Dodaj do ulubionych

Centrum Obslugi Inwestora

15.12.05, 08:36
Na poczatku chcialbym przywitac wszystkich z FPI - chyba nigdy nic nie napisalem na tym forum, ale zawsze z zaciekawieniem czytam Wasze dyskusje. To tyle off topic.

Nie wiem czy ktokolwiek z Was probowal wyciagnac cokolwiek z biura PPPT albo Centrum Obslugi Inwestora w UM. To jest zenada. Nikt nic nie wie.
Jedyne informacje jakie udalo mi sie z nich wyszarpnac to cena dzierzawy i adres plockiego BIPu z uchwalami RM. Zadnej sciezki inwestora. NIC.
Dla porownania w Kutnie jedna osoba udzielila mi wszystkich informacji na bierzaco, w ciagu kilkudziesieciu minut.
Biurokracja Plocka niestety jest chyba wciaz tylem (a co najmniej bokiem) do inwestor.
Obserwuj wątek
    • konrad_wp Re: Centrum Obslugi Inwestora 15.12.05, 10:03
      To przykre to co piszesz. Zawsze miałem takie wrażenie, że w Płocku pod względem
      obsługi inwestora jest ok. Zresztą jakiś czas temu oglądałem program w telewizji
      z którego wynikało że Płock wypada na tym polu naprawdę nieźle - pracownicy
      pewnej agencji udawali inwestorów chcących otrzymać informacje i podobno w
      Płocku wszystko poszło wzorowo. Dlatego przyznano tytuł "Gminy przyjaznej
      inwestorom". Cóż...
    • stuntman Re: Centrum Obslugi Inwestora 26.06.06, 13:11
      COI wypuściło ulotkę inwestycyjną - niezłe:
      www.ump.pl/dane/oi/polska.pdf
      • werdan Re: Centrum Obslugi Inwestora 26.06.06, 14:44
        > COI wypuściło ulotkę inwestycyjną - niezłe:
        > www.ump.pl/dane/oi/polska.pdf

Ta prezentacja jest tragiczna. Cala masa bledow.

Kilka przytocze: (zdjecie muzeum do gory nogami, trasa Warszawa - Szczecin
        przechodzi przez Płock, Płońsk lezy na zachod od Płocka, caly rozkład drog
        wokolo Plocka jest bledny, planowana obwodnica przebiega przez teren kombinatu).

Pomysl niezly, ale wykonanie godne pożałowania.

...................................................
        Werdan
        www.plock24.pl
        • stuntman Re: Centrum Obslugi Inwestora 26.06.06, 16:26
          Możliwe, przejrzałem tylko pobieżnie w pracy, teraz mam zamiar ściągnąć i
          poczytać dokładniej. Spodobała mi się mapka mariny, obwodnic i jeszcze kilka
          innych obrazków. BTW: Obwodnica jest dobrze narysowana, to jest po prostu teren
          Orlenu wraz z przyległościami typu osadniki itp. (tak sądzę). To samo Muzeum
          Mazowieckie - ta wizualizacja ma to do siebie, że zawsze wygląda jakby była do
          góry nogami (ale jest OK). Co jednak nie zmienia faktu, że trochę błędów jest.
        • czytelnik.prasy pdf-co robi na str 2 Galeria Tumska ze środków UE? 26.06.06, 16:45
          Zacząłem czytać gazetkę - jestem dopiero na stronie 2. Zastanawia mnie ta
          biedna Galeria Tumska - czyli biedny Hortex - nadal straszący. Półtora roku
          blokowana inwestycja - a tu się chwalą. Chyba nie było czym. W rzeczywistości
          ruderka ta jest zasłonięta teraz na szczęście płotami Vectry,na których wiszą
          plakaty - więc wygląda jakby była to jakaś budowa - może rzeczywiście coś
          ruszyło,albo po prostu zasłonięto to jest - by nie popsuć efektu
          rewitalizacji ;-)
        • stuntman Re: Centrum Obslugi Inwestora 26.06.06, 21:12
          Zauważyłem, że dostaliśmy niezłą, ogólnoświatową reklamę. Linki www.plock24.pl
          i www.inwestycje.e-plock.pl przewiją się na kilku stronach w zakładkach "Ważne
          adresy internetowe".
          • werdan Re: Centrum Obslugi Inwestora 27.06.06, 15:34
            Rzeczywiscie zdjecie Muzeum jest dobrze. Choc wydaje sie byc do gory nogami.
            Taki juz urok tego budynku :D

No linki faktycznie sa, nie widzialem ich wczesniej. Fajnie, ze podano je do
            ogolnej informacji. Plusik dla nich.

Gdyby nie ta kategoryczne bledy, informator bylyb swietny :D

...................................................
            Werdan
            www.plock24.pl
            • stuntman Re: Centrum Obslugi Inwestora 27.06.06, 19:24
              Po przeczytaniu całości stwierdzam, że najgorszym (i w moim mniemaniu
              niedopuszczalnym) błędem jest mapa Polski i Mazowsza. Zamienienie lokalizacji
              Płocka z Płońskiem, a przede wszystkim poprowadzenie Wisły w zupełnie nowym
              kierunkiem jest absurdalne chyba dla większości mieszkańców naszego kraju. Nie
              wiem jak ktoś mógł popełnić taki kardynalny błąd na poziomie pierwszych klas
              szkoły podstawowej. Bo fakt, że im się strony porozjeżdżały jest już przy tym
              tylko drobnym niedopatrzeniem.
              • czikago5 Re: Centrum Obslugi Inwestora 29.06.06, 13:52
                żałosne jak można narysować w taki sposób mape mazowsza mam nadzieje że może to wynikać tylko i wyłącznie z celowości działań UM by pokazać że z Płocka wszędzie jest blisko (powiedzmy że nie wszędzie) a pozatym jak można nie zauważyć że pod informacją o PWSZ jest adres strony www włodkowica i na odwrót
                • yolo.szwarc Re: Centrum Obslugi Inwestora 20.07.06, 08:40
                  straszny wstyd. byk z mapa jest niewybaczalny dla kogokolwiek, kto mial stycznosc z geografia polski. inwestor na pewno byka zobaczy. ostatnio moj gosc z zagranicy studiowal trase plock-warszawa w czasie jazdy tam i z powrotem. na pewno w bledzie by sie polapal i umarl ze smiechu.

a tak poza tym projekt broszury mi sie podoba.
                • yolo.szwarc Re: Centrum Obslugi Inwestora 06.08.06, 21:21
                  Wlasnie sciagnalem ulotke. Bledy poprawiono :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka