Dodaj do ulubionych

Płomień nad ORLENEM

IP: *.c158.petrotel.pl 25.09.05, 08:40
Z tego co wiem, tali wielki płomień nad Orlenem to zakłócony proces
technologiczny. Czy ktoś wie coś więcej? Ponieważ Orlen milczy przeczuwam, że
nie ma dla mieszkańców Płocak i okolic dobrych wiadomości. Obawa moja jest o
tyle poważna, że płomień daje czadu już od ponad tygodnia.
Do Orlenu (który i tak oleje obawy Płocczan): może ktoś oppowiedzialny u Was
w firmie w końcu ruszyłby dupę złożył oświadczenie w tej sprawie? Chyba, że
już gdzieś zostało opublikowane - to przepraszam i proszę o wskazanie gdzie.
Obserwuj wątek
    • Gość: MK Re: Płomień nad ORLENEM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.05, 08:56
      basell uruchamia nowa instalacje
      • Gość: Bartek Re: Płomień nad ORLENEM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 12:36
        To nie basell daje czadu, tylko nowe olefiny się uruchamiają. Stare też
        zrzucają, ale nie wiem, czy w związku ze startem, czy z zatrzymaniem.
        • Gość: MK Re: Płomień nad ORLENEM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.05, 08:47
          w sobote palily sie 2 pochodnie i chyba jedna byla z basella
          tak mi w kazdym razie mowil kumple, ktory tam robi
    • Gość: Bartek Re: Płomień nad ORLENEM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 12:39
      Masz rację, ale nie do końca. Zrzut na pochodnię to normalna sprawa w kilku
      przypadkach. Takim jest m.in. start nowej instalacji olefin. Otóż to jest spora
      instalacja i jej uruchomienie nie trwa kilku godzin, dnia, tylko ładne kilka
      dób. A trzeba jeszcze pogodzić się, że orlen nie ma obowiązku i nie będzie
      podawał do wiadomości publicznej, że jakaś instalacja robi zrzuty na pochodnię.
      • Gość: wystraszony Re: Płomień nad ORLENEM IP: *.c153.petrotel.pl 25.09.05, 13:17
        no to chociaż coś wiem teraz...
        (PS. może i obowiązku nie ma, ale wypadałoby - to jednak bezpośrednio dptyczy
        ze 200 tys. ludzi i zgodził bym sie z Tobą jakby PKN nie stanowił realnego
        zagrożenia dla mnie i mojej rodziny)
        Pozdrawiam
      • Gość: sasiad Ma obowiązek!!! IP: *.c157.petrotel.pl 25.09.05, 15:28
        Orlen ma obowiązek powiadomić system antykryzysowy (staż pożarna i polcję) a
        także samorząd, że coż grzebie przy pochodni. Nasz niemrawy ratusz jeszcze
        nie zarabia na tego rodzaju zanieczyszczaniu środowiska dzieki niemrawym
        służbom. Przyjdzie czas ( bo zmądrzeją), że orlen będzie sie bał tak
        zachowywać gdyż będzie go to kosztowało bardzo drogo. Arogancja także powinna
        mieć duże znaczenie dla wymiaru kary.
        Jest to skandalicznie zachowanie sie zarządi orlenu.
        • Gość: Bartek Re: Ma obowiązek!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 21:00
          Poważnie? Nie wiedziałem. A na jakim źródle wiedzy się opierasz?
    • Gość: Osa Re: Płomień nad ORLENEM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 17:40
      ciekawe czy zarzad Orlenu ma jakakolwiek orietacje w tym temacie ?????????
      • Gość: ucho Re: Płomień nad ORLENEM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 21:25
        orientacje mają w swoich wypchanych portfelach.
        • gdkj Re: Płomień nad ORLENEM 26.09.05, 10:44
          i to jest właściwa uwaga...
          pozdrawiam.
          • Gość: kasandra Re: Płomień nad ORLENEM IP: *.plock.mm.pl 26.09.05, 13:38
            Już raz pewna kobieta, gołębiego serca naubliżała mi w Forum. Podobno świadoma
            ale czego? Uważam, z enapewno władze czynią wszystko, żeby miasto było
            bezpieczne. Niedawno widzielisy pożar rafnerii w Usa.Napewno troszczyli sie o
            bezpieczeństwooo Uważam, że w dobie dużego przekazu i dużej technologii systemu
            łączności, mieszkańcy powinni mieć świadomość co nam grozi. Od nas samych
            zależałaby decyzjia, czy nadal mieszkać w Płocku. Kiedyś nazywało sie to
            sianiem paniki i do mamra... Nie jest dobrze. Władze powinne, ujawnić stopień
            zagrożenia możliwośći ucieczki?
            • stuntman Re: Płomień nad ORLENEM 26.09.05, 16:41
              > Kiedyś nazywało sie to sianiem paniki

Sorki, ale ja dzisiaj też tak bym to nazwał. Żyję w cieniu tej rafinerii już od
              blisko trzydziestu lat i pochodnia wiele razy paliła się równie mocno, nigdy
              nic się z tego powodu nie stało. Logiczne jest że skoro to co szło na kilka
              pochodni nagle zaczyna iść na jedną, będzie się ona świeciła wyjątkowo
              intensywnie. Ja w każdym bądź razie nie czuję przez to dyskomfortu, jedynie w
              nocy trochę mam w domu widniej :))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka