Dodaj do ulubionych

Zniszczonych ponad 30 grobów na starym cmentarzu!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 17:40
Słyszałem że w piątek grupa osób zdewastowała groby na starym cmentarzu.
Pojechałem sprawdzić co się stało i zobaczyłem dziesiątki zniszczonych
grobów, połamanych krzyży i nagrobków.
Czy nikogo nie interesuja losy płockiego cmentarza?
Sprawą powinna się zająć prokuratura i policja.
Zamiast tworzyć durne tematy www.Gazeta.pl powinna zjąć się ważniejszymi
sprawami.
Rozumiem ze temat "nowe trendy w kosmetyce" czy "lekarz nie robi zastrzyków"
mogą okazać się co dla niektórych prowodyrów ważne ale ten temat powinien
trafić na pierwszą stronę.
Pozdrawiam.

Obserwuj wątek
    • Gość: ? Płockie chamstwo i debilizm... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.05, 18:38
      Ciekawe kto to mógł zrobić - kwiat płockiej młodzieży typu gó.. w kapturze i
      dresie? A może jacyś "szataniści" ?
      • Gość: płock GDZIE JESTEŚ GAZETO???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 20:31
        Czy tylko temat o Milewskim na paznokciach jest dla ciebie ważny??
        Baaaardzo rzadko nie piszesz o rzeczach ważnych dla miasta!!!
    • szczerbaty_alfred Re: Zniszczonych ponad 30 grobów na starym cmenta 08.05.05, 22:24
      Rozumiem ze temat "nowe trendy w kosmetyce" czy "lekarz nie robi zastrzyków"
      > mogą okazać się co dla niektórych prowodyrów ważne ale ten temat powinien
      > trafić na pierwszą stronę.
      rozumiem , że pan doktór Mario w swoim żółtym wozie (nie maluch przecież) nie
      widzi problemu w tym, że jego kolega po fachu sprzeciwił się przysiędze
      Hipokratesa, bo dla spokoju sumienia i umacniania poczucia solidarności
      zawodowej wolałby poczytać o złych satanistach a nie złych lekarzach.
      • Gość: Mario.W Re: Zniszczonych ponad 30 grobów na starym cmenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 23:03
        Dobra od początku nie pisze się doktór tylko doktor albo lekarz.
        Co ma wspólnego mój samochód z tym czy innym tematem- jak ci się podoba to auto
        jest na sprzedaż a jak nie to twoja sprawa.
        Widzę że mnie znasz to moze się przedstawisz bo szczerbaty-alfred niczego mi
        nie mówi poza tym że nie dbasz o uzębienie.
        Gazety szukają "gorących tematów" i tyle a temat zniszczenia grobów jest
        bardziej istotny niż tematy o których wspomniałem wcześniej.
        • szczerbaty_alfred Re: Zniszczonych ponad 30 grobów na starym cmenta 09.05.05, 00:22
          Gość portalu: Mario.W napisał(a):

> Dobra od początku nie pisze się doktór tylko doktor albo lekarz.
          Dobra p. doktorze ale jako człek niewykształcony i prosty, dostarczyciel
          kiełbas, czekoladek, koniaków tudzież gotówki nie muszę o tym wiedzieć.
          > Co ma wspólnego mój samochód z tym czy innym tematem- jak ci się podoba to
          auto
          > jest na sprzedaż a jak nie to twoja sprawa.

Ano moja. Bo ja przychodzę do pracy na 7.00 i pracuję do 16 lub 17 i jakoś
          sobie auta nie mogą kupić. A panowie doktory co jak leżałem na oddziale
          przychodzą o 8.30 i wychodzą o 14.00 mogą różne fajne autka kupić.
          Zapewne p. doktór Mario powie mi że oni wszyscy jako niesamowicie etyczne
          ludzie mają po prostu bogatych rodziców albo żony/mężów a gabinety wieczorami
          i w weekendy tudzież operacje skomplikowane to oni społecznie z poczucia
          obowiązku i tej przysięgi wszystko robią.
          > Widzę że mnie znasz to moze się przedstawisz bo szczerbaty-alfred niczego mi
          > nie mówi poza tym że nie dbasz o uzębienie.
          Nie dbam i już. Capi mi z gęby i tyle. A jestem stałym użytkownikom forum znany
          dobrze tak jak i p. doktór szanowny. I to wystarczy.
          > Gazety szukają "gorących tematów" i tyle a temat zniszczenia grobów jest
          > bardziej istotny niż tematy o których wspomniałem wcześniej.
          A to p. doktora interpretacja. My ludek prosty mamy inne zdanie. I co. Będzie
          nas wizyta drożej kosztowała czy może od razu pavulonik zostanie podany?

A teraz poważnie. Miałem kontakt z wieloma lekarzami różnych specjalności. Są
          tacy do którch mam szacunek i będę miał zawsze, a są tacy, których bym zatłukł
          od razu bo dla nich każdy pacjent to portfel, znajomości albo człek prosty,
          któremu można każdą głupotę wmówić.
          Pozdrawiam p.doktora, jego dobre samopoczucie zawodowe i chęć do szukania
          sensacji w satanistach, jakby gównażeria, którą można po prostu kopami
          wykończyć była ważniejsza od niekompetencji, łapówkarstwa i zwykłego
          s...syństwa. No ale my naród wybrany w białych kitlach........pracujący dla Was
          za grosze.........
    • roman_j Re: Zniszczonych ponad 30 grobów na starym cmenta 08.05.05, 23:04
      No i Gazeta napisała.
      miasta.gazeta.pl/plock/1,35681,2696722.html
      Dlaczego dopiero teraz? To oczywiste. Ta dewastacja miała miejsce w piatek
      wieczorem, czyli już po zamknięciu sobotniego numeru Gazety. W niedzielę Gazeta,
      jak wiadomo, nie wychodzi. Najwcześniej można więc było o tym napisać w
      poniedziałowym wydaniu, co też się oczywiście stało.
      Rozumiem emocje, ale myślę, ze warto czasem się chwilę zastanowić przed
      rzuceniem oskarżenia, bo łatwo się je rzuca, a rzadko kiedy się za nie
      przeprasza, gdy okażą się bezpodstawne. Ciekaw jestem, czy te osoby, które tutaj
      pomstowały na Gazetę, będą miały odwagę przyznać, że zrobiły to jednak
      pochopnie? Obawiam się, że nie. A szkoda.
      • Gość: Mario.W Re: Zniszczonych ponad 30 grobów na starym cmenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 08:16
        A czy gazeta będzie miała odwagę przyznać się że czasami pochopnie oskarża
        lekarzy nie zapoznając się z dokumentacją medyczną oraz ekspertyzami
        konsultantów (tak jak to było w przypadku wczesnego wykrycia sepsy u
        niemowlaka) tylko opiera się na stwierdzeniach "poszkodowanych" którzy nieraz
        na swój sposób interpretują postępowanie lekarza?
        Jak gazeta zacznie opierać się na twardych faktach to ja również jestem gotów
        ustąpić.
        Taka informacja powinna być podana chociaż na forum aby każdy mógł sprawdzić
        czy groby jego bliskich nie zostały zdewastowane.
        • Gość: Jurek Re: Zniszczonych ponad 30 grobów na starym cmenta IP: 193.109.244.* 09.05.05, 08:37
          srodowisko lekarskie samo silnie zapracowalo na taka a nie inna opinie
          wiec sie nie osmieszaj
          • preparat_plock ciemnoto lecz się sama :) 09.05.05, 11:01
            ty się nie ośmieszaj, bo twoja wiedza opiera się tylko na wiadomościach z mediów, które
            piorą mózgi ciemnocie - a potem ciemnota uważa, że zna fakty;
            to jaką mamy służbę zdrowia, to jedynie zasługa urzędasów, a nie - choćby w najmniejszym
            stopniu - lekarzy;
            to politycy mają pacjentów w dupie;
            osatnio rozmawiałem ze znajomym, który pracuje w niemieckiej, jednej z największych na
            świecie, firm farmaceutycznych. Firma dystrybuuje równiez leki na naszym rynku;
            Opowiadał mi o wprowadzaniu pewnego, dosyć drogiego leku na nasz rynek. Lek należy do
            tzw. refundowanych, no i urzędasy zdecydowały, że dopuszczą lek do sprzedaży, ale tylko
            wtedy, jeśli zmodyfikuje się ulotkę, chodziło konkretnie o zalecenia stosowania leku;
            a po co?
            ano po to, żeby w jak największym stopniu ograniczyć zakres stosowania leku, żeby jak
            najrzadziej lek wykupywali pacjenci, a tym samym, żeby zmniejszyć koszty refundacji (tego
            co państwo dopłaca do każdego opakowania - jakby ktoś nie wiedział)

fajnie, co?
            a wy dalej wierzcie, że najlepsze leki są polskie, te najtańsze, które państwo wam daje w
            prezencie, za "złotówkę" - pamiętacie ukochanego ministra wszystkich pacjentów,
            Łapińskiego???

a co państwo polskie oferuje, w ramach tzw. odpowiedników (oczywiście tańszych he he) za
            lek o o którym pisałem???
            oczywiście sterydy ha ha ha

pozdrawiam!
            • Gość: Jurek Re: ciemnoto lecz się sama :) IP: 193.109.244.* 09.05.05, 18:59
              moja wiedza wynika z kontaktu, z lekarzami i pseudolekarzami
              ty od pseudolekarzy plynnie przeszedles do innego tematu
              dlaczego ?
              tez jestes ...... pseudolekarzem ?
              • preparat_plock Re: ciemnoto lecz się sama :) 09.05.05, 21:15
                Gość portalu: Jurek napisał(a):

> moja wiedza wynika z kontaktu, z lekarzami i pseudolekarzami

rozumiem, że jesteś pacjentem?? faktycznie, wiesz wiele :)

> ty od pseudolekarzy plynnie przeszedles do innego tematu
                > dlaczego ?
                > tez jestes ...... pseudolekarzem ?

lepiej :)
                a tak w ogóle to po prostu wkurza mnie ciemnogród, który za gó..any system
                opieki zdrowotnej wini tylko lekarzy;
                tak samo wku..ają mnie dziennikarze, pokroju pana Arkadiusza A.,którzy z byle
                tematów budują artykuły przedstawiające racje tylko jednej strony, tak żeby
                temat był łatwy do podchwycenia dla ciemnogródu - który jeszcze kupuje GW.
                no, ale rozumiem, że jak się na codzień szuka dziur w Grabówce, albo pisze o
                gównach na trawnikach, to czasami trzeba zaspokioć apetyt na większy temat i
                kogoś obsmarować;
                i dlatego popieram opinię Mario W.
                • Gość: Jurek Re: ciemnoto lecz się sama :) IP: 193.109.244.* 09.05.05, 21:29
                  >rozumiem, że jesteś pacjentem?? faktycznie, wiesz wiele :)

zdaza sie, mnie i moim bliskim/znajomym, jak kazdemu :)
                  wiec jak to sie mowi wiem z autopsji

>a tak w ogóle to po prostu wkurza mnie ciemnogród, który za gó..any system
                  >opieki zdrowotnej wini tylko lekarzy;

masz jakas obsesje na punkcie tego systemu :)
                  uwazasz ze fakt ze jest jaki jest usprawiedliwia tych pseudolekarzy ?
        • roman_j Re: Zniszczonych ponad 30 grobów na starym cmenta 09.05.05, 23:20
          Gość portalu: Mario.W napisał(a):

> A czy gazeta będzie miała odwagę przyznać się że czasami pochopnie oskarża
          > lekarzy nie zapoznając się z dokumentacją medyczną oraz ekspertyzami
          > konsultantów (tak jak to było w przypadku wczesnego wykrycia sepsy u
          > niemowlaka) tylko opiera się na stwierdzeniach "poszkodowanych" którzy nieraz
          > na swój sposób interpretują postępowanie lekarza?

Co ma piernik do wiatraka? To jest argument w rodzaju: "A za to u Was to
          Murzynów biją", jeśli wiesz, o co chodzi. :-))
    • Gość: altpoltergeist Re: Zniszczonych ponad 30 grobów na starym cmenta IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 09.05.05, 09:52
      To ja, stary poltergeist. Naruszyliście mój spokój wieczny, dlatego będę wam
      dokuczał.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka