Dodaj do ulubionych

Proboszcz jest spoko

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 22:40
to dopiero jest artykul!!! nie ma ciekawszych tematow do pisania? chociazby
jak przebiega budowa drog dojazdowych do nowego mostu?
Obserwuj wątek
    • Gość: ya Re: Proboszcz jest spoko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 23:13
      okazuje się,że są tematy ciekawsze od budowy dróg itp. Jak sie nauczysz czytać
      ze zrozumieniem to przeczytaj sobie jeszcze raz ten artykuł, może ci się w
      główce lepiej poukłada. Przez takich ludzi jak ty, cynicznych i głupich jak
      sądzę, dziiiiiiiiiiiieją się różne nieciekawe rzeczy w kraju , Płocku i
      Rogozinie. Mam wrażenie , że właśnie x.Janusz troche tu poukłada pewne sprawy.
      Proponuję ,żeby zaczął od żuli "trąbiących Hejnał Winny" pod sklepem w swoim
      sąsiedztwie. Jak widziałem podczas mszy ingresowej wójt nastawiony pozytywnie,
      rada gminy też, więc myślę,że DA RADĘ i nie będzie żaden ignorant MU
      przeszkadzał. Cisną mi się na usta mniej wybredne słowa, ale przez wzgląd na
      osobę duchowną pominąłem je.P>S> Nie jestem dewotem ani tzw. moherowym
      beretem . MOJE PIERWSZE WRAŻENIE - PROBOSZCZ JEST SPOKO
      • Gość: Adam Re: Proboszcz jest spoko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.06, 23:32
        hehe dziwne że do ciechanowa przez Płońsk i Rogozino jeździ a nie przez Bielsk i Drobin
      • Gość: bolo Re: Proboszcz jest spoko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 19:55
        Proponuję ,żeby zaczął od żuli "trąbiących Hejnał Winny" pod sklepem w swoim
        > sąsiedztwie. To po pierwsze. Po drugie może "centrum" Rogozina (patrz:
        ośrodek zdrowia, poczta, sklepy, remiza)dostąpi zaszczytu systematycznego
        sprzątania terenu, bo jak do tej pory, to jest niestety niepochlebna wizytówka
        Parafii, Gminy - warlające się stosy śmieci(nie tylko butelki i papiery...???),
        chwasty po same pachy i obleśne, obdrapane budynki. Może nasz Proboszcz zdziała
        cuda i kogoś zawstydzi? Trzymam kciuki. Uważam, że ma siłę przebicia, osobowość
        i ...Proboszcz jest poprostu spoko.
    • Gość: Amigo Re: Proboszcz jest spoko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 23:43
      Szacuneczek dla x.Janusza.Uwierzcie... spoko gość!!!
      • Gość: cichy Re: Proboszcz jest spoko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 00:28
        tez się z tobą zgadzam Amigo...-) spoko gość...Małachowianka i Fara pozdrawia
        ks. Janusza -) powodzenia w pracy duszpasterskiej..
    • mariuszg2 Re: Proboszcz jest spoko 04.07.06, 08:31
      A propos dowcip:

Dwaj księża zastanawiali się jak lepiej dotrzeć do młodziezy na religii i
      wymyślili, żeby używać ich języka, np sformułowań typu spoko... Na najbliższej
      lekcji religii jeden z nich postanowił wypróbowac jak to działa i witając się z
      młodzieżą zakrzyknął luzacko :"Pochwa"
    • Gość: jomado Re: Proboszcz jest spoko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 09:24
      mam nadzieję, że "Władca" sąsiedniej Parafii zacznie myśleć o ludziach a nie
      tylko o sobie. Może "powieje" świeże, ludzkie myślenie na południe.
    • Gość: j23 Ksiądz przede wszystkim powinien być księdzem IP: 193.59.95.* 04.07.06, 09:26
      Nawiązuję do słów wypowiedzianych podczas ostatniej wizyty Benedykta XVI, który
      przypomniał m.in., że ksiądz ma być przede wszystkim specjalistą od duchowości.
      A tymczasem ks.Janusz jest specjalistą od wielu dziedzin i jeszcze mówi,że w
      Seminarium źle uczą, język nie ten. I ta promocja w GW... Czy teraz GW będzie
      pisała o każdym nowo mianowanym proboszczu czy tylko o wybranych? Dobrze
      jednak,że ks.Janusz współpracuje z ks.Oszajcą, a nie np. z byłym już księdzem
      Obirkiem.Ale czy tej radości wystarczy?
    • Gość: Ja Re: Proboszcz jest spoko IP: *.bulldogdsl.com 05.07.06, 18:39
      Proboszcz jest bardzo spoko - szkoda ze juz nie bedzie uczyl w Malachu :(
      Pozdrowienia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka