią przy Płocku, nie było by miejsc pracy bo i po co skoro nikt nie napędzał by handlu, nikt by nic nie kupował. Moja żona pracuje w sklepiku gdzie obrót robią właśnie ci z Orlenu. Tak to nie było by sklepu, a co za tym idzie pracy dla niej. W rozmowach z ludźmi z Orlenu nie jest tak wesoło jak przedstawiają media. Mistrz ma 5 tysięcy a zwykły aparatowy około 3. Nie wspomina się tu że pracują w świątek-piątek na 3 zmiany, gdy ty w tym czasie leżysz do góry kołami i żłopiesz piwsko. Nikt nie wspomina że jak ktoś tam się pomyli to może cała instalacja stanąć i wtedy ma kłopoty. Jeśliś taki mądry, to dla czego nie poszedłeś tam do pracy? Kiedyś wszyscy się śmieli z ludzi z Petrochemii że do kołchozu chodzą za 1/3 stawki co inny ma u prywaciarza, a teraz wieki żal? Naczytałeś się wersji "oficjalnej" podanej przez zarząd i ślepo temu wierzysz. A czy zarząd podał że dzielą się nagrodą od zysków, a obcinając płace pracownikom ten zysk jest większy i więcej mają do podziału?
      Zastanów się to lepiej dać kilku darmozjadom z "warszafki"czy ludziom którzy wydadzą te pieniądze w swoim mieście?
      No tak, zapomniałem że ciężko to zrozumieć leniwemu marudzie.
      Nie pozdrawiam.
    • Gość: 1234 do zajzajer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.13, 09:32
      Puknij się w ten pusty łeb gamoniu. Gdyby nie ci ludzie to ten twój prywaciarz nie miał by co tu robić w mieście. Gostynin był by metropolią przy Płocku, nie było by miejsc pracy bo i po co skoro nikt nie napędzał by handlu, nikt by nic nie kupował. Moja żona pracuje w sklepiku gdzie obrót robią właśnie ci z Orlenu. Tak to nie było by sklepu, a co za tym idzie pracy dla niej. W rozmowach z ludźmi z Orlenu nie jest tak wesoło jak przedstawiają media. Mistrz ma 5 tysięcy a zwykły aparatowy około 3. Nie wspomina się tu że pracują w świątek-piątek na 3 zmiany, gdy ty w tym czasie leżysz do góry kołami i żłopiesz piwsko. Nikt nie wspomina że jak ktoś tam się pomyli to może cała instalacja stanąć i wtedy ma kłopoty. Jeśliś taki mądry, to dla czego nie poszedłeś tam do pracy? Kiedyś wszyscy się śmieli z ludzi z Petrochemii że do kołchozu chodzą za 1/3 stawki co inny ma u prywaciarza, a teraz wieki żal? Naczytałeś się wersji "oficjalnej" podanej przez zarząd i ślepo temu wierzysz. A czy zarząd podał że dzielą się nagrodą od zysków, a obcinając płace pracownikom ten zysk jest większy i więcej mają do podziału?
      Zastanów się to lepiej dać kilku darmozjadom z "warszafki"czy ludziom którzy wydadzą te pieniądze w swoim mieście?
      No tak, zapomniałem że ciężko to zrozumieć leniwemu marudzie.
    • Gość: pracownik Re: Fiasko negocjacji zarządu Orlenu ze związkami IP: *.201.c82.petrotel.pl 02.03.13, 10:36
      Wstyd to kraść! Panu, Panie Mądraliński proponuję złożyć CV i popracować w Orlenie. Droga wolna!!! Na pierdzenie w stołek trzeba sobie zasłużyć...Wysoko Pan mierzy. Może na początek warto by było zapoznać się z właściwościami siarkowodoru i innych wspaniałości. Uzupełnij wiedzę o substancje wykazujące działanie szkodliwie na zdrowie człowieka lub stwarzające ryzyko powstania nieodwracalnych zmian w stanie zdrowia, rakotwórcze i mutagenne. Cudzą kieszeń łatwo podliczać. Może warto się przekonać na własnej skórze jaki wspaniały RAJ mamy w ORLENIE, a potem zacząć wydawać opinie!!! Po 30 latach z wykształceniem wyższym pracuję na instalacji i zarabiam 3 tys.zł(warunki określone przez ZUSP). Panu proponuję coś zrobić z własnym życiem, bo czuję stan depresyjny i niespełnienie życiowe.
      • Gość: PT Re: Fiasko negocjacji zarządu Orlenu ze związkami IP: *.plock.mm.pl 02.03.13, 10:52
        A w Petro Remoncie wypłaty po 3 tygodniach jeszcze nie dostali !!!!!!!
    • citymen Re: Adresatem postulatów powinien być rząd 02.03.13, 12:20
      Polecam poniższy tekst:

Zarząd orlenu między młotem, a kowadłem
    • Gość: edmund Re: Fiasko negocjacji zarządu Orlenu ze związkami IP: *.plock.mm.pl 02.03.13, 15:11
      Ale zaraz, dlaczego ludzie nie mają walczyć o wyższe pensje? Bo inni zarabiają mniej? No i co z tego? Socjalizm - gdzie dla wszystkich było po równo - już się skończył. Teraz każdy ma tyle, ile sobie wywalczy. Nie widzę żadnego uzasadnienia dla tego, żeby ludzie z orlenu mieli zarabiać mniej, bo prywaciarz płaci 1500 zł. Wszystkim którzy płaczą przypominam, że gdyby pracowali w orlenie też by walczyli. Dlatego jestem za podwyżkami, a choćby i po 10 tys dla każdego.
    • Gość: Płocczanin Re: Fiasko negocjacji zarządu Orlenu ze związkami IP: *.plock.mm.pl 02.03.13, 15:41
      Zajzaer to gościu z kompleksami - typowy Polaczek co każdemu dupe obrabia a sam się za nic nie weżmie bo na niczym się nie zna i nic nie umie -kaka kaleka wiecznie pokrzywdzona przez los.
      Polaczku zrozum, wspierajać ludzi z orlenu wpierasz rozwój miasta
      • Gość: zacier Re: Fiasko negocjacji zarządu Orlenu ze związkami IP: *.224.c75.petrotel.pl 02.03.13, 16:26
        raczej gościu który ma za dużo czasu ale za to nie miał dawno lewatywy
    • Gość: OPINIA Re: Fiasko negocjacji zarządu Orlenu ze związkami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.13, 16:18
      Przeciez nie ma zakazu pracy w ORLENIE ale trzeba miec troche mozgu ,umiejetnosci myslenia,wiedze,kwalifikacje a nie chec do stania pod KAUFLANDEM Z PIWEM W REKU I NARZEKANIA NA TO ZE LUDZIE ZA CIEZKA PRACE DOSTAJA PIENIADZE,
      WEZ SIE GLABIE DO ROBOTY.Specjalista ds. Doskonalenia Produkcji
      Orlen OIL - Płock, Mazowieckie

Numer referencyjny: t/p2 osoba odpowiedzialna będzie m.in. za: realizację zadań mających na celu dąż...
      InfoPraca
      Sponsored Ad
      Kierownik Zespołu Aplikacji Detalu
      ORLEN - Płock, Mazowieckie

Kierownik zespołu aplikacji detalu płock mazowieckie pkn orlen s.a... : płock/warszawaosoba zatrudniona na powyższym stanowisku będzie odpowiadała m.in...
      3 dni, 16 godzin temu w gazetapraca.pl

Utrzymania Ruchu Kompleksu Reformingów (umowa na zastępstwo) - Płock
      PKN Orlen - Płock, Mazowieckie

Miejsce pracy: płock nr ref.: krr00782 ważne do: 14-03-2013 osoba zatrudniona na powyższym stanowisku będzie odpowiadała m.in...
      2 dni, 16 godzin temu w absolvent.pl

Podobne oferty pracy: pkn orlen
      Starszy Specjalista w Zespole Zakupów Technicznych

Starszy specjalista w zespole zakupów technicznych płock mazowieckie pkn... orlen s.a. jest czołową firmą paliwową w polsce i europie środkowej, notowaną...
      2 tygodnie, 2 dni temu w gazetapraca.pl

Podobne oferty pracy: orlen
      Project Manager – Kierownik ds. Zarządzania Projektami
      Orlen Gaz - Płock, Mazowieckie

Osoba na powyższym stanowisku będzie przede wszystkim odpowiedzialna za wdrożenia i koordynację realizacji projektów biznesowych pod kątem j...
      15/01/2013 w InfoPraca

Podobne oferty pracy: kierownik projektu
      Specjalista ds. Doskonalenia Produkcji
      Orlen OIL - Płock, Mazowieckie

Numer referencyjny: t/p2 osoba odpowiedzialna będzie m.in. za: realizację zadań mających na celu dążenie do obniżania kosztów funkcjonowania...
      3 tygodnie, 4 dni temu w InfoPraca

Podobne oferty pracy: specjalista ds bhp ppoż
      Kosztorysant w branży elektrycznej i PiA w Dziale Zakupów Inwestycyjno-Produkcyjnych

-produkcyjnych płock mazowieckie pkn orlen s.a. jest czołową firmą paliwową w polsce... służbowe do spółek gk orlen) nastawienia na rozwój i ciągłe zdobywanie wiedzy...
      2 tygodnie, 2 dni temu w gazetapraca.pl

Podobne oferty pracy: pkn płock
      - Płock, mazowieckie

Miejsce pracy: płock nr ref.: krr00543 ważne do: 16-02-2013 praktykant będzie realizował zadania m.in. w takim zakresie jak: wsparcie...
      3 tygodnie, 3 dni temu w absolvent.pl

Podobne oferty pracy: staż płock
      Utrzymania Ruchu Kompleksu Etylenowego - Płock, mazowieckie - nowe

Miejsce pracy: płock nr ref.: krr00776 ważne do: 15-03-2013 osoba zatrudniona na powyższym stanowisku będzie odpowiadała m.in...
      1 dzień, 16 godzin temu w absolvent.pl

Utrzymania Ruchu Kompleksu Katalitycznego - Płock, mazowieckie

Miejsce pracy: płock nr ref.: krr00775 ważne do: 14-03-2013 osoba zatrudniona na powyższym stanowisku będzie odpowiadała m.in...
      2 dni, 16 godzin temu w absolvent.pl

Project Manager – Kierownik ds. Zarządzania Projektami
      Orlen Gaz - Płock, Mazowieckie

Osoba na powyższym stanowisku będzie przede wszystkim odpowiedzialna za wdrożenia i koordynację real...
      InfoPraca
      Sponsored Ad
    • Gość: XXX Re: Fiasko negocjacji zarządu Orlenu ze związkami IP: *.plock.mm.pl 02.03.13, 23:47
      Na jednego zatrudnionego rpacownika Orlenu przypada 4-5 sooby zatrudnione w mieście Pada Orlen - Pada miasto, Z Orlen utrzymujesię cąłe miasto - ostatnio ludzie z Orlenu chcieli usunąć z przetargów spółki z grupy Petro - Artykuły Gazety wyborczej na temat Czarnej Listy. Przestań człowieku bezmuzgi wypisywać takie dórne komentaże bo Orlen przestął się liczyć z nami mieszkańcami płocka.
      • Gość: płock Re: Płock ma firmy IP: *.125.c90.petrotel.pl 03.03.13, 09:50
        mówi się że Płock jest miastem jednego zakładu hahaha a oprócz Orlenu jest jeszcze PERN, te spółki zawsze poradzą sobie w kryzysie, w iinnych miastach nie ma nawet żadnego takiego zakładu i dlatego jest jeszcze większa bryndza w zarobkach, ale z drugiej strony skoro pracodawcę stać wypłacać pensje w dziesiątkach tysięcy zł prezesom i innym nikomu niepotrzebnym przydupasom to tym bardziej powinno wypłacać się sprawiedliwie załodze od której zależy produkcja
        • Gość: aksum78 racja IP: *.bb.sky.com 03.03.13, 13:01
          masz swieta racje. tak powinno byc, ale jest po "polskiemu". czyli wpierw "swoim" a ochlapy reszcie. i tak jest wszedzie, na mniejsza lub wieksza skale......
          • Gość: orlenowiec Re: racja IP: *.078.c93.petrotel.pl 03.03.13, 21:27
            podwyżki i tak będą hehehehehe
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka