Dodaj do ulubionych

OMEGA Developer - Apartamentowiec Kolegialna

21.11.13, 10:20
Planuje zakupić mieszkanie w budowanym przez Omega Developer budynku przy ul. Kolegialnej, jednakże poza informacjami na stronie internetowej nie można znaleźć żadnych opinii na temat tej inwestycji, jak i samego dewelopera. Może ma ktoś jakieś doświadczenia z tym deweloperem? Jaki jest standard wykonania budynków i mieszkań? Czy da się z nim negocjować cenę, czy twardo trzyma się ceny, którą podaje? Zastanawiam się czy jest on na tyle solidny, by mu zaufać i powierzyć oszczędności życia. A może ktoś mógłby polecić jeszcze jakąś inną, godną uwagi inwestycję?
Bardzo dziękuję za wszelkie wskazówki rady.
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: OMEGA Developer - Apartamentowiec Kolegialna IP: *.centertel.pl 01.12.13, 12:32
      Tez mnie interesuje,ale nikt sie nie wypowiada.
      • Gość: kika Re: OMEGA Developer - Apartamentowiec Kolegialna IP: 95.178.0.* 02.12.13, 18:00
        To chyba jakaś ściema na ul.Kolegialnej nie jest budowany żaden apartamentowiec.
        • Gość: bruno Re: OMEGA Developer - Apartamentowiec Kolegialna IP: *.free.aero2.net.pl 02.12.13, 18:09
          Budynek jest stawiany za ul. Misjonarską w stronę Gradowskiego
          • titikaka26 Re: OMEGA Developer - Apartamentowiec Kolegialna 04.12.13, 13:03
            podobno bedzie to budynek obok starego salonu (chyba citroena) z tego co słyszałam wyburzają jakiś stary budynek i tam stanie apartamentowiec, ale w biurze omegi powiedzieli że wszystkie mieszkania juz wykupione (?) dziwne - może mnie jakoś źle zrozumieli, albo ja ich.

Wiecie coś?
            • Gość: bruno Re: OMEGA Developer - Apartamentowiec Kolegialna IP: *.free.aero2.net.pl 04.12.13, 16:04
              Budynek jest już wznoszony, obecnie prace prowadzone są na wysokości bodajże 2 piętra. W tamtym tygodniu kilka mieszkań było jeszcze wolnych
    • irek-36.eu Re: OMEGA Developer - Apartamentowiec Kolegialna 29.12.13, 15:14
      Jako kupujący mieszkanie od dewelopera powinieneś wiedzieć, że obowiązuje ustawa o ochronie praw nabywcy więc kwestia zaufania nie ma żadnego znaczenia bo i tak jesteś chroniony przez prawo. Deweloper przedstawia tzw prospekt informacyjny, z którego można wszystkiego się dowiedzieć i o deweloperze oraz o inwestycji. Jeżeli chodzi konkretnie o tego dewelopera słyszałem o nim kilka opinii wszystkie pozytywne. Moja znajoma kupiła u niego mieszkanie i jest bardzo zadowolona z tego co mówiła to wynegocjowała dobrą cenę.
      Pozdro.
      Irek
    • zabakow [...] 15.09.16, 14:20
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: Zainteresowana Re: OMEGA Developer - Apartamentowiec Kolegialna IP: *.dynamic.mm.pl 16.09.16, 07:16
      Kiedyś się interesowałam kupnem mieszkania u ww. dewelopera .Wiem że dopiero wchodzą na Płocki rynek .Obecnie mają jedna gotową inwestycje- wciśnięta miedzy bloki na ul. Kolegialnej obok Poczty i chyb nie do końca są tam wszystkie mieszkania zajęte ?
      Nowa inwestycja po długie przerwie ruszyła na 3 maja -mieli jakieś problemy z startem ?
      W Warszawie są bardzie znani ..Cenny mieszkań są konkurencyjne ..
    • anulapo16 [...] 29.10.16, 16:17
      • Gość: Miasteczko Wawer1 [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.16, 11:53
        • z_zenek Re: OMEGA Developer - Apartamentowiec Kolegialna 16.03.17, 20:01
          i nie będzie dodatkowych marż za "dostawy" mediów przez teren mery?
    • takaty [...] 08.11.16, 18:37
    • Gość: iwo [...] IP: *.limes.com.pl 29.11.16, 08:51
      • Gość: carrol Re: OMEGA Developer - Apartamentowiec Kolegialna IP: 185.9.124.* 13.09.18, 08:54
        O jakich centrach handlowych piszesz? jakis adres z jeden może? Ile ci deweloper płaci za takie wpisy?
    • Gość: Gość Re: OMEGA Developer - Apartamentowiec Kolegialna IP: *.centertel.pl 29.11.16, 10:34
      Mam wrażenie, że wszystkie te pozytywne posty pisze sam deweloper, gdyż ja mam zupełnie inne, nienajlepsze doświadczenia.
    • Gość: Anty reklama. Re: OMEGA Developer - Apartamentowiec Kolegialna IP: *.dynamic.mm.pl 01.12.16, 07:09
      Też mam takie wrażenie ze pozytywne opinie pisze developer ?
      A ten budynek na Kolegialne _to jest wciśnięty miedzy bloki ze można to sąsiada prze balkon przejść_Wiem bo blisko tam mieszkam .
    • Gość: klientka Re: OMEGA Developer - Apartamentowiec Kolegialna IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.12.16, 19:30
      Może i ja dołożę soją cegiełkę...
      Byłam zainteresowana zakupem mieszkania na Kolegialnej. Należy przyznać, że deweloper jest otwarty na negocjacje i elastyczny w ustalaniu harmonogramu płatności. Oczywiście, im szybciej zapłacimy jak najwięcej, tym większy rabat jesteśmy w stanie wynegocjować.
      Z perspektywy czasu cieszę się, że nie kupiłam tam mieszkania. Budynki zrealizowane przez Omegę pozostawiają wiele do życzenia. Wizualizacje budynków są naprawdę niezłe, ale musimy pamiętać, że tylko część z tego co widzimy na nich, zobaczymy również w rzeczywistości po oddaniu budynku do użytkowania. Tak było szczególnie w budynku przy Kolegialnej. W sieci nadal można znaleźć piękne wizualizacje tego budynku, niestety to co zobaczymy w chwili obecnej tylko przypomina to co miało być. Ktoś wspomniał o układzie mieszkań… według mnie nie jest on odpowiedni (szczególnie malutkie łazienki i długie wąskie korytarze), ale to każdy ocenia według własnych upodobań i potrzeb. Otoczenie budynków deweloper planuje bardzo minimalistycznie, praktycznie bez terenu zielonego, poza kilkoma tujami czy innymi iglakami, bez żadnego oświetlenia, ławeczek, nie mówiąc o choćby najmniejszym placu zabaw dla dzieci. Przy Kolegialnej pozostało nawet stare, bardzo zniszczone ogrodzenie, wykonawca wymienił jedynie pęknięte betonowe słupki i naciągnął nową siatkę. Nie można nie wspomnieć o bardzo źle zaprojektowanym garażu podziemnym oraz pozostałych garażach położonych na poziomie 0, do których da się wjechać bez większych problemów jedynie małym autem miejskim. Na projekcie wyglądało to zupełnie inaczej. Zainteresowanym naprawdę polecam zobaczyć to na własne oczy. Być może wszystkie normy są zachowane, skoro budynek został dopuszczony do użytkowania ale w praktyce naprawdę ciężko jest z nich korzystać. Ostatecznie zakupiłam mieszkanie w stanie deweloperskim w Warszawie i co mogę stwierdzić? Płoccy deweloperzy muszą jeszcze dużo się nauczyć, żeby dorównać poziomowi deweloperów warszawskich. Tak na przyszłość mogę doradzić, żebyście odbierali mieszkania z inspektorem nadzoru budowlanego lub innym fachowcem.
      • mario_la123 Re: OMEGA Developer - Apartamentowiec Kolegialna 20.12.16, 10:46
        Kupiłem mieszkanie kilka lat temu i jestem naprawdę zadowolony. Profesjonalna obsługa. Pan Wilanowski to bardzo inteligentny, uczciwy człowiek z ogromnym doświadczeniem w budownictwie. Nie mam żadnych zastrzeżeń. Wizualizacje są zgodne z moimi oczekiwaniami. Wydaje mi się, ze każda negatywna opinia pochodzi od konkurencji tego dewelopera... polecam tego dewelopera.
    • Gość: Luk Re: OMEGA Developer - Apartamentowiec Kolegialna IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.09.18, 17:05
      Czy ktoś orientuje się ci się dzieje z blokiem na górnej budowanym przez omegę? Nie ma jeszcze dwóch części bloku a porobione są już elewacje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka