Dodaj do ulubionych

Trefne auta w komisach

IP: *.plock.msk.pl / 80.48.4.* 11.04.06, 07:04
czemu nie piszecie że te fury były w komisie obok Stoczniowca na Radziwiu!!!
przecież teraz cień podejrzenia padł na wszystkih z branży!!! ten komis
należy do niejakiego Machowskiego( nie mylić z tym od renault z Gór!!!!)KOMIS
OBOK STADIONU STOCZNIOWCA - TAM BYŁY LEWE FURY!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Robert Re: Trefne auta w komisach IP: *.unused.zigzag.pl 11.04.06, 07:39
      Ja należe do tych "szczęśliwców", którzy kupili kradziony samochód.
      Jeździłem nim póltora roku, miał komplet dokumentów, dwie pary kluczyków,
      książkę gwarancyjną, a i tak okazał sie trefny. Miał uszkodzenia blacharskie. W
      życiu bym nie pomyślał że jest kradziony. Nie mam teraz ani samochodu ani pieniędzy.
    • Gość: automaniak Re: Trefne auta w komisach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 07:43
      Powinni to podać do publicznej wiadmości a komisy powinny zostać zamknięte. Ja
      też chcę kupić furę a teraz na pewno w Płocku nie kupię.
      • Gość: Gosciu Re: Trefne auta w komisach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 11:03
        To jedz do ciechanowa i kup sobie na gieldzie, napewno bedziesz mial wieksza
        pewnosc ze nie jest kradziony.
        A jezeli sie tak strasznie boisz to zapraszam do salonow, tam bedziesz mial 100
        % pewnosci. Prawie przy kazdym salonie jest komis wiec wybor masz duzy
    • Gość: ropuch Można sprawę załatwić bez bólu i strachu. IP: *.c241.petrotel.pl 11.04.06, 08:25
      Cytuję:
      Wydział komunikacji płockiego ratusza nie ma ewidencji kradzionych aut. Ma ją
      za to policja, w komendzie możemy więc zapytać, czy samochód, który zamierzamy
      kupić, nie jest przypadkiem na czarnej liście. Ale uwaga... - W przypadku
      samochodów takich jak te zatrzymane w komisach przed niczym by nas to nie
      ustrzegło - podkreśla szef płockiej policji Ryszard Kijanowski. - W naszej
      bazie figurują przecież stare numery tych pojazdów. W komisach miały już one
      nowe papiery i zupełnie inne numery.

Dlatego zdaniem komendanta powinniśmy zawsze pilnować, żeby auto kupione w
      komisie czy na giełdzie miało komplet oryginalnych dokumentów, książkę pojazdu,
      drugą parę kluczyków. - Ale najważniejsza jest odpowiednia umowa z komisem -
      dodaje Kijanowski. - Powinno znaleźć się tam sformułowanie, że to komis
      odpowiada ze wszelkie wady prawne pojazdu. Wtedy, jeśli okaże się, że nasze
      auto jest kradzione, komis powinien zwrócić nam pieniądze. "

Dziwne, że w miejscu gdzie się rejestruje pojazdy tj w Wydziale
      Komunikacji nikogo ie obchodzi legalnośc pochodzenia auta. To tam powinno się
      sprawdzać te legalnośc wszelkimi metodami. A Wydział ten nie posiada
      nawet "wykazu skradzionych pojazdów". To skandaliczne niedopatrzenie.
      Rejestracja powinna odbywać się na autentycznych dokumentach i tych wszystkich
      rzeczach które są przy legalnie nabytym aucie za granicą.
      Inna ważna sprawa jest konieczność zapisanej odpowiedzialności prawnej komisu
      za sprzedane auto jako warunek rejestracji auta. To załatwiło by szered spraw.
      Po co ułatwiać złodziejom zbycie skradzionego auta.
      I pytanie. Po co mam chodzić do komendy Policji z dokumentami n a b y t e g
      o auta w komisie, aby mi je tam zabrano. To niech ten k o m i s przed
      przyjęciem auta do sprzedaży s p r a w d z a w komendzie Policji
      legalnośc auta. Proste.

• Gość: XXL Re: Trefne auta w komisach IP: 193.59.95.* 11.04.06, 10:35
      a w ktorym komisie przy stoczniowcu? tam sa dwa. w tym wiekszym czy mniejszym???
    • Gość: KupującyAuto Re: Trefne auta w komisach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 12:09
      To komis jadąc od Płocka pierwszy zaraz za wiaduktem, czyli chyba ten wiekszy i
      lewy. Chce kupic samochód i jeżdźę co jakiś czas po komisach i akurat trafiłem
      jak grupa czarnych obstawiała teren i ładowali samochody na lawetę. chyba osiem
      mu skasowali. Były tam trzy pasaty i inne. Więc dzwonie na policje i mówię, że
      chce kupić samochód i chciałbym sprawdzić, czy nie kradziony sprzęt no i
      odpowiedz policjanta (powalająca na kolana): owszem mogą sprawdzić, ale musi
      być ten co sprzedaje - ok myśle sobie - ale policja pisze oświadczenie, że to
      sprawdzenie nic nie daje, bo skradziony samochód może nie być w rejestrze -
      rewelacja - może być za miesiac lub dwa. Czyli takim sprawdzeniem można sobie
      dupcie podetrzeć skoro policja nie ponosi odpowiedzialości, a kto ponosi?
      Oczywiście kupujący, bo nadgle jak po roku ten ich niby rejestr skradzionych
      samochodów uzupełni sie o nasze nielegalne auto to możemy pożegnac sie z
      samochodem. Ot i cała Polska.
    • alebaba17 Zawsze sprzedający powinien odpowiadać 11.04.06, 18:09
      Zawsze sprzedający powinien odpowiadać za to co sprzedaje i żadne dopiski małym
      drukiem o wadach prawnych nie powinny być ważne już z urzędu. Jeżeli dopuszcza
      się wady prawne to oznacza popieranie państwa dla wszelkich paserów. Polacy w
      wielu sprawach oddziedziczyli po 200 ostatnich latach (życia w zaborach, 2
      wojny, komunizm, socjalizm... w uproszczeniu) skłonności do relatywizmu i braku
      szacunku dla czyjejś własności. Bardzo żywe tradycje pt. prawo Janosika,
      pojęcie mniejszego zła, państwowe tzn. niczyje itd. nadal funkcjonują. Paser
      świadomy czy nie to jego problem a nie kupującego - takie prawo powinno być w
      Polsce, ale nadal niwinny musi się tłumaczyć i człowiek zwykły nie ma praw.
      Prawa mają przestępcy i adwokaci. Dalej nie ciągnę tematu... gula mi lata.
    • Gość: gagull Jeżeli jakiś wł. komisu sprzeda mi kradziony to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 19:00
      mu urwe łeb i zabije całą rodzinę . Nikt po złodzieju nie zapłacze .
    • toyboy98 Re: Trefne auta w komisach 11.04.06, 20:18
      hhhhhhMMM, tak sobie czytam i ciekawe wnioskki sie nasuwaja.
      Wylaczenia odpowiedzialnosci za wady prawne/gdy rzecz stanowi wlasnosc os.
      trzeciej,jest obiciazona prawem os.3,wprzyp. sprzedazy praw sprzedawca jest
      odpow.za istnienie tych praw/rekojmia za wady prawne,Art.556 pargraf 2 K.c./ w
      umowie miedzy zastepca posrednim a kupujacym auto??zastanawiajace-poniewaz
      powodztwo mozna wytoczyc temu od kotorego rzecz zostala nabyta przez zastepce
      posredniego/wlasciciela komisu.Natomiast tzw. przebicie numerow nadwozia
      pojazdu stanowi wade fizyczna rzeczy w rozumieniu art.556 paragraf 1 K.c.(wyrok
      Sadu Apelacyjnego w Łodzi z dn. 28 sierpnia 1997 r.,IACr 250/96 OSP 1997/4
      poz.91,OSA 1997/7-8 poz. 42 str. 38. Ale ja jestem jedynie jeszcze
      niedoksztalconym studentem,wiec moge sie mylic.Warto sie jednak nad tym
      zastanowic,bo czasem mozna cos jeszcze wskorac,ale dorga sadowa jest
      dluga,meczaca i kosztowna.
    • Gość: Mark rejestracje do nich IP: *.plock.mm.pl 11.04.06, 23:30
      a podpowiem, ileż to agencje reklamowe w płocku rejestracji wyrabiają samochodowych wyklejanych na plastiku z folii. Niemieckie, włoskie, holenderskie ,polskie itp. Mogłaby policja tym też się zająć eeh. Bo to chyba nielegalne hmm?
    • Gość: kli Re: Trefne auta w komisach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 07:31
      nie tylko ten za stadionem i następny też konkuruje w tej profesji. Poprostu
      niekupować w Radziwiu, hehe
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka