Gość: komuch. IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 17.08.05, 09:23 A co na to pracodawca ...milicja? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: do komucha Re: Ludzie "Solidarności": Jan Chmielewski IP: *.c158.petrotel.pl 17.08.05, 10:22 Możesz jaśniej? Jaki pracodawca?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawica Re: Ludzie "Solidarności": Jan Chmielewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 13:07 Ty komuchu prawdopodobnie byłeś prześladowca Jasia Cmielewskigo. Chciałbym wiedzieć, czy posiadasz jakiekolwiek moralne uczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tolo Re: Ludzie "Solidarności": Jan Chmielewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 15:40 Wierzę Konradowi Łykowskiemu, jednemu z największych przeciwników komunizmu (KONRAD również siedział w Mielęcinie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: józio Re: Ludzie "Solidarności": Jan Chmielewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 17:34 Wojciech Wiścicki i Jan Chmielewski to dwaj porządni ludzie płockiej Solidarności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolega Grzesiek Re: Ludzie "Solidarności": Jan Chmielewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 19:11 Jasio Chmielewski to porządny człowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Re: Ludzie "Solidarności": Jan Chmielewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 19:50 Jan Chmielewski najdłużej internowany i najdłużej więziony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adas Re: Ludzie "Solidarności": Jan Chmielewski IP: 80.50.35.* 17.08.05, 21:12 I tu sie z wami zgodze.Pan Jan był bardzo porzadnym człowiekiem.!!!!A co do komucha to widac ze mu sloma z butow wystaje i jak chodzi to musi ja zbierac!! poprostu petak tak jak wszystkie sld-owskie popierdolki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zabielski Re: Ludzie "Solidarności": Jan Chmielewski IP: *.hsd1.il.comcast.net 17.08.05, 21:27 Do Komucha-lachudro jedna ten czlowiek tyle wycierpial lajzo jedna bys mogl gnojku w miare egzystowac szubrawcu.Jak mozesz atakowac czlowieka ktoremu twoja formacja i te przebzydle kanalie ubeckie zniszczyly rodzine dom gdzie ofiare poniosl on i jego zona (zmarla na Raka od tych wszystkich udreczen stresow zwiazxanych z Jasiem)ty masz czelnosc podwazac autorytet tego ktory walczyl najwiecej,ktory nie mogl pogodzic sie iz te walke robotnikow okroglostolowcy soprzedali?Jesli uzurpojesz sobie prawo do tych innsynuacji iz on byl szpiclem to te historyjki byly robione na zamowienie tych ktorym przeszkadzal,tych ktorych krytykowal,tych ktorzy soprzedali za srebrniki to cop nazywamy wartoscia moralna a ja wiem iz ty jej nioe posiadasz draniu.Zajrzyj do zrodel z ktorych naprawde bedziesz mogl czerpac uczciwe informacje ale nie te ubeckie lecz koscielne ktorymi dysponuje Kuria Biskupia. P.S Bylem dwukrotnie aresztowany razem z nim w jego domu zmarly Jasio byl uczciwym kolega,czlowiekiem,przyjacielem malo jest takich ludzi na tej ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek z Pocka Re: Ludzie "Solidarności": Jan Chmielewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 22:18 Kolego Zabielski wnioskuję z tego, że napewno się znamy, dwa razy byłem wyprowadzany od Jasia z domu przy ul. Jachowicza,(z ciemnego korytarzyka na pięterku). Kilka razy udało się przemycić "bibułę", a ten palant który tak pisze o naszym - Jasiu z bródką - niech się pier-dol-nie w w czółko, a Ty przyjacielu z tamtych lat nie denerwuj się i wierz w to że doczekamy prawdziwej historii Polski i będziemy z uśmiechem na ustach patrzyli na tych młodych ludzi Którzy będą mówili - MIELIŚCIE RACJĘ, DZIĘKUJEMY WAM . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Z.z Płocka Re: Ludzie "Solidarności": Jan Chmielewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 22:25 a jeszcz Ci powiem kolego, że w tym zakładzie fryzjerskim na Kochanowskiego gdzie była Janka żona do tej pory obcinam włoski. Polecam, emeryci i renciści ze zniżką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Ludzie "Solidarności": Jan Chmielewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 23:59 widać ze Chmielewski Jan był człowiekiem czynu mądrym człowiekiem skoro już wtedy przewidział jakie bedą skutki tzw. "okrągłego stołu" czyli umowy czerwonych z różowymi na neutralizację prawicy mieli oni 8lat od wprowadzenia stanu wojennego 8 lat które inni spędzili gdzies po kątach a dziś Panu Janowi choć nie żyje nie mogą darować jego uczciwej odważnej postawy,tyle zrozumiałam z waszych wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zabielski Re: Ludzie "Solidarności": Jan Chmielewski IP: *.hsd1.il.comcast.net 18.08.05, 04:07 Pani Anno tak byl czlowiekiem i przewidujacym i nie chcial zyc w zaklamaniu dlatego tez wystapil z NSZ Solidarnosc nie mogl sie pogodzic iz uczciwych robotnikow wykorzystano perfidnie do zawlaszczenia narodem chcial by ludziom sie zylo lepiej o to wlsnie Wojtek Wiscicki,Stasia Daszkiewicz Jasio Cmielewski,Jasio Ignaczewski i wielu wielu innych zlozylo ofiary.W dniu dzisiejszym przew,SLD OLejniczak oglosil ze przejmuja postulaty Solidarnosci te 21 o ktore my wszyscy walczylismy czy to nie jest tragedia tych wszystkich ludzi ze z bolszewickich drani stana sie ofiarami i na to przyzwala najwiekszy watacha koles tych co nas gnebili Walesa gdybym mogl to bym draniowi odpial TE Przenajswietrza Maryje Z KLAPY by judasz wiecej nie szydzil z wiary jak rownierz z robotnikow.Na urodziny Lecha zjechala sie cala plejada Komuchow lacznie z Kwasniewskim,Cimoszewiczem i innymi zbrodniarzami ktorzy oplywaja w luksusach a Ania Walentynowicz nie ma za co kupic lekarstw a ile jest takich An ile jest takich Janow ze zbieraja po smietnikach i nie maja co do garnka wlozyc,prosze zobaczyc w jakim procencie rozwinely sie choroby m,innymi Raki Gruzlica wlasnie ze stresow i niedozywienia a ta banda oplywa w luksuasach,mam cicha nadzieje iz Wszechmogacy ukaze zdrajcow jak i ciemiezcycieli wyrowna krzywdy wyrzadzone przez tych co nie wierza w Boga tylko w mamone precz psubraty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: Ludzie "Solidarności": Jan Chmielewski IP: *.eranet.pl 18.08.05, 14:24 Lech Wałęsa zapowiedział w niedzielę w Gdańsku, że po zakończeniu obchodów 25. rocznicy Sierpnia'80 wystąpi z "Solidarności". Podkreślił, że jest to już przesądzone. -Ta "Solidarność" jest tak inna. Jest chyba lepsza, nawet lepsza. Ona jest bardziej zawodowa, ona się szkoli, ona kursy kończy. Ale jest tak daleko inna, że nie pasujemy do siebie - powiedział dziennikarzom historyczny przywódca związku. Były prezydent dodał, że zastanawia się jeszcze nad swoim udziałem w okolicznościowym zjeździe "Solidarności" 30 sierpnia w gdańskiej hali "Olivia". Podkreślił, że jeśli nawet przyjdzie, to będzie to jego pożegnalny zjazd. Wałęsa zaznaczył, że jego odejścia ze związku nie należy traktować jako kroku przeciwko "Solidarności". - To jest manifestacja, że jesteśmy tak daleko inni, że nie uporządkujemy kraju, że trzeba było zwinąć sztandary związku, jak proponowałem. Dzisiaj byśmy się jeszcze raz spotkali i napisali 5 do 10 postulatów, innych, nie związkowych i można by Polskę lepiej reformować. A tak jesteśmy więźniami zwycięstw, więźniami Wałęsy - wyjaśnił były prezydent. Zapowiedział też, że po wystąpieniu ze związku zajmie się promowaniem ruchu szerszego niż związek zawodowy. - Będzie to solidarność w budowie Unii Europejskiej - wyjaśnił. O zamiarze opuszczenia "Solidarności" Wałęsa wspomniał po raz pierwszy w połowie kwietnia 2005 r. - Coraz bardziej widać wymianę pokoleń w związku. Dawno już trzy pokolenia odeszły ze związku, w tym i moje. Ja coraz mniej czuję się w tym związku potrzebny. I dlatego nadchodzi czas, żeby z tego związku wystąpić. Po co mam płacić składki, skoro to już nie jest ten związek, z którym ja się utożsamiam - tłumaczył. Wałęsa wyjaśnił wtedy, że jego drogi z "Solidarnością" rozeszły się też w innych sprawach. - Mój związek, to był bardziej ruch społeczny. Mój związek, to były dwie kadencje przewodniczącego, nie więcej, a potem wracasz do roboty. A ten związek pozmieniał statuty. To jest inny związek, bardziej prowadzony przez szkolonych, zawodowych działaczy - mówił cztery miesiące temu założyciel "S". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alka Re: Ludzie "Solidarności": Jan Chmielewski IP: *.adsl.inetia.pl 09.05.14, 18:46 najlepszy dzialacz regionu plockiego S Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zerkojedyneczka Re: Ludzie "Solidarności": Jan Chmielewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.14, 21:19 Ostatni raz jak widziałem Chmielewskiego, był brudny, skrajnie zaniedbany, z ogromną ilością włosów na głowie, zmierzwionych, nieczesanych jakby od tygodni, jakby wyszedł z kanałów miejskich po miesiącu włóczęgi. Szedł koło Młyna niosąc jakiś tobołek na kiju jak "wolny najmita". Patrzył na nas - przechodniów jakoś tak "z kpiną?", lekko się uśmiechał. Ogólnie coś niby manifestował ale ludzie nie zwracali na Niego najmniejszej uwagi, może z powodu pewnego dystansu... Zwróciłem uwagę na Jego szelmowskie spojrzenie i wiedziałem, że już gdzieś, kiedyś, że chyba Go znam. Minęliśmy się i dopiero po długim przywoływaniu tych oczu, ze zdziwieniem uświadomiłem sobie, że to był Chmielewski. Nie mogłem zrozumieć jak człowiek może doprowadzić się do takiego stanu. Ps.: Chmielewski był milicjantem i został karnie usunięty z Milicji chyba za nieregulaminowe użycie broni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HOŁD BOHATEROWI Re: Ludzie "Solidarności": Jan Chmielewski IP: *.adsl.inetia.pl 13.05.14, 12:46 taki byl Janek, wolny czlowiek, a niewolnicy jeszcze ujadają, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewolnik Re: Ludzie "Solidarności": Jan Chmielewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.14, 13:20 Wolę już być czystym, schludnym i normalnym niewolnikiem w twoim sensie znaczenia tego słowa niż lumpem i pijanicą. Zresztą lump i pijanica tez by pewnie wolał..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dylemato Re: Ludzie "Solidarności": Jan Chmielewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.14, 13:27 Czy nałogowiec uzależniony od alkoholu to człowiek wolny czy niewolnik? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: long Re: Ludzie "Solidarności": Jan Chmielewski IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.14, 10:08 ten nałogowiec przesiedzial dwa lata w wiezieniu bys ty mogl pleść co chcesz, dwa lata nie pil ale dla ciebie nalogowoiec, marny czlowiek z ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: short Re: Ludzie "Solidarności": Jan Chmielewski IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.05.14, 13:58 Dwa lata bez picia to niezwykle heroiczny czyn. Proponuje jakiś pomniczek z ławeczka koło sklepu Wisienka. Faktycznie to nie nałogowiec. Co się czepiają go komuchy. Pewno jacyś koledzy z milicji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rop Re: Ludzie "Solidarności": Jan Chmielewski IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.14, 15:50 nawet napewno, a Jan nie byl kapusiem więc przysluguje ławeczka ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carusek Re: Ludzie "Solidarności": Jan Chmielewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.14, 16:17 Ławeczka dla pijaków co przyjda kumpla odwiedzić Odpowiedz Link Zgłoś