Dodaj do ulubionych

szkoła prywatna

12.02.14, 19:22
Witam,
zastanawiam się nad posłaniem swoich sześcioletnich dzieci do prywatnej szkoły,szczególnie ze względu na wiek bo muszą już w tym roku zacząć edukację szkolną:(
Jakie macie doświadczenia rodzice?Która szkoła szczególnie zasługuje na zainteresowanie ?
Obserwuj wątek
    • Gość: warto sprawdzić Re: szkoła prywatna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.14, 23:09
      Mam doświadczenie z Profesorem. Jak trafisz na dobrą panią ok. Mają jednak też fatalne. I wtedy dramat. Ogółem szkoła schodzi na psy. Wysoki czesne (za którym stoi słaba oferta, lipne zajęcia dodatkowe), dwa razy droższe obiady niż winnych szkołach. Słaba jakość nauczania.

• 2111m Re: szkoła prywatna 02.04.14, 12:10
        dziękuje za info,to jednak nie będę ryzykować z Profesorem a inne szkoły prywatne mają małe doświadczenie bo działają od niedawna:(
        • pantomek84 Re: szkoła prywatna 11.04.15, 00:19
          I jak wrażenia z Profesorem? Warto / nie warto? Bo konkurencja niezbyt liczna i pytanie czy w ogóle jest sens rozważać szkołę prywatną w naszym mieście?
          • Gość: Awa Re: szkoła prywatna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.15, 02:02
            Czas istnienia szkoly nie ma chyba znaczenia , gimnazjum w Profesorze istnialo ponad 10 lat, a jesienią zeszlego roku praktycznie się rozlecialo po zwolnieniu dyrektorki. Obawiam się, że w podstawowce też mogą szykować jakieś zmiany. Rodzice juz robili na poczatku roku szkolnego jakieś protest. Ja uważam, że w Płocku są przynajmniej 2 szkoły prywatne dużo ciekawsze niż Profesor.
            • pantomek84 Re: szkoła prywatna 20.04.15, 07:46
              A możesz napisać cos więcej? Jakie uważasz za lepsze? I skąd taka opinia?

Z góry dziękuję! :)
    • Gość: Awa Re: szkoła prywatna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.15, 01:09
      Cogito i Edumontessori. Mam znajomych , ktorych dzieci chodządo tych szkół, jedni i drudzy są zadowoleni. Podoba mi się w nich kameralna atmosfera i sposób " zaopiekowania " dziećmi. Cogito ma niewątpliwie lepszą bazę lokalową, w Edumontessori natomiast bardziej podoba mi się metoda nauczania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka