Dodaj do ulubionych

Z sądu: sprawa przeciwko Auchan

• maximus110 Re: Z sądu: sprawa przeciwko Auchan 03.02.06, 09:15
      Ich się nie zwalnia ,a perfidnie wywala na zbity ryj ,gdy robią się mało
      wygodni i przeszkadzają w robieniu mniejszych lub większych interesów.
      • Gość: ????? Re: Z sądu: sprawa przeciwko Auchan IP: 80.48.4.* 03.02.06, 10:19
        a co jeszcze owiecie na temat innych karierowiczów na kogo tam jeszcze trzeba
        uważać pozdro.
        • Gość: klojent Re: Z sądu: sprawa przeciwko Auchan IP: *.plock.mm.pl 03.02.06, 10:25
          kupiłem tam zamiast makaronu dla ludzi - makaron dla psa. Sanepidowi podali, ze
          nie mieli takiego towaru. Był zakaz sprzedazy w torbach bez naisu na folii.
          Niedawno sprzedawali taki makaron jw. I co z tym sanepidem?Auchanem? czy czyta
          to prokurator, czy sobie gadamy?
        • maximus110 Re: Z sądu: sprawa przeciwko Auchan 03.02.06, 10:28
          W Auchanie trzeba uważać na to co się mówi do wszystkich ,bo tam ściany mają
          uszy.
          • Gość: duduś Re: Z sądu: sprawa przeciwko Auchan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.06, 10:55
            nie tylko uszy, ale i oczy nawet w kiblach i przebieralniach dla załogi są
            kamery. Nawet spokojnie wysr.. się nie można
        • maximus110 Re: Z sądu: sprawa przeciwko Auchan 03.02.06, 10:35
          Czytając wiekszość komentarzy na temat polityki Auchan nie trudno wyciągnąć
          wnioski ,że płockie władze akceptują to wszystko co się tam dzieje .
          • Gość: didi Re: Z sądu: sprawa przeciwko Auchan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 11:26
            w Auchan istnieje mobing i trudno jest z tym walczyć ,bo jak ktoś się wychyli
            to go wycinają, bo jest nie wygodny.
            Niewygodne osoby nie dostają podwyżek, premii, są przerzucane na inne działy.
            To jest sposób żeby uciszyć człowieka. Za czasów poprzedniego seniora Witka
            popularne było przeżucanie niewygodnych ludzi na dział Ryb, sporo osób nie
            wytrzymywało tej presji i sami odchodzili. Seniorka Renata zaś chce się
            wykazać tym, że jak najwięcej ludzi zwolni. Na zebraniach ciągle jesteśmy
            straszeni, że będzie źle, jak się nie przyciszymy. Jak kolega Marek postawił
            się Reni i nie dał się poniżać, to nawet zabroniono nam się z Nim kotaktować.
            Jak ktoś do niego podszedł nawet porozmawiać, już w okolicy była kamera lub
            seniorka. W końcu doszli do wniosku ,że nie będą ciągle pilnować jednego
            pracownika i Go zwolnili.Bali się że więcej ludzi się postawi.A i tak ludzie
            mają z nim kontakt, w pracy mogą zamknąć nam usta, ale po za pracą nie !

• julia02 Re: Z sądu: sprawa przeciwko Auchan 03.02.06, 11:46
              Dobrze mówisz didi jesteśmy z kolegą Markiem i wspólnie coś zmienimy
    • julia02 Re: Z sądu: sprawa przeciwko Auchan 03.02.06, 11:14
      W Auchan pracuję od 2lat i dobrze wiem co stało się z setką kurczaków ,która
      powinna iść do utylizacji a tak się nie stało.
      • Gość: ..... Re: Z sądu: sprawa przeciwko Auchan IP: 80.48.4.* 03.02.06, 11:16
        zjadłaś je sama
        • julia02 Re: Z sądu: sprawa przeciwko Auchan 03.02.06, 11:17
          To ty je kupiłeś hehehe
          • Gość: ..... Re: Z sądu: sprawa przeciwko Auchan IP: 80.48.4.* 03.02.06, 11:20
            niestety nie kupiłem szkoda taka okazja
            • julia02 Re: Z sądu: sprawa przeciwko Auchan 03.02.06, 11:23
              To napewno mamusia kupiła ci białą kiełbaskę więc nie straciłeś okazji.
              • Gość: ..... Re: Z sądu: sprawa przeciwko Auchan IP: 80.48.4.* 03.02.06, 11:26
                no to moze wykryjesz drugą afere cos w stylu konstara co jeszcze co tam dodają
                moze jakies inne smieci zamioecione po całym dniu ze sklepu
                • julia02 Re: Z sądu: sprawa przeciwko Auchan 03.02.06, 11:29
                  Od wykrywania afer jest z tego co wiem UOK ,a twój dowcim nie zbyt mnie
                  rośmieszył.
                  • Gość: ..... Re: Z sądu: sprawa przeciwko Auchan IP: 80.48.4.* 03.02.06, 11:32
                    jezeli wiedziałas o tych kurczakach czy jeszcze tam niewiadomo o czym dla czego
                    nic nikt nie mówil a dopiero teraz jak jakis koles sie odwarzyl wszyscy sie
                    odezwali a tak kazdy boi sie gemby otworzyc
                    • julia02 Re: Z sądu: sprawa przeciwko Auchan 03.02.06, 11:40
                      Mało wiesz o życiu .Ten koleś jak go nazwałeś powiedział o tym głośno do
                      przełożonych i dostał wypowiedzenie .Większość woli dostawać 620zł i siedzieć
                      cicho.Mniejmy nadzieje ,że dzięki niemu zmieni się coś dla nas i wreszcie ktoś
                      się tym zainteresuje a ludzie zaczną mówić o tym głośno.
                      • Gość: ..... Re: Z sądu: sprawa przeciwko Auchan IP: 80.48.4.* 03.02.06, 11:43
                        Być moze wiem więcej o zyciu niz ty więc dołącz do swojego kolegi marka i ty
                        powiedz głośno o tym co tam sie dzieje a nie wypisujesz na forum o ludziach ze
                        są tacy czy inni.
                        • julia02 Re: Z sądu: sprawa przeciwko Auchan 03.02.06, 11:49
                          Zasadnicza sprawa nikomu nie ubliżam a popieram to co on robi więc przestań
                          pisać o tym o czym nie masz bladego pojęcia koleś
                        • Gość: podole Re: Z sądu: sprawa przeciwko Auchan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 14:39
                          kto pracował na nabiale. Ja praowałem Harowałem !!!!!!!!! teraz mam prace i
                          znam każdą debilkę z tamtąd co sadzicie o tym dziale
                    • Gość: duduś Cztery życia kurczaka według przypowieści Auchan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.06, 11:51
                      mili moi Pan nasz dał temu stworzeniu jedno życie, ale dyrekcja Auchan w Polsce
                      cichym rozporządzeniem dała mu następe życia.

A więc

Zycie pierwsze - wychodzi z jajka i biega po tym świecie.

Zycie drugie - trafia po uboini na styropianową tackę i po zamrożeniu na półkę w
                      Auchan

Zycie trzecie - nikt biednego truchła w okresie przydatności do spożycia nie kupił

Zycie czwarte - wyjmuje się z tacki i myje w Ludwiku, następnie macza w
                      mandanianie potasu i spowrotem na tackę

Zycie piąte - i tak nikt nie kupił, z tacki na "solarium" tzn. na grila

Zycie szóste - i tak nikt nie kupił - to posypka z przypraw i znowu na solarium

Zycie siódme - defragmentacja - to co się da rozbieramy na "pałki" i skrzydełka"
                      , reszta do pierogów z mięsem i innych wyrobów mięsopodobnych

Życie ósme - pałki i skrzydełka do wyrobów mięsopodobnych

W związku z tym że Auchan w Płocku chce uchodzić za najlepszy w Polsce
                      menadzerka PF (ta od piekarni) pracuje usilnie nad następnymi życiami kurczaka
                      • Gość: detektyw Re: Cztery życia kurczaka według przypowieści Auc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 22:45
                        życie dziewiate - duduś
                      • Gość: zuza Re: Cztery życia kurczaka według przypowieści Auc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.06, 17:02
                        dudus chyba za mało wiesz o kurczakach z AUCHAN kupuje je często i są najlepsze
                        w mieście jestem stałą klientką działu GRILL pozdrawiam TE PANIE
                        • Gość: duduś Re: Cztery życia kurczaka według przypowieści Auc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 17:26
                          do Zuzy

Zuza bardzo dużo wiem o kurczakach z Auchan gdyż tam pracowałem. Sytuacja sie
                          trochę poprawiła po słynnnym programie TVN - czwarte życie kurczaka i po tym jak
                          namówiono dyrekcje Auchan w Płocku aby brać kurczaki z SADROB w Płocku.
                          Poprzednio dostarczano do Auchana tzw. 4 tygodniówki z Konina. Nazwa
                          czterotygodniówki była dla tego bo w piątym tygodniu same zdychały. Na początku
                          jak kurczaki zaczeły przychodzić z Płocka trochę się poprawiło, niestety chęć
                          zysku "tłustej krowy" - spowodołała że wszystko wraca do "normy"
                          • Gość: zuza Re: Cztery życia kurczaka według przypowieści Auc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.06, 14:48
                            do dudusia Wszyscy uczą się na błędach a AUCHAN to pierwszy hipermarket piszesz
                            pracowałem----więc wypadłeś już z grona pracowników ciekawe za
                            co?????????
                            • Gość: duduś Re: Cztery życia kurczaka według przypowieści Auc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 21:17
                              skończyłem studia i przeszedłem do innej pracy poza Płockiem, z perespektywy
                              czasu patrzę na to co tam się działo i moge to tylko nazwać "wspólczesne
                              niewolnictwo i sku..syństwo"
                        • Gość: Misiek Re: Cztery życia kurczaka według przypowieści Auc IP: *.c241.petrotel.pl 05.02.06, 12:17
                          Zuza chyba jestes pracownicą tego marketu.
                          • Gość: zuza Re: Cztery życia kurczaka według przypowieści Auc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.06, 14:39
                          • Gość: zuza Re: Cztery życia kurczaka według przypowieści Auc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.06, 14:43
                            nie jestem ale kupuję kurczaki często i jestem zadowolona lubię też robić
                            zakupy w AUCHAN bo nie jest tak drogo jak w sklepie na osiedlu
    • maximus110 Re: Z sądu: sprawa przeciwko Auchan 03.02.06, 11:51
      Gości...... przestań bełgotać
      • Gość: ..... Re: Z sądu: sprawa przeciwko Auchan IP: 80.48.4.* 03.02.06, 11:56
        jaknie odpowiada wam praca w auchan to sie zwolnijcie i do gazety to teraz
        chyba jest na topie
    • maximus110 Re: Z sądu: sprawa przeciwko Auchan 03.02.06, 16:37
      Czyżby już nikt nie chciał polemizować na temat Auchan?
      • Gość: 123 Re: Z sądu: sprawa przeciwko Auchan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 16:53
        nie wiem czy ty tez tam pracujesz ale dzis dało sie zauwazyc nerwowa atmosfere
        w parcy jak pani renia b chodzila z grymasem na twarzy i jej poplecznik witek
        zerwal artykul z drzewka szcescia gdyz razil w jego polityke przenoszenia na
        dzial ryb
        • maximus110 Re: Z sądu: sprawa przeciwko Auchan 03.02.06, 17:03
          Nerwową atmosferę i grymasy na twarzach tych najbardziej winnych było widać już
          wczorej.Wszyscy widzimy , że nie mają nic na swoją obronę,a prawdę o samych
          sobie mają na twarzach
          • Gość: 123 Re: Z sądu: sprawa przeciwko Auchan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 17:18
            masz racje minie jeszce sporo czasu zeby zrozumieli ze po za tym ze sa
            przełozonymi powinni jeszce byc ludzmi ale takim samicom psa :)) jak renata
            b ,wladyswawa b ciezko bedzie to zrozumiec bo lepiej tzrymac sie tej pracy niz
            wrocic do siebie pole orac zębami
            • maximus110 Re: Z sądu: sprawa przeciwko Auchan 03.02.06, 17:40
              Powszechnie wiadomo ,że władza i pieniądze zezwierzęcają.
            • Gość: obserwator Re: Z sądu: sprawa przeciwko Auchan IP: *.c157.petrotel.pl 03.02.06, 18:11
              Na początku Pani Eli pozornie zależało jeszcze na jakości,solidności
              kupieckiej,starała się rozumieć problemy sklepu,a co za tym idzie i pracowników
              starając się wychodzić im na przeciw.Ambicja pójścia dalej zmusza Elę do
              pparadowania pod rękę,po sklepie niczym papużki nierozłączki z Panią Renatą
              B.Nadmieniam,że po aferze z jakością warzyw dostarczanych bezpośrednio do
              Hipermarketu, dostarcza je dalej ale poprzez Platformę - magazyn centralny. Kto
              mu to załatwił i na co liczy Pani Ela? A fe!!!
          • Gość: nowa oj jest gorąco!!! IP: *.c157.petrotel.pl 03.02.06, 17:41
            Mam nadzieję, że wreszcie nastąpi jakiś przełom w myśleniu kadry kierowniczej
            Auchan i zacznie ona widzieć,że na ich "wynagrodzenie" pracują wartościowi
            ludzie pomimo niskich pensji. To właśnie Ci pracownicy na ich polecenie
            balansują na granicy ryzyka serwując swoim klientom żywność z serii "zjedz mnie
            a będzie Ci luźniej", nie koniecznie na sercu. Wątpliwości pracowników są
            jednoznacznie i wielokrotnie tłumaczone przez panią Renatę B.- Seniora PF -
            "Ela wie o wszystkim" (tłumaczę: Ela - Dyrektor Sklepu)
        • Gość: MK Re: Z sądu: sprawa przeciwko Auchan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.06, 00:29
          dla tych co nie wiedza drzewko szczescia to taki fajny bajer ;-))
          pracownicy mogli zawieszac na nim pytania skierowane do szefostwa
          byly one anominowe wiec mozna bylo zawrzec w nich swoje zale na temat pracy.
          Wiec polecialo pare pytan od pracownikow, dlaczego pracuja jak niewolnicy za
          psie pieniadze. Owczesny dyrektor zrobil chyba nawet wtedy zebranie z
          pracownikami i cos tam nam probowal wytlumaczyc, ze to dzieki Franuzom Polska
          jest teraz wolna, powinilismy im byc wdzieczni ;-)
      • 123456ola Re: Z sądu: sprawa przeciwko Auchan 03.02.06, 22:20
        ja chcę bońkowska jest spoko
      • Gość: H Lecter Re: Z sądu: sprawa przeciwko Auchan IP: *.c148.petrotel.pl 04.02.06, 07:04
        Chyba dość już tym "polemikom" i czas na podsumowanie:
        1. Temat dobry i na czasie, bezrobocie prowadzi do naciągania praw pracowników
        i należy z tym walczyć... w sądzie pracy a nie na forum
        2. Jeżeli komuś nie odpowiadają warunki pracy to nikt na siłę do roboty nie
        ciągnie, czas na zmiany i trzeba walnąć papierami o stół dyrekcji (o ile jest
        się dobrym fachowcem w swojej branży, bo ci tutaj to chyba sami "leworęcy"
        którzy zostali awansowani na zewnątrz za ociąganie się w pracy lub złodziejstwo)
        3. Jeżeli Auchan oszukuje swoich klientów i karmi ich śmierdzącym mięsem to
        czemu ciągle ma pełno klientów. Nikt tam ich na siłę nie ciągnie i nie zmusza
        do przepłacania za gó..any towar.
        4. Czytałem Wasze/wasze ...(wasze z małej literki to dla tych których jedynym
        problemem w życiu są stringi na cukierni i wielka dupa dyrektorki-to mali
        ludzie i duża literka im się nie należy )...komentarze i zastanawiałem się nad
        tym jak jedna ociężała umysłowo istota (ten prześladowany biedak co to ma chęć
        stuknąć w sądzie byłego pracodawcę)może wciągnąć tylu ludzi w polemikę na
        tematy którymi tego typu miejsce nie powinno się zajmować. Odnoszę wrażenie że
        wszyscy poszukiwacze taniej sensacji i biedacy których los pokrzywdził pracą w
        Auchan zebrali się tutaj by poużywać sobie na tych którzy osiągneli sukces,
        tylko dlatego by poczuć się lepiej i w grupie tak samo myślących (inaczej)
        popluć na nich nie mając nawet odwagi podpisać się z imienia i nazwiska.
        Całe szczęście, że trfiło się też kilka Osób (tu należy się duża literka),
        które prezentują inny znaczy zdroworosządkowy punkt widzenia, niestety
        normalność jak zwykle kiedy chodzi o uczciwość, pracowitość, lojalność etc, etc
        jest zagłuszana przez głupotę...i tyle
        • Gość: gość klient Re: Z sądu: sprawa przeciwko Auchan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 12:39
          3. Jeżeli Auchan oszukuje swoich klientów i karmi ich śmierdzącym mięsem to
          czemu ciągle ma pełno klientów. Nikt tam ich na siłę nie ciągnie i nie zmusza
          do przepłacania za gó..any towar.
          jakoś tłoku na stoisku z rybami i przy regałach z miesęm nie widzę, nie widzę
          rownież kupujących ścierwo drugiej świeżośći na gastronomi.
        • marekx2 Re: Z sądu: sprawa przeciwko Auchan 04.02.06, 14:11
          Ta "ociężała umysłowo istota" jak ją nazywasz, na forum wypowiedziała się
          dopiero raz i w przeciwieństwie do ciebie dupowkręcie miała odwagę przedstawić
          się z imienia i nazwiska .Twoje podsumowanie to dowód na to,że jesteś kolejnym
          pachołkiem pani dyrektor nie mającym odwagi napisać z domu -kryjąc się za
          kompem w pracy.
          • Gość: H Lecter Re: Z sądu: sprawa przeciwko Auchan IP: *.c148.petrotel.pl 04.02.06, 17:53
            Nie powinienem co prawda odpowiadać na kolejne wypociny, tłuka wywalonego z
            Auchan za lenistwo lub złodziejstwo, ale chciałbym cię (tu malutkie c)
            wyprowadzić z błędu i mając gdzieś to co piszesz indolencie umysłowy oznajmić,
            że nigdy nie pracowałem w tym (jak i żadnym innym) sklepie, nie znam jego
            dyrektorki jak również to, że z komputera korzystam zazwyczaj w domu i z niego
            podsumowałem wasze "wysokich lotów" forum. Moje podsumowanie jest wyrazem
            zażenowania poziomem tegoż wątku i jego uczestników. Im bardziej przyglądam się
            waszej zapiekłości w obrażaniu ludzi, tym bardziej skłaniam się ku
            przeświadczeniu, że wam nie sądy ale psychiatra powinien przyjść z pomocą.
    • marekx2 Re: Z sądu: sprawa przeciwko Auchan 03.02.06, 21:01
      Do gościa.....,który wypowiadał się o 11:56. Pracownikom odpowiada praca w
      Auchanie ,ale nie odpowiada kadra zarządzająca płocką placówką. Dlaczego
      nadzwyczaj ambitna Pani Dyrektor po czytaniu opinii pisanych w większości przez
      swoich pracowników na temat swojej osoby nie uważa ,że nadszedł czas podać się
      do dymisji dając w ten sposób przykład Pani senior i tym jej podobnym? Taka
      dyskusja na forum nie miałaby miejsca za czasów byłego dyrektora Filipa
      L. ,który szanował prawa zwykłych pracowników. W chwili obecnej na topie jest
      prasa , a lada chwila będzie telewizja-tylko wtedy będzie nas więcej.Pozdawiam
      serdecznie!!!!!!!!
      • Gość: gość klient Re: Z sądu: sprawa przeciwko Auchan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 21:46
        > Gdyby choc 1% prawdy był w tym co wy tu wypisujecie, to napewno populacja
        > Płocka zmniejszyła by się minimum o 80% niewinnych istot.

Ty sobie nie zdajesz sprawy że się zmiejsza ... ile jest bezpłodnych małżeństw
        i to nie wina zakładów przemysłowych bo tych już prawie nie ma .
        Popatrz ile osób kupuje "NIBY SWIERZE " mięso lub ryby.
        A ta zakrwiawiona niby świerza ryba leży bardzo
        dłuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuugo.
        ciekawe czy jutro jeszcze będzie bo się wybieram na zakupy.
        • 123456ola Re: Z sądu: sprawa przeciwko Auchan 03.02.06, 22:27
          Pani Renata Bońkowska jest normalnym człowiekiem. Nie wiem co wy do niej macie
          i dlaczego wypisujecie takie głupoy, a pan Marek Pawlikowski jest do d.....
          • julia02 Re: Z sądu: sprawa przeciwko Auchan 03.02.06, 22:32
            O czym ty piszesz podaj fakty
            • 123456ola Re: Z sądu: sprawa przeciwko Auchan 03.02.06, 22:35
              Jestem kientem Auchan,. poprostu kiedyś zwruciłam się do Bońkowskiej i była
              bardz miła. na jakim dziale pracujesz w Auchan
      • 123456ola Re: Z sądu: sprawa przeciwko Auchan 03.02.06, 22:32
        Marcin co u ciebie. ja jestem nowym użytkownikiem mam na imię ola
        • Gość: marcin Re: Z sądu: sprawa przeciwko Auchan IP: *.plock.msk.pl / *.plock.msk.pl 03.02.06, 22:35
          czy my sie znamy
          • 123456ola Re: Z sądu: sprawa przeciwko Auchan 03.02.06, 22:36
            nie
      • 123456ola Re: Z sądu: sprawa przeciwko Auchan 03.02.06, 22:57
        Gdyby dyrektorem Auchan był Filip to juz dawno ty i tobie podobni nie
        pracowaliby w tej firmie,a cały wasz pomiot nie znalazłby pracy w całym tym
        kraju do końca jego dni.
        • Gość: psik Re: Z sądu: sprawa przeciwko Auchan IP: *.plock.mm.pl 03.02.06, 23:08
          srachy na lachy.a kto to taki ten filip?moze "Filip Wszechmogacy"
          • Gość: MK Re: Z sądu: sprawa przeciwko Auchan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.06, 00:24
            Filip to francuz, szefowal w Auchan jak go otworzyli przez okolo 2 lata
            juz tam nie pracuje od dluzszego czasu ale z tego co mowia starzy pracownicy za
            jego kadencji bylo lepiej niz jest obecnie

hihi, ale nie zapomne jak na jednym z przemowien pouczajacych pracownikow
            walnal, ze to dzieki nim, czyli Francuzom zawdzieczamy wyzwolenie spod okupanta

> srachy na lachy.a kto to taki ten filip?moze "Filip Wszechmogacy"
            Wszechomogacy to moze i on byl jak jeszcze Hetkos nam szefowal ;-))
            Po tym jak policja zlapala go na ostrym gazie podczas jazdy samochodem
            chcial aby policja wezwala prezydenta Plocka, hihi, nie wiedzial, ze juz wtedy
            panowal nam milosciwy MM
    • julia02 Re: Z sądu: sprawa przeciwko Auchan 03.02.06, 22:25
      Dzisiaj atmosfera w pracy była bardzo napięta.Może zróbmy zrzutkę na karton
      papierosów dla pani dyrektor,bo z tego co dziś zaobserwowałam dużo paliła
      przypalając papierosa od papierosa.Może tym razem w stołówce nie dadzą jej na
      kreskę.
      • Gość: marcin Re: Z sądu: sprawa przeciwko Auchan IP: *.plock.msk.pl / *.plock.msk.pl 03.02.06, 22:29
        julia a na jakim dziale pracujesz w Auchanie
      • 123456ola Re: Z sądu: sprawa przeciwko Auchan 03.02.06, 22:29
        czy ty jesteś pracownikiem Auchan? możemy się zrzucić
        • julia02 Re: Z sądu: sprawa przeciwko Auchan 03.02.06, 22:38
          Zgubiłaś się w zeznaniach to wreszcie kim jesteś klientem czy pracownikiem?
          • 123456ola Re: Z sądu: sprawa przeciwko Auchan 03.02.06, 22:40
            jestem klientem
            • julia02 Re: Z sądu: sprawa przeciwko Auchan 03.02.06, 22:43
              TO nie wypowiadaj się o Pani Senior bo jej nieznasz
              • 123456ola Re: Z sądu: sprawa przeciwko Auchan 03.02.06, 22:53
                Dziecko!!! Zastanów się co mówisz....... BO nie wiesz o czym mówisz. Jeżeli tam
                pracujesz to jesteś stronnicza, a jeżeli nie to żyjesz w świecie ułudy. Pomyśl
                o tym jakie masz prawo do oceniania ludzi, których nie znasz i o których
                motywach postępowania nie masz zielonego pojęcia. Zastanów się nad tym-
                doświadczony przyjaciel.
                odpisz natychmiast
          • Gość: psik Re: Z sądu: sprawa przeciwko Auchan IP: *.plock.mm.pl 03.02.06, 22:53
            Zagadka stulecia.Kim jest julia02
            • Gość: klips Re: Z sądu: sprawa przeciwko Auchan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 17:36
              pustosłowie , pustosłowie - julia 02 i tobie podobni- weźcie się do uczciwej
              pracy, najłatwiej to jest samemu nic nierobić a bliźnich szkalować.

• Gość: kulka Re: Z sądu: sprawa przeciwko Auchan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 17:49
              a ja wiem -" to jest ptak co w swe gniazdo s.."
      • Gość: marcin Re: Z sądu: sprawa przeciwko Auchan IP: *.plock.msk.pl / *.plock.msk.pl 03.02.06, 22:29
        a na jakim dziale pracujesz w auchan
        • julia02 Re: Z sądu: sprawa przeciwko Auchan 03.02.06, 22:35
          Mało istotne.Czyżbyś chciał dać mi podwyżkę? Z góry dziękuję.
          • Gość: marcin Re: Z sądu: sprawa przeciwko Auchan IP: *.plock.msk.pl / *.plock.msk.pl 03.02.06, 22:38
            no powiedz nie wstydz sie a moze sie boisz a po podwyzke to do swojego menagera
          • Gość: marcin Re: Z sądu: sprawa przeciwko Auchan IP: *.plock.msk.pl / *.plock.msk.pl 03.02.06, 23:27
            wiem firma sprzątająca

dzieki
      • Gość: tajny Re: Z sądu: sprawa przeciwko Auchan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 22:50
        wy gląby na stolówce nie ma papierosów
        • Gość: bibi Re: Z sądu: sprawa przeciwko Auchan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.06, 22:53
          skończcie ten wątek To głupota
          • Gość: duduś Re: Z sądu: sprawa przeciwko Auchan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 23:04
            a dlaczego skończyć, bo co wstyd jak francuzi gnębia polaczków przy pomocy
            sprzedajnych polaczków i daja im smierdzące żarcie do jedzenia
    • Gość: klient Re: Z sądu: sprawa przeciwko Auchan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 22:36
      powinniscie otworzyc balsamizacje zwlok, zamiast produkowac zywnosc
      • 123456ola Re: Z sądu: sprawa przeciwko Auchan 03.02.06, 22:39
        a ty powinnaś pracować w zakładzie pogrzebowym
        • Gość: marcin Re: Z sądu: sprawa przeciwko Auchan IP: *.plock.msk.pl / *.plock.msk.pl 03.02.06, 23:46
          nikt juz nic nie mowi na temat Auchan ide spac
    • Gość: ask Jak praca w Auchan stresuje pracowników IP: *.wirba.net / 213.172.172.* 04.02.06, 09:47
      albo coś jest na rzeczy. Kij dębowy albo dąb kijowy.
      • Gość: obserwator pyskówka IP: *.c157.petrotel.pl 04.02.06, 11:24
        Ocena wewnętrzna pracy i główny problem dyskusji zamienił się w jarmarczną
        pyskówkę.12...ola jest wyrażnie fanką Pani Reni B.Jako klijent tak,bo jest to
        gra pozorów.Pracownicy widzą drogę awansu ludzi niekompetentnych,mających
        wykształcenie podstawowe,zawodowe,nie związane z handlem tylko poprzez psią
        usłużność,donosicielstwo zajmujących stanowiska menago.To ich głupota,brak
        kontroli nad zamawianym towarem powoduje przeterminowanie go i w strachu przed
        konsekwencjami służbowymi,kombinowanie z groźbą dla utraty zdrowia
        klijentów.Osoby,które mają czelność wyrazić swoją opinię co do funkcjonowania
        tego chorego organizmu są natychmiast napiętnowane i eliminowane.
        • Gość: duduś Re: pyskówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 11:30
          ta tłusta krowa Ela S. będąca dyrektorka Hipermarketu skonczyła studia teatralne
          ew Krakowie. Sama awansowała tylko dlatego że była sekretarką (od czego ?)
          Colonbie - dyrektora AUCHAN na Polskę. W zwiazku z wykształceniem i nienawiścią
          do mężczyzn (zespół niedopchnięcia oddolnego) robi w Auchan w Plocku cyrk
          i teatr.
          • Gość: RYSIO Z KLANU Re: pyskówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 17:34
            znam tam paru kierownikow i moge wam o nich cos powiedziec rafał r z wazryw tez
            mial duzy wplyw na zwolnienie marka gdyz wiedzieli o tym czemu tak duzo
            bakalanda zamawia i cos trzeba bylo z panem markiem zrobic
            • Gość: stary szczera prawda IP: *.c157.petrotel.pl 04.02.06, 19:14

Dopóki w Auchan Płock rządzić będzie "Święta Trójca" (tłumaczę: p.Ela, p.Renia
              i p.Witek)zmian nie zobaczymy. Klient nadal będzie jadł to co mu w Auchan
              sprzedadzą po "promocyjnej" cenie, a pracownicy nadal będą niezadowoleni bo
              atmosfera pracy już od dawna jest nie do wytrzymania. A z tego co w trawie
              piszczy to te osoby są twardo osadzone i silnie wspierane przez swoich
              popleczników w Auchan Polska. Ciekawe tylko czy założyciel sieci siedząc w
              swoim fotelu we Francji chciałby sobie poczytać o poczynaniach swoich zaufanych
              ludzi?
              • Gość: Cliner Re: szczera prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 19:23
                A ja tam mam swoj wozeczek i jestem kozak Cliner ;D
              • Gość: jetix Re: szczera prawda IP: *.c157.petrotel.pl 04.02.06, 19:28
                Atmosferę w firmie tworzą pracujący w niej LUDZIE. Czy człowiekiem można nazwać
                kogoś, kto na prośbę pracownicy o zmianę działu handlowego z uwagi na kłopoty
                zdrowotne, pracę w niskich temperaturach na dziale mrożonek, jest kierowana na
                dział ryb w samoobsłudze i nadal w momencie braku osoby na mrożonkach wspiera
                swój stary sektor? Akcja śnieg: czy pracownicy sklepu powinni być kierowani do
                odśnieżania dachu bez badań wysokościowych, właściwego zabezpieczenia, ubrani
                kurtka firmowa + gumofilce - reszta własna i z możliwością zejścia po trzech
                godzinach pracy w temperaturze -17C aby się ogrzać? Przykładów jest jeszcze
                całe mnóstwo razem z tematem dnia włącznie, czy mam przytaczać dalej?
                • vini10 Re: szczera prawda 05.02.06, 20:41
                  Do JETIXA -temat bardzo ciekawy ,więc prosimy o kontynuację.
              • Gość: mango Re: szczera prawda IP: *.c157.petrotel.pl 04.02.06, 19:40
                W tej całej hierarchii zapomniałeś "stary", że jest jeszcze z-ca dyrektora
                (kontroler zarządzania) błąkający się po sklepie i którego cała Święta Trójca
                ma gdzieś. Jego trzeźwa ocena sytuacji i wołanie o pomoc ginie i rozbija się o
                ściany sklepu!!!
                • Gość: napalona Re: kontroler IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.06, 20:59
                  kontroler rafcio to ma to wszystko w nosie a p[o za tym chyab nie ma za duzo do
                  owiedzenia jego bardziej interesuje teraz pani menager od dzieciecych rzeczy
                  nie odstepuje jej na krok , ma racje moze znowu mu sie trafi okazja w toy toyu
                  na pikniku ;0
                  • Gość: klient Re: kontroler IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 22:28
                    O ta ta długa zakrwawiona ryba co tak dluuuuuuuuuuugo leżała wreszcie zniknęła.
                    Ciekawe co się z nią stało?
                    Prawda jest taka że wasze "świerze" jedzenie nawet zgłodniały kot nie chce jeść.
                    A ciekawe czy Zoo dostaje od was jedzenie pewnie nie bo by zwierzęta się potruły.

Ktoś wcześniej napisał że jakby było prawdą to co na tym forum się pisze to by
                    już 80% Płodczan nie żyło. Niestety gatunek ludzki jest dosyć odporny na takie
                    stare żarcie. Nawet ludzie żywiący się po śmietnikach dlugo żyją.
                    Z drugiej strony np. ciekawa by była praca naukowa " Wzrost zachorowania na
                    raka jelita grubego w populacji polaków a ekspansja hipermarketów".
                    Przecież one się specjalizują w sprzedaży bułek bez mąki a za to z dużą ilością
                    powietrza, kiełbasy bez mięsa, soków z... ale pisze 100%.
                    Ciekawe skąd się bierze takie zjawisko że np. co 8 para ma problem z zajściem w
                    ciąże przecież środowisko dzięki masowemu zamknięciu zakładów przemysłowych
                    znacznie się poprawiło.
                    Ale tak to się dzieje jak najważniejszy jest zysk a nie rzetelność i uczciwość
                    lepiej podtruć ludzi niż stracić złotówkę.
                    • Gość: ktoś Re: kontroler IP: *.c157.petrotel.pl 04.02.06, 23:07
                      Asortyment strat przeznaczony dla ZOO został szybko zweryfikowany przez
                      odbiorcę. Po spożyciu produktów słoniowi groziłyby wzdęcia, żyrafie zadławienie
                      a sępy nie chciały nawet spojrzeć na produkty lekko przeterminowane, a nawet w
                      dacie.
                      • Gość: Gość kliient Re: kontroler IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 02:15
                        Ktoś wcześniej pisał, że macie bardzo dużo ilośc kontroli z sanepidu to dlaczego
                        bułki nie są pakowane tylko każdy może dotknąć nawet obsr. palcem. Czasami
                        widać zagłebienia po palcach. Gdzie indziej już raczej tego się nie spotyka, aby
                        towar nie zapakowany mógł być dotykany przez klientów.
                        Albo inna sprawa. Pamiętacie jak Lewis pobudował fabryczkę i jak PIP nie chciał
                        dopuścić ją do użytku bo pomieszczenia produkcyjne były bez okien. Czy coś się
                        zmieniło odnieśnie tych przepisów. Bo moją żonę po godzinnym pobycie boli głowa od
                        tych jarzeniówek a co dopiero jak by przyszło jej pracować w tych warunkach. Czy
                        jarzeniówki ultrafioletowe mogą być włączane jak przebywają ludzie (stoisko rybne).
                        • myslacyszaryczlowiek1 Re: kontroler 05.02.06, 03:25
                          W związku z publikacją w nieodpowiedzialnej Rzeczpospolitej powstało DUŻE
                          ZAGROŻENIE TERORYSTYCZNE.Dlatego dziwię się że nie zlikwidowano samoobsługi w
                          hipermarketach. Przecież zatruć żywność dla piędziesięciu osób jest
                          o wiele łatwiej niż ich zabić za pomocą bomby, szczególnie jak ma się dostęp do
                          półek z towarem. Szczególnie, że właścicielami sieci jest bardzo często
                          najbardziej znienawidzona przez nich nacja.
                        • Gość: Q Re: kontroler IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 21:07
                          kliient: ty udajesz czy na serio jestes taki ograniczony ?
                          • hubsson Re:,,Tania jatk" 07.02.06, 02:10
                            Pamiętacie może Val Auchan w dyskotece na Maszewie , wasze zachowanie
                            pracownicy , pamiętacie ??????
                            Za piwem były takie kolejki pracowników jak w sklepie za patelniami z przeceny.
                            Połowa z Was „była dobrze zalana” jeszcze przed rozpoczęciem balu. Wstyd ...
                            Wielki !!!!! ( Nie wrzucam tu wszystkich „do jednego garnka” , resztę
                            pracowników przepraszam za ten opis , choć to czysta prawda.)
                            Narzekacie na mięso i inne produkty . Pytam się Was , co Wy tam
                            jedliście ??????
                            Smakowało wszystkim , smakowało „ palce lizać” ........, „ produkcja Auchan”

Więc proszę oszczędźcie sobie i reszcie sumiennie pracujących ludziom wstydu
                            jakiego przynosicie swojej firmie .

Spory zawsze powstają w miejscu pracy, i nie nam oceniać zaistniałą sytuacją ,
                            czas pokaże kto ma rację .
                            Miejmy tylko nadzieję że Sąd rozpatrzy to obiektywnie i sprawiedliwie.
                            Pani Dyrektor Auchan i wszystkim Pracownikom życzę wyczerpujących dni w
                            pracy , szczęśliwych powrotów do domu , zdrowych i rozsądnych awansów , oraz
                            godziwych za pracę wynagrodzeń.

Prokurator zaś powinien przyjrzeć się dokładnie niektórym waszym wypowiedziom i
                            koniecznie się zająć.
                            Zważajcie na to co piszecie , bo nie zawsze jest to bezkarne . Wychodzicie z
                            założenia że papier przyjmie wszystko , a to o wiele za późno na poczucie winy.
                            Z tego co wyczytałem na ty forum to może dwie osoby pisały z sensem , reszta
                            to „ tania jatka”

Pozdrawiam jednak wszystkich
                            hubsson
                            • Gość: duduś Re:,,Tania jatk" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 06:39
                              żeby straszyc prokuratorem to trzeba samemu być w porządku, a AUCHAN nie jest.
                              prokuratura też miałaby dużo do roboty. NP. jak to było że SANEPID i WETERYNARIA
                              nie dopuściła do eksplatacji budynek ze względu na niedoróbki i syf, na mięsie i
                              rybach i recepcji PF a już otwarto hipcio i rozpoczęto sprzedaż i produkcję.
                              Można też by dużo powiedzieć o łamaniu przepisów BHP.
    • Gość: Nadwiślanin Re: Z sądu: sprawa przeciwko Auchan IP: *.orange.pl 09.02.06, 04:57
      Ludziska! O czym Wy mówicie? Pieczywo jem tylko ciemne z PSS Zgoda, mięso puszkowane z Zakładów Mięsnych Płock (Turystyczna i Wołowina eksportowa w sosie własnym ze stemplem IW "na rynek krajowy"), ryby z Wisły od zaprzyjaźnionych rybaków itd. itd. W Auchanie nie byłem od sierpnia zeszłego roku i wcale mnie tam nie ciągnie, pośmiać się można z innych rzeczy.
      • Gość: ..... Re: Z sądu: sprawa przeciwko Auchan IP: 80.48.4.* 09.02.06, 13:09
        np z Ciebie
        • Gość: Nadwiślanin Re: Z sądu: sprawa przeciwko Auchan IP: *.orange.pl 10.02.06, 03:30
          Wykropkowany(a)! Napisałem: "pośmiać się z innych rzeczy", a "Ciebie" nie jest rzeczą.Taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
          • Gość: wujek samo zło... Re: Z sądu: sprawa przeciwko Auchan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 01:46
            w Auchan to prawie samo frajerstwo jest. jedni drugich podpie..ja, zeby
            tylko awansowac.
            a jedzenie jest stare.
            a pania Siemicka to chetnie bym ubil ;)))
            pozdro dla baqu squad
            • Gość: podle Re: Z sądu: sprawa przeciwko Auchan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 14:40
              co sądzicie o nabiale w Auchan
              • Gość: neostrada Re: Z sądu: sprawa przeciwko Auchan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 15:39
                w Auchanie pracownikom robi się pranie mózgu!!! Kiedyś pracowałem tam na
                promocji jednego oproduktu! Walili sie o wszystko... najchętniej to bym jednej
                blondynie w łeb zaj..bał to by się w końcu nauczyła szacunku! Najlepiej jakby w
                nocy napadało ze 2 metry śniegu i zawaliło się wszystko jeszcze przed otwarciem
                sklepu...
                Proponuję żeby cały ten wątek wysłać faxem do dyrekcji Auchana... nich sobie
                poczytają co Płock myśli o ich dziadostwie!!!
    • Gość: klijent2 Re: Z sądu: sprawa przeciwko Auchan IP: *.plock.mm.pl 11.02.06, 16:38
      kupowałem pasztet w Aucha. Był gotowy, zapakowany, Pani zaczęła odwijać, żeby
      zważyć jeszcze raz. Zaprotestowałem, mówiąć, ze są wpisy w forum. Pani na to,
      to mnie nie interesuje. Odcieta część pewnie była stara i zatęchła.
      • Gość: KOKO DZAMBO a po co temat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 00:29
        witajcie kolezanki i koledzy z Auchan.
        a ja sobie pracowalem w ochronie i mysle ze to byla calkiem fajna praca. ;)))
        trzeba bylo sie tylko dobrze przylozyc, heh :)))
        no, co prawda domu sobie nie pobudowalem jak niektore managery ;/
        pozdrawiam wszytkich ktorzy mnie znaja.
        i tych nowych agentow ochrony, co wywoza alkohol, ciekawe jak im sie to udaje,
        chyba musieli od nas sie czegos nauczyc... ale i tak h..ja maja.
        pozdrawiam WAS...
        piszcie kolezanki i koledzy, odzywajcie sie.
        eraserx1@wp.pl
        • Gość: ????? Re: a po co temat IP: *.plock.msk.pl / 80.48.4.* 20.02.06, 23:10
          tak oczywiscie nauczyli sie tego od swoich kolegów ktorzyzostali wywaleni za
          spanie i za chlanie piwska w pracy jak równiez za kradzierze i Ty KOKO DZAMBO
          napewno byłes posród nich

jestes załosny

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka