Dodaj do ulubionych

Rozpada się Mostówka

IP: *.c151.petrotel.pl 25.11.04, 20:14
jak czytam tak rzeczy to mnie poprostu szlag trafia, i wypelniam sie jadem i
zółcią krora musze gdzoes wypluc. Wiec pluje: polskie spoleczenstwo
przyzwyczajone jest do cepeliady, ulubiony kolorek to róż i seledin, tatuaze w
ksztalcie delfinka i sloneczka. Miasto nic nie robi n zeby zachowac
eseteyke,wszedzie te gowniano-plastykwe mikolajki, kostke brukowa zalac
asfaltem i betonem (chyba zeby sie dla potomnych zachowala w nienaruszonym
stanie), ogrodki piwne latem zajezdzające tandeta na kilometr, wszystkie te
reklamy na Grockiej, brak jakiejs mysli zeby nadac charakter miejscu, no i
najbardziej wkurzajaca mnie kiczowata wiecznie przeciekajaca, nikomu nie
potrzeban droga fontanna. A potem sie dziwic ze na miescie pokazuja sie tylko
lampucery tlenione bialowlosy. Jeszcze raz: szlag mnie trafia.

Przepraszam za te wypociny ale musialem sie uzewnetrznic bo jestem
sfrustrowany, a lekarz kazal nie tlamsic uczuc
Obserwuj wątek
    • Gość: odwracalne Re: Rozpada się Mostówka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.04, 20:37
      Skoro tamci spieprzyli obecni mogą naprawić. Niech dadzą dobry przykład i wezmą
      do rączek młoteczki i dłuta i delikatnie usuną asfalt i przykleją tam gdzie
      rzeczywiście jest potrzebny.
    • roman_j Re: Rozpada się Mostówka 25.11.04, 20:42
      Skoro tego asfaltu nie da się zerwać frezarką, to może zamiast kłaść nowy,
      lepiej pozwolić się do końca rozpaść temu staremu. W ten sposób za jakiś czas
      znowu będziemy mieli kostkę na "mostówce". ;-))))
      • Gość: Werdan Re: Rozpada się Mostówka IP: *.eu.org 25.11.04, 20:51
        Wlasnie mialem sie zabierac do napisania podobnego postu.
        Powinno sie zostawic ten asfalt na "pastwe losu", a za kilka lat mielibysmy znowy brukowana Mostowke.
        Zrobmy cos w tym kierunku !
        • roman_j Re: Rozpada się Mostówka 25.11.04, 21:14
          Gość portalu: Werdan napisał(a):

> Zrobmy cos w tym kierunku !

Myślę, że dla przyspieszenia rozpadu można by puścić "mostówką" batalion
          czołgów. Tylko gdzie najbliżej Płocka stacjonują wojska pancerne? ;-)))
          • razdwadwanascie Re: Rozpada się Mostówka 25.11.04, 21:25
            A tiry mogą być? Jeżdżą tak bez korzyści przez Płock
            • roman_j Re: Rozpada się Mostówka 25.11.04, 21:35
              W zasadzie tak. Ale czołgi mają tę przewagę, że bardziej trwałe kawałki asfaltu
              można będzie potraktować serią z KM-u. ;-))
    • Gość: marko Re: Rozpada się Mostówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 21:40
      Co za barany klada asfalt na bruku, pamietam Kolegialną przedf asfaltem jaka
      była extra. Niech tym osłom zrobią wycieczkę na ich koszt do Białegostoku -
      ul.Lipowa jest brukowana i ma urok a jak tam zrobiliby asfalt to już nie będę
      jeździł. W Szwecji w miasteczkach pieszcą każdą kostkę na ulicy, częśto jest
      taki cały rynek. U nas władza po socjalistycznej szkole, nie ma się co dziwić,
      szkoda gadać .....
    • Gość: długopisem Re: Rozpada się Mostówka IP: 81.190.171.* 25.11.04, 22:14
      Nie chcę tylko narzekać, ale muszę:

>Michał Jackiewicz - kierowca rajdowy

Z niego taki kierowca jak ze mnie fryzjer, dziennikarz, dwa razy wystartował w rajdzie i już od razu takie wyróżnienia - ble

• Gość: Polsilver Re: Rozpada się Mostówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 22:56
      Fakt, pięknie to może nie wygląda ale nie wyobrażam sobie rozdrapanie kiedyś
      czy teraz tego kawałka drogi którą w końcu wielu ludzi skraca sobie drogę na
      most.

Poza tym rozebranie i położenie nowej kostki bazaltowej czy granitowej jest
      CHOLERNIE DROGIE i można sobie pozwolić na to jedynie w miejscach szczególnych
      (Grodzka, deptak, Stary Rynek itd.)

7 lat dla drogi to niezależnie jaka jest podbudowa (czy kostka czy tłuczeń czy
      coś jeszcze) to na warunki miejskie to jest niestety faza rozpadu. Wiadomo co
      się dzieje z drogami po okresie zimowo-wiosennym tak więc nie jest to nic
      nowego. W Polsce już na etapie przetargu zapomina się o tym co będzie za 5-10
      lat stawiając na firmy które biorą robotę po kosztach oszczędzając potem np.
      stosując zamiast tłucznia żwir albo piasek! Co potem? Koleinki i pływający
      asfalcik! Tam nie jest jeszcze tak źle, przynajmniej podbudowa jest w miarę
      stabilna, kostka która tam leży przez dziesiąt lat zakleszczyła się dość mocno
      i nie powinna rozpadać się przy ruchu do 3,5t. Tak więc wystarczy załatać te
      kilka dziur i wszystko.

Ogolnie to wszystkim chodzi tu o estetykę, tylko jakim kosztem, brutalna
      prawda, nie stać nas na pewne inwestycje.

Pozdrawiam
    • Gość: dociekliwy Re: Rozpada się Mostówka IP: *.proxy.aol.com 26.11.04, 03:52
      Co to za palant ktory musial czekac az siedem lat az mu sie czarna
      przepowiednia sprawdzila? Tylko krakac i narzekac potraficie, jakby nie bylo
      asfaltu to narzekalibyscie ze zacofanie, bruk. A tu autorytet dla plccza
      niejaki kierowca rajdowy nie ma gdzie trenowac. Kazdy asfalt trzeba od czasu do
      czasu uzupelniac czy koserwowac, 7 lat bez opieki to duzo.
      • Gość: RoniN Re: Rozpada się Mostówka IP: *.c154.petrotel.pl 26.11.04, 08:35
        > niejaki kierowca rajdowy nie ma gdzie trenowac<

Nie niejaki tylko trzykrotny mistrz Polski (1995, 1996, 1999-wtedy właśnie
        trenował w Płocku!!!), v-ce mistrz Europy (1995), mistrz Europy (1997), jako
        kierowca dla mnie autorytet i fajnie byłoby gdyby znów przyjechał. Może ludzie
        zobaczyliby, że sport nie zaczyna i nie kończy się na piłce nożnej (w TV
        oczywiście, bo po co samemu biegać).
    • Gość: Grom Re: Rozpada się Mostówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.04, 08:03
      > Przepraszam za te wypociny ale musialem sie uzewnetrznic bo jestem
      sfrustrowany, a lekarz kazal nie tlamsic uczuc

Ale czy to miejsce do psychoterapii. Fonatanna też Ci się nie podoba?
      • Gość: brut Re: Rozpada się Mostówka IP: *.class145.petrotel.pl 26.11.04, 18:39
        Na frustracje uzewnetrznienie ppomoglo, i juz nie jestem sfrustrowany. Obiecuje
        ze juz nie bede wykorzystywal tego miejsca zeby pomoc sobie. Jeszcze raz
        przepraszam.
        A fontanna nadaL mi sie nie podoba i to bardzo
    • Gość: antykukiel Re: Rozpada się Mostówka IP: *.c154.petrotel.pl 26.11.04, 08:48
      No, Kukiel, weż się teraz za łopatę i ganiaj na Mostówkę. Ino szybko i dobrze
      sie sprawuj. Albo zapłać rachunek. Jakuboszczak, dalej, to samo! Do roboty. Trz
      było myśleć. Myśleć!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Oko Re: Rozpada się Mostówka IP: *.c154.petrotel.pl 26.11.04, 14:15
      Tylu jest bezrobotnych osiłków, tylu w więzieniach żyje sobie za nasze
      pieniądze, więć jak trzeba będzie odkuwać asfalt, to dać im dłuta i młoty i
      niech odpracują co przejedli. Problem z głowy, co tu dłużej się zastanawiać.
      • Gość: gogus Re: Rozpada się Mostówka IP: *.zep.com.pl 26.11.04, 14:31
        Popieram przedmówcę. Tak trzymać.
      • qtasek Re: Rozpada się Mostówka 26.11.04, 14:40
        popieram, popieram, popieram!!!!
    • Gość: Aprill Re: Rozpada się Mostówka IP: *.wirba.net / 80.51.246.* 26.11.04, 15:09
      • Gość: Aprill Re: Rozpada się Mostówka IP: *.wirba.net / 80.51.246.* 26.11.04, 15:14
        Propponuję obu panów, którzy podjeli tak nieudana i nieprzemyślaną decyzję
        wysłać teraz na mostówke z dłutem i narzedziami archeologicznymi niech
        delikatnie, własnoręcznie wydobywają powoli starą piękną kostke brukową aż nie
        ujzymy odrestaurowanej starej trasy. Może taki tród następnym razem skłoni do
        myślenia zanim ktos podejmie pochopną i głupią decyzję. Ale tak to jest jak nie
        szanuje się tradycji tych co trzeba.
    • Gość: Gość Re: Rozpada się Mostówka IP: 80.51.224.* 26.11.04, 18:18
      Propozycja. Najlepiej poczekać aż asfalt odpadnie na całej długości.Oszczednie
      i bez kosztów wrocimy do starego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka