Dodaj do ulubionych

efekt walki z bezrobociem

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 07:23
Ukazała się informacja na stronach Urzędu Miasta jak walczą pracownicy
ratusza z bezrobociem. Do walki przystąpiły spółki należące do Urzędu. Z
raportu zameszczpnego w internecie wynika że to walka z qiatrakami. Prawdą
jest że kilkanaście a może nawet kilkadziesiąt osób zostało przyjętych do
miejskich spółek ale na czas określony, bez możliwości zmiany statusu czas
nieokreślony. Pracownik taki nie identyfikuje się z zakładem, przez co
trudniej się adaptuje w miejscu pracy, pracuje za najniższą pensję, a wymaga
się od niego maksymalnego zaangażowania w to co robi. Nie podano jakie jest
faktyczne bezrobocie w Płocku, nie podano jakie jest rejestrowane bezrobocie,
raport jest niekompletny i wart wyrzucenia do kosza. Można wysnuć wniosek że
ciągu roku są dwa razy przyjęcia do spółek na początku roku i w połowie roku,
ale osoby przyjęte w styczniu już w lipcu nie pracują. To co pisze w raporcie
to manipulowanie faktami, bezrobocie zamiast spadać ciągle rośnie.
www.ump.pl/main.php?cid=bezrobocie&iid=infobezrobocie6
Obserwuj wątek
    • Gość: Piotr N. Re: efekt walki z bezrobociem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.06, 08:14
      a gdzie te 5 tysięcy miejsc pracy co obiecał pan prezydent Mlewski 4 lata temu
      ???????!!!!!!!!!!!
      • Gość: bezrobotny Re: efekt walki z bezrobociem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 14:58
        Efekt żaden, zerowy - Obiecanki duże. Największe bezrobocie w UE jest w Polsce
        Perspektyw by poprawić sytuację brak. Lepiej robić wizualizację w internecie
        lub na miejskich afiszach niż faktycznie poprawić sytuację co też Urząd Miasta
        robi czyli nic nie robi tylko się chwali
        • Gość: BA Re: efekt walki z bezrobociem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 21:23
          Dopiero co weszliśmy do UE a Wy chcecie widzieć efekty? Po tylu latach komuny
          trzeba dać sobie trochę czasu. Wszystko idzie w dobrym kierunku!
          • Gość: obserwator Re: efekt walki z bezrobociem IP: *.c155.petrotel.pl 01.03.06, 21:44
            Brednie z tym dobrym kierunkiem. Taka sama propaganda jak tłumaczenie tego
            burdelu tym, że ta cała demokracja jest młoda. To ja sie pytam: kiedy to
            ścierwo się zestarzeje i przestanie być młode ? I te fajne tłumaczenia , że
            dopiero weszliśmy do Unii więc na efekty trzeba czekać. Krótko proszę: ile ?!
            Ten bajzel ma 17 lat i jest "młody", więc na efekty wejścia do UE pewnie tez
            mam poczekać ze 30 lat ? Sorry, nie jestem Matuzalem i nie bedę żyć wiecznie.
            Na razie BEZROBOCIE w demokracji ma się dobrze, w unijnej Polsce również. Oto
            cudowna zdobycz kapitalizmu.
      • Gość: info Re: efekt walki z bezrobociem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 21:21
        Myślę, że trzeba o to zapytać tych od Parku Technologicznego

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka