Dodaj do ulubionych

Galeria Płockich Kupców

04.01.05, 21:13
Skoro pojawił się o w/w pomyśle artykuł w prasie - zakładam poświęcony temu wątek. Muszę przyznać , że pomysł budowania tego bliżej niezidentyfikowanego "czegoś" między szafą a PERN-em średnio mi się podoba. Obawiam się że powstanie jakiś architektoniczny gniot który będzie kontrastował z PERNem. Poza tym mam wrażenie że będzie to kolejny Tayger czy TSS w którym będzie można kupić niezbyt wyszukane towary. Ale może mam zbyt czarne myśli ...
Obserwuj wątek
    • stuntman Re: Galeria Płockich Kupców 04.01.05, 21:50
      A ja uważam, że należy dać im szanse, a nawet pomóc w realizacji tego pomysłu.
      W końcu hasło "równe szanse" powinno działać w obie strony, zwłaszcza jeśli
      chodzi o zbudowanie czegoś więcej niż tylko szczęki czy zieleniak. Na
      Podolszycach jest już trochę nowoczesnych form handlu i przybywa nowoczesnej
      architekury, więc to chyba dobrze, że nasi płoccy kupcy w końcu zrozumieli w
      jakich warunkach należy w dzisiejszych czasach obsługiwać klienta i jaka jest
      ku temu droga (inna niż narzekania i odgórne regulacje) Z tego co pisała Gazeta
      architektura nie będzie taka do końca minimalistyczna, kiedyś być może będzie
      się łączyć z na razie wirtualnym Podolszyckim Centrum Rozrywki, więc jakoś to
      się musi wszystko komponować. Powtarzam, dajmy im szanse, być może będą mniej
      protestowali przy ewentualnej budowie jakiegoś konkretnego centrum handlowego,
      które mam nadzieje prędzej czy później się w tym mieście pojawi (oby wcześniej,
      może już w następnej kadencji?). Z resztą zawsze lepszy jest taki rozwój niż
      utrzymywanie jak to określiłeś "pierdolnika" na Manhattanie. Może to przekona
      kogoś, że i tam trzeba koniecznie wszystko pozmieniać.
      • konrad_wp Re: Galeria Płockich Kupców 04.01.05, 21:59
        A sądzisz że po wybudowaniu tej galerii Manhattan przejdzie do historii?? Jeśli tak to podpisuję się obiema rękami,nogami i czym tylko zdołam pod tym pomysłem...
        • stuntman Re: Galeria Płockich Kupców 04.01.05, 22:22
          Uważam, że to jest raczej bardzo mało prawdopodobne, żeby te dwa wydarzenia
          były ze sobą bezpośrednio połączone. Liczę jedynie na wytrącenie kupcom z ręki
          karty przetargowej jacy to oni są biedni, bo hipermarkety tak mocno tłuką ich
          po kieszeni. Może kiedy nauczą się jakie reguły rządzą dzisiejszym rynkiem i że
          aby zdobyć klienta należy dostosować się do jego wymagań (a nie do własnych),
          wtedy i oni staną mocniej na nogi i będą stanowili jakąś konkurencję dla
          zachodnich sieci handlowych. Życzę im tego z całego serca, bo jeśli w wyniku
          tego poprawi się im, to poprawi się również i nam, ze względu na lepsze obiekty
          handlowe i większą konkurencyjność handlu i usług w Płocku. Wtedy może i na
          Manhattan przyjdzie pora, szczególnie że pierwsza jaskółka pojawiła się w roku
          2000, kiedy to opracowano nową koncepcję zagospodarowania tego terenu. Nic nie
          trwa wiecznie...
          • konrad_wp Re: Galeria Płockich Kupców 04.01.05, 22:33
            Z artykułu wynika że jednym z zaangażowanych w to przedsięwzięcie jest Pan Sławomir Goszkowski - o ile mnie pamięć nie myli to podczas sławetnej sesji RM na której głosowano w sprawie CC przed Teatrem ten Pan twierdził że jest przeciwny ponieważ sklepy i bary z CC spowodują że kupcy z Manhattanu pójdą z torbami. A tu proszę - niecały rok później ten sam Pan pcha się z inwestycją tuż obok największego płockiego centrum handlowego (a być może wkrótce i rozrywkowego) - w którym sklepów i restauracji nie brakuje. Ale pomijając ten fakt - ja jestem za - póki ma to ucywilizować handel płockich "drobnych" kupców - to pomysł mi się podoba oby tylko nie powstała jakaś maszkara
            • czytelnik.prasy Re: Galeria Płockich Kupców 04.01.05, 23:00
              Cieszy to - znikną zaniedbane połacie terenu,żeby jeszcze był pomysł na teren po drugiej stronie PERN,koło McDonalds. Artykuły takie jednak mnie nie cieszą - czy jest sens "podniecać" się czymś co może nastąpić nawet za ponad rok - wbicie pierwszej łopaty. Jakoś przejadło mi się oczekiwanie na wbicie pierwszej łopaty i takie zaklinanie inwestycji przez Gazetę - zacznij się,zacznij się,wbij łopatę - szczególnie po sławetnych fotelach EraBudu przywiezionych do Płocka rok temu by czekały najmarniej rok na swą kolej :-) Prawdopodobieństwo połączenia cetrum EraBudu z Centrum płockich kupców kładką nad Wyszogrodzką równe jest iloczynowi prawdopodobieństw szybkiego powstania centrum EraBudu i centrum płockich kupców,czyli jakieś 0,2 * 0,2 czyli 4% - takie mam przemyślenia dzisiaj.
              P.S Dziś Vectra ogrodziła teren pod bloki naprzeciw Obi. Budowa bloków ma ruszyć w lutym podobno,pewnie więc jakąś maszynę zobaczymy na placu,ale nie na tym który był ogrodznony jako pierwszy i to już w październiku,jakby nie można tego było zrobić w styczniu :-(
              • stuntman Re: Galeria Płockich Kupców 04.01.05, 23:22
                > żeby jeszcze był pomysł na teren po drugiej stronie PERN,koło McDonalds.

Pomysł był, ale niestety nie spodobał się panu prezydentowi i go zablokował.
                Ciekawe ile lat poczekamy jeszcze na jego sensowną zabudowę, bo przy obecnym
                układzie sił w Ratuszu ten teren jest dobry do niczego i do wszystkiego. Czemu
                jest tyle atrakcyjnych działek przy głównej ulicy: Otolińska/Piłsudskiego,
                Podolszyce, po mleczarni, i nikt tam nie stawia nowoczesnych obiektów jakie w
                takich miejscach winny powstawać?
                • konrad_wp Re: Galeria Płockich Kupców 04.01.05, 23:37
                  Teren po mleczarni jest pusty i obrasta chwastami ponieważ jego właścicielem jest Carrefour Polska i swego czasu chciała tam postawić Championa jednak - na szczęście - planów zaniechała. Nie wiem więc po co trzymają ten teren , powinni go odsprzedać komuś kto go sensownie zagospodaruje
              • fredifre Re: Galeria Płockich Kupców 05.01.05, 16:09
                Do niedawna czytajac w gazecie artykul o jakiejs nowej inwestycji usmiech
                goscil na mojej twarzy wsumie dzis jest podobnie tylko ze dzis jest to
                usmiech "Leszka M."-czytaj ironiczy prawde mowiac coraz mniej wierze we
                wszystkie te ambitne plany niby cos jest juz pewnego przesadzonego a tu ciagle
                nic bo jak nazwac artykuly typu Vectra wchodzi na plac budowy w grudniu chodzi
                o amfiteatr teraz sie zastanawiam moze to chodzilo o grudzien 2005r bo niby co
                czekaja na lepsza pogode no coz z drugiej strony oczyms trzeba pisac tylko ze
                Plock jest juz chyba wystarczajaco napietnowany marzeniami mimo to i tak
                dziekuje ci gazeto "fantastyczna"
    • intruder Franchising? 05.01.05, 11:55
      Poruszana była swego czasu na FPI kwestia braku w Płocku obiektów handlowych "z
      prawdziwego zdarzenia". Galeria to odpowiednie miejsce na biznes
      franchisingowy a więc i zazwyczaj na odpowiednim poziomie. Nie wydaje mi się
      jednak, żeby kupcy z Manhattanu, czy nawet TSS i Taygera byli w stanie wykupić
      licencje znanych firm. Liczyć możemy więc raczej na kupców z Tumskiej,
      Kolegialnej itp
    • radeqrdemenes Re: Galeria Płockich Kupców 05.01.05, 14:57
      Jestem całym sercem za!!!!
      Mam tylko jeden mały warunek
      Aby nie był to kolejny tayger,
      tss, czy warszawskie kupieckie
      domy towarowe sprzed pałacu kultury:)
      Tylko racze CH KLIF!!!!!
      • stuntman Re: Galeria Płockich Kupców 05.01.05, 16:26
        Na takie luksusy to ja bym raczej nie liczył, zważywszy na skromniejsze
        możliwości finansowe płockich handlowców. Ale miejmy nadzieję, że będzie to
        chociaż obiekt jakościowo wypośrodkowany pomiędzy tymi wymienionymi. Jednak
        najpierw niech się zacznie budowa, bo u nas daty i pomysły zmieniają się
        ostatnio jak w kalejdoskopie.
        • konrad_wp Re: Galeria Płockich Kupców 05.01.05, 16:32
          Z Klifem dobry przykład - wiadomo że w Płocku nie powstanie taki moloch jak Arkadia ale galeria wielkości Klifa doskonale by się wkomponowała w krajobraz Podolszyc. I nie można też mówić że płoccy handlowcy mogą nie mieć pieniędzy - skoro chcą więcej zarobić to muszą więcej zainwestować (znam naprawdę DUŻO ludzi którzy jeżdżą do W-wy na zakupy dlatego że po prostu lubią się ubrać w dobrych sklepach - dobrych nie znaczy drogich a takowych w Płocku jak na lekarstwo)..
    • stuntman Re: Galeria Płockich Kupców 07.01.05, 23:05
      Dla odprężenia lub dla wiecznych malkontentów podaję adres wątku o problemach
      miasta zbliżonego do naszego, czyli Opola:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=65&w=17805326&v=2&s=0

Może do jakichś ciekawych wniosków ktoś dojdzie?
      • konrad_wp Re: Galeria Płockich Kupców 07.01.05, 23:31
        Miałem poruszyć właśnie tą kwestię bo tego Opolanina to też zbudowali jacyś lokalni kupcy.Skrzyknęli się i postawili takie cudo - nie ma to jak Reporter,Sunset Suit i Nike - takie sklepy to chyba nawet w Taygerze są. Jak mają coś takiego u nas wybudować to ja dziękuję ...
        • piotr.ml Re: Galeria Płockich Kupców 26.01.05, 22:05
          konrad_wp napisał:

> Miałem poruszyć właśnie tą kwestię bo tego Opolanina to też zbudowali jacyś
          lok
          > alni kupcy.Skrzyknęli się i postawili takie cudo - nie ma to jak
          Reporter,Sunse
          > t Suit i Nike - takie sklepy to chyba nawet w Taygerze są. Jak mają coś
          takiego
          > u nas wybudować to ja dziękuję ...

Witam, chciałbym troche sprostować temat Opolanina w Opolu, a więc zbudowano go
          jeszcze w latach 70-tych, budowa trwała ponad 10 lat, otwierano go etapami. Na
          początku lat 80tych, był to najlepiej zaopatrzony sklep w województwie, w
          tamtych czasach, obiekt ma trzy kondygnacje jedna w przyziemiu. Tak wyglądał
          wybudowany za komuny - www.spolem.opole.pl/index2.htm
          Czasy sie zmieniły, ale budynek nie i nie przyciągał już tylu klientów co w
          latach 80,90tych, Społem (właściciel obiektu) porozumiało się z Tesco, które
          wyłożyło 30 mln.zł na kapitalny remont Opolanina w zamian za otwarcie w nim
          swojego sklepu na okres 30lat. Po remoncie wygląda tak -
          www.tesco.pl/twoj-hipermarket/0,0.php
          (lepszego zdjęcia nie udało mi się znaleźć)
          Minihipermarket zajmuje 3tyś.m.pow. Cały obiekt ok 17tyś.m.pow. Należy dodać ,
          że Galeria Opolanin (tak została nazwana po remoncie) znajduje się w samym
          centrum Opola i dlatego taka powierzchnia Tesco jest wystarczająca, tu ludzie
          robią codzienne zakupy, można wejść np. po same bułki. Tesco jest otwarte całą
          dobe, jak na śródmieście to super sprawa. Oczywiście malkontenci musieli
          dołożyć swoje, dla mnie ta galeria jest ok. Wiadomo w 130tyś. mieście nie ma co
          liczyć na takie galerie jak w Warszawie, Wrocławiu, Łodzi itp. Juz niebawem
          Opolanin bedzie miał konkurenta, paresetmetrów dalej będzie oddana kolejna
          Galeria - Cporenicus Center, narazie obiekt jest niewykończony działa tylko 6
          salowy Kinoplex www.kinoplex.pl/kinoplexy_opole.php
          I jeszcze jedna ważna sprawa, Po otwarciu Tesco wcale nie nastąpił paraliż
          komunikacyjny co się też tyczy Kinopexu, poprostu malkontenci musieli troche
          ponarzekać.
          • konrad_wp Re: Galeria Płockich Kupców 26.01.05, 22:19
            Musżę przyznać że ja opinię o Opolaninie wyrobiłem sobie czytając opolskie forum - większość ludzi faktycznie narzekała. Kinoplex macie świetny :-) Aha i nie zgadzam się z opinią że w 130 tysięcznych miastach takich jak Opole czy Płock nie ma co liczyć na galerie handlowe z prawdziwego zdarzenia. Oczywiście nie powstanie u nas gigant pokroju Arkadii ale (powtarzam to już po raz n-ty) mniejszy obiekt ale z MARKOWYMI sklepami na pewno by sobie poradził.
    • konrad_wp Re: Galeria Płockich Kupców 26.01.05, 18:53
      Cytat z forum głównego :

"Wczoraj robiąc zakupy w Taigierze słyszałam że są prowadzone zapisy na
      stojska w PŁOCKIEJ GALERI HANDLOWEJ,odbywaią się one w budynku PROMENADY
      przy ulicy Królewieckiej."

Jeśli to prawda to czarno to widzę :(
      • stuntman Re: Galeria Płockich Kupców 26.01.05, 19:10
        Wydaje mi się, że mieliście trochę za duże oczekiwania. Mówiliście o
        warszawskim Klifie itp., a ja po cichu nie liczyłem na nic więcej niż chociaż
        połowę tego standartu. Widomo jakie możliwości (i podejście) mają płoccy kupcy,
        tak więc jest to bardzo prawdopodobny kierunek zdarzeń. Pożiwiom, uwidzim :)
        • konrad_wp Re: Galeria Płockich Kupców 26.01.05, 19:21
          Klif był tylko przykładem - że centrum tej wielkości spokojnie dałoby sobie radę na płockim rynku. Natomiast tu spodziewam się kolejnego Taygera - bo chyba trudno mówić o jakiejś normalnej galerii w sytuacji gdy kupcy robią zapisy (?) na sklepy. Poza tym tuż obok będzie PERN ...
          • abrakadaber Re: Galeria Płockich Kupców 27.01.05, 00:26
            jestem nieco sceptycznie nastawiony do pomysłu galerii płockich kupców. kilka
            lat temu coś podobnego powstało w Toruniu. było to CH FILMAR, na potrzeby
            którego wyszykowano 6 pietrowy budynek. z początku jakoś to jeszcze wygladało,
            aczkolwiek wiele stoisk było nieobsadzonych, inne często padały a na ich
            miejsce powstawały nowe. z upływem czasu było tylko gorzej. obecnie od
            jakiegoś roku górne piętra zajął hotel, a jakieś niedobitki stoisk pozostały na
            2 najniższych kondygnacja (a CH powstało o ile pamiętam jakieś ok. 7 lat temu).

zmierzam do tego, ze w obecnych czasach trudno wyobrazić sobie galerię handlową
            samodzielnie (tylko stoiska), w oderwaniu od (hiper)marketu, centrum rozrywki
            (kina, kręgielnia) czy wreszcie restauracji. to właśnie te elementy (najlepiej
            zebrane pod jednym dachem) stają się czynnikiem przyciągającym potencjalnych
            klientów.
            a kolejnego Taygera nie chcę... i tak juz nie pamietam kiedy (poza bielizną)
            kupiłem coś w Płocku...
            pzdr
            • konrad_wp Re: Galeria Płockich Kupców 27.01.05, 00:40
              Wiesz , w tym przypadku można od biedy przyjąć że galeria wcale nie byłaby oderwana od hipermarketu bo od Auchan i Obi przysłowiowy rzut beretem.Jeśli ci kupcy chcą zrobić coś naprawdę porządnego niech zainteresują się franchisigiem. To jest moim zdaniem przyszłość handlu w Płocku - Reserved,Blikle,Da Grasso,Telepizza nie wspominając o McDonaldzie - te wszystkie punkty działają na zasazdie franchisingu i tu jest pole do popisu dla płockich "biznesmenów". Tylko czy ich na to stać ...
              • abrakadaber Re: Galeria Płockich Kupców 27.01.05, 00:55
                masz oczywiście rację co do franchisingu a nałożone na franchisigobiorcę
                obowiązki spełnienia określonych standardów wpływają pozytywnie na poziom usług
                i zadowolenie konsumentów. zastanawiam się jednak, czy forma, w której
                ewentualnie galeria powstanie, nie jest juz przeżytkiem... oczywiście są to
                rozważania czysto hipotetyczne, bowiem poza "chęcią wybudowania galerii" nikt z
                nas tak na dobrą sprawę nic nie wie.
                pzdr
                • intruder Re: Galeria Płockich Kupców 27.01.05, 21:41
                  Spójrzcie wyżej - poruszylem ewentualność powstania franchisingu w Plocku.
                  • konrad_wp Re: Galeria Płockich Kupców 27.01.05, 21:57
                    No to jest nas , o takich poglądach już trzech :-) Aż mnie korci żeby sprawdzić prawdziwość tych plotek o "zapisach" w budynku Promenady i pójść tam w celach rozpoznawczych ...
      • czytelnik.prasy Re: Galeria Płockich Kupców 26.01.05, 22:55
        Też to widziałem. Już coraz mniej wizji normalnych inwestycji typu multipleks
        (przynajmniej oficjalnych wizji) czy galeria handlowa z prawdziwego
        zdarzenia-teraz czas opisywać podolszyckie Tajgery płockich kupców które mają
        łączyć się kładką ze słynnym już obiektem EraBudu ;-) czy budowę pawilonu przy
        Jysku. To są normalne osiedlowe obiekciki - postępu w tym żadnego,ale na
        bezrybiu i rak ryba.
        • stuntman Re: Galeria Płockich Kupców 26.01.05, 23:03
          Postępu to już w naszym kochanym mieście nie ma od ponad dwóch lat. Aż żal
          patrzeć jak w innych miastach powstają nowe, piękne inwestycje (vide chociażby
          Opole powyżej), a u nas wciąż kurczy się lista inwestycji planowanych. Zaplecze
          komercyjne całkowicie schodzi na psy, ale niestety - nasza władza ma INNE
          PRIORYTETY. A jeszcze kilka lat temu można było być dumnym jak unowocześnia się
          nasza płocka baza handlowo-usługowa :(
          Czarno to widzę...
          • konrad_wp Re: Galeria Płockich Kupców 26.01.05, 23:24
            Czy ja o czymś nie wiem ?? Co "spadło z planu" ??
            • stuntman Re: Galeria Płockich Kupców 26.01.05, 23:43
              Może nie koniecznie chodziło mi o to że coś "spadło z planu", bardziej o coraz
              krótszą listę w dziale "Inwestycje planowane" na Stronie Płockich Inwestycji.
              Jeśli odejmiemy od tej listy inwestycje finansowane przez budżet miasta, to
              pozycje na tej liście będzie można chyba policzyć na palcach jednej ręki. W
              związku z tym zastanawiam się jakie są perspektywy dla Płocka na najbliższych
              kilka lat, kiedy nie ma w ogóle pomysłów na przyszłość, kiedy komplikują się
              chociażby sprawy związane z Astigmatikiem, Sphinx wycofuje się z miasta (daję
              tylko przykład), a wszystko na co stać lokalny biznes to wybudowanie drugiego
              Taygera. Czy obecna ekipa pozostawi miasto w totalnej stagnacji?
              • konrad_wp Re: Galeria Płockich Kupców 26.01.05, 23:51
                Nie popadajmy w zbytni pesymizm - faktycznie jest kicha , ale czemu miałoby być u nas eldorado skoro wszędzie w Polsce tak jest? Nie przemawia do mnie argument że np. we Włocławku mają dwa hipermarkety bo do są zwykłe blaszane budy - my za to będziemy mieć porządny amfiteatr , odnowione kino na Tumskiej (mam nadzieję :-) , samą Tumską , nową galerię w byłym SDH , może coś w byłym Hortexie (chociaż o tym też cicho) , odnowiony teatr , nowy most do którego nie będzie jak dojechać ;-) . Nie jest źle chociaż mogłoby być znacznie lepiej ... nie możemy po prostu porównywać się do największych miast takich jak Warszawa,Wrocław czy Kraków bo to logiczne że tam zawsze będą lokowane większe pieniądze i z większym rozmachem. Tak to już jest na tym świecie ... cieszmy się z tego co będziemy mieć ...
                • stuntman Re: Galeria Płockich Kupców 27.01.05, 00:09
                  To co może być niedługo, to ja dobrze wiem :) Jednak są to inwestycje typowo
                  miejskie, a ja chcę w końcu jakichś inwestycji zewnętrznych - gdzie te nowe
                  miejsca pracy, rozrywka dla młodzieży, odrobina miejskiego luksusu?? Poza tym
                  nie mówiłem nic o porównywaniu się do aglomeracji jak Poznań, Wrocław czy
                  Kraków, raczej zrobiłem przegląd miast typu Opole, Olsztyn, Toruń czy Bielsko-
                  Biała i nie jest u nas ostatnio różowo. W moim subiektywnym wrażeniu, kilka lat
                  temu bardziej czułem dynamiczny rozwój miasta, zmiany na lepsze w wielu
                  dziedzinach życia, po prostu było widać proces "doganiania" czy niekiedy
                  nawet "przeganiania" miast będących w krajowej czołówce. A teraz jak jest,
                  chyba każdy widzi - i jeszcze ta "galeria płockich kupców", która nawet pod
                  koniec XX wieku niczym odkrywczym chyba by nie była. Radykalnie sytuację
                  mogłoby zmienić jedynie wejście inwestorów zewnętrznych, bo to co obserwujemy
                  to jest w obecnej sytuacji gospodarczej szczyt możliwości lokalnego biznesu
                  (szczególnie jeśli nie ma tak naprawdę wolnego rynku i realnej konkurencji).
                  • konrad_wp Re: Galeria Płockich Kupców 27.01.05, 00:24
                    Opole i Toruń są miastami wojewódzkimi i wbrew pozorom to też inna liga ... zgadzam się natomiast co do tego że w kwestii handlu , rozrywki itp jest u nas kompletna nędza ale mam nadzieję że (wreszcie) to się zmieni (no może poza hipermarketami które zaczną powstawać na początku 2007 roku). Aha i jeśli ktoś będzie miał informacje jak ma wyglądać ta galeria kupców to bardzo proszę o podzielenie się nimi bo może to na głównym to tylko plotka ... sam już nie wiem , grunt że nie chcę żeby powstało na Podolszycach kolejne badziewie którego będzie się trzeba wstydzić przed przyjezdnymi ...
                • czytelnik.prasy Re: Galeria Płockich Kupców 27.01.05, 18:33
                  > Nie popadajmy w zbytni pesymizm - faktycznie jest kicha , ale czemu miałoby być
                  > u nas eldorado skoro wszędzie w Polsce tak jest? Nie przemawia do mnie argumen
                  > t że np. we Włocławku mają dwa hipermarkety bo do są zwykłe blaszane budy - my
                  > za to będziemy mieć porządny amfiteatr , odnowione kino na Tumskiej (mam nadzie
                  > ję :-) , samą Tumską , nową galerię w byłym SDH , może coś w byłym Hortexie (ch
                  > ociaż o tym też cicho) , odnowiony teatr , nowy most do którego nie będzie jak
                  > dojechać ;-) . Nie jest źle chociaż mogłoby być znacznie lepiej

Święta prawda - trzeba się cieszyć z tego co będzie , dla mnie sprawą
                  najważniejszą sprawą z inwestycji na Tumskiej bez wątpienia jest Przedwiośnie
                  przerobione na nowoczesne kino wielosalowe oraz Hortex na galerię handlową czy
                  coś w tym guście. To teraz jest na celowniku,chociaż tu też cisza,należy wiązać
                  z tą inwestycją największe nadzieje i przypisywać tej inwestycji największe
                  prawdopodobieństwo realizacji. Chyba że MM coś knuje ;-)
                  • konrad_wp Re: Galeria Płockich Kupców 27.01.05, 18:45
                    Wysłałem jakiś czas temu maila na adres przedwiosnie@maxfilm.com.pl z pytaniem o inwestycję na Tumskiej , niestety jak dotąd nie odpowiedzieli. Może jakby maili (lub wpisów w księdze gości - bo taka też tam się znajduje) byłoby więcej to by raczyli odpowiedzieć ... ale i tak najlepiej jakby sprawą zaitneresowała się chociażby Gazeta lub Tygodnik Płocki i wzięła na tapetę wszystkie firmy - czy będą budować , co i ewentualnie kiedy. Bez tych informacji skazani jesteśmy w dalszym ciągu na domysły i spekulacje.
                    • czytelnik.prasy Re: Galeria Płockich Kupców 27.01.05, 21:22
                      Ktoś na forum strony głównej Max-Filmu (forum ma mało wpisów) w grudniu zadał
                      pytanie : "Multipleks M-F w Płocku - będzie czy nie ?" Ktoś odpowiedział :
                      "Taaak. Max-Film jak karp świąteczny nabiera wody w usta...". Co do inwestycji -
                      są sygnały że będzie - wywiad z szefem MaxFilmu na portalu,artykuł w
                      Rzeczpospolitej w dziale gospodarczym,wzmianka w NTP o gromadzeniu dokumentacji.
                      Ale artykuł co i jak oraz kto i gdzie - w lokalnych gazetach - czekam na to - w
                      sumie one nakręcały spiralę wizji - i niech teraz dociekają - tak nas rozpuścili
                      tymi wizjami ;-)
                    • radeqrdemenes Re: Galeria Płockich Kupców 28.01.05, 10:35
                      Myślę że to dobry pomysł i ja też napiszę:)
                    • czytelnik.prasy Re: Galeria Płockich Kupców 31.01.05, 18:39
                      Bywalec forum "radeqrdemenes" wpisał zapytanie w Księdzie Gości,
                      teraz pojawiła się reakcja na to :

"W sprawie oficjalnego stanowiska co do remontu zapraszamy na www.maxfilm.com.pl Sprawa Walentynek oraz Zapowiedzi jest chyba jasna. Oczywiście czekamy na Wasze propozycje. W każdej sprawie kontaktujcie się z nami"

Nie wiem jednak gdzie szukać tego "oficjalnego stanowiska" na stronie głównej. Może Wy potraficie je odnaleźć ?
                      • konrad_wp Re: Galeria Płockich Kupców 31.01.05, 18:51
                        Nie znalazłem na tej stronie żadnej nowej wiadomości która zaspokoiłaby moją ciekawość. I jeszcze to ostatnie zdanie - " W każdej sprawie kontaktujcie się z nami" brzmi dziwnie - do tej pory nie raczyli odpowiedzieć na mojego maila.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka