Dodaj do ulubionych

Trasa Płock - Lódź

IP: 213.77.38.* 14.05.02, 12:23
Bardzo rzadko zdarza mi sie jechac do Lodzi, ale kiedy juz cos takiego nastapi,
za kazdym razem dlugo nie moge sie z tego otrzasnac. Trasa jest wprost fatalna
i w ogole dosc niebezpieczna. W porownaniu do trasy na Warszawe, jest to po
prostu lesna sciezka.

Mimo, ze do Lodzi jest blizej, to jedzie sie sporo dluzej. W Kutnie chyba juz
od kilku lat remonowana jest jedna z wazniejszych ulic przelotowych, poza tym
wiele roznych wiosek, waskie drogi i do tego jeszcze dziurawe. Nie wspomne juz
o marnym oznakowaniu, dzieki czemu malo doswiadczony kierowca z pewnoscia nie
omieszka zabladzic. Podzielcie sie Waszymi wrazeniami na temat tego odcinka.

Rozdzwoniony!!! Dzwonnik!!! :)
Obserwuj wątek
    • bzq Re: Trasa Płock - Lódź 14.05.02, 12:37
      Ja po prostu nie jezdze przez Kutno, bo trasa jest fatalna - wasko, kreto itd.
      Czesto jezdze do Lodzi, wiec pewna praktyke juz mam ;)
      Najlepiej jechac przez Gabin, Sanniki i Lowicz - jezt duzo szybciej, latwiej i
      przyjemniej. Poza tym ominiesz w ten sposob Zgierz.
      Jezeli zalezy ci na czasie - polecam - to tylko 10 km dalej.
    • hiubi Re: Trasa Płock - Lódź 14.05.02, 12:38
      Trasy do Łodzi są dwie. Ta o której piszesz (przez Kutno). Ja właśnie nią
      jeżdżę. Faktycznie nie ma co porównywać z trasą do Wa-wy. Do Kutna też już się
      przyzwyczaiłem. Tam remonty są od lat.
      Ale jest jeszcze inna trasa. Przez Gąbin i Łowicz. Odkąd wyremontowano tam
      nawierzchnię jeździ się całkiem fajnie. Chyba ze 3 km dalej, ale to zależy
      gdzie kto chce dojechać w Lodzi.
      Jak jadę na Uniwerek jadę przez Gąbin, jeśli do domu, przez Kutno... tak czy
      inaczej mi sie jeździ w miarę dobrze, ale to chyba wynik przyzwyczajenia. I nie
      sądzę, żeby się coś poprawiło. Samochodem i tak jest szybko 1-1,5 godz. Czasami
      jeżdżę pociągiem, to jest dopiero droga przez mękę ;-))
      Hiubi - półŁodzianin
      • Gość: miles Re: Trasa Płock - Lódź IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 14.05.02, 23:03

Trasy do Łodzi są 3. Zapomniałeś o Łęczycy. Ja jeżdzę zawsze przez Piątek. Do
        Kutna - fakt jest kiepska - ale dalej jest prosta i szybka. Pozostaje jeszcze do
        przejechania Zgierz i Łódź do mojego mieszkanka na Górnej a to zajmuje około 30-
        40 minut. Kilak lat temu próbowałem drogi Łowicz - Kiernozia. Fatal, droga dla
        Ursusów. Wąska, jak jechała ciężarówka trzeba było zwalniać i zjedzać na pobocze.
        Chyba że się coś zmieniło?
        Ale jak się sprężycie i posuniecie nocą to 50 minut, zamiast 190, z Łodzi do
        Płocka jest OK.
        NB. wspólczuję podróży PKP. Często ale długo, PKS jeszcze dłużej. Czysta katorga.
        Ale każdy student musi przez to przejść. Studenci z Lumumby i Politechniki nie
        posuwają samochodami. Chyba że coś się zmieniło? :-))

miles pół łodzianin z wyboru; pół płoczanin z serca
        • Gość: mikw Re: Trasa Płock - Lódź IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 21.05.02, 15:05
          Najgorzej było od Sannik do Kiernozi, ale wyremontowali, poszerzyli i jest O.K.
          • bzq Re: Trasa Płock - Lódź 21.05.02, 23:19
            z sannik do kiernozi jest teraz nowy asfalt. jadac tamtedy mozna dojechac do
            lodzi w godzinke bez dociskania gazu - przewaznie jest pusto i spokojnie.
    • pinch Re: Trasa Płock - Lódź 14.05.02, 12:38
      Ten remoncik w Kutnie to juz ktorys rok chyba...
      Jako czlowiek kompromisu w jedna strone jade przez Kutno-Leczyce,a wracam przez
      Lowicz :)
    • Gość: hubson Re: Trasa Płock - Lódź IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 15.05.02, 08:42
      Kilka razy jechalem ta "trasa". Faktycznie jest ona bardzo kiepskiej jakosci ,
      ale nie cala. Od Piatku do Lodzi jest dobra. Tak mi sie zdaje, ale nie jestem
      pewien ze byla tam wczesniej granica wojewodztw.Swiadczy o tym fakt, ze na
      pewnym odcinku mozna uzyskac predkosc 243 km/h bez problemu i to nie z dusza na
      ramieniu.
      • hiubi Re: Trasa Płock - Lódź 21.05.02, 18:51
        > Swiadczy o tym fakt, ze na
        > pewnym odcinku mozna uzyskac predkosc 243 km/h bez problemu i to nie z dusza na
        > ramieniu.

To znaczy czy taką prędkość tam uzyskałeś, czy po prostu twierdzisz, że jest to
        możliwe?
        Ja twierdzę, że możliwe jest nawet uzyskanie prędkości 342 km/h tylko
        W_JAKIM_CELU?
        Już przy 243 km/h na większości polskich dróg kierowca jest BANDYTĄ!!!
        Hiubi :-(
        • Gość: Maciek Re: Trasa Płock - Lódź IP: *.montreal81.dialup.canada.psi.net 22.05.02, 03:58
          Gosc portalu: hubson napisal: 15-05-2002 08:42
          "Swiadczy o tym fakt, ze na pewnym odcinku mozna uzyskac predkosc 243 km/h bez
          problemu i to nie z dusza na ramieniu".

Hej Hubson, cos mi sie wydaje, ze przy takich kwalifikacjach jak twoje, ploccy Boydromowcy
          zaproponuja ci stanowisko prezesa w ich organizacji..........jak tylko doczytaja sie na tym
          forum o twoim istnieniu :))) A jeszcze tak przy okazji, to jakim wozkiem ta szybkosc
          osiagasz ??
          • Gość: hubson Re: Trasa Płock - Lódź IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 22.05.02, 13:25
            BMW 325 lekko przerobione ;))
            • pinch Re: Trasa Płock - Lódź 22.05.02, 13:44
              Pytanko w kwestii formalnej. Jak dokonales pomiaru 243 km/h? W oparciu o wynik
              uzyskany na "pokazywaczu" ;-) czy moze przy zalozeniu ze predkosc to pochodna
              drogi po czasie? :))
              pozdrowka
              • Gość: hubson Re: Trasa Płock - Lódź IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 23.05.02, 20:03
                uzyskany na "pokazywaczu" ;-) i uwzgledniajac przeklamanie przy tej predkosci
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka