Dodaj do ulubionych

Wypadek przed szkołą

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 19:07
Jak zwykle szanowna "Gazeta" nie podała dokładnych danych.
Otóż wypadek nie zdażył się "przed szkołą", jak to napisano w artykule, a przy
Klubie (skrzyżowanie Gałczyńskiego i Słowackiego).
To jakieś kilkaset metrów dalej szanowna Gazeto...

A propo, może byście napisali, w jakim stanie są te dwie potrącone dziewczyny,
bo po samym wypadku nie wyglądało to najlepiej.
Obserwuj wątek
    • Gość: on Re: Wypadek przed szkołą IP: *.c157.petrotel.pl 30.11.05, 21:11
      "Z dość duża siłą, obie nastolatki trafiły do szpitala."
      Do szpitala nie jest daleko, więc i siły chyba nie było zbyt wiele potrzeba.
      • Gość: SuNEK Re: Wypadek przed szkołą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.05, 08:08
        przecinek widzisz? no...
      • Gość: eSTe stylistyka IP: 193.59.95.* 01.12.05, 10:48
        Nawet ja widze ze stylistycznie to zdanie jest nietrafione... Nikt tego nie
        sprawdza?
        • Gość: czytelnik Wszystko jasne. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.05, 11:15
          > Nawet ja widze ze stylistycznie to zdanie jest nietrafione... Nikt tego nie
          sprawdza?

Eeeeee, i zobacz jeszcze kto to pisał. Wszystko jasne.
          • Gość: SuNeK Re: Wszystko jasne. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.05, 08:22
            a moze tak sobie pojdziesz do swiń? Karmienie chyba :)
    • Gość: piglarz Re: Wypadek przed szkołą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 21:37
      Jesli jedzie sie zima i szyby sa zaparowane to wlacza sie wtedy ogrzewanie i
      dmuchawe ustawia na szyby wtedy napewno bedzie wszystko widac!!! kobitki za
      kólkiem ech........!!
    • ciach_spaw_benz Re: Wypadek przed szkołą 30.11.05, 22:02
      dobobyt w Polsce: małolactwo samochodami do szkoły jeździ
    • roman_j Re: Wypadek przed szkołą 30.11.05, 22:17
      Czy pisząc "koleżanki" autorka miała na myśli "rówieśniczki", czy chodziło o to,
      że sprawczyni znała ofiary? W tym drugim przypadku sprawa nabiera ciekawego
      kontekstu... ;-))
      • Gość: Ox Re: Wypadek przed szkołą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 23:37
        Moglaby to byc wtedy jakas zemsta (usilowanie zabojstwa) albo cos w podobnym
        stylu, ale mi sie wydaje (skoro to byla kobieta) ze to byl przypadek ze akurat
        one znalazly sie na przejsciu
        • ciach_spaw_benz Re: Wypadek przed szkołą 30.11.05, 23:41
          Gość portalu: Ox napisał(a):

> ale mi sie wydaje (skoro to byla kobieta) ze to byl przypadek ze akurat
          > one znalazly sie na przejsciu

jakiś ty mądry poruczniku Colombo, buehehehehehe
      • Gość: Grom Re: Wypadek przed szkołą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.05, 05:32
        > Z dość duża siłą, obie nastolatki trafiły do szpitala.
        ------------------------
        Raczej z dość dużą prędkością. Bo jak siłę tu mierzyć.

> Licealistka zaraz po zdarzeniu tłumaczyła, że zaparowały jej szyby
        > w samochodzie i nie widziała zbyt wiele - mówili "Gazecie" policjanci.
        > Czy faktycznie taka była przyczyna wypadku, wyjaśni śledztwo.
        ------------------------
        O rany, nie widzisz to nie jedź. We mgle, przy widzialności 30 m jechałabyś 90
        km/h? Myśleć, myśleć!!!
        • Gość: olo Re: Wypadek przed szkołą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.05, 15:26
          Siłe mierzy się w nitonach . Niedouku!!!!!!!!!1
          • Gość: czytelnik Re: Wypadek przed szkołą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 05:18
            > Siłe mierzy się w nitonach . Niedouku!!!!!!!!!1

W newtonach chciałeś napisać niedouku!!!!!!!!2?
      • Gość: eSTe ach te koleżanki... IP: 193.59.95.* 01.12.05, 10:54
        ...koleżanka...

swoją droga w tej sytuacji nie chciałabym byc na miejscu sprawczyni wypadku ...
        ale również nie wiem jakbym zachowała się wobec osoby (nawet koleżanki)która
        mnie potrąciła...

Biorąc oczywiscie pod uwagę to, że jedna z poszkodowanych jest w stanie
        ciężkim ...

A i druga ma przed sobą długie miesiące rehabilitacji (a za pół roku matura...)

Wracajcie do zdrowia dziewczyny! Będzie dobrze :)

• hippolin do eSTe 01.12.05, 15:18
          > a za pół roku matura...

nie za pół roku, tylko za półtora.......
    • Gość: zez Re: Wypadek przed szkołą IP: 193.59.95.* 01.12.05, 07:47
      Malutka, a w ltórym miejscu jest napisane, że wypadek zdarzył się przed
      szkołą???
      • Gość: Andrzej Re: Wypadek przed szkołą IP: *.wlodkowic.pl 01.12.05, 07:50
        W tytule, w tytule. A stylu tekstu się nie czepiajcie. Zobaczcie, kto to napisał
        (a).
        • Gość: SuNEK Re:Widze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.05, 08:08
          widze i co?Jakis problem masz z tym?
          • Gość: czytelnik zakochany SuNEK - najgorliwszy obrońca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.05, 11:20
            > widze i co?Jakis problem masz z tym?

SuNEK - zakochany po uszy w "kwiatuszku" płockiego dziennikarstwa.
            • Gość: suNeK Re: zakochany SuNEK - najgorliwszy obrońca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.05, 10:18
              I see that only envy speaks through your rotten mind.Piss off piece of crap
              • Gość: czytelnik Re: zakochany SuNEK - najgorliwszy obrońca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 10:53
                SuNeK napisał:
                > A swoimi opiniami bez uzasadnienia wykończyliście juz kilku dobrych
                > dziennikarzy. WSTYD CHAMY

Jakich dobrych dziennikarzy masz na myśli? Kogo wykończyliśmy. Po nazwisku
                proszę, mistrzu elegancji.

> I see that only envy speaks through your rotten mind.Piss off piece of crap

Nie popisuj się. You're well-mannered person, isn't it?.
                ROTFL
                • Gość: suNeK Re: zakochany SuNEK - najgorliwszy obrońca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.05, 11:13
                  who, let it stay in the shadows. What is more if your`re trying to write in
                  English try to make no SUCH mistakes. learn more talk and write less you moron :)
                  • w_starym_kinie Re: zakochany SuNEK - najgorliwszy obrońca 03.12.05, 13:59
                    Gość portalu: suNeK napisał(a):
                    > who, let it stay in the shadows.

Milenko, archiwum iks nam tutaj nie urządzaj! Ludzie się z ciebie śmieją, a ty
                    myślisz, że wiatr na liściach gra :D
                    Konkrety prosimy - kto i kiedy!

> What is more if your`re trying to write in
                    > English try to make no SUCH mistakes. learn more talk and write less you moron
                    > :)

Z tego, co mi wiadomo, to również w języku angielskim nowe zdanie rozpoczynamy z
                    wielkiej litery... Nie wspomnę o stawianiu przecinków w zdaniach złożonych! W
                    takim razie, jeżeli już chcesz kogoś pouczać, jak ma się wypowiadać w jęzuku
                    Szekspira, sama naucz się nim posługiwać. Zresztą to daremne; jak widać na
                    załączonym obrazku - sadzisz byki również w języku Kochanowskiego, ty debilko ty :D
                    • Gość: suN Re: zakochany SuNEK - najgorliwszy obrońca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.05, 14:42
                      po pierwsze to nie wiem czemu mowisz to mnie per ona a po drugie to wcale sie
                      do mnie nie odzywaj i naucz sie lepiej ang bo ja wiem gdzie sie stawia
                      przecinki chlopaczku
                      • w_starym_kinie Re: zakochany SuNEK - najgorliwszy obrońca 04.12.05, 20:40
                        Gość portalu: suN napisał(a):
                        > naucz sie lepiej ang bo ja wiem gdzie sie stawia przecinki chlopaczku

I do tego zatwardziała ignorantka, no! :D
          • Gość: aro Re:Widze IP: *.chello.pl 01.12.05, 11:56
            ta pani "redaktorka" zawsze ma problemy z poprawnym formułowaniem swoich myśli
            na papierze. wie o co jej chodzi ale nie umie tego przekazać. Ot cała MO
      • Gość: 3LO Re: Wypadek przed szkołą IP: *.class147.petrotel.pl 01.12.05, 10:24
        W tytule bystrzaq
    • qtasek Z dość duża siłą, obie nastolatki trafiły... :) 01.12.05, 08:08
      cytat:
      "(...)wjechała na przejście i potrąciła swoje rówieśniczki. Z dość duża siłą, obie nastolatki
      trafiły do szpitala."

kurde, za takie błędy stylistyczne moja pani od polskiego w liceum stawiała od razu pały.
      Już nawet nie czytała dalej wypracowania.
      Ta Milenka to faktycznie jest dziennikarskim talentem.
      Jesteś wspaniała!!

• gwiazda205 Re: Wypadek przed szkołą 01.12.05, 09:41
      hmmm... wszyscy tu zawracacie sobie głowe jakimis głupimi błedami w artukule,
      ale tak naprawde dlaczego nikt sie nie przejmie losem swoich kolezanek??? mam
      nadzieje, że wyjdą z tego cało i że na życiu żadnej z nich to zdarzenie nie
      wywrze wielkiego pietna...
      • Gość: eSTe los dziewczyn IP: 193.59.95.* 01.12.05, 11:00
        a moze dlatego, że artukuł nie mówi o tym że dziewczyny zostały ciężko
        poszkodowany w wypadku?
        I nikt nie wie co się im stało?

A nie wszyscy znają te dziewczyny?

i znowu powrót do tego czego się czepiasz - autor artykułu nie jest najlepszym
        dziennikarzem....
        • Gość: desperado Re: los dziewczyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.05, 11:22
          > i znowu powrót do tego czego się czepiasz - autor artykułu nie jest
          > najlepszym dziennikarzem....
          Ale tego nie wie. Albo nie chce przyjąć do wiadomości.
          • Gość: gosc Re: los dziewczyn IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 01.12.05, 11:35
            a moze autor jest tez uczniem (uczennica) tej szkoly ?
            znalazl sie goracy temat to pobieglo biedactwo do naczelnego i zablysnelo
            a co dalej to juz nie wazne

- - - - - - - - - - - - - - -
            Plato.pl
            Serwis bezpłatnych ogłoszeń
            www.plato.pl
      • Gość: koń Re: Wypadek przed szkołą IP: *.chello.pl 01.12.05, 11:58
        Milenka ??? To ty sama siebie tu bronisz na forum ?? hehehe nieźle
        • Gość: czytelnik Re: Wypadek przed szkołą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.05, 12:01
          > Milenka ??? To ty sama siebie tu bronisz na forum ?? hehehe nieźle

Występuje pod nickiem SuNEK.
          A do jakiej zawodówki chodziła, nie wie ktoś?
          • Gość: koń Re: Wypadek przed szkołą IP: *.chello.pl 01.12.05, 17:57
            podobno do "Igiełek" ale niestety nie ukończyła
            • Gość: czytelnik Re: Wypadek przed szkołą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 05:21
              > podobno do "Igiełek" ale niestety nie ukończyła

:-)))
    • Gość: Belfer Re: Wypadek przed szkołą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.05, 15:23
      A ciebie co poje..o ,kto piszze,że to przy skole? Naucz się czytać.
    • Gość: Marcin Re: Wypadek przed szkołą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.05, 15:24
      Akórat ja byłem przy tym wypadku i widziałem jak to sie stało najbardziej mnie
      zadziwiła reakcja policji
      Ponieważ pierwsza przybyła na miejsce akcji to doszła do poszkodowanej która
      była cała zakrwawiona tylko do tej drugiej
      A karetka dotarła tam dopiero po 20 minutach\!!!TO SKANDAL
      • Gość: olo Re: Wypadek przed szkołą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.05, 15:37
        AKÓRAT! To całkiem nieżle wygłąda! Marcinie to szczęście,że ciebie tam nie było.
    • Gość: kevra Re: Wypadek przed szkołą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.05, 17:30
      jak czytam niektóre komentarze ludzi to jest mi ich po prostu szkoda.a
      człowiek, który stwierdził, jakoby ten wypadek miałby być "usiłowaniem
      zabójstwa" rozśmieszył mnie do łez. biedactwo za dużo kryminałów się naczytało,
      albo sensacji naoglądało.
      plotki, jakie ludzie nastwarzali są po prostu żałosne. nikt nie myśli tak
      naprawdę jak czują się zarówno dziewczyny leżące w szpitalu, jak i sprawczyni
      wypadku. każdy teraz chce być mądry, wszyscy prześcigają się w jakim to stanie
      są dziewczyny, kto to widział, a kto nie. wszyscy teraz najchętniej by
      pouczali. tylko, że nikt z drogich forumowiczów nie pomyśli, że dziewczyny
      napewno same wyciągną naukę z tej lekcji. i napewno nie pomogą im tym
      stwierdzenia typu "trzeba było wolniej jechać". a matura za PÓŁ ROKU... nam nie
      trzeba o tym przypominać, wierzcie mi.
      aha, co do Malutkiej: w stwierdzeniu "wypadek przed szkołą" nie chodziło o
      budynek, a o lekcje. o to, że wypadek zdarzył się przed lekcjami. pomyśl zanim
      napiszesz!
      • gwiazda205 Re: Wypadek przed szkołą 01.12.05, 18:57
        całkowicie zgadzam sie z Kevrą!!! Ludzie nie wypisujcie głupot!!!
      • Gość: Czarownica Re: Wypadek przed szkołą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.05, 19:28
        Kevra w stwierdzeniu "przed szkola" chodzilo wlasnie o to o co ty uwazasz ze
        nie chodzilo:p jesli chodziloby o to ze wypadek wydarzyl sie przed lekcjami to
        wlasnie tak by to napisano a nie "przed szkola" a tak wogole to uwazam ze
        ludzie na tym forum maja ostro n....e!!pozdrowienia
    • Gość: kevra Re: Wypadek przed szkołą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.05, 20:05
      każdy czytelnik może odbierać tytuł tak, jak chce. dla jednych jest to błąd
      stylistyczny dziennikarki. inni odbierają to w przenośni. także dyskusja na ten
      temat nie ma zupełnego sensu.
      zastanawiam się czy niektórzy czytają wyborczą po to aby dowiedzieć się co się
      wydarzyło, czy żeby wyłapać najnowsze błędy dziennikarki?
      • Gość: Czarownica Re: Wypadek przed szkołą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.05, 20:19
        Nie Filozujecie już!!!
      • Gość: SuNeK Re: Wypadek przed szkołą (Tak jest KEVRA) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.05, 08:28
        Dla niektórych dzień zaczyna sie od przeczytania tego co napisał wiadomy autor i
        szukania czegoś do czego można sie przyczepić (nieraz jest ale to przypadki
        szczątkowe) i potem jazda na forum.
        Weźcie sie lepiej do uczciwej roboty bo krytykować jest łatwo tylko postarajcie
        sie znaleźć dobry temat w tym obszczanym Płocku a potem sie czegoś o nim
        dowiedzieć kiedy nikt nic nie mówi.
        Aha, Nie jestem Milenką bo ona nigdy by sama siebie nie broniła. A swoimi
        opiniami bez uzasadnienia wykończyliście juz kilku dobrych dziennikarzy. WSTYD CHAMY
    • Gość: 3LO Re: Wypadek przed szkołą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.05, 21:41
      Ludzie!!!!!!!!!!!!! opanujecie sie!!! poprawiacie jakies durne bledy
      stylistyczne zamiast przyjamniej wyrazic sowje wspolczucie dla tych dziewczyn!!
      To co ze ich nie znacie!! jesli macie pisac takie bzdury to lepiej.........!!
      Dziewczyny jestem z Wami trzymajcie sie!! 3lo bez was to juz nie ta sama
      szkola!!!:(
      P.S.ATOMÓWKI.........:)
    • Gość: Piglarz 2 Tragedia IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 02.12.05, 08:37
      Wiadomo że jak zostały potrącone na pasach to jest to bezsprzcznie wina
      kierowcy, ale z drugiej strony jak te dziewczyny nie zauważyły jadącego
      samochodu. Przecież wszędzie, nawet na pasach powinno sie zachować ostrożność!

------------------------
      Nie jestem Jagiellończykiem i jestem z tego dumny!
    • Gość: Kaktus Re: Wypadek przed szkołą IP: *.c158.petrotel.pl 02.12.05, 09:00
      Winno być tak:
      prawo jazdy od 25 roku życia (patrz Otylia J.)
      kurs dla kierowców obejmujący podstawowe zasady obsługi i korzystania z auta
      Jest tak:
      prawo jazdy do kupienia na każdym bazarze
      nadmiar gotówki u małolatów = brak rozumu
      szkoły jazdy uczą parkowania równo przy krawężniku a nie jazdy
      brak świadomości , że miejsce kierowcy podczas jazdy to stanowisko pracy a nie
      fotel do relaksu ( W zeszłym tygodniu jadąc Ul. Piłsudskiego 70 km/h
      wyprzedziłem panią w wieku lat 20-30 , jadącą Peugotem 306 z niewiele większą
      prędkością , która akurat malowała sobie piękne usteczka spoglądając we
      wsteczne lusterko a na kierownicy miała rozłożoną kolorową prasę . To się
      nazywa podzielność uwagi ! )
      Nie dziwne , że stało się tak jak się stało .
      Z harcerskim pozdrowieniem K.
      • maciek.zwany.jajem Re: Wypadek przed szkołą 02.12.05, 09:04
        Gość portalu: Kaktus napisał(a):

> wyprzedziłem panią w wieku lat 20-30 , jadącą Peugotem 306 z niewiele większą
        > prędkością

Ona jechała z "niewiele większą prędkością" a Ty ją wyprzedziłeś. Ciekawe.
        • Gość: kaktus Re: Wypadek przed szkołą IP: *.c158.petrotel.pl 02.12.05, 10:20
          sorry ! Biję się w piersi ! Nieumyślnie spowodowałem wypadek stylistyczny . Na
          swoją obrone mam tylko to , że jednak zrozumiałeś o co chodziło .
          Z harcerskim pozdrowieniem K.
    • Gość: sUN Ogolnie dno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.05, 14:45
      Dla wszystkich pseudo czytelnikow ktorzy wchodza na fora bz komus tylko dowalic
      a nie czytac co sie dzieje w ich miescie. Bez tych co pisza zylibyscie w
      ciemnocie. Aha i mozecie mnie pocalowac w dupe hehe .
      Krzysiek
      • Gość: Mik Re: Ogolnie dno IP: *.adsl.econophone.ch 03.12.05, 19:07
        Chamstwo,dno..ponizej krytyki to co tu sie czyta! -Mikaro
        Robert
      • w_starym_kinie Re: Ogolnie dno 04.12.05, 20:50
        Gość portalu: sUN napisał(a):
        > Dla wszystkich pseudo czytelnikow ktorzy wchodza na fora bz komus tylko dowalic
        > a nie czytac co sie dzieje w ich miescie.

Kto mi powie o co chodzi w tym zdaniu?
        Po pierwsze: autor zapewne zamierzał zwrócić się z odezwą do forumowiczów, więc
        "dla" należy zamienić na "do".
        Po drugie: nie podoba mi się zapisa słowa "pseudo czytelników". Nie jestem
        pewny, czy nie powinno się go pisać razem, a może z myślnikiem. Sprawdzę.
        Po trzecie: brak przecinka przed "którzy".
        Po czwarte: ludzie, którzy przychodzą na forum, oprócz tego że chcą się
        dowiedzieć od innych (nie od pismaków!), co się dzieje w tym mieście, chcą też
        popisać i poinformować innych za pomocą słowa pisanego. Od czytania jest inna
        część portalu gazety. Także również w tym przypadku autor popełnia błąd logiczny.

Pójdź, "Krzysiu", ja cię uczyć każę :D

> Bez tych co pisza zylibyscie w
        > ciemnocie.

Jakbyś nie zauważył, to są jeszcze inne gazety w tym mieście, a nie tylko
        popłuczyny, jakie nam czasem GW serwuje... Toż więcej tam reklam i ogłoszeń, niż
        treściwych niusów!

> Aha i mozecie mnie pocalowac w dupe hehe .

Coś za bardzo się pienisz i mienisz wszelkimi kolorami czerwonej złości, żebym
        mógł w to uwierzyć :D
        • Gość: kevra Re:w_starym_kinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 15:28
          w_starym_kinie- to nie jest forum do nauki języka polskiego!także jeśli chcesz
          pouczać ludzi, jak się poprawnie pisze, droga otwarta- dzieci w szkołach
          podstawowych czekają. jeśli ktoś chce, niech pisze bez przecinków, niech myli
          szyk liter w wyrazie, jego sprawa. ogólnie przekaz wpisu zrozumiałeś, więc
          czemu się czepiasz?
          i nadal nie rozumiem ludzi, którzy na forum są po to żeby krytykować
          dziennikarzy lub wpisy innych forumowiczów. a takich coraz więcej.
          • w_starym_kinie Re:w_starym_kinie 06.12.05, 19:16
            Gość portalu: kevra napisał(a):
            > w_starym_kinie- to nie jest forum do nauki języka polskiego!także jeśli chcesz
            > pouczać ludzi, jak się poprawnie pisze, droga otwarta- dzieci w szkołach
            > podstawowych czekają. jeśli ktoś chce, niech pisze bez przecinków, niech myli
            > szyk liter w wyrazie, jego sprawa. ogólnie przekaz wpisu zrozumiałeś, więc
            > czemu się czepiasz?

Czepiam się sunka, bo wydał mi się osobnikiem nie przyjmującym do siebie żadnej
            krytyki, sprawiającym wrażenie nadętego bubka przekonanego o własnej wielkości.
            Postanowiłem podroczyć się z nim i wytknąć mu kilka błędów. Że wygląda to
            idiotycznie i nie na miejscu? Może. Ale ja chyba jestem z natury kłótliwy i
            przekorny.
          • iwles Re:w_starym_kinie 07.12.05, 08:54
            to nie jest forum do nauki języka polskiego!także jeśli chcesz
            > pouczać ludzi, jak się poprawnie pisze, droga otwarta- dzieci w szkołach
            > podstawowych czekają.

Jak widać na powyższym obrazku - nie tylko dzieci w podstawówkach czekają, ale
            i te w szkołach średnich również, a nawet dorośli (autorka artykułu).

Dziennikarz - to zawód, który polega m.in. nie tylko na zbieraniu sensacyjnych
            widomości, ale przede wszystkim na umiejętnym ich przekazaniu. A umiejętność
            ta - to przede wszystkim poprawność językowa, zarówno w mowie, jak i piśmie.

Jeśli pobłażamy osobom, do których obowiązków należy poprawne używanie języka
            polskiego, nie dziwmy się uczniom.

Pozdrawiam.
            • w_starym_kinie Re:w_starym_kinie 07.12.05, 18:54
              iwles napisała:
              > Dziennikarz - to zawód, który polega m.in. nie tylko na zbieraniu sensacyjnych
              > widomości, ale przede wszystkim na umiejętnym ich przekazaniu. A umiejętność
              > ta - to przede wszystkim poprawność językowa, zarówno w mowie, jak i piśmie.
              > Jeśli pobłażamy osobom, do których obowiązków należy poprawne używanie języka
              > polskiego, nie dziwmy się uczniom.

Dziękuję za poparcie. W dzisiejszym, strasznym czasie esemesyzacji języka
              polskiego, jego karlenia i poddawania się wpływowi angielskiego, należy moim
              zdaniem szczególnie dbać o poprawność własnej mowy i pisma.
              • Gość: pawełek Re:w_starym_kinie i iwles IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 22:05
                ah, wasza mądrość mnie powaliła... znaleźli się strażnicy pięknego języka
                polskiego... straszne czasy dzisiaj mamy...
                • w_starym_kinie Re:w_starym_kinie i iwles 08.12.05, 15:54
                  Gość portalu: pawełek napisał(a):

> ah, wasza mądrość mnie powaliła... znaleźli się strażnicy pięknego języka
                  ^^
                  > polskiego... straszne czasy dzisiaj mamy...

Jako żywo.
                  Jeżeli masz jakieś rzeczowe zastrzeżenia, to chętnie ich wysłucham. Jestem
                  otwarty na naukę i argumenty.
                  • Gość: sss Re:w_starym_kinie i iwles IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.05, 08:50
                    tylko nikt nie chce tego słuchać. Męczysz takimi postami.
                    • w_starym_kinie Re:w_starym_kinie i iwles 09.12.05, 15:41
                      Gość portalu: sss napisał(a):
                      > tylko nikt nie chce tego słuchać. Męczysz takimi postami.

Jeśli uszy wasze głuche są na mój przekaz, proszę bardzo założyć sobie konto w
                      gazecie, odfiltrować moją nielubianą osobę i wtedy będzie świenty spokuj z
                      mojimi nałókami.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka