Dodaj do ulubionych

propozycja dla radnych niezależnych od układu

30.11.14, 10:30
A może by tak zadać warto pytanie o powody tego że nasza "obwodnica" sztandarowe dzieło prezydĘta była taka droga ?
Obserwuj wątek
    • plockaziomalka Re: propozycja dla radnych niezależnych od układu 30.11.14, 10:46
      jak widzę z rana humor dobry masz i dowcipy smolisz.
      • Gość: wiesiu Re: propozycja dla radnych niezależnych od układu IP: *.dynamic.mm.pl 30.11.14, 10:47
        Faktycznie , dobry dowcip.
        • Gość: kosmyk Re: propozycja dla radnych niezależnych od układu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.14, 10:51
          Gościu a nie możesz po prostu sam przyjść na sesje i się osobiście o to zapytać? masz takie prawo.
          • Gość: wyborca do kosmyka IP: *.dynamic.mm.pl 30.11.14, 11:29
            gościu , a od czego mamy radnych , którzy co miesiąc inkasują po 2 700 ( nieopodatkowane) czy właśnie nie po to aby w naszym imieniu zadawali takie i inne pytania ?
            poza tym , to czy udziela mu glosy ( gdyby poszedł) zależy od zgody jaśnie przewodniczącego i rady , w której większość ma koalicja prezydencka a radnemu nikt nie zabroni zadać pytania np. w formie interpelacji .

• Gość: kosmyk Re: do kosmyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.14, 11:40
              To zgłoś się do radnego na którego głosowałeś i daj mu takie zadanie. Nie wiem czy forum anonimowe jest właściwym miejscem do takich rozważań.
              • Gość: wiesiu Re: do kosmyka IP: *.dynamic.mm.pl 30.11.14, 12:20
                tu się kolego mylisz ,opisywanie na forum tego typu spraw ma sens , dlaczego ? choćby z powodu , że jest publiczne , nie ma znaczenia czy ktoś pisze anonimowo czy podpisuje się nazwiskiem , oczywiście jeśli nie narusza czyichś praw , dobrego imienia itp.
                jeśli radnemu zależy faktycznie na rozwiązywaniu problemów to na pewno zajmie się sprawami poruszanymi na choćby takim jak to forum ,
                autor pytania zapewne sprawdzi czy radny zadał pytanie na sesji czy w formie interpelacji , jeśli tak jest to najlepsza "reklama" , dobrze gdy autor pytania "pochwali" też na forum , a tak jak widziałem było już kilka razy ( nie podaję nazwiska żeby nie posadzono mnie o sympatie polityczne, a zainteresowani i tak będą wiedzieć)
                szanowny kolego , forum to też forma komunikacji , miejsce wyrażania opinii itd. więc nie można nikomu zabraniać aby z tego korzystał ,
                dzisiaj przeczytałem sugestię aby ktoś z rady przyjrzał się sprawie "drogiej wyjątkowo obwodnicy" wiec od jutra zajrzę od czasu do czasu na BiP urzędu miasta i będę poszukiwał w tej sprawie interpelacji , jeśli znajdę , będę wiedział kto ,i ten ktoś będzie u mnie - wyborcy miał duży plus.
                oczywiście nie można popadać w skrajności aby zajmować się bzdetami ale w mojej ocenie sprawa tej "obwodnicy" naprawdę zasługuje na uwagę( wyjaśnienie) , nie twierdze że "coś tam - coś tam " ale choćby dla wyjaśnienia i zamknięcia tematu warto się jej przyjrzeć , choćby poprzez zadawanie pytań na publicznym forum.
                • Gość: jasiek Re: do kosmyka IP: *.dynamic.mm.pl 30.11.14, 12:57
                  fakt pozostaje faktem , 1 km naszej łobwodnicy kosztował prawie 27 000 000 pln , czyli 100 jej metrów to 2 700 000 , a za 2 700 000 to mozna wybudowac 10 domów jednorodzinnych i to calkiem sporych, cos chyba drogo
                  • Gość: drogmistrz Re: do kosmyka IP: *.015.c87.petrotel.pl 30.11.14, 16:31
                    jakie drogo.Co się czepiacie.Przecież ta miejska ulica nazywana obwodnicą przez oszołomów popierających rządzącą opozycję........ nie jest taka droga.Przecież to cudo było kute w litej skale.Przecież to cudo było wykuwane pod wodą w ekstremalnych warunkach.Musiało to cudo kosztować tak drogo.Czy wy nie macie rozumu.Ciągle się czepiacie tego gospodarza co jest opozycją i rządzi naszym miastem.Tak niedużo kasy wywalono na to cudom a wy się czepiacie.
    • Gość: CBA Re: Warto do rozwikłania tej zagadki zaprosić... IP: *.132.c69.petrotel.pl 30.11.14, 16:44
      CBA oraz prokuraturę
      • Gość: CBA Re: Warto do rozwikłania tej zagadki zaprosić... IP: *.132.c69.petrotel.pl 30.11.14, 16:45
        idiota zamiast dwóch jezdni wybudował jedna za bajońską sumę, teraz znowu trzeba będzie wykładać kasę na poprawienie tej fuszerki/przekrętu
        • Gość: abw Re: Warto do rozwikłania tej zagadki zaprosić... IP: *.opera-mini.net 30.11.14, 17:00
          Cała ta "obwodnica" wygląda tak samo groteskowo jak wybory z 16.11, w których nasz łysy bohater najprawdopodobniej wygrał dzięki cudom nad urnami i któremu nawet GW nie dawała szans w I turze na wygraną, co już powinno budzić co najmnej zastanowienie. Warto by orzyjrzeć się tym kartom wyborczym przez odpowiednich biedłych tak samo jak i rzeczonej "obwodnicy" skręconej na kolanie akurat przed wyborami.
          • Gość: gw i wszystko Re: Warto do rozwikłania tej zagadki zaprosić... IP: *.015.c87.petrotel.pl 30.11.14, 22:55
            ciemne.Jeśli było jak piszesz,że gw nie dawała szansy w I turze naszemu drogiemu nauczycielowi to.......jest to celowe działanie.W ten sposób uśpiono czujność przeciwników AN.Przeciętny wyborca pomyślał sobie.Skoro już w pierwszej turze nie wygrywa to nie ma co się wybierać na wybory.Cóż znaczy mój jeden głos.No i POszli zwolennicy ANa.Wygrał AN.Media są pierwszą władzą.Władza udaje ,że jest pierwszą władzą.Władzy to wszystko jedno kto jest pierwszą władzą.Pierwsza władza to ta władza co daje żyć mendiom.A więc pierwszą władzą jest ......urząd.Dodam,że mendia pokazują swoją prawdziwą twarz.W Orlenie ..........a media...........................................................................................................................
    • Gość: miś Re: propozycja dla radnych niezależnych od układu IP: *.plock.mm.pl 30.11.14, 17:04
      była taka droga bo połowa sumy poszła bokiem do podziału,,,
      • Gość: guru Re: propozycja dla radnych niezależnych od układu IP: *.dynamic.mm.pl 30.11.14, 20:32
        Tak mi wychodzi że ta nasza szosa to droga jak autostrada przez góry. Naprawdę to wszystko ciekawe jest.
        • Gość: neoplus Re: propozycja dla radnych niezależnych od układu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.14, 08:43
          Sylwek biedaku, naprawde uwazasz, że leczenie twojej choroby nie ma szans na powodzenie? Nic bardziej błędnego. Konsekwencja w przestrzeganiu zaleceń lekarza daje naprawdę dobre efekty co można bez trudu znaleźć w literaturze fachowej.
          • Gość: joint Re: propozycja dla radnych niezależnych od układu IP: *.dynamic.mm.pl 01.12.14, 09:26
            Powiem ci szczerze neoplus że zamiast ataków na city chętnie przeczytał bym twoje zdanie na temat poruszony w wątku. A czy się doczekam ? Wątpię
            • Gość: neoplus Re: propozycja dla radnych niezależnych od układu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.14, 09:39
              Powiem ci city krótko ja zamiast pieprzyc po próżnicy pod różnymi nickami tak jak ty już dawno skierowałem ten problem do prokuratury z wnioskiem o zbadanie możliwości popełnienia w tej sprawie przestępstwa. Mam już nawet wstępną odpowiedź. Idź chłopie do lekarza i weź się za leczenie.
              • Gość: joint Re: propozycja dla radnych niezależnych od układu IP: *.dynamic.mm.pl 01.12.14, 10:11
                No to ci się chwali ale kolego mylisz się - ja to nie city, przykro mi że cie zawiodłem.
                • Gość: joint Re: propozycja dla radnych niezależnych od układu IP: *.dynamic.mm.pl 01.12.14, 10:15
                  Jak spokojnie przeczytasz moje i jego wpisy powinieneś zauważyć różnice .Życzę powodzenia.
                  • Gość: neoplus Re: propozycja dla cityjointa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.14, 10:29
                    Tak wyraźnie kolego dostrzegana jest różnica. Nawet w tym, że podobnie musicie chyba ze względu na niezborność myśli zamiast w jednym wypowiadać się w dwóch bezpośrednio następujących po sobie postach. To jeden z objawów ChAD /Choroba Afektywna Dwubiegunowa/. Trzymaj się Sylwek. Wybory już skończone. Twoje apele o stosowne zachowania płocczan przyniosły taki sam efekt jak apel o blokadę ulic przy Orlen Arenie. Czas wracać do zadań poważniejszych. Jak tam z zagrożeniami sejsmicznymi dla Orlenu. Jak tam z zapowiadanymi komisjami w Parlamencie Europejskim nie mówiąc już o naszym polskim sejmie? Masz jakieś nowe wiadomości?
                    • Gość: joint Re: propozycja dla cityjointa IP: *.dynamic.mm.pl 01.12.14, 10:50
                      Skąd ja wiedziałem że ty mi nie uwierzysz jakiś jasnowidz jestem. A wynika to po prostu z faktu że ty masz obsesję "syfka-city" może on się już tobie śni, a czy czasem cię nie śledzi i podsluchuje ?
                      • Gość: joint Re: propozycja dla cityjointa IP: *.dynamic.mm.pl 01.12.14, 10:52
                        Sorry miało być "sylwka".aha to też ja joint nie city.
                        • Gość: neoplus Re: propozycja dla cityjointa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.14, 10:58
                          Nie jesteś Sylwku jasnowidzem. Jesteś po prostu dotknięty w znacznym stopniu ChAD /Choroba Afektywna Dwubiegunowa/, a twoja mama po prostu nie wierzy, że można ciebie z tego wyrwać konsekwentną chociaż dosyć trudną terapia. Uwierzcie oboje w ta szansę.
                          • Gość: joint Re: propozycja dla cityjointa IP: *.dynamic.mm.pl 01.12.14, 11:01
                            Jednak to poszło juz dalej. On (city) cię śledzi i podsluchuje. Szkoda mi ciebie. Przyjmij wyrazy współczucia.
                            • Gość: neoplus Re: propozycja dla cityjointa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.14, 11:08
                              Dobrze Sylwku. Jeżeli to ma ci pomóc w terapii to śledź, podsłuchuj, pisz petycje, organizuj protesty i ogólnoświatowe akcje typu Vistula Storm. Projektuj autostrady i lotniska. Wzywaj do bojkotu albo poparcia. Tylko jednak słuchaj lekarza lub zacznij do niego regularnie chodzić. Korzystaj też z opieki psychologa/psychoterapeuty. Mnie to co robisz i kogo śledzisz oraz podsłuchujesz w zasadzie mi nie przeszkadza.
                              • Gość: joint Re: propozycja dla cityjointa IP: *.dynamic.mm.pl 01.12.14, 11:19
                                No to skoro doszliśmy do consensusu pozostaje mi tylko oczekiwać na działania prokuratury w oparciu o zawiadomienie neoplusa. Ciekawe jakie będą te czynności i czy sprawę potraktują poważnie.
                                • Gość: neoplus Re: propozycja dla cityjointa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.14, 11:28
                                  Co ma prokuratura do twojej choroby /ChAD - Choroba Afektywna Dwubiegunowa/. Na razie z urzędu nie ścigają osobników dotkniętych tą chorobą. Swoimi wpisami nie naruszasz żadnych dóbr osobistych kogokolwiek, a twoje mrzonki, no może poza zapowiadanym drugim Irakiem, są co najwyżej śmieszne. Jeżeli oczywiście ktoś lubi się śmiać z idioty.
                                  BTW Z pewnością nie poinformuję ciebie o skutkach mojego zawiadomienia. prokuratura każde doniesienie traktuje poważnie, bo ma taki obowiązek. Co najwyżej po zbadaniu sprawy może ją umorzyć ze względu na brak znamion przestępstwa, ale nie widzę żadnego celu żeby kogoś takiego jak ty o tym informować.
                                  • Gość: prokurator ord. Re: propozycja dla cityjointa IP: *.class100.petrotel.pl 01.12.14, 11:52
                                    neoplus poszedł do prokuratury hmmm, chyba do jakiejś placówki zamiejscowej prokuratury, znajdującej się w jednym z pawilonów w Gostyninie-Zalesiu :]
                  • Gość: różnica Re: propozycja dla radnych niezależnych od układu IP: *.class100.petrotel.pl 01.12.14, 11:48
                    różnioca znacząca neoplus vel dynamic jest jak zwykle pod wpływem... np obecnie jointa
                    • Gość: meta Re: propozycja dla radnych niezależnych od układu IP: *.class100.petrotel.pl 01.12.14, 11:49
                      choć zazwyczaj neoplus jest pod wpływem berberuchy
                      • Gość: neoplus Re: propozycja dla radnych niezależnych od układu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.14, 12:33
                        Wolę być Sylwku pod wpływem berberuchy, bo to jednak stan przejściowy i w głównej mierze zależący od mojej ochoty niż być chorym na ChAD. Ten stan już w mniejszym stopniu zależy od ciebie i nie jest hobby jak berberucha tylko ciężką chorobą psychiczną. Nie przechodzi ona w ciągu paru godzin jak wskazywana przez ciebie berberucha.
                        • Gość: joint Re: propozycja dla radnych niezależnych od układu IP: *.dynamic.mm.pl 01.12.14, 12:50
                          Miałem coś napisać ale nie zrobię tego. Mam zrozumienie dla osób chorych nawet jeśli jest to choroba alkoholowa. Tylko jedna prośba , neoplus zgłoś się do poradni albo do AA tam ci pomogą i przestanie cię prześladować city -sylwek.
                          • Gość: mnietek Re: propozycja dla radnych niezależnych od układu IP: *.dynamic.mm.pl 01.12.14, 15:29
                            Neoplus zamilkł bo chyba już nie trafia palcem w klawiaturę.
                            • Gość: neoplus Re: propozycja dla radnych niezależnych od układu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.14, 15:57
                              Trafiam, trafiam nawet jak bym wypił trzy berberuchy. Poza tym wolałbym być jednak pijakiem niż chorym psychicznie idiotą jak ty nieboraku. Pić można przestać zawsze a przestać być czubem to juz wymaga w przypadku zaniedbania schorzenia długiego procesu terapeutycznego. Masz jeszcze coś do zakomunikowania w tym temacie, czy raczej weźmiesz się za jakieś strategiczne rozwiązania dla bezpieczeństwa energetycznego Płocka, Polski, UE i USA w związku z ich udziałem w Sojuszu północnoatlantyckim. Zwróciłeś już na to uwagę kongresmenom USA wysyłając do nich konkretne listy i dokumenty. Warto może by o tym przypomnieć Izbie Reprezentantów i Pentagonowi.
                              • Gość: biegun Re: propozycja dla radnych niezależnych od układu IP: *.opera-mini.net 01.12.14, 17:01
                                neoplus nie dość że popija berberuchę to jeszcze ma kilka biegunów w makówce które co ichwilę mu się przebiegunawiajà aż biegunki dostaje.

reasumując zapiha bieguny aż biegunki dostaje, ale się chłopak na biega :>
                                • Gość: biegun Re: propozycja dla radnych niezależnych od układu IP: *.opera-mini.net 01.12.14, 17:03
                                  to i nie dziwota że neoplus ma ostry pier...lnik w makówie i wszędzie spisek knuje :->
                                  • Gość: wiesiu Re: propozycja dla radnych niezależnych od układu IP: *.dynamic.mm.pl 01.12.14, 20:47
                                    Ciekawe w tym wszystkim jest to ,że sprawa jest dość powszechnie znana i komentowana , a nasze "niezależne" media udają że "sprawy nie ma". Może zrobią to inne , a wtedy wstyd będzie choć nie wiem czy na pewno niektórzy z tzw dziennikarzy wiedzą co to jest - ten wstyd.
                                    • antynowak1410 Re: propozycja dla radnych niezależnych od układu 02.12.14, 10:21
                                      Ja w tej ciszy mediów nie widzę nic dziwnego . To normalka , przecież nie mogą pisać tego co chcą ale tylko na co mają zgodę , akceptację ośrodka decyzyjnego , cenzury.
                                      • Gość: wojtech Re: propozycja dla radnych niezależnych od układu IP: *.dynamic.mm.pl 02.12.14, 16:06
                                        Cisza jak makiem zasial.
    • pokazywarka-gw Re: propozycja dla radnych niezależnych od układu 03.12.14, 19:59
      pokazywarka.pl/1net7o/#zdjecie13656673
    • pokazywarka-gw Re: propozycja dla radnych niezależnych od układu 04.12.14, 21:13
      pokazywarka.pl/uar996/#zdjecie13668277
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka