Gość: Skrzydlak IP: *.class146.petrotel.pl 13.06.05, 16:08 Witam Jutro jak już się zjawisz w pracy (dziś już pewnie poszedłeś do domu) to ustosunkuj się do tego: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=66&w=24966471&a=25150743 Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mariuszg2 Re: Pytania do mariuszg2 13.06.05, 16:58 >Zarzucasz Romanowi, że nie zna nauczania Papieża. Skoro stawiasz mu taki > zarzut, to sam musisz być ekspertem. Jedno nie ma związku z drugim. Błędne rozumowanie. No ale powiedzmy... To się bardzo dobrze składa, bo ja też nie > > znam zbyt dobrze nauczania Papieża i korzystając z okazji chciałbym cię > poprosić o drobna przysługę (zresztą nie tylko ja na tym skorzystam, ale też > inni forumowicze). Chciałbym żebyś streścił na forum wszystkie encykliki Jana > Pawła II. Byłoby tez miło, gdybyś oprócz streszczenia napisał też, jak sam > rozumiesz treść każdej encykliki. Kościół spędził 2000 lat na krzewieniu zasad wiary, JP2 całe życie na swoje encykliki a Ty mnie prosisz o drobną przysługę streszczenia tego na tym forum !!! Jesteś sympatycznie szalony! Ale dobra, spróbuję: "Będziesz miłował Pana Boga swego ze wszystkiego serca swego, ze wszystkich sił swoich ze wszystkiego serca swego a bliźniego swego jak siebie samego". Oto kodeks etyki Radnego... i wiesz co? Założe się, że każdy Radny go zna a w najgorszym razie słyszał o nim. Po co mu więc następny spisany przez jakiegoś tam Romana (no chyba, że to Mesjasz bis) Poza tym taki Radny wiecznie zarobiony nie ma czasu czytać jakiegoś przedługawego nudnego tekstu nie na temat (nie wspominając normalnych ludzi) Więc po co komu taki kodeks? Chyba tylko jego twórcy. Przypomina mi się intelektualista (mały, chudy w kapelusiku) z "Rejsu". Dla mnie uosobienie Romana zarówno fizycznie jak i intelektualnie. Pamiętasz jego tekst o twórcy i tworzywie ?... Tak jest z Romanem. Chłopak popadł w paranoję. To będzie dla nas bardzo cenne, dla nas, nie > znających nauki Papieża, poznać ją dzięki komuś, kto ją poznał. Chyba nam tego > nie odmówisz? Piszesz w liczbie mnogiej... Czyżby Roman był wieloosobowy :))? Może to Trójca bis :)? Nie powinieneś takiej wiedzy zatrzymywac tylko dla siebie. To > byłoby sprzeczne z Jego wolą. Ależ skąd. Ta widza jest ogólnie dostępna... Pismo Święte, kazania coniedzielne, linki katolickie, biblioteki, kuria... wystarczy się wysilić odrobinkę i już masz ... to lepsze źródła ode mnie...ale dzięki za estymę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iksiński Re: Pytania do mariuszg2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 20:39 Radzę tym panom osobiście przeczytać, ale mnie się zdaje, że oni wolą marksizm - leninizm. Wspólczuję...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skrzydlak Re: Pytania do mariuszg2 IP: *.class146.petrotel.pl 13.06.05, 21:05 Zapytalem Cie o encykliki, a Ty odpowiadasz o: Romanie, Mesjaszu bis, Trójcy bis, radnych. Nie wiesz nic o encyklikach bo z Ciebie taki znawca-prześmiewca. Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś