Dodaj do ulubionych

Sikawkowa kampania marszałka Struzika

IP: *.plock.mm.pl 02.07.06, 23:49
W maju 2004 r. kandydujący do europarlamentu marszałek postanowił zostać...
generałem.

generałem się nie zostaje.. Generałem trzeba się urodzić ...
Obserwuj wątek
    • Gość: bravo Re: Sikawkowa kampania marszałka Struzika IP: *.68.71.8.kutno71.tnp.pl 03.07.06, 01:58
      bravo co sie czepiacie ze chce dac dobrze ze chociaz teraz daje zeby kazdy z
      kandydatow tyle zrobil dla płocka i regionu to by bylo wspaniale a nie
      czepiacie sie lepiej zeby nic nie dal to by wam pasowalo bo by byl jak inni co
      nic nie robia!!!!
    • Gość: ela Re: Sikawkowa kampania marszałka Struzika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 04:54
      zarząd województwa powinien zbudować drogi które są w fatalnym stanie
    • Gość: świadomy Wielka "troska" "Gazety" Marszałkiem Struzikiem. IP: *.localdomain / *.msmplock.pl 03.07.06, 07:27
      "gazetka"-szmatławiec rozpoczęła kampanię wyborczą podupadłej partii
      demokratycznej, szkalując innych, którzy coś robią. Wyobraźmy sobie następującą
      sytuację: jakiś redaktorzyna z "gazetki" ma domek letniskowy w gminie rządzonej
      w 100 % przez ludowców. Na nieszczęście podczas jego pobytu wybucha w nim pożar
      i biedny redaktorzyna miotając się bezradnie w końcu wzywa ochotniczą straż
      pożarną bo najbliższa państwowa jest w Płocku i dojedzie za 45 min. W słuchawce
      słyszy głos dyżurnego OSP, że w wyniku głupich insynuacji "gazetki" Marszałek
      Struzik wstrzymał dotacje dla miejscowych strażaków zakupu nowego samochodu
      bojowego, a ich stary wóz akurat odmówił posłuszeństwa. Pomyślcie marne
      redaktorzyny o co wy tak naprawdę się czepiacie. A może żle że Struzik wspomaga
      szpital na Winiarach w sprzęt ratujący życie. Tutaj nie będę przytaczał żadnych
      możliwości bo w przeciwieństwie do was nie ma co się staczać
    • Gość: Prezes Ochódźki Re: Sikawkowa kampania marszałka Struzika IP: *.zep.com.pl 03.07.06, 08:51
      W zasadzie to bardzo dobrze, że straż zostanie dofinansowana z budżetu
      województwa mazowieckiego. Jest to konkretne działanie w celu poprawy
      bezpieczeństwa. Zazdrośni pewnie pomyślą - jaki ten Struzik głupi, wszak można
      byłoby tą kasę utopić w jakiś niejasnych fajerwerkach a tu straż. Straż jest
      potrzebna w czasie pożaru, powodzi, burzy, wypadku samochodowego etc. Tysiące
      zastosowań, tysiące potrzeb. Dodatkowo OSP to jeden z nielicznych obszarów
      aktywności lokalnej. Nie krytykujmy, ja popieram akcje.
    • ainipoajom struzik, zygac sie chce 03.07.06, 10:27
      kolejny genialny pomysl po opatrznosciowym kiblu
    • Gość: Prezes Ochódźki Re: Sikawkowa kampania marszałka Struzika IP: *.zep.com.pl 03.07.06, 11:32
      Nie przeklinaj Opatrzności Bożej.
    • Gość: Jarek Re: Sikawkowa kampania marszałka Struzika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 14:56
      Struzik i Pawlak to dwie kanalie, żerujace na publicznych pieniądzach, wyborcy
      powinni to rozszyszrować i wyrzucić ich na polityczny śmietnik.
      • Gość: strażak Re: Sikawkowa kampania marszałka Struzika IP: *.internet / *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.06, 15:03
        Ja o Struziku nie mam najgorszego zdania, ale każdy może mówić co chce. Pawlak,
        ja nie wiem co on dla nas zrobił (OSP) chyba nic. Jestem też strażakiem PSP.
    • Gość: strażak z Gąbina Samochud ciężki dla OSP Gąbin IP: *.internet / *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.06, 14:58
      Droga gazeto, nie znacie specyfiki mojej jednostki, a czepiacie się, że chce
      dotacje na ciężki samocóud. No to trochę danych w ubiegłym roku PSP w Płocku
      dostała 300 tys. dotacji na ciężki samochud, Gostynin 200 tys. na ciężki
      samochud. Moja jednostka natomiast potrzebuje dotacji na nowy samochud, gdyż ma
      starego Jelcza 004. Aktualnie dyspozytorzy z MSK traktują moją jednostkę jak
      zawodowców. Z JRG 2 (oddział PSP w radziwiu) do Gąbina jest ponad 20 km, a teren
      działania wykracza po za Gąbin, więc gdyby nie moja jednostka to spaliłby się
      już nie jeden dom, a i nie jeden człowiek by zginął. Już nieraz byliśmy
      dysponowani do Wielkich pożarów w Płocku (jako jedni z nielicznych) np. nasz
      Jelcz był dysponowany gdy paliła się hala (nie pamiętam już jaka bo wtedy
      jeszcze nie jeździłem do akcji) przy samym Orlenie i gdy istniało realne
      zagrożenie dla bazy Orlenu. Było tam kilka innych OSP, ale one dowoziły tylko
      wodę i długo tam nie były, natomiast moja jednostka brała czynny udział w akcji
      i była tam do samego rana. OSP Gąbin jest też 2 w kraju, jeśli chodzi o rat.
      wodne. Jednostka jest bardzo ceniona w woj. Mazowieckim. W ubiegłym, roku
      wyjeżdżała do akcji 206 razy. Na OSP to bardzo dużo.
      P.S.
      W Gąbinie burmistrz i większość radnych nie jest z PSL.
      Jeszce jedno, gdy w tym roku istniało zagrożenie, że Toruń zostanie zalany, to
      OSP Gąbin, jako jedno z nielicznych w woj. i jedyna w powiecie została
      przygotowana do wyjazdu na miejsce akcji(na polecenie wojewódzkiego stanowiska
      kierowania). Tak również było podczas fałszywych alarmów bombowych w Warszawie.
      Jednostka brała też udział w pożarze kamienicy w tym roku na ul. Kolegialnej.
      Więc, jeśli nie wiecie po co ten samochud to się nie mądrujcie. A rozdawaniu
      funduszy nie decyduje sam Struzik.
      • Gość: strażak z Gąbina Re: Samochud ciężki dla OSP Gąbin IP: *.internet / *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.06, 15:04
        Przepraszam za błąd ortograficzny w tytule, napisałem ,,samochud", a powinno być
        ,,samochód".
      • Gość: strażak Re: Samochud ciężki dla OSP Gąbin IP: *.internet / *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.06, 15:12
        Jestem strażakiem zawodowym i muszę przyznać, że OSP Gąbin należy się ten
        samochód. Mają szybki czas wyjazdu, znają się na zawodzie, chętni do pracy, a
        ich Jelcz jest już bardzo wysłużony.
        • Gość: turb Re: Samochud ciężki dla OSP Gąbin IP: *.zasp.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.06, 14:29
          pseudostrażaku przydupasie Struzika, robisz sztuczny tłok odpisując sam na
          swoje bezsensowne teksty. A robisz to tak naiwnie ze az oczy bolą. Nie dość żę
          nie znasz ortografii i w ogole sie nie znasz na internecie, a o straży pewnie
          od Struzika slyszales, chyba ze jako prezes PSL samochodUwke skonczyłes. Chyba
          ze to perfidna gra zydomasonów i cyklistow majaca za zadani osmieszenie
          Strażaków z Gąbina , PSL i Struzika, w co jednak watpie
          • Gość: strażak Turb IP: *.internet / *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.06, 15:36
            Co się czepiasz. Nie jestem przydupasem Struzika i wcale go nie popieram. Skąd
            wiesz, że na necie się nie znam. Nie dam się wciągnąć w kłutnię. Kogoś innego
            pomęcz.
    • Gość: Damian Re: Sikawkowa kampania marszałka Struzika IP: *.internet / *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.06, 15:40
      Może to i kiełbasa wyborcza, ale przecież pieniądze idą na dobry cel.
      • Gość: wyborca Re: Sikawkowa kampania marszałka Struzika IP: *.c154.petrotel.pl 13.07.06, 10:09
        Nikt nie neguje potrzeb Straży Pożarnej, przecież dbają o nasze mienie i nasze
        zdrowie i nawet zycie i dlatego pieniędzy powinno na te cele byc tyle ile jest
        potrzebne.
        Tylko przy tej okazji wyszła hipokryzja Struzika i całego PSL. Przez całą
        kadencję nie dawali nic, a tuż przed wyborami znajduje Struzik miliony.
        Pieniądze dla strażaków się przydadzą, a wyborcy i tak nie dadza głosów
        Struzikowi i PSL. W Płocku też niech nie liczą na głosy.
        Przecież Zawidzki też jest z PSL a posprzedawać chce miejskie spólki. Sprzedał
        już PEC, a odczujemy skutki tego jak przed zimą podniosą ceny za ciepło......
        • Gość: sympatyk PSL Re: Sikawkowa kampania marszałka Struzika IP: *.c155.petrotel.pl 15.07.06, 08:35
          To jest duży błąd tak wytrawnego poiltyka jakim jest Struzik!
          Pewnie odbije sie to na wynikach kandydującego na przezydenta z PSL Zawidzkiego
          i innych którzy z tej partii chcą wejść do rady miasta.
          Szkoda, bo to wartościowi ludzie i reprezentują i chcą tylko dobra miasta mimo
          że Zawidzki chce wszystko sprzedać, bo po co miastu kłopoty ze spółkami.
          Sprzedał PEC i już o podwyżki musi martwić się i je tłumaczyć mieszkancom ten
          co kupił. Jak sprzedadzą wyspypisko w kobiernikach to też o podwyżkach będzie
          mówil nowy właściciej spólki. To samo bedzie w przyapadku Wodociągów.
          Zastanawiam sie jednak, czy sprzedaż spółek ,które mają duże znaczenie dla
          Płocka to dobry interes w dłuższej perspektywie czasu....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka