Dodaj do ulubionych

Informatyka w Płocku

IP: 193.59.95.* 16.05.06, 08:52
Mój syn niedługo kończy studia informatyczne.
Czy w Płocku jest praca dla informatyka ?
Co sądzicie o firmach: Wektra, Softhard, Geoinf, Lumena-Park ( moze jakiejś
nie wymieniłem ?)
Obserwuj wątek
    • Gość: Genofefa Re: Informatyka w Płocku IP: *.c241.petrotel.pl 16.05.06, 10:51
      TE WYMIENIONE FIRMY PRAWDO PODOBNIE "ZATRUDNIAJA" PRACOWNIKÓW NA CZARNO NA
      KILKA DNI. ODBYWA SIĘ TO TAK PRZYCHODZI CZŁOWIEK BY PRACOWAĆ IDZIE NA 3 DNIOWE
      SPRAWDZENIE UMIEJETNOŚCI, FIRMA Z NIEGO REZYGNUJE I PRZYJMUJE NASTĘPNEGO I TAK
      W NIESKOŃCZONOŚĆ A BEZROBOTNI INFORMATYCY SĄ OSZUKIWANI. BO TE OSOBY ZNAJDUJĄ
      PRACE W REMONOWANYCH FIRMACH. A JAKOŚĆ NIEKTÓRYCH FIRM W PŁOCKU JEST PONIŻEJ
      KRYTYKI.
      • Gość: LorekM Re: Informatyka w Płocku IP: 193.59.95.* 16.05.06, 11:58
        Aż tak źle ? Rozumię, że lepiej nie proponować mu powrotu do Płocka ?
        • Gość: Igal Re: Informatyka w Płocku IP: *.centertel.pl 16.05.06, 12:15
          Najwiecej ofert dla informatyków Twój syn znajdzie w Wawie i Wrocławiu. Dobrym
          rynkiem jest tez Poznań i to wszystko, jesli chodzi o Polske.
          Pozdrawiam
          • Gość: Blady Re: Informatyka w Płocku IP: 80.55.39.* 17.05.06, 17:18
            Jeszcze Gdansk i Krakow.
      • Gość: A.L. Re: Informatyka w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 13:06
        > TE WYMIENIONE FIRMY PRAWDO PODOBNIE "ZATRUDNIAJA" PRACOWNIKÓW NA CZARNO

Skoro prawdopodobnie, to zanim zaczniesz oczerniać potwierdź swoje rewelacje.

> PRZYCHODZI CZŁOWIEK BY PRACOWAĆ IDZIE NA 3 DNIOWE
        > SPRAWDZENIE UMIEJETNOŚCI,
        ......
        > A JAKOŚĆ NIEKTÓRYCH FIRM W PŁOCKU JEST PONIŻEJ
        > KRYTYKI.

Ponieważ najłatwiej kimś wycierać sobie gębę to ja może tak z drugiej strony.
        Czasy są trudne, także i w tej branży. Może jakość firm informatycznych wynika
        z jakości ich klientów ???? Jak można mówić o jakości, gdy chce się kupować
        praktycznie bez marży, wszystko najtańsze, oczywiście przelew, oczywiście nie
        mam mowy o zapłacie w terminie, oczywiście to oprogramowanie jest do dupy, a
        nie panienka, która nie mam bladego pojęcia o podstawowych zasadach księgowości
        i interesuje ją tylko czy internetowy komunikator działa ......

Chętni do pracy? Ostatnimi czasy mamy wysyp informatyków. Każdy młody człowiek
        po studiach to mistrz świata, gry w paluszku, opanowane gadu-gadu do perfekcji,
        haker pierwszej klasy ..... a prawda jest taka, że o dobrego pracownika ciężko,
        bardzo ciężko i nie chodzi tu tylko o doświadczenie - chodzi o komunikatywność,
        samodzielność, odpowiedzialność, wyobraźnię. Oczywiście to źle, że młodzi
        ludzie mają trudny start, kłopot w zdobyciu tak cennego doświadczenia, ale to
        nie firmy informatyczne są winne za ten stan rzeczy. Tyle.

• Gość: Informatyk Re: Informatyka w Płocku IP: *.c155.petrotel.pl 17.05.06, 19:53
          Prawda. i Tyle
          • Gość: wiwat Re: Informatyka w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 19:54
            Nie odpisujcie Lorkowi. Znam go, to stara ciota
    • Gość: O.K. Re: Informatyka w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 22:24
      Poszukaj dobrze. Nie kieruj się uprzedzeniami. Są firmy, które robią ciekawą
      robotę. Tylko czy twój młody syn podoła, bez doświadczenia i może skromnej
      praktycznej wiedzy ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka