Dodaj do ulubionych

Dekalog szefa BBN

21.08.14, 10:29
Spotkanie w TNP w dniu 23 maja 2014r. z szefem BBN, a także aktualna sytuacja polityczna w Europie, wytworzyły nowy dekalog:
.
wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Gen-Stanislaw-Koziej-dla-WPPL-strategiczny-dekalog-bezpieczenstwa-narodowego-RP,wid,16825736,wiadomosc.html?ticaid=1134d9
.
Dużo w nim mądrej treści, którą trzeba przeobrazić w czyny!
Obserwuj wątek
    • jw.jw Re: Dekalog szefa BBN 21.08.14, 10:34
      Przewodni list do szefa BBN przekazany na spotkaniu w TNP, przekazany przeze mnie razem z teczką różnych załaczników :
      .
      fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3650976,2,1,List-do-szefa-BBN.html.
      Co dalej ??? Jak będą dalsze działania dla poprawy bezpieczeństwa ????
      • Gość: bezppol Re: Dekalog szefa BBN IP: *.opera-mini.net 21.08.14, 12:16
        Też wysłałem wiele materiałów do Szefa BBN.

Promujmy także stronę podaną poniżej w linku na całą Polskę. Będzie ona mocno działać na wyobraźnię wszysykich Polaków.

bezppol.blogspot.com
        • zambeziriver Re: Dekalog szefa BBN 21.08.14, 18:02
          Mister Fiet w nowym wcieleniu w interesującym dialogu z podobnym sobie specjalistą. Witamy po przerwie i dziękujemy za troskę o bezpieczeństwo Płocka, Polski, Europy i Świata. Można spokojnie dzisiaj znowu oddychać.
          • Gość: nic nie wysyłam Re: Dekalog szefa BBN IP: *.158.217.111.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.08.14, 20:39

Gość: bezppol IP: *.opera-mini.net napisał 21.08.14, 12:16

>>Też wysłałem wiele materiałów do Szefa BBN.

teraz, po takim wpisie bezzpola -to nowe wcielenie citymaniaka - a zwłaszcza po tym wszystkich przemyśleniach i dokonaniach zawartych w załączonym do wpisu linku, to już nawet nie strach się bać - po prostu przerażenie człowieka ogarnia nad rozmiarem grafomanii oraz bezmiarem opętania i głupoty tego śmiesznego wizjonera.
            • Gość: chenio Re: Dekalog szefa BBN IP: *.dynamic.mm.pl 21.08.14, 21:12
              czytam i czegoś tu nie rozumiem, chodzi o Hasło "Bezpieczny Płock- Bezpieczna Polska" , wychodzi na to , że jeśli Płock będzie bezpieczny to bezpieczna też będzie Polska , z tego jest jeden , jasny wniosek , po co mamy pilnować granic Polski , wystarczy że wojskiem otoczymy Płock i Polska będzie bezpieczna , albo tez : po co w Polsce tylu policjantów pęta się po kraju , wystarczy że część / chociaż/ z nich przyjedzie do Płocka i reszta Polski tez będzie bezpieczna, do Plocka powinni tez przyjechać wszyscy strażacy bo w innych miastach sa zbedni , bo przecież jak Plock bedzie bezpieczny ... it. eh czy trzeba komentowac te bzdury ?
              • Gość: bezppol Re: Dekalog szefa BBN IP: *.opera-mini.net 21.08.14, 21:30
                neoplusek i pawełek chyba odstawili stoperan bo zaczyna ich gonić.....

dołączę jeszcze dwie strony:

BEZPIECZNY PŁOCK – BEZPIECZNA POLSKA adres strony: plockpl.blogspot.com

oraz

SECURITY OF POLAND adres strony: securitypoland.blogspot.com
          • Gość: obserwator Re: Dekalog szefa BBN IP: *.032.c78.petrotel.pl 22.08.14, 06:35
            Do zambeziriver: A ty zostaniesz "zambeziriver", chyba, że nick zmienisz.
            • pytlasiniak Re: Dekalog szefa BBN 22.08.14, 12:13
              Jak widzę tradycyjne szalone zainteresowanie tematem podejmowanym przez duet wybitnych znawców problematyki planowania strategicznego i bezpieczeństwa publicznego i cięte riposty jednego z nich. Podobnie zresztą na innych portalach. Ich wpisy biją rekordy popularności ciesząc się niezwykłym zainteresowaniem i ogromnym poparciem licznej publiki
              • Gość: ciekawy Re: Dekalog szefa BBN IP: *.class98.petrotel.pl 22.08.14, 13:29
                Ciekawy jestem jak to będzie, gdy będzie podobnie jak za granicą wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Na-Ukrainie-wykoleil-sie-pociag-z-cysternami-z-paliwem,wid,16829989,wiadomosc.html?ticaid=1134f4
                • Gość: neoplus Re: Dekalog szefa BBN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.14, 13:52
                  Tylko żeby tobie idioto nie wpadł pomysł jak kiedyś ze zrobieniem w Orlenie drugiego Iraku. Nie sadzę zresztą żeby zrealizowanie twoich pomysłów na autostrady Płock - Koło, Płock - Toruń czy HUB Myśliborzyce problem katastrof kolejowych rozwiązało.
                  BTW Jakie plany na dzisiejszy wieczór? Clubing, domówka czy może jakas kolacyjka z laseczką przy swiecach?
    • jw.jw Dekalog szefa BBN + ..... 22.08.14, 18:40
      Kształtowanie przestrzenne Płocka wymaga zastosowania nie tylko dekalogu szefa BBN, ale też elementów wynikających z "Agendy miejskiej UE"
      .
      www.mir.gov.pl/rozwoj_regionalny/Polityka_regionalna/rozwoj_miast/Documents/COM_2014_490_final_pl.pdf.
      oraz elementów wynikających z "Krajowej Polityki Miejskiej"
      .
      www.mir.gov.pl/rozwoj_regionalny/polityka_regionalna/rozwoj_miast/kpm/strony/start.aspx.
      a także strategii Komisji Europejskiej do 2050 roku:
      .
      eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=COM:2011:0144:FIN:PL:PDF.
      Płock ma historyczną szansę i wielki potencjał, ale to wymaga ciężkiej pracy płockiego samorządu i poczucia odpowiedzialności za przyszłość miasta.
      Tu wielki potencjał Płocka: drogaviaeurope.blogspot.com/
      • Gość: mira Re: Dekalog szefa BBN + ..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.14, 10:05
        Czego Jasiek oczekujesz po tym wpisie? Na jakie efekty liczysz? Może na to, ze ktoś się wreszcie zlituje i zaproponuje tobie jakkolwiek pracę? nie jesteś w dole, że masz tyle pomysłów a nie ma na ciebie zapotrzebowania? Nie jesteś w dole, że jak tylko jakiś baran uwierzy w twojego MBA to za chwile jak przyjrzy się tobie bliżej to natychmiast ciebie zwalnia. Zastanowiłeś kiedyś dlaczego tak się dzieje? Teraz może przymierzasz się do BBN skoro du...ę ludziom tam pracującym zawracasz? Uważaj bo oni dokładnie sprawdzają cv i dokumenty i za tego MBA jeszcze do prokuratury sprawę skierują?
        • jw.jw Re: Dekalog szefa BBN + ..... 23.08.14, 10:30
          Widzisz, że ja mam odwagę swoje fizis pokazać, a ty mędzisz anonimowo.
          Moje wpisy są po to, aby mądrzejsi zauważyli problemy Plocka i ssanse dla Polski.
          O moje MBA spoko.
          • Gość: mira Re: Dekalog szefa BBN + ..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.14, 11:20
            I skutek osiągasz Już miliony ludzi z całego świata śledzą płockie forum, a od lajków na innych portalach internetowych przegrzewają się serwery. Jednak jak roboty nie iałeś tak nie masz. Czy to oznaka tego, że nie chcą mieć koło siebie kogoś mądrzejszego czy raczej nie chcą mieć durnia? Może masz problemy z badaniami lekarskimi?
            • Gość: popularne radomski Re: Dekalog szefa BBN IP: *.opera-mini.net 23.08.14, 12:14
              wg neoplusa wyznacznikiem wartości czegokolwiek stanowi tzw popularność i kuniec. tak jak wedle jego kanonów wyżynami muzyki nie jest jakiś zapyziały Szopen tylko Doda. a kinematografii M jak Miłość czy literatury Hary Poter a internetowymi plotek.pl tak wartość zagadnienia (jakiegokolwiek) poruszanego w sieciilość lików na fanpage'u. I w zasadzie nie było by w tym nic dziwnego bo takich osobników jak on roi się w przestrzeni wirtualnej i tej raelity z ogromną nadpodażą gdyby nie zasatanawiający fakt, mianowicie czego taki zdeklarowany "popularny radomski" szuka wśród niszowych zagadnień????
              W odpowiedzi przychodzi mi tylko jedno do głowy - Jest to klasyczny przykład wewnętrzego konfliktu między dwiema (?) osobowościami naszego milusińskiego...
              • Gość: popularne radomski Re: Dekalog szefa BBN IP: *.opera-mini.net 23.08.14, 12:43
                Tak jak nie trzeba też chyba nikogo specjalnie przekonywać że w sieci największą popularnością cieszą się strony o słowach kluczowych "sex", poorn" itp. tak zapewne nie trzeba też nikogo przekonywać że z oczywistych powodów mają one u naszego kolegi szczególne znaczenie i adekwatną do swojej popularności wartość (choć głównie w wymiarze wirtualnym). Jest to tym bardziej zrozumiałe kiedy dostrzeżemy podteksty w jego wypowiedziach (mniej lub bardziej iświadome), stanowiące ich ģłównne motywy.
                • Gość: mira Re: Dekalog szefa BBN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.14, 12:48
                  Głupi jakiś jesteś czy zwyczajnie idiota?
                  • Gość: prof dr hab Re: Dekalog szefa BBN IP: *.dynamic.chello.pl 23.08.14, 13:12
                    prof. Stefański się jeszcze nie wypowiedział i byłby komplet miauczących malkontentów ups... przepraszam fachowców zimnowojennych
                    • ja_kubik6 Re: propozycja zatrudnienia 23.08.14, 13:20
                      jw.jw jak masz problem z robotą przez badania lekarskie mam dla ciebie propozycję. Idzie jesień i mam trochę prac w ogrodzie. Chętnie bez badań zatrudnię jakiegoś fachowca z głową i pomysłami. Ty byś mi idealnie pasował. Mam do wytyczenia nową ścieżkę do toitojki i chcę żeby ktoś ją mądrze zaplanował i kompleksowo tak żeby była wygodna i omijała istniejące nasadzenia. Oczywiście chodzi też o jej profesjonalne wykonanie z gwarancją że nie rozmyje ją płynąca opodal Wisła jak przekroczy rzedną +52,5 Co do kasy to się dogadamy a i tego embieja nie będziesz musiał pokazywać
                      • Gość: embiej Re: propozycja zatrudnienia IP: *.dynamic.chello.pl 23.08.14, 13:31
                        rozumek już trochę podmyła i wypłukała co nieco,

nie rozmyła JEJ, a nie

BTW.
                        polska języka być trudna języka
                        • ja_kubik6 Re: propozycja zatrudnienia 23.08.14, 14:01
                          Dlatego chcę zatrudnić doświadczonego, wykształconego i kompetentnego fachowca. Cieszę się, że chwilowo nie jest na jakimś kontrakcie i jest do wzięcia. Jak będę potrzebował kogoś do napisania listu to gotów jestem zatrudnić też ciebie
                          • Gość: embiej Re: propozycja zatrudnienia IP: *.dynamic.chello.pl 23.08.14, 14:44
                            z listami mógłbyś mieć problem, ale ze sprzątaniem chyba nie, więcej pewności siebie !
                          • jw.jw Re: propozycja zatrudnienia 23.08.14, 15:45
                            A więc napisz tu imię i nazwisko, adres i telefon, a usługę masz pewną jak w banku !!!
                            • Gość: prof Re: propozycja zatrudnienia IP: *.play-internet.pl 23.08.14, 16:50
                              Prof zw dr hab doc Paweł Stefański specjalizacja wróżby polityczny z fusów po herbacie oraz moczu i kału, mędzenie po forach gratis w ramach wolontariatu
                            • ja_kubik6 Re: oczekuję na aplikację 23.08.14, 17:36
                              Nie widzę jw.jw powodu żeby na tym forum jakiś troll wycierał sobie gębę moimi danymi osobowymi. Jeżeli zgadzasz się na moją propozycje pracy napisz na forum coś na kształt aplikacji i ja ciebie bez trudu odnajdę. Chociaż jak wgłębiłem się poprzez google w twoje osiągnięcia zawodowe to zaczynam mieć wątpliwość czy moim zadaniom podołasz. Ja nie potrzebuję gawędziarza tylko kogoś co coś konkretnie osiągnął, nie latał jak pasikonik z pracy do pracy, kogoś co coś rzeczywiście potrafi a nie buja w obłokach jak brzechwowski czy tuwimowski Dyzio Marzyciel inspirowany nie wiem czy marychą czy jakimiś innymi używkami. Opisz jednak powody twoich odejść z różnych firm i szczególne osiągnięcia zawodowe z trzech ostatnich. Tylko nie zmyślaj, bo sprawdzę nim ciebie zatrudnię.
                              • Gość: aplication Re: oczekuję na aplikację IP: *.opera-mini.net 23.08.14, 21:11
                                a majster z tego kubika nie byle jaki, w czasach swojej światności odznaczony został orderem pracy brygady socjalistycznej za wykonanie 300% normy w PGR-rze w Parzyniechach Dolnych podczas zbioru buraka cukrowego. Podobno tym samym rzutem na taśmę obronił słynny plan 5 letni. Dlatego jak sam podkreśla twardo stąpa po ziemi (tej ziemi) ti poważny jest z niego przodownik pracy i nie fiu bzdziu mu w głowie.....
                                • Gość: aplication Re: oczekuję na aplikację IP: *.opera-mini.net 23.08.14, 21:18
                                  a tskie promenady, mosty, drogi i inne takie pierdoły co wy tu na internecie pokazujecie to sam ze swoim szwagrem na budowie w Iraku robił w 60 stopniowym upale i to w cieni (!).....
                              • Gość: obserwator Re: oczekuję na aplikację IP: *.c154.petrotel.pl 23.08.14, 21:13
                                Jak zwykle bajdu-bajdu :-D
                                • Gość: aplication Re: oczekuję na aplikację IP: *.opera-mini.net 23.08.14, 21:36
                                  żadne bujdy ! jak był na sympozjum na Kubie podczas wymiany doświadczeń technicznej myśli socjalistycznej to był z Fidelem na rybach i doradzał jak ma jenkiesów załatwić podczas blokady w zatoce świń.....
                                  • Gość: neoplus Re: oczekuję na aplikację IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.14, 10:17
                                    Dobrze Sylwku. Trafnie uwypukliłeś osiągnięcia jakubika. Teraz może napisz coś o sobie. Uwypuklij swoje osiągnięcia. Byłaby to bardzo ciekawa lektura.
                                    • ja_kubik6 Re: prośba o życiorys fieci 24.08.14, 12:30
                                      No Fiecie nie daj się prosić. Pewnie masz życiorys mniej ciekawy niż ten który dla sporządziłeś, ale w istocie też będzie ciekawy bo bez przypału też pewnie coś osiągnąłeś i warto by to było przeczytać.
                                      • Gość: życiorys Re: mówisz masz... IP: *.play-internet.pl 24.08.14, 13:36
                                        Masz rację, najciekawsze dopiero przede mną, a natchninieniem jest dla mnie prof P.S. taki fachowiec to prawdziwy dziś Donkihot....

Ba a nawet więcej, to krzyżówka post modernizmu z fantasy....
                                        • ja_kubik6 Re: mówisz masz... 24.08.14, 14:10
                                          Gdzie ja napisałem, że najciekawsze przed tobą? Zwidy masz? Co może byc ciekawego przed tobą? Wyjście do Biedronki czy w perspektywie dalszej pobyt w Domu Pomocy Społecznej? Ile ty kotku masz latek?
                                          • Gość: si wi Re: mówisz masz... IP: *.opera-mini.net 24.08.14, 15:25
                                            aż tak spróbuję nie wzorować się na tobie wszak nie od dziś wiadomo że granica między geniuszem (zwłaszcza geniuszem-gawędziarzem( a upośledzeniem intelektualnym bywa dość wąska...... ale wyobrźni można z twojej osobowości nieco uszczknąć......
                                            • Gość: lśnienie Re: jaki kraj taki kubrick... :] IP: *.opera-mini.net 24.08.14, 15:55
                                              powinnieneś poważnie rozważyć wyreżyserowanie jakiegoś odlotowego horroru, np. o roboczym tytule "ściemnienie" fabuła niejako nasuwa się sama.... anonimowy fachowiec (choć nie wiadomo konkretnie od czego i czy na pewno ale to przyjmujemy aksjologicznie bo w końcu w horrorach to nieistotne detale) na lokalnym forum internetowym wieszczy apokalipsę swojemu miastu gdyż posiadł tajemne moce i wiedzę zarezerwowaną współczesnym magom którzy przeszli na tę złą część mocy itd itd.....

Taka typowa schematyczna sieczka, ale zważywszy na budżet i warsztat reżyserski złoty lwy w gdyni stoją otworem....
                                              pseudo artystyczne już masz, co prawda zalatujące tanią podróbką ale jak w temacie, jaki kraj taki kubrick.... no i ta 6....... może być na mierę okoloczności dość intrygująco.....
                                              • Gość: kubrick 2 Re: jaki kraj taki kubrick... :] IP: *.class96.petrotel.pl 25.08.14, 10:59
                                                oczywiście aksjomatycznie*
                                                zwracam również uwagę na podobieństwo bohaterów obu dzieł, nacechowany gniewem i frustracją, niedoceniony i pozbawiony weny wielki talent, na wiecznym fochu.... poza tym ten charakterysyczny stan ducha i umysłu... niczego dobrego wróżyć to nie może....
    • city-pl Re: Dekalog szefa BBN 26.08.14, 19:25
      Rząd i jego przybudówki typu GDDKiA nie ma już argumentów. Wkrótce wszystkie liczące się organy państwowe, instytucje i inne podmioty zmuszą ten denny rząd do działania (jeśli zdążą do wyborów w 2015....)

Wysyjajmy pisma do organów unijnych.
      • Gość: jankowicz Re: Dekalog szefa BBN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.14, 21:14
        Podobno nie ma już sensu wysyłać. Organy unijne są totalnie zasypane petycjami w sprawie Płocka i nie mają już wyjścia. Organy unijne zmuszą ten denny rzad do zbudowania autostrady Płock - Koło i Płock - Toruń bez względu na cenę tych inwestycji a nawet ich sens. Wahają się jeszcze jeżeli chodzi o HUB w okolicach płocka i maja zamiar podjąć negocjacje z city-pl jedynie co do lokalizacji. Jak się dogadają to będzie i lotnisko Wygraliśmy.

Zastanawiają się jedynie w Brukseli na jakiej zasadzie "wszystkie liczące się organy państwowe, instytucje i inne podmioty zmuszą ten denny rząd do działania ".
        Biorąc pod uwagę konstytucyjne i ustawowe relacje pomiędzy tymi podmiotami ekspertom w organach unijnych wydaje się to po prostu niemożliwe.
        • Gość: do jankowicza Re: Dekalog szefa BBN IP: *.opera-mini.net 26.08.14, 22:17
          po 1. zmusi go opinia ekspertów wielu organów, po 2. jak będą zapadały odpowiednie decyzje to po tym rządzie zostanie jedynie wspomnienie i niesmak ..... wołowych ogonów
          po 3. UE ma skuteczne instrumenty pozakonstytucyjne, a praktyka pokazuje że to kraje członkowskie zwłaszcza takie jak Polska w efekcie końcowym wykonują zalecenia KE grzecznie i z podkulonym ogonkiem... nigdy odrotnie....
    • jw.jw Wnioski do Rady Miasta Płocka: 26.08.14, 23:03
      BEZPIECZEŃSTWO - CEL NADRZĘDNY !!!!
      Wnioski do Rady Miasta złożone na Plenarnej Sesji L w dniu 26.08.2014 roku:
      .
      fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3694376,2,1,Wniosek-do-RM-sesjaL.html

.
      Samorzad Płocka musi stać się liderem regionu, jezeli Płock ma zostać ośrodkiem regionalnym
      • jw.jw Re: Wnioski do Rady Miasta Płocka: 26.08.14, 23:04
        Ponowny link:
        fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3694376,2,1,Wniosek-do-RM-sesjaL.html
        • kapitanio15 Re: Wnioski do Rady Miasta Płocka: 27.08.14, 09:27
          jw.jw. nie wierzę żeby nawet w tej radzie był ktoś bezrozumny i te wnioski poparł. Nie ma w niej też lekarza coby się tymi projektami zainteresował z punktu widzenia medycznego. Do przyszłej wybiera się dr Tołubiński specjalista od leczenia uzależnień. Co prawda to nie psychiatra ale jakoś pomoże. Trochę cierpliwości. To już nie długo.
          • Gość: caprallo51 Re: Wnioski do Rady Miasta Płocka: IP: *.class102.petrotel.pl 27.08.14, 09:56
            a kapitanio15 wie co mówi, sam jeszcze ma parę uzależnień do pokonania co prawda, ale ostatnią delirkę zaliczył bardzo dawno bo jakieś aż 3 tyg temu podczas słynnego numeru z tablicą od aromatów.....
            • kapitanio15 Re: Wnioski do Rady Miasta Płocka: 27.08.14, 10:23
              Panie Sylwestrze F. potwierdza pan swoim przykładem, że chorobie (ChAD), która pana srogo doświadczyła towarzyszą różne zwidy i fantazje. Zacznij się pan leczyć bo zdiociejesz pan do końca.
              • Gość: obserwator Re: Wnioski do Rady Miasta Płocka: IP: *.198.c65.petrotel.pl 27.08.14, 10:29
                Czy sam nie zauważyłeś, że tobie najbardziej potrzebny jest lekarz!
                • kapitanio15 Re: Wnioski do Rady Miasta Płocka: 27.08.14, 10:35
                  Tak, tak panie F.! Jedyną osoba poczytalną na świecie jest oczywiście pan. To też jeden z najbardziej charakterystycznych objawów ChAD.
                  • pytlasiniak Re: Wnioski do Rady Miasta Płocka: 27.08.14, 11:59
                    Kolego inż. Wyrębkowski czy jak już zbudujemy via Europe, kilka mostów,obwodnic i linii kolejowych to ryzyko awarii, katastrof, eksplozji i całej prognozowanej przez ciebie apokalipsy w delimitowanym obszarze Płocka spadnie do zera? O ile wzrośnie bezpieczeństwo procesowe w PKN Orlen i innych ZDR? O ile wzrośnie bezpieczeństwo Europy/
                    • jw.jw Re: Wnioski do Rady Miasta Płocka: 27.08.14, 16:22
                      Postawiłeś całkiem sensowne pytanie w porównaniu do innych tu pojawiających się.
                      .
                      Ryzyko awarii w płockim kompleksie przemysłowym jest duże i ZAWSZE będzie duże !!!!
                      Ale tam gdzie jest ryzyko awarii, zagrożenia życia, ..., tam buduje się drogi ewakuacyjne i ratownicze, a wielu fachowców główkuje jak ryzyko i skutki zminimalizować.
                      Również gdy ma się gdzieś zgromadzone środki do interwencji, to robi się wiele aby była ich możliwość szybkiego i szerokiego użycia.
                      Spójność terytorialna UE wpływa na poczucie bezpieczeństwa i stan bezpieczeństwa, a również jest czynnikiem dla wyrównania poziomów standardu życia.
                      Powinniśmy robić wiele aby zaproponowane rozwiązania wprowadzić w życie.
                      Koncepcyjny mój projekt - Droga VIA EUROPE, rozwiązuje wiele problemów i pozwala osiągnąć wiele celów o znaczeniu strategicznym dla POLSKI i dla UE - drogaviaeurope.blogspot.com/
                      .
                      Zbiera wiele pozytywnych opinii i komentarzy:
                      Tu 565 lajków:
                      www.rynekinfrastruktury.pl/artykul/53/1/drogowy-projekt-via-europe-istotny-dla-ue-wazny-dla-polski-kluczowy-dla-plocka.html
                      Tu 117 lajków:
                      www.supergostynin.pl/szansa-dla-gostynina-nieograniczone-korzysci-na-wyciagniecie-reki/.
                      PŁOCK ma historyczną szansę, a samorząd płocki ma wielkie zadanie do wykonania w następnej kadencji, bo w tej już nic nie zrobi - aktualnie nie znam losu złożonych wniosków, bo po wystąpieniu na Sesji musiałem wybyć.
                      We wnioskach jest aktualny stan spraw miasta i regionu i to co powinno się zrobić: fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3694376,2,1,Wniosek-do-RM-sesjaL.html
                      .
                      HISTORYCZNA SZANSA MIASTA !!!!!
                      • Gość: caprallo51 Re: Wnioski do Rady Miasta Płocka: IP: *.opera-mini.net 27.08.14, 16:34
                        pytlasiniak to bierze na chłopski czyli adekwatny dla siebie rozum tzn jak gąsior z bimbrem pierd...nie to i tak cały bimber pójdzie w ch... i nie ma sensu robić dodatkowych zabezpieczeń.....

Jego wyobrażenie w temacie prewencji jest właśnie na takim poziomie i pewnie już się to specjalnie nir zmieni.... to mniej więcej tak jakby wciąż tłumaczyć dziecku że zabawa z zapałkami jest dla dzieci niebezpieczna, ale efekt tych tłumaczeń często równoznaczny jest syzyfowej pracy.....
                    • Gość: caprallo51 Re: Wnioski do Rady Miasta Płocka: IP: *.opera-mini.net 27.08.14, 16:23
                      dlatego na całym świecie buduje się tak strategiczne obiekty zdala od wszelkiej infrastruktury po środku puszczy lub dżungli ....

co do drugiego ancymona kapitana to proponuję niezawodną lewatywę która podobno dobrze robi na głowę. Pomogła już dzielnemu wojakowi szwejkowi to pomoże i naszemu kapitanowi, a na pewno nie zaszkodzi.....
                      • pytlasiniak Re: Wnioski do Rady Miasta Płocka: 27.08.14, 18:14
                        Panie Fiet nie tylko ma pan ChAT, ale w dodatku jesteś niewychowany, wulgarny cham. To pogłębia twój problem z asymilacją i normalną egzystencją wśród normalnych ludzi.
                        Kończąc z panami dyskusję zażartuje, że faktycznie w wypadku zdarzenia się poważnej , cytując Fieta rozpierduchy w PKN VIA EUROPE zapewni nam szybki dojazd jednostek ratowniczo-gaśniczych z całej Europy. Proste jak drut. Miłych dywagacji i ambitnych projektów życzę i zdrowia, dużo zdrowia, w tym psychicznego.
                        • Gość: madziarz Re: Wnioski do Rady Miasta Płocka: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.14, 18:50
                          Jw.jw. skąd takie u ciebie przeświadczenie, że wszyscy są głupi, a ty jeden mądry?
                          • jw.jw Re: Wnioski do Rady Miasta Płocka: 27.08.14, 21:36
                            Nie mam takiego przeświadczenia ale widzę, że niektórzy takimi są, albo takich udają.
                            Robią groteskę z poważnych spraw!
                            Kształtowanie Płocka to nie może być zabawa w budowanie miasta! To musi być przemyślane działanie, które stworzy tu maksimum bezpieczeństwa.
                            • Gość: madziarz Re: Wnioski do Rady Miasta Płocka: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.14, 08:23
                              Niektórzy... czyli na szczęście mniejszość. Możesz jw.jw wymienić kilka nazwisk z tej większości ludzi myślacych jak ty oraz przejawy ich działalności na rzecz tych pomysłów? Tylko konkretnie, bez werbalnych poparć polityków typu >wicie-rozumicie< Czy jest ktoś kto chce wykorzystać twoją wiedzę zatrudniając ciebie jw.jw? Co teraz robisz zawodowo i dlaczego? oj, coś wydaje mi się, że nie jesteś fachowiec tylko pieniacz, gawędziarz i oszołom.
                              • Gość: PE Re: Wnioski do Rady Miasta Płocka: IP: 185.9.124.* 28.08.14, 11:30
                                Już ponad 200 eurodeputowanych ma przesłane pismo a będą wkrótce mieli wszyscy czyli 751. Cała Europa już wie. Tego parowozu dziejów nie da się zatrzymać... :)
                                Podmijaj madziarz wątek podbijaj....
                                • Gość: neoplus Re: Wnioski do Rady Miasta Płocka: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.14, 12:38
                                  Już raz Sylwku uruchamiałeś 'machinę, której nawet ty z jw.jw. nie będziecie w stanie zatrzymać'. Miała to być machina petycji do PE. Machina okazała się jedną twoją petycja, która po proceduralnej obróbce zatrzymała się na stacji KOSZ. Próbuj dalej. Teraz z 'parowozem'. W końcu dziesiąty asystent europosła, zresztą jego pociot lub pociot jakiegoś decydenta z jego partii też musi mieć zajedzie, a i zasadność zakupu niszczarki dzięki temu da się udowodnić. Masz nadmiar czasu. Zacznij się chłopie leczyć. W przypadku ChAD /Choroba Afektywna Dwubiegunowa/ to wymaga czasochłonnej i pełnej cierpliwości terapii. Poczytaj sobie literaturę fachową. Przekonasz się o tym. Jak się wyleczysz, czego ci z serca życzę przekonasz się, że świat w realu, taki normalny, jest bardzo piękny naprawdę.
                                  BTW Ciekawe czy jw.jw da ci się tym razem namówić na 'maszynistę' i czy popędzicie zgodnie w kierunku Bajkolandia.
                                  • Gość: maszynista Re: Wnioski do Rady Miasta Płocka: IP: *.opera-mini.net 28.08.14, 13:53
                                    wskakuj neopkus do pociągu wysadzimy cie na stacji gostynin i pomkniemy dalej.....
      • Gość: oho Re: Wnioski do Rady Miasta Płocka: IP: *.146.c92.petrotel.pl 28.08.14, 14:15
        To jest POważne działanie, a więc POwinno być wdrożone - fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3694376,2,1,Wniosek-do-RM-sesjaL.html
        • Gość: wniosek Re: Wnioski do Rady Miasta Płocka: IP: *.opera-mini.net 28.08.14, 15:04
          poważny wniosek do niepoważnej władzy, czas na wybory.....
          • Gość: wniosek Re: Wnioski do Rady Miasta Płocka: IP: *.opera-mini.net 28.08.14, 15:07
            właśviwie słowo "władza" jest tu już mocnym nadużyciem.....
            • Gość: neoplus Re: Wnioski do Rady Miasta Płocka: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.14, 15:37
              Brawo Sylwku. Widzę, że nie zmarnowałeś dnia. Tymi trzema wpisami jak Kolumb i Kopernik zmieniasz oblicze i postrzeganie świata dodając jeszcze przy tym niezaprzeczalny wkład w rozwój medycyny, ze szczególnym uwzględnieniem psychiatrii.
              Nie wiem czy na jakiś pomniczek wkrótce nie zasłużysz.
              • Gość: do neoplusa Re: Wnioski do Rady Miasta Płocka: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.14, 16:03
                Też się lecz. Wpisy były cztery, a do południa nawet więcej.Dyskredytujesz naszego wojownika.
                • zambeziriver Re: fiet znowu strzelił sprawie w kolano 28.08.14, 16:18
                  Panie Fiet z tym parowozem to błąd. W PE uznają żeś kłamca i naciągacz jak ten parowóz z Płocka dojedzie. Nie uwierzą, że jakichś nowych kolei nam potrzeba jak mamy szyny do Brukseli. Furmankom w kunia trza było pojechać. Znowu spi...łes sprawę. Jakby powiedział, parafrazując go oczywiście Kmicic do ks. Kordeckiego - serce u was Ojczulku ogromne ale coś jakby jakiś głupi chyba jesteście.
                  • Gość: aplication Re: fiet znowu strzelił sprawie w kolano IP: *.opera-mini.net 28.08.14, 17:20
                    neoplus obrońca uciśnionych (znaczy siem kończącej siem waaadzuni) Może chłopina liczy na co, a nóż mu siem trafi fucha jaka np. na oddźwiernego toi toia co to go zgłosi w ramach budżeta łobywatelskiego. Toi toi bedzie stał wzamian wiekopomnej kuwety vis a vis magistrata tudzież innych wiepokomnych dzieł stworzonych w ramach tego zacnego programu....

łoj tylko cosik zdeje mi siem że musi siem pospieszyć bo już za jakie dwa miechy z małym hakiem i ta fucha przejdzie mu koło nosa....
                    • Gość: aplication Re: fiet znowu strzelił sprawie w kolano IP: *.opera-mini.net 28.08.14, 17:25
                      to było by wspaniałe i jeszcze bardziej adekwatne podsumowanie jakże owocnej i równie wiekopomnej kadencyji, zarówno tej w wymiarze lokalnym jak i krajowym....
                      • Gość: gangesriver Re: fiet znowu strzelił sprawie w kolano IP: *.opera-mini.net 28.08.14, 17:35
                        w ramach kolejnego budżetu obywatelskiego xgłaszam propozycję:
                        - drzwi do lasu

na wykonawcę proponuję neoplusa coby było taniej bo w ramach czynu spiłecznego....

w związku z tym koszt projekta bedzie wynosił 0,00 PLN
                        • Gość: bo Re: jeszcze mam pomysła IP: *.opera-mini.net 28.08.14, 17:42
                          kuwetę proponuję przenieść na plaże bo tam jest chyba za mało piasku a Wisłę za Radziwie to i mosty będą niepotrzebne
                          • Gość: neoplus Re: jeszcze mam pomysła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.14, 18:41
                            22 minuty i cztery wpisy. Idziesz Sylwek na maxa, a przy tym jakie finezyjne i dowcipne. Już widzę jak je pisząc pękasz ze śmiechu. Szkoda, że nie bzykasz i żyjesz w celibacie. Przy twojej płodności/vide ilość postów w konfrontacji z czasem/ w mig byśmy Chińczyków dogonili i nie musiałbyś ich importować celem zasiedlenia CAN, co mieściło się w twoich projektach. Dawaj dalej i podbijaj, bo na pewno dzięki temu powiększasz liczbę poważnych osób chętnie odwiedzających w dużej liczbie osób popierających po przeczytaniu twoje koncepcje bezpiecznego Płocka, Polski i Europy. Chętnie będę ciebie dzisiaj wspierał, bo trochę jestem skazany na siedzenie przy kompie.
                            BTW Tylko żebym ciebie nie zainspirował do porzucenia prac projektowych i lobbowania swoich pomysłów na rzecz bzykania. Strata byłaby podwójna. Po pierwsze Płock staczał by się na krawędź destrukcji. Po drugie przychodnie zdrowia i pomoc społeczna nie nadążyłyby z rozwiązywaniem problemów tak dużej populacji twojego autorstwa dotkniętej genetycznie. Chyba, że twoje problemy są wynikiem jedynie jakichś złych doświadczeń we wczesnym dzieciństwie albo w okresie dojrzewania i nic nie maja wspólnego z patologią płodu.
                            czeniem genetycznie
                            • Gość: gangesriver Re: jeszcze mam pomysła IP: *.opera-mini.net 28.08.14, 19:12
                              całe szczęście że jak sam powiadasz przykuty jesteś do kompa na dobre bo twoja patologia nie ma najmniejszych szans opuścić pokoju w którym przebywasz, a to już zapewne groxiło by armagedonem a nie tylko lokalnymi zakłóceniami.Dobrze też że i zykanie praktykowane przez ciebie może odbywać się jedynie drogą światłowodową. Co prawda wiek i tak ogranicza cię ale na zimne lepiej dmuchać, zważywszy na twoje emocjonalne cechy osobnicze mutagenne nośniki populacji pomimo swojego wieku w sprzyjających warunkach mogły by wykazać dużą aktywność czerpiąc energię z tychże buzujących emocji i zagłada gatunku gotowa.....
                              • Gość: neoplus Re: jeszcze mam pomysła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.14, 20:15
                                Ty akurat dla podtrzymania tego gatunku na szczęście nie zrobiłeś nic i nie zrobisz, chociaż pewnie byś bardzo chciał.
                                BTW Nie jestem przykuty, tylko skazany / to takie trochę metaforyczne określenie sytuacji/ na przebywanie przy komputerze w dzisiejszy wieczór. Jest to zresztą mój wybór świadomy i w każdej chwili gdybym tylko chciał mogę się przestać tym co aktualnie robię zajmować. Nie bardzo by mi się to jednak opłaciło.
                                Nie są to co prawda prace koncepcyjne na miarę korespondencji z Przewodniczącym Parlamentu Europejskiego, Premierem czy resortami, projektowaniem HUB, konurbacji policentrycznych, obszarów intermodalnych czy autostrad do Konina i Torunia, ale przynajmniej są realne i odnoszę z nich wymierną korzyść.
                                Sporo literówek zrobiłeś. Musisz być bardzo podekscytowany. To efekt zaniechania lub wręcz nie podjęcia stosownej terapii. Wyluzuj trochę.
                                Pomyśl jakbyś się wyleczył jakie twoje życie mogłoby być piękne.
                                Popatrz na swoich normalnych rówieśników.
                                • Gość: literówkarz Re: jeszcze mam pomysła IP: *.opera-mini.net 28.08.14, 20:40
                                  gdybyś tylko chciał ... problem w tym że twój nałóg chce bardziej..... :]

cały eoplus.....
                                  • Gość: neoplus Re: jeszcze mam pomysła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.14, 20:58
                                    Sylwek idioto, przecież nie będę za ciebie bzykał.
                                    BTW Fakt, przyznaję, że bzykanie to silny nałóg i łatwo w niego popaść, ale z takiego nałogowca raczej nikt się nie śmieje. Uwierz, że jest znacznie przyjemniejszy niż obsesyjne, nałogowe pisanie listów i petycji do kogo się da. Spróbuj. Przełam kompleksy.
                                    • zambeziriver Re: jeszcze mam pomysła 29.08.14, 08:39
                                      Jeszcze nie dojechała machina petycji:

Re: "Via Europe" droga do celu:

citymen 16.06.12, 19:01

Niedługo ruszy też akcja z petycjami! Już nawet my sami nie powstrzymamy tej machiny!

a już ruszył parowóz:

Gość: PE IP: 185.9.124.* 28.08.14, 11:30

Już ponad 200 eurodeputowanych ma przesłane pismo a będą wkrótce mieli wszyscy czyli 751. Cała Europa już wie. Tego parowozu dziejów nie da się zatrzymać... :)

Jedyny efekt taki, że autor pomysłu z >machiną< zmienił nick i ma ciągłe zajęcie czując się w ten sposób jako osoba ważna i potrzebna. W sposób zresztą nieuprawniony, ale pisz duży dzieciaku. Nikomu to nie zagraża. Nawet smrodu nie ma.
                                      • Gość: obserwator Re: jeszcze mam pomysła IP: *.084.c86.petrotel.pl 29.08.14, 09:02
                                        Zambezi - skąd takie ilości głupoty wypływają?
                                        • zambeziriver Re: jeszcze mam pomysła 29.08.14, 09:26
                                          Nowy jesteś na forum, czy tylko oczekujesz potwierdzenia? Otóż > takie ilości głupoty wypływają< z komputera gościa o różnych nickach. Oficjalnie w kontaktach z Unią Europejską, organami państwa polskiego, polskimi instytucjami centralnymi, samorządami różnych szczebli i mediami polskimi i światowymi wykorzystywał nick >citymen<, a ostatnio zmienił go nie wiedzieć czemu na city-pl. Dla mnie zabawny performer. Dla innych nieszczęśliwy osobnik dotknięty w sumie niegroźną chorobą określaną jako Choroba Afektywna Dwubiegunowa.
                                          • zambeziriver Re: jeszcze mam pomysła 29.08.14, 09:39
                                            Chcesz jemu pomóc jako choremu lub zrobić przyjemność jako performerowi napisz jakiś komentarz do jego postów obojętnie popierający go lub krytykujący z naciskiem chyba jednak na to drugie. Nakręcą się wtedy dodatkowo i daje upust swojej fantazji lub upodobaniom i śmiesznie ripostuje zabawnie nawiązując do lewatywy, jej skutków oraz zbawiennego oddziaływania na poziom intelektu.
                                            • Gość: gracjan Re: jeszcze mam pomysła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.14, 10:54
                                              Performer he he he he Dawno sie tak nie obśmiałem:DDDDDD. Zambezi do kabaretu. Ludzie bedą pękać z twoich pomysłów ze śmiechu. Gracki za brechty
                                              • Gość: samograj Re: jeszcze mam pomysła IP: *.opera-mini.net 29.08.14, 15:21
                                                proszę popatrzeć jak funkcjonuje nakręcony neoplus, to prawdziwe perpetum mobile :]

W międzyczasie można zrobić wiele rzeczy a wątek "sam" żyje.... a to wszystko dzięki jednemu (nieuzależnionemu he he he, ok, oczywiście zdrowemu na umyśle...:] trollowi)

PS
                                                To mój patent. WSZELKIE PRAWA ZASTRZEŻONE

:]
                                                • zambeziriver Re: jeszcze mam pomysła 29.08.14, 16:09
                                                  Sylwestrze wuj z neoplusem. Niech sobie pisze, zdrowy czy chory. Tobie przeciez tez nikt nie broni. Ja mam kilka pytań:
                                                  1. Dlaczego bez przerwy zmieniasz nicka jak i tak wyraźnie sam dajesz do zrozumienia, że to ty? Chodzi o pokazanie nadzwyczajnego zainteresowania twoimi wątkami? Co ci to da? jak i tak nikt, nigdzie tego co piszesz poważnie nie potraktował i nie potraktuje. Sam chyba o tym wiesz, chyba, że uważasz pismo typu przekazano to do komisji jak oznaka rzeczywistego zainteresowania tematem.
                                                  2. Po jakiemu piszesz listy do europosłów? W jednym z urzędowych języków UE, czyli po polsku. Czy, co byłoby skuteczniejsze i słuszniejsze, w językach narodowych adresatów?
                                                  3. Czy naprawdę jesteś przekonany o chorobie neoplusa i swoim znakomitym stanie zdrowia psychicznego? Kiedy ostatnio byleś u lekarza i czy korzystasz z porad psychologa?
                                                  Pozdrawiam i jak skończysz już " w międzyczasie robić wiele rzeczy", w domyśle kupa, obiad, proste czynności domowe typu odkurzanie, wyrzucenie śmieci, a może nawet pod nadzorem mamy wizyta w Biedronce po chipsy i colę spróbuj mi odpowiedzieć. Podtrzymasz dzięki temu watek przy zyciu, bo jak wyraźnie widzisz internauci w zasadzie mają go gdzieś głęboko na "peryferiach" , żeby nie powiedzieć bardziej dosadnie.
                                                  • Gość: manynick Re: jeszcze mam pomysła IP: *.opera-mini.net 29.08.14, 16:51
                                                    mało wiesz o internecie misiu.....
                                                  • Gość: manynick Re: jeszcze mam pomysła IP: *.opera-mini.net 29.08.14, 17:13
                                                    taka mała sztuczka.... i mały jeden przykład, wejdź na wyszukiwarkę Yahoo (drugą co do popularności wyszukiwarkę w USA) i wpisz tam znajomą ffrazę "security of Poland"....

PS
                                                    Oczywiście inne słowa kluczwe, wyszukiwarki etc też są b. istotne.....
                                                  • Gość: neoplus Re: jeszcze mam pomysła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.14, 18:17
                                                    Teraz już się wyjaśniło co się kryło pod pojęciem różnych spraw, które robiłeś nie podbijając wątku. Zastanawiam się jednak kto tobie na tym yahoo będzie podbijał. Na mnie stanowczo nie licz. czeka ciebie wiele roboty. Jest przecież tyle miejsc gdzie swoje mądrości możesz wrzucić. Zastanawiam się czy jest jakiś portal dla ludzi chorych na ChAD? Może mają jakiegoś animatora podbijającego watki, dbającego o pokazywanie swoim pacjentom jak bardzo jest potrzebne to co robią.
                                                    BTW czy takim animatorem twoich wpisów jest zambeziriver na naszym forum? A może to twoja mama lub twój lekarz?
                                                  • Gość: dogracjana Re: jeszcze mam pomysła IP: *.opera-mini.net 29.08.14, 18:25
                                                    yahoo nie jest forum do podbijania lecz wyszukiwarką.....

tak jak napisałem post poniżej, nie myśl o tym za dużo bo cię makówka rozboli, mało tego nawet lewatywa ci tu w niczym nie pomoże.....
                                                  • Gość: yahoo Re: jeszcze mam pomysła IP: *.opera-mini.net 29.08.14, 18:20
                                                    neoplus tylko nie próbuja na forum reklamować jakichś swoich szemranych geszeftów bo po 1. to co podałem niej akurat efektem różnych postów tu zamieszczanych a po 2 to nie na twoją makówkę.... :]
                                                  • Gość: neoplus Re: jeszcze mam pomysła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.14, 19:01
                                                    Gość portalu: yahoo vel citymen vel city-pl vel......... napisał:

1. to co podałem niej akurat efektem różnych postów tu zamieszczanych
                                                    > a po 2 to nie na twoją makówkę.... :]

Chyba jednak zacząłeś się leczyć bo zaczynasz pisać z sensem. Fakt, to nie na moją makówkę. Dlatego, że jestem normalny, na co mam profesjonalne papiery weryfikowane co rok. Brednie durnia tylko podobny jemu dureń może zrozumieć.
                                                    BTW Wszystkiego dobrego Sylwku w procesie leczenia. Bądź konsekwentny i nie przerywaj. Jak wynika z literatury wyleczenie, lub choćby tylko łagodzenie skutków ChAD wymaga czasu i konsekwencji ze strony pacjenta i jego otoczenia. Uczul na to mamę. Niech tobie nie odpuszcza myśląc, że już jesteś normalny. A to może być tylko pierwszy, nieprzesądzający symptom, tak jak ma to miejsce w twoim ostatnim wpisie, który tylko dlatego skomentowałem. Tego z lewatywa nie będę, bo brzydzę się gó...nem i takimi zboczeńcami co o tym z lubością piszą.
                                                    Miłego wieczoru.
                                                  • Gość: tajemnica Re: jeszcze mam pomysła IP: *.c152.petrotel.pl 29.08.14, 19:45
                                                    dobra zdradze ci taje,mice jak to sie robi skoro tak ci zalezy

idziesz do najblizszej biedronki i w kasie prosisz pania o kod do yohoo, potwm twn kod wklepujesz na odpowiedniej stronie postepujac wg zamieszczonej na zdrapce instrukcji i juz masz wypromowana strone

jest tylko jeden haczyk, muszisz nastawic displaya. w Plocku jest tylko jesden specjalista co lumni mastawiac displaya, to rownie wszechstronnie uzdolniony jak ty specjalista.. odpalasz mu 20 zeta i displaya masz nastawionego, potem juz wszystko jest z gorki....
                                                  • Gość: codziennie niskie Re: jeszcze mam pomysła IP: *.opera-mini.net 29.08.14, 21:35
                                                    neoplus chyba poszedł do tej biedronki.... :]
                                                  • Gość: obserwator Re: jeszcze mam pomysła IP: *.234.c90.petrotel.pl 29.08.14, 21:41
                                                    I niech nie wraca!
                                                  • Gość: neoplus Re: jeszcze mam pomysła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.14, 10:19
                                                    Jestem, jestem!
                                                    Tylko nie zawsze mam ochotę ,
                                                    żeby rajcować idiotę.

/Mikołaj Rey/
                                                  • jw.jw Wnioski do Rady Miasta - Głosowanie: 30.08.14, 13:43
                                                    Mamy wynik głosowania Rady Miasta Płocka w sprawie oceny aktualności SUiKZP Płocka i aktualności MPZP - do projektu Uchwały w której złożyłem wnioski:
                                                    .
                                                    fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3694376,2,2,Wnioski-do-Rady-Miasta-Plocka-sesja-L-w.html
                                                    .
                                                    A oto wynik głosowania:
                                                    .
                                                    fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3696149,2,2,Sesja-L-Rady-Miasta-Plocka-w-dniu-26082014r.html.
                                                    .
                                                    A wiec Rada Miasta Płocka utrzymała wcześniej uchwalone przez nią SUiKZP miasta Płocka i wiele MPZP - zgodnie z projektem Uchwały.
                                                    Należało tego spodziewać się!
                                                    Prawidłowe rozwiązania dla Płocka pozostają więc do załatwiania w następnej kadencji samorządowej - drogaviaeurope.blogspot.com/.
                                                    W zakresie wniosku nr 2 Rada nie zajęła żadnego stanowiska - przyjęła wniosek do wiadomości.
                                                    NIE BĘDZIE LIDEROWANIA !!!

.
                                                    A więc możemy już podsumować tą kadencję samorządu Płocka w zakresie rozwiązań i działań strategicznych dla Płocka - Kadencja straconego czasu !!!
                                                  • Gość: z miasta Re: Wnioski do Rady Miasta - Głosowanie: IP: *.class99.petrotel.pl 30.08.14, 15:40
                                                    niech się wezmą radni i wszyscy politycy do roboty !
                                                  • Gość: jankowicz Re: Wnioski do Rady Miasta - Głosowanie: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.14, 11:06
                                                    Przykro mi panie Wyrębkowski, ale teraz już wiem dlaczego od lat chodzi pan bez roboty. Nawet czytać ze zrozumieniem pan nie potrafi. Co tu zatem mówić o logiczności myślenia. Płock i Prezydent Płocka są niewątpliwymi liderami w realizacji strategi rozwoju regionu. Dowodem tego są chociażby działania w ramach RIT i oczywiste sukcesy tych działań przejawiające się nie w pełnych fantasmagorii bajdurzeniach w pana wykonaniu ale w planowaniu konkretnych działań spójnych i logicznych przedsięwzięć. Łącznie, co najważniejsze z pozyskiwaniem ogromnych środków na te cele.
                                                    plock.gazeta.pl/plock/1,35710,16554686,Marszalek_sklonny_dac_pieniadze_na_drogi_i_nabrzeze.html
                                                    Ma pan też inną wadę eliminującą pana z aktywności w życiu społecznym i zawodowym. Ubzdurał pan sobie, że jest pan jedynym mądrym na tym łez padole, a reszta to durnie, przygłupy o osoby totalnie niekompetentne, że wie pan wszystko najlepiej i tylko pana pomysły są godne realizacji. Skąd u pana ten besserwisizm? Ogarnij się pan trochę i rozejrzyj sie za jakąś adekwatną do pana rozumu i kwalifikacji robotą.

• jw.jw Re: Wnioski do Rady Miasta - Głosowanie: 31.08.14, 15:08
                                                    Nie zauważasz albo nie wiesz, że "dzięki" takim "działaniom" naszego samorządu Płock przez 16 lat stracił OSIEM TYSIĘCY mieszkańców (!!!), z czego połowa ubyła w ostatnich 6 latach.
                                                    Mimo to, że w ciągu tych 6 lat ubyło 4 tysiące mieszkańców, liczba bezrobotnych wzrosła w mieście o 600 osób !!!!!!!
                                                    W ostatnich 4 latach następuje już masowa rejterada, bo ubyło w tym okresie 3 tysiące mieszkańców !!!!!!!!!!!!!!!!!
                                                    DRAMAT MIASTA i jego mieszkańców, a samorząd nie podejmuje stosownych działań aby zacząć planowo kształtować Płock jako ośrodek regionalny, przewidywany w KPZK 2030
                                                    Masa urzędników w UM, a nie potrafią albo nie chcą przystąpić do planowych i strategicznych działań, mając gotowca: drogaviaeurope.blogspot.com/
                                                    .
                                                    Który wzbudza entuzjazm innych:
                                                    www.rynekinfrastruktury.pl/artykul/53/1/drogowy-projekt-via-europe-istotny-dla-ue-wazny-dla-polski-kluczowy-dla-plocka.html.
                                                    www.supergostynin.pl/tag/droga-via-europe/.
                                                    .
                                                    WNIOSKI i GŁOSOWANIE:
                                                    fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3694376,2,2,Wnioski-do-Rady-Miasta-Plocka-sesja-L-w.html.
                                                    fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3696149,2,2,Sesja-L-Rady-Miasta-Plocka-w-dniu-26082014r.html.
                                                    Niedługo nowe wybory i wielu znowu będzie chciało reelekcji.
                                                    No i co?
                                                    Tak ma być dalej ????
                                                  • Gość: mira Re: Wnioski do Rady Miasta - Głosowanie: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.14, 15:35
                                                    SUPERGOSTYNIN to dobre miejsce dla takich publikacji, tym bardziej, że dla większości ludzi Gostynin kojarzy się ze szpitalem psychiatrycznym. Jasiek jesteś takim wybitnym fachowcem to powiedz dlaczego nikt nigdzie nie chce ciebie zatrudnić. Jak już znajdzie sie jakiś frajer, zresztą dawno juz takiego nie było po kilku chwilach natychmiast ciebie wyp...la. Nie chcą mieć mądrzejszego od siebie pracownika czy przekonują się ile naprawdę jesteś wart.
                                                  • Gość: jankowicz Re: Wnioski do Rady Miasta - Głosowanie: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.14, 15:50
                                                    Z czego pan wysnuwa wniosek, że ta bajeczka wzbudziła entuzjazm i u kogo?
                                                  • Gość: abw Re: Wnioski do Rady Miasta - Głosowanie: IP: *.089.c82.petrotel.pl 31.08.14, 17:17
                                                    Tusk nam POmoże....

heh żartowałem on tam będzie tylko figurantem na stolcu wymyślonym zaledwie przed 5 laty

ale może i dobrze bo jakby zasiadł w KE to w 5 miesiecy by wszystko spieprzył, a po roku ABW by go ganiała przez interpol za przekręty... :)
                                                  • kamilgryzbon89 Re: Wnioski do Rady Miasta - Głosowanie: 31.08.14, 18:13
                                                    Oczekiwanie natrętne ze strony Jana Wyrębkowskiego, że rada miasta podejmie decyzję o zbudowaniu czy chociaż o zaplanowaniu transeuropejskiej autostrady przebiegającej w okolicach Płocka nie najlepiej świadczy o jego poczuciu rzeczywistości czy nawet stanie zdrowia
                                                  • Gość: płocczanin Re: Wnioski do Rady Miasta - Głosowanie: IP: *.095.c80.petrotel.pl 31.08.14, 18:34
                                                    Nie wypisuj bzdur! Zobacz o co mu chodzi - fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3694376,2,2,Wnioski-do-Rady-Miasta-Plocka-sesja-L-w.html.
                                                  • kamilgryzbon89 Re: Wnioski do Rady Miasta - Głosowanie: 31.08.14, 19:00
                                                    A dlaczego radni akurat muszą przyznać racje panu Wyrębkowskiemu? Dlaczego maja uznać jego propozycje za właściwe. Dlaczego mieliby odrzucić przyjęty kilka miesięcy wcześniej dokument opracowywany przez specjalistów i objęty bardzo bogatą konsultacją i społeczną i z w gronie profesjonalistów oceniających ten dokument także w zakresie jego spójności z innymi dokumentami planistycznymi sąsiednich samorządów, województwa i Polski? Czy tylko dlatego, że tak sobie życzy pan Wyrębkowski uznający siebie samego i niestety tylko przez siebie jako wybitnego specjalistę ze wszystkich dziedzin. Nie znajduje to niestety uzasadnienia choćby w przebiegu jego pracy zawodowej, która nas raczył gdzie tylko się da. Dalczego ma być tylko jedna autostrada przez Płock nazwana przez autora Droga Via Europe, a nie kilka jeszcze innych. Nie zaszkodziła by nam z pewnością autostrada z zachodu na wschód i bezpośrednio z południa na północ. A co byś powiedział na autostradowe połączenie płocka z południowego wschodu na północny zachód? o sieci lotnisk i linii kolejowych już nie wspomnę. Niestety pan Wyrebkowski zupełnie nie rozumie procedur planistycznych, ale to już nie moje zmartwienie.
                                                  • Gość: abw Re: professional comPOny IP: *.164.c67.petrotel.pl 31.08.14, 21:13
                                                    obawiam się że te "spójne" plany "profesjonalistów" są tak samo lub w bardzo zbliżony sposób spójne i profesjonalne jak zeznania Sławomira N. przed prokuraturą nb b.Ministra Transportu....

że o konsultowaniu tych "dzieł" z organami unijnymi, uwzględniającymi obecną sytuację międzynarodową i szeroko rozumiane bezpieczeństwo z nim związane nie wspominając...

chyba że ci profesjonaliści posiedli niezwykłe zdolności paranormalne, polegające na jasnowidzeniu...
                                                  • Gość: obserwator Re: professional comPOny IP: *.007.c85.petrotel.pl 01.09.14, 00:50
                                                    Masz rację. Uprawiana jest dzieciniada, a nie robione spójne plany!
    • Gość: . Re: Dekalog szefa BBN IP: *.142.c89.petrotel.pl 01.09.14, 17:54
      wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Gen-Stanislaw-Koziej-dla-WPPL-strategiczny-dekalog-bezpieczenstwa-narodowego-RP,wid,16825736,wiadomosc.html?ticaid=1135e9
    • Gość: PE Re: 450 eurodeputowanych IP: *.c152.petrotel.pl 01.09.14, 18:38
      Juz ponad 450 eurodeputowanych ma przeslane informacje w postaci e-maili wraz zalaxzana w nich strona Security of Poland ktora beda mogli przetlumaczyc sobie takze z jezyka angielskiego na swoje jezyki ojczyste znajdujaca sie pod adresem:

securitypoland.blogspot.com
      • citymen_plock Re: 450 eurodeputowanych 03.09.14, 18:29
        Liczna eurodeputowanych zbliża się do 500.
        • jw.jw Re: 450 eurodeputowanych 03.09.14, 19:25
          Dziś sprawę planowania zagospodarowania przestrzennego kraju oraz bezpieczeństwa funkcjonowania strategicznych ośrodków przemysłowych kraju poruszyłem w swoim wystąpieniu na spotkaniu samorządów zaufania publicznego /ok 600 osób/ w sali kolumnowej sejmu na spotkaniu z wicemarszałkiem sejmu Eugeniuszem Grzeszczakiem oraz wieloma parlamentarzystami i członkami rządu.
          Zgłosiłem postulaty:
          1. Działań dla poprawy spójności kraju i UE
          2. Działań dla poprawy funkcjonowania strategicznych ośrodków przemysłowych min. jaki znajduje się w Płocku.
          3. Działań dla odciążenia warszawskiego węzła komunikacyjnego.
          Poinformowałem zebranych, że cele te i wiele innych realizuje koncepcyjny projekt: Droga VIA EUROPE - drogaviaeurope.blogspot.com/

Oraz o tym, że wszystko dostępne jest dla hasła VIA EUROPE w internecie: www.google.pl/?gfe_rd=cr&ei=BU4HVNfRG6Ko8weZ6IHYDw&gws_rd=ssl#q=via+europe
          .
          W poniedziałek kolejne spotkanie w Warszawie w Mazowieckiej Okręgowej Izbie Inżynierów Budownictwa.
          • citymen_plock Re: 450 eurodeputowanych 03.09.14, 19:30
            Gratulacje i tak trzymać !
            • Gość: . Re: 450 eurodeputowanych IP: *.170.c73.petrotel.pl 03.09.14, 23:59
              W Warszawie już wiedzą, w Brukseli też wiedzą, a w Płocku czekają aż manna spadnie!
          • Gość: mira Re: 450 eurodeputowanych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.14, 21:41
            iebie nie wwybrali. Podobno głosowałes sam na siebie, a drugi głos ktory dostałeś był od kogoś kto sie pomylił.
            • Gość: mira Re: 450 eurodeputowanych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.14, 21:43
              Jasiek przecież do Izby mazowieckiej ciebie nie wybrali . Dostałeś ż dwa głosy. Podobno głosowałes sam na siebie, a drugi głos ktory dostałeś był od kogoś kto sie pomylił.
              • Gość: spoko Re: 450 eurodeputowanych IP: *.170.c73.petrotel.pl 04.09.14, 00:01
                Widać, że demencja cię ogarnęła mira!
                • Gość: neoplus Re: 450 eurodeputowanych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.14, 10:58
                  Czterystu pięćdziesięciu europosłów. Brawo! Napracowałeś się solidnie, ale jeszcze szmat roboty przed tobą. Nie ustawaj w wysiłkach. Tylko w twoich rekach bezpieczeństwo Płock, Polski i Europy. Warto by też do tej sprawy zachęcić Konklawe. Wykaz kardynałów bez trudu znajdziesz.
                  BTW Gorzej chyba dla sprawy, że Tusk został szefem w Europie. Znając z twoich postów niechęć jaka go darzyłeś w wyniku tego, że jego rząd raczej olewał twoje informacje może być kłopot. Dlatego dobrze, że znowu zmieniłeś nick tym razem chyba tez na citymen-plock. Może się Tuski nie kapnie, ze to ty. W dodatku uzna , że poza citymen, city-pl i psem z kulawą noga jeszcze kogoś to obchodzi. Złóż meldunek na forum kiedy już wszyscy europosłowie zostaną przez ciebie powiadomieni o tragedii Płocka. Jestem pewien, że kilku nawet nawet tobie odpisze pisząc, że "w pełni rozumieją i są zaniepokojeni i bardzo cenia twoją przenikliwość i troskę". też nas o tym informuj i koniecznie nową premier, oraz tego posła z Krakowa z PiS co też się z troska pochylił nad twoją troską :D
                  • ja_kubik6 Re: 450 eurodeputowanych 04.09.14, 11:11
                    Panie Fiet coś pan przegapił albo utajnił. W Cardiff za chwilę zbiera się Szczyt NATO. Niech pan tam wyśle swoje materiały. Proszę je jednak zaszyfrować, żeby nie dowiedział się o tym Putin. Dojechać na początek pan nie zdąży, ale na pewno zaproszą pana na jutrzejsze obrady. To wielka szansa
                    • Gość: display Re: 450 eurodeputowanych IP: *.opera-mini.net 04.09.14, 11:56
                      o nasz fachman dał głos :>
                  • Gość: ksut Re: 450 eurodeputowanych IP: *.opera-mini.net 04.09.14, 11:15
                    Tusk jest takim szefem Europy jak jego następczyni idolką dla polskiego społeczeństwa, większość rodaków z całą pewnością odetchnie z ulgą po jego wyprowadzce.....
                    • Gość: ksut Re: 450 eurodeputowanych IP: *.opera-mini.net 04.09.14, 11:16
                      ew. jak ty zdtowy emocjonalnie.... :-))
                      • Gość: euro Re: ponad 500 eurodeputowanych IP: *.opera-mini.net 04.09.14, 11:59
                        dobrze że przypomniałeś

już ponad pół tysiąca eurodeputowanych....
                      • Gość: neopus Re: 450 eurodeputowanych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.14, 12:00
                        zdtowy to z translatora google? Z NATO dobry pomysł.
                        • marchw15 Re: 450 eurodeputowanych 04.09.14, 14:01
                          Ciekawe czy w tej sprawie ma jakieś informacje Obama? Bez niego i jego nowej doktryny obronnej Europy Środkowo- Wschodniej trudno będzie postulaty city-pl zrealizować. Jakby miał do niego maila to bym to wysłał. Na rozdzielniku, który podał pan Fiet nie dostrzegłem tego.
                          • Gość: tow Re: 450 eurodeputowanych IP: *.opera-mini.net 04.09.14, 19:53
                            ty to masz mejla do Putina chyba
                            • Gość: neoplus Re: 450 eurodeputowanych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.14, 19:58
                              Quźwa Sylwek, please. Chociaż u ruskich nas nie ośmieszaj
                              • Gość: tow Re: 450 eurodeputowanych IP: *.opera-mini.net 05.09.14, 08:00
                                bo ruskie to starzy znajomi neoplusa jeszcze z czasów konsomolskich....
                                • Gość: tow Re: 450 eurodeputowanych IP: *.opera-mini.net 05.09.14, 08:04
                                  a i Pawła Stefańskiego radzieccy to też dobrzy znajomi.....

Jeszcze za Chruszczowa i Gomułki uczył się w ZSRR jak się displaya nastawia.....
                                  • Gość: neoplus Re: 450 eurodeputowanych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.14, 08:38
                                    Quźwa Sylwek ogarnij się. Koncentracja i uda się tobie napisać to w jednym poście.
                                    BTW Do Putina jednak nie pisz, bo ściągniesz nam jeszcze jakieś nieszczęście na głowę i nawet DSRy do Koła i Torunia nam nie pomogą.
                                    Pomyśl o planach weekendowych takich bez autostrad kolei i poczucia zagrożenia dla bezpieczeństwa Płocka, Polski i całej Europy. Wyluzuj. Zobaczysz, że nie jest tak źle jak myślisz i że świat jest piękny, a ludzie przyjaźni i otwarci na kontakty. Nawet jeżeli nie są europosłami
                                    • Gość: Putin Re: 450 eurodeputowanych IP: *.opera-mini.net 05.09.14, 12:44
                                      da krasywyj mir. a na Ukrainu eta dopiero krasywyj

neoplus, maładiet malczik....
                                      • Gość: neoplus Re: 450 eurodeputowanych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.14, 15:54
                                        Może i ja malczik, ale w odróżnieniu od ciebie Sylwestrze przynajmniej zdrowy na umyśle i nie idiota jak ty. Pozdrawiam. Miłego weekendu
                                        BTW Ten maładiet to chyba z twojego niezrównanego translatora google wziąłeś?
    • citymen_plock Re: 751 (!) 06.09.14, 18:02
      Wszyscy Eurodeputowani już zostali poinformowani, a także sekreteriaty wszystkich grup politycznych PE.

Wszystkie instytucje i organy w Polsce i Europie, wiele podmiotów na całem świecie już wie wszystko o nas !

Samorządowcy i politycy do dzieła !!!
      • jw.jw Re: 751 (!) 06.09.14, 20:55
        Bezpieczeństwo to cel nadrzędny!
        To już wielu zrozumiało, ale nie wszyscy jeszcze wiedzą gdzie o nie trzeba zadbać.
        Płocki kompleks przemysłowy, to strategiczny element bezpieczeństwa Polski i UE.
        To powinni wiedzieć nasi samorządowcy, politycy i działacze!
        Rada Miasta Płocka również:
        ---------
        fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3650976,2,3,List-do-szefa-BBN.html--------
        fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3694376,2,3,Wnioski-do-Rady-Miasta-Plocka-sesja-L-w.html-------
        fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3696149,2,2,Sesja-L-Rady-Miasta-Plocka-w-dniu-26082014r.html------------
        Płock i jego obszar funkcjonalny musi być wzorcowo zaprojektowany !!!-
        --------
        fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3594348,2,6,Koncepcja-delimitacji-Plockiego-Obszaru-Problemowego.html--------
        fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3563654,2,8,Koncepcja-uksztaltowania-i-funkcjonowania-PLOCKA-jako-osrodka-regionalnego.html--------
        To wszystko w zasięgu !!!!
        • Gość: bezpieczeństwo Re: 751 (!) IP: *.opera-mini.net 06.09.14, 21:15
          Teraz już cały świat wie! Nie ma miejsca już na ignorowanie i zaniedbania. Przy takim rozpowszechnieniu zagadnienie nawet trudno sobie wyobrazić jakie mogłyby być konsekwencje i presja opinii publicznej na tych którzy odpowiadają za bezpieczeństwo w tym zakresie w razie jakiejś sytuacji kryzysowej lub nawet kontroli jaka może zostać wkrótce przeprowadzana w ramach nowej polityki obronnej NATO i Polski w zwiàzku z kryzysem na ukrainie.
        • Gość: bezpieczeństwo Re: 751 (!) IP: *.opera-mini.net 06.09.14, 21:17
          Teraz już cały świat wie! Nie ma miejsca już na ignorowanie i zaniedbania. Przy takim rozpowszechnieniu zagadnienie nawet trudno sobie wyobrazić jakie mogłyby być konsekwencje i presja opinii publicznej na tych którzy odpowiadają za bezpieczeństwo w tym zakresie w razie jakiejś sytuacji kryzysowej lub nawet kontroli jaka może zostać wkrótce przeprowadzana w ramach nowej polityki obronnej NATO i Polski w zwiàzku z kryzysem na za wschodnią granicą sojuszu północnoatlantyckiego. A taka weryfikacja obecnego szeroko rozumianego stanu bezoieczeństwa jest z oczywistych powodów nieuchronna.
          • Gość: . Re: 751 (!) IP: *.213.c75.petrotel.pl 07.09.14, 07:23
            Dobra pora na poważne myślenie!
            • citymen_plock Re: Security of Europe 07.09.14, 18:39
              SECURITY OF EUROPE

• pytlasiniak Re: Security of Europe 07.09.14, 19:22
                Sylwus solidaryzuję się się z tbą. Wszystkiego najlepszego z okazji twojego święta Dzień solidarności z osobami chorymi na schizofrenię
                • Gość: wołodia Re: Security of Europe IP: *.opera-mini.net 07.09.14, 19:38
                  jak ci Putin zasadzi rakietę w d...ko to będziesz inaczej śpiewał pytlasiniak i nawet ci lewatywa nie pomoże....
                  • Gość: płocczanin Re: Security of Europe IP: *.class103.petrotel.pl 08.09.14, 10:18
                    Pytlasiniak powiedz gdzie takich ignorantów tworzą?
                    • Gość: neo+ Re: Security of Europe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.14, 10:55
                      Gość portalu: płocczanin vel cityme vel city-pl napisał(a):

> Pytlasiniak powiedz gdzie takich ignorantów tworzą?
                      Musisz Sylwku zapytać o to tatusia i mamusię. Może jeszcze pamiętają gdzie się bzykali jak ciebie przez pomyłkę zrobili.
                      Wątpie czy przy tym był pytlasiniak.
                      • Gość: Obserwator Re: Security of Europe IP: *.018.c95.petrotel.pl 09.09.14, 08:07
                        O! Jemu nie możesz zarzucić, że jest ignorantem!
                        • pytlasiniak Re: Security of Europe 09.09.14, 08:29
                          Pełna zgoda w tym temacie jeżeli chodzi o city. To nie ignorant tylko chory na ChAD mitoman.
                          • Gość: neo+ Re: Security of Europe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.14, 09:58
                            dziwne, ale nawet na tym wątku może być bez zdań przeciwstawnych. Podzielam opinie moich poprzedników, a pytlasiniak piątka z plusem
                            • Gość: jankowicz Re: Security of Europe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.14, 09:50
                              >>Objawy ChAD /Choroba Afektywna Dwubiegunowa/ pojawiają się jako element występujących okresowo depresji i manii.<<

Bezpieczeństwo płocka, Polski i Europy zagrożone. Główny strateg Security of Europe:DDDD jest w fazie depresji. Wkrótce jednak wróci do manii, chyba, że zaczął się leczyć
                              • Gość: dr Re: Security of Europe IP: *.play-internet.pl 10.09.14, 10:11
                                Dr Jekyll&Mr Hyde znowu nadaje....
                                • Gość: jankowicz Re: Security of Europe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.14, 10:33
                                  Tyle razy już Sywku ci ludzie tłumaczyli na czym polega casus Jekylla i Hyde'a. Na tym wątku nijak to nie występuje. Wszyscy piszą zgodnie, że jesteś chory maniak i mitoman. Pozytywne wpisy są wyłącznie twoje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka