Dodaj do ulubionych

ile kosztuje cięcie cesarskie w Płocku?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 16:48
Za 4 mies. czeka mnie poród, którego bardzo się boję. Chciałabym mieć cięcie
cesarskie, mniej boli, a boję się bólu. Jak to załatwić i jaka mniej więcej
suma wchodzi w grę?W którym szpitalu lepiej? Może ktoś ma juz jakieś
doświadczenie i może się nim podzielić. Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • Gość: położna Re: ile kosztuje cięcie cesarskie w Płocku? IP: *.c153.petrotel.pl 02.01.06, 18:56
      Dziwne pytanie. To ty nie masz swojego lekarza prowadzącego ciążę? On wszystko
      ci wyjaśni. Leć szybko do któregoś zatrudnionego w szpitalu jednym czy drugim i
      nie stawiaj naiwnych pytań.
    • Gość: ulka Re: ile kosztuje cięcie cesarskie w Płocku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 19:57
      dziewczyno, nie decyduj się na cesarkę jeśli zdrowie pozwala lepiej naturalnie.
      wiem bo przeszłam obie sytuacje. Po cesarce dochodzi się do siebie jak po
      operacji , długo i boleśnie. poród naturalny boli krótko i szybko się zapomina,
      lekarze bardzo chętnie przystają na cesarskie cięcie przynajmiej na winiarach
      ula
      • Gość: 123ent do przemyślenia IP: *.c154.petrotel.pl 02.01.06, 21:50
        Trzeba sobie zdać sprawę, że "cesarka" jest koniecznościa podczas zgrożenia
        dziecka np. zapętleniem pępowiny i w konsekwencji bardzo grożne przyduszenie
        dziecka w kanale rodnym podczas jego zbyt powolnego przejścia przez niego, a
        nawet uduszenia malucha. Rozpoznanie tej sytuacji wymaga dobrego sprzętu USG i
        jeszcze lepszego lekarza z dużym doświadczeniem. Inne sytuacje to np. nie
        optymalne ułożenie dziecka , które w innym, nieprawidłowym stanie wędruje na
        ten świat. Mogą tu powstać urazy zwichnięcia lub wyjęcia nózki lub rączki ze
        stawu. Są i inne względy przemawiające za "cesarką" np wąska miednica czy
        słabe ,z najsilniejszych u człowieka, mięśnie macicy, podczs skurczów. Także
        choroba niewydolności krążeniowo-oddychowej matki może przemawiać za zabiegiem.
        Są i inne przyczyny przemawiające za cesarką ale nie miejsce aby je tu
        wskazywać. Powtarzam masz sie udać pod opieke lekarza ginekologa-położnika. A
        wstarym szpitalu są wszyscy dobrymi specjalistami. Także Winiary są bardzo
        chwalone. Ale dopytaj się dla własnego komfortu. Zdecyduj się na tzw. prywatne
        wizyty w prowadzeniu ciąży. Wtedy lekarz jest imiennie odpowiedzialny za
        diagnozy i bezpieczeństwo matki i dziecka. Jeżeli jesteś młoda (np do 25 lat)i
        szczupłej, nawet drobnej budowy ciała to twój układ kostny, aż prosi sie do
        naturalnego porodu. Organizm sam się przygotuje na jego przebieg. Nastapi
        rozpulchnienie odpowiednich mięśni i wiązadeł itp (obserwuj to zjawiski). Nie
        bój się bólu. Są środku usmierzające go. Więcej boli coś innego niż fizyczne
        przejściowe, krótkie zmaganie sie z samą sobą.Ale to akurat ciebie nie może
        dotyczyc boś szczęśliwa. Powiem ci, że inaczej sie odczuwa naturalne przebieg
        porodu, a inaczej otwarcie brzucha w poprzek z raną 30-35 cm. Jest jeszcze
        oprócz rany powłoki brzusznej rana macicy, która musi oddać także łożysko
        poprzez odklejenie sie od niego. Zabieg jest albo z znieczuleniu rzdenuiowym
        (tzw. blokada) lub półśnie narkotycznym z uwagi na dobro dziecka. Wtedy
        rodząca czuje i widzi co sią z nią dzieje. To spory wysiłek dla organizmu.
        Lubię cie, że pytasz. Tzn. dbasz o siebie.Dlatego leć, leć do lekarza i chwal
        Pana za szczęście bycia w ciąży. Cóż nie ty pierwsza i nie ostatnia będziesz
        rodzić. Czyż to nie szczęście dać życie swojemu dziecku? A ból? Szybko o nim
        zapomnisz i będziesz chciała mieć wiele dzieci. Wszak fundowane jest becikowe ;)
        Acha, jeszcze jedno. A jak rodziła twoja mamma i babcia i teściowa? Zapytaj.
        I głowa do góry. Powodzenia! Trzymam kciuki za ciebie.
    • Gość: bojąca Re: ile kosztuje cięcie cesarskie w Płocku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 21:25
      Dziękuję za każdą podpowiedź.Mam lekarza, ale on nie pracuje w szpitalu i nie
      pomoże mi w tym temacie. Też powiedzał, że najlepiej jest zawsze rodzić
      normalnie.
      • Gość: kafka Re: ile kosztuje cięcie cesarskie w Płocku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 22:32
        a ja tam jestem za cesarka! chocby ze wzzgledu na malucha to najlepsze
        rozwiazanie. jestem panikara jesli chodzi o bol i nie zaryzykowalabym tego ze
        zrobie cos nie tak podczas porodu maluszkowi dlatego ze mnie boli. a mlode
        dziewczyny bardzo szybko dochodza do siebie takze po cesarce(wiem z wlasnego
        doswiadczenia
        • Gość: Kasia Re: ile kosztuje cięcie cesarskie w Płocku? IP: *.c151.petrotel.pl 06.02.06, 11:06
          Nie ma co bronić się przed cesarką, bo biorąc ból jaki przeszłam to naprawdę
          wolałabym mieć cięcie lub przynajmniej znieczulenie zewnątrzoponowe,a tak
          przeszłam:masaż szyjki brrrr, nacięcie i rozerwanie krocza (szycie godzinę),
          łyżeczkowanie, a potem podano mi krew.
      • edzia121 Re: ile kosztuje cięcie cesarskie w Płocku? 22.01.06, 13:56
        ja słyszałam że jak konieczna jest cesarka to 1000 a jeżeli na własne życzenie
        to 3 000 ale nie wiem na ile to prawda
        • Gość: gaga Re: ile kosztuje cięcie cesarskie w Płocku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.06, 23:23
          bzdura
    • mika_p Re: ile kosztuje cięcie cesarskie w Płocku? 02.01.06, 22:36
      Przez cesarskie cięcie można urodzić trójkę, maksymalnie czwórkę dzieci, potem
      każda ciążka jest zbyt ryzykowne dla życia matki. Teraz to moze nie być
      istotne, ale za kilka lat możesz zmienić poglądy i pluć sobie w brodę, że bojąc
      się kilku godzin bólu pozbawiłas się kilkudziesięciu lat posiadania dzieci.

Poród naturalny nie jest przyjemny, wręcz przeciwnie, ale da się przyżyć, to
      czysto biologiczne doznanie, po kilku dniach już jest OK. Cesarskie cięcie
      owszem, samo w sobie nie boli, ale tez nie jest przyjemne, a potem goi się
      głęboka i szeroka rana - a cudów nie ma i dzieckiem się trzeba zajmować.

Pomyśl o znieczuleniu do porodu, jest tansze niz cc.
      NIe daj się straszyć porodem siłami natury. Poza tym, ze boli, jest to nudne
      wydarzenie, zbyt nudne jak na taką rangę, dlatego w opowieściach jest moooocno
      podkoloryzowane.
      Głowa do góry.
      A poniżej masz linki do dwóch forumków, jedno jest na pewno dla ciebie:
      Kwietniowe mamy 2006:
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=32870
      Majowe mamy 2006:
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=33394
    • iwles Re: ile kosztuje cięcie cesarskie w Płocku? 06.02.06, 14:32
      Cesarka na życzenie (nie narkoza, tylko przy zz) - kosztujke ok. 1000 zł.
      Ale chęć cesarki musisz umówić z lekarzem zanim pójdziesz do szpitala.
    • Gość: http://admin Re: ile kosztuje cięcie cesarskie w Płocku? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.06, 14:58

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka