Dodaj do ulubionych

Płock - mariawicka Jasna Góra

15.08.04, 23:37
oo
czyli mamy w plocku az dwa wazne miejsca kultu chrzescijanskiego (po miejscu
objawienia sie Chrystusa faustynie)

a moze by to tak wykorzystac w promocji plocka?? moze od razu nie bedzie to
jasna gora czy lourdes, ale od przeciez moznaby sprobowac??
Obserwuj wątek
    • Gość: and Re: Płock - mariawicka Jasna Góra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 18:24
      Miasta nie zawsze chętnie promują inne kościoły za względu obawy przed
      lokalnymi władzami kościelnymi, ale świątynia jako obiekt architektonicznie
      jest godna uwagi, zresztą ma swoje miejsce już na pocztówkach Płocka, oby
      więcej takich
    • Gość: Jola Re: Płock - mariawicka Jasna Góra IP: *.class146.petrotel.pl 18.08.04, 08:34
      Promujmy Plock
    • Gość: anka z minska maz Re: Płock - mariawicka Jasna Góra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.04, 23:08
      ja jeste mariawitka i jestem z tego dumna i jak bym miala do wyboru zmiane
      wiary nigdy vym tego nie zrobila i mam zamiar zostac w tej wieze nawet po
      slubie wiele ludzi porownuje mariawitow do Zydów i ciesze sie ze mamy swiatynie
      i mamy gdzie sie spotykac 15 sierpnia jak katolicy oni spotykaj sie w na
      Jasnej Goze a my w Plocku tylko szkoda ze nie wyruszamy na nia pieszo jak
      katolicy
      • Gość: enaka Re: Płock - mariawicka Jasna Góra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.04, 14:20
        nie znam w ogole wiary mariawickiej, wiec moze moje pytanie nie bedzie na
        miejscu, ale zastanowilo mnie Twoje stwierdzenie, ze nie zmienisz wiary nawet
        po slubie

a niby dlaczego mialabys zmienic??
        • roman_j Re: Płock - mariawicka Jasna Góra 22.08.04, 22:43
          Gość portalu: enaka napisał(a):

> nie znam w ogole wiary mariawickiej,

Gdybyś chciała ją bliżej poznać, to zajrzyj tutaj: www.mariawita.pl/
          • Gość: zn Re: Płock - mariawicka Jasna Góra, rownież na www IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 11:06
            o mariawitach jest jeszcze troche na stronie łodzkiej parafii
            www.mariawita.lodz.pl, zapraszam
        • Gość: anka z minska maz Re: Płock - mariawicka Jasna Góra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 14:08
          bo ja mam chlopaka i moj chlopak jaest katolikiem i zmiezam sie bobrac ale juz
          go namowilam ze by zsmnienil wiare na mariawicka PS pozdrawiam wszystkich
          mariawitow z minska maz a w szczegolnosci naszego kochanegi probozcza kaplana
          Jana Opali :)
          • Gość: nie rozumiem Re: Płock - mariawicka Jasna Góra IP: 80.41.206.* 07.09.04, 15:49
            A dlaczego zmieniac wiare po slubie? Jaki to ma cel? Ja jestem niewierzaca, nie
            bylam ochrzczona, do komunii tez nie przystapilam. I moj maz nie namawial mnie
            na slub w kosciele katolickim, mimo iz sam jest katolikiem. Tak jak ja nie
            namawialam go na zmiane zwyczajow wigilijnych czy wielkanocnych. Nie rozumiem
            nic z tego. Odrobina wolnosci w zwiazku sie przydaje. Wiara jest wazniejsza czy
            bycie razem?
    • roman_j Re: Płock - mariawicka Jasna Góra 22.08.04, 22:40
      enaka napisała:

> oo
      > czyli mamy w plocku az dwa wazne miejsca kultu chrzescijanskiego (po miejscu
      > objawienia sie Chrystusa faustynie)

Można wiedzieć, ile masz lat i jak długo mieszkasz w Płocku?
      • Gość: enaka Re: Płock - mariawicka Jasna Góra IP: 195.75.220.* 23.08.04, 13:24
        mozna
        • roman_j Re: Płock - mariawicka Jasna Góra 23.08.04, 16:40
          To dobrze. Ale nie pisz. Pozwól się łudzić...
    • Gość: płock Re: Płock - mariawicka Jasna Góra IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.04, 20:52
      Właściwie to mamy trzy: miejsce objawienia Chrystusa Miłosiernego na Starym
      Rynku, Katedra Mariawitów i Katedra Rzymsko-katolicka która jest przecież także
      Sanktuarium Matki Bożej Mazowieckiej, której kult rozwija się tu od
      niepamiętnych czasów, obecnie przy figurze umieszczonej w bocznym ołtarzu,
      nieopodal prezbiterium :)
      • Gość: Maciek Re: Płock - mariawicka Jasna Góra IP: *.ssss.gouv.qc.ca 27.08.04, 13:41
        Tak obiecywalem sobie, ze podczas tegorocznego pobytu w Plocku zwiedze Katedre
        Mariawicka o ktorej tyle slyszalem i czytalem i..........niestety nie zdazylem.
        Ale mam powod by znowu przyjechac do Plocka w przyszle wakacje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka