Gość: ortalion IP: *.plock.mm.pl 02.07.06, 23:49 W maju 2004 r. kandydujący do europarlamentu marszałek postanowił zostać... generałem. generałem się nie zostaje.. Generałem trzeba się urodzić ... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bravo Re: Sikawkowa kampania marszałka Struzika IP: *.68.71.8.kutno71.tnp.pl 03.07.06, 01:58 bravo co sie czepiacie ze chce dac dobrze ze chociaz teraz daje zeby kazdy z kandydatow tyle zrobil dla płocka i regionu to by bylo wspaniale a nie czepiacie sie lepiej zeby nic nie dal to by wam pasowalo bo by byl jak inni co nic nie robia!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Sikawkowa kampania marszałka Struzika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 04:54 zarząd województwa powinien zbudować drogi które są w fatalnym stanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: świadomy Wielka "troska" "Gazety" Marszałkiem Struzikiem. IP: *.localdomain / *.msmplock.pl 03.07.06, 07:27 "gazetka"-szmatławiec rozpoczęła kampanię wyborczą podupadłej partii demokratycznej, szkalując innych, którzy coś robią. Wyobraźmy sobie następującą sytuację: jakiś redaktorzyna z "gazetki" ma domek letniskowy w gminie rządzonej w 100 % przez ludowców. Na nieszczęście podczas jego pobytu wybucha w nim pożar i biedny redaktorzyna miotając się bezradnie w końcu wzywa ochotniczą straż pożarną bo najbliższa państwowa jest w Płocku i dojedzie za 45 min. W słuchawce słyszy głos dyżurnego OSP, że w wyniku głupich insynuacji "gazetki" Marszałek Struzik wstrzymał dotacje dla miejscowych strażaków zakupu nowego samochodu bojowego, a ich stary wóz akurat odmówił posłuszeństwa. Pomyślcie marne redaktorzyny o co wy tak naprawdę się czepiacie. A może żle że Struzik wspomaga szpital na Winiarach w sprzęt ratujący życie. Tutaj nie będę przytaczał żadnych możliwości bo w przeciwieństwie do was nie ma co się staczać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prezes Ochódźki Re: Sikawkowa kampania marszałka Struzika IP: *.zep.com.pl 03.07.06, 08:51 W zasadzie to bardzo dobrze, że straż zostanie dofinansowana z budżetu województwa mazowieckiego. Jest to konkretne działanie w celu poprawy bezpieczeństwa. Zazdrośni pewnie pomyślą - jaki ten Struzik głupi, wszak można byłoby tą kasę utopić w jakiś niejasnych fajerwerkach a tu straż. Straż jest potrzebna w czasie pożaru, powodzi, burzy, wypadku samochodowego etc. Tysiące zastosowań, tysiące potrzeb. Dodatkowo OSP to jeden z nielicznych obszarów aktywności lokalnej. Nie krytykujmy, ja popieram akcje. Odpowiedz Link Zgłoś
ainipoajom struzik, zygac sie chce 03.07.06, 10:27 kolejny genialny pomysl po opatrznosciowym kiblu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prezes Ochódźki Re: Sikawkowa kampania marszałka Struzika IP: *.zep.com.pl 03.07.06, 11:32 Nie przeklinaj Opatrzności Bożej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Sikawkowa kampania marszałka Struzika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 14:56 Struzik i Pawlak to dwie kanalie, żerujace na publicznych pieniądzach, wyborcy powinni to rozszyszrować i wyrzucić ich na polityczny śmietnik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strażak Re: Sikawkowa kampania marszałka Struzika IP: *.internet / *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.06, 15:03 Ja o Struziku nie mam najgorszego zdania, ale każdy może mówić co chce. Pawlak, ja nie wiem co on dla nas zrobił (OSP) chyba nic. Jestem też strażakiem PSP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strażak z Gąbina Samochud ciężki dla OSP Gąbin IP: *.internet / *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.06, 14:58 Droga gazeto, nie znacie specyfiki mojej jednostki, a czepiacie się, że chce dotacje na ciężki samocóud. No to trochę danych w ubiegłym roku PSP w Płocku dostała 300 tys. dotacji na ciężki samochud, Gostynin 200 tys. na ciężki samochud. Moja jednostka natomiast potrzebuje dotacji na nowy samochud, gdyż ma starego Jelcza 004. Aktualnie dyspozytorzy z MSK traktują moją jednostkę jak zawodowców. Z JRG 2 (oddział PSP w radziwiu) do Gąbina jest ponad 20 km, a teren działania wykracza po za Gąbin, więc gdyby nie moja jednostka to spaliłby się już nie jeden dom, a i nie jeden człowiek by zginął. Już nieraz byliśmy dysponowani do Wielkich pożarów w Płocku (jako jedni z nielicznych) np. nasz Jelcz był dysponowany gdy paliła się hala (nie pamiętam już jaka bo wtedy jeszcze nie jeździłem do akcji) przy samym Orlenie i gdy istniało realne zagrożenie dla bazy Orlenu. Było tam kilka innych OSP, ale one dowoziły tylko wodę i długo tam nie były, natomiast moja jednostka brała czynny udział w akcji i była tam do samego rana. OSP Gąbin jest też 2 w kraju, jeśli chodzi o rat. wodne. Jednostka jest bardzo ceniona w woj. Mazowieckim. W ubiegłym, roku wyjeżdżała do akcji 206 razy. Na OSP to bardzo dużo. P.S. W Gąbinie burmistrz i większość radnych nie jest z PSL. Jeszce jedno, gdy w tym roku istniało zagrożenie, że Toruń zostanie zalany, to OSP Gąbin, jako jedno z nielicznych w woj. i jedyna w powiecie została przygotowana do wyjazdu na miejsce akcji(na polecenie wojewódzkiego stanowiska kierowania). Tak również było podczas fałszywych alarmów bombowych w Warszawie. Jednostka brała też udział w pożarze kamienicy w tym roku na ul. Kolegialnej. Więc, jeśli nie wiecie po co ten samochud to się nie mądrujcie. A rozdawaniu funduszy nie decyduje sam Struzik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strażak z Gąbina Re: Samochud ciężki dla OSP Gąbin IP: *.internet / *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.06, 15:04 Przepraszam za błąd ortograficzny w tytule, napisałem ,,samochud", a powinno być ,,samochód". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strażak Re: Samochud ciężki dla OSP Gąbin IP: *.internet / *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.06, 15:12 Jestem strażakiem zawodowym i muszę przyznać, że OSP Gąbin należy się ten samochód. Mają szybki czas wyjazdu, znają się na zawodzie, chętni do pracy, a ich Jelcz jest już bardzo wysłużony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turb Re: Samochud ciężki dla OSP Gąbin IP: *.zasp.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.06, 14:29 pseudostrażaku przydupasie Struzika, robisz sztuczny tłok odpisując sam na swoje bezsensowne teksty. A robisz to tak naiwnie ze az oczy bolą. Nie dość żę nie znasz ortografii i w ogole sie nie znasz na internecie, a o straży pewnie od Struzika slyszales, chyba ze jako prezes PSL samochodUwke skonczyłes. Chyba ze to perfidna gra zydomasonów i cyklistow majaca za zadani osmieszenie Strażaków z Gąbina , PSL i Struzika, w co jednak watpie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strażak Turb IP: *.internet / *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.06, 15:36 Co się czepiasz. Nie jestem przydupasem Struzika i wcale go nie popieram. Skąd wiesz, że na necie się nie znam. Nie dam się wciągnąć w kłutnię. Kogoś innego pomęcz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian Re: Sikawkowa kampania marszałka Struzika IP: *.internet / *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.06, 15:40 Może to i kiełbasa wyborcza, ale przecież pieniądze idą na dobry cel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: Sikawkowa kampania marszałka Struzika IP: *.c154.petrotel.pl 13.07.06, 10:09 Nikt nie neguje potrzeb Straży Pożarnej, przecież dbają o nasze mienie i nasze zdrowie i nawet zycie i dlatego pieniędzy powinno na te cele byc tyle ile jest potrzebne. Tylko przy tej okazji wyszła hipokryzja Struzika i całego PSL. Przez całą kadencję nie dawali nic, a tuż przed wyborami znajduje Struzik miliony. Pieniądze dla strażaków się przydadzą, a wyborcy i tak nie dadza głosów Struzikowi i PSL. W Płocku też niech nie liczą na głosy. Przecież Zawidzki też jest z PSL a posprzedawać chce miejskie spólki. Sprzedał już PEC, a odczujemy skutki tego jak przed zimą podniosą ceny za ciepło...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sympatyk PSL Re: Sikawkowa kampania marszałka Struzika IP: *.c155.petrotel.pl 15.07.06, 08:35 To jest duży błąd tak wytrawnego poiltyka jakim jest Struzik! Pewnie odbije sie to na wynikach kandydującego na przezydenta z PSL Zawidzkiego i innych którzy z tej partii chcą wejść do rady miasta. Szkoda, bo to wartościowi ludzie i reprezentują i chcą tylko dobra miasta mimo że Zawidzki chce wszystko sprzedać, bo po co miastu kłopoty ze spółkami. Sprzedał PEC i już o podwyżki musi martwić się i je tłumaczyć mieszkancom ten co kupił. Jak sprzedadzą wyspypisko w kobiernikach to też o podwyżkach będzie mówil nowy właściciej spólki. To samo bedzie w przyapadku Wodociągów. Zastanawiam sie jednak, czy sprzedaż spółek ,które mają duże znaczenie dla Płocka to dobry interes w dłuższej perspektywie czasu.... Odpowiedz Link Zgłoś