Gość: Bukoszczak IP: *.c240.petrotel.pl 29.03.06, 19:47 Potwierdzam , że tak jest. A może to nowe przejście włączyć do systemu regulacji świateł? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: grab Re: Gdzie podziała się fala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 21:18 Jeśli ta zielona fala miała regulować w obie strony, to jest to mało realne, zeby sie udało zapewnić płynność ruchu. Ponadto obowiązuje 50 km/h i tyle zapewne przyjęto do obliczeń i nastaw; jazda 60 km/h to już o 20% szybciej, to nie jest mała różnica. Odległości są małe, co też nie ułatwia rozwiązania problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek Re: Gdzie podziała się fala IP: *.eranet.pl 03.04.06, 22:46 Gdzie ? A o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr A gdzie lewoskręt? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 22:50 Nie tylko to przejście utrudnia przejazd, ale i brak lewoskrętów a tym samym powstające wskutek tego korki powodują, że zieloną falę szlak trafia. Aleja Jachowicza w ogóle nie jest przystosowana do zielonej fali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plocczanin Re: A gdzie lewoskręt? IP: *.acn.waw.pl 30.03.06, 00:28 W dodatku te małe gnojki, ktore notorycznie przebiegaja na czerwonym swietle wracajac ze szkoly... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yolo szwarc Re: Gdzie podziała się fala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 23:12 hmm... jutro rano zaobserwuje i zdam relacje jak to jest w strone podolszyc. jezeli chodzi o jazde od stanislawowki w strone centrum do zielona fala jest, ale trzeba pilnowac sie 50km/h. jezeli tak wlasnie jedziemy to spokojna jazda na zielonym gwarantowana az do cmentarza. kto nie wierzy niech sprobuje :) ja jezdze codziennie i tak jest. najbardziej chce mi sie smiac z rajdowcow startujacych od stanislawowki, ktorych hamuje przejscie dla pieszych. jadac 40-50 jest naprawde OK i plynnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: Gdzie podziała się fala IP: 193.59.95.* 30.03.06, 07:32 Zgadza się. W tym kierunku to działa, chociaż kilka razy, nie wiem dlaczego, dopadła mnie czerwona fala: stałem dosłownie na wszystkich światłach aż do cmentarza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorro Re: Gdzie podziała się fala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 08:49 cytat: "Szefowa Miejskiego Zarządu Dróg Małgorzata Witczewska jest zaskoczona." czy to babsko mieszka w wogule w płocku?!? czy ona ma jakie kolwiek pojecie na temat ruchu w płocku? czy ma prawo jazdy i jezdzi w godzinach szczytu w centrum? kobito! rusz te swoje 4 litery i pojezdzij troche samochodem po miescie to zobaczysz ile rzeczy jest do porawienia. pieprzenie na temat sterownikow, rozregulowania! daruj sobie! student 3 roku elektroniki jest w stanie zaprojektowac sterownik na prostym 8051, ktory bedzie lepiej sterowal swiatalami, niz ten ustawiony przez specjalistow! a przecietny kierowca bedzie w stanie zwrocic uwage co jest do poprawienia w miescie. poza tym takich kwiatkow z swiatlami jest wiecej. gdy w calym miescie o 22 swiatla przestaja dzialac, na zielonym jarze dzialaja! na 1 maja takze! po co sie pytam? po co stoje i marnuje paliwo, jak na skrzyzowaniu oprocz mnie nikogo nie ma? za co bierzesz pieniadze? dajcie prace jakiemus inzynierowi drogownictwa, a nie babsku ktore jest zaskoczone, ze cos od pol roku zle dziala! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Gdzie podziała się fala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 12:47 Zorro popieram cię .Co twój student by powiedział na zainstalowanie zielonej fali w ciągach ulic:a)Kwiatka ,Kolegialna ,Wyszogrodzka b)Miodowa,Tysiąclecia ,Mickiewicza c)Gw.Ludowej,Chopina d)Sienkiewicza można by się również pokusić na zielone fale na ul.biegnacych z południa na północ np.Bielska ,Lukasiewicza.Wg niego jaki byłby to problem i jaki koszt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: talib Re: Gdzie podziała się fala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 16:05 Czy nie można by na 1 maja przedłużyć "zielonego" dla jadących w stronę Jachowicza Przecież tam większość skręca w lewo albo w Sienkiewicza< albo w Królewiecką i blokuje drogę bo przy żółtym świetle zdążą skręcić 2-3 samochody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmotoryzowany85 a na Chopina przejście IP: *.plock.mm.pl 30.03.06, 18:12 przejście dla pieszych na Chopina włączane na żądanie włącza sie za często co blokuje ruch bo przechodzi tylko jeden pieszy, gdyby wydłużyć minimalny czas dla samochodów to przy 2x większym czasie przejechałoby 3x więcej samochodów a póżniej na jednej zmianie dla pieszych przeszło by naraz kilka osób zamiast jednej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płocczanin Re: a na Chopina przejście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 19:19 Popieram Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: a na Chopina przejście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 21:33 Zielona fala powinna być od PKO AUCHAN do kościoła w Imielnicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: a na Chopina przejście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.06, 12:00 Na ulicach jednokierunkowych takich jak Kwiatka,Kolegialna czy Sienkiewicza zielona fala sprawdziła by sie w 100% ,nie wiem tylko dlaczego urząd w tym temacie nic nie robi. Pozwolę sobie tu przypomnieć jakie korzyści dla kierowców i mieszkanców wynikają z zastosowania zielonej fali: 1) zmniejszone zużycie paliwa 2) ochrona środowiska -zmniejszenie spalin i hałasu 3) mniejsze zużycie podzespołow samochodowych (silnika,skrzyni biegów,sprzęgła ,amortyzatorów ,tarcz hamulcowych,ogumienia ) 4) mniejsze zużycie nawierzchni ulic( hamowanie i ruszanie) 5) większa kultura jazdy wymuszana przez zieloną falę(mam tu na myśli tych co nie zdejmują nogi z gazu) 6) mniej stłuczek i wypadków również wśród pieszych 7) w dobie XXI wieku również czas przejazdu przez Płock Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee Re: a na Chopina przejście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 22:10 Na odcinku od parowy do Morelowej ul. Wyszogrodzkiej postawić zakaz zatrzymywania i postoju.Bardzo często na tym odcinku stoją samochody ciężarowe zaopatrujace sklepy meblowe ( rozładunek mebli odbywa się na ulicy)tarasując pas ruchu w kierunku W-wy.W efekcie tworzą się gigantyczne korki. Odpowiedz Link Zgłoś