Dodaj do ulubionych

Dzięki ci panie prezydĘcie

06.07.14, 19:51
no i jak napisała gazeta "stało się" nowy cud techniki czyli kaprys pana prezydĘta zalany, ale spoko pan prezydĘt mówi ze to tylko budowa, że sytuacja była ekstremalna, no więc ja jestem spoko. idę do kościoła dać na tace aby wymodlili żeby takich ekstremalnych sytuacji już nie było.
choć tak sobie myślę że nasze kochane miasto Plock taka ekstremalna sytuacje ma już 4 rok, bodajże od 13 grudnia 2010 , kiedy to na "tron" siadł nasz wodzunio , przez poniektórych nazywany Słońcem Peru i Radzanowa".
jest jednak nadzieja , o ile nie wierzę że ekstremalne sytuacje pogodowe się nie powtórzą to wierzę , mam nadzieję , że nasze społeczeństwo jest na tyle mądre że zakończy tą ekstremalną przygodę z wodzuniem na tronie w ratuszu.
miasto chyba by nie przetrzymało kolejnych 4 lat ekstremy.
Obserwuj wątek
    • pantomek84 Re: Dzięki ci panie prezydĘcie 06.07.14, 20:31
      Nie wiem czy zauważyłeś/aś, że wiadukt to jeszcze nie jest skończona inwestycja i nie wszystkie instalacje zostały zamontowane. Przykładowo (podaję za źródłem innym niż Gazeta, żebyś nie zarzucał niskiej wiarygodności) Petro Echo w artykule podaje:

"Nie został uruchomiony jeszcze system odwadniania. Wszystkie pompy zostaną zamontowane po zakończeniu prac" (artykuł).

Więc zamiast po polsku narzekać na wszystko co wokół, popatrz na ile poprawiły się (ew. poprawią po zakończeniu aktualnych remontów) warunki dojazdów w Płocku. Mamy układ dróg taki jaki mamy (jedna główna nitka, którą prawie każdy musi jechać rano i wieczorem po pracy), więc w ciągu paru ostatnich lat zrobiono naprawdę wiele, żeby poprawić płynność i przepustowość ten kluczowej arterii miasta:
      - masa lewoskrętów na trasie Podolszyce-Winiary
      - rondo na Winiarach
      - liczniki na większości skrzyżowań
      - podwójny lewoskręt dla wracających z miasta i skręcających do Mazovii
      - wiadukt i w końcu setki mieszkańców nie będą stały w korku przed zamkniętymi szlabanami.
      - remont Armii Krajowej

I jeśli chcesz się przyczepić do Nowakowskiego za cokolwiek to naprawdę czepianie się tego co zrobił z drogami/ulicami/etc to przysłowiowy strzał kulą w płot, ma sporo innych przewinień, ale tutaj to chyba wychodzi zwykłe polskie wieczne malkotenctwo.

Pozdrawiam i życzę lepszego nastroju na kolejne dni.
      • Gość: do Tomka Re: Dzięki ci panie prezydĘcie IP: 91.212.223.* 06.07.14, 21:43
        jesteś wspaniały.Nawet z klapy zrobisz coś dobrego?.Płocczanie nic się nie stało.Nic ....tylko wody sie nalało.Oj Tomek.Tomek.O molo też tak dobrze pisałeś.
      • trodat4913 Re: Dzięki ci panie prezydĘcie 06.07.14, 22:20
        Akurat liczniki na skrzyżowaniach to kryminał i kompletna klapa. Działają kiedy chcą i pokazują co chcą. Od kiedy dwukrotnie przejechałem skrzyżowanie na czerwonym świetle nauczyłem się nie zwracać na nie uwagi. Zauważyłem, że inni kierowcy podobnie i nadal ruszają kilka sekund po włączeniu się zielonego. W zasadzie to przyniosły odwrotny od oczekiwanego skutek, przejeżdża mniej samochodów, bo kierowcy wcześniej się zatrzymują. Już wtedy, kiedy sekundniki pokazują kilka sekund do końca cyklu. Sekundniki to świetny interes ale raczej dla dostawcy. Zarządca dróg na zwracane uwagi co do działania sekundników tłumaczył się, że to tylko gadżet a ważna jest tylko podstawowa sygnalizacja świetlna. Więc jaki sens ??
        • Gość: logik Re: Dzięki ci panie prezydĘcie IP: *.212.c75.petrotel.pl 06.07.14, 23:45
          sensu nie widać nie tylko w tej sprawie.Władzunia i korytko się liczy.Ot i tyle w temacie.POchlebców i ciemnego ludu/jak powiedział pewien klasyk/jest ci u nas dostatek.Dodam od siebie......nie ma chleba mają być igrzyska.Prosty przykład.Głupie zawody na piasku zwiezionym na płytę Starego Rynku.Widział ktoś większą głupotę.Znalezli się nawet chwalcy tego mega wydarzenia.Jaka władza tacy POchlebcy.Dla propagandy zrobią wszystko.Uruchomią nawet wiadukt bez działającego odwodnienia.Oj tam ,oj tam nic się nie stało.
        • Gość: India Re: Dzięki ci panie prezydĘcie IP: 46.77.124.* 07.07.14, 19:18
          Liczniki są OK, jak ktoś przy nich grzebie to jest problem.
          A tak z innej beczki, od kiedy licznik zastępuje światła!!?
          Licznik UZUPEŁNIA światła i jeśli ktoś tego nie rozumie, to może czas oddać prawo jazdy!??
      • pakolka60 do Tomka 07.07.14, 07:25
        Szanowny kolego , powiedz mi czy ja się czepiam np. lewoskrętów ,ronda itp. ? Nie , "czepiam" sie / jak zauważyłeś czegoś co moim zdaniem jest w chwili obecnej absolutnym nieporozumieniem , a przy okazji chwytem propagandowym , czy / jak to niektórzy określają/ kaprysem władzy , kaprysem , który będzie kosztować miasto - czyli nas wszystkich kilkadziesiąt MILIONÓW pln. Jest demagogią twierdzenie , ze ta "budowla" jest nam DZIŚ niezbędna , że jak piszesz "setki mieszkańców" dzięki niej nie będą stać w korkach . Nie wiem ale chyba sięgasz ze swoimi ocenami kilka lat wstecz gdy nie było jeszcze przejezdnej Granicznej i nowego mostu. Dziś ruch na Piłsudskiego to naprawdę ruch jedynie lokalny , a przy zamkniętych rogatkach nawet w szczycie stało kilkanaście samochodów / czas oczekiwania kilka minut, a wiem bo jeżdżę tędy codziennie/ . Jeśli dodamy do tego budowę mini obwodnicy to naprawdę budowa tego "basenu" okazuje się DZIŚ całkowicie zbędna . Uważam , że w infrastrukturze drogowej mamy wiele innych ważniejszych dużo spraw , które można by załatwić za te MILIONY wydane na to cudo. Pierwszy z brzegu : spójrz na stan nawierzchni ul. Kutnowskiej , czy to nie wstyd aby droga wjazdowa do miasta pretendującego do miana "europejskiego" była w takim stanie ? Czy tez kolejny : spójrz na nawierzchnię choćby Piłsudskiego , czyli dojazdowej do "wiaduktu" - dziura na dziurze.
        Powiedz szczerze , że gdyby z Twojego domu sypały się tynki to wstawiałbyś do niego najpierw np. "wypasione" drzwi czy zajął byś się tymi tynkami?
        Znów będziemy więc mieli podobna do poprzedniej z molem w roli głównej do którego trzeba dojechać prawie gubiąc podwozie czy dochodząc po kałużach .
        A przecież a te 30 MILIONÓW naprawiono by kilometry innych ulic, czy też zamiast budować jedno jezdniową "obwodnicę" można by wybudować dwujezdniową .
        No ale nie , przecież to nie było by takie "widowiskowe" PR-owskie, choć dla mnie i jak zauważam też dla wielu - to czarny PR.
        Czy dobry gospodarz wydaje taka kasę na malowanie rozpadającej się chałupy czy bierze się za jej remont ?
        Co do sekundników , moim zdaniem pomysł dobry lecz znów ktoś tu nawalił , taki system nie sprawdzi się / z przyczyn technicznych/ na każdym skrzyżowaniu, no ale u nas poszli na całość , na "bogato" na ilość , aby było widać .
        I ostatnia sprawa , kwestia wykonawcy, nie mnie oceniać ale przypomnę , ze istnieje coś takiego jak nadzór inwestorski , a jaki on jest u nas ? wystarczy spojrzeć na wykonanie remontu nawierzchni ul. otolińskiej na której przy piłsudskiego po każdym deszczy , na przejściu zbiera się woda , że trzeba przechodzić obok i wchodzić na jezdnię , drobny ale wymowny przykład jakości tego nadzoru.
        Podsumowując, moja negatywna opinia o tym "kaprysie prezydĘta" wynika wyłącznie z faktu , że za budową jego przemawiały WYŁĄCZNIE propagandowe cele i świadczą o trwonieniu kasy.
        Jedno powiem jeszcze , jest mi naprawdę obojętne z jakiej partii korzenie ma prezydĘt / choć w jego przypadku byłoby to trudne a może wymownie śmieszne bo to przecież jeden z pierwszych propagatorów idei Korwina Mikkego/ dla mnie liczy się wyłącznie to co robi.
        • Gość: pokazywarka już działa IP: *.dynamic.mm.pl 07.07.14, 08:36
          Zespół ds. Promocji wodzunia zaprasza :

pokazywarka.pl/78gkg0/
          • Gość: bakalarz Re: już działa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.14, 09:12
            Nawet gdyby raz na kwartał była tam półgodzinna przerwa w ruchu ze względu na bardzo duże opady to i tak to wolę niż kilkadziesiąt razy w ciągu doby zamykany szlaban. Czy ludzie którym wczoraj ulewa podstpoiła kilkaset piwnic bedą się wyprowadzać lub budować za kilkaset tysięcy nowe odwodnienie swoich domów/ Nie bo po prostu jest rachunek ekonomiczny porównujący hipotetyczne straty i wymagane nakłady do ich usunięcia. panie prezydencie dziękuję za odważna decyzje w sprawie budowy wiaduktu i za to korzystne dla plocczan rozwiazanie na które czekał Płock kilkadziesiąt lat. Wyrębkowskim niech sie pan nie przejmuje. Z niego taki fachowiec że poza praca na budowie w charakterze spawacza dłużej na ogół niż kilka miesięcy w żadnej firmie nie pracował, a i własny biznes też w krótkim czasie do bankructwa doprowadził. Teraz jest bezrobotny.
            • zambeziriver Re: już działa 07.07.14, 09:43
              Ci sami co dzisiaj przed zakończeniem budowy wieszają psy na Nowakowskim pluli na niego, ze po kilkanaście minut stoi się przy zamkniętym przejeździe. Ej ludzie, ludzie rozumu troche albo przynajmniej odrobiny uczciwości....
              • Gość: cheniek Re: już działa IP: *.dynamic.mm.pl 07.07.14, 10:06
                to pisalim my pana łoddani do łostani chwili czyli do jesieni 2014
    • Gość: taka refleksja Re: Dzięki ci panie prezydĘcie IP: *.plock.mm.pl 07.07.14, 10:07
      Trochę cię pakolka60 zirytowało i tracisz wątek szerzej oczy!
      Nie narzekaj na budowę wiaduktu ani na remont nawierzchni Armii Krajowej bo to konieczny fakt. Narzekaj na jakość. Wiadukt oraz inne pozostałe są obiektywnie zalane ponieważ mamy takich inżynierów. Budując wiadukt na Spółdzielczej zapomniano o tym, że samochody sa wyższe niż myśleli (pamiętasz jak jeden samochód walnął w niego aż iskry polecały chcąc wiadukt zabrać na swoje plecy?) No i ta upierdliwa woda, która tradycyjnie w Płocku nie chce za skarby świata spłynąć z pod wiaduktów, a sobie tam siedzi i ma sie dobrze. Sytuacja sie powtórzyła na budowanym wiadukcie gdzie woda nie ma spływać "grawitacyjnie", a ma być ściągana przy pomocy pompy. A wiadomo, że jak jest burza to czasem prądu też brakuje - no to co! Projektant ma taka manierę aby prąd był i pompy też. Ot taki "myk" :-/
      Armia Krajowa to już inna bajka. Robią ludzie i maszyny, aż się kurzy. I bardzo dobrze, chwała im za to! Najwyższy czas.
      Ale zakładam, bo z płockiej praktyki to wynika, że za krótkich kilka lat znowu będą kurzyć. Na Podolcach ludzie gadają, że drogowcy dbają aby mieli ciągle front pracy i kładą taka nawierzchnię, która ma leżyć tylko kilka sezonów a najbliższej zimy zrobi sobie sama dziury!
      I tak jest od lat w tym dziadowskim, biednym mieście gdzie na placu centralnym obok teatru rozbija sobie sprzęt tandetna rozrywka i rycząc głośno w okna okolicznym mieszkańcom.
      O braku kultury miejskiej, braku dojrzałości intelektualnej (tu organizatorskiej), taktu wobec mieszkańców i smaku oraz wyrobienia gustu, i kultury przez dających zezwolenie tym karuzelarzom już nie ma co mówić - taki zwyczaj. Brakuje tylko koni i krów by pośrodku nasrali i aby do gustu waniało.
      Stary Rynek dzięki imprezom ma zniszczone piękne płyty - też fajnie.
      Takie miasto...jakby nie było wolnych placów gdzie rozrywka mogła by szaleć ile wlezie!
      Na nic gadanie skoro rządzi tandeta i brakoróbstwo, a może jakaś kasa pod stolikiem. Wyobraźnia sie kończy, siły i nerwy też.
      A przecież można tak normalnie, po ludzku zaprojektować sprawne wiadukty i wytrzymałe nawierzchnie aby służyła jako pomniki dobrej roboty ku zadowoleniu wszystkich. Trzeba tylko zapomnieć o kolesiostwie i rządać dobrej jakości i długiej gwar nacji czego sobie , ratuszowi i ziomkom z miasta życzę!
      • pakolka60 Re: tak sobie ad vocem :) 07.07.14, 10:38
        Fakt irytuje mnie marnotrawstwo publicznych pieniędzy i to bardzo . w takich właśnie kategoriach oceniam tą inwestycję. Wydaje mi się że zaistniało tu po raz kolejny nieporozumienie , ewentualnie niezrozumienie więc powtórzę : nie idzie mi o to że budują ale oto KIEDY , o kolejność , najpierw to co pilnie potrzebne ( dziurawe ulice) później jak starczy kasy to "wiadukty". wydaję się mi też , że / jak czytam te pochwalne wpisy/ działa tu nasza płocka małomiasteczkowość 9 tak apropos tych krów) i tęsknota do wielkomiejskości , którego wyznacznikiem maja być takie cuda .
        Co do zarzutu że neguje remont AK , znów nieporozumienie, ja owszem krytykowałem ale fakt iż prezydĘt wykorzystuje go do kampanii wyborczej pisząc jakieś listy / zresztą też za miejska kasę - kilkaset złotych/ podpisując się jak nigdy dotąd.

A co do tandety , zapytam / retorycznie oczywiście / kto ma pilnować żeby jej nie było ?
        ale przecież gdyby nie te tandetne imprezy czy można by np. napisać , ze "jedyna plaża na starówce w Polsce" a pospólstwo niech się cieszy , a ile to kosztowało ? nieważne , paradoksem na skalę światową jest chyba fakt iże miasto które ma kilka kilometrów plaży / nad Wisłą/ piach na starówkę wozi i buli aż miło , ciekawe ile i kto zarobił.

i na koniec , tajemnicą poliszynela chyba jest że przy każda inwestycja z udziałem publicznej kasy przynosi zyski i to spore i wielu.
        • Gość: poliszynel Re: tak sobie ad vocem :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.14, 10:51
          pakolka60 napisał(a):

> i na koniec , tajemnicą poliszynela chyba jest że przy każda inwestycja z udzia
          > łem publicznej kasy przynosi zyski i to spore i wielu.

Widzę, że masz spore doświadczenia. Przez osiem lat nieźle narabowaliście. Tym bardziej żałujesz, że to se ne wrati, bo nawet jak wygra Pis to na pewno nikogo z ekipy M&M'sa nie wezmą żeby sie nie kompromitować.

• pakolka60 Re: tak sobie ad vocem :) 07.07.14, 11:09
            i całe szczęście że se ne vrati a i szczęście że sie skończy , już niedługo
            • Gość: cheniek do wielbicieli słońca Peru IP: *.dynamic.mm.pl 07.07.14, 11:13
              www.youtube.com/watch?v=iyAZDnytNto&feature=kp
            • Gość: prawy do lewego Re: tak sobie ad vocem :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.14, 11:30
              pakolka60 kobieta ciebie rzuciła czy masz jakiś inny problem osobisty? Keep smiling brachu. Życie jest piękne szczególnie jak sobie sam umiesz poradzić. Dlatego mnie osobiście dynda kto rządzi Płockiem, Polska Europą i światem. Dlatego nie muszę się stresować ani kto na stołku, ani kto z niego spadnie i kiedy, ani kto zajmie jego miejsce. I tobie tez to radzę.
              • Gość: do lewego leminga Re: tak sobie ad vocem :) IP: *.212.c75.petrotel.pl 07.07.14, 12:30
                ot i wylazł z ciebie leming.
                • Gość: cheniek nowy etat w MZD IP: *.dynamic.mm.pl 07.07.14, 12:44
                  z dzisiejszego zarządzenia wodzunia naszego kochanego, tak sie zastanawiam czy to nie bedzie "szpecjalista od pompowania wody pod wiaduktem":

Zwiększam limit zatrudnienia w Miejskim Zarządzie D
                  róg w Płocku o 1 etat od
                  dnia 1 sierpnia 2014 roku.
                  § 2
                  Limit zatrudnienia w Miejskim Zarządzie Dróg w Płoc
                  ku po dokonanym
                  zwiększeniu wyniesie 35 etatów

TRZYDZIESTU PIĘCIU tylu już tam szpecjalistów 1jeden w tą czy w tamtą jaka robi to różnicę , przecież to i tak z miejskiej kasy
                  • Gość: pokazywarka zabawa trwa IP: *.dynamic.mm.pl 07.07.14, 15:15
                    śmiem podejrzewać , że to było celowe działanie :) nie mógł sie chłop doczekać :

pokazywarka.pl/32cpl3/
                    • Gość: pokazywarka sprawca jest IP: *.dynamic.mm.pl 07.07.14, 15:52
                      pokazywarka.pl/etr7p7/
                      • Gość: karolka Re: sprawca jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.14, 15:57
                        Przynajmniej facet nie jest bucem jak jego poprzednik!
                        • Gość: chenio Re: sprawca jest IP: *.dynamic.mm.pl 07.07.14, 16:03
                          no to widzę że go chyba bliżej nie znasz
                  • Gość: UMP Watch Re: nowy etat w MZD IP: *.31.86.145.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.07.14, 17:01
                    mój komentarz odnośnie zalanej jezdni pod budowanym wiaduktem i jeszcze kilku drobnych aktualnych będzie maksymalnie obiektywny, będę się starał zbytnio nie nalatywać ale i nie kadzić, a jak trzeba będę bezkompromisowo krytyczny.
                    1. wiadukt ma zaprojektowane odwodnianie za pomocą 2 pomp o łącznym wydatku 200 l/s (720 m3/h), przewidziano podstawowe zasilanie elektryczne z sieci i rezerwowe z agregatu spalinowego załączanego automatycznie. Wystarcza to w zupełności do skutecznego odpompowania wody z tej niecki nawet po najbardziej ekstremalnym opadzie - tak będzie po oddaniu obiektu do eksploatacji. Obecnie jeszcze trwa budowa i przepompownia oraz rurociąg służący do odbioru wody z pompowni maja prawo nie być jeszcze gotowe. Z deszczem, nawet większym trzeba się liczyć, ale trudno oczekiwać, żer na czas i potrzeby budowy będzie zbudowana tymczasowa pompownia i kilkaset metrów rurociągu D= 600 mm o wydajności i przepustowości rzędu kilkuset m3/h. Nic wielkiego, ani tym bardziej skandalicznego się nie wydarzyło, zalanie zostało zlikwidowane stosunkowo szybko. Natomiast skandal i kompromitacja byłby ogromne , gdyby sytuacja taka wydarzyła się i powtarzała po oddaniu obiektu użytkownikowi do normalnej eksploatacji.
                    2. Dotyczy zwiezienia hałdy piasku na Stary Rynek w ostatnich dniach. Podobno w celu promowania plażowej odmiany piłki ręcznej - tak podają źródła oficjalne oraz tzw dobrze poinformowane.
                    Akurat w Płocku są liczne piaszczyste plaże, jest nawet specjalna plaża służąc do tzw "światowej promocji" Płocka za pomocą festynów gibano-ćpano-chlano-muzyczno-plażowych sowicie dotowanych z kasy miasta - właśnie w nadchodzący weekend zaczyna się tegoroczny cykl-karnawałowy tych imprez.
                    Jak to jest - do tej pory Płock się promował na plaży, bo tam jest piasek, a w ostatni weekend żeby promować piłę ręczną plażową, trzeba było nawieźć hałdę piasku na Stary Rynek i przerobić go na plażę. Co stało na przeszkodzie, żeby to załatwić na którejś z płockich plaż. Dlaczego zatem nie nawieziono pisaku do Orlen Areny - obiektu dedykowanego specjalnie piłce ręcznej - byłoby lepiej są tam trybuny i dach, co uniezależnia od wahań pagody. Można było nasypać pasku na którymś płockim stadionie - obiekty te przeznaczone są do rozgrywania imprez sportowych, w dodatku przy udziale publiczności zasiadającej na zbudowanych w tym celu trybunach.
                    Nawet zachowując daleko posuniętą obiektywność w ocenie i powściągliwość w słowach trudno nie zakląć grubo i szpetnie nad rozmiarami , debilizmu, kretyństwa, i zwykłej głupoty autorów pomysłu na taką promocję oraz jeszcze większej głupoty, wręcz debilizmu i kretyństwa a także rozrzutności i zwykłego sku...syństwa decydentów, którzy to firmują.
                    3. Mam już serdecznie dość głupoty i rozrzutności ekipy obecnie rządzącej miastem, wszak jest ona niewiele lepsza od poprzedniej ekipy, której głupotai rozrzutność były jak miłosierdzie boże tzn nieskończenie wielkie.
    • Gość: lor Re: Dzięki ci panie prezydĘcie IP: *.plock.mm.pl 08.07.14, 02:14
      moze niech prezydencik sie wreszcie wezmie do prawdziwej pracy bo poki co tylko kolejne dzieciary produkuje i sweet focie sobie z nimi robi przy byle okazji pozujac jak debil, gumki nie sa drogie, chyba go stac z pensja otrzymywana za nic? niekontrolowane rozmnazanie nie czyni go super macho :-) widac tu brak podstawowej wiedzy o antykoncepcji. mieszkancy mu placą to niech wreszcie zacznie pracowac a nie pokazuje swoj poped buhaja :-)))))))))))))))))))))
      • Gość: pokazywarka fachofcy działajom IP: *.dynamic.mm.pl 08.07.14, 07:59
        i zatkajom :

pokazywarka.pl/5ecly9/
        • Gość: fan blondynki Re: fachofcy działajom IP: *.204.71.248.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.07.14, 12:27
          plock.gazeta.pl/plock/1,35681,16286655,Niespodzianka__plaza_zostaje_przed_ratuszem.html#TRLokPlocTxt
          jaką trzeba być poj-ebem, żeby wpaść na coś takiego, a jaką debilną blondynką, żeby takie bzdury podawać na usprawiedliwienie tego chorego pomysłu.
          • Gość: blondynka Re: fachofcy działajom IP: *.212.c75.petrotel.pl 08.07.14, 13:39
            tej pani serdecznie dziękujemy.Niech wraca skąd przyszła.Debilny POmysł.Stąd debilne uzasadnienie.Skąd biorą takie ............................................................
            • Gość: prokurtator nudyst Re: fachofcy działajom IP: *.204.220.248.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.07.14, 16:22
              Na wniosek społeczeństwa jest prowadzone śledztwo w sprawie: skąd i komu ulągł się we łbie pomysł urządzenia piaszczystej plaży w najbardziej reprezerwatywnym miejscu miasta przemysłowego średniej wielkośc , w jego zabytkowym centrum, na Starym Rynku, przed rauszem.
              Jedna z hipotez roboczych śledztwa jest taka, że to "Monika - dziewczyna ratownika" ckni sobie za tym co se ne vrati i tęskni do dawno minionej młodości chmurnej i durnej - niestety młodość minęła, ale za to durnota została: jak była, tak jest.
              W śledztwie badane jest wiele aspektów sprawy, aspekt formalny plaży przede wszystkim. Otóż natknęliśmy się na mały problem, drobne uchybienie formalne: formalnie rzecz biorąc nie zostały uregulowane kwestie organizacyjno-porządkowe, zasady korzystania z plaży, obowiązujące stroje, godziny otwarcia w dni powszednie, w dni wolne od pracy oraz w dni świąteczne kościelne i w święta państwowe. Ale nie z takimi problemami często przychodzi nam radzić sobie, w tym przypadku uznaliśmy, że wynurzenia prasowe na temat plaży śródmiejskiej jednej blond - nomen omen - Moniki były na tyle obszerne i szczegółowe, że od biedy mogą robić za RULAMIN PLAŻY. W tym miejscu należy zauważyć, że zgodnie z obowiązującą od 26 lat w Polsce doktryną prawa : co nie jest zabronione jest dozwolone.
              Zatem to co nie zostało zakazane expresis verbis jest dozwolone.
              Np. brak ograniczeń co do stroju, ergo dozwolony jest każdy strój a nawet jego brak, stąd jasno wynika, że z plaży mogą korzystać tak naturyści, jak dojrzałe, słusznej tuszy białogłowy w niedopranej bieliźnie o wyblakłych kolorach pastelowych(róż, błękit, łosoś a czasem czerń - pełna paleta kreacji plażowych tradycyjnych płocczanek do oglądania na sobótce ). Skoro plaża przy akwenie Afrodyty to i z akwenu korzystać można. Brak ograniczeń w konsumpcji, więc napoje tak ochładzające jak i rozgrzewające oraz otrzeźwiające dopuszczalne, zwłaszcza że tuż przy plaży liczne punkty oferują co dusza zapragnie.
              • Gość: rodzic Re: fachofcy działajom IP: *.dynamic.mm.pl 08.07.14, 21:49
                a ja pragnę podziękować panu prezydętowi za to że poświęcając swoje zdrowie i czas jedzie z naszymi dziećmi do Australii , to nic ze za nasza miejska kasę , ale za to będziemy spali spokojnie , że ON będzie z nimi, a to ze nie zna języka ? to też nic przecież migać można , a to że już wtedy nie będzie prezydętem to tez nic - niech to będzie nagroda za 4 lata opieki nad naszym miastem, nie bądźcie tacy zazdrośni przecież mamy tylko jednego prezydęta, czy to że / jak mówią niektórzy/ jedzie za ocean ' na krzywy ryj" może świadczyć op jego bezczelności ? nie i jeszcze raz NIE
                a więc DZIEKI CI PANIE DĘCIE - SORRY PREZY- DĘCIE
                • Gość: pokazywarka już trenuje w ZOO IP: *.dynamic.mm.pl 09.07.14, 09:54

pokazywarka.pl/ckom6i/
                  • Gość: ona Re: już trenuje w ZOO IP: *.plock.mm.pl 09.07.14, 13:04
                    przez Ciebie oplułam monitor :-))))))))) ten pajac nawet na linie zatańczy, żeby go potencjalni wyborcy kochali a stare klempy robiły maślane ślepia do cymbała, który na stołku prezydĘta może mieć to o czym kiedyś nawet nie mógł pomarzyć, i to rozmnażanie nagle jak został pseudoprezydĘtem, żona więcej daje bo prezenty dostaje ;-) kiedy wieśniactwo bez klasy oderwie się od korytka.....
                    • Gość: pokazywarka Re: już trenuje nie tylko w zoo IP: *.dynamic.mm.pl 09.07.14, 18:08
                      tera ćwiczy kondyche i nad tym czego za dużo:

pokazywarka.pl/5p5ud1/
              • Gość: wodnik Re: fachofcy działajom IP: *.plock.mm.pl 09.07.14, 23:04
                Czytam to o czym piszecie biedne ludziska i krew mnie zalewa bo z podziwu wyjść nie mogę.
                Bo po tych wypowiedziach w try miga plaża z pod ratusza powinna być wymieciona a kafelki na placu naprawione.
                Karuzel to insza sprawa, pewnie bardzo nostalgiczna bo sie jakiemuś specowi od masowej kultury przypomniały skrzypiące karuzele i strzelnice z czasów PRL-u. I na nic te tęsknoty bo lodów w muszelkach o smaku wykwintnym nie zaznasz i piwa "Jasnego" nie kupisz krzywiąc gębę od jego kwasności.

Żyć w tym mieście zaczyna być wstydno. Marzenia się zatraciły bo marzyc aby coś rzetelnie i dobrze zrobiono przepadły wiec marzyc już tak jest niegodnie. Świat w Płocku opiera się o złoty sedes, a smród fekalny rozpłaszczył się na cały gród. Bodaj by kniaź Krzywousty wstali z grobu i sztychem przepędził swawolne biurokractwo by poszukali swojego rozumu.
                Pisać dalej się nie godzi bo sromota oczy zalewa więc zostańcie przy zdrowiu i stalowych nerwach czego sobie i wam , ziomale życzę.
                • Gość: chenio Re: fachofcy działajom IP: *.dynamic.mm.pl 22.07.14, 13:15
                  ciekawe co to bedzie jak budowa sie opóźni ( takie słuchy chodzą) czy bedzie powtórka "sraczki" jak w 2010 z oddaniem hali ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka