Gość: oja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 17:59 portal.plocman.pl/index.php?news=6849&group=1&display=true Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andrzejmil Re: Komendant Z.Tarka 02.02.06, 18:44 Żenada, ciekawe ile Straż MIejska wystawiła mandatów za zalegający śnieg na dachach (do czasu wydarzenia się tragedii) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Komendant Z.Tarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 20:24 I po Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żenada Re: Komendant Z.Tarka IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.06, 00:29 ale ma facio inteligentny wyraz twarzy, on zawsze tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kik Re: Komendant Z.Tarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 08:55 To on jeszcze pracuje???????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Komendant Z.Tarka IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.06, 15:28 No, jasne!! Pracuje, bierze kasę, planuje, nawiązuje nowe kontakty (dla siebie oczywiście), a i jeszcze zagraniczne wyjazdy. Ma się dobrze. A wszystko to pod troskliwym okiem prezydenta, z którym przecież te i inne stosunki dobre. Nie ma to jak na wymówieniu - życ nie umierać. Każdemu odwołanemu kierownikowi podleglej jednostki prezydent stwarza takie warunki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Komendant Z.Tarka IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.06, 01:11 Zbigniew Tarka, wypowiedź na sesji rady powiatu kutnowskiego w dniu 7.12.2005 w sprawie odwołania go ze stanowiska komendanta straży miejskiej: „(…) do dnia dzisiejszego nie otrzymałem żadnej pisemnej informacji o decyzjach Pana Prezydenta, o ewentualnie jakimś stanowisku oprócz tych, które tutaj przeczytałem na miejscu w Biurze Rady Powiatu. Także żadnej korespondencji tutaj pomiędzy nami nie ma, bynajmniej ja jej nie otrzymałem osobiście. A wszystkie korespondencje, nawet na pocztę domową odbieram. (…) Proszę Państwa ja nie znam, ja nie znam tutaj ze strony pana Prezydenta jego zamierzeń, co chce osiągnąć, czy co chciałby osiągnąć, bo dlatego, że ze mną nikt na ten temat nie rozmawiał.” oraz na sesji w dniu 26.10.2005 (…)niech się określi Pan Prezydent i słusznie, bo powiem szczerze, że ja nie wiem, jakie jest konkretne stanowisko, co jest powodem zamieszania, bo te wszystkie pisma, które docierają do Rady Powiatu idą obok mnie. Ja nie mam żadnego pisma. Ja nie mam, do czego się odwoływać, nie wiem, o co chodzi, a że zamieszanie jest no też mogę z mediów się dowiedzieć,(…) mamy doświadczenie z poprzedniej kadencji, że tego typu sprawy, kiedy ktoś z innego samorządu chce bardzo kogoś tam ewentualnie dotknąć to robi wielką burzę i później się okazuje, że osoba, która zostaje tym dotknięta stawia sprawę jasno, precyzyjnie w sądzie i wygrywa. Kto wychodzi, przepraszam za określenie, na dudków,(…) Proszę Państwa ja pracę mam, bez względu na to czy pracuję w Straży Miejskiej, czy nie. Jeżeli chodzi o kwalifikacje w bezpieczeństwie i porządku publicznym, lokalnym, jeżeli chodzi o zarządzanie kryzysowe, jeżeli chodzi o licencje, koncesje, jeżeli chodzi o rzeczoznawstwo w tym zakresie jestem jednym z niewielu cywili po 90 – tym roku w Polsce, który ma wysokie kwalifikacje. Akurat na siłę to ja w Straży Miejskiej nie chcę pracować,(…) Ja jestem człowiekiem honoru(…)jako dorosły człowiek przede wszystkim dojrzałem do tego, że co cię nie zabije to cię wzmocni. Jeżeli ktoś mi łeb utnie to wtedy może powiedzieć, ze wygrał, jeżeli mi łba nie utnie to niestety nie wygra ze mną, od razu mówię. W tych służbach sentymentów proszę Pana nie ma (…)w tych służbach w wymianie informacji nie ma pośredników między Komendantem Straży Miejskiej (…) Mój komentarz: kłamie, że jest człowiekiem honoru. Nie jest. A kwalifikacje? Największe: wazeliniarstwo i "kobieciarstwo". Mylę się? P.S. A kto „wychodzi na dudka”? Odpowiedz Link Zgłoś