izabit 14.11.04, 12:45 Poszukuję dobrego neurologa w Płocku, chodzi o to, żeby stwierdził lub wykluczył wzmożone napięcie mięśniowe u niemowlaka. Może ktoś miał podobny problem i może polecić. Dzięki z góry. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: MoNiA idź na Dobrzyńską IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 11:12 Idź na Dobrzyńską, tam raz w miesiącu przyjmuje dr T. Kmieć z Centrum Zdrowia Dziecka. Pacjentów ma bardzo dożo, w ciągu jednej soboty (przyjmuje od 15-stej do bólu...), ale nie licz na to, że poświęci Ci więcej niż 5-10 minut. Mimo to jest bardzo dobrym specjalistą i diagnozę stawia błyskawicznie. A później, jeśli będzie trzeba - poproś lekarza ogólnego o skierowanie do CZD i spróbuj dostać się do dra Kuczyńskiego. Będziesz miała opinię z dwóch źródeł. Odpowiedz Link Zgłoś
anet78 Re: idź na Dobrzyńską 15.11.04, 11:28 Witam.Wydaje mi się,że widziałam Twój post na eDziecku.Poprosiłam tam abyś napisała czy to lekarz zasugerował problem z napięciem czy sama zauważyłaś jakieś objawy.Ja sama chyba muszę się rozejrzeć za dobrym neurologiem.Mój syn ma stwierdzone wzmożone napięcie mięśniowe i jest "rehabilitowany".Jak Ci się wydaje czy lekarz ogólny da nam skierowanie do CZD,pytam bo jest post gdzie MoNIA poradziła tak zrobić.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogdan Re: Dobry neurolog IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.04, 11:39 Mam prośbę. Tylko nie idź z dzieckiem do poradni w szpitalu na winiarach bo tak niekompetentnej osoby i o tak kiepskiej wiedzy jeszcze w życiu nie widziałem. A tak wogóle to mojemu 6 tygodniowemu synkowi przepisała witaminę B3 i B6 w tabletkach po których żygał jak "kot", dalej niż widział. A tak w odpowidzi na twoje pytanie polecam Centrum Zdrowia Dziecka. Leczymy naszego maluszka prywatnie u jednego z lekarzy. Wizyta trwała 45min. Obejrzał dokładnie, sprawdził odruchy, zmierzył zwarzył, przepisał skierowanie na USG przezciemiączkowe. A tak wogóle to jeśli dziecko ma problemy neurologiczne to nie powinno być szczepione. Pozdrawiam i życzę zdrowia dla twego malca. Odpowiedz Link Zgłoś
anet78 Re: Dobry neurolog 15.11.04, 11:49 Ja chodzę z dzieckiem na rehabilitację do przychodni na Tysiąclecia.Jeżeli możesz mi napisać u jakiego lekarza z CZD leczycie malucha, jak się do niego dostać i ile kosztuje wizyta to byłabym bardzo wdzięczna.Mój synek miał już robione USG przezciemiączkowe na Winiarach,było wszystko ok.Natomiast lekarz nigdy nie mówił nic o szczepieniach i nasz mały jest szczepiony(następnym razem sama zapytam jak to jest z tymi szczepieniami).Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogdan Re: Dobry neurolog IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 15.11.04, 19:45 Namiary do tego lekarza mam od osoby, której pomógł w leczeniu dziecka. Małemu postawiono diagnozę, że nie będzie chodzić a w tej chwili jest pogodnym i uśmiechniętym trzylatkiem. Wizyta to koszt 70zł i wyprawa do Warzszawy. Lekarz nazywa się Waldemar Szapłyko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MoNiA idź na Dobrzyńską c.d. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 12:38 Lekarz ogólny bez problemu daje skierowanie do CZD, jeśli jest taka konieczność. Ja miałam takie zalecenie od neurologa z CZD - żeby zgłosić się właśnie do lekarza ogólnego. A z panią doktor Porowską, która przyjmuje na winiarach to PRAWDA. Jest jedynym neurologiem dziecięcym w Płocku i wykorzystuje swoją pozycję, jak tylko może. A dr Kmieć, który przyjeżdża na Dobrzyńską wchodzi jej w paradę, więc... sami się domyślcie, jaka jest sytuacja. pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego. MoNiA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mama Re: Dobry neurolog IP: *.plocman.pl 16.11.04, 08:51 Dr Grażyna Banaszek. Prywatne Centrum Rehabilitacji dla Dzieci. Warszawa ul. Gardenii 6 (Anin). Tel 022 812 70 90. Dr Porowska z Płocka to szczyt niekompetencji. Może Pani ją sobie darować. Podobnie jak i dra Kmiecia, który do Płocka przyjeżdża tylko po pieniądze. Może to i dobry fachowiec, ale pieniądze przysłaniają mu resztę świata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oliwka Re: Dobry neurolog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 16:22 Zanim pojedziesz do Warszawy jedz najpierw do szpitala w Kruku (obok Gostynina), tam jest oddzial rehabilitacji dzieciecej. Moj synek od urodzenia mial krecz szyi i asymetrie ciala, wystarczyly dwa turnusy rehabilitacji i jest zdrow jak rybka. Co najwazniejsze dzieci tam nie sa rehabilitowane metoda Vojty, ktora jest moze i skuteczna ale bardzo bolesna dla dziecka. Pracuja tam cudowni lekarze i rehabilitanci, ktorzy zostali nimi z powolania a nie dla pieniedzy. Chyba to jedyne miejsce zwiazane z panstwowa sluzba zdrowia, do ktorego mam 100% zaufanie. Odpowiedz Link Zgłoś