Gość: Andrzej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 23:20 a co taka cisza o dzisiejszym programie INTERWENCJE w POLSACIE - Płock w roli głównej Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: długopisem Re: INTERWENCJE w POLSACIE IP: 81.190.171.* 06.09.04, 23:37 mam własne problemy, na cudze nie mam czasu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: INTERWENCJE w POLSACIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 07:40 dzisiaj rano w INTERWENCJACH o 11.00 powtarzają wczorajszy program o tym jak radna Opatrzyk fałszowała wybory i podpisy na listach mieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Benia Re: INTERWENCJE w POLSACIE IP: 193.59.95.* 07.09.04, 16:53 Właśnie, słyszałam że ponoć było coś o Płocku... Podaj proszę garść szczegółów (o kim tym razem?) bo niestety nie mogłam oglądać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: INTERWENCJE w POLSACIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 17:05 w roli głównej płocka prokuratura "prokurująca" dochodzenie w sprawie fałszowania wyborów i radna Opatrzyk która fałszowała wybory na prezydenta w 2002 r. i podpisy na listach mieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LISEK Re: INTERWENCJE w POLSACIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.04, 20:29 Nie oglądałem więc pytam,czy program skończył sie jakimiś wnioskami czy to mamy traktować jako sensację dnia bez dalszego rozstrzygnięcia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LISEK Re: INTERWENCJE w POLSACIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.04, 20:35 Dlaczego nikt nie odpowie mi na zadane pytanie? Jakie były wnioski? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: INTERWENCJE w POLSACIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 20:50 wniosek był taki że prokuratura w Płocku sfa......ła dochodzenie i oskarżyła nie te osoby co powinna. Teraz zastanawia się jak z tego wybrnąć. No i co zrobić z panią radną O. wziąć wzory podpisów czy nie, bo jak wezmą to się "rypnie" że jej autografy są na podrabianych listach mieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LISEK Re: INTERWENCJE w POLSACIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.04, 21:45 Dziękuję za wyjaśnienie Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Pytanie techniczne 12.09.04, 11:59 Gość portalu: Andrzej napisał(a): > prokuratura w Płocku sfa......ła dochodzenie Jak się "fałszuje dochodzenie"? Może ktoś mnie oświeci, bo nigdy dotąd o czymś takim nie słyszałem. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Pytanie techniczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.04, 12:19 tzn. że ktoś od początku wie, ale że względu na "siły wyższe" udaje że nie wie i robi wszystko aby nie wyszło, to co wie od poczatku Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Pytania dodatkowe... :-)) 12.09.04, 12:59 Gość portalu: Andrzej napisał(a): > tzn. że ktoś od początku wie, ale że względu na "siły wyższe" udaje że nie > wie i robi wszystko aby nie wyszło, to co wie od poczatku Nie oglądałem tego programu, więc chciałbym zapytać, czy dziennikarze Polsatu przedstawili niepodważalne dowody, że tak właśnie się stało? Czy może ograniczyli się do żonglerki faktami, niedomówień, odpowiedniego komentarza, czyli tego wszystkiego, czego mistrzowskim pokazem jest film "Fahrenheit 9/11"? Stawiam to pytanie nie ze zwykłej ciekawości. Naprawdę mnie to interesuje, bo zamierzam zwrócić się do dziennikarzy Polsatu z pytaniem, czy dysponują dowodami na nieprawidłowości w płockiej prokuraturze? A jeśli tak, to czy zamierzają przedstawić je jakiejś wyższej instancji (a choćby samemu ministrowi sprawiedliwości)? Interesuje mnie bowiem motywacja twórców programu. Czy chcą oni doprowadzić do uzdrowienia sytuacji w ważnej instytucji życia publicznego, czy gonią wyłącznie za tanią sensacją, żeby podnieść sobie oglądalność, czy może wręcz uprawiają tzw. czarny PR, o czym ostatnio jest coraz głośniej? To jest wbrew pozorom bardzo wazne pytanie, bo odpowiedź na nie pozwoli ustalić naszą rolę w tym, co się dzieje. Dobrze byłoby wiedzieć, czy jesteśmy: a) obywatelami, którzy mają prawo wiedzieć, że coś złego dzieje się w instytucjach stojących w naszym państwie na straży prawa, b) widownią, którą karmi się tym, co lubi najbardziej, żeby tylko nie zmieniła kanału na konkurencyjny, c) bezmyślną tłuszczą podpuszczaną przez specjalistów od czarnego PR, aby kontynuowałą to, co zaczęli ci specjaliści? Mam nadzieję, że odpowiedź właściwa to "a", ale niestety nie mogę napisać, że jestem tego pewien. Co gorsza, nie jestem nawet o tym przekonany. Dlatego tak ważna jest dla mnie odpowiedź na pytania: 1. Czy dziennikarze Polsatu udowodnili tezę, że w płockiej prokuraturze dzieją się rzeczy niewłaściwe, czy pozostawili to widzom. 2. A jeśli dysponują dowodami, to czy zamierzają przedstawić je odpowiednim instytucjom? Na pierwsze pytanie mogę chyba uzyskać odpowiedź na forum, prawda? Drugie pytanie, o ile będzie sens, spróbuję zadać we własnym zakresie. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Pytania dodatkowe... :-)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.04, 14:13 ja bym to widział inaczej, na pewno są tam porządni prokuratorzy i prawnicy, ale "działaja" w pewnym otoczeniu które na pewno wywiera na nich "swoje piętno", a wszyscy chcą pracować i miec z czego utrzymać rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Odpowiedż dodatkowa... :-)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 16:32 dzisiaj przed południem dowiedziałem się (i chyba to prawda) że prokuratura krajowa rozpoczła dochodzenie - postępowanie w sprawie prokuratury w Płocku i prowadzonych przez nią dochodzeń w sprawie fałszerstw wyborczych w 2002 roku (kilku). Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Gdyby to się potwierdziło... 15.09.04, 05:57 Gdyby potwierdziła się informacja na temat wszczęcia śledztwa przez PK, to byłby wreszcie jakiś namacalny skutek tej dziennikarskiej działalności. Sęk w tym, że nie udało mi się jak dotąd znaleźć potwierdzenia tej informacji. Ani w Sieci w ogóle, ani np. w PAP-ie. Dlatego na razie traktuję to jako plotkę, ale będę dalej szukał potwierdzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
szczerbaty_alfred Re: INTERWENCJE w POLSACIE 09.09.04, 22:01 A o czym tu gadać. powoli się człowiek przyzwyczaja (program oglądałęm) a wielu widocznie nie lubi pol-saitu lub tego programu i oglądać nie miała okazji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!!!!!!!!! Re: INTERWENCJE w POLSACIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 20:41 CIEKAWE KIEDY RADNA ZREZYGNUJE Z MANDATU W RADZIE MIASTA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trousersnake Re: INTERWENCJE w POLSACIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.04, 00:04 A mnie ciekawi, kiedy Interwencja postawi w Plocku wlasny lokalny oddzial - w koncu pare reportazy juz o naszej miescinie zrobili, a jak znam zycie i naszych "moznych" - materialow na kilka z pewnoscia sie jeszcze znajdzie :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mysz Re: INTERWENCJE w POLSACIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.04, 02:18 Nigdy, bo kasa i żądza władzy przysłoniła całą wartość życia głupiej babie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: INTERWENCJE w POLSACIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.04, 07:57 masz rację radna O. jest chora na władzę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diagnoza Re: INTERWENCJE w POLSACIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 21:32 A ty A jesteś chory na O -a ona ciebie nie chce, przestań uprawiać tę ekspiację publicznie rób to do lustra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mysz Re: INTERWENCJE w POLSACIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.04, 21:43 Ekspiacja-ładnie powiedziane Ale bez sensu Andrzej nie zapewni stanowiska ani kasy Dlatego jest rozżalony Nie dołuj go bo mu przykro Odpowiedz Link Zgłoś