Dodaj do ulubionych

doradztwo prawne (?) = 76 000

20.02.14, 11:36

Ogłoszenie z dnia 2014-02-19

Doradztwo prawne w zakresie przygotowania oraz przeprowadzenia postępowania na wybór partnera prywatnego do realizacji projektu modernizacji efektywności energetycznej budynków użyteczności publicznej w liczbie od 15 do 40 położonych w Płocku.

za tą "uslugę" , ktora powinni wykonać "fahocc z wizjamy" z ratusza z kasy maista poleci :

76 629

czy naprawdę mamy w kasie miejskiej tak dużo?

za co biora kasę kancelarie ( setki tysięcy) oblsugujące miasto ?

co robią urzędnicy z biur , wydziałów i szpecjalnego pelnomocnika ds. Współpracy z Podmiotami Prywatnymi ?

czy to ma cokolwiek wspolnego z dobrym gospodarowaniem, dbaniem o finanse miasta?
Obserwuj wątek
    • Gość: extruder Re: doradztwo prawne (?) = 76 000 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.14, 12:15
      Kaziu na etacie jesteś w CBA czy CBŚ? Czy tak po prostu podsrywasz z bezinteresownej zawiści? Potrafisz taki kwit zrobić to zgłoś się za 1/4 ceny. Na pewno wygrasz
      • antynowak1410 Re: doradztwo prawne (?) = 76 000 20.02.14, 14:33
        Jak widzę "neoplus" czujny jest , no ale jemu chyba za to płacą , szkoda mi go trochę, taka robota.
        A co do tematu, skoro nie rozumiesz "neoplusie" to ci wyjaśnię, w całej sprawie nie chodzi o to czy to będzie za 5 czy 70 tysięcy ale o to /tak sądzę/ , że skoro w um jest zatrudnionych tylu speców to czemu jak cos poważniejszego trzeba wynajmowac wykonwacę zewnętrznego , za co tez kilkaset tysięcy rocznie biorą kancelarie prawne , ktore "wygrały" przetargi na usług prawnych świadczenie.
        Czy to nie oni / urzędnicy, a zwłaszcza wynajęci już prawnicy/ powinni reazliować podobne zadania?
        Czy - dajmy na to ty- gdybyś mial swoją firmę i zatrudnial w niej mechanikow sam. naprawę swojego auta zlecał byś na zewnątrz?
        • Gość: mario Re: doradztwo prawne (?) = 76 000 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.14, 14:58
          Świetne porównanie z tym warsztatem i mechanikami. Czy jakbyś miał autoryzację na naprawy np OPLA, Hyundaia, czy Chevroleta kupiłbyś wyposażenie, i zainwestował w szkolenie oraz płace mechanika na wypadek jakby przyjechał facet porszawą, bentleyem albo lamborghini. Czy zleciłbyś naprawę takiego auta panu Kaziowi co całe życie naprawia malucha , robi to profesjonalnie i spełnia wszystkie twoje standardowe potrzeby jako pracownik? Mógłbyś pewnie zaryzykować i dobrac się do tego ferrari licząc, że może się uda i nic twój mechanik przy nim nie spi...li. Tylko co będzie jak gość w sposó nieodwracalny takie auto spieprzy. Zapłacisz odszkodowanie i może zwiniesz interes, ale to twoja prywatna sprawa. Tutaj chodzi o grosz publiczny.
          • Gość: mario Re: doradztwo prawne (?) = 76 000 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.14, 15:03
            Sam ze swoim np nowym mercedesem pojechałbyś na przegląd do serwisu autoryzowanego, gdzie parę złociszów trzeba bulnąć czy robiłby to twój sprytny operator urzadzenia do wymiany opon co to nie jeden już samochód naprawił?
            • Gość: do mario Re: doradztwo prawne (?) = 76 000 IP: *.126.c90.petrotel.pl 20.02.14, 17:19
              sugerujesz,że aktualna ekipa to POtrafi tylko maluchy naprawiać.Może tylko na rowerkach dziecięcych się znają?.Miało być tak profesjonalnie.Mieli mieć najlepszych fachowców.Mieli zatrudnić speców,a zatrudniają POdmioty zewnętrzne.Do wszystkiego i do......Odejdzcie fachury i nie męczcie naszego miasta.
          • antynowak1410 Re: doradztwo prawne (?) = 76 000 20.02.14, 16:33
            Twoja argumentacja / niestety/ mnie nie przekonuje, dlaczego ? już wyjaśniam:
            1. gdybym decydował się na otwarcie "firmowego" zakładu /warsztatu dobrał bym sobie odpowiednią , fachową kadrę .
            2. gdybym prowadził zaklad pod szyldem np. Opla , nie przyjmowal bym samochodów np marki Chevrolet.
            3. urząd miasta to taka instytucja , której zakres zadań znany jest chyba każdemu , zwlaszcza temu kto jest jego "zarządcą" - dyrektorem.
            4. w zadaniach tych jest "obłsuga" pratnerstwa publiczno prawnego / to nic nowego/ .
            5. skoro mam taki zadań / tak jak np. zaklad specjalizujący się w Oplach/ - dobieram sobie kadrę która te zadania wykona / znającą samochody marki Opel/.
            6. nie przyjmuję / czynię pelnomocnikiem/ kogoś kto nie zna się na realizacji zadania / partnerstwo publiczno-prawne/ bo po co mi taki fachowiec , który nie zna samochodów marki Opel w salonie Opla? chyab że działają inne "czynniki" i chyba wyłącznie tu o to chodzi.

i na koniec pytanie : jak ocenił byś warsztat samochodowy , do którego zaprowadzileś swojego opla i gdybyś dowiedział się , że oni musieli / bo się nie znali tacy "fachowcy"/ korzystać z innych niż twoi pracownicy ? czy drugi raz zaprowadził bys swojego opla do tego zakładu?
            co byś pomyślał / jak ocenił "szefa" tego zakładu ?

a może wlaśnie chodzi o to że " to grosz publiczny" i można nim szastać na prawo i lewo , bo gdyby był to "grosz prywatny" to uwierz mi - jego właściciel zastanowił by się 1000 razy zanim by go wydał i zatrudnił takich "fachowców" , którzy nie umieją "naprawić opla".

• Gość: mario Re: doradztwo prawne (?) = 76 000 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.14, 16:59
              Gdybym zaprowadził opla do autoryzowanego zakładu opla wykonaliby mi usługę z godnie ze standardem opla i nie miałbym zastrzeżeń.
              Co do twojej wiedzy na temat problematyki pracy urzedu pozostawię ją bez komentarza. Powiem jedno na całym świecie zatrudnia się pracowników niezbędnych do wykonywania rutynowych czynności. Do spraw bardziej skomplikowanych i wymagających większych lub bardziej specjalistycznych zadań zatrudnia się na zlecenie, umowę o dzieło itp. ludzi wyspecjalizowanych w danej waskiej dziedzinie na codzień nie przydatnej w strukturze z takich usług korzystajacej. Gwarantuje to fachowość wynikającą np z doświadczenia i zdecydowaną oszczędność kosztów bo bez sensu jest płacenia dużej pensji fachowcowi wykorzystwanego do sporadycznych i bardzo specjalistycznych zadań także w partnerstwie publiczno-prywatnym, co tylko dla laika jest rzecza prostą. Tyle i przekonuj sam siebie do swoich racji. Massz do tego prawo. Na jesieni wybory. Startuj sam albo postaw na lepszego konia. Mnie osobiscie to powiewa.
              • Gość: mario nasz drogi Re: doradztwo prawne (?) = 76 000 IP: *.126.c90.petrotel.pl 20.02.14, 17:25
                Powiadasz,że ci POwiewa.To bardzo niedobrze,że ci POwiewa/tylko co ci POwiewa/.Znaczy zle z twoim ....organizmem.Tak na POważnie POważni ludzie mają POważnych doradców i speców od rozwiązywania POważnych problemów.Tacy mieli być.POwtarzam mieli.....ale ich nie ma.Reszta jak POwiada pewien spec....od robali ....to bełkot.
                • Gość: achtung Re: doradztwo prawne (?) = 76 000 IP: *.dynamic.mm.pl 20.02.14, 18:31
                  im większy debil tym więcej potrzebuje doradców , debil piramidalny w ogóle potrzebuje jedynie doradców - jak widać do tego poziomu niewiele albo nic zgoła nie brakuje .

można sobie zadać pytanie po co w takim razie tym doradcom potrzebny debil ? pewnie żeby im płacił . tak mi się wydaje ale może Państwo macie inną opinię .

idzie wiosna , ociepla się i zachodzi obawa że prawnicy wyciągną ręce z własnych kieszeni .
              • antynowak1410 Re: doradztwo prawne (?) = 76 000 20.02.14, 18:35
                fakt , nie "specjalizuję się" "w problematyce pracy urzedu" / jak napisałeś , ale czytać umiem i czytam i oto co przeczytałem w regulaminie organizacyjnym UM :

"29.Do zakresu działania Pełnomocnika ds. Partnerstwa Publiczno - Prywatnego należy
                prowadzenie spraw z zakresu współpracy Miasta z partnerami prywatnymi w ramach partnerstwa
                publiczno - prywatnego, w szczególności wynikających z ustawy z dnia 19 grudnia 2008r. o
                partnerstwie publiczno prywatnym (Dz.U. z 2009r., Nr 19, poz. 100)."

przeczytałem też , :

Ogłoszenie NR 48 /2012

NABÓR NA WOLNE  KIEROWNICZE STANOWISKO URZĘDNICZE

Wymagania niezbędne (formalne):

8. doświadczenie we współpracy z podmiotami publicznymi i przedsiębiorcami poparte stosownymi dokumentami lub oświadczeniem kandydata
                9. znajomość  zagadnień partnerstwa publiczno prywatnego w Polsce -  poparta stosownymi dokumentami   lub  oświadczeniem kandydata
                10. znajomość przepisów  i uregulowań dotyczących: oceny ryzyka, analizy finansowej i ekonomicznej, finansów publicznych  i zamówień publicznych  -  poparta stosownymi dokumentami   lub  oświadczeniem kandydata

Wymagania dodatkowe:
                1. znajomość ustaw:
                -  z dnia 19 grudnia 2008 r.  o partnerstwie publiczno - prywatnym ( Dz.U z 2009 r. Nr 19, poz.100)

i dalej - też przeczytałem :

Informacja o wynikach naboru na stanowisko:

Pełnomocnik ds. Partnerstwa Publiczno Prywatnego

Ogłoszenie Nr 48/2012

Prezydent Miasta Płocka informuje, że w wyniku zakończenia procedury naboru na w/w stanowisko został wybrany do zatrudnienia Pan Cezary Supeł, zamieszkały w Płocku.

Uzasadnienie:
                Z kandydatami spełniającymi wymagania formalne postawione w ogłoszeniu o naborze przeprowadzono rozmowę kwalifikacyjną. Kandydaci  oceniani byli według następujących kryteriów: kwalifikacje; doświadczenie zawodowe; przydatność do pracy na stanowisku Pełnomocnik ds. Partnerstwa Publiczno - Prywatnego.
                Pan Cezary Supeł  zaprezentował się bardzo dobrze i przedstawił koncepcję funkcjonowania komórki w pełni odpowiadającą  oczekiwaniom Pracodawcy.

i pytam , czy p. w/w jest fachowcem ? czy nie ?
                • antynowak1410 Re: doradztwo prawne (?) = 76 000 20.02.14, 18:39
                  jeszcze co do wyborów,
                  ja jako mieszkaniec miasta jeste "pracodawcą" i p. prezydencika i pośrednio p. pełnomocnika, a więc gdy przyjda wybory / szkoda ze wczesniej nie mogę / to im "podziekuję za "pracę"
                  • Gość: do nowaka Re: doradztwo prawne (?) = 76 000 IP: *.126.c90.petrotel.pl 20.02.14, 19:00
                    pewien pełnomocnik ds nie ważne jakich gdy zwróciliśmy się do niego z problemem POwiedział bezczelnie,że on nic nie może, ale sprawą się zajmuje dwa lata.Chłopie drogi albo ktoś tu gamoń albo o drogę pyta.Skoro nic nie może to dlaczego jeszcze bierze kasę.Nic nie może czyli nic nie robi.Skoro nic nie robi to za co bierze kasę.Ten pan otrzymał od petentów taką informację-"szanowny panie my jako pana pracodawcy wymagamy aby pan wziął się do pracy".Na koniec smutne podsumowanie wszystkiego.My też nic nie możemy bo .....się boimy wywalić tego pana i jego pryncypała.....z pracy.To my możemy rozwiązać umowę o pracę,którą POdpisaliśmy w grudniu 2010 roku.Mozemy taką umowę rozwiązać w trybie natychmiastowym.Uważajcie wszelkiej maści i koordynatory.Nic nie trwa wiecznie.Jeśli jesteście przyspawani do stołków to szlifierka kątowa się znajdzie.
                    • Gość: z klasztoru Re: dobrodzieju ! jaka szlifierka ? IP: *.dynamic.mm.pl 20.02.14, 19:16
                      niestety wolę aby procedura odcinania ryja od koryta miast nowoczesnych narzędzi odbywała się zgodnie ze staropolską tradycją za pomocą siekiery, sierpa, kosy lubo tępego scyzoryka nie wspominając o kołku, gwożdziu albo sztachecie . zapewnia to uczestnikom wydarzenia rozkoszne przeżycia w postaci potoków juchy świńskiej , kwiku , darcia ryja ,tłuczenia łbem o beton, wierzgania kopytami i innych równie wspaniałych doznań natury estetycznej .
                      po takich zabiegach pozostają też ślady na ryju i nawet ślepy rozpozna odciętego od koryta po zapachu charakterystycznym dla skopconego tchórza którego się nie da usunąć , nawet po podlaniu litrem odiekołończyka hugo boss ( projektant mundurów wehrmachtu - schick zwarty ) .
                      nie cieszmy się zatem przedwcześnie - niech wataha się wygryza wzajemnie a potem nastanie płacz i zgrzytanie zębów oraz wywalenie na pokiereszowany ryj w krąg ciemności zewnętrznych .
                      wiem to stąd iż szefowie owych umiłowanych przywódców wyznają od lat tę samą wyrafinowaną zasadę zarządzania jak to się mówi zasobami ludzkimi ( piękne nieprawdaż!?) która mówi - masz frajera to go duś , jak się zesra to go puść!
                      drobna kwota 76 tysia nie wyda w tych środowiskach na waciki a tym bardziej na zawieszenie tej zasady .
                      tym wdzięcznym akcentem etc.
                      • Gość: do klasztora Re: dobrodzieju ! jaka szlifierka ? IP: *.126.c90.petrotel.pl 20.02.14, 19:36
                        dłużej klasztora niż przeora jak POwiada staropolskie przysłowie.Nie tylko szefowie naszych umiłowanych przywódców wyznają zasadę-"masz frajera to go duś,jak się zesra to go puść".Taką zasadę stosują także niby POchlebcy szefa.Tylko on tego nie wie/?/ lub nie chce wiedzieć.POdobno niewiedza jest bardzo kosztowna.Mnie to rybka i o szefa się nie martwię.Kto ma miękkie serce i daje się wpuszczać w maliny musi mieć twardą doopę do kopania.Nie mój problem bo nie moja d..pa.
                        • Gość: do dobrodzieja Re: dobrodzieju ! jaka szlifierka ? IP: *.dynamic.mm.pl 20.02.14, 20:54
                          no ale przyznasz Waść że tępą siekiereczką jakoś ładniej i serce się raduje , posoka płynie , wieprz kwiczy , słoneczko świeci , błogo ! a kątówką szast prast ! od samych obrotów ranę przypali i gotów taki udawać iż z riwiery powrócił z opaloną liściem szlifierskim mordą.
                          co do szefa natomiast to to nie jest żaden szef ale jeno pajacyk , serca jakiego mieć nie musi , doopy, ani mózgu - liczy się czy pociąganie za sznurki wywołuje reakcję czy nie . to nie jest ta starożytna liga dobrodzieju gdzie trzeba było wpływać , szantażować, zabiegać, osaczać, urabiać etc -teraz ( tera) jest krótka piłka , przód - tył - działa - kasa , przód tył - nie działa - dupa.
                          proste i jasne bo to proszę pana prości ludzie robią z innymi prostymi ludzmi więc kardynał Richelieu , Sun Tzu czy von Clausewitz tu się nie nie stosują - to jest nowa taktyka tępych mord "co majo mature i kursa niektóre".

zrozumiałeś waść to przyjmij do serca od przyjaciela i głupot nie pisz !
                          • Gość: do do dobrodzieja Re: dobrodzieju ! jaka szlifierka ? IP: *.126.c90.petrotel.pl 20.02.14, 21:37
                            co do oceny szefa to pełna zgoda.Nie ma między nami różnicy w ocenie owego jegomości.Głupoty nie napisałem.Kopanko będzie w jego doopę a nie moją,a to duża różnica.O jego doopę nie mam się zamiaru martwić.Niech go kopią.Zasłużył sobie.Pozdrawiam.
                            • Gość: ot Re: dobrodzieju ! jaka szlifierka ? IP: *.dynamic.mm.pl 20.02.14, 22:09
                              waść się nie martw o jego d... a ja pozwolę sobie się nie martwić o jego głowę , łeb, cokolwiek to jest ot !drobna różnica .
                • Gość: anna Re: doradztwo prawne (?) = 76 000 IP: *.class103.petrotel.pl 20.02.14, 21:24
                  Supła już przenieśli, było o tym kilka dni temu
                  plock.gazeta.pl/plock/1,35710,15454393,Trzecie_stanowisko_Cezarego_Supla_w_ratuszu.html
                  • Gość: cicho Re: doradztwo prawne (?) = 76 000 IP: *.dynamic.mm.pl 20.02.14, 22:12
                    to jest węzeł ( supeł) gordyjski - za młody na heroda
                    • Gość: chello Re: doradztwo prawne (?) = 76 000 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.14, 08:43
                      Fakt ten Supeł to jedna wielka porażka. Brawo dla Lewandowskiego, że go nie chciał. Szkoda, że Nowakowski nie wziął do końca pod uwagę jego opinii.
                      • Gość: kaziulek żeby byla pelna jasność sprawy IP: *.plock.mm.pl 21.02.14, 09:34
                        wynik prztargu z tzw. wolnej ręki :

Płock: Świadczenie pomocy prawnej dla wszystkich komórek organizacyjnych Urzędu Miasta Płocka

Kancelaria Adwokacka Adwokat Krzysztof Świętkowiak, ul. Kościuszki 9, 09-402 Płock, kraj/woj. mazowieckie.

Cena wybranej oferty: 204 057,00 - bez vat

i zapytam retorycznie : czy to za mało aby zająć się sprawą , a może wtedy trzeba bylo wybrać firmę która zna problem "partnerstwa publiczno-prawnego" ?

• Gość: sambor Re: żeby byla pelna jasność sprawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.14, 11:25
                          Czy mając problem z hemoroidami po poradę pójdziesz do laryngologa czy proktologa? Obydwaj są lekarzami.
                          • Gość: jo Re: żeby byla pelna jasność sprawy IP: *.plock.mm.pl 21.02.14, 11:52
                            proste , wybiorę tego który mi pomoże , a do kliniki proktologicznej zatrudnię proktologa a nie laryngologa , choć obydwa to "otwory"
                            • Gość: aja Re: żeby byla pelna jasność sprawy IP: *.plock.mm.pl 21.02.14, 11:55
                              a ja do kliniki laryngologicznej nie zatrudnie "lekarza" który się pyta do którego otworu ma zajrzeć albo wysyła pacjenta ( moje pieniądze) do innego lekarza lub go wynajmuje aby udzielić mi porady.
    • Gość: Aleź Cross Re: doradztwo prawne (?) = 76 000 IP: *.dynamic.mm.pl 05.03.14, 15:20
      miasto jest bogate , może szastać kasą :

" Z analizy wyzej wskazanego dokumentu wynika, iz okreslony na rok 2014 planowany
      deficyt w kwocie 52.384.480,00 zl sfinansowany zostanie przychodami pochodzacymi z
      kredytu w kwocie 52.384.480,00 zl,"

z informacji RIO o zadlużeniu
    • lilis2 Re: doradztwo prawne (?) = 76 000 04.07.14, 15:01
      Powinna być większa, ponieważ przetargi zawsze są powiązane z ceną, czyli cena = jakość, która jest słaba niestety, bo najtaniej.
      www.iurico.eu/oferta/doradztwo
      • Gość: gnojowy Re: doradztwo prawne (?) = 76 000 IP: *.dynamic.mm.pl 08.07.14, 20:30
        Były naczelny prawnik urzędu wywalony za pijaństwo D. Ł. uśmiałby się z tej drobnej kwociny.Sam podpisał byle jaką umowę na 3 mln złotych i tym samym my mieszkańcy zabuliliśmy za to z własnej portmonetki.Co z tego,że go prezydent wywalił na zbity pysk z roboty gdy znalazł następną w powiecie płockim jako rzecznik burmistrza :)))
      • poltomik Re: doradztwo prawne (?) = 76 000 28.11.14, 14:50
        lilis2 napisał(a):

> Powinna być większa, ponieważ przetargi zawsze są powiązane z ceną, czyli cena
        > = jakość, która jest słaba niestety, bo najtaniej.
        > www.iurico.eu/oferta/doradztwo
        Tak jest u nas od dawna przecież, dlatego autostrady wyglądają jak wyglądają ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka