Dodaj do ulubionych

Fontanna z rozmachem

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 20:53
`I tak właśnie wyglądają wszystkie inwestycjie przeprowadzone za panowania
Pana Prezydenta Milewskiego.
Obserwuj wątek
    • Gość: płocczanin przerost formy nad treścią IP: 193.243.142.* 10.07.06, 21:03
      ....
    • Gość: imma Re: Fontanna z rozmachem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 21:19
      to wina projektanta
      ale ty nie rozrózniasz, walisz na ślepo głową w mur
      • Gość: ob.serwator Wygląda to jakby rura pękła! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 21:47
        Cała koncepcja architekta nijak nie nawiązuje do klimatu starych kamienic.
        Niestety bezpowrotnie zniszczono to, co przez wieki inni budowali. To nie jest
        renowacja, czy odrestaurowywanie, to jest dewastacja! Do bólu nowoczesne bryły
        nie harmonizują z resztą. Kto na to pozwolił? Przecież ktoś zatwierdził projekt!
      • Gość: ... Re: Fontanna z rozmachem IP: *.c157.petrotel.pl 11.07.06, 00:35
        imma, owszem wina projektanta, ale przecież ktoś z Ratusza ten projekt
        zatwierdził i dał za to projektantowi kasę
    • Gość: ViceHrabia Re: Fontanna z rozmachem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 21:52
      Ja sie tylko zastanawiam, co bedzie jak padal deszcz, bo jestem laikiem, ale
      dla mnie jest oczywiste, ze miedzy "jezdnia" a chodnikiem powinna byc mala
      rynna ktora bedzie mogla splywac woda, niestety pan architekt o tym nie
      pomyslal, a to przeciez takie oczywiste, co do fontanny to od razu wiedzialem
      ze bedzie jedna wielka breja dookola tez z powodu braku odplywu a wiadomo ze
      ulica Tumska ma lekki spadek terenu.

Poza tym jest dosc ladnie, choc troszke tych ozdob za duzo i te dwie sciete
      kolumny na poczatku deptaku to juz w ogole nie wiadomo po co.

No i te switla wolaja o pomste do nieba, przeciez tam jest nie duzy ruch
      samochodow do tej pory nie bylo korkow, a od kiedy postawiono swiatla są...

I w sprawie tych oodplywow to moze udaloby sie zainterweniowac u projektanta i
      we wladzach miasta by w dalszej czesci ulicy Tumskiej zrobic nie duze rowki na
      wode by mogla splywac nimi, a nie cala szerokoscia ulicy, bo teraz jest sucho
      ale jak zaczna sie deszcze to dopiero bedzie widac efekty remontu...
    • Gość: samoobrona Re: Fontanna z rozmachem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 22:36
      Ratusz zapyta architekta, architekt odpowie i obie strony będą zadowolone,
      oprócz płocczan, zalewanych przez fontannę i zmuszonych do tego, aby z ich
      kieszeni (podatki) robiono taką kaszanę. To znowu, kolejna porazka mIlewskiego.
      Może powymieniamy jakie do tej pory były:
      Jagiellonka,
      Sobótka,
      Bulwar Narodów i Kultur nad Wisłą,
      PEC,
      Amfiteatr,
      Most,
      Drogi Dojazdowe,
      Ośrodek Piknikowy na Jędrzejewie,
      Tramwaj,
    • Gość: j Re: Fontanna z rozmachem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 22:41
      uwaga plocczanie nie siadajcie na tych niby ławkach betonowych, bo siedzac
      przez dluzsza chwile - mozna sie nabawic "wilka". jednym slowem tumska dla mnie
      to nie tumska. zepsuto piekny kawalek miasta.
    • Gość: tom Re: Fontanna z rozmachem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 23:09
      Tumaska wygląda bardzo dobrze szczególnie nocą. Jedyny mankament to właśnie ta
      fontanna - zupełna pomyłka projektanta. Ciekawe czy da się to naprawić?
      • Gość: oshua Re: Fontanna z rozmachem IP: *.c241.petrotel.pl 10.07.06, 23:36
        Woda zamiast spokojnie opadać, odbija się od kratek i rozbryzguje dookoła...

Popieram w/w pomysł: zaprośmy architekta, niech obejrzy swoje dzieło na żywo,
        niech usiądzie na jednym z kloców i wytrzyma tak choć z 10 minut... A na koniec
        niech wykona slalom pomiędzy kulistymi klombami, innymi klocami, stylizowanymi
        latarenkami, ściętymi słupami, kolanowymi śmietniczkami (nazwa od wysokości na
        której są umieszczone) a to wszystko w 32-stopniowym upale oraz z uśmiechem na
        ustach!
        • bejoy Re: Fontanna z rozmachem 11.07.06, 10:06
          Dorzuć mu 15-kilowy wózek z dzieckiem i zakupami :)))))))))))
      • Gość: ... Re: Fontanna z rozmachem IP: *.c157.petrotel.pl 11.07.06, 00:39
        tom piszesz że Tumska dobrze wygląda nocą, chyba dlatego że nie widać jej wtedy
        zbyt dobrze... a tak w ogóle czy nie mogli dać żarówek z żółtym światłem jak na
        Narutowicza tylko tak oślepiająco białe??? a może właśnie o to chodziło żeby
        oślepieni nocni przechodnie nie wydziwiali nad brzydotą Tumskiej??? a może jest
        tak jaskrawo żeby monitoring lepiej widział wandali którzy już niedługo zaczną
        niszczyć tę ulicę???
    • Gość: Jasiu hm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 00:39
      Mi tam sie ogolnie nowy wyglad Tumskiej podoba. Nie podobaja mi sie jedynie
      szczegoly, z czego glownie dwa:
      - rozlewajaca sie woda wokol fontanny. Dno, jak mozna bylo takiego czegos nie
      przewidziec bedac architektem?
      - swiatla na Pl. Narutowicza. Totalna kpina z ludzi.
    • Gość: aro Re: Fontanna z rozmachem IP: *.c151.petrotel.pl 11.07.06, 04:08
      Tumska zaczyna robic sie wypas:)))
    • Gość: And Cukrowi ludzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 07:04
      Jak jesteście z cukru to sobie przejdzcie 2 m dalej. Większości się podoba.
      Czepianie sie prezydenta jest poprostu już śmieszne. Z pewnością to on skrzywił
      dysze nocą żeby mieć radochę jak się cukrowi ludzie będą rozpuszczać.
      Wszystkim niezadowolonym MOKREGO DYNGUSA!!!!!!
      • Gość: .pl Re: Cukrowi ludzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 08:14
        Ale fala upałów wreszcie się skończy i przechodząc obok nowiutkiej fontanny
        będziemy sie paprać w błocie. I o ile teraz kilka chłodnych kropel na ciele
        sprawia przyjemność to już za 2 miesiące gdy średnia temperatura będzie wynosić
        około 15stC to już nie będzie takie przyjemne a nie mowie o późnej jesieni gdzie
        nie życzę takiego pochlapania.
    • Gość: Plocman Re: Fontanna z rozmachem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 07:19
      jacy jesteście po****** - przecież teraz jest fala upałów - to fontanna powinna
      być Biblijną "manną z nieba". Ja tam jestem zachwycony, kiedy mogę się ochłodzić!
    • Gość: panda Re: Fontanna z rozmachem IP: *.plock.mm.pl 11.07.06, 07:56
      A ja dodam jeszcze,że kostka brukowa jest zwyczajnie brudna i niestety te
      kolorowe wstawki,które miały dawać efekt niby fal są niewidoczne!Poprostu po
      zakończeniu robót nie została zmyta!A powinna być i to solidnie!
    • Gość: OPAT Wszystko przeżyję, nawet prysznico-fontannę, ale.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.06, 08:57
      tych pie.......ych świateł nigdy!!! Jak można było doprowadzić do korków na tej
      ulicy. Niech któryś cymbał z UM spróbuje wyjechać o 14 spod sądu!!! Powiedzcie
      mi, bo nie wiem, w jaki sposób doprowadzić do wyjaśnienia jakie były podstawy
      wykonania tych świateł. Cosik mi się wydaje, że ktoś "musiał" je zamontować za
      dobrą kasę... Inaczej, nie wierzę, że istnieją takie matoły, co uznali to za
      konieczność.
    • Gość: kubutek Re: Fontanna z rozmachem IP: *.plock.msk.pl / *.4.48.80.plock.msk.pl 11.07.06, 09:36
      i znowu to wszystko robila Vectra
    • Gość: Remonciarz Re: Fontanna z rozmachem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 11:57
      A ja zauwazylbym jedna rzecz o ktorej nikt tu nie mowi i nie napisal....Kino w
      remoncie,Hortex w remoncie,niedlugo rusza budowa drugiego budynku Muzeum
      Mazowieckiego...Widac ze nie pomyslano w ratuszu ze skoro bedzie sie budowac
      drugi budynek muzeum to na nasza pieknie odremontowana Tumska wjedzie ciezki
      sprzet i to co swiezo zrobiono porostu zostanie zniszczone.Gratuluje
      koordynacji robot Urzedowi Miasta.Takim marnotrastwem to juz chyba NIK powinien
      sie zajac....
      • felice Re: Fontanna z rozmachem 11.07.06, 12:10
        ale wtedy to już "M n e d a" się martwić nie bedzie bo nie wygra wyborów,
        wyleci i tylko zostawi po sobie najgorsza opinie i złą sławę, jaką Płock nie
        mial od laaaat ;D hehe Tak trzymać !!! Niech Płocczanie to wkoncu zauważą.
        Niektórych zachcianek nie da się spełnić, choć by sie na głowie stanęło, a
        jeżeli dorosły człowiek zachowuję sie jak kaprysne dziecko, któremu nie sposób
        odmowić i do tego pełni ważna funkcję publiczną to juz porazka na całego.
        Ale cóż z taką władzą w naszym kraju to nie zajdziemy daleko, z całym
        szacunkiem, ale nie chciała bym przechodzic 50 lat zacofania, odcięcia od
        reszty świata, a nasze rządy można porównywać z tym co było już kiedyś.
      • Gość: ... Re: Fontanna z rozmachem IP: *.c243.petrotel.pl 12.07.06, 00:24
        Remonciarz, Ameryki to ty nie odkryłeś, twoje spostrzeżenie zostało już dawno
        opisane na forum "Kto psuje Tumską", a dokładnie było to dnia 06.07.06r. o
        godzinie 01:30; jak chcesz to przeczytaj sobie tamten post.
    • Gość: gosc z plocka Re: Fontanna z rozmachem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 18:21
      Nie tylko fontanna jest do niczeg,ale kostka granitowa to dopiero jest cudo.Naj
      gorszy gatunek mozna sobje nogi polamac ciekawe czy taka byla w projekcie?Plyty
      polozone do czola beda nie rowno pracowac .Jak nasze plockie wladze nie widzialy
      pasazu to zapraszam do Ustki zobacza jak wyglada pasaz to znaczy jego czesc , a
      dalsza czesc w gablotach .
    • Gość: Grze Re: Fontanna z rozmachem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 21:06
    • Gość: Jan Re: Fontanna z rozmachem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 08:33
      I znów kicha, znowu nieudana inwestycja, do galopu projektanta. Na drugi raz
      kupcie fontannę w OBI.Będzie taniej i woda nie będzie wypływać. Nie będzie
      wstydu przed turystami którzy z Płocka już od dłuższego czasu się śmieją z
      powodu naszych płockich inwestycji.
    • mabu4 Re: Fontanna z rozmachem 12.07.06, 13:35
      chyba jest ten sam projektant fontanny co przy UM, gdyz jest b. podobna i
      bardzooo brzydka, bez wyobrąźni zrobiona-to mleko nie woda, pskudna jest-na
      dodatek zalewa deptak i nie można przejśc-czy pozostale tez takie będą????
      oj.....Tumska straci urok i po co wydawać tyle kasy??? na beznadzieję???
      • Gość: ... Re: Fontanna z rozmachem IP: *.c154.petrotel.pl 12.07.06, 18:51
        Na pewno wszystkie cztery fontanny na Tumskiej będą tak samo kichowate skoro
        jest ten sam projektant...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka