Dodaj do ulubionych

Otwarcie Muzeum Żydów w czwartek, szefem Marius...

11.03.13, 21:01
Gratuluję i życzę powodzenia. Po odejściu Wojtalewicza Dom Darmstadt właściwie przestał pełnić swoją funkcję jednoczenia miast partnerskich i stał się zimnym miejscem, bez atmosfery, mało przyjaznym ludziom. Nie o to chodziło twórcom DD i wieloletniemu szefowi placówki. Jest nadzieja, że pełne pozytywnej energii będzie Muzeum Żydów.
Obserwuj wątek
    • Gość: vox Re: Otwarcie Muzeum Żydów w czwartek, szefem Mari IP: *.adsl.inetia.pl 11.03.13, 21:14
      Nie jestem pewien, czy Pan Mariusz jest akurat najodpowiedniejszą osobą na tym stanowisku, trochę dziwi mnie sformułowanie, że swoją wizję działań przedstawi "dopiero wtedy, gdy obejmie funkcję kierownika placówki" - zazwyczaj taka wizja jest omawiana przed objęciem stanowiska, a często jego powodem. Wniosek - konkursu tu raczej nie było... a szkoda

Niemniej życzę wielu pomysłów, które rozwieją moje (i pewnie wielu) obawy.
      • Gość: do vox Re: Otwarcie Muzeum Żydów w czwartek, szefem Mari IP: *.067.c72.petrotel.pl 11.03.13, 23:02
        a miało być tak pięknie.O jakim konkursie mówisz.Ciekawe czy balanżki ...bendom.
    • Gość: gość Re: Otwarcie Muzeum Żydów w czwartek, szefem Mari IP: *.183.237.46.dsl.dynamic.t-mobile.pl 11.03.13, 21:37
      Miało być tak pięknie, a będzie... jak zwykle w Płocku- byle jak...iś kolega dostał stołek
      • Gość: w dom Re: Otwarcie Muzeum Żydów w czwartek, szefem Mari IP: *.c155.petrotel.pl 11.03.13, 23:02
        Aktyw, na egzekutywie poparł jedynie-słuszną kandydaturę wybitnego i zasłużonego działacza, znanego z wielu dokonań.

Ręce opadają.
        • Gość: do w dom Re: Otwarcie Muzeum Żydów w czwartek, szefem Mari IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.13, 17:32
          Tobie chyba nie tylko rece.
    • cosicosi Otwarcie Muzeum Żydów w czwartek, szefem Marius... 12.03.13, 08:04
      Tak zgadzam sie, powinien byc konkurs jawny na to stanowisko! program przedstawi potem...no co to ma być....a programy powinny byc znane wczesniej...ech...nic nowego, kolejna synakura dla kogos znajomego....tylko błagam nie uczcie nas na siłe tej wyswiechtanej tolerancji...bo dopiero odkad od rana do nocy wmawia mi sie wszystko co najgorsze i poucza szlag mnie trafił i zdałam sobie sprawę ze dopiero od teraz bedę sobą..zło nazwe złem i mówie co mi sie podoba..przejrzałam ze złości przez ciągłe wezwanie i nauczanie tzw tolerancji...moze za zastapić to wyswiechtane słowo kochaniem...po prostu?
      • Gość: stąd Re: Otwarcie Muzeum Żydów w czwartek, szefem Mari IP: *.202.c82.petrotel.pl 12.03.13, 08:23
        Konkurs w tym przypadku? Przecież tu nie będzie samodzielnego dyrektora, tylko kierownik podległy Sobierajowi. Wojtalewicz sprawdził się w DD, zatem dajmy mu szansę i nie negujmy na dzień dobry.
        • cosicosi Re: Otwarcie Muzeum Żydów w czwartek, szefem Mari 12.03.13, 09:29
          No jak sie sprawdził jak go wywalili stamtąd
          • Gość: uuu Re: Otwarcie Muzeum Żydów w czwartek, szefem Mari IP: *.adsl.inetia.pl 07.06.13, 11:56
            wywalili bo inny "bliższy" musiał dostać posade :P
    • plo-cki Otwarcie Muzeum Żydów w czwartek, szefem Marius... 12.03.13, 08:31
      No to już wiemy że nowy Pan dyrektor nie ma żadnego pomysłu na prowadzenie muzeum. Ciekaw jestem jakie kompetencje w temacie historii Żydów posiadają nowi pracownicy. Jakoś nie słyszałem o żadnym konkursie na dyrektora, nie widziałem też ogłoszenia przyjmiemy do pracy w Muzeum Żydów Mazowieckich w Płocku 5 osób. W ten sposób wyłoniono by chyba najlepszą kadrę.
      Myślę, że wiele w tym temacie można było nauczyć się podpatrując stronę powstającego Muzeum Historii Żydów w Warszawie, które mimo, że jeszcze nie otwarte od bardzo dawna żyje w internecie. Ale u nas wszystko robi się we własnym sosie. Po co od kogoś się uczyć albo poszukiwać najlepszych pracowników. Najlepiej robić wszystko po cichu, bez żadnego rozgłosu. Wszak trzeba promować swoich.
      • Gość: nadwiślak Re: Otwarcie Muzeum Żydów w czwartek, szefem Mari IP: *.071.c90.petrotel.pl 12.03.13, 08:38
        POprostu tak jest lepiej /niektórym/.
        • Gość: hohlik Re: czy wie o tym onmp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.13, 08:52
          Czy jest to skonsultowane z dyżurnym onmp?
      • Gość: Zygfryd Płocczanin Re: Otwarcie Muzeum Żydów w czwartek, szefem Mari IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 13.03.13, 16:36
        Kompetencje się nie liczą gdy w grę wchodzą polityczne układziki. Przy tej obsadzie (Wojtalewicz, Kowalski) to muzeum nigdy nie stanie się centrum badań nad historią Żydów mazowieckich (w szczególności płockich), najwyżej miejscem spotkań z kulturą żydowską (bardzo ogólnie rozumianą). Najśmieszniejsze jest to, że jedyna osoba takowe kompetencje posiadająca została zatrudniona przez dyrektorstwo muzeum na stanowisku sprzątającego (!) w synagodze. Widzisz Boże i nie grzmisz...
        • Gość: puella-puelle Re: Otwarcie Muzeum Żydów w czwartek, szefem Mari IP: *.147.c94.petrotel.pl 13.03.13, 20:45
          Ludzie, o czym do chol…ry w ogóle dyskutujecie? Przecież meliorant nie miał żednych szans na to żeby wsadzić kogoś na siodło. Całe to muzeum to: 1. interes życia byłego naczelnego Wybiórczej i kumpli spod znaku czerwonej gwiazdy (pana Jaskóły i innych). Muzełum Zydów (remont) kosztowało tyle co całe muzeum mazowieckie (budowa) – bo kryzys jest a ludzie musza zyć. 2. to była sytuacja kryzysowa. Przy kryzysie trzeba dac prace kolegom z wybiórczej i znajomym znajdujących się w każdych warunkach politycznych (tzw. niezastąpionych). Tylko czekać a marszałek kogo podeśle a jak nie on to tegawy gastronomiczny braciszek Prezia. Meliorant nie ma nic do gadania. Przeciez bierze to co mu daja: a to Wielka Destabilizatorka z liceum a to Pomnietylkopotop z pokisu bo ma meza w UW. Teraz bierze kolejnego tuza i w bonusie Rafala Kowalskiego. Szkoda ze wyrzucil żonę prezesa stowarzyszenia Synagogi, bo z mężem nie będzie mogla sobie posiedzieć w godzinach pracy w kawiarence. W zakładzie energetycznym m też nie popracowała 3. to kompromitacja dyrektora MM. Kierownikiem powinna być pani Basia z muzeum bo ma duży wkład w powstanie synagogi. To dzieki niej powstała wystawa w synagodze. Ale jeszcze jest szansa ze powroci Renata Osiołek. 4. jedyna merytoryczna osoba to… sprzątacz. Słyszałam, że zrobi szkolenie z historii gminy żydowskiej dla tuzów i wróci do szmaty. Tym ubawiłam się najwięcej. Jaki dyro takie rządzenie. Ten pan szanuje tylko silniejszych i rodzinke. A sprzątacz ma pensje 4 razy mniejsza niż tuzy nowoprzyjęte.
          • Gość: płocczanin0 Re: Otwarcie Muzeum Żydów w czwartek, szefem Mari IP: *.class96.petrotel.pl 13.03.13, 21:19
            Dzisiaj wybrano Papieża. Szczęśliwy Czas dla całego Świata.I Papież , ze Świata Dalekiego. I znowu zadziałał JP II. A wy zamiast cieszyć się, że Boźnica Odbudowana , wnosicie pretensje .
            Bóg wie co robi i kieruje naszymi Losami.
            To cud , że paru ludzi dokonało dzieła odbudowy. Czy tak trudno przyjąć, że nasza Religia , pochodzi z Narodu Żydowskiego? Miłość łagodzi zło. Napisał do mnie DOBRY, ŁAGODNY CZŁOWIEK z końca Polski, ktorego nie zaproszono na jutrzejszą Uroczystość. Wiem , że jego serce jest pełne Dumy i Spełnienia Pamięci Jego Narodu.
            Jest twórcą wielu filmów o tematyce judaistycznej, ochrony kirkutów. Losów Zamordowanych. Żal, że nie przyjedzie do Płocka z którym również był związany. Życzę zdrowia Nieobecnemu i wyrażam szacunek dla Budowniczych Muzeum Żydów Mazowieckich.
            • Gość: for.obs Re: Otwarcie Muzeum Żydów w czwartek, szefem Mari IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.13, 09:00
              Gość portalu: plocczanin0 kiedyś napisał(a):

> kiedyś tam , człowiek z opozycji powiedział; Żydzi są tacy sami jak i
              > nni ludzie. A więc patrz i i pisz o wadach i zaletach Żyda jako czł
              > owieka. .
              > Jednak teraz myślę , że nie końca mial rację. Są pewne cechy szcze
              > gólne typowe dla tej nacji. Mściwość Ludów Wschodu. Brak tolerancji i
              > brak Przebaczenia.
              >
              > Po latach, myślę, że więcej. Kłamanie.

Gość portalu: płocczanin0 teraz napisał(a):

Czy tak trudno prz
              > yjąć, że nasza Religia , pochodzi z Narodu Żydowskiego? Miłość łagodzi
              > zło. Napisał do mnie DOBRY, ŁAGODNY CZŁOWIEK z końca Polski, ktorego
              > nie zaproszono na jutrzejszą Uroczystość.

Czy poglądy forumowicza plocczanina0 uległy metamorfozie pod wpływem wyboru nowega Papieą czy wyłazi z niego hipokryta? Jeżeli to pierwsze to dzięki Bogu!

• Gość: muzeuminfo Re: Otwarcie Muzeum Żydów w czwartek, szefem Mari IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.13, 08:55
      A zastępcą szefa spadochron z wyborczej, Rafał Kowalski. Jakie kwalifikacje posiada do tej funkcji?
      • Gość: umobserwer Re: Otwarcie Muzeum Żydów w czwartek, szefem Mari IP: *.plock.mm.pl 12.03.13, 09:18
        zarowno "awans" wozniaka jak i terza kowalskiego na cieple posadki to zwykle podziekowanie za upor i udzial w kampanii reklamowej tej spolki z o.o. zarzadajacej miastem,

a poza tym slysalem ze pierwsza "impreza" w tym muzeum ( a jest to pomysl autorski nowych zarzadcow) bedzie wuystawa polaczona z degustacja WODKI KOSZERNEJ
      • Gość: to redaktur Re: Otwarcie Muzeum Żydów w czwartek, szefem Mari IP: *.067.c72.petrotel.pl 12.03.13, 11:05
        RK tyż tam bendzie robił?.Niezły duecik...pasztecik.
    • Gość: tytus Re: Otwarcie Żydów w czwartek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.13, 10:06
      chętnie wybiorę się na otwarcie w koszulce Free Palestine.
      Poproszę o włączenie na telebimie
      www.youtube.com/watch?v=7ink6_OX71s
      Pozdrawiam
      • Gość: umobserwer Re: Otwarcie Żydów w czwartek IP: *.plock.mm.pl 12.03.13, 10:37
        wlasnie dystrybucja takich koszulek ma zajmowac sie p.kowalski i to na zasadzie - zakladasz na miejscu dostajesz flaszke koszernejb gratis
      • Gość: płocczanin Re: Otwarcie Żydów w czwartek IP: *.051.c86.petrotel.pl 12.03.13, 10:43
        Ja tez bardzo chetnie sie wybiore na to otwarcie w czwartek, przywitam sie z moim przyjacielem Mariusze- bo znamy sie tyle lat i wiem ze jest to porzadny czlowiek. Nie mam najmniejszych watpliwosci, ze sprosta wyzwaniom, ktore go czekaja. Jest to człowiek o bardzo wysokiej kulturze osobistej. nienagannych manierach/dodajmy wyksztalcony/. Byc moze-Ci-ktorzy mu zle zycza na starcie, bo taka jest plocka mentalnosc, mile wszystkich rozczaruje. "Kto pozyje,ten zobaczy".Zatem Mariusz do wytezonej pracy, Wszystkiego dobrego, realizacji zadan ktore jak sam wiesz przed Toba stoja- zyczy Autor.
        • Gość: vox Re: Otwarcie Żydów w czwartek IP: *.adsl.inetia.pl 12.03.13, 12:26
          Bez dwóch zdań pan Mariusz to miły i kulturalny człowiek, zapewne także pracowity. Zapewne poradzi sobie z organizacją placówki, tym bardziej, że nie jest to instytucja samodzielna. Trudno też kwestionować, że dyrektor Sobieraj dobiera sobie współpracowników wg własnego uznania (ew. wskazania zwierzchników). Jedyne czego żałuję to tej możliwości, którą się kolejny raz zaprzepaszcza stworzenia czegoś od początku na wysokim poziomie tzn. ogłoszenia otwartego konkursu na stanowisko, nowej, ciekawej instytucji kulturalnej. która powinna mieć atrakcyjny program dla mieszkańców miasta ale i grup turystycznych. Nie wątpię, że znalazłyby się osoby zainteresowane ze świeżym spojrzeniem i nietuzinkowymi pomysłami. Jeśli tak się nie stało to obawiam się, że Muzeum chce mieć w MŻM jedynie administratora, a program działania powstanie przede wszystkim w gabinetach MM. Szkoda...
          • Gość: voxpopuli Re: Otwarcie Żydów w czwartek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.13, 12:41
            >ciekawej instytucji kulturalnej

Dziwne określenie na muzeum ubeków w centrum miasta
          • plo-cki Re: Otwarcie Żydów w czwartek 12.03.13, 12:54
            Gość portalu: vox napisał(a):

> Bez dwóch zdań pan Mariusz to miły i kulturalny człowiek, zapewne także pracowi
            > ty. Zapewne poradzi sobie z organizacją placówki, tym bardziej, że nie jest to
            > instytucja samodzielna. Trudno też kwestionować, że dyrektor Sobieraj dobiera s
            > obie współpracowników wg własnego uznania (ew. wskazania zwierzchników). Jedyne
            > czego żałuję to tej możliwości, którą się kolejny raz zaprzepaszcza stworzenia
            > czegoś od początku na wysokim poziomie tzn. ogłoszenia otwartego konkursu na s
            > tanowisko, nowej, ciekawej instytucji kulturalnej. która powinna mieć atrakcyjn
            > y program dla mieszkańców miasta ale i grup turystycznych. Nie wątpię, że znala
            > złyby się osoby zainteresowane ze świeżym spojrzeniem i nietuzinkowymi pomysłam
            > i. Jeśli tak się nie stało to obawiam się, że Muzeum chce mieć w MŻM jedynie ad
            > ministratora, a program działania powstanie przede wszystkim w gabinetach MM. S
            > zkoda...

Ciekawi mnie w jaki sposób wybrano dyrektora muzeum i pracowników. Czemu nie ogłoszono konkursu? Czy to tylko widzimisię dyrektora Sobieraja? Oby nie zmarnowano w ten sposób potencjału tego Muzeum, który zbudują kompetentni ludzie.
            Jak się buduje odpowiednią grupę pracowników i współpracowników nie trzeba się specjalnie głowić, wystarczy wejść na stronę powstającego Muzeum Żydów Polskich w Warszawie. Tam aż kipi od pomysłów, inicjatyw. Niestety w Płocku tego zabrakło. A szkoda
    • Gość: miller szef Mariusz IP: *.105.c81.petrotel.pl 12.03.13, 13:43
      kolejny idi..ta, który ma brak myślenia wypisany na twarzy, ale o którym żona z dumą powie:

- Mój mąż, mój mąż jest DEREKTOREM!!!!
      • Gość: płocczanin Re: szef Mariusz IP: *.051.c86.petrotel.pl 12.03.13, 14:53
        Powołany na obecne stanowisko Pan Mariusz Wojtalewicz juz wczesniej piastował stanowiska kierownicze m.in rowniez byl Dyrektorem i woda sodowa nie uderzyla mu do glowy. Jak zawsze ludzki, otwarty na potrzeby innych. Zas jesli sprawa byc moze dotyczy rowniez jego zony jest to w calej rozciaglosci bardzo skromna, mila, nie wynoszaca sie ponad innych osoba Zarowno Mariusz jak i Ula swoja osobowoscia w dalszym ciagu beda sie starac w najlepszym wydaniu ubogacac ten Nasz Ksiazecy Płock. Byla i jest to "wartosc dodana". Od zawsze pragneli-jak zreszta wielu znamienitych płocczan-sluzyc jego dobru. Pozdrawiam
        • ja.plocker Re: szef Mariusz 12.03.13, 17:11
          Naprawdę gratuluję i potwiedzam słowa przedmówcy.
          Fajnie, że wrócił do kultury, na której się zna, którą rozumie i czuje.
          A inne powyższe wpisy z typowo polskiego piekiełka, pełne jadu i zazdrości świadczą tylko o ich autorach.
          • Gość: ANDYMSS Re: szef Mariusz IP: 183.81.185.* 13.03.13, 00:39
            Panie Mariuszu, zycze wielu sukcesow,wspanialych spotkan z ciekawymi ludzmi.
    • Gość: Maniek Re: Otwarcie Muzeum Żydów w czwartek, szefem Mari IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.13, 14:36
      Kolejne muzeum Żydów, a kiedy będzie muzeum Żołnierzy Wyklętych?
      • Gość: aksum78 Re: Otwarcie Muzeum Żydów w czwartek, szefem Mari IP: *.bb.sky.com 12.03.13, 20:04
        jak je sam zalozysz....
    • Gość: plocczanin0 Re: Otwarcie Muzeum Żydów w czwartek, szefem Mari IP: *.anonymizer.ccc.de 13.03.13, 09:53
      Jako ze jestem wielkim znawca i dostalem rozne medale Glownym Dyrektorem zydow i mniejszosci w plocku powinienem byc ja plocczanin0.
      • Gość: baracuda Re: Otwarcie Muzeum Żydów w czwartek, szefem Mari IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.13, 09:58
        Słusznie. W dodatku nie jest antysemitą, a jego antyżydowskie wpisy robi pod jego nickiem Hasbar
        • Gość: płocczanin0 Re: Otwarcie Muzeum Żydów w czwartek, szefem Mari IP: 185.9.127.* 13.03.13, 10:13
          jutro jest Dzień ważny dla pamięci płockich Żydów. Nieliczni dokonali przedsięziecia ważnego.
          Po co xx pozornie nieznani kalają Pamięć?

Cała Administracja Agory i Nadzór Forum gazeta płock, wie,

kto pisze,

ciągłe wpisy przesladowcze. Jeżeli nie zapobiega, to znaczy , że WŁAŚCICIELE Z AGORY , celowo utworzyli takie Fora w skali kraju...ale zpóbujcie sami do nich naposać... blokada.

Z racji Jutrzejszego Otwarcia Muzeum w Boźnicy , nie bęe pisal . Wszystko ma swój początek i koniec.
          Pozwólmy pamietającym o Ofiarach Holokaustu , dopełnić Obowiązku Pamięci i żalu za zamordowanym Narodem.
          • Gość: do plocczanina0 Re: Otwarcie Muzeum Żydów w czwartek, szefem Mari IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.13, 10:41
            Fajnie, że to dostrzegłeś. Może w związku z tym zmienisz swoje zdanie na temat świetego dla Żydów, zwanego Ojcem Narodu Żydowskiego Abrahama i Jego żony Sary i przeprosisz za obelgi i drwiny które pod ich adresem formułowałeś na tym forum. Naprawde warto się pokajać, przeprosić licząc na wybaczenie ohydnego postępku.
            Mam nadzieję, że pojawisz się jako gość honorowy na otwarciu tego Muzeum.
            • Gość: lilija Re: Otwarcie Muzeum Żydów w czwartek, szefem Mari IP: *.plock.mm.pl 13.03.13, 11:00
              A wiec dzisiaj jest wilija
              Gdy zakwitnie nam lilija

Dzisiaj żydom, innowiercom
              A pojutrze może Niemcom

Niechaj dalej nam rozrasta
              Ta lilija - chluba miasta

Bo lilija choć nie wiecie
              Znana jest już w całym świecie
          • Gość: do plocczanina0 Re: Otwarcie Muzeum Żydów w czwartek, szefem Mari IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.13, 11:06
            Gość portalu: płocczanin0 napisał(a):
            > Po co xx pozornie nieznani kalają Pamięć?
            ..........
            > Pozwólmy pamietającym o Ofiarach Holokaustu , dopełnić Obowiązku Pamięci i ż
            > alu za zamordowanym Narodem.

Pięknie Pan to ujął. Niestety nie wszyscy myślą jak Pan-człowiek humanista. Niedawno jakiś podlec na forum napisał;

> owieka. .
            > brak Przebaczenia.
            >

Co Pan sadzi o takim osobniku. Ja uważam , że to jakiś wyprany z podstaw człowieczeństwa komuch i bezbożnik.
            • Gość: marian Re: wybór Papież zmienia ludzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.13, 09:14

> owieka. .
              > brak Przebaczenia.
              >

Gość portalu: płocczanin0 teraz napisał(a):

Czy tak trudno prz
              > yjąć, że nasza Religia , pochodzi z Narodu Żydowskiego? Miłość łagodzi
              > zło. Napisał do mnie DOBRY, ŁAGODNY CZŁOWIEK z końca Polski, ktorego
              > nie zaproszono na jutrzejszą Uroczystość.

Czy poglądy forumowicza plocczanina0 uległy metamorfozie pod wpływem wyboru nowega Papieą czy wyłazi z niego hipokryta? Jeżeli to pierwsze to dzięki Bogu!
              • Gość: Abszty Piasecki Re: wybór Papież zmienia ludzi IP: *.30.94.84.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 14.03.13, 09:53
                Gość portalu: marian napisał(a):

> Czy poglądy forumowicza plocczanina0 uległy metamorfozie pod wpływem wyboru now
                > ega Papieą czy wyłazi z niego hipokryta? Jeżeli to pierwsze to dzięki Bogu!

obawiam że to drugie, niestety!!!!! - będziemy mieli okazję przekonać się o tym dość szybko, jeszcze przed świętami zapewne z parę razy .
              • Gość: płocczanin0 Re: wybór Papież zmienia ludzi IP: *.class96.petrotel.pl 14.03.13, 10:07
                Rozumiem , że Cenzor kasujacy wpisy wg . niego niewłaściwe, zostawi wielokrotne wpisy tej samej treści , wpisywane przez ziolmka , uzywającego zawsze coraz innego nicka.... ponieważ Upodlają Polaków, co jest zadaniem własnym Cenzora w sieci Agora SA.

A wszysko dzieje siĘ NIE W GAZIE, TYLKO W POLSCE.
                • Gość: lilija c.d IP: *.plock.mm.pl 14.03.13, 10:27
                  Dzis lilija nam rozkwita
                  Przecież nie jest pospolita

Kwitnie tylko we dni chwały
                  A dzis powód doskonały

Dzisiaj runą wszelkie mury
                  Świat przestanie być ponury

Do muzeum pójdą tłumy
                  Jak po papier za komuny

Będą goście znakomici
                  Czy wśród nich też neofici ?
                  • Gość: ciuliński Re: c.d IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.13, 21:41
                    Nieprawda! Ten wpis jest zawsze pod tym samym nickiem:

> owieka. .
                    > brak Przebaczenia.
                    >
                    • Gość: płocczanin0 Re: Zona a ludzie w niewoli? IP: *.class96.petrotel.pl 14.03.13, 22:41
                      mili kamraci prześladowcy z mniejszosci. Od góry do dołu wasz przedstawiciel pisze w kółko to samo.
                      Nie kasujecie, bo wam wszystko wolno.

Przecież to obrzydliwe. A potem macie pretensje, że o was ludzie źle myślą.?
                      Co by nie mówić . Sopuszczacie do obelg a reagujecie dopiero wtedy , kiedy to szkodzi syjonistom. Hasbara działa a Polska nie reaguje.
                      • Gość: ciuliński Re: Zona a ludzie w niewoli? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.13, 07:24
                        Gość portalu: płocczanin0 napisał(a):
                        > Co by nie mówić . Sopuszczacie do obelg a reagujecie dopiero wtedy ,
                        > kiedy to szkodzi syjonistom. Hasbara działa a Polska nie reaguje.

Poniżej za to same superlatywy o ludziach tylko dlatego, że są innej nacji. Dziwię się, że administracja Forum GW nie reaguje i nie zgłasza tego wpisu do organów ścigania. Forumowicze w tym kontekście nie obrażają plocczanina0 tylko cieszą się, że zmienił poglady zastanawiając się tylko czy rzeczywiście jak pisze pod wpływem wyboru nowego Papieża

Gość portalu: plocczanin0 napisał(a):

> owieka. .
                        > brak Przebaczenia.
                        >
                        • Gość: dozenka Re: Zona a ludzie w niewoli? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.13, 17:34
                          Ludzie ze strefy Gazy też są ludźmi Wschodu. Czy twoim zdaniem mają podobne cechy jak ich sasiedzi?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka