michamina 06.04.04, 23:32 A co sądzicie o imieniu Marian? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szczekuszka Re: Marian? 07.04.04, 08:48 Dla dziecka?! Wydaje mi sie takie dorosle... Nie podoba mi sie to imie (Marianna to juz co innego), zreszta zle mi sie kojarzy z takim jednym Mańkiem. Nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
rosey Re: Marian? 07.04.04, 09:14 Mnie się podoba Bardzo ladnie i dzwiecznie brzmi, jest krotkie. Zdrobnienia tez ma fajne - Maniek, Manius, Marianek. Obecnie wyszlo z mody zupelnie, ale mysle ze ma szanse wrocic - za jakies 10 czy 20 lat. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Marian? 07.04.04, 10:31 Nie podoba mi sie, jest wg mnie brzydkie, po prostu. To oczywiscie tylko moje zdanie. pa Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Marian? 07.04.04, 11:59 Mnie sie tez wogole nie podoba. A tobie michamina?? Ania Odpowiedz Link Zgłoś
michamina Re: Marian? 07.04.04, 13:23 abiela napisała: > Mnie sie tez wogole nie podoba. A tobie michamina?? Mi też nie Ale tak sobie czytałam właśnie cytaty z Mariana Krzaklewskiego i przyszło mi do głowy, zeby Was zapytać Był nawet taki dowcip, znalazłam go teraz w necie: Jedzie facet tramwajem i dzwoni komorka. On odbiera i na caly regulator: - Qva! Tylko nie to! Ludzie kaza mu sie uspokoic. On dalej gada i wrzeszczy: - Qva! Tylko nie to! Ludzie uspokajaja, wiec ten przeprasza rozmowce i gromkim glosem oznajmia: - Prosze panstwa, koledze urodzil sie syn i chce mu dac na imie Marian. A caly tramwaj: - Qva! Tylko nie to! Odpowiedz Link Zgłoś
tradycja1 Re: Marian? 08.04.04, 04:48 Marian dla malego dziecka w moim guscie zupelnie odpada. Zauwazylam ze imie to jest obiektem drwin "On to jest niezly Marian" "Widac ze to Mariany" Z uszalowaniem jednak dla osob noszacych to imie. Odpowiedz Link Zgłoś
badziul Re: Marian? 08.04.04, 07:47 witam, tak ma na imie mój tata i przez wiele lat przyzwyczaiłam sie do tego imienia w różnych konfiguracjach: Marian, Maniek a nawet Maniuchna) Razem z mężem chcemy dać tak na drugie imie synkowi (po dziadziusiu rzecz jasna) causki badziul Odpowiedz Link Zgłoś