Dodaj do ulubionych

Brawo dla ARSa!!!

IP: *.c154.petrotel.pl 13.12.05, 16:59
Obejrzałem dzisiaj odnowione, jak mi powiedziano, przez spółkę miejską ARS,
budynki przy ulicy Synagogalnej. Bardzo mi się podobają. Dziękuję władzom
ARSA za upiekszenie mojego Starego Miasta, mam nadzieję że Wasze kłopoty z
niedorzecznymi pomysłami wcielenia do NTBSu się już skonczyły i pozwolą WAm
wreście działać. Ja i moja rodzina tzrymamy za WAS kciuki iżyczymy WAm
dalszych sukcesów w rewitalizancji naszego kochanego Płocka. Powodzenia.
Obserwuj wątek
    • miles7 Czyżby Kłobukowski znalazł inne źrodło? 13.12.05, 21:37
      Czyżby Kłobukowski znalazł inne źrodło zastawiania majątku, aby dalej zadłużać
      Miasto na budowanie chorych czynszówek?
    • krystyna361 Re: Brawo dla ARSa!!! 14.12.05, 09:29
      Najlepszą realizacją ARSa w tym roku jest bez wątpienia Bielska 5 - przepięknie
      odnowiona elewacja - z rudery perełka! Ciekawa jestem jaki będzie efekt remontu
      Stary Rynek 7 - nie mogę się doczekać
    • kolczynski Re: Brawo dla ARSa!!! 14.12.05, 15:43
      Szczekajcie sobie. My w Mirkiem i tak wykończymy ARSa. Nikt nie zatrzyma
      rewitalizacji starówki płockiej - zrobiliśmy to sami bez pomocy.
      • Gość: marian Re: Brawo dla ARSa!!! IP: *.c153.petrotel.pl 14.12.05, 22:33
        Nie wiem kim jesteś ty co sie podpisujesz Kolczynski, ale przetrwaliśmy już
        wielu niedouczonych i nieuczciwych ludzi w ratuszu. Jeśli jest Pan z urzedu
        miasta to wiedz, że nie jest mi obojetne i wielu innym ludziom czy wykonczycie
        ARSa. NIedługo zmieni się układ w urzedzie i wtedy za wszystkie tego typu czyny
        przyjrze zapłacic. Pamietaj Panie Kolczynski, czy kim tam jestes.
    • Gość: ygv Re: Brawo dla ARSa!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 22:46
      oj marian marian,ty jestes chory
      i nie ma dla ciebie lekarstwa
      a ten ars to jakas wyjatkowa spólka?
      sasiadek moj z klatki,prokurator, mowi ze oni juz sprawdzaja na czym polega ta
      wyjatkośc
      • kancer102 Re: Brawo dla ARSa!!! 20.12.05, 09:36
        Twój sąsiadek w klatki niech sprawdzi wyjątkowość MTBSu.
    • Gość: rep Re: Brawo dla ARSa!!! IP: *.c158.petrotel.pl 19.12.05, 12:23
      Widziałem kamienice Bielska 5 odnowoina przez ARsa. Rzeczywiście ładna.
      • Gość: Krzysztof Re: Brawo dla ARSa!!! IP: *.c158.petrotel.pl 21.12.05, 16:43
        Ładnie odnowiona elewacja i na tym koniec. Obejrzyjcie sobie tę kamienicę z
        drugiej strony z parkingu na zapleczu, to wasze zdanie zapewne zmieni się. Ja
        pamiętam malowanie trawy na zielono, asfaltu na czarno tylko na pokaz. Ten
        remont ma takie cechy, z wierzchu cacuszko a jak przyjrzysz się to szmelc.
        Obejrzyjcie proszę tę kamienicę z drugiej strony
        • Gość: dotoxykujący_się Re: Brawo dla ARSa!!! IP: *.c158.petrotel.pl 11.01.06, 11:11
          Krzysztofie masz rację. Tak nie powinna wyglądać tzw. rewitalizacja. A, wiesz,
          glancu dodaje także pięknie ... usypany śnieg na dachu. Czy to także z
          tą "piękną" elewacją stanowi wszystko co ma być rewilitazywane (tfu!). Byłem
          przekonany, że to zjawisko obejmuje wszystko (rym!), a mianowicie to w gruncie
          i na gruncie, to co od frontu i od podwórka, i na podwórku też. WSZYSTKO.
          Kpina jakaś czy coś się dzieje? Nie wiem... Miało być Stare jak nowe. Poważnie,
          tak myślałem. Dałem sie nabrać? Cóż, ja, najzwyklejszy naiwniak :(
    • Gość: Jacek78 Re: Brawo dla ARSa!!! IP: *.c241.petrotel.pl 20.12.05, 15:08
      Na miejscu ludzi z ARSa załamałbym się juz dawno. Nie jaki Pan Kłobukowski
      chodzi i wszędzie mówi żeby inwentarz z ARsa nie wierzgał nogami bo jego los
      jest przesądzony. Wczoraj byłem w ARSie i spodziewałem się całkowitego paralizu
      i przygnebienia, i okazało się że wrecz przeciwnie: działają, planuja remonty i
      jeszcze potrafią być mili dla interesantów.
      • krystiano75 Re: Brawo dla ARSa!!! 21.12.05, 15:41
        Jesli ci ludzie z Arsa jeszcze nie sie ugięli pod "karzącą ręką PANA Prezesa
        K." to tylko ich podziwiać.
        • kolczynski Re: Brawo dla ARSa!!! 21.12.05, 16:00
          szczekajcie psy, szczekajcie...
          • Gość: Tom Re: Brawo dla ARSa!!! IP: 213.76.179.* 22.12.05, 08:58
            nie strasz nie strasz bo się zes.....
    • kolczynski Re: Brawo dla ARSa!!! 22.12.05, 10:05
      Od dzisiaj cała władza nasza!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: maly Re: Brawo dla ARSa!!! IP: *.c158.petrotel.pl 22.12.05, 14:42
      ja jestem za Arsem
    • dlugopisem1 Re: Brawo dla ARSa!!! 22.12.05, 17:08
      Jestem całym sercem za utrzymaniem samodzielnego ARSa. Znam Kłobukowskiego od
      lat i wiem że rozwali wszystko. Wpisujcie się za ARsem.
      • Gość: Gość Re: Brawo dla ARSa!!! IP: *.c158.petrotel.pl 23.12.05, 20:37
        Jestem za utrzymaniem ARsa!!!!!!!!!!
    • Gość: Bosy Re: Brawo dla ARSa!!! IP: *.c157.petrotel.pl 27.12.05, 09:18
      Wszystkiego najlepszego dla wszystkich pracowników Arsa. Trzymajcie się!!!!
      • Gość: platan Re: Brawo dla ARSa!!! IP: *.c155.petrotel.pl 27.12.05, 11:08
        Przecież MTBS oraz ARS zostały powołane do całkiem innych celów. Można się
        dopatrywać nawet w nich pewnych sprzeczności. Wszelkie informacje na temat
        fuzji lub wchłonięcia tej drugiej przez MTBS ma cechy:
        a. sondażu opinii bublicznej (bo co by simę działo gdzyby...);
        b. to tzw. robienie klimatu podczas już zapadłej decyzji o połączeniu obu
        tych firm;
        c. to juz zwykła reakcja społeczna na kolejny nonsens organizacyjny.

Śmiem twierdzić, że zniknięcie ARS ze struktury masta to błąd. Wytrąci
        sie narzędzie z ręki specjalistycznego operatora rewitalizacji i ratusz
        pozbawi sie pewnych rejkojmi w RS (Rewitalizacje Starówki traktuje osobiście
        jako czynnośc wyjątkowo bardzo ważną, zdolną do posiadania imienia własnego).
        Zniknie z pola widzenia podmiot, który jako jedyny może w sposób rzeczowy,
        kompetentny sugerować i wykonywać swoja twórczą inicjatywę, a to mogło być
        imiennie nadzorowane. Doprowadzi się do powstania "szumu" czy jak kto woli
        bałaganu kompetencyjnego i hierarchia zadań w RS zostanie trącona. Tak to
        widzę, obawiając się pogłebienia chaosu jaki juz jest w RS. I nie dbam, że
        fuzja obu tych instytucji ma pomóc jednej z nich. Bowiem dotychczas nie
        prezentuje się w RS żaden generalny pomysł na charakter Starówki. Utrwala się
        jakiś fatalny niebyt, martwotę, nie tworzy się aorty tętniącej życiem. Obecny,
        tak chętnie prezentowany wizerunek jarmarczno - piwny i bezstylowy obraz
        Starego Rynku ze swoimi imprezami małomiasteczkowymi (typu gąbiński -
        żychlińskimi , sorry za porównanie) bije w oczy tandetą, w nos smrodem piwa, w
        uszy hałasem gawiedzi i zwykle prostackiej sceny i prawie nic dla wrażeń
        wyższego rzędu. Szkoda, że nie przemyślano jaki Stary Rynek stworzyć.
        Rewitalizacja to nie tylko odnowienie elewacji. To na N O W O tworzenie
        charakteru Starówki i jej nowych funkcji przy dokładnym, silnym szacunku dla
        zabytków, a koniecznym dla zaspokojenia potrzeb kulturalnych miasta. A, jest
        jak jest. Co jakis czas usiłuje sie "rozbawiać" gawiedż by zająć
        ją "igrzyskami".
        Jest pewnik mówiący, że to obróci się niebawem przeciwko siermiężnym pomysłom
        powstałym ad hoc przez całkiem przypadkowych, bez polotu inijcjatorów. Na
        takie traktowanie Stary Rynek nie zasłużył. Takie "coś" należało przenieść
        całkiem gdzieś indziej i jak najdalej od tego placu. Nowy Rynek powinien
        stanowić centrum intelektu, pracy twórczej i awangardy. Tutaj, aż się prosi,
        abu rodziły sie nowe mysli, kwitła artystyczna twórczość i trwało permanentnie
        przeżywanie kultury najwyższych lotów. Tu powinni znależć sobie miejsce
        koneserzy słowa, myśli, tradycji i obrazu, a także młoda, płocka twórcza
        młodość zabrana pizzerniom i pabom. Proszę o wybaczenie za tę tyrade i potok
        słów. Ale serce rozsadza mi żal , że miastu memu szyje się sukienkę
        z podłej materii. I żal mi onych co patrzą na to szeroko otwartymi oczami jak
        dzieci zaskoczonych przepadłą nadzieją.

Szczęśliwego Nowego 2006 roku.
        • robak333 Re: Brawo dla ARSa!!! 27.12.05, 20:23
          Bardzo sensowna wypowiedz Popieram!!!!
          • Gość: bridge Re: Brawo dla ARSa!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.05, 23:36
            ARS - idąc pod wiatr, daje sobie radę mimo wieloletnich przeciwności, jeśli im
            teraz zrobią krzywdę to będzie zwyczajne świństwo.
          • Gość: Krzysztof Re: Brawo dla ARSa!!! IP: 213.76.179.* 28.12.05, 07:56
            Ja też popieram. Zastanawia mnie jednak atak na Kłobukowskiego, a to przecież
            nie on wymyślił przekazanie ARS do MTBS tylko Milewki i Zawidzki / dopowiada w
            mieście za nadzór na spółkami komunalnymi/. Jeśli więc ktoś ponosi
            odpowiedzialność za nawet niezbyt przemyślane działanie to włąśnie oni, i
            krytyka winna dotknąć ich.
            • Gość: platan Re: Krzysztofowi IP: *.c155.petrotel.pl 28.12.05, 09:54
              Tak! To już sfera odpowiedzialności imiennej. Wcale nie musi być ona karna.
              Odpowiedż dlaczego nie chołubi się ARS-u i jej bardzo odpowiedzialnej funkcji
              napewno, wczesniej czy póżniej nastapi. Wtedy jednak będzie to żal nad rozlanym
              mlekiem...
              Czasem trudno zrozumieć logikę pokretnej maniany chociaż widać wszystko jak na
              dłoni.
              • Gość: Do Platana "Hołubienie" IP: *.c241.petrotel.pl 28.12.05, 13:38
                Platan nie chodzi o hołubienie ARSa, raczej o to aby umożliwic mu normalną
                pracę i przywrócić pozycje inwestora Miasta. Spólka ktorej miasto zasiedla
                mieszkania przeznaczone do remontu zabierajac lokatorow kłobukowskiego nie może
                nic zrobić. ARS dla ktorego decyzje wydawane przez wydzial architektury bija
                rekordy długosci, funkcjonuje tak jakby mu sypali "piach w łozyska". Hołubiony
                to jest Kłobukowski, ludzie z ARsa nie potrzebuja hołubienia, tylko warunków do
                normalnej pracy statutowej, tego co potrafia najlepiej: rewitalizacji starówki
                płockiej.
                • Gość: platan Re: "Hołubienie" IP: *.c157.petrotel.pl 28.12.05, 13:59
                  Czyż nie uważasz, że zapewnienie n o r m a l n e g o funkcjonowania ARS-u.
                  Zapewnienie mu spokoju, nie udziwnianie jego egzystencji, nie wprowadzanie go
                  we wstrząsy reorganizacyjne i mezalians z firmą Kłobukowskiego to w praktykach
                  ratusza nie jest chołubienie? A,utrzymanie spokoju w firmie, której osiągnięć i
                  perspektyw nie można przecenić - to nie chołubienie? Wiem, że to słowo może
                  razić i być wieloznacznie rozumiane. To fakt. I na to zwróciłeś Przyjacielu
                  uwagę - słusznie! Ustalmy więc, że ARS wymaga spokoju.
                  A Kłobukowski? Jest autorem swoich problemów mimo faktów posadowionych na
                  gruncie i widocznych gołym okiem. Stać go na takie kierowanie MTBS-em, że
                  będzie to z korzyścią dla miasta. Tylko, na Boga, nie przesładzać (czyt. nie
                  przeszkadzać!). Sciskam dłoń!
            • robak333 Re: Brawo dla ARSa!!! 28.12.05, 13:29
              Chyba z księzyca spadłes. Od ponad 2-3 lat Kłobukowski chodzi za Milewskim i
              Zawidzkim wkładając palec w... (wiesz gdzie) zeby mu przekazać majatek ARSa, bo
              on wpieprzył sie w kredyty. Zawidzki poprostu wymiękł i poddał się
              Kłobukowskiemu. Miruś podobno brzydzisz sie Forum, miej odwagę bronić się pod
              własnym nazwiskiem.
              • krystiano75 Re: Brawo dla ARSa!!! 29.12.05, 21:02
                Potwierdzam. To MTBS i Kłobukowski chcąc ratowac swój tyłek z powodu pułapki
                zadłużenia, chcą wrobić prezydentów w następna aferę.
                • Gość: ropucha Re: Brawo dla ARSa!!! IP: *.c154.petrotel.pl 30.12.05, 11:05
                  Przecież ten MTBS można sprawdzic. Wprowadzic tam inspekcję i niech ustali
                  jaka test tam rzeczywistośc.
                  • dlugopisem1 Re: Brawo dla ARSa!!! 31.12.05, 11:26
                    Ratusz jest za głupi dla Mirka. Robili mu już z 10 kontroli. A on pęka ze
                    śmiechu.
    • Gość: brawo Re: Brawo dla ARSa!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 14:04
      prosimy o jeszcze!
      • krystiano75 Re: Brawo dla ARSa!!! 01.01.06, 19:54
        Nowa wiadomośc w sprawie ARSa. MTBS nachapie się majątku Petrotelu, pod który
        będzie mógł zaciągać kredyty, jeszcze wreszcie szansa że przestanie polowac na
        majątek ARSa - naszą Starówkę Płocką.
    • Gość: Marian Re: Brawo dla ARSa!!! IP: *.c241.petrotel.pl 02.01.06, 09:47
      Wszystkiego najlepszego dla wszystkich pracowników ARSa w Nowym Roku. Ja i moja
      rodzina (około 15 osób wszystkiego razem) jesteśmy gotowi iść przed Ratusz z
      protestem gdyby ktoś chcial Was zlikwidować z tego NTBSu.
    • Gość: nash Re: Brawo dla ARSa!!! IP: *.pw.plock.pl 03.01.06, 13:55
      Pozdrawiam Was serdecznie i życzę sukcesów w Nowym Roku. Jesteśmy z Wami. Nie
      dajcie sforze z MTBSu.
      • kancer102 Re: Brawo dla ARSa!!! 04.01.06, 13:54
        Nie dajcie się MTBSowi, nie dajcie z siebie robić mięsa armatniego do
        zapychania deficytów kredytowych Kłobukowskiego i Zawidzkiego który go
        najwyraźniej kryje.
        • Gość: Gosc Re: Brawo dla ARSa!!! IP: *.c240.petrotel.pl 06.01.06, 12:54
          Trzymajcie tak dalej.
          • Gość: gosć Re: Brawo dla ARSa!!! IP: *.pw.plock.pl 11.01.06, 08:57
            Nasza złość przeciw Milewskiemu rośnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka