Dodaj do ulubionych

Borowiczki i Imielnica w "Osiedlowie" w GnM...

IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 29.06.02, 18:40
Co sądzicie o tych dwu dzielnicach ?
Uważam że zdjęcie jakieś marnej chatki to trochę krzywdzący symbol Borowiczek.
Są tam takie gdzieś głęboko ukryte. Moim zdaniem Borowiczki to klocki
jednorodzinne i różnego rodzaju trochę lepsze i gorsze architektoniczne domki +
nieutwardzone drogi,gdzieniegdzie asfalt,ale nie marna chata.
Obserwuj wątek
    • Gość: Strucho Re: Borowiczki i Imielnica w IP: *.pt-2.petrotel.pl 01.07.02, 10:08
      Jestem zdania, że wszystko powinno się pokazywać z jak najlepszej strony,
      jednocześnie nie przekłamywać faktów i nie zatajać prawdziwych problemów. Inna
      kwestia, że tam jest jeszcze sporo do zrobienia.
      • Gość: Aska Re: Borowiczki i Imielnica w IP: *.plock.sdi.tpnet.pl / 192.168.0.* 02.07.02, 15:01
        Mieszkam w Borowiczkach hm... no bedzie juz 19 latek ;)) i macie racje jest
        tam sporo do zrobienia tego nie ukrywam ale widzac nowe ogromne i
        zupelnie "nowoczesne" osiedla powstajace tam w błyskawicznym tepie... mysle ze
        nie bez powodu ludzie tak "uciekają" do Borowiczek. ;) Moze przydaloby sie aby
        Rada Borowiczek znalazla troche funduszy na założenie w niektórych miejscach
        chodzników (byłoby znacznie ebzpieczniej), czy tez drogi asfaltowej, ale..
        mniejmy nadzieje ze niebawem cosik sie zmieni w tej sprawie
        pozdrawiam
        • Gość: Strucho Re: Borowiczki i Imielnica IP: *.pt-2.petrotel.pl 03.07.02, 09:32
          Przyznam się, że dawno nie byłem w Borowiczkach, a tych nowoczesnych osiedli
          niestety jeszcze nie miałem okazji zobaczyć. Wielu ludzi nawet nie wie, że tam
          coś się zmienia i to w znacznym stopniu, podobnie jak nie wiedzą, że
          rozbudowują się np. Podolszyce. Większość z tych ludzi to mieszkańcy centrum,
          którzy tych terenów nie odwiedzają i nie znają, stąd te stereotypy.
          Myślę, że niegłupim pomysłem było by, abyście Wy - przedsiębiorczy mieszkańcy
          Borowiczek i Imielnicy stworzyli np. profesjonalną stronę o swojej dzielnicy,
          na której ukazywalibyście pozytywne zmiany w Waszym rejonie, wyrażone zarówno
          w słowie pisanym jak i na fotografii.
          Pozdrawiam... :)
          • Gość: grubas Re: Borowiczki i Imielnica IP: 62.200.126.* 03.07.02, 14:08
            Mieszkam w Borowiczkach już od 26 lat.Miejscowość jest malowniczo
            położona.Szkoda tylko,że Cukrownia Borowiczki nie dba o wizerunek Borowiczek.Co
            roku muszę przypominać,że należałoby ściąć trawę i "Krzaczyska"przy drodze w
            kierunku Bielina(lasek brzozowy), które zasłaniają widocznosć.Tu dojdzie do
            wypadku!!!Panie Olenderek , to do Pana apeluję:Proszę się wziąć do roboty!!!!
            Wypadałoby chyba zrobić coś z parkiem, o ironio losu:również należącym do
            Cukrowni Borowiczki.Czy nie można zrobić tam porządku, ustawić ławek,
            itd.???!!!!
            • dzwonnik Re: Borowiczki i Imielnica 03.07.02, 14:21
              Zbliza sie czas wyborow samorzadowych, wiec z pewnoscia kazdy bedzie mogl
              wyciagnac wnioski z pracy okreslonego dzialacza. Mlodziez mieszkajaca poza tymi
              osiedlami faktycznie malo co wie o tych terenach i moze warto byloby to
              zmienic. Nie kazdy np. wie, jak wspanialym miejscem do jazdy na rowerze jest
              Grabowka. Ulica niezbyt tloczna, polozona wzdluz Wisly i na dodatek dosc dluga.
              Pewnie przy okazji budowy mostu i drog dojazdowych cos sie zmieni, ale w tym
              juz nasza glowa, zeby byla to zmiana na lepsze. Znam te tereny bardzo dobrze i
              chetnie przyczynilbym sie do tego, aby zrobic cos dobrego. Ale jak?????? To
              dobre pytanie... moze wystartuje w wyborach? :)
              • Gość: grubas Re: Borowiczki i Imielnica IP: 62.200.126.* 03.07.02, 14:32
                Coś jeszcze o Borowiczkach, a raczej o ludziach, którzy tu mieszkają.Niestety
                mieszkańcy Borowiczek uwielbiają plotki.Niejedna taka plotka przyczyniła się do
                łez innych osób.Tutaj wszyscy się znają.A jeszcze jedno, wylegarnią plotek jest
                Ośrodek ZdrowiaPrzy ul.Borowickiej w Borowiczkach.Jeśli ktoś chce mogę podać
                konkretny przykład.Na szczęście oprócz tych złych stron, Borowiczki mają wiele
                zalet.
                • pinch Re: Borowiczki i Imielnica 03.07.02, 14:53
                  Gość portalu: grubas napisał(a):

> Na szczęście oprócz tych złych stron, Borowiczki mają wiele
                  > zalet.

Jedna z nich jest to, ze Cukrownia Borowiczki produkuje wyzszej jakosci cukier
                  niz cukrownie z koncernu Pfeifer & Langen.

• Gość: ●Werdan● Re: Borowiczki i Imielnica IP: *.icm.edu.pl / *.petrotel.com.pl 03.07.02, 15:14
                    > > Na szczęście oprócz tych złych stron, Borowiczki mają wiele
                    > > zalet.
                    >
                    > Jedna z nich jest to, ze Cukrownia Borowiczki produkuje wyzszej jakosci cukier
                    > niz cukrownie z koncernu Pfeifer & Langen.

Kolejna zaleta jest wspaniale polozenie tej dzielnicy. Okoliczne lasy sa wrecz
                    wspaniale, dosc czesto mam okazje spacerowac po tych terenach. W lasach jest
                    ogromna ilosc zwierzat. No i pomnik sw. Huberta wraz ze znakomitym miejscem na
                    lesna imprezke :)

Niestety jest tam dosc sporo 'dresiarstwa', ktorzy na szczescie nie chodza po
                    lasach a jedynie 'pilnuja chodnikow' w centrum osiedla. :)
                    • hiubi Re: Borowiczki i Imielnica 03.07.02, 20:30
                      > No i pomnik sw. Huberta wraz ze znakomitym miejscem na lesna imprezke :)

WOW!!! Gdzie to dokładnie jest??? Ja nie wiedziałem o tym!!!!
                      Hiubi - zaskoczony
                      • Gość: ●Werdan● Re: Borowiczki i Imielnica IP: *.petrotel.com.pl 03.07.02, 20:52
                        > WOW!!! Gdzie to dokładnie jest??? Ja nie wiedziałem o tym!!!!

Drogi Hubercie :))
                        Jakies 20 minut piechotka od petli 'trojki', caly czas lasem, w kierunku
                        wschodnim. :)
                        Ciezko jest wyjasnic, gdzie dokladnie jest to miejsce. Jest to fajny placyk w
                        lesie, w drewnienymi laweczkami i daszkami oraz duzym miejscem na ognisko.
                        Odbywaja sie tam imprezy dla mysliwych i nie tylko :))

• hiubi Re: Borowiczki i Imielnica 03.07.02, 20:57
                          A pomnik sam jest??? Jak będę w Płocku muszę poprzeglądać wszystkie książki
                          itp może coś znajdę...

Hiubi - zaciekawiony
                          • Gość: ●Werdan● Re: Borowiczki i Imielnica IP: *.petrotel.com.pl 03.07.02, 20:58
                            > A pomnik sam jest???

Pomnik jest, a jakze :)
                            • hiubi Re: Borowiczki i Imielnica 03.07.02, 21:04
                              No kurcze kilka wiosenek już przeżyłem i nawet o tym nie wiedziałem. Tym
                              bardizej, że rowerkiem zapuszczałem się kiedyś w tamte okolice. Będzie okazja
                              na przewietrzenie rowerka...

Hiubi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka