Gość: asf IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 22:55 jak,to już cały program ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sea Jubileusz fary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 22:55 czemu homili nie może wygłosić bp.Wielgus ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Jubileusz fary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.06, 09:58 "Czapki z głów przed farą. Jak dotąd żadna płocka parafia nie potraktowała jubileuszu swojego kościoła tak profesjonalnie jak ona." hahahaaaa dobry tekst :) Jak sama nazwa FARA wskazuje ze to pierwsza parafia, a do 1931 roku to była jedyna parafia w Płocku, wiec siłą rzeczy inne parafie nie mają nawet jubileuszu 100 lat, więc co mieli poważnie traktować ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon dylewski Re: Jurek Mikołajek i Zespół Fary IP: *.plock.mm.pl 22.04.06, 10:10 a czy jest wzmianka o działnośći księdza Ryszarda Dybińskiego i jego zespołu grającego i spiewajacego w czasie mszy. Spędziłem przy tym kilka lat mojego życia.Mam jeszcze nagrania z tego okresu.Czy są eksponowane i znane mieszkańcom Płocka jako dorobek Fary i historia miasta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ortalion Re: Jurek Mikołajek i Zespół Fary IP: *.plock.mm.pl 22.04.06, 22:50 jesli ty zenku śpiewałeś to może i dobrze że nikt tego nigdzie nie publikuje a co wazniejsze nie odtwarza ...niestety ani w tekscie ani w programie nie widze nic co mogloby swiadczyc o profesjonalnym podejsciu lub dzialaniu ....zreszta slowo profesjonalnie wielokrotnie pogwalcono i zatracilo swoj sens Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zd Re: Jurek Mikołajek i Zespół Fary IP: *.plock.mm.pl 23.04.06, 11:03 powiem ci śmieciu tak; nie śpiewałem. Jeżeli są nagrania ze mszy i prób,jeżeli to nagrałem i przechowałem przez kilkanaście lat to są archiwalia godne tych młodych ludzi i ich czystości wewnętrznej. Jeżeli kpiąc Z Sacrum obrażasz mnie, który życie poswięcił dla dobra innych, to mówie te nieboskie, grzeszne słowa .Jesteś smieciem.Karma przyjdzie sama . Z twoim udziałem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Mikołajek Re: Jurek Mikołajek i Zespół Fary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 20:58 A to niespodzianka, nie sądziłem, że ktoś to jeszcze pamięta. Z dużym więc zdziwieniem przeczytałem to wspomnienie Zenka. W jednym wszak się pomylił – to było 30 lat temu, a nie kilkanaście. Lata lecą szybciej niż byśmy chcieli. Od wielu lat nie miałem z Nim kontaktu. Zawsze szczerze Go podziwiałem, bo wiem, „skąd wyszedł” i „dokąd doszedł” wyłącznie dzięki swoim talentom, pasjom i chęci bezinteresownego działania. Zenek istotnie nie śpiewał, był akustykiem, elektronikiem zajmował się wszelkimi sprawami technicznymi (wzmacniacze, miksery, mikrofony, fuzzy i inne efekty). Zenku, mam nadzieję, że udostępnisz mi swoje archiwum - ja nie mam nic. Czuję satysfakcję, że mogłem coś zrobić w tych siermiężnych czasach i wdzięczność Temu, który dał mi taką możliwość. Pamiętam tamten zapał i pełną młodzieży Farę. Pozdrawiam Kubę Wawszczaka - perkusistę, który od lat mieszka w Stanach, brata późniejszego wojewody płockiego(może tu zajrzy), Zbyszka Kluzowicza – basistę i wszystkich przyjaciół z „tamtego pokolenia”. Starałem się grać własne kompozycje, więc przez lata uzbierało się kilkadziesiąt piosenek. Gdyby młodzi muzycy byli nimi zainteresowani chętnie udostępnię. Serdecznie wszystkich pozdrawiam. Jerzy Mikołajek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Dylewski Re: Jurek Mikołajek i Zespół Fary IP: *.plock.mm.pl 26.04.06, 09:39 Dziekuję . Nadal pozostaje pytanie. Czy nasz okres jest częścią HISTORII FARY, którą nie zaciemnią współcześni. Fara to mój Duch wewnętrzny. Nagrania przeniosłem już na zapis cyfrowy. Dam, co mam. Jest to oczywiste. Dodam tylko, że z Ojca jestem Kościesza a z Matki - Sulima . I to cała tajemnica Tradycji. Reszta była zwykłym ludzkim życiem w niewoli komunizmu i własnych grzechów. Bóg pozwoili nam dać trochę z siebie dla Dobra innych. WIARA Jakże szybko płynie W wiecznym wirowaniu Moje ŻYCIE. Ponad stosy ludzkich myśli, Ponad miłościwie wyciągnięte ręce, Unoszę wieczne i gorące słowa; Kocham Ciebie Panie. Ponad ludzkie miłosierdzie. Ponad cierpieniem wygaszone serce. napisałem tekst do Vangelisa -Rydwany Ognia, może zaśpiewsz? A Twoje Piosenki - to nie piosenki lecz pieśni pełne miłości Boga I Człowieka. Myślę, że współczesni tego nie ogarną... zenondylewski@ O2.pl. 2624096 w jedną stronę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oris Re: Jurek Mikołajek i Zespół Fary IP: *.adsl.inetia.pl 21.09.13, 16:46 fajne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Re: Jubileusz fary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.06, 11:14 A co mógłbyś drogi asf-ie zaproponować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: metaFARA Re: Jubileusz fary IP: *.c153.petrotel.pl 22.04.06, 13:28 To tylko program na ten weekend... Czekajcie do czerwca na "Tu Es Petrus"!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: Jubileusz fary IP: *.c243.petrotel.pl 22.04.06, 16:15 Moim Zdaniem większą uwagę powinno poświęcić sie hmmm... "nieoficjalnej grupie teatralnej".. Genezaret.Sam pomysł wydaje mi się bardzo ciekawy ale niestety osoby wchodzące w skład tej... "grupy" nie są w mojej opinii odpowiednie do pełnienia takiej funkcji. Osoby te owszem mogłyby oczywiście zajmować się graniem w jakimkolwiek teatrze ale niekoniecznie "przykościelnym"....Kiedyś zdarzyło mi się widzieć na własne oczy jedno takowe "przedstawienie oraz zachowanie tych ludzi tuż po wyjściu z kościoła.Byłem oburzony brakiem profesjonalizmu ze strony tych młodych ludzi oraz ich skandalicznym zachowaniem po przedstawieniu.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rogacz Re: Jubileusz fary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.06, 17:12 spójrz najpierw na siebie a potem zacznij oceniać innych ludzi ćwoku mozę tobie sie nie udało z teatrem to nie znaczy że odrazu musisz krytykować GENEZARET !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki tam Re: Jubileusz fary IP: *.plock.mm.pl 22.04.06, 18:31 jakie to religijne, jak szcześniak w kościele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q_b_a Re: Jubileusz fary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 14:04 Jeśli już to jest to nieformalna grupa teatralna, a jedyną nieodpowiednią osobą jestes ty tyle, że do publicznego wypowiadania sie. ale tą zgryźliwość można chyba wytłumaczyć w sposób niezwykle prosty: jakies zadawnione urazy, traumatyczne przeżycia z dzieciństwa, albo poprostu zazdrościsz, że Grupa robi to co lubi, ma z tego satysfakcje i przy okazji dobrze sie bawią... a jeśli ci sie nie podoba to co sie dzieje to tylko i wyłącznie twój problem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pierwsz Genezaret Re: Jubileusz fary IP: *.orange.pl 22.04.06, 23:12 A czy w czasie tych wszystkich jubileuszów i innych nadentych historii pamięta ktoś jeszcze Pierwszy Genezaret - ten z Anką Zarudzką i jego założyciela ks. Jońca??!! Czy pamieta ktoś jeszcze ks.Dybcia i jego komentowanie dokonań "teatrzyka ks.Krzysztofa"? wtedy to był "GENEZARET" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pamietający Re: Jubileusz fary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 01:41 Człowieku!!! - obecny Genezaret jest o wiele bardziej profesjonalny niż za Jońca! tu nie ma 3 tygodniu prób ale pół roku haruwy z tekstem, praca głosem, kultura języka - popytaj ludzi z teatru - to naprawdę najwyższa amatorska półka - i wiesz co!!! Cichy wcale nie zabiega o popularnośc jak Joniec - bieganie po gazetach, zaproszonka dla Vipów, marketing a mimo to! - to nie są jednorazowe wydarzenia, ale i wyjazdy za granice jak z Dniem Gniewu rok temu na Ukrainę i wielokrotne inne wystawianie sztuk...rozumiem twój sentyment do Zarudzkiej i Jonca - ale brak ci obiektywnej oceny ogromu pracy, obecnych pomysłów a przede wszyskim doboru repertuaru - to naprawdę ze dwie ligi przymajmniej wyżej - ale cóż się można spodziewać po płocczanach... frekwencji na Dniu Kaszanki - no to kaszana w stylu Jonca się podbała... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lulek Re: Jubileusz fary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 02:28 "frekwencja" może i była by, gdyby to co robi Genezaret, a raczej to co stara się nieudolnie zrobić ich... hm... kierownik, reżyser (?) miało ręce i nogi... Dzięki Bogu część ludzi biorących udział w tej dość poważnej zabawie bardzo się przykłada dysponując niemałym wcale talentem! Może gdyby było komu ukierunkować, nauczyć, wskazać niedociągnięcia... Ale i tak jestem pod wrażeniem zapału i, jak pisałem, nietuzinkowym podejściem popartym talentem (przynajmniej części biorących udział). Odpowiedz Link Zgłoś
orion22 Re: Jubileusz fary 23.04.06, 17:17 Ja pamiętam. Ania jest moją koleżanką z licealnej ławki że tak powiem :) Pamiętam pierwsze przedstawienia, debiuty, pierwsze kroki. Było fajnie. Jak jest teraz to nie wiem, obecnej pracy Genezaretu nie śledzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktosiek Re: Jubileusz fary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 12:50 Chylę czoło przed Ks.Jarosławem Cichockim,wikariuszem płockiej Fary za wkład w to wszystko co dla niej dokonał:Za Barke Cichego,słynną w całej Diecezji,za kontynułowanie dzieła Ks.Jończyka,czyli Genezaret,za podejcie do nas,ludzi młodych,otwarte serce i zawsze dobre słowo.By jak najwięcej takich księży w Naszej 650 letniej Parafii księże Proboszczu.Ks.Jarku cały Małach jest z Tobą...!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olo Re: Jubileusz fary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 12:55 Ks.Cichy,to chyba jedyna osoba z grona wikariuszy zaangażowana w ten Jubileusz 650 Fary.A gdzie reszta,gdzie nasz słynny ks Banderas tzn.Maciuś,czyzby jego gwiazda przygasła.Powinien brać przykład,ze swojego kolegi z kościoła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wanda Ojców sukcesu wielu za pracę innych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 08:23 Ojców jest wielu, ale sam wiem jak cichy zbiera pochwały. My zap.....lamy a on na próby zajrzy i nic więcej. To nie on wkłada serce do tego. Za niego trzeba wszystko robić bo uważa że jak jesteśmy w tym tearze to on już nic nie może robić. Dla mnie cichy jest zwyklakiem i nikim więcej. Dzięki że już nie jestem we tym pie..rdlu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cichy zwyklak Re: Ojców sukcesu wielu za pracę innych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 17:55 dzięki!!! - już nie jesteś więc pewnie nie wiesz...od samego początku mówiłem że się na tym nie znam i nie umiem (po prostu zwyklak) ale jak trzeba w czymś pomóc organizacyjnie Genezaretowi- służę...próby ma pan Henryk a aktorzy robią to dobrowolnie i jak widać chcą - zreszta to tu komentować...? czyjeś frustracje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q_b_a Re: Ojców sukcesu wielu za pracę innych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 19:38 popieram... :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Ojców sukcesu wielu za pracę innych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 20:05 Ja również popieram,a najłatwiej to tylko wszystko i wszystkich krytykować. Ks. Jarosław jest wielkim społecznikiem, oddanym swej pracy całym sercem. A odnośnie wspomnianego "Banderasa" tzn. ks. Macieja ... jestem pod wrażeniem jego kazań i głoszonego słowa Bożego, a przy tym jego dobrej dykcji i spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zwyczajny Re: Ojców sukcesu wielu za pracę innych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 21:45 :Banderas"to może i potrafi dobrze gadać,ale to stary cwaniak i kombinator:co by tu zrobic by się nie narobić.Kto zapier... w Farze,tylko Ks.Cichocki,a reszta to obiboki i cieniasy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cieshka Re: Ojców sukcesu wielu za pracę innych 25.04.06, 20:34 Widzę, ze słabo znasz swoich księży w parafii i Twoje zaangażowanie też jest mierne. Jak nie wiesz to nie gadaj. Reszta w innym moim poście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małgorzata Re: Ojców sukcesu wielu za pracę innych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 20:09 Dzieci były fantastyczne i cudowne, zarówno te z przedszkola, jak i z Barki Cichego. Pozdrawiam je. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mir Re: Ojców sukcesu wielu za pracę innych IP: *.c243.petrotel.pl 24.04.06, 21:35 po części popieram zdanie o zwyklaku, ale nie można zapomnieć, że ks. Jarek dużo pracuje i stara się. Co do ks. Jarka. Ojcze troche wiary i normalności, bo ostatnio to księdzu brakuje tego. Chodzi ksiądz jak jakiś gbur na wszystko obrażony, a taki ksiądz nie był. Chcemy tamtego cichego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cieshka Re: Jubileusz fary 25.04.06, 20:32 Mało wiesz na temat zaangażowania różnych osób w Jubileusz. Jubileusz to nie tylko dwa dni. A i te dwa dni trzeba było przygotować. Myślę, że X. Maciek nie musi być gwiazdą, wystarczy, że jest CZłOWIEKIEM. Jeśli wiesz co to znaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Jubileusz fary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 21:11 Zgadzam się z Cieshką, że przygotowanie Jubileuszu to ogrom pracy i uważam, że było dobrze. Ks. Jarek i ks. Maciek są w porządku i wiele robią dla Fary i jej parafian. A Wy ... co? Tylko krytyka, a może lepiej byście się w ich intencji pomodlili?! Zachęcam. Pozdrawiam Was ks. jarku i ks. Maćku i dalej róbcie swoje. P.S. Ks. Jarku, mój poprzedni post został źle zrozumiany i nie mam nic wspólnego z Wandą (a jak przeczytałem wprowadziło to zamieszanie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cichy Re: Jubileusz fary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 23:17 wszyscyśmy zrobili ogromną robotę i tylko my wiemy ile nas to kosztowało... mam na mysli waszyskich księży: Maćka, Mariusza, Proboszcza i wielu innych duchownych i ogromną rzeszę ludzi świeckich (prawdziwych przyjaciół - nawet nie fary - Kościoła), kto tego nie zna od "podszewki" widzi tylko jakieś swoje spostrzeżenia i opinię - często krzywdzącą i niesprawiedliwą - dawno w farze tak intensywnie nie pracowano a jestem tu najdłużej i wiem co mówię...pozdrawiam życzliwych, dziękuję za uznanie (ale niech ono będzie dla całego zespołu tu pracującego - albo niech go nie bedzie wcale!) niepotrzebne są nam jakieś "kwasy" - chodzi o tworzenie wspólnoty ludzi którzą chcą coś dla tej parafii, miasta, dla Kościoła robić - dzięki dla Salezjanów - to naprawdę "Boży szaleńcy" i wiele im zawdzięczam, dzięki za Pustynię Miast, harcerzom (bez nich nie za wiele byśmy zrobili), wreszcie dla Małachowianki tzn. naszym uczniom, niektórzy stopem dojeżdzali by coć zrobić, by pomóc... to cenne a te komentarze tu...niepotrzebne - NIE WIESZ JAK TE PRZYGOTOWANIA PRZEBIEGAŁY - NIE PISZ - IDZ NA ŚWIĘTO KASZANKI... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zorientowany Re: Jubileusz fary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 23:48 Tylko dziwne,że niektóre osóbki piszą z tego samego IP,i krytykują niejakiego Ks.Cichockiego.To dziwne,że jedno IP a dwa nicki.Ja wiem,krytykować potraficie,lepiej ruszcie dupska i do roboty!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cichy Re: Jubileusz fary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 00:02 ooo..co ja widze...! nie moge pojąć że aż tak można...Wanda i Adam piszą z tego samego IP co ja ??? nasz parafialny serwer ma tylko 6 podłączeń... - ciekawa informacja - dzięki "Zorientowany" - przynajmniej wiem z kim pracuje... ps. "Zwyklak" to dla mnie komplement - zawsze chciałem być prosty i zwyczajny - taki jestem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bazyl Re: Jubileusz fary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 00:10 Szczerze Panowie, to odwaliliście kawał dobrej roboty i niech pozostanie to co wyszło, bo minusów zawsze się można dopatrzeć, gorzej z plusami... A wogóle mi sie bardzo podobało i jak ktoś chciał znalazł coś dla siebie... Pustynia Miast pozdrawia Cichasa :) RAZEM można więcej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x.Joniec Re: Jubileusz fary IP: *.orange.pl 27.04.06, 00:39 Pozdro dla całego "GENEZARETU" najmilszą wiadomością jaką co i raz w odległum Ciechanowie słysz to ze "GENEZARET" żyje i dział i że popełnia kolejne premiery!!!!!!!!! Cieszę sie ża to co zaczynaliśmy z Anką Zarudzką i co urodziło się w drodze pomiędzy Fara a Małacho żyje dziś swoim życiem, że się rozwija i że jest spaniałe!!!!! Z serca wszystkim Genezaretowiczom dziękuje! Dziekuje równiez Tobie Cichy że sie tym zaopiekowałeś!!!!! Dziękuje Ci Heniu że nie dałeś Genezaretowi umrzeć, ba że nauczyłeś Ich co znaczy być teatrem a nawet Teatrem - przez wielkie T!!!!!!!!!!!! Czy sześć lat temu, kidy zakładałem "GENEZARET" - to była kaszana????CZy potem cztery lata pracy Nieformalnej Grupy Teatralne to równiez była kaszana??? Być może ale niezwykle przykro czytać takie info......... Miałem poczucie że rozpoczynam coś na prawdę cennego i niesamowitego, coś co tak naprawdę robili sami młodzi i mieli poczucie że to, że "Genezaret" jest ich w pełnym tego słowa znaczeniu!!!! Przykro ze to była poprostu pierwszomajowa kaszana.......... Pozdro dla "GENEZARETU" obecnego i tego kaszaniastego x.Joniec - Kaszaniarz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cichy Re: Jubileusz fary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 12:41 dzięki Jońcu...dla mnie najlepszym i niedościgniomym przedstawieniem Genezaretu był Tryptyk Rzymski - pamiętasz? jak również pamiętasz ze z Marek kibicowaliśmy waszym poczynaniom a nawet z B-wa przyjeżdzałem na twoje spektakle - było super i jesli ktoś nazywa to "kaszanką" czy innych "zwyklakami" to tylko (trudno nazwać...) ma problem (!!!)- pozdro dla C-wa, "Krasiniaka" - pozdro od Małacha - twój duch tu ciągle żyje...:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x.Joniec Re: Jubileusz fary IP: *.orange.pl 27.04.06, 21:49 Dzięki Cichy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q_b_a Re: Jubileusz fary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.06, 14:06 JA TAM LUBIE KASZANKE ;)a wyszło jak wyszło z przyczyn niezależnych, najważniejsze ze coś sie dzieje... Odpowiedz Link Zgłoś